white_lake 26.01.13, 11:06 nie jestem homo i nawet nie mieszkam w Polsce, właściwie mogłabym tylko wzruszyć ramionami i zająć się czymś innym, ale od wczoraj czuję się, jakbym dostała w twarz... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wlodzimierz.ilicz Porzuć niezdrową fascynajcę degeneratami 26.01.13, 11:12 i marginesem, zmień tryb życia na zdrowy - od razu zrobi ci się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Porzuć niezdrową fascynajcę degeneratami 26.01.13, 14:42 Ty ciągle tu a nie na Marsie??? Sam pisałeś, że polski nie zdegenerujesz... :> Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: dlaczego Polska tak boli... 26.01.13, 11:27 white_lake napisała: > nie jestem homo i nawet nie mieszkam w Polsce, właściwie mogłabym tylko wzruszy > ć ramionami i zająć się czymś innym, ale od wczoraj czuję się, jakbym dostała w > twarz... Jesteśmy w większości konserwatywni ,a nawet zacofani. Ale powoli wszystko się zmienia... cud,że powstały az trzy projekty ustaw nt związków partnerskich. Kiedyś było podobnie z projektami dot.in vitro - też zostały odrzucone. Rząd w tej sprawie podjął już dec.zgodną z oczekiwaniami społecznymi. Może, będzie podobnie ze związkami partnerskimi...Trzeba być dobrej myśli:) Odpowiedz Link Zgłoś
white_lake Re: dlaczego Polska tak boli... 26.01.13, 11:49 allspice napisała: > cud,że powstały az trzy projekty ustaw nt związków partnerskich. Kiedyś było po > dobnie z projektami dot.in vitro - też zostały odrzucone. Rząd w tej sprawie po > djął już dec.zgodną z oczekiwaniami społecznymi. Może, będzie podobnie ze związ > kami partnerskimi...Trzeba być dobrej myśli:) zazdroszczę ci optymizmu, ja już chyba nie mam siły... dołuje mnie ta pogarda, wszechobecna pogarda do drugiego człowieka, która wypowiadana ustami katolików przechodzi zupełnie bezkarnie, bo nikt nie ma siły czy odwagi się przeciwstawić, to zatruwa nawet tych "normalnych", jeśli można porównać w tv człowieka, konkretną osobę do małpy, jeśli w internecie można strzelać g.nem do konkretnego człowieka, a sąd twierdzi, że to "udział w debacie publicznej", to trudno mieć nadzieję, bo niepostrzeżenie coś takiego staje się normą jeśli zakończy się sprawa związków partnerskich, to na tapetę wejdzie in vitro, a potem eutanazja, zawsze będzie jakaś okazja do takich żenujących popisów, do publicznego deptania godności ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: dlaczego Polska tak boli... 26.01.13, 13:04 white_lake napisała: >jeśli zakończy się sprawa związków partnerskich, to na tapetę wejdzie in vitro, a potem eutanazja, zawsze będzie jakaś okazja do takich żenujących popisów, do publicznego deptania godności ludzi < Tyle spraw jest przed nami,a nie zawsze jesteśmy na to przygotowani... Przeszłość,KK,wsteczna ,zacofana cześć społeczeństwa swoje robią,ale powoli idziemy z tym wszystkim do przodu. Miejmy nadzieję,że to co,gdzie indziej jest normą u nas też się stanie. No cóż,nie wszędzie mają o.Rydzyka,posłankę Pawłowicz i posła Gowina:). Może i do nich wkrótce dojdzie,że nie możemy być skansenen zaściankowości w Europie czy świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
bmw1-953 Re: dlaczego Polska tak boli... 26.01.13, 13:49 Szkoda, ze tej nowoczesności nie widzicie w sprawnym i dobrze zarządzanym państwie, gdzie lansuje się rodzinę, w którym ludzie chętnie rodzą dzieci, bo stać ich na to materialnie a i państwo zapewnia najmłodszym obywatelom opiekę, wielodzietnym rodzinom zaś wszelkiego rodzaju pomoc. Nowoczesność polegająca jedynie na związkach partnerskich osób "homo" i in vitro, jest żałosna i absurdalna. Nikt w Polsce nie poluje na pary homo, nie wyszydza i nie terroryzuje inności. Ale to nie znaczy, ze skromne środki, jakim państwo dysponuje , powinny być poświęcone na tych kochających inaczej. Wszak doprawdy są w naszym ubogim i rozkradanym państwie problemy znacznie bardziej palące. Ty white_lake (z perspektywy zagranicy) być może tego nie dostrzegasz. allspice napisała: > white_lake napisała: > > >jeśli zakończy się sprawa związków partnerskich, to na tapetę wejdzie in v > itro, a potem eutanazja, zawsze będzie jakaś okazja do takich żenujących popisó > w, do publicznego deptania godności ludzi < > > Tyle spraw jest przed nami,a nie zawsze jesteśmy na to przygotowani... > Przeszłość,KK,wsteczna ,zacofana cześć społeczeństwa swoje robią,ale powoli idz > iemy z tym wszystkim do przodu. Miejmy nadzieję,że to co,gdzie indziej jest nor > mą u nas też się stanie. No cóż,nie wszędzie mają o.Rydzyka,posłankę Pawłowi > cz i posła Gowina:). Może i do nich wkrótce dojdzie,że nie możemy być skansenen > zaściankowości w Europie czy świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski dlaczego Polska tak boli... 26.01.13, 16:10 masz na mysli Watykan ??? Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: dlaczego Polska tak boli... 26.01.13, 17:26 calun_torunski napisał: > masz na mysli Watykan ??? A może tę "rodzinę", którą stworzył ksiądz z parafianką. Ten, który słuchał muzyki, gdy jego dziecko konało. Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: dlaczego Polska tak boli... 26.01.13, 14:39 zazdroszczę ci optymizmu, ja już chyba nie mam siły... dołuje mnie ta pogarda, wszechobecna pogarda do drugiego człowieka, która wypowiadana ustami katolików przechodzi zupełnie bezkarnie, bo nikt nie ma siły czy odwagi się przeciwstawić, to zatruwa nawet tych "normalnych", jeśli można porównać w tv człowieka, konkretną osobę do małpy, jeśli w internecie można strzelać g.nem do konkretnego człowieka, a sąd twierdzi, że to "udział w debacie publicznej", to trudno mieć nadzieję, bo niepostrzeżenie coś takiego staje się normą Nie tylko katolicy. Taki np.forumowicz lenin,który broni komunizmu jak Jaruzelski ongiś socjalizmu,wypisuje tu większe głupoty od wszystkich katolików na temat homoseksualizmu i związków partnerskich. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz To dla ciebie niespodzianka, że osoby 26.01.13, 17:12 niewierzące, o lewicowych przekonaniach też mogą być normalne i moralne? Wy szaleni promotorzy dewiacji już tak się zdegenerowaliście, że nic do was nie dociera. Ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
bmw1-953 Re: dlaczego Polska tak boli... 26.01.13, 13:38 To nie cud. To świadomy zamysł. W Polsce dzieje się coraz gorzej - bezrobocie, wzrastająca bieda, brak leczenia ,upadający transport, drogi do d...py. poszerzające się okręgi biedy i wykluczenia, itp. Trzeba czymś odwrócić uwagę wyborców od tych nieciekawych realiów, których nie daje się już zamiatać pod dywan. Dlatego porusza się dyżurny temat "homo". Kiedyś taką rolę pełniła aborcja. A co do in vitro. Co z projektu, skoro nie ma na jego realizację środków? Miasta maja bardziej palące potrzeby w tej chwili , niż finansowanie in vitro, co dobitnie pokazały ostatnie miesiące. Ludzie i dzieci nie są leczeni, bo nawet na to brakuje środków a co mówić o in vitro. allspice napisała: > Jesteśmy w większości konserwatywni ,a nawet zacofani. Ale powoli wszystko się > zmienia... > cud,że powstały az trzy projekty ustaw nt związków partnerskich. Kiedyś było po > dobnie z projektami dot.in vitro - też zostały odrzucone. Rząd w tej sprawie po > djął już dec.zgodną z oczekiwaniami społecznymi. Może, będzie podobnie ze związ > kami partnerskimi...Trzeba być dobrej myśli:) Odpowiedz Link Zgłoś
wikr82 Legalna eutanazja 26.01.13, 13:46 allspice Doszłas do dobrej konkluzji. Ja też wyciągnąłem wnioski. Wiem jak dokonać legalnej eutanazji. Wystarczy Rydzykowi wysłac pare złotych o modlitwę za zdrowie cierpiącego, a za pare dni na pewno umrze. W/g statystyki spełnia sie to w 100 %. Odpowiedz Link Zgłoś
bmw1-953 Re: Legalna eutanazja 26.01.13, 13:51 Wystarczy nie leczyć chorych ludzi i dzieci i będziemy mieli legalna eutanazję. Tak się coraz częściej dzieje w naszym kraju. Nie potrzeba do tego Rydzyka. wikr82 napisał: > allspice > > Doszłas do dobrej konkluzji. > Ja też wyciągnąłem wnioski. Wiem jak dokonać legalnej eutanazji. > > Wystarczy Rydzykowi wysłac pare złotych o modlitwę za zdrowie cierpiącego, a za > pare dni na pewno umrze. W/g statystyki spełnia sie to w 100 %. Odpowiedz Link Zgłoś
hawranekslonko Re: dlaczego Polska tak boli... 26.01.13, 18:34 Zatrudnie kilka osob po 15zl/godz. w budownictwie.droge Pruszkow Marki pokonuje autostrada i trasa szybkiego ruchu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tszuj Re: dlaczego Polska tak boli... 28.01.13, 09:41 Ja powiem tak. Jeśli homoseksualiści zachowują to w swoich czterech ścianach swoją orientację to nie mam nic przeciwko, ale jestem na nie, żeby zalegalizować jakiekolwiek związki homoseksualne. Małżeństwo to związek kobiety i mężczyzny. Tak powinno zostać. -- doradca kredytowy Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Re: dlaczego Polska tak boli... 28.01.13, 11:14 tszuj napisał(a): > Ja powiem tak. Jeśli homoseksualiści zachowują to w swoich czterech ścianach sw > oją orientację to nie mam nic przeciwko, ale jestem na nie, żeby zalegalizować > jakiekolwiek związki homoseksualne. A czy legalizacja związków homoseksualnych oznaczałaby, że wyszłyby one spoza czterech ścian? Lesbijki zaczęłyby uprawiać seks na przystankach tramwajowych, a geje - w sklepach? Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: dlaczego Polska tak boli... 26.01.13, 11:30 to napij się wodki przejdą smutki. ps.nie należy się afiszowac swoją orientacją rób to w domu po kryjomu dużo tracą ci co nie czują pociągu do kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski dlaczego Polska tak boli... 26.01.13, 11:36 > dużo tracą ci co nie czują pociągu do kobiet Sobecka, Pawlowska, Kruk, Kempa, Wrobel Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: dlaczego Polska tak boli... 26.01.13, 11:41 Aniby czemu traca? Geje maja lepiej , dwa rodzaje orgazmu. Odpowiedz Link Zgłoś
martinsam1 Re: dlaczego Polska tak boli... 26.01.13, 11:45 ale uroiliśmy sobie że kobiece ciało wytwarza taką mistyczną energię która promieniuje Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: dlaczego Polska tak boli... 26.01.13, 11:51 A do mężczyzn jak ktoś nie ma pociągu? martinsam1 napisał(a): > to napij się wodki przejdą smutki. > ps.nie należy się afiszowac swoją orientacją > rób to w domu > po kryjomu > dużo tracą ci co nie czują pociągu do kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski Polska kroczy droga wyznaczona przez Putina 26.01.13, 11:35 www.france24.com/fr/20130125-douma-adopte-loi-contre-propagande-homosexualite-russie-mineiurs-gay pierwsi w szeregu poslowie PiS i SP, obok nich prawcy z PO koscioly sie juz pojednaly - czas na nauke rosyjskiego Odpowiedz Link Zgłoś
wikr82 Re: Polska kroczy droga wyznaczona przez Putina 26.01.13, 13:18 calun_torunski napisał: > www.france24.com/fr/20130125-douma-adopte-loi-contre-propagande-homosexualite-russie-mineiurs-gay > pierwsi w szeregu poslowie PiS i SP, obok nich prawcy z PO > > koscioly sie juz pojednaly - czas na nauke rosyjskiego > Chyba coś ci się pomieszało, teraz jest juz liczna grupa, to musi ktoś kupić Kaczyńskiemu białego rumaka, Gosiewska podaruje mu szabelke i wyruszą na podbój moskala aby odebrać wrak samolotu. :-* Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski Polska kroczy droga wyznaczona przez Putina 26.01.13, 15:03 > Chyba coś ci się pomieszało, teraz jest juz liczna grupa, to musi ktoś kupić Ka > czyńskiemu białego rumaka, Gosiewska podaruje mu szabelke i wyruszą na podbój m > oskala aby odebrać wrak samolotu. :-* jesli przeanalizowac tresci wypowiedzi Putina i Kaczynskiego rozni ich tylko nazwa kraju i jezyk - wszystkie pozostale postulaty, cele i wartosci sa identyczne Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski Re: Polska kroczy droga wyznaczona przez Putina 26.01.13, 16:28 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13301992,_FT___Decyzja_Sejmu_pokazuje__ze_Polska_jest_nadal.html#BoxWiadTxt Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: dlaczego Polska tak boli... 26.01.13, 11:44 Najwyraźniej nie wiesz jakie problemy nękają ten kraj skoro akurat to Cię tak zabolało. Odpowiedz Link Zgłoś
mietek_grodecki [...] 26.01.13, 11:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: dlaczego Polska tak boli... 26.01.13, 13:08 white_lake napisała: > nie jestem homo i nawet nie mieszkam w Polsce, właściwie mogłabym tylko wzruszy > ć ramionami i zająć się czymś innym, ale od wczoraj czuję się, jakbym dostała w > twarz... Polska jest jak Prawdziwy Polak Katolik - jak bije to znaczy, że kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
rozkoszny_bobasek Re: dlaczego Polska tak boli... 26.01.13, 13:23 Bo Polska to katolicki kraj, a bol i cierpienie sa filarami na ktorych spoczywa ideologia katolicka. Odpowiedz Link Zgłoś
mietek_grodecki [...] 26.01.13, 13:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Takie są reguły demokracji 26.01.13, 14:13 white_lake napisała: > nie jestem homo i nawet nie mieszkam w Polsce, właściwie mogłabym tylko wzruszy > ć ramionami i zająć się czymś innym, ale od wczoraj czuję się, jakbym dostała w > twarz... A niby dlaczego? Zadziałały po prostu reguły demokracji. Ja bardziej się martwię problemami kilku milionów Polaków zyjących w ubóstwie niz problemami garstki chcących żyć w związkach partnerskich. Sejm powinien wreszcie zająć się sprawami naprawdę waznymi -chociazby biedą w Polsce , emigracją mlodych, dziadostwem słuzby zdrowia , słabościa wymiaru sprawiedliwości itp Odpowiedz Link Zgłoś
white_lake Re: Takie są reguły demokracji 26.01.13, 14:31 remik.bz napisał: > white_lake napisała: > > > nie jestem homo i nawet nie mieszkam w Polsce, właściwie mogłabym tylko w > zruszy > > ć ramionami i zająć się czymś innym, ale od wczoraj czuję się, jakbym dos > tała w > > twarz... > > A niby dlaczego? Zadziałały po prostu reguły demokracji. > Ja bardziej się martwię problemami kilku milionów Polaków zyjących w ubóstwie n > iz problemami garstki chcących żyć w związkach partnerskich. ale u podstaw obu tych spraw leży ten sam problem: skrajne lekceważenie i pogarda dla ludzi, nie liczenie się z innymi, np. przyznajemy sobie dziesiątki tysięcy nagrody za nic, z pieniędzy podatników, choć wiemy, że szkołom brakuje na podstawowe potrzeby, nie pozwalamy ludziom żyć tak, jak chcą (związki partnerskie to nie tylko garstka pedałów), bo my wiemy lepiej, jak oni mają żyć, i to oni mają się dostosować do nas, choć sami przecież niczego nam nawet nie próbują narzucać itd. itp. jak myślisz, dlaczego młodzi emigrują - za pracą, jasne, ale też mają dość tej atmosfery, poogardy, wrogości i pomiatania ludźmi, a jak potem rozkwitają w tych Angliach czy gdzie indziej? > Sejm powinien wreszcie zająć się sprawami naprawdę waznymi -chociazby biedą w P > olsce , emigracją mlodych, dziadostwem słuzby zdrowia , słabościa wymiaru spraw > iedliwości itp Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Re: Takie są reguły demokracji 26.01.13, 14:35 > Ja bardziej się martwię problemami kilku milionów Polaków zyjących w ubóstwie n > iz problemami garstki chcących żyć w związkach partnerskich. Garstki?! Otóż w związkach partnerskich (homo- i hetero-) żyje obecnie właśnie kilka milionów Polaków... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Takie są reguły demokracji 26.01.13, 15:10 tadeusz.4 napisał: > > Ja bardziej się martwię problemami kilku milionów Polaków zyjących w ubós > twie n > > iz problemami garstki chcących żyć w związkach partnerskich. > > Garstki?! Otóż w związkach partnerskich (homo- i hetero-) żyje obecnie właśnie > kilka milionów Polaków... Jeśli idzie o zwiazki hetero to nic nie stoi na przeszkodzie aby to zalegalizować w USC (czy w Kosciele) Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Słusznie, remik. 26.01.13, 15:21 remik.bz napisał: > Jeśli idzie o zwiazki hetero to nic nie stoi na przeszkodzie aby to zalegalizow > ać w USC (czy w Kosciele) A co stoi na przeszkodzie, aby zalegalizować związki homo? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Słusznie, remik. 26.01.13, 16:34 woda_woda napisała: > > remik.bz napisał: > > > > Jeśli idzie o zwiazki hetero to nic nie stoi na przeszkodzie aby to zaleg > alizow > > ać w USC (czy w Kosciele) > > A co stoi na przeszkodzie, aby zalegalizować związki homo? Mentalność, obyczaje, prawo "zwyczajowe-niepisane". Tego nie zmienisz ustawą . Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Słusznie, remik. 26.01.13, 16:43 remik.bz napisał: > > A co stoi na przeszkodzie, aby zalegalizować związki homo? > > Mentalność, obyczaje, prawo "zwyczajowe-niepisane". Tego nie zmienisz ustawą . Czyli pozamerytoryczne uprzedzenia. I mylisz się - prawo wyborcze dla kobiet wprowadzono dekretem Piłsudskiego w 1918 roku a zakaz bicia dzieci (również wbrew mentalności i obyczajom) w 201o. Ustawą. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Słusznie, remik. 26.01.13, 22:19 ale to są merytoryczne sprawy. Te ułatwienia służą takim związkom, które mają szanse posiadać własne dzieci. Homosie takiej szansy nie mają, więc przywilejów również nie posiadają. pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Re: Słusznie, remik. 27.01.13, 04:03 osiu4 napisał: > ale to są merytoryczne sprawy. Te ułatwienia służą takim związkom, które mają s > zanse posiadać własne dzieci. Są ludzie trwale bezpłodni, którzy NIGDY nie będą mieli dzieci (kastraci). I co? Zabrać im te ułatwienia? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Słusznie, remik. 27.01.13, 12:44 ale to są ludzie chorzy których można obecnie lub bedzie można w przyszłości leczyc. Zauważ też ze niepełnosprawnych nikt nie pozbawia ich praw. A homosie leczyc sie nie chcą. Jakby chcieli - problem by zniknął. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Re: Słusznie, remik. 28.01.13, 01:42 losiu4 napisał: > ale to są ludzie chorzy których można obecnie lub bedzie można w przyszł > ości leczyc. Zauważ też ze niepełnosprawnych nikt nie pozbawia ich praw. A homo > sie leczyc sie nie chcą. Jakby chcieli - problem by zniknął. Możesz mi powiedzieć, jak chcesz leczyć kastratów? W jaki sposób będziesz w przyszłości przywracał płodność kobiecie, której usunięto oba jajniki w wieku lat 30 i która chce wyjść za mąż w wieku lat 35? Na razie, z tego co piszesz, wynika, że nie będzie mogła zawrzeć ślubu, ponieważ jej małżeństwo NIGDY nie będzie płodne... To samo dotyczy mężczyzny, którego poddano orchidektomii... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Re: Słusznie, remik. 26.01.13, 17:34 > A co stoi na przeszkodzie, aby zalegalizować związki homo? Tylko jeden drobiazg. Młodzież nie może mieć alternatywy: normalne małżeństwo czy "związek partnerski" z pederastą. To byłoby kierowanie młodych ludzi w bagno, gzie nie ma na posiadanie rodziny. Młodzież trzeba chronić przed homoseksualistami. Czy to jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Re: Słusznie, remik. 26.01.13, 17:37 Tylko jeden drobiazg. Młodzież nie może mieć "legalnej" alternatywy: normalne małżeństwo czy "związek partnerski" z pederastą. To byłoby kierowanie młodych ludzi w bagno, gdzie nie ma perspektyw na posiadanie rodziny. Młodzież trzeba chronić przed homoseksualistami. Czy to jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Re: Słusznie, remik. 27.01.13, 04:05 wlodzimierz.ilicz napisał: > Tylko jeden drobiazg. > Młodzież nie może mieć "legalnej" alternatywy: normalne małżeństwo czy "związe > k partnerski" z pederastą. > To byłoby kierowanie młodych ludzi w bagno, gdzie nie ma perspektyw na posiada > nie rodziny. Dlatego trzeba zalegalizować też związki partnerskie heteroseksualne. I po kłopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Takie są reguły demokracji 26.01.13, 18:05 > Jeśli idzie o zwiazki hetero to nic nie stoi na przeszkodzie aby to zalegalizować w USC (czy w > Kosciele) Ciekawe czy gdyby zlikwidować ślub konkordatowy i przestać uważać śluby kościelne za zawarte w majestacie polskiego prawa, to prawica uderzałaby w podobne tony? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Takie są reguły demokracji 26.01.13, 18:08 sverir napisał: > > Jeśli idzie o zwiazki hetero to nic nie stoi na przeszkodzie aby to zaleg > alizować w USC (czy w > > Kosciele) > > Ciekawe czy gdyby zlikwidować ślub konkordatowy i przestać uważać śluby kościel > ne za zawarte w majestacie polskiego prawa, to prawica uderzałaby w podobne ton > y? A niby po co likwidować sluby konkordatowe ? W imie czego ? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Takie są reguły demokracji 26.01.13, 22:16 sverir napisał: > Ciekawe czy gdyby zlikwidować ślub konkordatowy i przestać uważać śluby kościel > ne za zawarte w majestacie polskiego prawa, to prawica uderzałaby w podobne ton > y? ale po co likwidować śluby "konkordatowe"? To udogodnienie dla wierzących, bo nie muszą po urzędach bez sensu latać. A niewierzących one po prostu nie dotyczą, więc im odpada latanie po kościele. Wiec w sumie wychodzi na zero, a dla urzędu jest to nawet oszczedność, bo nie muszą ekstra uroczystości organizować :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda "Polaki to wieśniaki". 26.01.13, 14:40 "Dorota Wodecka: Jesteśmy chamami? Prof. Jacek Wasilewski: Mentalnie na pewno, choć już nie tak jak 20 lat temu. W dzisiejszej strukturze społecznej coraz większy udział mają pokolenia, które są w kontakcie ze wsią przez dziadków, a nie przez rodziców, ale to nie znaczy, że ich mentalność się radykalnie zmieniła. Taka zmiana jest niemożliwa w ciągu jednego pokolenia." I dalej: wyborcza.pl/magazyn/2029020,126715,12048772.html A na czym polega chłopska mentalność doskonale opisał Reymont w "Chłopach", których akcja nie dzieje się w końcu przed wiekami, tylko całkiem niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: "Polaki to wieśniaki". 26.01.13, 14:47 Zgadza się, i będziesz z tymi "wieśniakami" jeszcze długo mieć do czynienia, a przede wszystkim z naturalnym porządkiem, za którym ci "wieśniacy" optują :) No cóż pozostaje emigracja , w tym wewnętrzna :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Financial Times: "Polaki to sowieci". 26.01.13, 15:42 Decyzja polskiego parlamentu przy jednoczesnym zatwierdzeniu przez Dumę zakazu tzw. propagandy homoseksualnej, pokazuje różnice między Wschodnią i Zachodnią Europą" - pisze na swojej stronie internetowej "Financial Times". Komentuje w ten sposób odrzucenie przez Sejm ustaw o związkach partnerskich pozwalających m.in. na zawieranie ich przez pary homoseksualne. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13301992,_FT___Decyzja_Sejmu_pokazuje__ze_Polska_jest_nadal.html#BoxWiadTxt Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Financial Times: "Polaki to sowieci". 28.01.13, 13:03 Ciekawe, dlaczego tego cytatu nie rozpowszechniają ci "Brytyjczycy", którzy całkiem niedawno doznawali tutaj wielokrotnych orgazmów przy lekturze brukowca The Sun opisującego wyludnioną, zrujnowaną i całkiem ubzdryngoloną Łodź... Czy ten Financial Times taki niepoważny i niewiarygodny, że nie umywa się do The Sun? Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro To zajmij się czymś innym, 26.01.13, 14:42 jest tyle wyzwań , a nie tylko fakt , że w III RP nie przeszła ustawa o związkach partnerskich. To nie jest najważniejsza wiadomość z wczorajszego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski to jest najwazniejsza informacja z calego 2013 26.01.13, 15:06 nie tylko z wczorajszego dnia to odrzucenie wszelkiej dyskusji na temat podstawowych praw czlowieka w Polsce gorzkie owoce takiego zacofania bedziemy zbierac przez dekady Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: to jest najwazniejsza informacja z calego 201 26.01.13, 15:13 calun_torunski napisał: > nie tylko z wczorajszego dnia > > to odrzucenie wszelkiej dyskusji na temat podstawowych praw czlowieka w Polsce > > gorzkie owoce takiego zacofania bedziemy zbierac przez dekady A to dzieki tej ustawie zniknełoby moze bezrobocie , mizerota słuzby zdrowia czy nagle mielibyśmy super policje i cały wymiar sprawiedliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski to jest najwazniejsza informacja z calego 2013 26.01.13, 16:09 > A to dzieki tej ustawie zniknełoby moze bezrobocie , mizerota słuzby zdrowia cz > y nagle mielibyśmy super policje i cały wymiar sprawiedliwości? z pewnoscia tak - ale jak ktos tego nie rozumie to trudno Odpowiedz Link Zgłoś
life.form Re: to jest najwazniejsza informacja z calego 201 26.01.13, 16:40 calun_torunski napisał: > z pewnoscia tak - ale jak ktos tego nie rozumie to trudno Jego prawa człowieka nie obchodzą, bo widocznie nie jest człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
white_lake Re: to jest najwazniejsza informacja z calego 201 26.01.13, 15:40 calun_torunski napisał: > nie tylko z wczorajszego dnia > > to odrzucenie wszelkiej dyskusji na temat podstawowych praw czlowieka w Polsce > > gorzkie owoce takiego zacofania bedziemy zbierac przez dekady otóż to! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Polska to normalny kraj 26.01.13, 15:11 Inne zabiła poprawność polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Polska to normalny kraj 26.01.13, 15:29 > Inne zabiła poprawność polityczna. Choć trzeba przyznać, że nawet jako zwłoki, prezentują się całkiem dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Polska to normalny kraj 26.01.13, 17:12 zgred-zisko napisał: > > Inne zabiła poprawność polityczna. > > Choć trzeba przyznać, że nawet jako zwłoki, prezentują się całkiem dobrze Jak widzę dwóch tatusiów, z których jeden robi za mamusię, to mi się rzygać chce. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Polska to normalny kraj 27.01.13, 06:16 A dwie mamusie, mogą być? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Polska to normalny kraj 28.01.13, 11:20 douglasmclloyd napisał: > Jak widzę dwóch tatusiów, z których jeden robi za mamusię, to mi się rzygać chce. Ja wiem, Aviomarin weź może? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Polska to normalny kraj 26.01.13, 15:47 jakieś przykłady tej śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Polska to normalny kraj normalnej demokratury 27.01.13, 07:42 Zauwazylem owe (juz tak smieszne) tytuly typu "Polska to demokratyczny kraj".-Moze ktorys z lemingow uzyje jakichs argumentow na podparcie slowa "demokracja" ? "Jak tak dalej pojdzie , ludzie zaczna wierzyc , ze politycy dzialaja na rzecz spolecznego dobra". Odpowiedz Link Zgłoś