Dodaj do ulubionych

Przykre ! Palikocie coś z siebie zrobił ?

30.10.12, 14:17
Po co gadać głupstwa !
Obserwuj wątek
    • crotalus1 Re: Przykre ! Palikocie coś z siebie zrobił ? 30.10.12, 14:18
      Miller też się do tego dołącza nie wiadomo po co.
      • zzarda32 Re: Przykre ! Palikocie coś z siebie zrobił ? 30.10.12, 14:25
        No właśnie - ciekawe kto Gmyza i całę piswariactwo wpuścił w maliny ?
        • haen2010 Re: Przykre ! Palikocie coś z siebie zrobił ? 30.10.12, 14:35
          Na razie nic jeszcze nie wiemy. To może być prowokacja jak z ciążą Muchy. Poczekajmy na stanowisko Rzepy. Jak dla mnie, to śladowe ilości w smoleńskiej glebie powinny się zachować. To teren wojskowy, działań wojennych, różne petardy mogły tam wybuchać również po wojnie.

Tak to na poligonach zwykle się dzieje. Rzepa może mieć wiadomości prosto od technikow.
          • zzarda32 Re: Przykre ! Palikocie coś z siebie zrobił ? 30.10.12, 14:39
            A co tu gadać - Palikot uwiarygodnił JK, owłądniętego żadzą żemsty a przy okazji wyszło, że na podstawie kłąmliwego artykułu w gazecie JK gotowy jest do wywołąnia wojny !!!!
          • zzarda32 Re: Przykre ! Palikocie coś z siebie zrobił ? 30.10.12, 14:45
            Heniek - słuchałem Rozenka - tak powinien wypowiadać się Palikot a nie dawać się podpuszczać Rymanowskiemu ?
            • zoil44elwer Re: Przykre ! Palikocie coś z siebie zrobił ? 30.10.12, 14:55
              zzarda32 napisał:

> Heniek - słuchałem Rozenka - tak powinien wypowiadać się Palikot a nie dawać si
              > ę podpuszczać Rymanowskiemu ?
              M Olejnik też podpuściła tak Palikota że ten stwierdził/Winna upadku AMBER GOLD jest Komisja Nadzoru Bankowego bo umieściła AG na liście 'strzegawczej'!
              • zzarda32 Re: Przykre ! Palikocie coś z siebie zrobił ? 30.10.12, 18:28
                Tego nie słyszałęm !
              • l_zaraza_l Re: Przykre ! Palikocie coś z siebie zrobił ? 30.10.12, 18:51
                Zapomniałeś, że był wtedy zupełnie wyrwany z kontekstu bo tuż po urlopie.
                Miał prawo wtedy przypuszczać, że sytuacja może być podobna do tej Kluski. Nie było jeszcze wiadomo tego, co wiele dni później wychodziło na jaw.
          • zoil44elwer Re: Przykre ! Palikocie coś z siebie zrobił ? 30.10.12, 14:48
            Komisja MILLERA/Na pokładzie Tu 154 były środki 'pirotechniczne',BORowiki też mieli....granaty?
          • bozon.higsa Re: Przykre ! Palikocie coś z siebie zrobił ? 30.10.12, 16:56
            haen2010 napisał:

> Na razie nic jeszcze nie wiemy. To może być prowokacja jak z ciążą Muchy. Pocze
            > kajmy na stanowisko Rzepy. Jak dla mnie, to śladowe ilości w smoleńskiej glebie
            > powinny się zachować. To teren wojskowy, działań wojennych, różne petardy mogł
            > y tam wybuchać również po wojnie.
            >
            > Tak to na poligonach zwykle się dzieje. Rzepa może mieć wiadomości prosto od t
            > echnikow.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Rzeczpospolita-A-jednak-nie-mozna-wykluczyc-materialow-wybuchowych,wid,15053321,wiadomosc.html
          • zzarda32 Re: Przykre ! Palikocie coś z siebie zrobił ? 30.10.12, 19:02
            Heniek - Palikot chyba winien przeprosić?
    • lionold Re: "Po co gadać głupstwa !" 30.10.12, 15:51
      Po czym poznasz głupola? No przecież po tym, że gada głupstwa. I robi tyż. A Palikot i Miller tak się już zakałapućkali, że nie ma dla nich wyjścia. Mógł Miller z Lepperem mogą obaj z kurduplem. No nie?!
    • l_zaraza_l A skąd w Tobie to oburzenie? 31.10.12, 10:31
      Tu masz wypowiedzi Palikota:
      Palikot o kompletnym szaleństwie Kaczyńskiego i nieporadności Tuska

i druga:
      Palikot chce dymisji Tuska. Zszokowany informacjami o trotylu
      Jak rozumiem to właśnie ta Ciebie oburzyła. A dlaczego?
      Swój wpis dałeś po godzinie 14, gdy sprawy zaczynały się wyjaśniać. Z rana Palikot nie był jedyna osobą, która potraktowała informację "Rz" zgodnie z renomą, jaką do tej pory cieszył się ten tytuł. Poza tym w reakcji Palikota nie ma niczego "oszołomskiego" i niestosownego ani rzeczy, których nie sygnalizowałby (on czy inni, wcale nie z PiSu) już wcześniej.
      Tusk powinien zdawać sobie sprawę z faktu, ze nie wszyscy obywatele są jednakowi, że mają różną percepcję, nie zawsze darzą go sympatią i nie zawsze podzielają jego punkt widzenia. Tusk przecież wie, że istnieją lojalni wyborcy Kaczyńskiego i zwolennicy teorii o zamachu i powinien także wiedzieć, że każde potknięcie będzie rozdmuchane do wielkich rozmiarów. Wystarczyłoby, by w tak ważnej dla tych ludzi sprawie, co jakiś czas, prokuratura raportowała co zostało zrobione i co w najbliższym czasie zamierza. Drobne błędy, zaniechania, kiszenie informacji, które i tak wyciekają - tym wszystkim Tusk dokarmia smoleńskiego smoka.
      • zzarda32 Re: A skąd w Tobie to oburzenie? 31.10.12, 10:37
        Owszem ale to co wczoraj powiedział? No nie to błąd !
        • l_zaraza_l Re: A skąd w Tobie to oburzenie? 31.10.12, 10:55
          zzarda32 napisał:

> Owszem ale to co wczoraj powiedział? No nie to błąd !

Ale co konkretnie jest tym błędem? Zacytuj, proszę.
          • woda_woda Re: A skąd w Tobie to oburzenie? 31.10.12, 11:18
            l_zaraza_l napisała:

> Ale co konkretnie jest tym błędem? Zacytuj, proszę.
            >

"Jak mogło dość do sytuacji, w której Miller podpisał się pod raportem, który dziś może być kompletnie niewiarygodny"

Dlaczego raport ma być niewiarygodny?
            • l_zaraza_l Re: A skąd w Tobie to oburzenie? 31.10.12, 11:37
              woda_woda napisała:

> l_zaraza_l napisała:
              >
              >
              > > Ale co konkretnie jest tym błędem? Zacytuj, proszę.
              > >
              >
              > "Jak mogło dość do sytuacji, w której Miller podpisał się pod raportem, który d
              > ziś może być kompletnie niewiarygodny"
              >
              > Dlaczego raport ma być niewiarygodny?

Ale widzisz... Bardzo trudno uniknąć pytania, po co, skoro raport jest wiarygodny, niedawno pojechano pobrać kolejne próbki. I można zarzucić Tuskowi (rządowi, prokuraturze - komuś, kto za to odpowiada) że brak jasnej informacji (Tak, jedziemy, na wszelki wypadek jeszcze raz aby mieć 1000000000000% pewności.), umożliwił wybuch tej trotylowej bomby.
              • woda_woda Re: A skąd w Tobie to oburzenie? 31.10.12, 11:39
                No ale nie odpowiedziałaś na pytanie, dlaczego Palikot podważa wiarygodność raportu Millera.
                • zzarda32 Re: A skąd w Tobie to oburzenie? 31.10.12, 11:57
                  Właśnie !
                • l_zaraza_l Re: A skąd w Tobie to oburzenie? 31.10.12, 11:58
                  woda_woda napisała:

> No ale nie odpowiedziałaś na pytanie, dlaczego Palikot podważa wiarygodność rap
                  > ortu Millera.

Którego przedtem bronił.
                  Ano dlatego, co już napisałam. Jeśli wszystko jasne to po co kolejne badania? Jeśli jest jasne to dlaczego nie powiadomiono o kolejnych badaniach i celu ich przeprowadzenia opinii społecznej tylko ktoś tam coś tam rzepie?...
                  • republika.republika mylisz się 31.10.12, 12:10
                    l_zaraza_l napisała:

> Ano dlatego, co już napisałam. Jeśli wszystko jasne to po co kolejne badania? J
                    > eśli jest jasne to dlaczego nie powiadomiono o kolejnych badaniach i celu ich p
                    > rzeprowadzenia opinii społecznej tylko ktoś tam coś tam rzepie?...

poprzednie badania były prowadzone przez KBWL, obecne zleciła prokuratura, są ponad standardowo skrupulatni (co cię chyba nie dziwi). O tym, że polscy biegli pojechali do Smoleńska i badają wrak była informowana polska opinia publiczna

np. tu info pierwsze z brzegu:
                    wiadomosci.onet.pl/swiat/polscy-eksperci-badaja-wrak-tu-154m,4859578,10263650,artykul-fotoreportaz-duzy.html
                    • l_zaraza_l Re: mylisz się 31.10.12, 17:20
                      republika.republika napisała:

> poprzednie badania były prowadzone przez KBWL, obecne zleciła prokuratura, są p
                      > onad standardowo skrupulatni (co cię chyba nie dziwi). O tym, że polscy biegli
                      > pojechali do Smoleńska i badają wrak była informowana polska opinia publiczna
                      >
                      > np. tu info pierwsze z brzegu:
                      > wiadomosci.onet.pl/swiat/polscy-eksperci-badaja-wrak-tu-154m,4859578,10263650,artykul-fotoreportaz-duzy.html
                      >
                      To nie chodzi o to czy ja się mylę czy nie. Chcę wyjaśnić dlaczego stanowisko / wypowiedź Palikota nie jest oburzająca. Mnie nie oburza.
                      Nikt nie ma wątpliwości co do tego, że prokuratura działa w tej sprawie ale... Zalinkowany przez Ciebie art. jest z września 2011. I teraz:
                      1. Czy wtedy pobrali te próbki, o które jest burza? Jeśli tak, to dlaczego ich nie przebadali w ciągu tego roku i na wyniki musimy czekać jeszcze około 6 miesięcy?
                      2. Pobrali je niedawno. Może szkoda, że dopiero 2 lata po zdarzeniu ale rzecz nie w tym. Rzecz w tym, że prokuratura przekazała informacje "Rz" w taki sposób, że była możliwa eksplozja bomby trotylowej. Skąd Gmyz wziął ten trotyl i nitroglicerynę, skoro są to chyba jedne z ostatnich materiałów, jakie brała pod uwagę prokuratura (jest wiele innych, nowocześniejszych). Powinien pójść gotowy tekst ale nawet jeśli to była jakaś rozmowa to chyba powinna być autoryzowana. Przecież wiadomo, że jest spora grupa ludzi (25%, jak się okazuje), dla których Smoleńsk = zamach i każda nieścisłość będzie skrzętnie wykorzystana.
                      Palikot miał prawo założyć, że informacje jakie uzyskała "Rz" w prokuraturze są rzetelne (w tym sensie, że nie mógł wyjść materiał umożliwiający gdybanie).
                      3. Prokuratura rzadko wypowiada się publicznie w tej sprawie i to zazwyczaj dopiero wtedy, gdy coś wypływa i trzeba prostować, wyjaśniać... A wszystkie takie "wpadki" działają na korzyść "zamachowców i obniżają wiarygodność organów, które usiłują sprawę wyjaśnić.

Moja opinia na temat katastrofy jest dość radykalna. Nie powinni wylecieć a jeśli już wylecieli to nie powinni podchodzić do lądowania bo warunków do lądowania nie było. To wszystko. Ale z drugiej strony nie mogę nie widzieć, że zamiast być lepiej to jest coraz gorzej. To nie jest jedynie wina "zamachowców", którzy nakręcani przez Yara węszą i chwytają wszystko, co stanowi szansę na udowodnienie ich teorii. To ich zachowanie jest oczywiste. Największa odpowiedzialność jest jednak po stronie tych, którzy beztrosko rzucają im kolejne preteksty.
                  • remez2 Re: A skąd w Tobie to oburzenie? 31.10.12, 12:11
                    Bez obrazy, kręcisz. Niepotrzebnie.
                  • woda_woda Re: A skąd w Tobie to oburzenie? 31.10.12, 12:12
                    l_zaraza_l napisała:

> Jeśli wszystko jasne to po co kolejne badania?

Palikot udaje durnia i nie wie, że prokuratura wciąż pracuje?
          • zzarda32 Re: A skąd w Tobie to oburzenie? 31.10.12, 11:31
            O trotylu !
    • haen2010 Re: Przykre ! Palikocie coś z siebie zrobił ? 31.10.12, 17:36
      Jedynie interesujące jest zbiorowe zidiocenie wielkich zbiorów ludzkich. Tych, którzy nie wierzą w banalne przyczyny banalnej katastrofy. Wszystkiemu winna zawartość samolotu.
      • bozon.higsa Re: Przykre ! Palikocie coś z siebie zrobił ? 31.10.12, 18:06
        haen2010 napisał:

> Jedynie interesujące jest zbiorowe zidiocenie wielkich zbiorów ludzkich. Tych,
        > którzy nie wierzą w banalne przyczyny banalnej katastrofy. Wszystkiemu winna za
        > wartość samolotu.

Mógłbyś rozwinąć ten temat?
        Chodzi o zawartość samolotu.
    • l_zaraza_l Słowa Tomasza Lisa 02.11.12, 11:11
      Jak widać nie tylko w Palikocie coś w tamtym momencie pękło. A przecież Tomasz List to stary wyga dziennikarski, zdystansowany do "rewelacji" bo doskonale rozumiejący specyfikę mediów.

"Tomasz Lis nie zgadza się. Mówi, że takie rzeczy powinny wciąż budzić w nas zdziwienie i oburzenie. Przyznał, że kilka minut po lekturze tekstu w "Rz" myślał "cholera, jednak był zamach".

- Mówiąc językiem młodzieży, w pale mi się nie mieściło, że można z powietrza, z palca małego coś takiego napisać! To jest informacja, która może zatrząść całym krajem. Jako redaktor naczelny - gdybym miał materiał, gdzie jest domniemamnie czegoś takiego - to bym chyba schował się na dwa dni do toalety, wiedząc, jakie to może mieć skutki dla kraju, państwa, dla polityki."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,12783888,Zakowski__Trotyl__Oni_musieli_pojsc_na_Bonda__PUBLICYSCI_.html
      • zzarda32 Re: Słowa Tomasza Lisa 02.11.12, 13:32
        Tyle tylko że Palikot aspiruje do premierowania ! Ja na niego głosowałęm ale jakakolwiek symbioza RP z PIS jest dla mnie nie do przyjęcia - co to pis pokazał trotyl !
        • bozon.higsa Re: Słowa Tomasza Lisa 02.11.12, 13:52
          zzarda32 napisał:

> Tyle tylko że Palikot aspiruje do premierowania ! Ja na niego głosowałęm ale ja
          > kakolwiek symbioza RP z PIS jest dla mnie nie do przyjęcia - co to pis pokazał
          > trotyl !

Na kogo ty jeszcze zzadra głosowałeś?
          To, co powiedział Palikot w tej konkretnej sprawie (akurat słuchałem tej wypowiedzi) to nie powiedział nic, za co można by się wstydzić.
          A ty zzadra jesteś niezdecydowany jak 16 letnia panienka,która chciałaby.... i się boi.
          Głosuj na Kaczora...Donalda.

• zzarda32 Re: Słowa Tomasza Lisa 02.11.12, 14:02
            Mnie chodzi o wypowiedz u Rymanowskiego - a jesli chodzi o moje głosowanie to nigdy tego nie kryłęm !
            • bozon.higsa Re: Słowa Tomasza Lisa 02.11.12, 14:04
              zzarda32 napisał:

> Mnie chodzi o wypowiedz u Rymanowskiego - a jesli chodzi o moje głosowanie to n
              > igdy tego nie kryłęm !

No, słuchałem wtedy Palikota u Rymanowskiego.
              Co takiego powiedział, że się wstydzisz Palikota?

• zzarda32 Re: Słowa Tomasza Lisa 02.11.12, 14:07
                Ja się nie wstydzę, ja ubolewam, że dał sie podpuścić Rymanowskiemu !
                • bozon.higsa Re: Słowa Tomasza Lisa 02.11.12, 14:09
                  zzarda32 napisał:

> Ja się nie wstydzę, ja ubolewam, że dał sie podpuścić Rymanowskiemu !

Zacytuj mi słowa Palikota, które dowodzą że dał się podpuścić Rymanowskiemu.

• zzarda32 Re: Słowa Tomasza Lisa 02.11.12, 14:25
                    www.tvn24.pl/jeden-na-jeden,44,m
                    Moim zdaniem winien poczekać na komunikat PG
                    • bozon.higsa Re: Słowa Tomasza Lisa 02.11.12, 14:28
                      zzarda32 napisał:

> www.tvn24.pl/jeden-na-jeden,44,m
                      > Moim zdaniem winien poczekać na komunikat PG

Nie prosiłem cie o link do tej wypowiedzi. Prosiłem o wyartykułowanie, które słowa Palikota cię zbulwersowały.
                • kzet69 Re: Słowa Tomasza Lisa 02.11.12, 16:55
                  Z igły robisz widły, Palikot na gorąco palnął o komisji międzynarodowej i nieudolności rządu Tuska, zaskoczony przez Rymanowskiego tekstem z Rzepy, którego pewnie nawet dokładniej nie przeczytał... to była 7.30! Temat rozmowy miał być zupełnie inny (Arłukowicz i służba zdrowia- Palikot pisał o tym dzień wcześniej na fb). Na dodatek co do nieudolnej polityki informacyjnej rządu miał 100% racji, czemu oficjalne czynniki państwowe (w tym PW) z dementi czekały aż do 13.30? Też nie wiedzieli czy znaleziono trotyl czy nie? Raport Millera jest niechlujny, i to z przyczyn politycznych, pisany byl pod presją czasu wywieraną zresztą przez środowiska prawicowe. Od awarii Boeinga Wrony minął rok a mamy jedynie szczątkowy raport wstępny, tam był polityczny nacisk na jak najszybsze opublikowanie raportu końcowego, co stało się ze szkodą dla jego jakości. Francuzi raport końcowy po katastrofie Air Busa opublikowali po przeszło 3 latach....
        • l_zaraza_l Re: Słowa Tomasza Lisa 02.11.12, 16:10
          zzarda32 napisał:

> Tyle tylko że Palikot aspiruje do premierowania ! Ja na niego głosowałęm ale ja
          > kakolwiek symbioza RP z PIS jest dla mnie nie do przyjęcia - co to pis pokazał
          > trotyl !

Nie wierzę, że głosowałeś na Palikota. Już Ci kiedyś napisałam, że jesteś V Kolumną i Twoje zatroskanie o sprawy Palikota odbieram jako fałszywe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka