Dodaj do ulubionych

Może i dla niektórych to wielki "Zbig"

10.11.12, 22:34
Abstrahując od ostatnich wypowiedzi ( w tym tych niezbyt kulturalnych jak na takiego dyplomatę przystało ) Zbigniewa Brzezińskiego należałoby przypomnieć o jego "sukcesach" jako doradcy ds. bezpieczeństwa za prezydenta J.Cartera. Otóż to wówczas miała miejsce misja odbicia zakładników ( Operation Eagle Claw 1980 rok ) z ambasady amerykańskiej w Teheranie , która zakończyła się całkowitym fiaskiem. Oczywista, że Z.Brzeziński nie odpowiada za fiasko tej misji, ale ktoś musiał podjąć decyzję o jej przeprowadzeniu. Zatem jakie są inne dokonania profesora Z.Brzezińskiego na arenie międzynarodowej, a także jaki jest jego dorobek na niwie naukowej, że jego głos mamy traktować jako głos niepodważalnego autorytetu ?
Ba, w ogóle widzę ostatnio , że w PO mamy do czynienia z "geriatrycznym think tankiem" ( innych raczej nie widać, bo pozostali to sami spece od PR ) co nie najlepiej wróży tej formacji na przyszłość :-))
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 10.11.12, 22:36
      A czemu nie napisałeś tego miesiąc wcześniej?
      Robiłbyś za proroka, a nie za szczekaczkę.
      • fiu-bzdziu2010 Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 10.11.12, 22:38
        no i dlaczego prezydent kaczuś tak bardzo ......chciał być przyjęty i sfotografowany z owym Zbigiem?????
    • zbigniew_clapton Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 10.11.12, 22:38
      Kolejny twój wątek i co? Kolejny raz zrobiłeś kupę na swoją własną wycieraczkę. Nie ma siły na ciebie, Kamilku.
      • camille_pissarro [...] 10.11.12, 22:40
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • zbigniew_clapton Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 10.11.12, 22:42
          Ja ciebie też ;)
          • des4 do młodych świat należy 10.11.12, 22:46
            np. taki Hoffman...piękny, bystry i bogaty

a jaki strateg polityczny :)))
    • dupetek Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 10.11.12, 22:48
      Choćbyś zjadł tysiąc kotletów i kilka razy więcej wydalił, to nie zmienisz faktu, że Brzeziński jest światowym autorytetem jeśli chodzi o Europę środkowo-wschodnią, a jako Polak z pochodzenia świetnie się orientuje w polskiej polityce! Brzeziński trafił swoją opinią w samo sedno, albo inaczej w PiSdziacki G point - cudne te PiSie skowyty:)))
      • zoil44elwer Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 11:29
        Doradca i strateg ZBIG w 1979 wieszczył-CCCP będzie Imperium Zła jeszcze co najmniej ćwierć wieku.Doradzał Carterowi by petrodolary z nielegalnego handlu ropą z Chomeinim dać dl contras w Nikaragui.Doradzanie Zbiga sprawiło że J Carter jako jeden z nielicznych prezydentów USA nie został wybrany na 2 kadencję.
        • wujaszek_joe Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 12.11.12, 10:19
          jak my kochamy pluć na swoich..
          • wariant_b Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 12.11.12, 10:56
            wujaszek_joe napisał:
            > jak my kochamy pluć na swoich..

Ale za to potem kochamy wrzeszczeć, że wszyscy nas nie lubią i dyskryminują.

Bo przecież ONI mają obowiązek NAS kochać i szanować.
            A MY mamy obowiązek mówić im PRAWDĘ.
            • zoil44elwer Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 12.11.12, 12:18
              wariant_b napisał:

>
              > Bo przecież ONI mają obowiązek NAS kochać i szanować.
              > A MY mamy obowiązek mówić im PRAWDĘ.
              Prawda Was wyzwoli(JezUS)
              Prawda czyni niepokój więc w Polsce często mówi się-Nie ma o czym gadać!(CK Norwid)
              Nie ten ptak zły co własne gniazdo kala ale ten co mówić o tym nie pozwala(CKN)
              Lepiej nie dotykać g'uana bo będzie śmierdziało(polskie powiedzenie)
              MY orły z piastowskiego gniazda,uczył NAS mówić prawdę Krzyż Vatykanu i kremlowska Gwiazda(also sprache Zarathustra)
    • man_sapiens Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 10.11.12, 23:04
      Z politycznego punktu widzenia decyzja o próbie odbicia zakładników była słuszna.
      Gdyby nie spartaczyli jej tragicznie wojskowi a przede wszystkim wywiad - byłaby wielkim sukcesem i dlatego była warta ryzyka. Operacja była bardzo złożona, ale została zorganizowana tak, że nawet minimalna awaria techniczna albo jakiekolwiek zakłócenie zewnętrzne powodowały jej fiasko, bo nie było ani grama rezerw czasowych i sprzętowych. Tak się też stało, do tego doszedł zwykły pech (który też warto uwzględnić przy planowaniu), le nie było żadnego planu "B".
      Niezależnie od oceny poglądów Brzezińskiego - nie ulega wątpliwości, że to profesjonalny, uznany w świecie polityk i dyplomata - troszkę większego formatu niż Błaszczak.
      • chateau Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 10.11.12, 23:10
        Otóż to. Decyzja była słuszna nie tylko z politycznego, ale i z czysto ludzkiego punktu widzenia. Wzięcie personelu ambasady jako zakładników było (i jest) czynem wykraczającym poza pewne granice. Dupy dali wojskowi.
        Notabene Rosjanie podzieliliby los Amerykanów, gdyby nie bardziej restrykcyjne zasady panujące w radzieckiej placówce.
      • dystans4 Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 10.11.12, 23:11
        Czy nie uważasz, że próba rzetelnej odpowiedzi stanowi nieuprawnioną nobilitację PiSowskich "tez programowych"?
        --
        Pozdrowienia
        bul.
      • sclavus Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 10.11.12, 23:24
        W jednym tylko nie masz racji: o wiele, wiele większego formatu niż Błaszczxak, Hofman i przede wszystkim Kaczyński - razem wzięci!
    • wiosnaludzikow Ale co na to Wielcy Jarosław i Antoni ? 10.11.12, 23:06
      camille_pissarro powiedz dlaczego te obydwa tchórze nie polemizują ze " Zbigiem" tylko chowają sié za Hoffmana i wypuszczają takich jak Ty przed siebie. Czy tchórzliwość to cecha styropianowców ?
      • cymber.gaj Re: Ale co na to Wielcy Jarosław i Antoni ? 11.11.12, 00:23
        Jakich styropianowców?
        "Jarek, nie pie... ciebie tam nie było".
      • behemot17-13 Re: Ale co na to Wielcy Jarosław i Antoni ? 11.11.12, 09:41
        mocne i przy tym idealnie trafione, dlaczego nie osobiście - poczucie względnego bezpieczeństwa. być może za jakiś czas Brzeziński będzie przydatny i wtedy - to nie ja przecież mówiłem.
        • behemot17-13 Re: Ale co na to Wielcy Jarosław i Antoni ? 11.11.12, 09:42
          łaska pańska..... coś tam, coś tam.
    • sclavus Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 10.11.12, 23:19
      (zidiocenie nie jest groźne... szczególnie anonimowe...)
    • witek.bis :-))) 10.11.12, 23:20
      No, kto by pomyślał... Jeszcze parę lat temu uważałeś Zbiga za postać charyzmatyczną i wysuwałeś jego kandydaturę na urząd prezydenta... Jaka ta charyzma nietrwała... :-)))
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,46427673,46427673,RP_musi_postawic_na_sprawdzonego_Polonusa_.html
      • zbigniew_clapton Re: :-))) 10.11.12, 23:25
        Ałć! I jak tam, Kamilku, boli dupsko? Od razu wiedziałem, że nasrałeś na swoja własną wycieraczkę;)
      • sclavus Re: :-))) 10.11.12, 23:27
        Brawo witku.bis!!!! :)
        pzdrx
      • chateau Re: :-))) 10.11.12, 23:45
        Oh, że tak powiem, shit!
      • cymber.gaj Re: :-))) 11.11.12, 00:21
        Cud - miód!!!
      • trevik Kamel już tak ma... 11.11.12, 00:40
        Stara się co prawda ładnie pisać a i argumentować nie całkiem dennie, ale na koniec dnia wyjdzie i tak jego głupota, labilność poglądów jeśli tylko poprzednie nie pasują pod bieżącą PiSią koniunkturę i słaba oraz wybiórcza pamięć...

T.
      • zoro_wieczorowo_poro [...] 11.11.12, 00:45
      • erte2 Re: :-))) 11.11.12, 01:00
        @witek.bis
        ...Pozwoliłem sobie wkleić treść podanego przez Ciebie linka aby nie było niedomówień.

camille_pissarro 05.08.06, 16:53
        Dodaj do ulubionych zarchiwizowany

Coraz częściej dochodze do wniosku, że RP na stanowisko najwyższego urzędu w
        państwie powinno postawić na "Polonusa".Tak zrobiła Łotwa, desygnując Veire
        Vike Freiberga na urząd prezydenta Łotwy.Przez 7 lat , robi dla tego państwa
        najlepszy PR jaki mozna zrobić.I nie była żadnym politykiem.Wydaje mi się,
        wiecej jestem pewien , ze wsród naszej 10 milionowej ( teraz juz chyba 11 lub
        12 mln ) mozna znaleźć osobowość , która pod względem takze wykształcenia
        mogłaby spokojnie pretendować do tego urzędu.Oczywiści tak jak napisałem musi
        to byc charyzmatyczna osobowość pokroju np. Zbigniewa Brzezińskiego* a nie
        człowieka przypominajacego Stana Tymińskiego.Uważam , ze taki człowiek ( to
        moze jak najbardziej byc także kobieta ) nieuwikłany w zadne rodzime
        koligacje, polityczne konstelacje najlepiej kwalifikowałby się do tego tego
        urzędu.Na razie sam nie szukałem wśród naszej Polonii takich kandydatów ale
        myślę , ze życie nam ich bez problemu wskaże....
        --
        * Wytłuszczenie moje
      • hal9000 Re: :-))) 11.11.12, 01:01
        rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,28,46427673,46427673,RP_musi_postawic_na_sprawdzonego_Polonusa_.html

No i wyszedł na chorągiewkę... Nie chciał skorzystać z okazji aby milczeć. :)))
      • douglasmclloyd Re: :-))) 11.11.12, 01:39
        Szach mat w jednym posunięciu.
      • camille_pissarro [...] 11.11.12, 09:25
        • wariant_b Re: no dobra spryciarzu, czego to ma dowieść 11.11.12, 09:42
          No i po co się tak miotasz?

Trafiony i zatopiony.
        • witek.bis :-))) 11.11.12, 10:12
          No, tak... Cały Kamilek! Cały on! Morduje się biedaczysko, żeby wszystko było korekt, bą tą i w ogóle parekselans, a jak przyjdzie co do czego, to z durniami, obszczymurkami i stetryczałymi dziadami wyjeżdża. Przetłumaczyłem sobie na polski przedziwne sformułowanie „sygnowane przez Ciebie moje posty” i spieszę Ci donieść, że oczywiście wiem, kiedy je napisałeś. Nie wiem natomiast, co się stało w ciągu tych sześciu lat, że ta niesłychana charyzma Zbiga ulotniła się jak kamfora. Zabił kogoś, zgwałcił, czy tylko nie spłacał długów karcianych? Nie mam też pojęcia, skąd się ona w ogóle brała, bo jeśli Brzeziński nie ma dzisiaj żadnego dorobku politycznego ani naukowego, to tym bardziej nie miał ich kilka lat temu. Najwyraźniej Zbig był dla Ciebie charyzmatyczny z powodu imponujących bicepsów i zgrabnego tyłka. Innych powodów jakoś nie widać. A jeśli twierdzisz, że zmieniłeś poglądy, to może postaraj się polemizować z poglądami Brezińskiego, zamiast starać się ściągać go do swojego poziomu niedouczonego i pretensjonalnego dupka.
        • mietowe_loczki Re: no dobra spryciarzu, czego to ma dowieść 11.11.12, 11:14
          camille_pissarro napisał:

> Z jaką datą są sygnowane przez Ciebie moje posty ? Czego durniu ma to dowieść ?

Muszę dodać, niedurniu, że jestem pod wrażeniem twojej kultury osobistej. Zaimki osobowe pisane w postach wielką literą to naprawdę rzadkość w Internecie, nieobszczymurku. O czymś to świadczy, jeśli chodzi o piszącego: świadczy o jego pochodzeniu inteligenckim, wysokiej kulturze osobistej, o której już wspomniałam, o polocie świadczy. Świadczy o przynależności do tego, co kiedyś nazywano starą polską inteligencją. Kiedyś, niestetryczały niedziadzie, bo teraz już nie. Teraz pełno dookoła prymitywnych chamów i niedorozwojów umysłowych, którzy swoje frustracje wylewają w sieci. Na szczęście ty do nich nie należysz.

> Możesz ( a jak widzę masz dużo wolnego czasu bo nie masz nic innego do roboty
          > stetryczały dziadzie :-) ) poszukać moich postów na FK, w których nawet pochleb
          > nie wyrażałem się o A.Michniku i co z tego miałoby wynikać ? Czy poglądy i ocen
          > y polityków, autorytetów mają być trwałe bez względu na zmiany zachodzące w świ
          > ecie, gospodarce czy wreszcie na zmiany zachowań tychże ( mowa o politykach , a
          > utorytetach). Zatem zastanów się wraz ze sforą towarzyszących Ci i ujadających
          > obszczymurków czy sam byłeś zawsze stały w swoich poglądach i czy nigdy nie zda
          > rzyło Ci się ich ( mowa o poglądach , ocenach ) zmieniać ? That's it . EOT
        • szwampuch58 Re: panie freelancer to dowodzi.. 11.11.12, 12:09
          zes naiwny otumaniony cwok,hahahaha,nikomu tak kuper nie trzepia tu ,jak "waszmosci"
        • gat45 Re: no dobra spryciarzu, czego to ma dowieść 11.11.12, 12:44

> Z jaką datą są sygnowane przez Ciebie moje posty ? Czego durniu ma to dowieść ?

Twojego poglądu na pokrój postaci Z.Brzezińskiego. Data ich jest nieco późniejsza niż zarzuty z założycielskiego wpisu :)
          Cóż takiego zrobił pan Brzeziński między rokiem 2006 a 2012, że tak diametralnie zmieniasz swój stosunek do niego ? I dlaczego nie przywołujesz tych wpadek, tylko sięgasz do niepowodzenia komandosów US z roku 1979 ?
        • sclavus freelance w potrzasku? 11.11.12, 19:27
          Wściek cię opętał?
          Na własną głupotę??
          ... czy tylko na wypięte ego??
      • mietowe_loczki Re: :-))) 11.11.12, 18:07
        witek.bis napisał:

> No, kto by pomyślał... Jeszcze parę lat temu uważałeś Zbiga za postać charyzmat
        > yczną i wysuwałeś jego kandydaturę na urząd prezydenta... Jaka ta charyzma niet
        > rwała... :-)))
        > forum.gazeta.pl/forum/w,28,46427673,46427673,RP_musi_postawic_na_sprawdzonego_Polonusa_.html

To jeden z lepszych momentów na Forum Kraj :-)))))
      • dr.krisk Dzięki - uśmiałem się setnie!!! 11.11.12, 21:51
        Na miejscu kamilka popełniłbym witrualne harakiri, ale jest on zbyt zakochany w sobie aby zrozumieć co się właśnie stało.
        Gratulacje - dawno sie tak nie ubawiłem!
      • szmul.bender Re: :-))) 17.11.12, 01:03
        ale ty jestes podły ;)
    • agnostic5 Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 00:00
      Każdy kto skrytykuje PiS od razu dostaje na głowę pomyje. Słabe to jest i sekciarskie.
      Jak Wy chcecie niby o nowy elektorat walczyć, skoro każdy kto w 100% się nie zgadza z wersją zamachu jest na cenzurowanym? Leming i moher w jednym stoją domu.
    • erte2 Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 00:54
      camille_pissarro
      Zamilcz proszę bo jesteś żałosny. I zakonotuj sobie - nie ma już usłużnego Kurtyki który na zawołanie "znalazłby" odpowiednie materiały na Brzezińskiego, Bartoszewskiego czy kogokolwiek innego kto powiedziałby głośno i wyraźnie prawdę. Rzeczywiście, ma rację Palikot - wasze miejsce jest w więzieniu, bo za takie niszczenie państwa polskiego i polskiej demokracji to rzeczywiście jest jedyne dla was miejsce. To jest destrukcja najwyraźniej inspirowana przez obce i wrogie nam państwo którą bez już nawet kamuflażu uprawiacie. To jest zbrodnia, to jest zdrada stanu, to jest celowe działanie kaczyńskiego i macierewicza którą świadomie lub nieświadomie popierają tacy pożyteczni idioci jak ty.
      • cymber.gaj Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 01:09
        > zdrada stanu, to jest celowe działanie kaczyńskiego i macierewicza którą świado
        > mie lub nieświadomie popierają tacy pożyteczni idioci jak ty.

Pożyteczni idioci? Uważasz, że niejaki camille_pissarro nie zasługuje na miano prawdziwego zdrajcy? Wszak sam wielki Jarozbaw naucza, cytuję: "Polacy zasugujo na więcej".
        • cymber.gaj Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 01:11
          Kto pomaga zdrajcom, łajdakom i szubrawcom, ten sam staje się zdrajcą, łajdakiem i szubrawcem.
        • x2468 Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 11:01
          ..."na wiencej."
    • witek.bis Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 01:17
      Widzę, że niektórym zasmakowało... A więc po tym skromnym aperitifie podajmy coś znacznie mocniejszego... ;-)

"Nie jestem apologeta J.Kaczyńskiego - wolałbym aby np. w polskiej
      polityce karty rozdawali ludzie pokroju Brzezińskiego ;-), ale
      wiadomo , ze tu nad Wsiła takich charyzmatycznych postaci się nie
      znajdzie..."

forum.gazeta.pl/forum/w,28,70133256,70145290,Re_w_sumie.html
      No, teraz to już nie tylko nad Wisłą, ale i za Wielką Wodą się nie znajdzie, bo przecież dęty autorytet Zbiga legł w gruzach pod ciosami Płaszczaka i Pissiorraka ;-)
      • zoro_wieczorowo_poro Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 01:33
        żeby Małgośka Thatcher się nie wypowiadała w sprawie zamacha, bo jakże bez autorytetów pissioro będzie żyć
    • snajper55 Camille: Zbig na Prezydenta Polski! 11.11.12, 03:41

Wydaje mi się, wiecej jestem pewien , ze wsród naszej 10 milionowej ( teraz juz chyba 11 lub
      12 mln ) mozna znaleźć osobowość , która pod względem takze wykształcenia mogłaby spokojnie pretendować do tego urzędu. Oczywiści tak jak napisałem musi to byc charyzmatyczna osobowość pokroju np. Zbigniewa Brzezińskiego a nie człowieka przypominajacego Stana Tymińskiego.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,46427673,46427673,RP_musi_postawic_na_sprawdzonego_Polonusa_.html
      S.
    • snajper55 camille_pissarr: Zbig jest charyzmatyczną postacią 11.11.12, 03:44
      "Nie jestem apologeta J.Kaczyńskiego - wolałbym aby np. w polskiej polityce karty rozdawali ludzie pokroju Brzezińskiego ;-), ale wiadomo , ze tu nad Wsiła takich charyzmatycznych postaci się nie znajdzie"

forum.gazeta.pl/forum/w,28,70133256,70145290,Re_w_sumie.html
      S.
    • piq ale dostałeś rżniętkę, sam miałem to zrobić,... 11.11.12, 05:30
      ...ale widzę, że mnie uprzedzili. Tak to jest, drogie dzieci, jak ktoś się zaplątuje we własne opuszczone kalesony. Nie róbcie, dzieci, nigdy tak, jak tawariszcz canaille_pisuarro.
    • mariner4 Dla ciebie Prezydent-niedojda to idol 11.11.12, 09:18
      A ten kurdupel Brzezińskiemu do pięt nie dorastał. Tak jak ten śmieć jego braciszek.
      M.
    • zayka Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 09:48
      Brzeziński to dekownik

