Dodaj do ulubionych

Duda to jednak łebski gość

11.03.13, 14:07
Muszę przyznać , że Duda mi zaimponował. Gromadzi wokół siebie (Solidarności) wszystkich , którzy czują się przez rządy PO oszukani, wykorzystani, upokorzeni, "olewani". I robi to wszystko spokojnie, w ramach obowiazującego prawa. Sięga do bardzo różnych środowisk (ACTA, rodzice 6-latków, zwolennicy okręgów jednomandatowych, zwiazki zawodowe)
To ma sens. Taki ruch społeczny przekształcony w partię polityczna ma szansę na odsunięcie PO od władzy.
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:09
      Duda to opozycja koncesjonowana, takie tam słupy Tuska. Prawdziwa opozycja to Palikot.
      • losiu4 Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:25
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Prawdziwa opozycja to Palikot.

powiedz ze se jaja robisz. Gumowy i "prawdziwa opozycja"... dzieki za poprawienie humoru :)

Pozdrawiam

Losiu
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:27
          Przecież opozycją nie może być oligarcha Duda.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:36
          Zobacz co pisze poniżej anwad a ona zna się na wszystkim.
    • allspice Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:13
      Krzykacz Duda musi się czymś wykazać...Piotr Duda zarabia 10 936 zł brutto.
      Związek dla niego to trampolina do polityki przy YaroZbawie - juz jest Sniadek,to i dla Dudy znajdzie się miejsce.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:16
        Zarabia ją tyle w tej koncesjonowanej opozycji. A 800 tys. polskich dzieci w wieku 7-9 lat cierpi głód.
      • ayran Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:22
        allspice napisała:

> Krzykacz Duda musi się czymś wykazać...Piotr Duda zarabia 10 936 zł brutto.

Na autorze wątku taka kwota raczej wielkiego wrażenia nie zrobi. Jego znajomi, zwolennicy PO, mówią o nim (remik.bz) że jest człowiekiem zamożnym, a chyba nie sądzisz, że dla człowieka zamożnego w oczach "lodziarzy" kwota ledwie co pięciocyfrowa zrobiłaby jakieś wrażenie. Raczej pewnie współczuje p. Dudzie, że tak ciężko pracuje za tak marne grosze.
      • pis_da_deby Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:23
        allspice napisała:

> Związek dla niego to trampolina do polityki przy YaroZbawie - juz jest Sniadek,
        > to i dla Dudy znajdzie się miejsce

Znajdzie swoje miejsce wsrod moralnie wygranych
        • simera16 Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:27
          pis_da_deby napisał:

> allspice napisała:
          >
          >
          > > Związek dla niego to trampolina do polityki przy YaroZbawie - juz jest Sn
          > iadek,
          > > to i dla Dudy znajdzie się miejsce
          >
          > Znajdzie swoje miejsce wsrod moralnie wygranych
          >
          Przecież wiesz, jakie to wygodne, a i profity przynoszące zajęcie, bycie wiecznym opozycjonistą..
          • pis_da_deby Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:41
            simera16 napisał:

> Przecież wiesz, jakie to wygodne, a i profity przynoszące zajęcie, bycie wiecz
            > nym opozycjonistą..
            >
            99% znizki, emerytura najlepiej od piecdziesiatego roku zycia, 1000 zl miesiecznie na kazde dziecko.... Tyle mozna miec fajnych pomyslow, ktore sie wielu spodobaja jak sie za nic nie odpowiada a kase sie bierze.
            • simera16 Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:44
              pis_da_deby napisał:

> simera16 napisał:
              >
              > > Przecież wiesz, jakie to wygodne, a i profity przynoszące zajęcie, bycie
              > wiecz
              > > nym opozycjonistą..
              > >
              > 99% znizki, emerytura najlepiej od piecdziesiatego roku zycia, 1000 zl miesiecz
              > nie na kazde dziecko.... Tyle mozna miec fajnych pomyslow, ktore sie wielu spod
              > obaja jak sie za nic nie odpowiada a kase sie bierze.
              >
              Dokładnie, a "ciemny lud" to kupi...
    • simera16 Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:18
      Ano łebski... Nie dość, ze zarabia coś ponad 10 tyś. brutto, to jeszcze na plecach tych co zarabiają 1200 PLN, robi sobie odskocznię do politycznej kariery. A czy ony "łebski Duda", robi coś dal bezrobotnych na ten przykład?
      • remik.bz Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:31
        simera16 napisał:

> Ano łebski... Nie dość, ze zarabia coś ponad 10 tyś. brutto, to jeszcze na plec
        > ach tych co zarabiają 1200 PLN, robi sobie odskocznię do politycznej kariery. A
        > czy ony "łebski Duda", robi coś dal bezrobotnych na ten przykład?

Pewnie stara się robić jako "związki" i jako "opozycja", nie wiem. Media nie sa zainteresowane tekimi tematami. Czasem tylko coś , gdzies się przemknie ,że jakieś tam spotkanie związków z władzą zakończyło się fiaskiem.
        Bo , aby cos zrobić ,to trzeba mieć władzę, wygrać wybory.Dziś opozycja , związki niczego nie zrobia , bo władza im nie pozwoli.
        Droga Dudy do zdobycia władzy w ramach wyborów jest racjonalna. Nie ma takiego czarnego PR jak Kaczyński i sięga do różnych środowisk niezadowolonych z PO bez podtekstów emocjonalnych, ideologicznych.
        • simera16 Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:46
          remik.bz napisał:

> simera16 napisał:
          >
          > > Ano łebski... Nie dość, ze zarabia coś ponad 10 tyś. brutto, to jeszcze n
          > a plec
          > > ach tych co zarabiają 1200 PLN, robi sobie odskocznię do politycznej kari
          > ery. A
          > > czy ony "łebski Duda", robi coś dal bezrobotnych na ten przykład?
          >
          > Pewnie stara się robić jako "związki" i jako "opozycja", nie wiem. Media nie sa
          > zainteresowane tekimi tematami. Czasem tylko coś , gdzies się przemknie ,że ja
          > kieś tam spotkanie związków z władzą zakończyło się fiaskiem.
          > Bo , aby cos zrobić ,to trzeba mieć władzę, wygrać wybory.Dziś opozycja , zwią
          > zki niczego nie zrobia , bo władza im nie pozwoli.
          > Droga Dudy do zdobycia władzy w ramach wyborów jest racjonalna. Nie ma takiego
          > czarnego PR jak Kaczyński i sięga do różnych środowisk niezadowolonych z PO bez
          > podtekstów emocjonalnych, ideologicznych.
          >
          Wręcz idealnie opisałeś cwaniaczka łaknącego władzy...
    • anwad Duda to Bolek II 11.03.13, 14:25
      Naiwniaku.
      • tw_wielgus Re: Duda to Bolek II 11.03.13, 17:03
        Duda jest "Bolkiem" bis..?!
        Skąd? Duda nie jest tajnym współpracownikiem a wręcz przeciwnie. Jest jawnym i oddanym współpracownikiem PiS.
    • zayka Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:27
      i potrafi wrzód wyciąć jak baranowi jaja

dlatego Tusk się boi
      • allspice Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:33
        zayka napisała:

> i potrafi wrzód wyciąć jak baranowi jaja
        >
        > dlatego Tusk się boi

Hehe:) Krowa,która dużo ryczy ,daje mało mleka...tak jest i z Dudą. Ostatnie osiągnięcie to
        blokada Sejmu:)
        • remik.bz Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:46
          allspice napisała:

>> Hehe:) Krowa,która dużo ryczy ,daje mało mleka...tak jest i z Dudą. Ostatnie os
          > iągnięcie to
          > blokada Sejmu:)

No ...to nie było zbyt mądre.
          Ale to co teraz robi jest mądre, bardzo mądre.
          cytat z GW
          ".....Ponad sto organizacji pozarządowych zaprosił do historycznej Sali BHP Stoczni Gdańskiej Piotr Duda, szef NSZZ "Solidarność". 16 marca ponad 300 osób będzie tam budować "Platformę Oburzonych", czyli melanż przeciwników rządu Donalda Tuska.
          Do Gdańska przyjadą: przedstawiciele portalu Zmieleni.pl (walczą o jednomandatowe okręgi wyborcze), Ratuj Maluchy (rodzice walczący z reformą MEN "Sześciolatki do szkół"), grupy sprzeciwiające się ACTA (czyli międzynarodowej umowie o zwalczaniu piractwa), Krajowe Forum Samorządowe (protestują przeciwko partyjniactwu w gminach), stowarzyszenie Przeciw Bezprawiu (bronią pokrzywdzonych przez sądy, prokuratury i ZUS). Ale będą też liczne związki zawodowe...."

• anwad Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 14:34
        To Bolek II. Będzie truł o umowach śmieciowych itp. Na pewno nie jest jego celem radykalna zmiana w Polsce. Ten człowiek hamuje Solidarność.
        • zayka Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 15:12
          anwad napisała:

> To Bolek II. Będzie truł o umowach śmieciowych itp. Na pewno nie jest jego cele
          > m radykalna zmiana w Polsce. Ten człowiek hamuje Solidarność.

zdumiewasz mnie
          • anwad Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 15:29
            Zamiast się zdumiewać, lepiej poczytaj więcej (nie na forum gazeta.pl).

Ja tego fałszywca rozpoznałam wtedy, gdy ludzie Solidarności na Krakowskim Przedmieściu chcieli wysłuchać prof. Wiesława Biniendy, który był chyba wtedy pierwszy raz w Polsce, a Duda to zablokował. Od tamtej pory zaczęłam mu się przyglądać bliżej. Choć już wcześniej nie miałam z różnych powodów do niego zaufania.
            • zayka Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 16:47
              anwad napisała:

> Zamiast się zdumiewać, lepiej poczytaj więcej (nie na forum gazeta.pl).
              >
              > Ja tego fałszywca rozpoznałam wtedy, gdy ludzie Solidarności na Krakowskim Prze
              > dmieściu chcieli wysłuchać prof. Wiesława Biniendy, który był chyba wtedy pierw
              > szy raz w Polsce, a Duda to zablokował. Od tamtej pory zaczęłam mu się przygląd
              > ać bliżej. Choć już wcześniej nie miałam z różnych powodów do niego zaufania.

daj wyraz zrozumienia przed upolitycznieniem w czasie manifestacji która ma swój program, wpływaniu na przebieg aby żadne ekscesy nie przerodziły się w niekontrolowane zajścia, a Duda ma pod tym względem zmysł przeciwdziałania i opanowania tłumu.
              Co jest prowokacją a co iskrą do niekontrolowanego zarzewia nigdy nie można tego rozróżnić na początku.
              Duda , nie wnikając w to co wskazujesz bierze dużą odpowiedzialność dlatego jemu są dane uprawnienia podporządkowania i zdyscyplinowania każdego kto jest w pochodzie.

Ja w odległej historii zdarzeń musiałem wziąć odpowiedzialność w stanie wojennym w trakcie strajku i powstania paniki sprowokowanej do upadku strajku...
              Powstrzymałem rozhisteryzowany, wystraszony tłum kilku setek pracowników na wieść pacyfikacji fabryki przez wojsko. Komitet strajkowy w tym czasie umknął. Widok leżących w zaszczanych kałużach kobiet i walących głową o posadzkę był powszechny, mężczyźni w zabarykadowanych kabinach WC, przeraźliwe wrzaski..........
              Ogarnąłem to
              Przed północą miałem już stawiane zarzuty współpracy z SB przez solidarnościowych przywódców jak i Wojskowego Komisarza za kierowanie strajkiem.
              Nigdy już nikt nie mógł sobie spojrzeć w oczy.

Psychologia tłumu, a przy tym zdolność przewidywania zachowania tego tłumu to dobre kwalifikacje które Doda posiadł
              • anwad Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 16:54
                Ja byłam wtedy na Krakowskim Przedmieściu i jestem pewna, że absolutnie nie było żadnego zagrożenia. Manifestacja miała charakter... pikniku (tak Duda robi z ludzi Solidarności pajaców, z wuwuzelami).

Myślisz, że normalny swój człowiek w czasie stanu wojennego robi karierę w wojsku? No właśnie...
                • tw_wielgus Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 17:18
                  Może go siłą wzieli. On się wzbraniał a oni mu gwałt uczynili.
                  Pamietasz o tym jak wicepremier Dorn chciał zbuntowanych lekarzy zdyscyplinować, hę?
                  W kamasze chciał ich ubrać!
                  Może w tym wypadku akurat mieliśmy z działaniem o podobnym charakterze do czynienia?
                  Duda zbuntowany i zagrażający bezpieczeństwu systemu PRL, a z drugiej strony chytry jak Dorn -Kiszczak, który zauważywszy talent niezwykły pana Dudy w ten chytry sposób zapragnął go spacyfikować i zagrożenie dla systemu oddalić?
                • zayka Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 17:26
                  anwad napisała:
                  > Myślisz, że normalny swój człowiek w czasie stanu wojennego robi karierę w wojs
                  > ku? No właśnie...

no nie, aczkolwiek w stanie wojennym kariery w wojsku tak jak i teraz zależą od rozkazów
                  Uważam ponad to że wszyscy którzy uniknęli wojska są upośledzeni i nie powinni sprawować nawet podstawowych funkcji samorządowych i państwowych.
                  • tw_wielgus Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 17:44
                    Tu zgłaszam swoje wotum separatum. Równie debilnej instytucji osobiście nie znam. No może poza ZUS'em.
                    • zayka Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 17:51
                      tw_wielgus napisał:

> Tu zgłaszam swoje wotum separatum. Równie debilnej instytucji osobiście nie zna
                      > m. No może poza ZUS'em.

bo wojsko wpiełdala szczaw i mirabelki ?
                      • tw_wielgus Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 17:56
                        To również ale nade wszystko demoluje szare komórki występujące w wygolonej twarzoczaszce.
                        • zayka Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 18:00
                          to defragmentacja :)
                          • tw_wielgus Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 18:09
                            Defragmentacja pozwoliłaby na scalenie. W tym przypadku mamy do czynienia z celową fragmentacją połączoną z procesem celowego zamienianiem całych sektorów w zupełnie nieprzydatne do użycia. Deprecjacja organu.
                            • zayka Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 18:32
                              W obecnej selekcji do służby zawodowej poprzeczka jest corocznie obniżana z uwagi na mierny materiał i dotacje z Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego w oparciu o które są prowadzone uczelnie wojskowe.
                              Ta poprzeczka jest też obniżana na testach sprawnościowych.
                              Kandydaci po szkołach średnich są wprost nie przygotowaniu do samodzielnego życia ale mają tatusiów i mamusie w wojskowości
                              Zgroza

• tw_wielgus Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 18:40
                                I tego właśnie nie jestem w stanie zrozumieć. Jest tylu bezrobotnych młodych ludzi. W tej populacji jest wielu którzy bez trudu spełniliby warunki stawiane wobec kandydatów na kadetów. Wojsko daje całkiem przyzwoite warunki usamodzielnienia się a oni wolą pić piwo ( jak im ktoś postawi) i narzekać.
                  • anwad Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 18:28
                    Przymusowo, to można było być szeregowcem. Poza tym, nic nie słyszałam, by ktoś go do czegoś zmuszał.

Dotychczas żadna manifestacja Solidarności nie zrobiła na mnie wrażenia, a powiem nawet, że nie raz mnie zażenowała. Dorośli ludzie, którzy powinni walczyć o coś poważnego, z wuwuzelami, petardami itp. Smutne. Próbują się na nich politycznie wylansować - Duda, Kukiz... A w rzeczywistości wykorzystać, oszukać.
                    • tw_wielgus Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 18:37
                      No wiesz co... Jakby Ci tak delikatnie...
                      Ta manifestacja z krzyżem i biegającym namiocikiem też nie wyglądała specjalnie poważnie.

Wracając do Dudy. Był w komandosach, męska chęć sprawdzenia się w ekstremalnych warunkach nie powinna być oceniana jako coś nagannego. Chłopy tak mają, wierz mi.

anwad napisała:

> Przymusowo, to można było być szeregowcem. Poza tym, nic nie słyszałam, by ktoś
                      > go do czegoś zmuszał.
                      >
                      > Dotychczas żadna manifestacja Solidarności nie zrobiła na mnie wrażenia, a powi
                      > em nawet, że nie raz mnie zażenowała. Dorośli ludzie, którzy powinni walczyć o
                      > coś poważnego, z wuwuzelami, petardami itp. Smutne. Próbują się na nich polityc
                      > znie wylansować - Duda, Kukiz... A w rzeczywistości wykorzystać, oszukać.
                      • anwad Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 12.03.13, 13:50
                        tw_wielgus napisał:

> No wiesz co... Jakby Ci tak delikatnie...
                        > Ta manifestacja z krzyżem i biegającym namiocikiem też nie wyglądała specjalnie
                        > poważnie.

Czy nie masz wrażenia, że zachowujesz się niedojrzale?
              • tw_wielgus Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 17:13
                Z uwagą i niekłamanym podziwem przeczytałem o Twoich bohaterskich wyczynach w
                odległaj historii zdarzeń i uważam, że zasłużyłeś na order "Orła Białego" za akcję odblokowania toalet w czasie pacyfikacji zakładu. Mam podstawy uważać, że nie jestem odosobniony w tej opinii.
                • zayka Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 17:37
                  tw_wielgus napisał:

> Z uwagą i niekłamanym podziwem przeczytałem o Twoich bohaterskich wyczynach w
                  > odległaj historii zdarzeń i uważam, że zasłużyłeś na order "Orła Białego" za ak
                  > cję odblokowania toalet w czasie pacyfikacji zakładu. Mam podstawy uważać, że n
                  > ie jestem odosobniony w tej opinii.

socjolodzy z pewnością dawno w raportach przedłożyli swoim chlebodawcom "stan ducha" żeby wyrobić metody wpływu na rządzonych i nie zważać na nich tylko na nowych tego tłumu przewodników
                  • tw_wielgus Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 17:42
                    Nie mieszajmy do tego socjologów. Wróćmy do Dudy.
                    Dziennikarstwo salonowe było parę miesięcy temu zachwycone tą postacią. Ma charyzmę i wszelkie cechy potrzebne do tego żeby pociągnąć za sobą tłum. Nie wiem jak jest ze związkowcami czy rzeczywiście akceptują go jako swojego przywódcę i czy są gotowi pójść za nim na ulicę. Okaże się, w przeciągu kilku miesięcy.
                    • zayka Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 18:06
                      tw_wielgus napisał:

> czy są gotowi pójść za nim na ulicę. Okaże się, w przeciągu kilku miesięcy.

to Duda realizuje uchwały związkowców a w związku z tym ma zaszczyt iść z nimi na czele
                      • tw_wielgus Re: Tak, jasne, Tusk się go boi 11.03.13, 18:10
                        Baju, baju. Pięknie zdanie za którym kryje się fałsz tak duży, że wystaje z każdej strony.
      • adherent1 Mnie się marzy: 11.03.13, 14:37
        Polska bez POPiS-u, bez Solidarności i innych związków zawodowych.
        Polska z niskim bezrobociem, w której roczny czas pracy wyniesie do
        1700 godzin rocznie a nie jak jest teraz 2000 godzin.
        Polska w której na emeryturę będzie się przechodziło po 40 latach pracy
        licząc 1700 godzin pracy rocznie. Wierzę że tak będzie, ale czy dożyję?
      • simera16 Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:43
        zayka napisała:

>
        > dlatego Tusk się boi
        >
        To, że służył w jednostkach powietrzno-desantowych nie znaczy, że BOR nie da sobie z nim rady...
        • anwad Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:46
          Tak, właśnie, to jeden z ciemniejszych elementów jego życiorysu. Co Duda robił w czasie stanu wojennego:

"W latach 1981-83 jako komandos służył w elitarnej VI Pomorskiej Dywizji Powietrzno-Desantowej, w tym w siłach ONZ w Syrii. Po skończeniu służby wojskowej wrócił do pracy w hucie".
          • iq-ok Biedny remiku:) 11.03.13, 16:01
            Próżne twe uniesienia.
            Duda nie ucałował pierścienia na ręku JK i żeby nie wiem jak był łebski to polegnie.

To o tyle dziwne, że na pozór chodzi wam wszystkim o to samo czyli "jak dopaść rudego" ale diabeł tkwi w szczegółach.

A wszystko to dowodzi jedynie, ze budowanie czegokolwiek na nienawiści nie ma sensu.
        • zayka Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:48
          simera16 napisał:

> zayka napisała:
          >
          >
          > >
          > > dlatego Tusk się boi
          > >
          > To, że służył w jednostkach powietrzno-desantowych nie znaczy, że BOR nie da so
          > bie z nim rady...
          >

zapewne, dlatego BOR chroni Tuska przed nim samym
          • simera16 Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:49
            zayka napisała:

> >
            >
            > zapewne, dlatego BOR chroni Tuska przed nim samym
            >
            Masz ten feler od urodzenia, czy wypadek miałeś...?
            • zayka Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:59
              simera16 napisał:

> zayka napisała:
              >
              >
              > > >
              > >
              > > zapewne, dlatego BOR chroni Tuska przed nim samym
              > >
              > Masz ten feler od urodzenia, czy wypadek miałeś...?
              >
              Tusk jest prowokatorem

i już nie raz wysługiwał się służbami dla osiągnięcia swoich celów
              • simera16 Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 15:01
                zayka napisała:

>
                > >
                > Tusk jest prowokatorem
                >
                > i już nie raz wysługiwał się służbami dla osiągnięcia swoich celów
                >
                No tak...hmmm....a jakiś spektakularny przykład mogę prosić?
                • zayka Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 15:06
                  simera16 napisał:

> zayka napisała:
                  >
                  > >
                  > > >
                  > > Tusk jest prowokatorem
                  > >
                  > > i już nie raz wysługiwał się służbami dla osiągnięcia swoich celów
                  > >
                  > No tak...hmmm....a jakiś spektakularny przykład mogę prosić?
                  >
                  nie chce mi się
                  ale jak jeszcze raz poprosisz to czuj się jakby twoja prośba była już raz spełniona
                  • simera16 Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 15:09
                    zayka napisała:

> simera16 napisał:
                    >
                    > > zayka napisała:
                    > >
                    > > >
                    > > > >
                    > > > Tusk jest prowokatorem
                    > > >
                    > > > i już nie raz wysługiwał się służbami dla osiągnięcia swoich celów
                    > > >
                    > > No tak...hmmm....a jakiś spektakularny przykład mogę prosić?
                    > >
                    > nie chce mi się
                    > ale jak jeszcze raz poprosisz to czuj się jakby twoja prośba była już raz spełn
                    > iona
                    >
                    Spodziewałem się takiej odpowiedzi; W doopie byłeś i guano widziałeś, mój ty mały gimbusie...! ROTFL!
                    • zayka Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 15:19
                      simera16 napisał:

> Spodziewałem się takiej odpowiedzi; W doopie byłeś i guano widziałeś, mój ty ma
                      > ły gimbusie...! ROTFL!
                      >
                      O! następny zdolny pan od w-f co mu skrzynia jaja przycięła :)
                      • simera16 Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 15:22
                        zayka napisała:

> simera16 napisał:
                        >
                        >
                        > > Spodziewałem się takiej odpowiedzi; W doopie byłeś i guano widziałeś, mój
                        > ty ma
                        > > ły gimbusie...! ROTFL!
                        > >
                        > O! następny zdolny pan od w-f co mu skrzynia jaja przycięła :)
                        >
                        Pomyłka; Jestem starym eSBekiem po "woroszyłowce", do którego tacy jak ty przychodzili na herbatę (z cytryną!) i pączka, a przy okazji na kolegów donosili.
                        • zayka Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 15:47
                          simera16 napisał:
                          > Pomyłka; Jestem starym eSBekiem po "woroszyłowce", do którego tacy jak ty przyc
                          > hodzili na herbatę (z cytryną!) i pączka, a przy okazji na kolegów donosili.

nie zazdroszczę, bo mam to co lubię :)

Twoi szefowie kłaniają mi się nisko chcąc ujawniać takich jak Ty dla których nie mają szacunku
                          • simera16 Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 15:51
                            zayka napisała:

> simera16 napisał:
                            > > Pomyłka; Jestem starym eSBekiem po "woroszyłowce", do którego tacy jak ty
                            > przyc
                            > > hodzili na herbatę (z cytryną!) i pączka, a przy okazji na kolegów donos
                            > ili.
                            >
                            > nie zazdroszczę, bo mam to co lubię :)
                            >
                            > Twoi szefowie kłaniają mi się nisko chcąc ujawniać takich jak Ty dla których ni
                            > e mają szacunku
                            >
                            A co tu ujawniać, skoro ja nic nie ukrywam? No i zapomniałeś, ze to ty do mnie donosiłeś, a nie odwrotnie... szefowie może i ci się kłaniają, bo cię dobrze zapamiętali z częstych wizyt w RUSW i imprez w lokalach kontaktowych.... :D
                            • zayka Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 16:13
                              simera16 napisał:

> >
                              > A co tu ujawniać, skoro ja nic nie ukrywam? No i zapomniałeś, ze to ty do mnie
                              > donosiłeś, a nie odwrotnie... szefowie może i ci się kłaniają, bo cię dobrze za
                              > pamiętali z częstych wizyt w RUSW i imprez w lokalach kontaktowych.... :D
                              >
                              zapędzasz się w swoje projekcje jak Tusk dlatego takich przed samym sobą chronią z BORu
                              • dystans4 Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 16:49
                                Och, Zayka. Prezes zatrudnia ochronę w stylu iście bizantyńskim. Prawie taką jaką ma Putin.
                                Przeczyta, doszuka się analogii i może być klops!
                                --
                                bul.
                                • zayka Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 17:39
                                  dystans4 napisał:

> Och, Zayka. Prezes zatrudnia ochronę w stylu iście bizantyńskim. Prawie taką ja
                                  > ką ma Putin.
                                  > Przeczyta, doszuka się analogii i może być klops!
                                  > --
                                  > bul.
                                  Czyżby i Komorowski ?
    • zbysio45 Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:31
      UPRZEJMIE informuje szanownego pana ze zapomniał o tym ze Pan Duda jest przewodniczacym zwazku zawodowego Solidarnosc, ktory ma obowiazek dbac o intersy pracownokow i nie ma zamiaru tworzyc parti politycznej.Kazdy działacz zwiazkowy ktory widzi w naszym kraju biede i wyzysk pracownikow przez pracodawcow powinien protestowac i dobrze działac aby to zmienic .Arogancki rzad Pana Tuska nie chce konstruktywnie rozmawiac ze Zwiazkami Zawodowymi i dlatego powinien zniknac ze sceny politycznej naszego krajuObecnie nadzieja Polakow to partia opozycyjna PIS oraz dobrze działajacy zwiazek zawodowy Solidarnosc.
      • remik.bz Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:39
        zbysio45 napisał:

> UPRZEJMIE informuje szanownego pana ze zapomniał o tym ze Pan Duda jest przewo
        > dniczacym zwazku zawodowego Solidarnosc, ktory ma obowiazek dbac o intersy prac
        > ownokow i nie ma zamiaru tworzyc parti politycznej.

Jeśli tak jest , to odwołuje stwierdzenie , że Duda jest łebski.
        Związek zawodowy nie ma dziś żadnych szans z tą arogancka władzą. Wyjście na ulice jest bez sensu , będą ofiary a władza i tak zostanie.
        PiS nie ma żadnych szans na wygranie wyborów.
        Aby cos zmienic trzeba w demokratycznych procedurach uzyskać władzę. W opozycji i związkach to mozna sobie tylko "pogwizdać". Zdobycie władzy przez przeciwników PO jest mozliwe przy stworzeniu szerokiego antytuskowego frontu.
        • anwad Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:41
          Ależ Duda może próbować wyprowadzić ludzi na ulicę, niech się troche krwi poleje, w końcu czas na zmianę sekretarza...

Ludzie Solidarności nie powinni mu ufać i nie powinni nadstawiać głów za namową tego człowieka.
          • allspice Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:46
            anwad napisała:

> Ależ Duda może próbować wyprowadzić ludzi na ulicę, niech się troche krwi polej> e, w końcu czas na zmianę sekretarza...
            >
            > Ludzie Solidarności nie powinni mu ufać i nie powinni nadstawiać głów za namową
            > tego człowieka.

Chyba masz na myśli swoją krew ,a nie cudzą!
            • anwad Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:56
              No, on ma na myśli cudzą, a ja ostrzegam. Że chodzi o wymianę sekretarza i żeby nikt głupi nie był.
              • tw_wielgus Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 17:26
                anwad napisała:

> No, on ma na myśli cudzą, a ja ostrzegam. Że chodzi o wymianę sekretarza i żeby
                > nikt głupi nie był.

Mówisz, że chodzi jedynie o wymianę sekretarza. Którego ptaszyno?
          • ayran Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:48
            A czyjej krwi przelanie powitałabyś z największą radością?
            • tw_wielgus Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 17:29
              Odpowiedź na to pytanei jest zaskakujaco prosta.
              Zaprzanców i zdrajców, rzecz oczywista. Listy takowych bez trudu można znaleźć i internecie i ewentualnie póki czas uzupełnić o nielubianą teściową.
          • woda_woda Anwadzia chce przelewać swoją krew? 11.03.13, 14:56
            anwad napisała:

> niech się troche krwi poleje

Miesięczną?
      • x2468 Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 14:50
        Duda Zbysiu to taki mały Lenin. Bolszewik Duda zebrał niezadowolonych( jak Lenin) i tak jak Wołodia Ilicz chce powołać leninowskie Rady Robotnicze i utworzyć władzę Rad.Czyli związek radziecki. Lenin wziął za zorganizowanie rewolucji podobno 50000 Marek w zlocie.Czy Duda robi rewolucje za friko?
    • woda_woda Znaczy, że Duda chce wygrać wybory? 11.03.13, 14:46
      Oj, ciasno na tej lewicy się rozbi :)
      • remik.bz Re: Znaczy, że Duda chce wygrać wybory? 11.03.13, 14:49
        woda_woda napisała:

> Oj, ciasno na tej lewicy się rozbi :)

Pewnie nie od razu wygrać, ale wejść do Parlamentu to chyba tak. I to nie pod lewicowymi okrzykami , ale pod hasłami walki z PO . Szuka różnych sojuszników , nawet rodziców 6-latków wysyłanych do szkół i ludzi pokrzywdzonych przez ZUS i US
        • woda_woda No zaraz, remisiu, zaraz. 11.03.13, 14:52
          remik.bz napisał:

> Pewnie nie od razu wygrać, ale wejść do Parlamentu to chyba tak.

A jak inaczej można wejść do Parlamentu jak nie poprzez wybory?

I to nie pod l
          > ewicowymi okrzykami

No tak - prawicowe związki zawodowe to tylko w Polsce :)
          • taziuta Re: No zaraz, remisiu, zaraz. 11.03.13, 17:09
            woda_woda napisała:

> remik.bz napisał:

> > Pewnie nie od razu wygrać, ale wejść do Parlamentu to chyba tak.

> A jak inaczej można wejść do Parlamentu jak nie poprzez wybory?

Można się wedrzeć tłuszczą...
        • ayran Panie Kukiz, karty na stół... 11.03.13, 14:57
          Gdy zobaczyłem, że mają prezydenta, który z pomocą Senatu może rozpisać referendum w sprawie ordynacji wyborczej, zapytałem jednego z prominentnych polityków PO: "Jak będzie z tymi JOW-ami?", a on na to: "Myśmy się rozmyślili, bo wiesz, na tym to komuna zyska". Potraktował mnie jak idiotę. Powiedziałem mu więc: "Słuchaj, kolego, komuna to wam do pięt nie dorosła w manipulacji, w oszustwie, w socjotechnice, propagandzie sukcesu". To była nasza ostatnia rozmowa - skwitował muzyk.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13540032,Kukiz_szykuje_nowa_Wiosne_Ludow__Komuna_w_manipulacji.html#BoxWiadTxt
          Nazwisko tego polityka, bez tego uznaję, że opowiadasz pan kolejną naprędce zmyśloną historyjkę.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Panie Kukiz, karty na stół... 11.03.13, 15:01
            Przypomina mi się Petelicki który też rozmawiał z politykiem PO i ten pokazał mu smsy ws. smoleńskiej. Czy ci wszyscy bajkopisarze tak mają?
          • woda_woda Kukiz chce zmienić ustrój :) 11.03.13, 15:01
            Ciekawe na jaki - taki antyklerykalny gośc to chyba jakas lewacka rewolucja mu się śni? :)

"Juz puka do mych drzwi
            Pobiegne go przywitac
            W mym reku wino drzy
            O szczescie niepojete
            Ksiadz sam odwiedza mnie
            Sasiedzie wspomoz renta
            Bym mogl pokazac sie
            W spizarni trzymam koniak
            W lodowce wodki dwie
            Pobiegne po kieliszki
            Ksiadz lubi napic sie
            O szczescie niepojete
            Ksiadz wypil flaszki dwie
            Sprowadze go po schodach
            Bo sam wywroci sie
            Ksiadz wzial do reki krede
            Napisal K plus M plus B
            Na dole ministranci
            Juz niecierpliwia sie
            Otwieram drzwi Toyoty
            Ksiadz proboszcz chwali mnie
            W swej Nysce policjanci
            Zyczliwie smieja sie
            Ksiadz ruszyl z piskiem opon
            Nie zdazyl uciec kot
            Zahaczyl swiatlem o slupek
            I wyrznal bokiem w plot
            Ach placza parafianie
            Co widzieli wypadek ten
            Toyota duzo kosztuje
            Znow trzeba dac na msze"
            • allspice Re: Kukiz chce zmienić ustrój :) 11.03.13, 15:17
              woda_woda napisała:

> Ciekawe na jaki - taki antyklerykalny gośc to chyba jakas lewacka rewolucja mu
              > się śni? :)
              >
              > "Juz puka do mych drzwi
              > Pobiegne go przywitac
              > W mym reku wino drzy...

To już było:) Teraz szykuje się nam polityk z Dudą za pan brat:)
        • simera16 Re: Znaczy, że Duda chce wygrać wybory? 11.03.13, 15:00
          remik.bz napisał:

>
          > Pewnie nie od razu wygrać, ale wejść do Parlamentu to chyba tak. I to nie pod l
          > ewicowymi okrzykami , ale pod hasłami walki z PO . Szuka różnych sojuszników ,
          > nawet rodziców 6-latków wysyłanych do szkół i ludzi pokrzywdzonych przez ZUS i
          > US
          >
          To walka z PO, a nie interesy obywateli maja przyświecać "łebskiemu Dudzie" w staraniach o miejsce w sejmie?
    • superspec A jak już odsunie to co się stanie?n/t 11.03.13, 15:02

• ave.duce Jaki świetny ma program ten łebski Duda ;) 11.03.13, 15:09
      remik.bz napisał:

> odsunięcie PO od władzy.
      • superspec To piękny program.;)n/t 11.03.13, 15:11

• indeed4 "Dość Kaczorów, chcemy wyborów!" 11.03.13, 16:09
          równie piękny, prawda? Przeurocza jest ta krótka pamięć żelaznego elektoratu Platformy :-)

www.bankier.pl/wiadomosc/Blekitny-Marsz-PO-Dosc-kaczorow-chcemy-wyborow-1491591.html
          • superspec "Lepsza byłaby nawet koalicja PO z SLD" 11.03.13, 16:29
            A co, jeśli wcześniejsze wybory wygrałaby Platforma? Zdaniem Jadwigi Staniszkis, nawet takie rozstrzygnięcie dawałoby szanse na zmiany w samej PO. - Tuskowi brakuje wizji strategicznej Polski. Nie ma pomysłu na walkę z bezrobociem, biedą, niedożywieniem dzieci, czy katastrofą demograficzną. Swoim gabinetem premier zarządza przez strach. Koniunktura w Polsce zależy od środków unijnych, które zostały wydane w sposób karygodny. (...) Nawet jeśli wybory ponownie wygrałaby PO, to podzielona i zmęczona osobą lidera partia, mogłaby Tuska na stanowisku premiera zastąpić Grzegorzem Schetyną lub Jackiem Rostowskim, którzy są bardziej kompetentni od Tuska. Lepsza byłaby nawet koalicja PO z SLD. Krystyna Łybacka w oświacie lepiej poradziłaby sobie zamiast Krystyny Szumilas - mówi w wywiadzie dla "Rz" Staniszkis.
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13540112,Staniszkis_krytykuje_strategie_Kaczynskiego__Kolejna.html#BoxSlotII3img
            • dystans4 Re: "Lepsza byłaby nawet koalicja PO z SLD" 11.03.13, 17:17
              Staniszkis jest głupia jak stołowe nogi i nie co się na nią powoływać. Jednakowoż w tym co powiedziała, jest trochę racji, bo kiedy działa generator szumu, nie za każdym razem zwraca fałszywe odpowiedzi. Na to musiałby być genialny, wszechwiedzący. Musiałby zawsze wiedzieć gdzie prawda jest, żeby za każdym razem wskazać miejsce, w którym jej nie ma. Toteż Staniszkis ma czasem słuszne spostrzeżenia, które jednak nigdy nie nie przekształcają w takież widzenie świata.
              Pamiętam jak mówiła, że Tusk ma kapitalny pomysł na państwo.
              --
              buldog.
    • pis_da_deby Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 15:11
      remik.bz napisał:

> Muszę przyznać , że Duda mi zaimponował.

Jedni widzą w nim następcę Jarosława Kaczyńskiego, inni zwykłego chama 
i awanturnika

Chodzi o burdę
      Oliwy do ognia dolewa jeszcze Lech Wałęsa: – Na miejscu premiera dałbym polecenie, by spałować działaczy Solidarności, z przewodniczącym na czele. W rozmowie z „Newsweekim” pierwszy szef S dodaje: – Mówię Dudzie: „Chłopie, dobrze, że walczysz o sprawy pracownicze. Fajnie, że wyprowadzasz ludzi na ulicę, ja też to robiłem, ale ja walczyłem w innych czasach, gdy władza nie miała społecznego mandatu, nie było demokracji, a ty tę demokrację zwalczasz”.

polska.newsweek.pl/szef-solidarnosci--duda-gracz,92115,1,1.html
      W tym wypadku Walesa ma racje.
      • zayka Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 15:27
        a cóż to za przykład Wałęsa ?
    • indeed4 Duda i Gliński to wszystko jeden wspólny projekt 11.03.13, 15:21
      moim zdaniem obgadany z PiS, tak jak wcześniej protesty Solidarności pod sejmem (w sprawie podniesienia wieku emerytalnego) obgadane i wspomagane przez OPZZ i SLD.

Pisałem już, że nie gra na Kaczyńskiego, ani na PiS (takie infantylne komentarze można czasem przeczytać) tylko na siebie.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,139473736,139475501,Duda_nie_jest_newolnikiem_zadnej_partii.html

www.wprost.pl/ar/353721/Duda-jest-z-PiS-em-tylko-gdy-popieraja-jego-pomysly/

Czy odniesie jakiś sukces? Wątpliwe - jest skuteczny, ale PiS to nadal najsilniejszy gracz i po prawej stronie nie ma realnej konkurencji
    • iq-ok Biedny remiku:) 11.03.13, 16:06
      Próżne twe uniesienia.
      Duda nie ucałował pierścienia na ręku JK i żeby nie wiem jak był łebski to polegnie.

To o tyle dziwne, że na pozór chodzi wam wszystkim o to samo czyli "jak dopaść rudego" ale diabeł tkwi w szczegółach.

A wszystko to dowodzi jedynie, ze budowanie czegokolwiek na nienawiści nie ma sensu.
      • dystans4 Re: Biedny remiku:) 11.03.13, 19:10
        Nie polegnie, dopokąd ma za sobą struktury związkowe. Nawet jeśli ten związek to nie dawna potężna "S", ma struktury i b. wielu członków, ich rodziny, dla których jest głównym żywicielem.
        Nie polegnie, nawet jeśli nie dokonał penetracji i nie ucałował pierścienia.
        --
        buldog.
        • iq-ok Re: Biedny remiku:) 11.03.13, 19:40
          No przecież nie polegnie fizycznie:):)
          Ale o obalaniu rządu nie ma mowy.
          Obecna Solidarność to pewnie z pół miliona czlonków, z czego znaczna część jeśli nie większość nie poczuwa się do lojalności wobec żadnego lidera. Znaczna część nadal utożsamia sie z PiS.

To za mało by cokolwiek obalać.

Wobec jawnej niechęci do traktowania go jako partnera ze strony PiS ma szanse zerowe.
          Zresztą nawet w sojuszu z PiS miałaby znikome szanse.
          • dystans4 Re: Biedny remiku:) 11.03.13, 20:06
            Nie mówię o obalaniu rządu. Na i "S", i PiS za mały. Ale skupić wokół siebie grupę innych niezadowolonych, różnego rodzaju, Duda może. Z elektoratu PiS może wyrwać b. dużą część zniechęconą do idiotyzmu smoleńskich oskarżeń, sam takich znam. I PiS, jako pierwsza siła opozycyjna, się posypie. Może przyciągnąć ludzi o sympatiach republikańskich (okręgi jednomandatowe itp.), wreszcie może - związek zawodowy! - rzucić hasła "uwolnić przedsiębiorczość, twórzmy miejsca pracy, to dobre dla wszystkich" i podobne (budowa mieszkań), z postulatami subsydiowania R&D, oświaty, kultury i nauki włącznie.
            To tereny niezagospodarowane.
            --
            buldog.
    • dystans4 Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 16:56
      Fajny wątek. I Anwad jest.
      Tym razem się z Anwad zgodzę. Akurat nie w kwestii Biniendy, bo tu facet okazał po prostu zdrowy rozsądek w podejściu i do samej katastrofy, i do oceny możliwości zbicia na niej kapitału politycznego. A może nawet okazał przyzwoitość.
      Ale jeśli chodzi o wierność prezes, czy jakiemu innemu liderowi politycznemu, Ojca Dyrektora nie wyłonczajonc, to nie. Tu Anwad ma rację. Nie wiem czy w porozumieniu z Tuskiem i wątpię w to(do końca nie wykluczam), ale na pewno przeciw wszystkim genetycznym patriotom. Duda ma duże szanse załatwić - i Kaczyńskiego, i Macierewicza.
      --
      Pozdrowienia
      buldog.
      • dystans4 Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 17:02
        W kwestii ewentualnego cichego porozumienia z Tuskiem.
        Napisałem, że wątpię w to (do końca nie wykluczam). Nie żeby zrobić przyjemność Anwad (to - inaczej, ale w PiS Anwad przyjemności nie zwyczajna), tylko dlatego, że ostatnio Tusk poczynił ogromne ustępstwa w stosunku do związku "S" Dudy. Ot tak, całkiem darmo?
        --
        bul.
    • z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j Duda =PiS= PST, co oznacza, ze ma takie 11.03.13, 16:57
      remik.bz napisał:

>
      > To ma sens. Taki ruch społeczny przekształcony w partię polityczna ma szansę na

szanse jak prezes na kolejną wygraną!!!!
      AMEN!
    • tw_wielgus Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 17:06
      Czyli następny gosć który chce po robotniczych karkach wskoczyć na nasyp by dostać się do grona próżniaczej elity? Mnie się akurat taki wariant słabo podoba. Nie lubię tandatnego cwaniactwa.
      • dystans4 Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 17:20
        Co w tym dziwnego, szczególnego? Związkowiec "S" idzie za przykładem przewodniczącego Śniadka, że o innych przykładach nie wspomnę.
        --
        Pozdrowienia
        bul.
        • tw_wielgus Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 17:32
          O.... przykładów aż nadto, zadziwia jedynie ta niepoprawna naiwność ludzi, którzy w dalszym ciągu wierzą w populistyczne hasła i możliwość ich realizacji zaraz po tym jak ich związkowy lider w wypastowanych gumiakach wparuje na salony.
    • silesius.monachijski.16 Grunt to zeby tuszczy rzad "zdechl"; Duda jest Sla 11.03.13, 17:15
      zakiem jak ja, i wie, co dla Slaska i Polski w tej chwili najwazniejsze: pprzepedzic Tuska i jego nie-rzad od wladzy

remik.bz napisał:

> Muszę przyznać , że Duda mi zaimponował. Gromadzi wokół siebie (Solidarności) w
      > szystkich , którzy czują się przez rządy PO oszukani, wykorzystani, upokorzeni,
      > "olewani". I robi to wszystko spokojnie, w ramach obowiazującego prawa. Sięga
      > do bardzo różnych środowisk (ACTA, rodzice 6-latków, zwolennicy okręgów jednoma
      > ndatowych, zwiazki zawodowe)
      > To ma sens. Taki ruch społeczny przekształcony w partię polityczna ma szansę na
      • tw_wielgus Re: Grunt to zeby tuszczy rzad "zdechl"; Duda jes 11.03.13, 17:20
        A to Śląsk jest ,Twoim zdaniem Sil, jakimś terenem okupowanym przez Polske, że pozwoliłeś sobie na takie niedwuznaczne wyróżnienie tego akurat regionu?
        • dystans4 Re: Grunt to zeby tuszczy rzad "zdechl"; Duda jes 11.03.13, 18:39
          Racja, nie tylko Śląsk. Cała Wolska.
          Jeszcze ta zakamuflowana mniejszość niemiecka na Śląsku. Ech, szkoda mówić...
          --
          bul.
          • tw_wielgus Re: Grunt to zeby tuszczy rzad "zdechl"; Duda jes 11.03.13, 18:41
            No to przyznam że się lekko pogubiłem. Czy siluś to V kolumna wolska czy zakamuflowana śląska?
            • dystans4 Re: Grunt to zeby tuszczy rzad "zdechl"; Duda jes 11.03.13, 19:13
              A może być jedno i drugie? - Czuję, że to już poza zasięgiem zwykłego rozumienia świata. Rozebrać się w tym mogą tylko najwięksi wolscy patrioci.
              --
              bul.
              • tw_wielgus Re: Grunt to zeby tuszczy rzad "zdechl"; Duda jes 11.03.13, 19:45
                Cóż...
                " Gdy lud nie ma głosu, poznaje się to nawet przy śpiewaniu hymnu."

Ojczyznę wolską racz nam wrócić Panie.
    • alistair-p "Łebski" to znaczy z Łeby ? 11.03.13, 17:16
      A szanse tego jego zgromadzenia w następnych wyborach są takie same jak Leppera.
      • dystans4 Re: "Łebski" to znaczy z Łeby ? 11.03.13, 18:46
        Byłaby to mieszanka dziwacznych składników, przypominająca koalicję PiS/LPR/SO czy wcześniejszą AWS. Duda jest inteligentnym facetem, to widać. Gdyby wyodrębnił z niej to, co
        może razem trwać, wycinając resztę i godząc się na ograniczenie rozdętych i prowadzących kraj do upadku przywilejów, co leży w zasięgu jego możliwości, kierując kraj na drogę reform (nie sam, oczywiście), mógłby przewodzić bardzo poważnej sile politycznej.
        --
        bul.
        • alistair-p Re: "Łebski" to znaczy z Łeby ? 11.03.13, 18:54
          Wiekszość jego kadr pochodzi z negatywnej selekcji.Moim zdaniem nic z tego nie będzie.Mogę się oczywiście mylić.
          • dystans4 Re: "Łebski" to znaczy z Łeby ? 11.03.13, 19:06
            Czy większość jego kadr pochodzi z selekcji negatywnej, nie wiem. Tak być może, kompletnie nie znam środowiska. Wydawało mi się, że kryterium awansu były nie bierność, mierność, wierność, ale zawadiackość, często przechodząca w gangsterską przestępczość. A tam liczą się skuteczność działania, siła przebicia indywidualnego i grupowego. To cechy uniwersalne, można je wykorzystywać w związku zawodowym, w gangu, można i w interesie szerszych grup. Gdybym miał rację, mogłoby z tego coś być. Oczywiście, też mogę się mylić.
            --
            bul.
    • dystans4 Re: Duda to jednak łebski gość 11.03.13, 18:59
      To o czym, piszesz, ma rację bytu tylko we wspólnym działaniu przeciw czemuś. Później się rozpada, jak PZPR, AWS. Tylko kiedy z całości wyodrębni się rdzeń zdolny razem trwać, ma szansę to utrzymać się dłużej. O ile sensowny program będzie, zamiast PiSowskiego i podobnych, będzie.
      --
      buldog.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka