Dodaj do ulubionych

Allegro: Sprzedam auto po sfingowanej kradzieży

IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 22.06.04, 20:40
hahahahahahahahaha... głupota ludzka granice wszelkie pokona.
Obserwuj wątek
    • Gość: nev7 Allegro: Sprzedam auto po sfingowanej kradzieży IP: 82.177.8.* 22.06.04, 20:42
      Gratulację dla tak głupiego pomysłu. Przecież to od razu wiadome było, że
      ktoś takim czymś się zainteresuje. Ja na allegro kupuję ( bo jak nam
      wszystkim wiadomo ceny są czasami o połowę niższe od tych w sklepie) ale nie
      zawsze mogą pochodzić z legalnego źródła, więc staram się sprawdzać
      sprzedającego czy ma dobre opinie i czy wszystko jest legalne
      • Gość: . https://www.gazeta.pl Twoja gazeta ! IP: 5.5.* / 80.58.33.* 23.06.04, 08:28
        świetna reklama allegro
        • Gość: LMB Re: https://www.gazeta.pl Twoja gazeta ! IP: *.icpnet.pl 23.06.04, 08:39
          Allegro osiągneło nasycenie. Dużo więcej klientów przez reklamy nie zdobędą. Kto
          już ma internet, ten albo korzysta z allegro, albo zrezygnował z korzystania.
    • oszolomiony Allegro: Sprzedam auto po sfingowanej kradzieży 22.06.04, 20:42
      Albo żartowniś, albo niezły naiwniak.
    • Gość: jx Allegro: to wielka paserka IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 22.06.04, 20:46
      zbieranina szumowin i paserów,
      zbyt duże prawdopodobieństwo kupienia o złodzieja
      uczciwi ludzie powinni trzymać się od tego z daleka
      • Gość: henderson Re: Allegro: to wielka paserka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 08:08
        zastanawiam się czy nie mozna by tego podciągnąć pod obrazę, pomówienie i
        naruszenie dóbr osobistych. sam korzystam z allegro i nie uważam się za
        szumowinę pasera czy osobę nieuczciwą. bucu.
        • Gość: jx Re: Allegro: to wielka paserka IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 23.06.04, 21:41
          ty kurwo meska, zobacz archwalne artykuły o allegro
          co drugi to opis oszustwa, pewnie tez coś kradzionego kupujesz/sprzedajesz
          • jan.kulczyk Re: Allegro: to wielka paserka 24.06.04, 00:41
            Ojej jx, jakiś ty głupi...
    • Gość: Smok_Wawelski A jak informuję allegro o handlu bronią to musialo IP: *.n4u.krakow.pl 22.06.04, 21:03
      minac 2 miesiace zanim zablokowali gosciowi konto - handluje jednak dalej tylko
      na sronie internetowej, ale kogo to obchodzi?? na pewno nie policje
      • tonery Allegro to darmozjady !!!!! 22.06.04, 21:29
        Nie dosc ze wykorzystuja pozycje monopolisty i ciagle podwyzszaja opłaty to
        obsługa jest mizerna. Juz trzy razy w swojej 4 letniej działanosci na aukcjach
        zgłaszaęłm podejrzanych gosci i miałem racje, a allegro z wielką opieszałoscia
        reagowało na moje sygnały. We wszystkich przypadkach kazało sie ze to wielki
        przekret. Te darmozjady tylko podwyzszaja opłaty a o bezpieczenstwie nie ma
        mowy !!! Michał
        • Gość: Storm Re: Allegro to darmozjady !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 12:28
          nie podoba ci się allegro to sprzedawaj na darmowym świstaku.
          ja korzystam z allegro i jakoś nie narzekam... Zarobiłem zdecydowanie więcej niż
          zapłaciłem prowizji...
          każdy by chciał mieć wszystko za darmo... może sam zaczniesz coś rozdawać? i
          dopiero potem pleć bzdury...

Pozdrawiam
          • Gość: v Re: Allegro to darmozjady !!!!! IP: *.man.olsztyn.pl 24.06.04, 00:00
            Kolega wyzej ma racje. Pozatym jesli ktos sprzedaje duzo
            to Allegro nie patrzy, czy przedmioty aukcji sa kradzione, czy sa wykorzystywane
            jakies luki w regulaminie. Ale co tam, oni tylko nastawieni sa na zarabianie
            pieniedzy a nie na dobry stosunek z klientami - sprzedawcami.

pozdrawiam
    • Gość: kasiacha a policja ma to w d... IP: 80.48.253.* 23.06.04, 08:25
      Przez allegro sprzedano sprzęt ukradziony w czasie włamania do mojego domu.
      Zawiadomiliśmy policję, podając namiary na sprzedającego, z imienia i nazwiska,
      rysopis (podany przez jego klienta) oraz jednego z kupujących, czytaj:
      aktualnego posiadacza naszego wzmacniacza. I co? Od paru tygodni nic, bo na
      komendzie nawet nie mają internetu i tyłka ruszyć się im nie chce. A mogliby
      sobie poprawić wykrywalność... Niedobrze się robi
      • Gość: urga Re: a policja ma to w d... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 24.06.04, 08:13
        a ja powiadomiłam o kolejnej próbie wyłudzenia - naciągnięcia kupujących,
        włamce na cudze konto - I Allegro i policję. Mieli złodzieja na tacy. i też
        nic. Nawet nie odpowiedzieli.
        Mam wielką nadzieję że w końcu E-bay wejdzie na nasz rynek i rozwali
        makaroniarską mafię aukcyjną.
        Policja mi wytłumaczyła że nawet na gorącym uczynku nie potrafią złapać a
        jeżeli i złapią to i tak nie udowodnią wystarczająco dużo
        niech żyje polskie bagienko
    • Gość: FieldUS Re: Allegro: Sprzedam auto po sfingowanej kradzie IP: *.crowley.pl 23.06.04, 08:51
      Ale najciekawszym watkiem calej tej imprezy jest zainteresowanie policjantow...
      wuhahahahah! Kon by sie usmial! Panowie policjanci sami uczestnicza w
      kradziezach i to nie tylko biednych astr, a tu sie odgrazaja ze sprawa zostanie
      wyjasniona :)
      Jakos nie wyjasniaja zadnych spraw na gieldach samochodowych, na roznego
      rodzaju bazarach itp...

Panowie SMIECH i zalosc bierze jak sie czyta o waszych pogrozkach :)
      Pozdrawiam cieplutko i zycze zarobkow zaleznych od efektow pracy- zdechlibyscie
      z glodu!
      • Gość: MacColin Zalożę się, że znajomy z niemiec jest Polakiem :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 09:01
        • Gość: miki Re: Zalożę się, że znajomy z niemiec jest Polakie IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.04, 09:46
          Mowie ze jest Niemcem z Slunska.Podobno co drugi-trzeci zgloszony jako
          zaginiony w Niemczech samochod jest sprzedany jw.Policja Niemiecka stale sledzi
          wszystkie aukcje internetowe.To najlepsze i zarazem najzansze zrodlo informacji.
      • Gość: g Re: Allegro: Sprzedam auto po sfingowanej kradzie IP: *.sieradz.mediaclub.pl 24.06.04, 09:55
        I tu się mylisz naiwniaczku! Żyłoby się nam jak rosyjskim oligarchom, forsa sama pchałaby sie nam do kieszeni. Przezież w Polsce niemalże każdy kradnie, niemalże każdy nie przestrzega prawa. Wychodzę sobie z domu i juz za drzwiami "walę w uszy" sąsiada za parkowanie łopla na trawniku, na najbliższym przejściu dla pieszych wypisuję 500 zł taryfiarzowi, któr własnie usiłował mnie na jechać na przejściu, po drodze do firmy zaglądam do pobliskiego baru i znów wypisuję 4 gościom po 100 zł za picie piwa za sklepem... o kurcze, skończył mi się bloczek mandatowy. Jest problem, bo nastepny moge dostać dopiero w przyszlym tygodniu... i tu sie obudzilem
    • Gość: Alex Allegro i podróbki IP: *.atofina.com 23.06.04, 09:50
      Sam ostatnio oglądałem i wydaje się, że właściciele ALLEGRO nic nie robią by
      pozbyć się paserów (a pobierając prowizję sami się nimi stają). Oferowane są
      np. zegarki nowe "Cartier" czy podobne po ca. 200 zł!!! Z góry wiadomo, że
      podróbka - ale aukcje nie są blokowane
      Dlaczego na eBay nie ma czegoś takiego? Czy tylko u nas pecunia non olet?
      Czemu prokuratura się tym nie zajmie?

• tomaszek874 Re: Allegro i podróbki 23.06.04, 10:03
        NARESZCIE się ktoś [gazeta] tym zajął... wątek był poruszany ładnych pare dni
        temu na forum Auto-Moto...
        lepiej późno niż wcale.
      • Gość: Luc Re: Allegro i podróbki IP: *.inter-i.wohnheim.uni-mainz.de 23.06.04, 18:43
        bo to nie ebay zajmuje sie takimi rzeczami tylko prawnicy reprezentujace
        wlasnie te oszukiwane firmy. Moj kumpel reprezentuje szwajcarska firme
        sprzedajaca buty. Nawet za napisanie- sprzedaje najnowsza kolekcje- jesli to
        nieprawda, groza tysiace euro kary. Ale u nas w Polsce to wciaz samowolka.
    • lupus99 Re: Allegro: Sprzedam auto po sfingowanej kradzie 23.06.04, 10:06
      Link do tej aukcji pojawił sie na forum auto-moto Gazety kilka dni temu. Zajzalem tam i zdebialem. Natychniast wypelnilem formulaz o nielegalności aukcji. Na następny dzień zajrzaem tam i aukcja ciagle była wiec ponowiłem zgłoszenie. Widać administrator zainteresował sie tym dopiero jak odezwali sie do niego dziennikarze.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=13491482
    • Gość: Piotrek ALLEGRO SPRZYJA ZLODZIEJOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 11:02
      na allegro spotkamy mnostwo kradzionych rzeczy... chociazby panaele do
      radioodtwarzaczy... teoretycznie ich sprzedaz jest zabroniona ale allegro
      przymyka na to oko, bo duzo na tym zarabia...
      • Gość: Miki Re: ALLEGRO SPRZYJA ZLODZIEJOM IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.04, 11:11
        Mnie zdumiewa nie postawa Allegro,lecz policji.Przeciez to jest dowod na
        kompletna glupote,bezmyslnosc,niewiedze i co tam jeszcze szefostwa,policjo-
        milicji.Do tego prowadzi upartyjnienie policji.Majac tak kapitalne i do tego
        darmowe zrodlo informacji nie umiec z tego skorzystac?Przeciez oni tkwia
        korzeniami gleboko w milicji.Prawdopodobnie gdyby internet byl znany w czasach
        UB-NKWD to uczyli by ich w ich szkolach jak sie z tego korzysta.Teraz czekaja
        na instrukce,a instruktorzy z ZSRR.
        • Gość: Saab Re: ALLEGRO SPRZYJA ZLODZIEJOM IP: 195.205.8.* 23.06.04, 15:13
          Miki sam nie wiesz co gadasz. Gdyby policja miała cokolwiek z milicji to byłaby
          o niebo skuteczniejsza. Choć nie wiem czy to wina policji czy też żle pojętej
          demokracji, bo przecież każdy cwaniak teraz wie, że poicja to mu może... No i
          faktycznie niewiele może w przeciwieństwie do milicji - cóż tego chcieliśmy!!!
    • Gość: stachu44 Agora wycina Allegro i bieze wszystko! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.06.04, 11:28
      Faceci z Alegro nie orientuja sie w co tu jest grane, kiedy sie zorientuja,
      bedzie po ptakach.
    • Gość: Kuba Re: Allegro: Sprzedam auto po sfingowanej kradzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 14:46
      Miki aleś ty głupi?
    • Gość: tty Odczepcie sie od kolesia.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 15:04
      ... sami byście chętnie wzięli a teraz zgrywacie nie wiadomo kogo :)
    • Gość: gość Re: Allegro: Sprzedam auto po sfingowanej kradzie IP: *.zfmol.us.edu.pl 23.06.04, 15:11
      A wczoraj ukazało się w Wyborczej ogłoszenie Urzędu Skarbowego o sprzedaży auta
      bez dokumentów, stacyjki, kluczyków, z uszkodzonym komputerem i nikt się nie
      oburza??????
    • Gość: rack Re: Allegro: Sprzedam auto po sfingowanej kradzie IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 15:43
      Ze sprzedawcz naiwny to jedna sprawa, ja chcialem dorzucic swoje 3 grosze do
      tematu: Allegro - uczciwosc solidność itp. W tekscie podano, ze Allegro
      zgłosilo sprawe na Policje - ale tylko dlatego, że sprawa zajeła sie Gazeta.
      Normalnie jesli zglosic Allegro sprawe kradziezy, wyłudzen (generalnie łamania
      prawa na ich serwisie)to mowia, prosze zgłosic sprawe na Policji.
      Wydaje mi sie, ze Allegro powinno zgłaszac z urzedu takie sprawy na Policje.W
      koncu zapewniaja swych klientów o bezpieczenstwie, solidnosci itp
    • Gość: haeeee Re: Allegro: Sprzedam auto po sfingowanej kradzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 16:19
      to teraz moze was podac do sadu;) ochorna danych osobowych;P
    • Gość: mkp raj dla złodziejaszków IP: *.crowley.pl 23.06.04, 16:21
      co drugi motorower na allegro jest bez papierów albo "od wujka z niemiec" albo "gdzies sie zapodzialy" tudziez "jezdzilem nim na wsi do sklepu". Gdzie jest policja???
      • Gość: POLO Re: raj dla złodziejaszków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 17:46
        CCIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!

ORMO CZUWA !!!!!!!!
    • Gość: Ney Re: Allegro: Sprzedam auto po sfingowanej kradzie IP: 212.191.169.* 23.06.04, 18:44
      Właściciele Allegro mają tylko w głowie swój zysk,dziesiątki razy pisałem do
      nich wskazując aukcje chamskich podróbek lub wręcz złodziejskich
      działań.Dostawałem jedną odpowiedż: dopóki nie zareaguje wytwórca lub
      właściciel,wszystko jest o.k.
      • Gość: Ronnie Re: Allegro: Sprzedam auto po sfingowanej kradzie IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 23.06.04, 19:24
        Naciąłem się kilka razy, zamiast oryginału sprzedawano mi piraty!! Fakt, że
        było to jakieś 10 % obrotów, ale jest tam naprawdę wielu oszustów.
    • baltycki Dac chlopu zegarek :-)))))))))))))))) 23.06.04, 19:49
    • Gość: ola właściciele allegro też mają sprawę w sądzie o kra IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 23.06.04, 20:33
      dzież .... czyżby swój u swoich ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka