Gość: misiek [...] IP: *.zamosc.mm.pl 22.07.04, 19:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 5.2.* / *.chello.pl 22.07.04, 20:03 Właśnie się dowiedziałam - jak takie rzeczy mogą się wogóle dziać! Ja sama mam goldena tym bardziej to dla mnie wstrząsające. Mam nadzieję, że zapłacą za to, co zrobili! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaSia Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: 195.116.20.* 22.07.04, 20:13 zgadzam sie w 100% !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 20:14 www.allegro.pl/show_item.php?item=28237608 CANE CORSO-PSY OBRONNO- STRÓŻUJĄCE (numer 28237608) Jak kupować? | Opis | Zgłoś naruszenie zasad Lokalizacja: słupsk Transport: Nabywca pokrywa koszty transportu Zgadzam się na wysłanie przedmiotu za granicę Akceptowane formy płatności: Przy odbiorze (za pobraniem) My sie podniecamy tym wypadkiem a wystarczy wejsc na Alegro i tam mozna kupic tez za pobraniem pocztowym dowolne zwierze ,nie bede tego komentowal .Jutro napisze na Alegro ,moze cos zrobia juras Licytuj Twoja oferta (nie mniej niż: 1 500,00 zł): zł Liczba sztuk: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.mpowercom.net 22.07.04, 20:28 Co za nienormalna i glupia kobieta (zeby nie nazywajac gorzej) wysyla bezbronne zwierze w nieprzygotowanej do transportu paczce, swiadczy tylko o glupocie ludzkiej i o tym jak nieinteligenta jest ta kobieta ktora to zrobila, powinno sie ja tak samo potraktowac zeby poczula jak czul sie ten bezbronny szczeniak, a po drugie osoby pracujace na poczcie tez powinny jakos zareagowac a nie tylko uchylic mu pudelko zeby mial wiecej powietrza, powinny bardziej na to zareagowac i nie przesylac paczki dalej,tylko powiadomic kogo trzeba. Mozna zrozumiec ze gdyby w paczce byla bomba to poczta tez by to dalej przeslala myslac ze w srodku jest budzik bo tyka.No jednym zdaniem podsumowujac nieinteligentna kobieta powiino za to srogo zaplacic ito nie w postaci sumy a conajmniej odsiadki paru lat!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia ciekawe kto dal PP pozwolenie na przewoz zwierzat? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 20:40 § 1. Podmiot zajmujacy się zarobkowym przewozem zwierząt lub przewozem zwierząt wykonywanym w związku z prowadzeniem innej działalności gospodarczej, zwany dalej „przewoźnikiem”, używa do przewozu zwierząt środków transportu dopuszczonych decyzją powiatowego lekarza weterynarii na podstawie przepisów o ochronie zwierząt. Ustawa weterynaryjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaMcIa Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.04, 20:55 to jest sraszne co ta kobieta zrobił ....trzeba byc mało inteligentnym zeby tak psa potraktowac...myslała tylko zeby kase zarabiac na psie ... a jak sie nie spodobal to do pudła i do widzenia wcale ja to nie obchodzilo ja ten pies dotrze...takich ludzi tio sie leczy albo w kaftan ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia wielka kara dla osoby ktora na to pozwolia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.07.04, 21:17 piec jest przyjacielem a nie smiecie!!!!!!!!!!! reproduktorem moze i nie zosanie ale co z tego weiel osob ma kundelki i je bardzo kocha. z psem jest jak z dzieckiem. gdyby ta pani urodzila dziecko chore to tez by je zabila. powinno tez ososaszic osobe ktora pozwolila na wyslanie paczki. dla mnie tacy ludzie to smiecie.powinno ich wyrzucac do kosza. nie ma slow ktore moga wyrazic co ta glupia kobieta i mezczyzna zrobili. :(:(:(:( biedy pies.kary powinny byc surowsze!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 21:32 co za kretynka!! bez serca! zwierzak to nie jakaś rzecz tylko istota żywa!!! bym ją chetnie pochlastala! niech ten babsztyl pomyśli co zrobila, ten pies jej juz ufal, traktowal jak kogos bliskiego a ta c**a tak postapila! normalnie idiotka!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WILLMA DEBILKA................... IP: *.chello.pl 22.07.04, 21:48 UWAŻAM, ŻE WINĘ PONOSI ZARÓWNO KRETYNKA, KTÓRA WYSŁAŁA BIEDNEGO PSIAKA JAK I WARIATKA Z POCZTY KTÓRA PRZYJĘŁA TĘ PRZESYŁKĘ. POWINNY ODPOWIADAĆ SOLIDARNIE A PONAD TO KARY ZA COŚ TAKIEGO NALEŻAŁOBY WRESZCIE WPROWADZIĆ W ŻYCIE I TO NIE ROK WIĘZIENIA ALE 20 LAT. GRZYWNA WOGÓLE NIE WCHODZI W RACHUBĘ. MAM OCHOTĘ ZAPAKOWAĆ W KARTON I WYSŁAĆ W PODRÓŻ JEJ ŻYCIA DOOKOŁA ŚWIATA TAK JAK ONA WYSŁAŁA SWOJEGO PIESKA BEZ WODY I JEDZENIA. TĘPA IDIOTKA - GDZIE TACY LUDZIE SIĘ RODZĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 22:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poruszony Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 22:17 Widziałem tych szanownych "hodowców" w tv. Ona - z wyglądu głupiutka, klasyczna blondynka, On - wygolony na pałę muł. Takich ludzi powinni zapakować w klatkę, (oczywiście bez wody, pożywienia i miejsca żeby się wysrać) i obwieźć dookoła świata, pokazując ich wszędzie jako przykład bezgranicznej głupoty i sadyzmu. WY NIE NADAJECIE SIĘ NA HODOWLĘ PSÓW!!! WY SIĘ NADAJECIE DO SZPITALA, GDZIE LECZĄ TAKIE TĘPE ŁBY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrna Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.chello.pl 22.07.04, 22:48 Do wanny ją i piąchami !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea kto jest winny? IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 23:12 bardzo mnie dziwi, ze wszyscy winnego widza w kobiecie, ktora psa wyslala. czasem ktos podwazy fachowosc pocztowcow. nie zauwazylam jednak, by ktokolwiek dopatrzyl sie winy u hodowczyni. hodowcy, a przynajmniej Ci ktorych znam, po informacji, ze piesek ma za dlugi, za krotki, za gruby etc ogonek i nie spelnia wymagan wzieliby psa be zmruzenia oka, bo zalezy im zeby pies dobrze trafil, zeby byl kochany i akceptowany... wiec pytam: co to za hodowca? hodowla to nie tylko rozmnazanie, to takze ponoszenie odpowiedzialnosci za swoj decyzje, w tym wypadku decyzja byl wybor tych, a nie innych wlascicieli malego Frodka ... pozdrawiam odpowiedzialnych hodowcow i odpowiedzialnych pocztowcow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrozpaczona kasia Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 23:01 Boze,tego bym sie nie spodziewala po normalnych ludziach,musze sie przyznac ze mam wlasnie labradora,4 miesiecznego i nigdy w zyciu by mi nie przyszlo do glowy zeby tak skrzywdzic zwierze,naleze do zwiazku kynologicznego i kocham zwierzeta,uwazam ze ta osobe powinno sie zamknac w metalowym sejfie i wyslac na antarktyde !!!a jak nie to wiezienie,albo bardzo duza grzywna przeznaczona na zwierzeta i dozywotni zakaz zblizania sie do zwierzatek...no ale jesli ludzie potrafia cwirtowac dzieci i pakowac do beczek to dlaczego nas dziwi taka krzywda psa :(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 23:02 Wsadzić panią do kartonu i przewieźć do Stanów i z powrotem. Oczywiście karton szczelnie zamknięty, żeby się jej za latwo nie oddychało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR I MARTA [...] IP: *.chello.pl 22.07.04, 23:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymcas [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 23:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR I MARTA [...] IP: *.chello.pl 22.07.04, 23:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
saavage [...] 23.07.04, 00:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
saavage [...] 23.07.04, 00:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymcas Niestety, komórka nie działa.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 00:42 Zobaczymy co z emailem. Odpowiedz Link Zgłoś
saavage Re: Niestety, komórka nie działa.... 23.07.04, 01:00 Tak, tez myslalam zeby zrobic im akcje na maila - ciekawe czy da im do myslenia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymcas Re: Niestety, komórka nie działa.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 01:08 Akcja na maila - jak najbardziej. Chciałbym tylko wiedzieć, że to oni. Oczywiście, zbieżnośc nazwisk, imion, wspólne miejsce pracy (lekarze!!!!!), miasto. Ale zawsze istnieje możliwośc pomyłki. Przerażające (jeżeli to naprawdę oni), że taką bezdusznością i okrucieństwem wykazało się małżeństwo lekarzy! Ale to możliwe - poznałem takich bydlaków jak umierał mój ojciec. I zamiast dać po prostu po pysku, właziłem im do dupy, żeby się ojcem zajęli.... Zmarł i tak, a ja mam wyrzuty sumienia. Ale dobrze byłoby jeszcze posprawdzać. Może ktoś z forum Katowice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poppea Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 23:23 Pani ma zgrubienie na mózgu, a to bardziej szkodliwe niż na ogonku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oburzony Dlaczego poczta przyjmuje takie przesylki ?! IP: *.marketscore.com / *.ia3.marketscore.com 23.07.04, 01:14 Zwyrodnialych wlascicieli zwierzat jest sporo ale poczta powinna kierowac sie jakimis humanitarnymi przepisami. Za przyjecie zwierzaka do przeslania powinien odpowiedziec rowniez winny urzednik poczty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX [...] IP: 5.2.* / *.chello.pl 22.07.04, 23:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymcas [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 23:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.pl / *.77.classcom.pl 23.07.04, 00:15 Słowo daję - jeszcze o takim kretynizmie nie słyszałem. Ta Pani - prócz maksymalnej w takich przypadkach kary powinna mieć dożywotni zakaz posiadania jakiegokolwiek zwierzęcia, a ta propozycja, żeby kretynkę przesłać w tych samych warunkach co biednego psa - popieram z całego serca - mogę ją zapakować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harcerz Re: Zdechł szczeniak OPAMIĘTAJCIE SIĘ TROCHĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 01:35 Głaszczę mojego psa, też oczywiście mierzi mnie bezmyślność i moralna nicość Ewy D., ale robi mi się również słabo od czytania większosci postów na ten temat. Cóż za festiwal barbarzyństwa dajecie, proszę koleżeństwa! Same opisy tortur, którym poddalibyście chętnie tę żałosną kreaturę, domagają się pilnych konsultacji u psychitarów. Wart Pac pałaca! A może by tak spokojniej: dochodzenie prokuratorskie (nawet jak nie skażą, to jednak boli, ale w tej sprawie skażą!); wyrok, choćby w zawieszeniu, z opublikowaniem danych sprawcy; duża grzywna na schroniska dla psów itd. Tam setki piesków zdychają z głodu i braku miłości, albo są usypiane, więc może sie ruszycie i zajmiecie się tym choć trochę? Oczywiście, chciałbym zobaczyć na ławie oskarżonych także tych poczciarzy, którzy przyjęli "paczkę" i ją przez całą dobę "przesyłali dalej" i hodowcę, który – jak wynika z wiadomości TVP – zwlekał z odbiorem „przesyłki” (czy wiedział o zawartości?). A tak w ogóle to mamy w Polsce głodujące dzieci, i masy głęboko cierpiących ludzi. Jeśli za łajdactwo wobec psa gotowi jesteście torturować, to co zrobić z tymi, którzy tolerują nieszczęście ludzi? Może ta kobieta wymaga pomocy psychiatrycznej albo kuratora? Niech się sąd rozezna. Czasem chyba jednak prawnicy mogą zrobić coś sensownego? Może śmierć tego psiaka pozwoli zapobiec większemu nieszczęściu, które ta kobieta mogłaby sprowadzić na ludzi, w tym własne, bogu ducha winne dzieci? H. UWAGA: nie mylić psychiatrów ze specjalistami od psów! nie mylić poczciarzy z poczciwymi ludźmi! nie mylić ludzi z psami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymcas Oczywiście, masz rację. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 02:25 Żądanie kary śmierci i wymyślnych tortur jest jedynie oznaką bezsilności. Bo wiemy jak to będzie, znając nasz wymiar sprawiedliwości (mały to jest wymiar i krzywy....). Sprawa się rozmydli i ucichnie. Niesamowite jest także to, że ci ludzie są ..... lekarzami (!). Nawet naukowcami! Zastanawiam się, jak traktują swoich pacjentow.. Nie wyglądali także w TV na zawstydzonych, zmartwionych tym co się stało. Raczej na mocno obrażonych. Cytuję "nie mamy sobie nic do zarzucenia". Gdyby choć cień skruchy, żalu. Ale nic. Masz oczywiście rację, wzywając do zachowania umiaru. Ale nie dziw się ludziom doprowadzonym do wściekłości powszechną znieczulicą, obojętnością na cierpienia innych, powszechnym cynizmem. Mam tylko nadzieję, że nikomu ta wściekłośc nie każe zaczaić się na państwo doktorostwo w celu wyrządzenia im krzywdy. Ale email pod wskazany adres można wysłać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rondo Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 08:09 mam nadzieję że nareszcie jakiś sąd w tym kraju orzeknie kare więzienia dla tych kretynów bez zawieszenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniol Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 08:47 Najgorzej jak ktos niema rozumu to gorzej jak zwierze,mysla tylko o sobie zadufani,szkoda slow na takich tylko kary solic i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.04-163-76786a11.cust.bredbandsbolaget.se 23.07.04, 09:18 PRZEWIEZC TE PANIA -PO POLSKU BARANIE.(ą ż ś ć ń. itd) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.aster.pl 23.07.04, 11:34 placze czytajac ta wiadomosc i jej komentarze... biedny szczeniak ... Wstydze sie, ze naleze do tego samego gatunku co DURNA wlascicielka psiaka, nie znajduje dla niej odpowiedniej kary, zycia szczeniakowi juz nikt nie wroci. Strach pomyslec jakie zycie mialby pies mieszkajac z ta DURNOTA ... i co przezyl mieszkajac u niej przez ostatni miesiac ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hrehorka Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.04, 13:58 Jak można być taką --- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katya to straszne-ale przecieżjest więcej takich piesków IP: *.belzyce.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 14:40 wszyscy jesteśmy wstrząśnięci tym,co się wczoraj stało, ale wydaje mi sie, że te posty są wynikiem takiego ogólnonarodowego zrywu w związku z nagłośnieniem tej sprawy przez media.teraz wszyscy wyrażają dezaprobatę,odgrażaja się co to by nie zrobili tej okropnej babie,ale czy na pewno jest to do końca szczere? myslę,że niejedna z osób,które teraz najgłośniej lamentują przeszła obojętnie obok biednego,zagłodzonego bezdomnego psa na ulicy.moze mniej słów,więcej czynów?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUX Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 12:46 Zapakowac szmate w paczke i wyslac na sybir. rok wiezienia nosz poskie prawo to o du... rozbic takiej to bym dal z 5 lat i taka grzywne zeby schronisko dla zwierzat utrzymalo sie przez rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zdechł szczeniak wysłany pocztą IP: *.chello.pl 24.07.04, 19:00 kretynkę jedną, która tak potraktowała żywe stworzenie: udusic, utopić i powiesić Odpowiedz Link Zgłoś