ferr.55 Re: Rusza kanar TVP 29.07.04, 22:53 Jeszcze moment, a oddychanie też będzie płatne. Za jeden telewizor pracić całe jego techniczne życie? Nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: germanik Re: Rusza kanar TVP IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 29.07.04, 23:12 skoro juz sie przyjmuje zasade domniemania, to nalezy domniemac ze kazdy polityk to oszust i zlodziej i zapuszkowac ich. jesli przypadkiem trafi sie niewinny, to niech to udowadnia. Odpowiedz Link Zgłoś
uruski Re: Rusza kanar TVP 29.07.04, 23:30 Nie rozumiem dlaczego mam płacić za usługę z której nie korzystam, a jedynie mam do niej dostęp. Czy jezeli w moim miescie działa MPK, to mam płacić za to, że mogę jeździć autobusami ?? Albo udowadniać, że nimi nie jeżdżę autobusami ?? Paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tello Gość w dom - mandat w dom IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.04, 23:38 To jest obrzydliwe. Zapraszasz gościa do domu, a ten Ci wlepia mandat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zembaty Cos o telewizji publicznej IP: *.sympatico.ca 29.07.04, 23:41 W Stanach jest telewizja publiczna - PBS (Public Broadcasting) i de facto jest to jedyna publiczna stacja na swiecie o jakiej wiem. Utrzymuje sie z darowizn od osob prywatnych i sponsorow prywatnych, a rzady stanowe doplacaja dokladnie tyle ile im uda sie zebrac od tychze sponsorow. PBS slynie z bardzo wysokich standardow dziennikarskich (Frontline, News Hour czy programy dla inwestorow gieledowych). Jest ponadto totalnie apolityczna i 100% swiecka! Jedyny slad komercji to wzmiankowanie sponsorow przed lub po programach. O takiej telewizji mnie snilo sie wielu w Europie - BBC na ten przyklad (bardzo niezalezna) to dalej stacja posiadana przez rzad jej krolewskiej mosci ... w Stanach czy Kanadzie taki cyrk jak KRRiTv nie ma prawa zaistniec, a skladki na ichnich notabli nie sa nawet dopuszczalne w umyslach wolnych ludzi - Europa to jedna wielka KOMUNA, bardziej lub mniej ucywilizowana! Odpowiedz Link Zgłoś
signal Niech najpirew zrobią porządek u siebie ! 29.07.04, 23:54 Tam przes 15 lat nic się nie zmieniło, tysiące ludzi bierze kasę nie wiadomo za co . Nie przeprowadzono żadnych reform, restrukturyzacji. Dzialacze SLD obsadzili swoimi stanowiska, teraz kombinują, że potrzeba więcej i jak tu zaradzić. Ta cała telewizja "publiczna" jest żałosna. Nie ma nic ciekawego do obejrzenia, a teraz w wakacje to już tragedia, powinni lepiej wyłaczyć nadajniki i byłby święty spokój.Ostatnio dali następną plamę, nie pokazali meczu pilkrskiego, który chętnie obejrzałoby klika milionów ludzi. Ale jak widać im zależy nie na widzu a na kasie i obronie swoich stołków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRAT Re: Rusza kanar TVP IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 30.07.04, 10:08 Aż się boję, że to się wykorzysta, ale wielkie pole do popisu i zgarnięcia dodatkowej "kasy" na dolce vita osób związanych z TV, to tysiące ludzi na ulicach itp ze słuchawkami na uszach oraz telefonami komórkowymi, którzy mogą słuchać radia lub nawet na malutkim ekraniku oglądać telewizję, za przeproszeniem publiczną. Na ulicy łatwiej złapać i zrewidować, zwłaszcza z przewagą liczebną. Można też od czasu do czasu robić łapanki i sprawdzać jak leci wszystkich ! Co do pomysłu, że kto ma prąd, ten niech udowadnia że nie ma telewizora można to rozszerzyć - np. kto ma odpowiedni instrument, niech udowodni, że nie ma na sumieniu gwałtu itd ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojteczek38 Re: Rusza kanar TVP IP: *.onecik.pl / 80.53.165.* 30.07.04, 10:27 Proszę o wyjasnienie. Jakim to prawem mam płacic abonament i za co?Skoro publiczna raczy nas tylko reklamami i powtarza stare filmy. Jkim to prawem ja który nie mam dochodu mam utrzymywac takiego Durczoka który zarabia 60 000 w czym inni sa gorsi od niego? Jak to jest ze prywatne stacje mogą żyć bez abonamentu i prozperowac lepiej od publicznej? Atam ciągle im mało. Tv powinna sama zarabiac na siebie a nie tylko liczyc na pięniadze od obywateli. Skoro nazywa sie publiczna to czemu nie jestesmy informowani o zarobkach ludzi tam pracujacych? A pozatym to czxemu mam płacic kolejny podatek na TV? Czy telewizja albo Rzad dokładali mi sie do zakupu odbiornika? więc wara od mojego telewizora i od pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aloese Re: Rusza kanar TVP 30.07.04, 17:08 Jak jescze daleko SLD posunie się w swojej głupocie? Może to SLD zechce sobie zadać "trud udowodnienia", że nie jest przygłupem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baranek Re: Rusza kanar TVP IP: *.amg.gda.pl 04.08.04, 09:02 A co jak się ma kartę TV w kompie? W końcu to nie telewizor a oglądać można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszard Re: Rusza kanar TVP IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl / *.dolnoslaska.policja.gov.pl 04.08.04, 13:08 juz sobie wyobrazam te skandale z ludzmi starszymi lub chorymi obloznie i wpuszczajacymi nieznajomych do domu w dobrej wierze. A może wykorzystac lub pozyskac do współpracy opiekunki pomocy spolecznej, które przychodza do takich osób żeby im pomóc, zrobić zakupy itd?? Warto odpalic nawet pare złotych z własnego urobku i pozyskiwać. To powinien być główny i obszerny temat szkolenia kontrolerów. I zawsze ktoś jeszcze na tym zrobi doktorat: Wykorzystanie metod operacyjnych w pracy kontrolerów pocztowych w celu ujawniania nielegalnych odbiorników rtv. Pięknie pięknie Odpowiedz Link Zgłoś