Trwała II wojna a w jakiej on formacji walczył i na jakim froncie ?
      • camille_pissarro Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 10:29
        Tego nie sprawdzałem, ale tak jak napisałem wątku przewodnim, na dzisiejsze czasy pełne obaw i niepokojów czas stetryczałych dziadków odchodzi do lamusa bezpowrotnie, a jak widać w PO bez nich ( mowa o tych dziadkach - W.Kuczyński, T.Mazowiecki, W.Bartoszewski A.Wajda teraz doszlusował Z.Brzeziński ) żaden think tank nie istnieje. A co mogą robić dziadkowie , mogą jedynie utwierdzać się w przekonaniu , że obrana przez nich droga transformacji kraju po 1989 była jedyna i słuszna i nie wymagała żadnych korekt.
        • moobdirector Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 11:01
          Oczywiście znakomitym panaceum na owe "obawy i niepokoje" jest pełen resentymentu hipokryta wraz z grupką wiernych mu poddanych, a jedynym kryterium stetryczenia będzie sprzeciw wobec jego doniosłych teorii, tak?
        • aniechto.only Re: camilku, freelanserze ty jeden:)) 11.11.12, 11:13
          Nie lubisz już Big Zbiga? Nie jest już dla ciebie charyzmatyczny, nie nadaje się na prezydenta?Czemu, ach czemu?
          • mietowe_loczki Re: camilku, freelanserze ty jeden:)) 11.11.12, 11:27
            aniechto.only napisała:

> Nie lubisz już Big Zbiga? Nie jest już dla ciebie charyzmatyczny, nie nadaje s
            > ię na prezydenta?Czemu, ach czemu?

Czyżby dlatego, że skrytykował PiS?

E, nie..., NA PEWNO NIE.
      • mietowe_loczki Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 10:58
        Co próbujesz sugerować? Nie masz odwagi napisać wprost? Kilka dni temu napisałam tu, że Brzeziński będzie teraz co najmniej agentem NKWD.

Ogólnie wasza przewidywalność, towarzyszko zayko i towarzyszu pisarow, jest żałosna, jako i wy sami.
        • zayka Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 11:35
          mietowe_loczki napisała:
          > Ogólnie wasza przewidywalność, towarzyszko zayko i towarzyszu pisarow, jest żał
          > osna, jako i wy sami.

przestań mnie tu przyozdabiać swą żydowsko komuszą galanterią słowną

na nic to
          • mietowe_loczki Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 11:40
            Odezwała się Prawdziwa Polka. Szacunek.
      • ayran Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 11:27
        Ja rozumim, ze w twojej podstawówce uczono, że wojna rozpoczęła się 22 czerwca 1941 roku, ale Brzeziński i tak byłby za młody, by wziąć w niej udział.
        • zayka Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 11:37
          ayran napisał:

> Ja rozumim, ze w twojej podstawówce uczono, że wojna rozpoczęła się 22 czerwca
          > 1941 roku, ale Brzeziński i tak byłby za młody, by wziąć w niej udział.

bystrzaku

w tej wojnie Polski broniły też walczące dzieci, mój ojciec niespełna o rok starszy od niego....
          • ayran Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 11:50
            Słyszałem o tych bohaterach, którzy z naraźeniem życia bronili Nowej Polski przed reakcyjnym podziemiem.
        • wariant_b Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 11:50
          ayran napisał:
          > ale Brzeziński i tak byłby za młody, by wziąć w niej udział

Bo wprawdzie miał już 13 lat, ale nie był dziewczynką.
          • chateau Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 21:31
            To przez cholernych Kanadyjczyków. "Blame Canada!"
      • erte2 Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 21:17
        zayka napisała:
        .... Brzeziński to dekownik
        Trwała II wojna a w jakiej on formacji walczył i na jakim froncie ?

Żabciu, nie kompromituj się tak doszczętnie i całkowicie. Ja rozumiem że masz ograniczone rozumienie świata i niewielką pojemność pamięci, a dodawanie i odejmowanie jest dla ciebie wyzwaniem nieomalże nie do pokonania, ale jednak....
        Zbigniew Brzeziński w roku 1939. (dla przypomnienia - II wojna światowa rozpoczęła się w Polsce 1.września 1939. roku) miał...11 (słownie: jedenaście) lat i od roku, jako syn polskiego Konsula, mieszkał w Kanadzie.

Żona do męża:
        - Kochany, czy to prawda że płazy nie mają mózgu ?
        - Tak, żabciu....

Jeśli nie zrozumiałaś (co prawdopodobne) to ci tłumaczę: żaby są płazami.
    • x2468 Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 10:51
      Jakim to prawem mały dupek z pisuaru bierze się za ocenę Wielkiego Zbigniewa?
      • bardzolysapala Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 18:58
        Pierwszy o polskim nazwisku znaleziony przez doradców Cartera , wsioka z zadupia USA. I teraz Brzeziński robi w Polsce za boga amerykańskiego i uniwersalnego intelektu. Może W USA . U nas to głupek na rencie. Ciekawe czy wywlekają Go z domu dla zasłużonych emerytów na wywiady dla mediów? Ma ze 120 lat
        • bardzolysapala Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 19:04
          W 1978,31 grudnia był w Warszawie. z Carterem. Szczaliśmy w hotelu Viktoria pisuar w pisuar.. Ja równo a on na raty.Wiadomo; prostata.. 34 lata temu. Dziadziowi pewnie jeszcze sie pogorszyło. Dziwne, ze zyje? Ile ma lat?
          • sclavus Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 19:22
            ... zwróć uwagę na autora wątka :D:D:D
          • ukos Możesz sobie wyć z bezsilnej złości 11.11.12, 21:42
            bardzolysapala napisał:

> W 1978,31 grudnia był w Warszawie. z Carterem. Szczaliśmy w hotelu Viktoria p
            > isuar w pisuar..

Gdyby to była prawda miałbyś cenną pamiątkę - z pewnością by cię olał.
          • x2468 Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 11.11.12, 21:46
            Strzygacz cie nie skaleczył?
          • erte2 Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 12.11.12, 11:18
            bardzolysapala
            "Równe" szczanie to jedyna rzecz którą możesz się pochwalić. Ale było to 34. lata temu. A dziś pewnie nie trzymasz moczu i dlatego z takim sentymentem wspominasz stare dobre czasy....
          • ayran Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 12.11.12, 11:31
            A więc piszesz, że 34 lata temu Brzeziński miał prostatę, być może przerośniętą, a ty już nie, stąd równiutkli strumyczek?
            No to nie dziwota, że masz te zaburzenia hormonalne - stąd ta bardzo łysa pała.
          • x2468 Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 19.11.12, 18:18
            Opryskał by ciebie i do dnia dzisiejszego byś się nie myl.(dzisiaj również się nie myłeś tylko pretekstu ci brak).
    • obraza.uczuc.religijnych Wątki kamilka to jednak najlepszy kabaret. 12.11.12, 10:01

• fiu-bzdziu2010 Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 12.11.12, 11:02
      fajna ta okładka w Newseek-u - oddaje sedno: Wieli Zbig i małe sralimuszki

jesteś Kamilku taką sralimuszką
      • romullos Re: Może i dla niektórych to wielki "Zbig" 12.11.12, 11:04
        www.newsweek.pl/wydaniahyhyhy
    • romullos Czy został jeszcze jakiś prawdziwy autorytet 12.11.12, 11:02
      z którego zdaniem liczy się i ceni panprezes i PIS?

> Abstrahując od ostatnich wypowiedzi ( w tym tych niezbyt kulturalnych jak na ta
      > kiego dyplomatę przystało ) Zbigniewa Brzezińskiego należałoby przypomnieć o je
      > go "sukcesach"
      • wariant_b Re: Czy został jeszcze jakiś prawdziwy autorytet 12.11.12, 11:21
        romullos napisała:
        > z którego zdaniem liczy się i ceni panprezes i PIS?

Rysownik Newsweeka zgadł poprawnie - Błaszczaki i Hofmany.
        Pan prezes liczy się ze zdaniem tylko tych, którzy powtarzają za nim jego myśli,
        bo nie stać ich na własne.
    • bogucjusz Kamilciu, freelancerze kontestujący... :-) 12.11.12, 11:27
      Inny "geriatryczny think tank", Władysław Bartoszewski, doskonale i zwięźle podsumował charakter działalności, którą na tym forum uprawiasz z rozkosznie spektakularną nieudolnością. Tak, tak, chodzi o ten cytat o obrzygiwaniu przez pijaka w autobusie.

---
      "Ląduj, dziadu!"
    • niegracz Walnał ni z gruchy ni z pietruchy 18.11.12, 12:22
      mogł sie odezwac wczesniej
      znacznie wczesniej
      \
      gdy wylaziły na jaw mataczenia Rosjan \
      kłamstwa Kopacz
      i nieudolnosc (?) Tuska

znalezione w sieci:
      Jest bardzo smutne jeśli człowiek jest gotów przejść obojętnie obok śmierci najbliższych tylko dlatego, że zginał razem z znienawidzonym sąsiadem. To najgorszy, najohydniejszy ludzki instynkt ze wszystkich występujących. Nie, nie jesteśmy głupim naródem, tylko, jedynie, może aż MŚCIWYM NARÓDEM. Polak nigdy Polakowi nie odpuści, i to jest SMUTNE. Jakby nie patrzeć, NASZA NAJWIĘKSZA TRAGEDIA od X-LAT. Zginął Prezydent Lech Kaczyński. Zginął wicemarszałek Sejmu RP Jerzy Szmajdziński ówczesny kandydat SLD na prezydenta. Zginał współzałożyciel PO Maciej Płażyński. No tak, nie był już w PO, no to zginął Grzegorz Dolniak wiceprzewodniczący klubu parlamentarnego PO. Zginał Edward Wojtas z PSL. Zginęli Dowódcy Sił Zbrojnych RP. Zginęli Przedstawiciele kościołów i wyznań religijnych. Zginęli Przedstawiciele Rodzin Katyńskich, innych stowarzyszeń i instytucji. Zginęli Borowcy. Zginęła cała załoga. A my się kłócimy i się kłócimy, i się kłócimy. Cała lista ofiar- SAMI POLACY, i tylko Polacy, i to jest tragedia tragedii smoleńskiej ponieważ gdyby leciał tym samolotem chociażby 1, tylko 1 obywatel Amerykański, czy 1 obywatel Francuski, czy 1 obywatel Angielski dawno powstałaby Komisja Międzynarodowa.
      • cymber.gaj Re: Walnał ni z gruchy ni z pietruchy 18.11.12, 12:50
        niegracz napisał:

> mogł sie odezwac wczesniej
        > znacznie wczesniej
        > \
        > gdy wylaziły na jaw mataczenia Rosjan \
        > kłamstwa Kopacz
        > i nieudolnosc (?) Tuska

Cóż on winien, że Gmyz akurat teraz wyciągnął Kaczyńskiemu tę zawleczkę?

> Cała lista ofiar- SAMI POLACY, i tylko Polacy, i to jest tragedia tragedii sm
        > oleńskiej ponieważ gdyby leciał tym samolotem chociażby 1, tylko 1 obywatel Ame
        > rykański, czy 1 obywatel Francuski, czy 1 obywatel Angielski dawno powstałaby K
        > omisja Międzynarodowa.

Otóż to. I już od dawna wszyscy byśmy wiedzieli, kto wydał to idiotyczne polecenie lądowania w gęstej mgle na lotnisku, które nie ma odpowiedniego oprzyrządowania.
        • niegracz Re: Walnał ni z gruchy ni z pietruchy 19.11.12, 17:07
          cymber.gaj napisał:

>
          > Cóż on winien, że Gmyz akurat teraz wyciągnął .. tę zawleczkę?
          >
          . a cóz Gmyz winien ze nieudolna prokuratura
          sprawdza teraz co co powinna była ustalic w kwietniu 2010 roku ?

prokuratura tylko sie kompromituje:
          dywagując o kremach do twarzy albo nawozach sztucznych

urządzenia pozwalają na jednoznaczne stwierdzenie czy chodzi o materiały wybuchowe czy nie

dodatkowo ośmiesza się oświadczając ,że potrzeba pół roku na weryfikację wstępnych wyników

potrzeba na to godzin - nie miesięcy
          • dr.krisk Teraz stałeś się specjalistą od chemii? 19.11.12, 17:12
            niegracz napisał:

> potrzeba na to godzin - nie miesięcy
            >
            A ty w swoim domowym laboratorium ilu godzin potrzebujesz? Bo piszesz jakbyś się na tym znał :)))
            No ale ty znasz się na wszystkim - od mechaniki konstrukcji, poprzez aerodynamikę do chemii analitycznej :) Zapewne jeszcze pięknie tańczysz i deklamujesz wierszyki...
            • m.c.hrabia Re: Teraz stałeś się specjalistą od chemii? 19.11.12, 17:17
              dr.krisk napisał:

> niegracz napisał:
              >
              > > potrzeba na to godzin - nie miesięcy
              > >
              > A ty w swoim domowym laboratorium ilu godzin potrzebujesz? Bo piszesz jakbyś si
              > ę na tym znał :)))
              > No ale ty znasz się na wszystkim - od mechaniki konstrukcji, poprzez aerodynami
              > kę do chemii analitycznej :) Zapewne jeszcze pięknie tańczysz i deklamujesz wie
              > rszyki...

a striptiz to po prostu bosko mu wychodzi :))
              • x2468 Re: Teraz stałeś się specjalistą od chemii? 19.11.12, 18:25
                Najlepiej mu wychodzi taniec na rurze połączony z stiptease.
            • niegracz publisia wierzy w bajeczki Szeląga 19.11.12, 18:40
              dr.krisk napisał:

>ble ble ble
              ...
              masz orientacje w zagadnieniach technicznych?
              znasz jezyk angielski ( pomocne)
              - w kilka minut znajdziesz potwierdzenie tego co napisałem

pól roku to sie składa wrak

na stweirdzenie czy jest czy nie ma TNT
              potrzeba czasu liczonego w minutach
              • camille_pissarro Re: publisia wierzy w bajeczki Szeląga 19.11.12, 19:23
                Z tym wrakiem to jest niezła hucpa i nie tylko z wrakiem, także z "czarnymi skrzynkami". Wrak Boeinga 747 Pan American , który rozpadł się w wyniku podłożonej bomby w powietrzu na wysokości 9,5 km nad Lockerbie składano z najmniejszych kawałków by go zrekonstruować.W przypadku katastrofy rządowej "tutki" nie ma jak na razie szans odtworzyć samolotu choć wybuchu ( czytaj zamachu ) nie było - to jest dopiero kuriozum i świadczy najlepiej gdzie obecny rzad ma sprawę wyjaśnienia tej katastrofy.Podobnie z czarnymi skrzynkami, Francuzi nie odpuścili i skrzynki z feralnego lotu Airbusa z Rio zostały znalezione na głębokości kilku km ( circa 5 km ) , a my dysponujemy stenogramami i wszystko jest w porządku.
                • piq ooo, widzę, że niedojd ośmielił canaille... 19.11.12, 19:38
                  ...niedojd pisze brednie udając, że się na czymś zna, a canaille się do niego łasi, bo niedojd jest jednym z nielicznych, którzy jeszcze nie kopnęli canaille.
                  Pewnie dlatego, że niedojd wie, co to znaczy być kopniętym.
                • wariant_b Re: publisia wierzy w bajeczki Szeląga 19.11.12, 20:07
                  > Wrak Boeinga 747 Pan American...

Wrak PanAM 103 z Lockerby wygląda tak:
                  mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/9663690.jpg
                  Tu na zdjęciach ze złomowiska samochodowego
                  Roger Windley Ltd Salvage Yard opodal Tattershall, Lincolnshire, UK.

Gdyby zdjęcie było niewyraźne, tu masz inne ujęcie:
                  i.dailymail.co.uk/i/pix/2008/12/19/article-0-02DA2580000005DC-93_468x286_popup.jpg
                  • witek.bis Re: publisia wierzy w bajeczki Szeląga 19.11.12, 20:09
                    Nooo... ładniusio poskładali... Nie to, co te ruskie...;-)
                    • obraza.uczuc.religijnych Re: publisia wierzy w bajeczki Szeląga 19.11.12, 21:44
                      Tuskoputiny pozwolili na to.
                • niegracz bajeczki Szeląga o pół roku 19.11.12, 21:05
                  pól roku to oni potrzebuja aby wypracoać
                  obowiązującą wersje\

tu przykład
                  po zamachu w Indiach po tygodniu
                  potwierdzono na podstawie badan w laboratorium ze ładunek który wybuchl zawierał
                  TNT

Jul 17, 2010, 06.15am IST

LUCKNOW/ALLAHABAD: The Forensic Science Laboratory (FSL), Agra, on Friday submitted its report to state police authorities revealing nature of the explosives used in attack on state minister Nand Gopal Gupta 'Nandi' on July 12 which left one person dead and six critically wounded.

Additional director-general (ADG), Special Task Force (STF), Brij Lal said that the FSL report has confirmed that the explosive was TNT
                  • yoma Re: bajeczki Szeląga o pół roku 19.11.12, 21:06
                    Niegracz, ale to jest wątek o miłości Kamila do Zbiga, nie o katastrofach lotniczych :)
                    • niegracz Re: bajeczki Szeląga o pół roku 19.11.12, 21:13
                      yoma napisała:

> Niegracz, ale to jest wątek o miłości Kamila do Zbiga, nie o katastrofach lotni
                      > czych :)
                      .
                      zależy co kogo interesuje
                      • yoma Re: bajeczki Szeląga o pół roku 19.11.12, 21:31
                        Wiesz, chłopie, to można leczyć.
                        • niegracz naprawdę ? 19.11.12, 21:37
                          yoma napisała:

> Wiesz, chłopie, to można leczyć.
                          . \
                          nie wiem bo nie interesuje się tym;
                          to Ty cos piszesz na temat stosunku Kamila do Zbigniewa
                  • piq a poza tym, niedojd, tam była eksplozja,... 19.11.12, 21:13
                    ...a tu nie było. Badanie na obecność materiałów wybuchowych jest w takim wypadku drugorzędne. Poza wszystkim jest kwestia stężenia w tle - i w Warszawie i w Smoleńsku stężenie trotylu i produktów jego rozpadu jest wyższe od przeciętnej ze względu na historię. Której się też możesz pouczyć. Więc przestań bredzić, niedojd, i wypowiedz się może raz na temat wątku.
                    • niegracz Dlaczego prokuratura wprowadza publisię w błąd ? 19.11.12, 21:20

piq napisał:

> ...a tu nie było. Badanie na obecność materiałów wybuchowych jest w takim wypad
                      > ku drugorzędne./
                      .
                      jesli nie było wybuchu tym łatwiej i szybciej mozna stwierdzic czy były slady TNT czy nie;
                      nie potrzeba na to pół roku

tylko pare dni - co najwyżej
                      • dr.krisk Przed chwilą pisałeś o "kilku godzinach"... 19.11.12, 21:38
                        Teraz "kilka godzin". Czy to rezultaty twoich prób w domowym laboratorium?
                        Jak rozumiem, sekcję zwłok też zrobisz w piętnaście minut, a DNA sprawdzasz w następny kwadrans.
                        Jesteś niesamowity.
                • obraza.uczuc.religijnych Re: publisia wierzy w bajeczki Szeląga 19.11.12, 21:43
                  A po co skrzynki skoro są stenogramy, pseudointelektualisto?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka