Dodaj do ulubionych

Romney pieknie pogratulował Obamie

07.11.12, 09:18
Jak się to porówna z fochami tego wstrętnego kurdupla, to czy można powiedzieć, że Polaka to cywilizowany kraj? Czy przypadkiem ci, co nas nie lubią nie mają racji?
Nie oszukujmy się. Polska to zapyziały zaścianek Europy, który cywilizacja chce za uszy wyciągnąć z tego zacofania. A my jeszcze się opieramy, jak możemy.
M.

Obserwuj wątek
    • gucio60 Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 07.11.12, 09:22
      Europejska kultura szła na zachód nie na wschód. Geograficznie Polska należy co prawda do Europy ale mentalnościowo do dalekie zadupie.
    • a74-7 Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 07.11.12, 09:46
      marynarzyk napisal:
      "Nie oszukujmy się. Polska to zapyziały zaścianek Europy, "
      Tyle razy ci to mowilam , za kazdym razem obrazales sie ,hehe.
      Czyzbys byl "niewyskokiego "wzrostu ???
      Im dalej na wschod -tym bardziej dziko !
    • zapijaczony_ryj Zupełnie jak Kaczyński Tuskowi 07.11.12, 09:49
      dwa razy gratulował i za trzy lata też pogratuluje!
    • a74-7 Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 07.11.12, 10:01
      Ciekawe jak by mu tow Walesa pogratulowal :-)
    • veglie Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 07.11.12, 10:07
      A mógł podać nogę.
      • fiu-bzdziu2010 Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 07.11.12, 10:35
        i nie poleciał tekstem kaczusia.. "nadejdzie taki dzień...."
        i nie było "Mitt Amerykę Zbaw"
        • veglie Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 07.11.12, 10:46
          fiu-bzdziu2010 napisała:

> i nie poleciał tekstem kaczusia.. "nadejdzie taki dzień...."
          > i nie było "Mitt Amerykę Zbaw"

Nie konus to i nie poleciał.
      • humbak Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 07.11.12, 18:44
        Veglie, mówisz o prostym człowieku, który nie wypowiadał się o zwykłym przeciwniku politycznym. Pamiętaj że był PRL.
    • cookies9 Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 07.11.12, 10:43
      YaroZbaw jeszcze funkcjonuje w polskiej polityce i takie słowa nie pojawią się...złosliwy,zazdrosny,bez kultury,ot...wyzsza półka:-) Może kiedyś,kiedy wyląduje na śmietniku historii...
    • indeed4 Słabo. 07.11.12, 11:13
      > Polska to zapyziały zaścianek Europy

Seans porannego opluwania własnego kraju (z miłości do rodaków i kraju, oczywiście) coś ci dzisiaj nie wyszedł. Mam pomysła - może się zapisz do PiS? W kupie będzie wam raźniej snuć opowieści dziwnej treści o obracającej się w ruinę Ojczyźnie i katastrofalnej kondycji Polski pod rządami PO.

• adherent1 Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 07.11.12, 11:13
      mariner4 napisał:
      > Jak się to porówna z fochami tego wstrętnego kurdupla, to czy można powiedzieć,
      > że Polaka to cywilizowany kraj?

Widzisz - patrzysz od odwrotnej strony. "Ucywilizowanie" góry jest na końcu.
      Cywilizacja najbardziej zależna jest od dołów społeczeństwa.
      Stąd, jeżeli społeczeństwo będzie traktowało z "absmakiem" wypowiedzi
      z "wstrętnym kurduplem" w treści, to i my będziemy mieli prawo żądać od
      przywódców politycznych lepszych zachowań.
      Żeby nie było dla mnie przywódcy POPiS-u to łobuzy i dranie :-)
      • mariner4 Wielokrotnie pisałem tutaj, że 07.11.12, 11:17
        politycy są tacy sami jak całe społeczeństwo.
        Nie ma żadnego racjonalnego powodu oczekiwać, że będziemy mieli mądrych i uczciwych polityków.
        M.
        • indeed4 No właśnie. 07.11.12, 11:28
          Są dokładnie tacy jak mariner i cała jego rodzina - prowincja i zaścianek, który świat musi wyciągać za uszy.
          • mariner4 Ciesz się, że jesteś "Królewski szczep 07.11.12, 13:22
            piastowy".
            M.
    • zapijaczony_ryj A pamiętacie zemstę brata ? 07.11.12, 11:24
      Jak mianował Tuska na premiera w Przedpokoju?
      • fiu-bzdziu2010 Re: A pamiętacie zemstę brata ? 07.11.12, 11:29
        pamiętamy również nieobecność kaczusia na zaprzysiężeniu Bronka, bo.... "wygrał przez nieporozumienie"!!!!!
    • man_sapiens Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 07.11.12, 11:38
      Pięknie? Normalnie. Normalnie tak się robi, niekoniecznie wtedy, kiedy walczy się o prezydenturę. Ludzie dobrze wychowani robią tak automatycznie i bez zastanowienia, bo takie zasady wpojono im w dzieciństwie. Jak ktoś nie miał szansy na dobre wychowanie, to niech sobie uświadomi, że:
      1. Szanując zwycięzcę podnosisz swoją rangę - przegrałeś z dobrym zawodnikiem czyli też jesteś dobry. Jeżeli uważasz, że zwycięzca jest beznadziejny - to znaczy, że ty sam jesteś jeszcze gorszy. Jeżeli szanujesz przegranego - to podnosisz rangę zwycięstwa - wygrałeś z dobrym a nie z dupkiem.
      2. Obrażając przeciwnika politycznego obrażasz jego wyborców - a twoim obowiązkiem jest reprezentować także ich.
    • wariant_b Nie każdy jest Kartoflem... 07.11.12, 12:05

• fiu-bzdziu2010 Re: wyższa półka 07.11.12, 13:22
      bo półki amerykańskie wyżej zawieszone, niż te wolsko-żoliborskie, pod wzrost naszego pisiątka
      • mariner4 Półka karofli to regał w piwnicy 07.11.12, 13:24
        Nawet na Żoliborzu.
        M.
    • wiosnaludzikow Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 07.11.12, 17:40
      mariner4 napisał:

> Jak się to porówna z fochami tego wstrętnego kurdupla, to czy można powiedzieć,
      > że Polaka to cywilizowany kraj?
      Hey Styropianowy oszołomie. A pamiętasz jak Tusk gratulował wygranej Kaczyńskiemu ?
      • kum.z.antalowki Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 07.11.12, 18:19
        "To jest czas wielkich wyzwań dla Ameryki i modlę się o to, by prezydent z sukcesem prowadził nasz naród"...
        ..."Ubiegałem się o ten urząd, ponieważ martwię się o Amerykę. Te wybory się skończyły, ale nasze zasady trwają. Wierzę przede wszystkim w nasze zasady, te, na których zbudowano Stany Zjednoczone Ameryki" - mówił. Dodał, że - dał z siebie wszystko w czasie tej kampanii. "Ale naród wybrał innego przywódcę, więc łączę się z wami w modlitwie za Baracka Obamę. Niech Bóg błogosławi Amerykę".

A przecież, gdyby był żoliborskim inteligentem z wyższej półki kulturalnej, mógł powiedzieć:
        "Sądzę, że w dużej mierze został on wybrany na prezydenta przez nieporozumienie... Ja tego nie akceptuję, ja to dezaprobuję... Absolutnie wykluczam mój udział we współpracy"
        • wiosnaludzikow bleszczaty styropian 07.11.12, 18:25
          kum.z.antalowki napisał:
          > A przecież, gdyby był żoliborskim inteligentem z wyższej półki kulturalnej, móg
          > ł powiedzieć:
          > "Sądzę, że w dużej mierze został on wybrany na prezydenta przez nieporozumienie
          > ... Ja tego nie akceptuję, ja to dezaprobuję... Absolutnie wykluczam mój udział
          > we współpracy"
          A Ty kumie jak ten koń z klapkami na oczach czyli styropian. Jedno widzisz a drugiego nie widzisz. Zarówno inteligent z żoliborza jak i malarz wysokościowy z Gdańska tak samo tu postąpili ale Ty bleszczaty na oko.
          • kum.z.antalowki Re: bleszczaty styropian 07.11.12, 18:52
            wiosnaludzikow napisał:

> ...Ty kumie jak ten koń z klapkami na oczach czyli styropian. Jedno widzisz a dr
            > ugiego nie widzisz. Zarówno inteligent z żoliborza jak i malarz wysokościowy z
            > Gdańska tak samo tu postąpili ale Ty bleszczaty na oko.

Sugerujesz, że ja tego żoliborskiego wypierdka jakoś szczególnie nie lubię? Oż kurde... Ty wiesz?... Chyba masz rację.
          • x2468 Re: bleszczaty styropian 07.11.12, 19:33
            Z ta różnicą ze Gnom-Kurdupel zszokował wielu wyborców sięgając do dziadka Tuska,Tusk Gnomowi nie wypominał dziadka carskiego służącego,matki tw Albiny łączniczki powstańczej w Pruszkowie,willi od Bieruta,szkoleń dla ubowców paczka ,sfałszowanej lojalki "Srebrnej",Art-B i wielu innych świństw..
      • 99venus Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 07.11.12, 18:31
        ja pamiętam wiele.nawet pamiętam jak Lech Wawelski wręczał nominację premierowi.i pamiętam wystąpienie Tuska po przegranych wyborach w 2005 roku i pamietam wystąpienia zbawcy po jego wszystkich kolejnych wyborach.myślę,że słowo kurdupel w stosunku do zbawcy to nadmiar elegancji.
        • mariner4 Pisząc "kurdupel" mam na myśli kurdupla 07.11.12, 18:34
          umysłowego.
          Napoleon był niskiego wzrostu, ale nie był kurduplem.
          M.
      • bozon.higsa Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 08.11.12, 08:40
        wiosnaludzikow napisał:

> mariner4 napisał:
        >
        > > Jak się to porówna z fochami tego wstrętnego kurdupla, to czy można powie
        > dzieć,
        > > że Polaka to cywilizowany kraj?
        > Hey Styropianowy oszołomie. A pamiętasz jak Tusk gratulował wygranej Kaczyńskie
        > mu ?

Ja pamiętam....
        Komentując wybory w USA, Michał Kamiński z Kancelarii Prezydenta podkreślił, że McCain od razu pogratulował zwycięstwa Obamie, a Donald Tusk do dziś nie pogratulował Lechowi Kaczyńskiemu.

Więcej
        www.se.pl/wydarzenia/kraj/kaminski-tusk-do-dzis-nie-pogratulowal-kaczynskiem_77607.html
        • mariner4 A to??? 08.11.12, 12:00
          www.wprost.pl/ar/84261/Tusk-pogratulowal-Kaczynskiemu/
          Nieprawda?
          M.
    • humbak Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 07.11.12, 18:40
      Mariner, nie jęcz, boś na to za stary.
      • mariner4 Radzę sobie 07.11.12, 18:42
        jako tako.
        M.
        • humbak Re: Radzę sobie 07.11.12, 18:46
          No nie wiem. Piszesz w poście otwierającym jakbyś się za dużo jakichś bzdur naczytał.
          • mariner4 Cieszę się, że tego nie widzisz 07.11.12, 18:48
            Pewnie Ci jest łatwiej żyć.
            M.
            • humbak Re: Cieszę się, że tego nie widzisz 07.11.12, 19:44
              Nie ma to wpływu na łatwość życia. Ale przyznam że osobistych kompleksów mam dość, by nie musieć dokładać sobie narodowych.
              • kum.z.antalowki Kompleksy osobiste i narodowe to nic wesołego 07.11.12, 20:29
                ale naprawdę smutna byłaby konstatacja, że to co uważamy za kompleksy jest przez po prostu realistycznym opisem rzeczywistości
                • humbak Re: Kompleksy osobiste i narodowe to nic wesołego 07.11.12, 20:34
                  Może i by była.
    • a74-7 Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 07.11.12, 20:37
      Dziwny ten kraj , w ktorym temat :
      "Romney pieknie pogratulowal Obamie"
      wzbudza tyle kontrowersyjnych watkow w mediach .
    • snajper55 Dla przypomnienia 07.11.12, 21:43
      "Nie daliśmy rady potężnemu frontowi, który się rozciągał od „Faktów i Mitów” pisma, które zatrudniało kiedyś Grzegorza Piotrowskiego, mordercę księdza Popiełuszki, aż po „Nie”, „Gazetę Wyborczą”, różne telewizje, PO, LiD, itd. Nie daliśmy rady."

S
      • kum.z.antalowki Re: Dla przypomnienia 07.11.12, 22:21
        tia... dla przypomnienia... dreszcz po plecach chodzi na myśl jak niewiele kurduplowi brakowało do ziszczenia...
        • snajper55 Re: Dla przypomnienia 08.11.12, 02:04
          kum.z.antalowki napisał:

> tia... dla przypomnienia... dreszcz po plecach chodzi na myśl jak niewiele kurd
          > uplowi brakowało do ziszczenia...

Ale trzeba mu przyznać, że katastrofę efektywnie rozgrywa. Trzeba nie mieć ani odrobiny sumienia, ale ten typ tak ma. Ludzie dają mu się nabrać, bo większość z nich nie jest sobie w stanie wyobrazić, że może istnieć ktoś tak podły i bez uczuć.

S.
    • fiu-bzdziu2010 Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 07.11.12, 22:26
      a gdyby wygłosił taki tekst:
      " Nadejdzie taki dzień...... że w Waszyngtonie będziemy mieć Budapeszt"
    • polskidenwer Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 08.11.12, 08:30
      Po takich gratulacjach można poznać poważnego i profesjonalnego polityka
    • bozon.higsa Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 08.11.12, 08:39
      mariner4 napisał:

> że Polaka to cywilizowany kraj? Czy przypadkiem ci, co nas nie lubią nie mają
      > racji?
      > Nie oszukujmy się. Polska to zapyziały zaścianek Europy, który cywilizacja chce
      > za uszy wyciągnąć z tego zacofania. A my jeszcze się opieramy, jak możemy.
      > M.
      >

Nie piszę tego tekstu,żeby bronić "kurdupla", ale przypomnę ci co powiedział Kamiński,wtedy jeszcze "biegał w stajni PiS" o Tusku, czyli o jego zachowaniu po przegranych wyborach prezydenckich.

Komentując wybory w USA, Michał Kamiński z Kancelarii Prezydenta podkreślił, że McCain od razu pogratulował zwycięstwa Obamie, a Donald Tusk do dziś nie pogratulował Lechowi Kaczyńskiemu.

Więcej
      www.se.pl/wydarzenia/kraj/kaminski-tusk-do-dzis-nie-pogratulowal-kaczynskiem_77607.html

• fiu-bzdziu2010 Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 08.11.12, 09:47
        a za co miał gratulować???? za "dziadka z Wermachtu"???
        Obamie nie wyciągali żadnego dziadka, ani prababki, a przecież mogli
        • bozon.higsa Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 08.11.12, 09:52
          fiu-bzdziu2010 napisała:

> a za co miał gratulować???? za "dziadka z Wermachtu"???
          > Obamie nie wyciągali żadnego dziadka, ani prababki, a przecież mogli

Ha ha ha ha.....
          Obamę niszczyli jeszcze lepiej niż Tutaj Tuska.
          Dziadka i prababek też wyciągali, nawet sprawdzali czy urodził się w USA.
          • bozon.higsa Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 08.11.12, 09:53
            > Ha ha ha ha.....
            > Obamę niszczyli jeszcze lepiej niż Tutaj Tuska.
            > Dziadka i prababek też wyciągali, nawet sprawdzali czy urodził się w USA.

Sorry za pomyłkę....powinno być - Dziadka i prababkę....
            • fiu-bzdziu2010 Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 08.11.12, 10:19
              widzisz, ale Tusk nie wyciągał pradziadka, czy dziadka w carskiej armii, albo ojca czy nie ojca jedynej wnuczki

a tak z perspektywy czasu, gdyby nie ten dziadek z Wermachtu , to ktoś inny byłby prezydentem i nie byłoby 10.04

czyżby dziadek wyrównał rachunki????
      • mariner4 Nie przeczę, ale 08.11.12, 10:09
        Tusk w miarę szybko się uspokoił, a te małe g.... rozrabia od paru lat.
        M.
      • snajper55 Re: Romney pieknie pogratulował Obamie 08.11.12, 11:54
        bozon.higsa napisał(a):

> Nie piszę tego tekstu,żeby bronić "kurdupla", ale przypomnę ci co powiedział Ka
        > miński,wtedy jeszcze "biegał w stajni PiS" o Tusku, czyli o jego zachowaniu po
        > przegranych wyborach prezydenckich.
        >
        > Komentując wybory w USA, Michał Kamiński z Kancelarii Prezydenta podkreślił, że
        > McCain od razu pogratulował zwycięstwa Obamie, a Donald Tusk do dziś nie pogra
        > tulował Lechowi Kaczyńskiemu.

S.
      • mariner4 Mijasz się z prawdą.Tusk pogratulował LK 08.11.12, 12:26
        Tutaj masz linka.
        M.
        • bozon.higsa Re: Mijasz się z prawdą.Tusk pogratulował LK 08.11.12, 12:34
          mariner4 napisał:

> www.wprost.pl/ar/84261/Tusk-pogratulowal-Kaczynskiemu/
          > Tutaj masz linka.
          > M.

To mamy link przeciw linkowi.
          Jaka jest prawda? Jak było naprawdę?
          Ta, napisana we Wprost czy ta, napisana w SE.pl i wypowiedziana przez Kamińskiego.
          • mariner4 Ja też nie pamietałem, ale 08.11.12, 12:43
            jak przeczytałem tekst linka to sobie przypomniałem te wydarzenie.
            Kamiński też mógł zapomnieć. Nie sądzę, aby Wprost, raczej pro PiSowski kłamał.
            M.
            • bozon.higsa Re: Ja też nie pamietałem, ale 08.11.12, 12:54
              mariner4 napisał:

> jak przeczytałem tekst linka to sobie przypomniałem te wydarzenie.
              > Kamiński też mógł zapomnieć. Nie sądzę, aby Wprost, raczej pro PiSowski kłamał.
              > M.

No i wszystko wiadomo, wszyscy kłamią tylko Wprost pisze prawdę.
              Ja też to pamiętam, pamiętam, że Tusk tak strasznie przeżył porażkę z Kaczorem, że wprost zaszył się w "mysiej dziurze" i przez jakiś czas był nieobecny w mediach.
              Linka na potwierdzenie, że tak było nie będę szukał,ale pamiętam,że tak było.
              • snajper55 Re: Ja też nie pamietałem, ale 08.11.12, 13:06
                bozon.higsa napisał(a):

> No i wszystko wiadomo, wszyscy kłamią tylko Wprost pisze prawdę.

Przecież to jest archiwalny link z grudnia 2005. Co ty wypisujesz? To jest relacja z tamtego okresu. Jest cytat słów Tuska wtedy powiedzianych. Faktom przeczysz?

S.
                • bozon.higsa Re: Ja też nie pamietałem, ale 08.11.12, 16:03
                  snajper55 napisał:

> bozon.higsa napisał(a):
                  >
                  > > No i wszystko wiadomo, wszyscy kłamią tylko Wprost pisze prawdę.
                  >
                  > Przecież to jest archiwalny link z grudnia 2005. Co ty wypisujesz? To jest rela
                  > cja z tamtego okresu. Jest cytat słów Tuska wtedy powiedzianych. Faktom przeczy
                  > sz?
                  >
                  > S.

Ja nie przeczę faktom, to chyba Wprost lub SE.
                  Ja też pamiętam jak się zachował Tusk.......
                  Kto więc kłamie?

• mariner4 Wiem że to przeżywał 08.11.12, 13:38
                Ale nie aż tak jak Kaczor i znacznie krócej.
                Ale obaj czerpiemy wiedzę z mediów. Natomiast ja pamiętam też wypowiedź Tuska w TV.
                Rozumując tak jak Ty, wszystko da się zakwestionować. Nawet to, że ziemia nie jest płaska.
                M,
                • bozon.higsa Re: Wiem że to przeżywał 08.11.12, 16:07
                  mariner4 napisał:

> Ale nie aż tak jak Kaczor i znacznie krócej.
                  > Ale obaj czerpiemy wiedzę z mediów. Natomiast ja pamiętam też wypowiedź Tuska w
                  > TV.
                  > Rozumując tak jak Ty, wszystko da się zakwestionować. Nawet to, że ziemia nie j
                  > est płaska.
                  > M,

Reasumując obaj kogoś nie lubimy bardziej lub mniej.
                  Zgadza się, że ja Tuska nie cierpię.
                  Nie krytykuję tego,że Ty bardziej nie cierpisz Kaczora, choć ja go też nie "hołubię".
                  Ale prawda, tak jak Ci pisałem, zazwyczaj leży pośrodku.
                  I to jest cała prawda.

• mariner4 "Nigdy w dziejach konfliktów międzyludzkich 08.11.12, 16:11
                    nie było tak klarownej sytuacji, że cała racja była tylko po jednej stronie konfliktu"
                    I tego należy się trzymać.
                    M.
                    • bozon.higsa Re: "Nigdy w dziejach konfliktów międzyludzkich 08.11.12, 16:13
                      mariner4 napisał:

> nie było tak klarownej sytuacji, że cała racja była tylko po jednej stronie kon
                      > fliktu"
                      > I tego należy się trzymać.
                      > M.

To prawda, dlatego piszę, że ani PO ani PiS.
                      Postaraj się mnie zrozumieć.
                      • mariner4 Dlaczego mam nie rozumieć? 08.11.12, 16:17
                        Nie ubliżasz.
                        M.
      • mariner4 Pogratulował 08.11.12, 12:28
        Mam nadzieję, że tylko zapomniałeś.
        M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka