Dodaj do ulubionych

Należy budować sojusze a nie awanturować się !

09.02.13, 14:31
Ma rację Prezydent twierdząc to :
www.tvn24.pl/prezydent-dziekuje-rzadowi-warto-budowac-porozumienia-i-sojusze-a-nie-sie-awanturowac,305321,s.html
Dawno już nie byłem tak dumny z postawy Polski, rządu Polskiego, jak teraz. Dziękuję Premierze za tak wyrażne podniesienie prestiżu Polski na arenie Europy. To bez wątpienia sukces.
www.tvn24.pl/polska-piatym-graczem-w-ue-zaczynamy-byc-partnerem-na-ktorego-sie-liczy-i-o-ktorego-sie-dba,305272,s.html
Obserwuj wątek
    • zayka Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 09.02.13, 14:37
      w demokratycznych krajach przedstawicieli swoich wybiera naród

w Polsce serwery rosyjskie
      • alistair-p Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 09.02.13, 14:39
        Skorzystaj : www.drewnica.pl/
        • iza.bella.iza Opozycji należy współczuć:) 09.02.13, 15:27
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13373642,Gras_o_budzecie_UE__Ze_wspolczuciem_patrzylem_na_opozycje_.html
      • sclavus Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 09.02.13, 16:29
        ... masz jużz śablę na wierzchu???
      • sclavus PeeS - bolesne, prawda... 09.02.13, 16:32
        ... w Polsce, częściowo (na szczęście!) przedstawicieli narodu wybiera Kościół... szczególnie, ten toruński...
        Jedyna pociecha, że ci-tacy są w mniejszości!
      • kaczyjar Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 09.02.13, 16:41
        zayka napisała:

> w demokratycznych krajach przedstawicieli swoich wybiera naród
        >
        > w Polsce serwery rosyjskie

I radyjo z ryjem
      • mariner4 Pożyteczny dla Ciebie kontakt 09.02.13, 16:49
        szpitalepsychiatryczne.pl/firma/325,szpital-psychiatryczny-w-tworkach
        Nie zwlekaj.
        M.
      • dystans4 Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 10.02.13, 10:28
        Już o tym pisaliśmy:
        Wszystkich PiSowskich członków komisji wyborcych wszystkich szczebli wymordowały zbiry Tuska i Putina, największych patriotów mordował i gwałcił osobiście Tusk.
        Pi$z jeszcze.
        --
        buldog.
    • behemot17-13 Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 09.02.13, 14:40
      teraz musisz się liczyć, że przylgnie do Ciebie łatka wazeliniarza. co mi tam, też mi się podoba.
    • wiosnaludzikow uśmiech i luz też były u Premiera super 09.02.13, 15:18
      Ta wypowiedź szczególnie mi się spodobała.
      www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/chrapanie-arabskiego-uniemozliwilo-mi-urwanie-chociaz-godziny-snu,695323.html
      Podobało mi się też jak twittował o sytuacji spełniając rolę korespondenta jakoby.... :)
    • felinecaline Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 09.02.13, 15:34
      Wazne jest, zeby Polak - niezaleznie od tego, ktorej partii sprzyja mial swiadomosc, ze zyje w Europie i dla pozostalych Europejczykow jest partnerem a nie uzurpatorem, ze "nalezy nam sie" w proporcji do "nalezy im sie", bo nie jestesmy zadnym tam "narodem wybranym", ze oprocz praw, jak kazdy Europejczyk mamy tez i obowiazki a miedzy nimi obowiazek respektowania praw innych panstw i narodow.

• fiu-bzdziu2010 Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 09.02.13, 16:41
        ale Yaruś kiedyś wyskoczył z argumentem, że nam należy się więcej za II wojnę......

pewnie tym szafowałby Angelę i Davida, no i klękajcie narody....470 mln. przywiózłby
        • felinecaline Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 09.02.13, 16:47
          A czymze bylaby rodzina Jarusia gdyby nie owa wojna?
          • fiu-bzdziu2010 Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 09.02.13, 16:49
            adres: Starachowice
        • wiosnaludzikow Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 09.02.13, 20:19
          A po co Ty plujesz na Jarusia w tym wątku ? Jakie On ma tu znaczenie ?
          • felinecaline Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 09.02.13, 20:47
            A czemu ograniczasz sie do tego watku - czy on ma gdziekolwiek jakiekolwiek znaczenie?
            w razie czego kota ktos przeciez by przygarnal
            • wiosnaludzikow Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 09.02.13, 20:59
              felinecaline napisała:

> A czemu ograniczasz sie do tego watku - czy on ma gdziekolwiek jakiekolwiek zna
              > czenie?
              > w razie czego kota ktos przeciez by przygarnal
              Pijesz lub palisz w samotności :) Logikę masz jak Błaszczak.
              • felinecaline Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 09.02.13, 21:16
                Chyba wlasnie dokonales projekcji.
                Nie pale, pije kiedy przyjdzie mi ochota - zazwyczaj w dobrym towarzystwie, dobrym - tzn bardzo dalekim od blaszczakowatych i ich hmmmm - nazywasz to "logika"?
                • wiosnaludzikow Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 09.02.13, 21:33
                  felinecaline napisała:

> Chyba wlasnie dokonales projekcji.
                  > Nie pale, pije kiedy przyjdzie mi ochota - zazwyczaj w dobrym towarzystwie, dob
                  > rym - tzn bardzo dalekim od blaszczakowatych i ich hmmmm - nazywasz to "logika"
                  > ?
                  Nie. Twojej wypowiedzi nie nażwałem logiczną. Nie zrozumiałeś ale to Twój problem.
                  • felinecaline Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 09.02.13, 22:00
                    ..."Nie zrozumiałeś ale to Twój problem"...
                    I znow dokonales projekcji :( ale to nie moj problem :D
                    • zielonabudka14 Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 09.02.13, 23:27
                      wiosnaludzikow:
                      Ma rację Prezydent twierdząc to :
                      www.tvn24.pl/prezydent-dziekuje-rzadowi-warto-budowac-porozumienia-i-sojusze-a-nie-sie-awanturowac,305321,s.html
                      Dawno już nie byłem tak dumny z postawy Polski, rządu Polskiego, jak teraz. Dziękuję Premierze za tak wyrażne podniesienie prestiżu Polski na arenie Europy. To bez wątpienia sukces.
                      www.tvn24.pl/polska-piatym-graczem-w-ue-zaczynamy-byc-partnerem-na-ktorego-sie-liczy-i-o-ktorego-sie-dba,305272,s.html

Nie jesteś odosobniony. Niezależnie od tego, czy lub ile dostaniemy w końcu pieniędzy, mamy prawo być dumni. Prestiż Polski wzrasta. Premier zmęczony, ale uśmiechnięty, żartujący, aż miło popatrzeć. To twarz przyjaznej, nowoczesnej Polski. Chcemy za pewne, by tak nas postrzegano, a nie jako zawziętych krzykaczy i malkontentów, którzy wiecznie są skrzywdzeni i nastawieni roszczeniowo.
                      • wiosnaludzikow Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 10.02.13, 03:38
                        zielonabudka14 napisała:
                        > Nie jesteś odosobniony. Niezależnie od tego, czy lub ile dostaniemy w końcu pie
                        > niędzy, mamy prawo być dumni. Prestiż Polski wzrasta. Premier zmęczony, ale uśm
                        > iechnięty, żartujący, aż miło popatrzeć. To twarz przyjaznej, nowoczesnej Polsk
                        > i.
                        Dokładnie tak aczkolwiek odnoszę wrażenie na tym forum, że jestem w tej satysfakcji jednak odosobniony.
      • remik.bz Mam świadomość,że jestem partnerem Europejczyków 10.02.13, 10:27
        felinecaline napisała:

> Wazne jest, zeby Polak - niezaleznie od tego, ktorej partii sprzyja mial swiad
        > omosc, ze zyje w Europie i dla pozostalych Europejczykow jest partnerem

Święte ( a jesli jesteś niewierząca to "wazne") słowa.
        Ja najbardziej czuję się partnerem dla pozostałych Europejczyków , gdy mój stary , schorowany ojciec dostaje "termin do lekarza" powiedzmy 6-miesięczny , alby gdy rozwalę zawieszenie auta wpadając do dziury w drodze i okazuje się ,ze sam sobie jestem winien.
        O naszym "partnerstwie" najlepiej swiadczy stan naszych dróg i słuzba zdrowia, no i jeszcze sprawność "kolejnictwa".
        Ale pewnie nie mam racji , to tylko mije wolackie kompleksy. W takiej Europie to pewnie wszędzie czeka się pół roku do lekarza, za dziury w drodze odpowiada kierowca a koleje "jeżdżą jak chcą".
    • rozkoszny_bobasek Clausewitz 09.02.13, 21:57
      Swiat liczy sie z tymi ktorzy pieniadze daja, a nie biora.
      Durni golodupcy.
      • x2468 Re: Clausewitz 09.02.13, 23:49
        Nie liczysz się z twoim proboszczem i prawdziwym premierem ?
        • icek.goldberg Najlepszu był sojusz PiSdzielstwa z Szambobroną, 09.02.13, 23:59

a jeszcze lepszy był huk, jak się to rozPiSdziło.
    • wujaszek_joe Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 10.02.13, 00:04
      PO wkurza mnie niemiłosiernie ale żadna inna partia nie ma Tuska i Rostowskiego. Jak dla mnie to będą mieć swoje ulice, place i pomniki. Bo to jest nowoczesny patriotyzm.
      • remik.bz Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 10.02.13, 09:42
        wujaszek_joe napisał:

> PO wkurza mnie niemiłosiernie ale żadna inna partia nie ma Tuska i Rostowskiego
        > . Jak dla mnie to będą mieć swoje ulice, place i pomniki. Bo to jest nowoczesny
        > patriotyzm.

Sądzisz, że problem "Smoleńska" zostanie zrozumiany i zaakceptowany przez przyszłe pokolenia?
        • fiu-bzdziu2010 Re: Należy budować sojusze a nie awanturować się 10.02.13, 15:41
          przyszłe pokolenia popukają się w czółko, jak można było lądować na lotnisku ściernisku przy widoczności 10 metrów i bez odpowiedniej nawigacji lotniskowej, żeby w automacie podchodzić i odchodzić

no i młodzież jeszcze bardziej będzie pukać się w czółko , bo nie zrozumie, jak można było załadować cały sztab generalny do jednego samolotu, łącznie ze zwierzchnikiem
          • remik.bz Dokładnie to mam na mysli 10.02.13, 16:37
            fiu-bzdziu2010 napisała:

> przyszłe pokolenia popukają się w czółko, jak można było lądować na lotnisku śc
            > iernisku przy widoczności 10 metrów i bez odpowiedniej nawigacji lotniskowej, ż
            > eby w automacie podchodzić i odchodzić
            >
            > no i młodzież jeszcze bardziej będzie pukać się w czółko , bo nie zrozumie, ja
            > k można było załadować cały sztab generalny do jednego samolotu, łącznie ze zwi
            > erzchnikiem

No własnie to miałem na mysli.
            Przyszłe pokolenia zapytają: co to za rząd który tak "zorganizował" ten wyjazd.
            PS na wszelki wypadek dodam ,ze przyszłe pokolenia będa sprawę analizować w aspekcie czysto prawnym (kto za co odpowiadał) a nie emocjonalnym (jak Ty dzisiaj).
            • fiu-bzdziu2010 Re: Dokładnie to mam na mysli 10.02.13, 16:43
              a to rząd zadecydował o lądowaniu we mgle, czy Ci, co na pokładzie????
    • remik.bz Za Gierka bylismy szóstą potegą światową 10.02.13, 10:01
      wiosnaludzikow napisał:

> > www.tvn24.pl/polska-piatym-graczem-w-ue-zaczynamy-byc-partnerem-na-ktorego-sie-liczy-i-o-ktorego-sie-dba,305272,s.html

Cytuję za GW:
      Wyrastamy na kogoś, kogo warto słuchać, zaczynamy być partnerem, na którego się liczy i o którego się dba - oceniła europosłanka PO Danuta Huebner.

Będziemy wyrastać na kraj, który ciągnie innych także gospodarczo, na kraj, któremu warto pomóc, bo to służy całej Europie.
      Danuta Huebner, europosłanka PO
      Zauważyła, że w negocjacjach budżetowych słyszalne są interesy narodowe i że w przypadku Polski "wsłuchano się" w jej potrzebę modernizacji gospodarki. W jej ocenie pomogło nam znaczenie gospodarcze na mapie Europy oraz dobre wykorzystywanie funduszy. - Europa dojrzała interes, by dobrze działo się Polsce - zaznaczyła.
      Koniec cytatu

Mam takie pytanie. O jakim znaczeniu gospodarczym Polski Pani Huebnr mówiła?
      Polska gospodarkę "ciągną" małe i średnie firmy-głównie dzięki heroicznej pracy ich właścicieli. To usługi, firmy budowlane, drobna produkcja, drobny handel(jeszcze jest), niektóre działy rolnictwa.
      Jakos nie mogę sobie przypomnieć "polskich gigantów gosodaczych" w dziedzinie produkcji.
      Ale może sie mylę.
      Pytam, bo juz kiedyś słyszałem ,ze jesteśmy szóstą gospodarka świata .
      Może teraz tez mamy powtórkę z historii?

• icek.goldberg Re: Za Gierka bylismy szóstą potegą światową 10.02.13, 18:44
        Takiej bzdury nawet Gierek nie palnął!!!
      • rozkoszny_bobasek Re: Za Gierka bylismy szóstą potegą światową 12.02.13, 21:24
        10.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka