Dodaj do ulubionych

Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kłamstwa

24.07.04, 11:38
www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20040724&id=po51.txt
- Myślę że to jest już ostateczne wyjasnienie tej sprawy..już bardziej
dobitnie nie można było wykazaćze ks Rydzyk żadnym maybachem nie jeździ i że
ci co tak napisali ewidentnie skłamali! Ponieważ redaktorzy Gazety Pomorskiej
dalej upierająisę przy swoim kłamstwie sprawa ta będzie miała swój dalszy
ciąg w sądzie...mam tylko pytanie do Tygodnika Powszechnego..dlaczego nie nie
protestujecie przeciwko tak ewidentnemu kłamstwu?
Obserwuj wątek
    • nowy.oszolom.z.r.maryja [...] 24.07.04, 11:58
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • humbak Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 24.07.04, 14:43
        Może nie bądź obelżywy, co? To akuray jest narmalne. Tego typu nowinki zawsze
        są obficie komentowane, nawet jeśli nie są prawdziwe. Nie wiesz tego? Twoja
        reakcja też jest oczywista.
    • yossarian18 Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 24.07.04, 12:03
      Właśnie sobie to czytam, miałem nawet zarzucić taki wątek, ale mnie
      uprzedziłeś:) Ci redaktorkowie z GP się plączą, zasłaniają pustymi frazesami i
      boją się przyznać do kłamstwa. Tygodnik Powszechny nic nie zrobi, bo Soros
      obetnie Bonieckiemu dotacje.
    • Gość: G. Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 24.07.04, 12:12
      > Ponieważ redaktorzy Gazety Pomorskiej
      > dalej upierająisę przy swoim kłamstwie sprawa ta będzie miała swój dalszy
      > ciąg w sądzie...
      Bardzo bym sie cieszył gdyby Rydzyk musiał stawić się w sądzie (choćby w
      charakterze świadka) - byłaby to okazja do wyjaśnienia jego różnych matactw.
      Ale chyba oszolom coś cie się pokręciło: bo ani ND, ani RM o żadnym procesie
      nie wspominają. A szkoda.
      • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 24.07.04, 12:14
        jakich matacctw? i czyich? chyba tych zakłąmanych redaktorów posczególnych
        polskojęzycznych opanowanych przez obcy kapitał gadzinówek!...
        • Gość: G. Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 24.07.04, 12:33
          1. Będzie ten proces czy nie będzie?
          2. Jak brzmi odpowiedź na pytanie: Czy RM albo innna instytucja powiązana z RM
          nie kupiła albo nie wzięła w leasing Maybacha?
          3. Kto to powiedział (cyt. z pamięci): "Chrystus gdyby dzisiaj żył tez by
          jeździł Mercedesem"
          • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 24.07.04, 13:00
            1.ja uważam ze prokuratura sama powinna wszcząć śledztwo z urzędu
            2.Radio Maryja ani ządna instytucja z nią związana nie kupiła ani nie brałą w
            leasing żadnego samochodu
            3. Myslę że to wymysł jednego z redaktorów gazet które nas nieustannie szkalują
            i pomawiają o najrózniejsze rzeczy
            • Gość: G. Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 24.07.04, 13:52
              nowy.oszolom.z.r.maryja napisał:
              > 1.ja uważam ze prokuratura sama powinna wszcząć śledztwo z urzędu
              Nie znam się na prawie, ale wydaje mi się, że istnieje w takich sprawach
              mozliwośc wniesienia sprwy z powództwa cywilnego. Słuchacze na pewno sfinansują
              adwokata. Rozumiem, że procesu nie bedzie - to dlaczego rozpowszechniasz
              nieprawdziwe informacje?
              > 2.Radio Maryja ani ządna instytucja z nią związana nie kupiła ani nie brałą w
              > leasing żadnego samochodu
              Żadnego samochodu? Chyba przesadziłeś. Ale rozumiem, że chodziło Ci o Maybacha.
              W takim razie proces wygrany! W czym problem? Przecież ks. Peszkowski wygrał z
              Trybuną.
              > 3. Myslę że to wymysł jednego z redaktorów gazet które nas nieustannie
              szkalują
              > i pomawiają o najrózniejsze rzeczy
              No to o. Rydzyk musi wytoczyć kolejny proces tzm razem Super Ekspresowi.
              Wydje mi się jednak, ze środowisko RM woli metodę podsycania atmosfery
              zagrożenia ze strony mediów (strszenie babć - sprawdzona metoda RM), niż
              zastosować metody przyjęte w demokrtycznym społeczeństwie.
              Pozdrawiam
              • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 24.07.04, 14:52
                to czy proces się odbedzie czy nie zależy bardziej od prokuratora niż od ojca
                dyrektora
                • humbak Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 24.07.04, 15:05
                  Powinien sam się tym zainteresować. Prokuratorzy są zajęci oskarżaniem ludzi,
                  co się ich znajomym narazili.
                • Gość: G. Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 24.07.04, 16:41
                  Czy RM złożyło doniesienie do prokuratury? Bo Owsiak pofatygował się
                  przynajmniej na policję z doniesieniem na TV TRWAM (no i dobrze).

Tak na marginesie: mam nadzieję, że walka z osłabianiem wpływu RM na
                  społeczeństwo polskie (głównie w podeszłym wieku) jest tylko tzw. dmuchaniem na
                  zimne. Bo odnoszę wrażenie, że rzeczywisty wpływ RM na wydarzenia w Polsce na
                  szczęscie nie jest już tak duży jak to było np. za czasów AWS kiedy zdarzało
                  się, że Ojciec Rydzyk siedzial w loży honorowej polskiego Sejmu. Jeśli chodzi o
                  wybory polityczne to przecież siły popierane przez RM od lat niczego nie
                  wygrały (ci z AWS w końcu i tak okazali się zdrajcami). A przede wszystkim
                  śtrodowisko RM przegrało batalię o UE (a wszakże UE jak mówi dr Krajski
                  to "spełnienie planu szatana" czyli klęska na całego). Teraz nawet popierana
                  przez RM LPR ustami Romana Giertycha mówi w Gazecie Wyborczej, że nie będzie
                  dążyc do wystapienia Polski z UE bo trzeba uszanować wybór Narodu. Dzisiaj moim
                  zdaniem problemem jest, że babcie zamiast na lekarstwa wydają pieniądze na RM,
                  bo Ojciec Dyrektor w dramatycznych apelach prosi o "dary serca". A co jutro?
                  Mam nadzieję, że nieuniknione zmiany w Watykanie wymuszą porządek w polskim KK.
                  Bo albo za głos KK należy uznać wypowiedzi np. Życińskiego, Glempa, Pieronka
                  albo np. Rydzyka, Jankowskiego, Frankowskiego bo jak ich słucham to wydaje mi
                  się, że reprezentują zupelnie inne instytucje. Ja kibicuję tej pierwszej
                  frakcji. A drugie moim zdaniem nieuchronne zjawisko to wymieranie słuchaczy RM
                  (w końcu wszystkich nas to czeka). Chyba dobrą ilustracją tego zjawiska jest
                  wykres na
                  www.radiomaryja.pl.eu.org/.
                  A jakoś nowych zastępów sluchaczy RM nie widzę: można porownać ile młodzieży
                  było na Pielgrzynce Młodych Słuchaczy RM w Częstochowie, a ile będzie na
                  Przystanku Woodstock.
                  Pozdrawiam
                  • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 24.07.04, 18:43
                    ta pierwsza frakcja to wrzód na polskim kościele który trzeba jak najszybciej usunąć
                    • humbak Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 24.07.04, 18:51
                      No widzisz. I tu leży pies pogrzebany, bo ja np. myślę dokładnie na odwrót.
                      Może podasz swoje powody?
                      • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 24.07.04, 19:14
                        a moze ty podasz swoje..
                        • humbak Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 24.07.04, 19:35
                          Ja poprosiłem pierwszy, ale skoro brak Ci śmiałości;) Nie podoba mi się postawa
                          ludzi związanych z RM. Są one niezgodne z moimi poglądami na wiarę. Z audycji
                          tego radia wynieść można niechęć, a nawet nienawiść do bliźnich. To chyba
                          pierwszy i najważniejszy powód. Poza tym nie zgadzam się z nimi co do polityki,
                          poglądów na pewne tematy religijne ird. Jeśli zaś chodzi o Życińskiego,
                          Pieronka, ludzi TP, to bardzo ich cenię. Nie zawsze się z nimi zgadzam, ale to
                          już inna sprawa.
                          • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 24.07.04, 21:01
                            to co napisałeś podejrzewam że to ie są twoje wrażenia ze słuchania radia
                            Maryja tylko z czytania GW czy innej gazety nieprzychylnej radiu Maryja
                            delikatnie mówiąc..powiedz mi co złego jest w modlitwach w audycjach dla dzieci
                            w katechezach czy w poradach lekarskich kucharskich itp? co złego jest w
                            audycjach dla dzieci i młodzieży?..od razu wdać ze w ogóle nie słucghasz RM a
                            wiedzę o nim czerpesz wyłącznie z od tych ktorzy tego radia nienawidzą..i jesli
                            ktoś tu wznieca nienawiść to napewno nie my nie RM
                            • Gość: Andrzej Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 24.07.04, 23:15
                              "..to co napisałeś podejrzewam że to ie są twoje wrażenia ze słuchania radia
                              Maryja tylko z czytania GW czy innej gazety nieprzychylnej radiu Maryja .." czy
                              kiedykolwiek slyszales przydomek "krytyka"? to co wogule tutaj robisz?!!!! (czy
                              innej gazety nieprzychylnej radiu Maryja )
                            • humbak Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 25.07.04, 14:52
                              No to Cię rozczaruję. Słuchałem tego radia parę razy. I takie właśnie wrażenie
                              odniosłem. Słuchałem rozmów ze słuchaczami. Zwłaszcza z tymi spoza Polski-
                              Kanada, USA. I paru innych. Audycje dla dzieci i młodzieży mówisz? Słyszałem
                              taką jedną. Dzwoniły babcie i dawały telefon dzieciom, co by modlitwę odmówiły.
                              Tyle, że było słychać, że te dzieci recytują. Używały archaizmów. Nie sądzę by
                              rozumiały, co mówiły. To jest dobre twoim zdaniem?
                    • yossarian18 Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 24.07.04, 21:38
                      Ta pierwsza frakcja to V kolumna w Kościele, to tzw. katolewica, będąca za
                      katolicyzmem otwartym, a przeciw nauce Prymasa Tysiąclecia. Czy wiecie, że bp
                      Pieronek jest w Fundacji Batorego, czyli wspiera osławionego przeciwnika
                      wartości chrześcijańskich i państwa narodowego, żydowskiego spekulanta
                      giełdowego i miliardera Sorosa?
                      • Gość: G. Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 25.07.04, 08:37
                        Tę V kolumnę na wysokie stanowiska w KK powołał papież - czyli on też bierze
                        udział w spisku!
                        • yossarian18 Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 25.07.04, 12:02
                          Papież nie bierze udziału w żadnym spisku! Nie ma żadnego spisku!
                          • Gość: G. Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 25.07.04, 12:30
                            Nie ma spisku? No to jest sabotaż V kolumny w KK przeciwko RM! A papież bierze
                            w tym udział, bo dał godności członkom V kolumny;.
                            Pozdrawiam
                            • yossarian18 Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 25.07.04, 12:42
                              Ojciec Święty szanuję Radio Maryja, wielokrotnie dawał temu wyraz w swoich
                              wypowiedziach. Poza tym Ojciec Święty nie jest nieomylny i nie zawsze musi mieć
                              rację, również w kwestiach pesonalnych.
                              Pozdrawiam
            • Gość: Andrzej Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 24.07.04, 22:41
              "..i pomawiają o najrózniejsze rzeczy

.." jakie zeczy? czyli jakas prawda w tych plotkach musi byc? albo sie myle...
        • Gość: Andrzej Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 24.07.04, 22:36
          ".. opanowanych przez obcy kapitał ...." hmmmmm....
    • jk13 Re: Radio Maryja odsłania (?) kulisy maybachowego 24.07.04, 12:49
      Jeżeli stenogramy czterech (nota bene nudnych) rozmów telefonicznych uznajesz
      za "ostateczne wyjaśnienie", to musisz być nieźle oszołomiony!!!
      • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Radio Maryja odsłania (?) kulisy maybachoweg 24.07.04, 13:07
        a jak inaczej wytłumaczyć fakt że im bardziej dociekliwe pytania z naszej
        strony tym bardziej nerwowa reakcja tych ponoć prawdomównych dziennikarzy?
        • jk13 Re: Radio Maryja odsłania (?) kulisy maybachoweg 24.07.04, 16:35
          nowy.oszolom.z.r.maryja napisał:

> a jak inaczej wytłumaczyć fakt że im bardziej dociekliwe pytania z naszej
          > strony tym bardziej nerwowa reakcja tych ponoć prawdomównych dziennikarzy?
          >
          ===
          "Nerwowa reakcja?" To można stwierdzić tylko na podstawie odsłuchu rozmowy. Jak
          już wspomniałem wcześniej, stenogramy nudnych rozmówek niczego
          nie "wyjaśniają".
          • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Radio Maryja odsłania (?) kulisy maybachoweg 24.07.04, 22:22
            wejdź na stronę RM a znajdziesz tam link do odsłuchania
    • Gość: Pomroczny Jakiego koloru jest ta bryczka Rydzyka? IP: *.sympatico.ca 24.07.04, 17:19
      • Gość: rav255 Re: Jakiego koloru jest ta bryczka Rydzyka? IP: 81.210.14.* 26.07.04, 00:12
        bryczka Rydzyka chyba jest czarna, taka jak jego interesy
    • Gość: chala Maybach byl prezente, potem oddany, teraz nie bylo IP: *.rdu.bellsouth.net 24.07.04, 17:44
      maybacha. ALE JEST ZAPIS KLAMSTW OJCA KLAMCZUCHA. Tak jak z akcjami Stoczni
      Gdanskiej.
      • Gość: Orion osiol chcial go wynajmowac na sluby,tak pisal IP: *.janbibejan.be / *.pro.turboline.skynet.be 24.07.04, 21:12
        rydzykowe kretactwa nie maja limitow
        • nowy.oszolom.z.r.maryja mój kolega sobie z was zażartował 24.07.04, 22:27
          a wyście wzięli to na serio...
          • Gość: chala klamstwo i zlodziejstwo katofaszystow - nie zart IP: *.rdu.bellsouth.net 25.07.04, 06:02
            ty swinio rasistowskiego wieprza radzyka
    • Gość: Hahaha klechy chca uczyc dziennikarzy co maja pisac !! IP: *.NIPR.MIL 24.07.04, 17:56
      hahaha.
      • nowy.oszolom.z.r.maryja jak dziennikarzyny kłamią to trzeba ich napominać! 24.07.04, 18:41
        jak kłamią to trzeba te ich kłamstwa prostować!
        www.radiomaryja.pl/
        Meybach... - Rozmowy Niedokończone z 22.07.2004, prowadzi
        o. Jan Król
        [słuchaj][zapisz]
        • Gość: ojciec Mateusz Niech Rydzyk poda ich do sadu,debilu z RM ! IP: 200.56.224.* 24.07.04, 18:44
          Napominac to sobie moga klechy durne owieczki na kazaniach.
          • nowy.oszolom.z.r.maryja wpierw podamy ciebie!!!! 24.07.04, 18:47
            a to za te bluzgi któtre tu wypisujesz . Twoje wpisy t jawne podżeganie do nienawiści na tle religijnym to wzbudzanie nenawiści i uprzedzeń do osób duchownych a swoją drogą zrobimy to..wpierw trzeba zebrać dowody a tych jest co niemiara jest w czym wybierać ale jak juz wybierzemy co trzeba sąd Buczka nie minie
            • humbak Pytanie Oszołomie. 24.07.04, 18:54
              Pracujesz w RM, czy jedynie silnie się z nim identyfikujesz?
              • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Pytanie Oszołomie. 24.07.04, 19:00
                silnie się indentyfikuję. a i zdarza się od czasu do czasu zrobić coś pozytecznego na rzecz czy to RM czy ND..jestem tam nowy..zastąpiłem zasłużonego w walce o polskość Oszołoma z radia Maryja
                • Gość: ewa Re: Pytanie Oszołomie. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.07.04, 04:54
                  nahujmitachata rydzyk jest oszust i szmata
                  • humbak Re: Pytanie Oszołomie. 26.07.04, 21:47
                    Tak agrestwnie? Kobieta? A fe!
            • Gość: Ojciec Mateusz [...] IP: *.styriabrid.at / *.at 24.07.04, 19:19
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • Gość: Andrzej Re: wpierw sie nauczcie mowic po polsku,debile z IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 24.07.04, 23:48
                "..! Spird.. stad oszolom z RM, wredna gnido !.." dlaczego tak zaraz obrazac?
      • Gość: Andrzej Re: klechy chca uczyc dziennikarzy co maja pisac IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 24.07.04, 23:31
        "..hahaha.
        .." to co ty!!!!!!!!!!!!!!!
    • humbak Re: Jakiego koloru jest ta bryczka Rydzyka? 24.07.04, 18:43
      Paczcie spryciarza! Próbuje gościa przekabacić, co by RM słuchał;)
      • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Jakiego koloru jest ta bryczka Rydzyka? 24.07.04, 21:14
        odsłuchałeś całą audycję?
    • humbak Re: kiedy sie nauczysz j.polskiego,rydzykowy debi 24.07.04, 19:36
      Nie chcę pouczać, ale jest pan bardzo agresywny.
    • Gość: szabesgoj Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła IP: *.visp.energis.pl 24.07.04, 22:47
      Ojciec rydzyk jest zydem !!!!!
      • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 24.07.04, 22:51
        no i prosze..kto by pomyślał że michnikowcy są antysemitami
        • Gość: P-77 Re: proste pytanie do oszołoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 11:23
          Czy o. Rydzyk jeżdził "Maybachem" czy nie?
          • Gość: G. Re: proste pytanie do oszołoma IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 25.07.04, 11:52
            > Czy o. Rydzyk jeżdził "Maybachem" czy nie?
            Proponuję, by Ojciec Rydzyk udzielił wywiadu Olejnik i Kublik - one wszystkiego
            sie dowiedzą na temat Maybacha i nie tylko.
            • humbak Re: proste pytanie do oszołoma 25.07.04, 23:26
              Nie koniecznie. Olejnik z bardziej wygadznymi sobie nie radzi.
          • yossarian18 Prosta odpowiedź-nie, nie jeździ. 25.07.04, 11:57
            Na stronie www.radiomaryja.pl po prawej stronie można ściągnąć oświadczenie o.
            Rydzyka w tej sprawie i audycję Rozmowy Niedokończone również na ten temat.
            Również w Naszym Dzienniku można poczytać o maybachowym kłamstwie.
    • Gość: Andrzej Re: kiedy sie nauczysz j.polskiego,rydzykowy debi IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 24.07.04, 23:44
      "kiedy sie nauczysz j.polskiego,rydzykowy debilu ?" no to jak ciebie nazwac?
      (kretyn)
    • Gość: fan o.rydzyka ks.Rydzyk nie jeżdzi Maybachem ! ! ! Oszczercy ! ! IP: 81.219.98.* 25.07.04, 12:08
      jego wożą , gdyż on nie ma prawa jazdy. tak więc to wszystko klamstwa że
      o.tadeusz jeżdzi maybachem wyssane są z brudnego palucha.
    • Gość: rydyrydz Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła IP: *.core.lanet.net.pl 25.07.04, 12:48
      Ojcze Dyrektorze !
      nie przejmuj się tymi pokurczami szkalujacymi Ciebie i Twoją misję. Nie sie zaplują z wściekłości, zwłaszcza jak sie dowiedzą o nowych inwestycjach :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=14283395&a=14426016
      • Gość: borowik Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła IP: *.arcor-ip.net 25.07.04, 14:24
        To klamstwo moze tylko swiadczyc ze powolutku niektorzy ludzie w Polsce
        zaczynaja trzasc portkami,uciekajac sie do esbeckich metod. Kiedys w stanie
        wojennym o Walesie byl zamazany obraz z ukrytej kamery o jego milionach w
        rozmowie ze swoim bratem. Zenujacem jest fakt ze i teraz do takich metod sie
        ucieka.
        No coz , prawda sie sama obroni, a Polska i tak otrzyma swojego "PUTINA", no a
        wtedy???
        Bedzie placz i zgrzytanie zebow, niektorzy juz zaczynaja.
        • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 25.07.04, 21:01
          szatan boi się prawdy i będzie walczył przeciw niej do końca
          • venus99 Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 25.07.04, 21:11
            niby nowy a taki sam debil jak stary.
            • yossarian18 Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 25.07.04, 22:40
              Mów za siebie, nowy Oszołom jest OK!
              • Gość: janusz lewandowski Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 23:03
                a mnie się wydaje że to wciąż ten stary oszołom Hubert
                • yossarian18 Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 25.07.04, 23:18
                  Nie, oni są do siebie bardzo podobni pod względem ideologii i retoryki, ale to
                  są zupełnie inne osoby, widać to po paru szczegółach.
                  • humbak Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 25.07.04, 23:23
                    Jeśli chodzi o Amerykę Łacińską, to tam niestety chrześcijanie więcej
                    namordowlai.:(
                    • yossarian18 Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 25.07.04, 23:38
                      W Ameryce Łacińskiej potworne zbrodnie popełniła masoneria.
                      • humbak Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 25.07.04, 23:40
                        Nie znam historii. Cóż tam się działo? Ja jeno konkwistę znam i wybaczyć jakoś
                        nie mogę.
                        • yossarian18 Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 26.07.04, 00:06
                          W Meksyku mordowano księży. Za Indianami w XVI w. upominał się słynny bp Las
                          Casas.
                          • humbak Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 26.07.04, 00:11
                            W Meksyku? Może wtedu co się tam Francuzi wchrzanili? Co do bp Las Casasa, to
                            raczej wyjątek.
                            • yossarian18 Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 26.07.04, 00:26
                              W XIXw. w Meksyku te zbrodnie były, maoneria powstała w 1717r., więc zanim
                              dotarła do Ameryki to troszkę czasu minęło.
                              • humbak Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 26.07.04, 01:27
                                Aha, to chyba to. Napoleon tam się rządził. Nie kojarzę jednak, jak to
                                dokłandnie było. Jeśli chodzi o masonów w Ameryce, to USA jest raczej lepszym
                                przykładem.
                                • yossarian18 Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 26.07.04, 01:39
                                  W USA jest ich za dużo. Truman, Kissinger(B'nai B'rith), chyba Ford, Carter,
                                  Brzeziński(Klub Bilderberga)), Bush stary(mason 33 stopnia, najwyższego), Bush
                                  młody(Skull&Bonnes), Kerry(Skull&Bonnes). I ni ma kto tego tępić!
                                  • humbak Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 26.07.04, 02:35
                                    Niektórzy są zupełnie w porządku. Myślałem poza tym o tych starych, co USA
                                    założyli. Z nowych to mam co do Bushów wątpliwości. Coś oni zbyt katoliccy.
                                    Ciekawe czy Gore z żoną należa? Hehe.
                • humbak Re: Radio Maryja odsłania kulisy maybachowego kła 25.07.04, 23:19
                  Nie sądzę. Poza tym chyba gdzieś go wcięło.
          • Gość: chala Jak sie poznaje szatana? IP: *.rdu.bellsouth.net 25.07.04, 22:42
            Znasz niezawodny sposob na wykrycie kto jest szatanem?
            • rolotomasi Re: RydzykRadio zasłania kulisy maybacha 26.07.04, 01:00
              o.Jan Król CSsR w rozmowie red. nacz. METRO stwierdził >>

Piątek, 16 lipca 2004 r.
              Rozmowa z Jerzym Wójcikiem, redaktorem naczelnym bezpłatnej gazety "Metro",
              wydawanej przez spółkę "Agora"
              (wydawcę m.in. "Gazety Wyborczej"),
              ul. Czerska 8/10, Warszawa,
              tel. 555 50 19, fax 841 66 55

[..]" o. J.K. - Jestem przekonany i pewny, że ojciec Tadeusz Rydzyk nie siedział
              nigdy w maybachu. " (koniec cytatu)

A Ja> Jest to^^stiwerdzenie jednoznaczne,a przez to kluczowe - liczę,że o.Rydzyk
              potwierdzi takimi samymi słowami <<mam co do tego wątpliwości dążące do całkowi-
              tego zwątpienia.
              • yossarian18 Re: RydzykRadio zasłania kulisy maybacha 26.07.04, 01:11
                Kiedy w końcu skończycie tą żałosną i kłamliwą nagonkę na Radio Maryja i o.
                Rydzyka? I tak nic nie wskóracie swoimi pomówieniami.
                • humbak Re: RydzykRadio zasłania kulisy maybacha 26.07.04, 01:30
                  Niezależnie od tego, kto tu jest winny, faktycznie cała ta afera jest bezcelowa.
                  • Gość: GMR Re: RydzykRadio zasłania kulisy maybacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 20:35
                    może i bezcelowa..ale trzeba było czymś wypełnić szpalty gazety a o elektryzujacy temat w wakacje jest bardzo trudno...sprawa maybacha dowodzi ze sezon ogórkowy w pełni
                    • humbak Re: RydzykRadio zasłania kulisy maybacha 26.07.04, 20:58
                      Oni i bez sezonu ogórkowego szukają jakichś kretyńskich sensacyjek. Zdegustować
                      się można. Nie tylko politycy nam chamieją.:(
                      • Gość: GMR Re: RydzykRadio zasłania kulisy maybacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 21:18
                        To co proponujesz? pogonić dziennikarzy?
                        • humbak Re: RydzykRadio zasłania kulisy maybacha 26.07.04, 21:24
                          Ja proponuję? Ja niestety mogę co najwyżej ponarzekać. Nie ukrywam natomiast,
                          że polityka GW ostatnio mi się nie podoba i gazetę tą kupować przestałem,
                          pozostawiając sobie z niej jeno forum.
                          • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: RydzykRadio zasłania kulisy maybacha 26.07.04, 21:28
                            te dziennikarzyny mają też muchy..w nosie ale...
                            • humbak Re: RydzykRadio zasłania kulisy maybacha 26.07.04, 21:43
                              A, jesteś. Powyżej napisałem cośkolwiek odnośnie twego zarzutu, że RM nie
                              słuchałem nigdy. Mógłbyś napisać, co n\masz do zarzucenia Pieronkom i innym
                              Życińskim.
                              Pozdrawiam.
                              • nowy.oszolom.z.r.maryja Re: RydzykRadio zasłania kulisy maybacha 27.07.04, 21:26
                                tych zarzutów jest cała masa..najważniejsze to wpsieranie sił liberalnych w
                                Polsce a te nigdy przecież nie patrzą przychylnym okiem na nauczanie kościoła,
                                to raz dwa że dzieli katolikow na lepszych i gorszych ci gorsi to oczywiscie wg
                                Pieronka słuchacze Radia Maryja. Trzy publiczna krytyka swoich przełożonych mam
                                tu na myśli sarkastyczne wypowiedzi pod adresem niektórych hierarchów
                                kościelnych typu nihil novi a nawet gorzej (po poprzednich wyborach EP) a teraz
                                komentując wybór abp Michalika na Przewodniczacego EP powiedział miało wyjść
                                słońce a wszedł księżyc..te aluzje są jednoznacznie czytelne jako atak na
                                nowego na metropolitę przemyskiego..bedąc kiedyś rzecznikiem EP atakował też
                                tyg katolicki Niedziela za zbytnie pryncypialne trzymanie się litery prawa
                                kanonicznego! atakował też niektorych przedstawicieli obrońców zycia dzieci
                                poczętych..pondato wspierał polityków których naród uważa za ludzi o
                                splamionych sumieniach wyskakuje przed szereg chetnie lgnie do mediów które
                                kościół atakują z zasady programowo uwiarygadniając gosci o podejrzanej
                                konduicie.., jest prózny, łasy na nagrody. Zastanawiające jest to ze jest on w
                                mediach tak nagłasniany że pytają sie go o każdą sprawę związaną z kościołem
                                tak jak by nie było innych biskupoów...a poza tym nawet nie wiadomo jakim jest
                                biskupem bowiem nie figuruje w żadnym z archidiecezjalnych spisów...
                                • yossarian18 Pytanko do Oszołoma o ks. Chrostowskiego 27.07.04, 22:40
                                  Bp Pieronek jest członkiem Fundacji Batorego, którą kieruję p. Soros, znany z
                                  nachalnego promowania zbrodniczej idei "społeczeństwa otwartego", wrogiej
                                  państwu narodowemu i wartościom chrześcijańskim. Z dotacji Sorosa korzysta
                                  również czołowe pismo tzw. katolewicy, czyli Tygodnik Powszechny.
                                  www.ciemnogrod.net/owk/
                                  W czasopismie p. prof. Giertycha można znaleźć więcej "ciekawych" wypowiedzi
                                  czołowych książąt Kościoła.
                                  Oszołom, a co sądzisz o ks. Chrostowskim? Kiedyś plótł różne głupoty o Żydach,
                                  a potem jak zaczął z nimi prowadzić "dialog" to chyba nauczył się pokory i
                                  zmądrzał, nawet zaczęto go oskarżać o szerzenie "mowy nienawiści". A w
                                  wielkanocnym numerze ND był z nim ciekawy wywiad o "Pasji" i o Bonieckim też
                                  był smakowity kawałeczek.
                                • humbak Re: RydzykRadio zasłania kulisy maybacha 27.07.04, 23:10
                                  Aha, czyli większość zarzutów wynika z różnicy poglądów na wiarę, która chyba
                                  istnieje także między Tobą a mną. Co do pokazywania się w mediach, to fakt jest
                                  postacią medialną, ale nie zauważyłem, żeby się pchał przed ekran. Łasy na
                                  nagrody, nie wiem, podaj przykład. Nie wiem, co tu powiedzeć. Wspierał zapewne
                                  polityków, którzy jemu wydawali się dobrzy. Naród nie jest w tym względzie zbyt
                                  dobrym wyznacznikiem. Co do Michalika, też byłem ciut zawiedziony, choć wynika
                                  to z tego, iż jest on uważany za konserwatystę. Nie mam o nim żadnej własnej
                                  opinii, więc nie mogę się poważnie na ten temat wypowiedzieć. Podział:
                                  zwolennicy- przeciwnicy RM twrzą obie strony i obie się wywyższają. Niektórzy
                                  hierarchowie i mnie się nie podobają. Nie wiadomo jakim jest biskupem? Cóż, on
                                  się zajmuje,PAT-em. Pytnie: kto jest metropolitą przemyskim?
                          • yossarian18 Re: RydzykRadio zasłania kulisy maybacha 27.07.04, 22:26
                            Ja ostatni egzemplarz Wybiórczej kupiłem z pół roku temu, ale 3 sierpnia się
                            nie powstrzymam i zakupię dla książki R. Gravesa "Ja, Klaudiusz". Przeczytałem
                            to dzieło jak miałem gdzieś z 10 lat i cholernie mi się spodobało, głównie ze
                            względu na kapitalny humor i lekkie pióro autora, jest to jedna z kultowych
                            książek mojego dzieciństwa, do takich rzeczy się wraca. Gorąco polecam
                            wszystkim, może jak przeczytam drugi raz to zaintersuję się historią starożytną?
                            • humbak Yossarian, mam do Ciebie pytanie. 27.07.04, 23:15
                              Co sądzisz o książce Bułhakowa, bo ND bardzo ją skrytykował i jakoś mi ten ich
                              komentarz zgrzyta. Ich arhument zdaje mi się absurdalny.
                              • yossarian18 Re: Yossarian, mam do Ciebie pytanie. 27.07.04, 23:24
                                Aż wstyd mówić, ale nie czytałem "Mistrza i Małgorzaty". A zabieram się już
                                chyba ze 2 lata do tej książki.
                                Czytałem ten artykuł dr Krajskiego w ND i mi się nie podobał. Za bardzo
                                tendencyjny i zajadły, za mało obiektywizmu. Np. o Blechtrommel napisał, że to
                                lewicowe wypociny na temat nazizmu, a mi książka Grassa bardzo się spodobała,
                                uważam, że to ciekawy obraz tamtej straszliwej epoki.
                                • humbak Re: Yossarian, mam do Ciebie pytanie. 27.07.04, 23:45
                                  To teraz ja się wsztydzę. I to bardziej, bo nawet jeszcze się za Grassa nie
                                  wziąłęm. "Mistrza i Małorzatę" natomiast gorąco polecam. Jedna z moich
                                  ulubionych książek. I troszkę poglądów na religię ciekawych tam można znaleźć.
                                  Trochę naopak, ale jak się podejdzie odpowiednio super. Tak jak taki filmik
                                  jeden pt. "Armia Boga". Kilka świetnych sentencji, ale tylko I część. Dokrętki
                                  co najwyżej średnie.
                                  • yossarian18 Re: Yossarian, mam do Ciebie pytanie. 27.07.04, 23:52
                                    Już od paru znajomych słyszałem entuzjastyczne recenzje "MiM", teraz kolejna:)
                                    Trzeba będzie się ostro wziąć za czytanie.
    • douglasmclloyd O kurna 26.07.04, 06:05
      Jaki ten o. Jan Król CSsR napastliwy jest.
    • Gość: Mirek rydzyk schowal maybacha we Wroclawiu ! IP: 141.158.65.* 27.07.04, 22:48
      Pisza o tym w ostatnim numerze FiM.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka