Gość: ch4ron Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 62.233.181.* 22.07.04, 09:01 Za coś takiego to tylko kara śmierci! Mam nadzieję, że ktoś w jej okolicy się dowie i jej wyjaśni. Bo na prawo, to w tym kraju nie ma co liczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość [...] IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 22.07.04, 09:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DrAcula Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 213.227.108.* 22.07.04, 11:19 Jasne...a za śmiertelne pogryzienie przez psy 1 rok w zawiasach, prawda? Znajcież proporcją!!! Odpowiedz Link Zgłoś
im13 Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą 22.07.04, 13:16 Gość portalu: DrAcula napisał(a): > Jasne...a za śmiertelne pogryzienie przez psy 1 rok w zawiasach, prawda? > Znajcież proporcją!!! Moment - tu niektórzy reaguja gwałtownie, ale sądzę, że jednocześnie właściciela tych psów (gryzących) należałoby porządnie ukarać - więzienie, prace społeczne (oj, ale niemodne słowo), kara finansowa na schronisko dla zwierząt. TO LUDZIE (WŁAŚCICIELE) SĄ WINNI POGRYZIENIOM - ktoś już napisał, że posiadanie zwierzęcia, psa, słonia czy mrówki nie jest obowiązkowe. nie wszyscy muszą, albo MOGĄ je mieć. Niektórzy nie mogą, bo mają alergie (co na szczęście od razu widać), a niektórzy nie mogą, bo mają niedorozwinięte uczucia wyższe, poczucie odpowiedzialności, a tego niestety - nie widać. Cierpią zwierzaczki (jak ten psiaczek) lub ludzie pogryzieni przez niestabilne psychicznie psy, nad którymi pan/pańcia nie panują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc dożywocie dla baby! IP: *.wydawnictwo.pk.edu.pl / *.ifpk.pk.edu.pl 22.07.04, 09:02 Proszę o najwyższy wymiar kary dla tej baby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Patrzcie, patrzcie... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.04, 09:05 To wprost nieprawdopodobne, że tylu ludzi można nabrać na dziennikarską kaczkę. A jak się angażują! Jak strasznie krzyczą z przejęcia! Ciekawe jaki mają średni IQ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m dzienikarska kaczka IP: *.com.pl / *.zetosa.com.pl 22.07.04, 09:11 moglaby byc o tym ze ktos pobil rekord ale nie w glupocie tego wymiaru (chociaz ty do tego miana pretendujesz siejac tego rodzaju posty...) O wiele rzeczy moge posadzic dziennikarzy GW ale noe o to ze poslugujac sie makabrycznymi przykladami chca zwiekszyc poczytnosc pisemka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i1 Re: Patrzcie, patrzcie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 11:00 kaczka czy nie kaczka - to mnie nie interesuje. martwi mnie natomiast jedno: wśród rozmówców rodzą się zbyt duże emocje w związku z tym pieskiem. niektórzy są gotowi ukamienować tą babkę. szajba jest większa niż u amerykanów z cyckiem p jakson. cala europa smieje sie z zaangazowania różnych instytucji rządowych ameryki w ten jej nieszczesny cycek. obawiam sie że kraje wschodnie nie mają najlepszego mniemania o ludziach, któzy dostają kurwicy na taki temat jak ten nieszzesny piesek. tak jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 W Polsce tysiace ludzi ma zwierzeta 22.07.04, 11:23 ale jednostki maja pojecie o tym co maja. Taka jest prawda. Tu nawet nie chodzi o administracje, kary, prawa zwierzat. Chodzi o totalne ograniczenie, o brak zdrowego rozsadku, uczuc, i tego co nam w Polsce brakuje- odpowiedzialnosci za zycie i zdrowie i ludzkie i zwierzece. Szczenie odwadnia sie blyskawicznie. Tak jak niemowle. Bo ma olbrzymia powierzchnie ciala w stos. do masy i takze dlatego ze taki ma metabolizm i fizjologie. Nie chodzi tez o wystawy czy nie wystawy, bo ludzie na swiecie wystawiaja psy i bardzo je kochaja. Wystawy dla hodowcow sa obowiazkiem. A hodowcy przede wszystkim namawiaja wlascicieli szczeniakow do wystawiania bo czesto to jedyna szansa oceny ich zdrowia, morfologii, charakteru a przeciez tylko tak moga wiedziec naprawde co niesie linia ktora hoduja. Nie wszyscy sa idealami, to prawda tez. I moze to dotrze do glowy wlascicieli ze piesek nie jest podstawka na medaliki (ktorych na zachodzie sie nie daje) ale ze wystawy po prostu sa uklonem w strone przyszlosci danej rasy i innych ludzi ktorzy psy danej rasy (zdrowe) beda chcieli miec. A druga rzecz to przerazajaca ignorancja rodzicow i ludzi, ktorzy wciaz jeszcze zostawiaja psy w samochodach w upaly, wysylaja paczkami, zostawiaja dorosle psy same z dziecmi. Pies jest bardzo inteligentnym zwierzeciem ale to zwierze. Zywe. Dodam ze szczenieta przewozi sie na tysiace km, samolotami przez morze ale co troskliwsi obywatele zalatwiaja sobie nawet u personelu pokladowego mozliwosc przewiezienia psa na pokladzie a nie w przedziale dla zwierzat lub bagazowym. I do tego sa specjalne klatki. Wiec jak ktos chce miec psa to niech liczy sie do diabla z wydatkami. Inna rzecz szalenie dziwna to to ze labradory sa relatywnie droga rasa z wielu powodow, zdarzaja sie psy z dysplazja, problemami zoladkowymi a ludzie ich nie odsylaja w paczkach do hodowcow. Cos tu jest wiec nie tak. Niemniej przerazajace okrucienstwo i bezmyslnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Re: Patrzcie, patrzcie... IP: *.miechow.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 11:30 No, jagnieszka to ma pewnie nieprawdopodobnie wysoki poziom IQ. Powiedzcie mi, w jakim celu poważna gazeta miałaby publikować wiarygodnie wyglądający artykuł który byłby bzdurą? Jeśli jest to bzdura, to ktoś powinien stracić pracę. Może afera Łowców skór to też kaczka? Eh, jagnieszka, skoro w inny sposób dowartościować się nie możesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor [...] IP: *.iscnet.pl 22.07.04, 09:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 217.153.44.* 22.07.04, 09:09 sam mam 8 tygodniowego szczeniaka -to pier*** monstrum co zabilo do wiezienia na caly rok bez wczesniejszego zwolnienia i oby tam zdechla- z calego serca tego pragnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:10 Na głupotę ludzi nie ma rady. Szkoda że zwierzę dla niektórych podczas okresu urlopowego to tylko przeszkoda i niepotrzebna rzecz. Najpierw jak dziecko chce to się kupuje "zabawkę żywego pieska" jak się znudzi to won na ulicę, do schroniska, albo do rzeki, czy lasu. Ludzie opamiętajcie się to też jest życie i nie wolno go bezpodstawnie odbierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Adres! Adres! Adres! Adres! Adres! Adres! Adres!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 22.07.04, 09:14 ową panią pozbawioną człowiecznstwa a więc nie nalżącą do homo sapiens należało by odizolować od ludzi i zwierząt, pzbawić wody, pożywienia,światła i NIECH ZDYCHA. Nie ma dla takich litości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zd Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 22.07.04, 09:22 Dziwka pieprzona ma nierowno pod sufitem, jak mozna. Mysle, ze oprocz kary wiezienia i grzywny, powinna miec dozywotni zakaz posiadania jakiegokolwiek zwierzecia, no moze z wyjatkiem karaluchow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. [...] IP: *.rezist.com 22.07.04, 09:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skor_pio Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 62.233.156.* 22.07.04, 09:26 Za taki wyczyn powinno się surowo karać!!! Nie sądzę bowiem, że to tylko brak wyobraźni. Przecież pies to żywe stworzenie (podobno najlepszy przyjaciel człowieka)więc czy można tak je katować? Odpowiedź jest jedna - NIE MOŻNA a każdy kto tak czyni jest wart potępienia i surowego ukarania. Smutna refleksja przychodzi mi do głowy: ludzie często są bardziej zezwierzęceni niż najdrapieżniejsze zwierzęta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elza Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.local.sp / *.powiat.klodzko.pl 22.07.04, 09:27 Czy doczekamy się wreszcie przepisów prawnych, które będą dotkliwie karać takie monstrum ??? Ta bezwzględna i moim zdaniem chora psychicznie baba zagraża nie tylko zwierzętom, ale ludziom!!! Może wreszcie nasi parlamentarzyści wymyślą coś konkretnego, zanim ten babsztyl pojawi się na ul. Wiejskiej i zapakuje ten cały kabaret w pudełko i odeśle tam, gdzie nikomu to nie zaszkodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
energeia Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą 22.07.04, 09:40 Potworny sposob traktowania zywych istot... Zastanawia mnie tylko, czemu urzednik poczty przyjal taka "przesylke"? Skoro sa regulacje dotyczace przesylania zwierzat, to czemu nie sa egzekwowane? Z kompletnego olewania faktu, ze pies tez jest istota czujaca? Jesli ludzie wykazuja az taki poziom braku wrazliwosci na inne zywe istoty, to nie ma sie co dziwcie, ze pozniej zabijaja sie wzajemnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Travel Tacy ludzie nie powinni byli się urodzić. IP: *.amwaw.edu.pl 22.07.04, 09:29 Tu własnie zacytuję za Edytą Górniak. Trzeba być niezdolnym do odczuwania czegokolwiek bezmózgim tworem, aby cos podobnego zrobić. W średniowieczu istniała dobra instytucja pręgierza. Na rynku kilka dni w dybach z wyraźnym zaznaczeniem KTO i ZA CO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 22.07.04, 09:32 Należy tej kreaturze przekazć wszystkie wypowiedzi ludzi i na dodatek przedstawić ja do publicznego osadu a nie do prokuratury , któa ją uniewinni za małą szkodliwość czynu jak to wPolsce czynią.Na co mamy liczne dowody, nieprawdaż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.lipowa.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 09:34 nie ma Boga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej T. POLSKA KATOLICKA IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.04, 09:40 Czy to cos nowego? Zabic te france, naturalnie. Znecanie sie nad zwierzetami jest polska specjalnoscia w EU, mam na mysli bestialskie transporty koni i bydla,, szofer, ktoremu zwrocono uwage na ryczace w upale swinie podczas kiedy on jadl obiad, powiedzial mi "odpierdol sie, to sa tylko swinie". Swinia siedziala przede mna, tam na aucie konaly boskie stworzenia. Wiadomo, jeslo cos sie panu Bogu nie udalo to jest czlowiek, a najmniej Polak barbarzynca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i1 Re: zajmijcie sie problemem pedofilstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 10:09 myslcie co zrobic z tymy w czarnych sukniach, ktore mecza dzieci a nie glupimi babami co mecza psy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Co ma piernik do wiatraka, sam się zajmij IP: *.acnielsen.pl 22.07.04, 13:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:38 do tego prowadzi hodowanie rasowych psów. Ludzie, którzy je kupują nie myślą o zwierzęciu, tylko o jego zgodności z wzorcem. To czysty rasizm. To tak samo jakby kupować dzieci! Kundle są mądrzejsze, normalniejsze i zdrowsze. Mam psy i nie wyobrażam sobie żeby istotny był dla mnie kształt ogona. To są przyjaciele i jak ktos tego nie rozumie to nie powinien ich mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 11:06 Gość portalu: krysia napisał(a): > do tego prowadzi hodowanie rasowych psów Błyskotliwy wniosek - naprawdę, pogratulować.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniak Ja to bym jej naprawde coś zrobił IP: 195.136.36.* 22.07.04, 09:38 Ja to bym jej naprawde coś zrobił. nie poprostu nie mieści mi się to w głowie. ku..... odesłać psa pocztą to trzeba mieć narąbane w głowie. Przecież zwierzęta polegają na nas odwzajemniają nam uczucia. Mam tylko nadzieje, że baba oślepnie i dostanie psa przewodnika wtedy niech go sobie odeśle no nie moge.............. Ci ludzie te czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro blondi? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 22.07.04, 09:41 Czy ta pani nie jest przypadkiem blondynką??? Odpowiedz Link Zgłoś
brynow4 Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą 22.07.04, 09:42 Co za tępa baba. Brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 81.210.125.* 22.07.04, 09:43 To się nie mieści w głowie... Poza tym co za IDIOTA, KRETYN, PALANT ITD. przyjął na poczcie taką przesyłkę ?!?!?!?!?!?!?!?!?!? Oprócz tej durnej baby, która wpadła na tak "genialny" pomysł "odesłania" pieska, do odpowiedzialności powinna zostać pociągnięta ta osoba z poczty. Głupich nie sieją - sami się (niestety) rodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek148 Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:43 Kurnia ale matoły.Ja też mam psa ze schroniska i szczeka na małych siwych,autobusy i Stara.Skoro nie potrafią okazać uczuć do psa,to gdzie uczucie dla ludzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIO [...] IP: *.faraon / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 62.233.207.* 22.07.04, 09:51 Ludzieeeeeeeeeeeeeeee...to jakaś prymitywna kobieta, no nie..... aż wyć się chce patrząc na postepowanie ludzi w sosunku do zwierząt...ŻENADA. Nawet szkoda komentować takie wyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Henio [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 09:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avtandil Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 11:08 Panie Heniu, owszem, tylko gdzie u baby jaja ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.local.pl / 195.117.123.* 22.07.04, 11:53 dziwne - ? to baby są b e z - jaj ???? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIEKLO Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 217.150.175.* 22.07.04, 10:01 TACY ZWYRODNIENCY NIGDY NIE POWINNI MIEC PSA, MAM NADZIEJE I ZYCZE TEJ DURNEJ WLASCICIELCE ABY CIERPIALA W PIEKLE ZA TO CO ZROBILA. A MOZE BY ZAPAKOWAC TE "BABY " RAZEM W KLATKE BEZ PICIA JEDZENIA I WYSLAC DOKOLA SWIATA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szamot [...] IP: 80.51.255.* 22.07.04, 10:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś