indris 28.04.12, 19:50 Właśnie w TVN24 andrzej Celiński powiedział, że to nieprawda, iż Miller ma krew na rękach. Ale nie powiedział, że wojny w Iraku nie było, ani że polskie wojska wysłały do Iraku krasnoludki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hummer Indris 28.04.12, 19:54 Wojna była i też mam za złe, żeśmy się przyłączyli do tej zabawy. Ale musiałbyś zutylizować polską scenę polityczną do zera. Łapki za podnosili wszyscy. A ja nie chcę tutaj Iraku - anarchii. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Dla ścisłości... 28.04.12, 21:01 ...to łapki podnosili bynajmniej nie wszyscy. A co więcej, z tych podnoszących niektórzy zmienili stanowisko, np. Tusk. A tych, którzy nie zmienili, to naprawdę lepiej zutylizować ( oczywiście politycznie ). Nie byłaby to żadna anarchia a tylko rozliczenie zbrodni. Niektórych zbrodniarzy jak Millera i Kwaśniewskiego należałoby też rozliczyć przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: Tusk podnosił czy niepodnosił łapek? 28.04.12, 21:44 Podnosił. Ale wojsko z iraku wycofał, mimo oporów prezydenta Kaczyńskiego. Dlatego pisałem, że zmienił stanowisko. Poza tym podnoszenie łapek nie miało żadnego wpływu na udział Polski w irackiej awanturze. Zdecydowali o tym tylko rząd i prezydent 6 dni wcześniej. Napaść na Irak rozpoczęła się 20 marca. Podnoszenie łapek miało miejsce 26 marca po debacie sejmowej na temat "Informacja rządu w sprawie udziału polskiego kontyngentu wojskowego w składzie sił koalicji międzynarodowej dla wymuszenia przestrzegania przez Irak rezolucji Rady Bezpieczeństwa ONZ" Jak widać rząd jak diabeł święconej wody unikal słowa "wojna". Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Dla ścisłości... 28.04.12, 21:21 indris napisał: > ...to łapki podnosili bynajmniej nie wszyscy. A co więcej, z tych podnoszących > niektórzy zmienili stanowisko, np. Tusk. A kiedy to ta menda zmieniła zdanie w temacie Iraku? Wycofał wojska gdy "wielki brat zza oceanu" mu na to pozwolił, a dziś żebrze o pindoską tarczę antyrakietową i o bandytów USArmy stacjonujących na naszej ziemii. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson POPiS z wielką chęcią poparł tą bandycką wojnę. 28.04.12, 21:19 Jak krytykujesz Millera to podaj alternatywę (PPP, ewentualnie Palikot, czy coś innego) bo inaczej każdy taki głos to głos poparcie za POpie...ńcami i PiSdami. Odpowiedz Link Zgłoś