Dodaj do ulubionych

Niezłe jaja z tym Gowinem

15.07.12, 17:49
Na razie nie widzę wyrywnych, którzy by przepraszali, że głosowali na Platformę, w której pierwszym po Tusku mocodawcą jet Gowin, nadzieja pisowców na powrót prawicy do władzy.

Ja nawet w sygnaturce miałam, że przepraszam za głosowanie na PO - to było w związku z Piterą, która startowała z mojego okręgu wyborczego, i miałam wybór - albo głosować na nią (wiadomo, że doły i tak nie wejdą) albo nie głosować wcale.

Jakoś nie widzę bicia się w piersi osób, które zagłosowały na PO "w ostatniej chwili", "byle nie Kaczyński".

Ani nie widzę bicia się w piersi osób, które mnie namawiały, żebym jednak do wyborów poszła.

\
Nigdy więcej szantaży moralnych. Koniec.
Obserwuj wątek
    • scoutek Re: Niezłe jaja z tym Gowinem 15.07.12, 18:03

axyzaa napisała:

> Ani nie widzę bicia się w piersi osób, które mnie namawiały, żebym jednak do wy
      > borów poszła.

o ile pamiętam to ja Cię namawiałam do pójścia
      niby dlaczego powinnam bić się w piersi?
      jak mi to wyjaśnisz to wtedy się zastanowię
      • ex.mila Re: Niezłe jaja z tym Gowinem 15.07.12, 18:09
        scoutek napisała:

>
        > axyzaa napisała:
        >
        > > Ani nie widzę bicia się w piersi osób, które mnie namawiały, żebym jednak
        > do wy
        > > borów poszła.
        >
        > o ile pamiętam to ja Cię namawiałam do pójścia
        > niby dlaczego powinnam bić się w piersi?
        > jak mi to wyjaśnisz to wtedy się zastanowię
        >
        >
        Ciebie namawiającą mnie nie pamiętam. Gdybym pamiętała ujęłabym to delikatniej:-)
        • scoutek Re: Niezłe jaja z tym Gowinem 15.07.12, 18:25
          bo ja generalnie namawiam do chodzenia na wybory
          niepójście uważam za tchórzostwo, lenistwo i co tam jeszcze

co innego z głosowaniem na konkretne ugrupowanie
          każdy ma wolny wybór, swój rozum i oczy i widzi to, co mu pasuje lub nie
          ja mogę ew. powiedzieć, co mnie przekonuje

jeśli zaś chodzi o Gowina, to jest jednym z wielu i w PO nie ma gowinów zbyt dużo
          większe tłumy takich jak on są w PiS
          dlatego też PO jest mniejszym złem od PiS
          sam prezespan równoważy różnych takich peowców
    • kzet69 Re: Niezłe jaja z tym Gowinem 15.07.12, 18:08
      www.facebook.com/photo.php?fbid=418074084901140&set=a.285566544818562.65472.285565901485293&type=1&theater
      • l_zaraza_l Re: Niezłe jaja z tym Gowinem 15.07.12, 18:15
        To też ma sporo uroku :)
        www.facebook.com/photo.php?fbid=420288114679737&set=a.285566544818562.65472.285565901485293&type=3
        • l_zaraza_l Re: Niezłe jaja z tym Gowinem 15.07.12, 18:16
          www.facebook.com/photo.php?fbid=419759294732619&set=a.285566544818562.65472.285565901485293&type=3
          • kzet69 Re: Niezłe jaja z tym Gowinem 15.07.12, 18:20
            O to to.... :))))
          • ex.mila Gdybym mieszkała w Krakowie 15.07.12, 18:24
            zagłosowałbym na Grodzką bez chwili zastanowienia i dziś byłabym dumna z tej decyzji.

ale historia Grodzkiej jest powszechnie znana - poszła do Palikota tylko dlatego, ze w SLD jej nie chcieli. A to czy jest w tej partii czy innej niezwykła, hipnotyzująca osobowoiścią osoba. Nawet jakby startowała z listy PiS-u to bym na nią głosowała, gdyby startowała z mojego okręgu wyborczego. Na Godsona nie.

Przy okazji historia Godsona to temat na kolejny rozdział tej "dla każdego coś miłego' partii komedyi.
            • l_zaraza_l Re: Gdybym mieszkała w Krakowie 15.07.12, 18:34
              Milu, nie dołuj się tak :) Wybory dawno za nami i nie ma co roztrząsać decyzji jaką podjęłaś bo była to najlepsza decyzja jaką mogłaś podjąć w tamtym czasie i w tamtych okolicznościach.
              • scoutek Re: Gdybym mieszkała w Krakowie 15.07.12, 18:35

l_zaraza_l napisała:

> Milu, nie dołuj się tak :) Wybory dawno za nami i nie ma co roztrząsać decyzji
                > jaką podjęłaś bo była to najlepsza decyzja jaką mogłaś podjąć w tamtym czasie i
                > w tamtych okolicznościach.

YES!
                • ex.mila Jak was lubię tak nie macie racji 15.07.12, 18:42
                  Ni chyba, żeby kpiarsko podejść do instytucji głosowania. Jestem pewna, że zadna z was nie podchodzi do tego w ten sposób.

Niektóre rzeczy się nadają do obśmiania inne nie.

To, że między innymi moim wyborem była platforma, że się zwlekłam, to, że wiedziałam, że jak zagłosuję na 13 osobę z listy Platformy, a na jedynce jest Pitera, to dla mnie nie jest beczka śmiechu. Wybaczcie.
    • piq do zagospodarowania jest elektorat... 15.07.12, 18:45
      ...konserwatywny i konserwatywno-liberalny oraz palikoci. Kontrolowany rozpad PO wcale nie jest takim głupim wyjściem. Adopcja PJNu i odebranie elektoratu Ziobrze oraz zmęczonych Jarozbawem, a tekże przekonanych, że z JKM już się więcej niczego nie osiągnie jest dla odchodzących z PO dobrym interesem, zwłaszcza że odejście "konserwatystów" oznacza, iż możliwa jest ich koalicja z PO, a niemożliwa z PiSem pod wodzą Jarozbawa. A z kolei zwiększa prawdopodobieństwo redukcji PiSu, gdyż zostanie z nim tylko elektorat "smoleński", co utrudniłoby drogę do koalicji PiS z zawsze sprzedajnymi Waldkowymi eurochłopami - jest to kwestia w gruncie rzeczy niewielu procent w przód lub w tył. Z kolei PO bez "konserwatystów" z łatwością zabierze elektorat Palikotowi, bo i tak zostaną przy PO "młodzi wykształceni". No i gra idzie jeszcze o bardzo młody radykalny elektorat, w którym dzisiaj większość zbiera wg sondaży Palikot i Jarozbaw. Mogą go w wypadku zręcznie rozegranego rozpadu PO zagospodarować powstałe z niego partie.
      • ex.mila z całego serca kibicuję rozpadowi PO 15.07.12, 18:52

Uwielbiam pasjami posła Fedorowicza oraz Kidawę_ Błońską i ciężko mi znieść myśl, ze są w tej samej partii co Gowin.

Jestem świadomą swoich obowiązków obywatelką i ciężko mi się pogodzić z myślą, że więcej nie pójdę do wyborów. A zanosi się na to, że nie pójdę. Odchoruję to jakoś, ale cięzko będzie, bo mam córkę - a dla niej nie chcę ani Polski Gowina ani Godsona. Celowo pomijam resztę.
        • piq co do układów między Fedorowiczem 15.07.12, 19:05
          ...a Gowinem możesz się srodze mylić.

Ja z kolei nie chcę, żeby moje dzieci wychowywały się w Polsce permisywnej i wypiętej na moralność i tożsamość narodową. W kwestii in vitro sam jestem rozdarty moralnie, ale na tym właśnie polega problem zgodności światopoglądu z praktyką dla ludzi myślących. Jednak w pozostałych kwestiach popieram Gowina bez wątpliwości.

Będziemy walczyć w razie czego wymierzając sobie ciosy kartkami wyborczymi, ale na tym polega demokracja (czyli ustrój w permanentnym kryzysie).
          • l_zaraza_l Re: co do układów między Fedorowiczem 15.07.12, 19:13
            piq napisał:

> Będziemy walczyć w razie czego wymierzając sobie ciosy kartkami wyborczymi, ale
            > na tym polega demokracja (czyli ustrój w permanentnym kryzysie).

Bardzo fajnie to ująłeś :)
            • ex.mila Re: co do układów między Fedorowiczem 15.07.12, 19:16
              l_zaraza_l napisała:

> piq napisał:
              >
              >
              > > Będziemy walczyć w razie czego wymierzając sobie ciosy kartkami wyborczym
              > i, ale
              > > na tym polega demokracja (czyli ustrój w permanentnym kryzysie).
              >
              > Bardzo fajnie to ująłeś :)
              >

Otóż:-) ale do tego jest niezbędny rozpad PO na co się niestety nie zanosi.
              • volupte Re: co do układów między Fedorowiczem 15.07.12, 19:28
                jak polkna łagodnych pisowatych i tych wyrzutkow z pisu, a z drugiej strony pa;likocich , to bedzie co dzielić.
                • ex.mila oby oby.. nt 15.07.12, 19:29
                  volupte napisał:

> jak polkna łagodnych pisowatych i tych wyrzutkow z pisu, a z drugiej strony pa;
                  > likocich , to bedzie co dzielić.
        • manddia Re: z całego serca kibicuję rozpadowi PO 16.07.12, 18:26
          "> Jestem świadomą swoich obowiązków obywatelką i ciężko mi się pogodzić z myślą,
          > że więcej nie pójdę do wyborów. A zanosi się na to, że nie pójdę."

Cóż z Ciebie za patriotka?

Pozdrawiam serdecznie!
      • piq PS. ja bardzo chętnie bym zagłosował... 15.07.12, 18:55
        ...na porządną partię konserwatywno-liberalną z dobrym medialnie liderem i wyrazistą ideologią. Dzisiaj jest deficyt partii "ideologicznych" na rynku politycznym, zwłaszcza po prawej stronie. Po lewej Januszek niczego w sensie koncepcji nie stworzył i za chwilę polegnie, więc też będzie nicość.

Jak się okazało, pozyskiwanie pojedynczych osób typu Arłukowicz i Kluzik-Rostkowska czy Libicki nic PO nie dało na dłuższą metę, i ten manewr dzisiaj już jest spalony. Być może kontrolowany rozpad to jakiś sposób na pozyskanie i zagospodarowanie elektoratu. Taka swego rodzaju powtórka z POPiSu z 2005 roku może się udać.
        • volupte Re: PS. ja bardzo chętnie bym zagłosował... 15.07.12, 19:00
          Podobnie uwazam i wczoraj o tym pisalem. Gowin ma zczyscic pis i popluczyny po pisie , a ze potem nawet partia sie podzieli , to nie taka znow strata. Moga bys w koalicji w sprawach gospodarczych, bo tu Gowinowi chyba niezbyt daleko od Tuska. Z Jaro nie ma mowy o koalicji , a z Gowinem jak najbardziej.
    • damakier1 Re: Niezłe jaja z tym Gowinem 16.07.12, 00:09
      Ja Cię namawiałam, ale bić się w piersi z tego powodu nie zamierzam. I zadowolona dalej jestem, że mi się udało Cię namówić.
      A do następnych pójdziesz bez namawiania?
    • wariant_b Re: Niezłe jaja z tym Gowinem 16.07.12, 19:40
      axyzaa napisała:
      > albo głosować na nią (wiadomo, że doły i tak nie wejdą) albo nie głosować wcale.

Przecież to bez sensu - nie ma żadnego obowiązku głosować na "jedynki".
      Głos oddany na kogokolwiek z listy i tak w ostatecznym rachunku decyduje
      o tym, ile kandydatów danej partii wejdzie, a o tym którzy - ilość głosów
      na konkretnego kandydata. Spokojnie można głosować na tego, kogo chciałoby
      się w Sejmie widzieć, bo w jego miejsce nie wejdzie nikt z innej partii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka