Dodaj do ulubionych

P. Wipler sprzedaje kubki "Donald Pinokio"

12.10.12, 17:00
twitter.com/wipler/status/256726555189977089

otrzymując podziękowania od Allegro i handluje partyjnymi gadżetami w czasie, kiedy posłowie innych partii zadają w Sejmie pytania. Bezczelność? Nie - kolejny element przemyślanej strategii PiS, po taktycznej rezygnacji z pytań dla zbagatelizowania dzisiejszego wotum zaufania dla rządu. (link)

A co na to Polacy? Ano nic, chcą rządu pozaparlamentarnego. Nie przesłyszeliście się - pozaparlamentarnego. Nie wiem czy z pozaparlamentarnym premierem Glińskim, ale chyba tak, no bo z kim innym. Macie - poczytajcie jak przebiegły i sprytny jest PiS i zacznijcie się bać.

"Prawie co drugi Polak (49 proc.) uważa natomiast, że powinien powstać rząd pozaparlamentarny. Co czwarty (25 proc.) jest przeciw." (link)
Obserwuj wątek
    • allspice Re: P. Wipler sprzedaje kubki "Donald Pinokio" 12.10.12, 17:10
      O,czyżby porzucili przemysł smolenski? Wipler musi się wykazać,prawdopodobnie walczy o miejsce na liście do EU - pracował nad zmianą wizerunku prezesa,a teraz sprzedaje kubki.
      Młody i ambitny.ale czy prezes zapamieta?:)
      • indeed4 Re: P. Wipler sprzedaje kubki "Donald Pinokio" 12.10.12, 17:37
        Porzucili..? No nie wiem, objeżdżający od kilku dni Polskę spec od "dwóch wybuchów" Nowaczyk to raczej nie fatamorgana, PiS nie zrezygnuje ze Smoleńska, bo chce mieć głosy i radykałów i centrum. Chciałem zwrócić uwagę na coś innego - zobaczcie z jaką łatwością ludzie kupują ich narrację i jak szybko procentuje ich kampania, a to przecież dopiero początek! Co będzie za miesiąc - dwa?
        • simera16 Re: P. Wipler sprzedaje kubki "Donald Pinokio" 12.10.12, 17:45
          indeed4 napisał:

> Porzucili..? No nie wiem, objeżdżający od kilku dni Polskę spec od "dwóch wybuc
          > hów" Nowaczyk to raczej nie fatamorgana, PiS nie zrezygnuje ze Smoleńska, bo ch
          > ce mieć głosy i radykałów i centrum. Chciałem zwrócić uwagę na coś innego - zo
          > baczcie z jaką łatwością ludzie kupują ich narrację i jak szybko procentuje ich
          > kampania, a to przecież dopiero początek! Co będzie za miesiąc - dwa?
          >
          "Wyprztykają się", a jak będzie realna możliwość przejęcia rządów, to zrejterują...
          • indeed4 Re: P. Wipler sprzedaje kubki "Donald Pinokio" 12.10.12, 17:58
            W życiu nie słyszałem większej bzdury - nawet jeśli Kaczyński nie lubi roboty papierkowej to i tak nie ma nic do gadania, za dużo ma wokół siebie aparatczyków, rwących się do skoku na TVP i wszystkie rządowe spółki. Rządzenie to ogromna kasa, za duża, żeby z tego dobrowolnie zrezygnować. A poza wszystkim Kaczyński chce rządzić z zupełnie innego powodu - on wciąż jest żądny zemsty na PO za brata i Smoleńsk.
            • simera16 Re: P. Wipler sprzedaje kubki "Donald Pinokio" 12.10.12, 19:02
              indeed4 napisał:

> W życiu nie słyszałem większej bzdury - nawet jeśli Kaczyński nie lubi roboty p
              > apierkowej to i tak nie ma nic do gadania, za dużo ma wokół siebie aparatczyków
              > , rwących się do skoku na TVP i wszystkie rządowe spółki. Rządzenie to ogromna
              > kasa, za duża, żeby z tego dobrowolnie zrezygnować. A poza wszystkim Kaczyński
              > chce rządzić z zupełnie innego powodu - on wciąż jest żądny zemsty na PO za bra
              > ta i Smoleńsk.
              >
              Kaczyńskiego przeraża jedno słowo; ODPOWIEDZIALNOŚĆ
              • indeed4 Re: P. Wipler sprzedaje kubki "Donald Pinokio" 12.10.12, 19:22
                Tak go "przeraża", że przez dwa lata był premierem i to w opinii nawet jego wrogów premierem b. dobrym.

Sorry, dla mnie ta dyskusja jest jałowa, więc na tym zakończę.
            • lionold Re: jest żądny zemsty na PO za brata i Smoleńsk. 13.10.12, 14:50
              No to powinien się zemścić na sobie, bo to on go wsadził w to goo_vno!
    • camille_pissarro Re: P. Wipler sprzedaje kubki "Donald Pinokio" 12.10.12, 17:53
      Spakowany ? :-)
    • mariner4 Kubek z Kaczorem jest niemożliwy 12.10.12, 18:01
      Bo pijący wyrzygał by się, zanim zdążył wypić jego zawartość.
      M.
      • indeed4 Rzecznik Graś się cieszy. 12.10.12, 18:56
        twitter.com/pawelgras/status/256795391658426368

a ja się obawiam, że to może być wygrana potyczka, a nie walka. Warto poczytać Kwaśniewskiego - też jestem zdania, że PO się wyłoży na komunikacji (ich polityka informacyjna to już w ogóle koszmar), PiS jeśli chodzi o kontakt z elektoratem bije Platformę na głowę.

aleksanderkwasniewski.natemat.pl/35059,ekipa-tuska-ma-problem-z-codziennym-wstawaniem-do-pracy
        • allspice Re: Rzecznik Graś się cieszy. 12.10.12, 19:09
          >wygrana potyczka, a nie walka.<

Nieważne,że potyczka,ważne ,że wygrana i zagrywka va banque okazała się strzałem w 10.
          • indeed4 Re: Rzecznik Graś się cieszy. 12.10.12, 19:19
            E tam, nie bądź naiwna - wynik tego głosowania od wielu dni nie był dla nikogo tajemnicą :-)

twitter.com/szuldrzynski/status/256795589700902914
            • allspice Re: Rzecznik Graś się cieszy. 13.10.12, 09:41
              Może nie był tajemnicą dla wtajemniczonych:)...ale po cichu liczono na gowinowców.
              premier Tusk swietnie podsumował prezesa YaroZbawa

". Panie prezesie Jarosławie Kaczyński, niech pan swoje demony nadal trzyma pod poduszką i słodko sobie śpi w swojej pilnie strzeżonej willi.." - D.Tusk

polska.newsweek.pl/debata-nad-wotum-zaufania-dla-rzadu-tuska-na-zywo,97067,1,1.html
              • indeed4 Re: Rzecznik Graś się cieszy. 13.10.12, 18:01
                No... o 19.30 zobaczymy, czy i na ile zdołał przekonać wyborców ;-)
        • indeed4 Haha, riposta SLD do Grasia 12.10.12, 19:14
          twitter.com/TomaszKalita/status/256796347427086337

a nie mówiłem, że opozycja nie odpuści? Nie zapominajcie, że SLD jest teraz w antyrządowym sojuszu taktycznym z PiSem.
      • simera16 Re: Kubek z Kaczorem jest niemożliwy 12.10.12, 19:03
        mariner4 napisał:

> Bo pijący wyrzygał by się, zanim zdążył wypić jego zawartość.
        >
        Można by taki wyprodukować i sprzedawać jako środek odchudzający...
        • mariner4 Mam kubek działający na podobnej zasadzie. 13.10.12, 09:20
          Chłopaki na zjazd absolwencki zamówili takie między innymi na prezenty dla nas.
          Jak zimny to jest cały czarny. Jak się wleje gorący napój, kubek robi się biały i wychodzi logo uczelni, napisy itp. Jak ostygnie, znów jest czarny. Zabawny gadżet.
          M.
    • tw_wielgus Re: P. Wipler sprzedaje kubki "Donald Pinokio" 12.10.12, 18:02
      Cóż... widocznie betonowe tupolewy kiepsko się sprzedawały.
      Pomysł z kubkiem donald-pinokio może odniesć wielki komercyjny sukces.
      Tylko jedno pytanie, dlaczego mamy się zacząć bać?
      Że niby jak Kaczyński dojdzie do władzy to będzie strasznie? Nie te czasy żeby mu się udało w Polsce republikę katolibańską wprowadzić.
    • zapijaczony_ryj [...] 13.10.12, 09:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • dzapallo Re: P. Wipler sprzedaje kubki "Donald Pinokio" 13.10.12, 10:04
      ajajaj
      ale gulgul ci skoczyl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka