martu88 17.09.12, 11:13 co sądzicie?właściwe czy nie właściwe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaczy_mozdzek Tak właściwie, to właściwe. 17.09.12, 11:18 Ale - właściwie, gdyby go nie skazano, to też by było własciwie. Czyli - dla jednych właściwe, dla innych niewłaściwe i właściwie to to... niekt nie wie, czy właściwe! :))) Ale ciągłe ględzenie o tym pacanie, to właściwie jest wku...ające. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: skazanie Antykomora 17.09.12, 11:21 martu88 napisał(a): > co sądzicie?właściwe czy nie właściwe? Właściwe. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: skazanie Antykomora 17.09.12, 11:26 martu88 napisał(a): > co sądzicie?właściwe czy nie właściwe? > Sąd nie miał innego wyjścia. Przepisy prawa obligowały go do wydania wyroku skazującego. Oskarżony działał w warunkach powrotu do przestępstwa. Kara też jest adekwatna, gdyż nie mają racji ci, którzy twierdzą, ze wyrok w zawieszeniu jest mniejszą karą od kary ograniczenia wolności Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Nie. 17.09.12, 11:30 www.sdp.pl/rozmowa-dnia-dominika-bychawska-siniarska-16-wrzesnia-2012 Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Nie. 17.09.12, 11:43 Pytanie było o wyrok i de facto skazanie, a te z mocy prawa były zasadne. Można polemizować co do potrzeby istnienia art 135, ale skoro już jest, to niestety sąd nie miał innego wycia. Podobnież i rodzaj kary. Kara pozbawienia wolności nawet w zawieszeni, jest większą niż kara ograniczenia wolności... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Nie. 17.09.12, 11:46 Myślę, że Bychawska na tyle jasno wyłożyła swoje stanowisko, że nie ma potrzeby dodatkowego tłumaczenia - moje jest identyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Nie. 17.09.12, 11:54 indeed4 napisał: > Myślę, że Bychawska na tyle jasno wyłożyła swoje stanowisko, że nie ma potrzeby > dodatkowego tłumaczenia - moje jest identyczne. > Dura lex, sed lex... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Nie. 17.09.12, 12:09 indeed4 napisał: > Lex iniustissima non est lex... > Niesprawiedliwe...hmmm...a to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Nie. 17.09.12, 12:12 Lex est creatum a populo... Resztę ci wytłumaczy Bychawska :-) Na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Nie. 17.09.12, 12:16 indeed4 napisał: > Lex est creatum a populo... > > Resztę ci wytłumaczy Bychawska :-) > > Na razie. > Jestem legalistą i nic mi nie wytłumaczy żadna Bychowska... co nie oznacza, że podoba mi się wspomniany art. kodeksu karnego... Pzdr! :) Odpowiedz Link Zgłoś
mliscie Re: skazanie Antykomora 17.09.12, 14:01 oczywiście, że właściwie; przecież ten koleś stworzył grę, w której można było sobie postrzelać do Prezydenta...gdzieś są granice Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: skazanie Antykomora 17.09.12, 14:07 E ....tam , nie zabijano , taka zabawa dla frustratow. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow I kto to mówi ... 17.09.12, 15:46 ..że polski system sprawiedliwości jest niesprawny ! Odpowiedz Link Zgłoś
indris Antykonstytucyjne draństwo... 17.09.12, 16:13 ...tak samo jak skazanie Dody. Antykonstytucyhne jest zresztą to, że do obu procesów w ogóle mogło dojść. W wolnym kraju nie powinno być praw ścigających za znieważanie. W USA nie ma i jakoś z tym żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Antykonstytucyjne draństwo... 17.09.12, 16:22 indris napisał: > ...tak samo jak skazanie Dody. > Antykonstytucyhne jest zresztą to, że do obu procesów w ogóle mogło dojść. W wo > lnym kraju nie powinno być praw ścigających za znieważanie. W USA nie ma i jako > ś z tym żyją. Powinny byc takie prawa ale nie chorniące urzędy i polityków. Gdyby Kaczyński był takim bufonem jak Komorowski to tutejszy mp Ryjek sprzątałby już od kilku lat non stop :) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Antykonstytucyjne draństwo... 18.09.12, 12:08 indris napisał: > ...tak samo jak skazanie Dody. > Antykonstytucyhne jest zresztą to, że do obu procesów w ogóle mogło dojść. W wo > lnym kraju nie powinno być praw ścigających za znieważanie. W USA nie ma i jako > ś z tym żyją. Przy powszechnym dostępie do broni - nie wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 I jeszcze raz - nie. 18.09.12, 10:36 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,12504438,OBWE_pietnuje_Polske_za_wyrok_na_Antykomora___Wzywam.html Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Wyrok słuszny i sprawiedliwy 18.09.12, 11:10 martu88 napisał(a): > co sądzicie?właściwe czy nie właściwe? Pan "Antykomor" został słusznie i sprawiedliwie skazany. Został skazany za głupote. Uwierzył , że Polska to nie Rosja czy Białoruś. A nie mogłeś to gópi Antykomorze z Kaczora drwić ? Nie tylko nie miałbys problemów , ale jeszcze byłbys idolem lemingów i wzorem do nasladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Wyrok słuszny i sprawiedliwy 18.09.12, 11:15 Najlepsza jest ta bajka dla leningów, że to za drwiny skazano Frycza. A przecież na jego stronie były groźby karalne pod adresem Komoruskiego. Odpowiedz Link Zgłoś