Gość: H56 IP: *.comnet.krakow.pl 31.07.04, 08:33 Powinien przeprosić ,za współpracę Watykanu z faszystowskimi Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leszek.sopot Tak, powstańcy są dla mnie wzorem 31.07.04, 08:41 Dziękuję Tobie Ojcze Święty za te słowa. "Umiłowanej Warszawie i całej Polsce przesyłam moje błogosławieństwo. Proszę Boga, aby swoją łaską, uszlachetniał serca wszystkich Polaków, tak aby wspomnienie bohaterskich dziejów przodków nie było tylko powracaniem do zamierzchłych historii, ale by pobudzało do takiego umiłowania Ojczyzny, które również w czasie pokoju przejawiać się będzie przedkładaniem dobra wspólnego ponad sprawy osobiste" - prosi Papież. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HABEMUS PAPAM ! NA KOLANACH PRZYSIEGAMY PRZED TOBA IP: *.sympatico.ca 31.07.04, 10:25 Ojcze Swiety Twoje slowa sa zrodlana woda dla naszych serc. Powstancy Warszawy sla wyrazy synowskiego przywiazania i czci ! Tak na dopomoz Bog. Odpowiedz Link Zgłoś
sabrinara Re: Tak, powstańcy są dla mnie wzorem 31.07.04, 19:11 a gdzie znalazles caly tekst? Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Tak, powstańcy są dla mnie wzorem 31.07.04, 19:31 sabrinara napisała: > a gdzie znalazles caly tekst? Ten cytat jest w artykule w GW. Nie wiem czy jest gdzieś cały tekst, nie szukałem go w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
jason.renel Powstancy to byla banda debili 01.08.04, 12:13 I dobrze sie stalo, tak jak sie stalo. Niemcy zrobili z nich pasztetowke i tak zostanie do konca swiata. Mielonka ala Wermaht! A debile stawiaja sobie teraz za to pomniki. Lepszy zywy pies, niz zdechly w kanale lew! Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: Tak, powstańcy są dla mnie wzorem 02.08.04, 01:59 leszek.sopot napisał: > Dziękuję Tobie Ojcze Święty za te słowa. > === "Nikogo też na ziemi nie nazywajcie waszym ojcem; jeden bowiem jest Ojciec wasz, Ten w niebie." MAT. 23,9 Odpowiedz Link Zgłoś
gloom Re: List Papieża do powstańców 31.07.04, 09:08 I tylko tyle ci przychodzi do glowy? Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 no glupio nieco napisal... 31.07.04, 09:25 ale przeciez to prawda Watykan nie potepił nawet zagłady Zydow nie mowiac o zniszczeniu Warszawy, byle tylko Niemcy nie wlezli do watykanskiego skarbca... kazdy to wie.. ty nie? a 2x2 ile jest? wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2x2 Re: no glupio nieco napisal... IP: 65.217.59.* 31.07.04, 09:44 Monster: Twoja znajomosc tematu istotnie ogranicza sie do wiedzy na temat ile jest 2x2. Zajrzyj glebiej do historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enola Gay.co.uk Syndrom LeszekSopot czy nadal syndrom Dawna? IP: *.url.equinox.local / 212.85.1.* 31.07.04, 10:20 Z Panem Leszkiem z Sopotu mi po drodze,z reszta nie chce mi sie rozmawiac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Ale Ty durny jestes .... IP: *.g.pppool.de 31.07.04, 15:13 A o wizycie Papieza pod sciana placzu i o przeprosinach za przesladowanie Zydow to slyszales? Kto jak kto ale ten Papiez majacy wielu przyjaciol wsrod Zydow nie ma sobie nic do zarzucenia. Po drugie niejednoznaczna postawa Watykanu w czasie wojny to jedno, lecz czym innym jest heroizm wielu ksiezy i kaplanow w czasie II wojny swiatowej. Chociaz po co ja to Ci pisze Ty pewnie i tak wiesz swoje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POZYCJA GW JEST WY BYLO BY MILO ABY CALY LIST ZOSTAL PRZEKZANY IP: *.sympatico.ca 31.07.04, 10:30 Czekamy na caly list. To dla nas wazne. Odpowiedz Link Zgłoś
sabrinara Re: BYLO BY MILO ABY CALY LIST ZOSTAL PRZEKZANY 31.07.04, 19:09 to jest wlasnie zydowska prasa, zreszta przepraszam, liberalna, najpierw komentarz, wyrwane zdania dla motlochu, itd., a tekstu w calosci nie uwidzisz, bo po co? komentarz jest wazniejszy w imie "tym gorzej dla faktow", ale 85 % tu piszacych nie rozroznia jednego od drugiego. Po to jest to forum. SIC ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzymianin Re: List Papieża do powstańców IP: *.chello.pl 31.07.04, 10:39 H56 i Monster1972! Zycze wiekszej pokory i lepszej znajomosci historii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodzio Papiez ladnie napisal... IP: *.prem.tmns.net.au 31.07.04, 10:43 ...Papiez zawsze ladnie pisal(bron Boze,to nie jest kpina),ale Jego najswietsze slowa nie, wskszesza tych pieknych cor i wspanialych synow narodu polskiego.Zawsze bede ubolewal nad tym szlachetnym,patriotycznym,zbiorowym samobojstwem. Spojrzcie,kto dzis o tym wie,kto to pamieta,kto docenia. Liczy sie tylko szmal i otepialy ped do przodu...jakiego ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Re: Papiez ladnie napisal... IP: *.kabel.telenet.be 31.07.04, 11:05 Gość portalu: wlodzio napisał(a): > ...Papiez zawsze ladnie pisal Masz na mysli jego charakter pisma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel PAMIĘTAMY I DOCENIAMY BOHATERSKI ZRYW NARODU!. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 11:15 Znowu jakiś starozakonny ma pretensje do Papieża, że jego słowa: "nie, wskszesza tych pieknych cor i wspanialych synow narodu polskiego". Nazywanie Powstania Warszawskiego "zbiorowym samobójstwem" zdradza autora postu. Polak nigdy by tak nie powiedział. Nawet potulnego marszu Żydów do komór gazowych nie nazywamy "zbiorowym samobójstwem". Walkę zbrojną o wolność, która uśmierciła 10 000 niemieckich okupantów, moze tak nazwać tylko SZUJA, nie Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Agent MOSAD-u 'H56' lubi nawtykać Papieżowi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 11:01 Odezwał się niemiłosiernie zażydzony Kraków. Współczuję Polakom mieszkającym w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny ;-) Re: Agent MOSAD-u 'H56' lubi nawtykać Papieżo IP: *.kabel.telenet.be 31.07.04, 11:03 Gość portalu: Obywatel napisał(a): > Odezwał się niemiłosiernie zażydzony Kraków. Współczuję Polakom mieszkającym > w Krakowie. Jezusa rowniez nienawidzisz? Przeciez on byl Zydem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re:Agent MOSAD-u 'H56' lubi nawtykać Papieżowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 11:19 Jeśli o mnie chodzi, to jestem ateistą. Ale słyszałem, że Jezus używał języka aramejskiego, chociaż z pewnością znał hebrajski i yidisz. Czy chciał w ten sposób zdystansować się od narodu podłego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re:Agent MOSAD-u 'H56' lubi nawtykać Papieżow IP: *.147.192.61.east.flets.alpha-net.ne.jp 31.07.04, 11:25 Co ty chrzanisz, jaki yidish w czasach Jezusa. Zastanow sie zanim baka puscisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re:jak wszystkimi to wszystkimi bez wyjatku IP: *.cegs.itesm.mx 31.07.04, 17:49 nawet komputerowymi taka jest natura wszechmocnego i kropka pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re:Agent MOSAD-u 'H56' lubi nawtykać Papieżowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 18:57 Ten Yidisz to pułapka na szczury. Jeden już się nabrał. Nazywa się BUUHAHA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Yidish i Chrystus BUAHAHAAHA !!!!! IP: *.g.pppool.de 31.07.04, 15:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lingwista Re:Agent MOSAD-u 'H56' lubi nawtykać Papieżow IP: *.plus.com 01.08.04, 12:07 Od kiedy yidisz istnial ponad 2000 lat temu?Twoje podreczniki sie zlasowaly.Yidisz to jezyk mowiony uzywany przez Zydow z Europy Sr-Wsch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Chrystus Yidysz nie znal IP: 142.24.46.* 01.08.04, 19:32 Gość portalu: Obywatel napisał(a): > Jeśli o mnie chodzi, to jestem ateistą. Ale słyszałem, że Jezus używał języka > aramejskiego, chociaż z pewnością znał hebrajski i yidisz. Czy chciał > w ten sposób zdystansować się od narodu podłego? Yidysz jest jezykiem germanskim, pewnie powstal pozniej niz w X stuleciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: List Papieża do powstańców IP: *.net-serwis.pl 31.07.04, 11:55 Skąd się biorą biorą tacy debile, jak ten H costam - ujawnij się, głupi śmieciu pozbawiony mózgowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOJ Papież Polak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 12:04 Akurat ten Papeż powinien przepraszać za zbrodnie na Narodzie Polskim:-)))) Tylko "myślący w szczególny sposób" mógł wpaść na taką bzdurę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veritas Papiez nie jest Polakiem... IP: *.pool.mediaWays.net 31.07.04, 14:33 ...gdyz bedac glowa innego panstwa nie moze rownoczesnie posiadac narodowosci polskiej. Jako glowa owego innego panstwa oczywiscie ponosi odpowiedzialnosc za wszystkie jego zbrodnie, przemilczenia i skandale. To jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojty Re: List Papieża do powstańców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 12:09 A ja przepraszam wszystkich za twoją głupotę.Współczuję twojej rodzinie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montażysta baranie łby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 14:08 Powstanie wybuchło, by w Warszawiacy przyjęli Rosjan jako gospodarze. Bardzo szybko okazało się, że nie są w stanie samodzielnie wyzwolić stolicy. Dziś zarzuca się Rosjanom, że nie pomogli powstaniu. Stalin gdyby mógł, wszedłby do Warszawy już w sierpniu, bo co mu szkodziło? I tak to armia czerwona wyzwoliłaby Warszawę przy skromnym wsparciu AK. Tak jak się to stało np w Pradze. A powstanie, któremu pomogli Rosjanie i tak nie miałoby sensu. Więc, skoro Stalin czekał aż do stycznia następnego roku, widocznie wejść do Warszawy w sierpniu PO PROSTU NIE MÓGŁ. Każde inne gadanie to zwykła fantasmagoria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Wec se cep i p... sie w leb ! IP: *.g.pppool.de 31.07.04, 15:17 I uwierz mi ze moj komentarz jest na wyzszym poziomie niz Twoj. Radze poczytac sobie ksiazki do historii. STALIN NIE CHCIAL POMOC WARSZAWIE DURNIU. NP: NIE ZEZWOLIL NA LADOWANIE SAMOLOTOW ALIANCKICH NA LOTNISKACH ARMII CZERWONEJ. SKONCZ Z TA SWOJA DURNA PROPAGANDA BOLSZEWICKA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do_wywołania_powst ROSYJSKA RADIOSTACJA "KOSCIUSZKO" ZACHĘCAŁA.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 19:06 Polskojęzyczna radiostacja rosyjska nawoływała do Powstania. "Polacy chwyćcie za broń" - niektórzy uwierzyli w intencje ruskich. Czy "Barania głowa" o tym wiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
extrema77 Klątwę na tych co dali rozkaz do powstania 31.07.04, 14:18 Ci przywódcy pokazali brak szacunku dla ludzkiego życia, jak również polityczną ślepotę i głupotę. Doprowadzili do eliminacji najwartościowszych obywateli, i pomogli Stalinowi w zaprowadzeniu komunizmu. Ten ostatni najwiecej wygrał na Powstaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianna.. Re: Cywilizowane i kulturalne Niemcy i ich plama IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 31.07.04, 14:49 To totalitarny mechanizm spowodowal te zbrodnie. Trudno uwierzyc dzisiaj , ze ten narod , ktory wydaje sie normalny , dopuscil do wladzy takich zbrodniarzy. Warszawa jest grobem europejskiej cywilizacji. Unia bedzie sztucznym tworem, poniewaz zbyt swieze sa rany po ostatniej wojnie. Polska, to ofiara tej wojny, ale ci co rzadza , nie mysla kategoriami narodowymi. Polska znow bedzie wasalem Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: List Papieża do powstańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.04, 15:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: List Papieża do powstańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.04, 15:08 ufff...... jestem cyniekiem, wiem !!! ale dobrze, ze napisal, a nie zadzwonil czy cos takiego... Wtedy Jego belkot moglby byc roznorako pewnie zinterpretowany (o ile by byl ;/)..... esh....dziwny te newsy z Karolem W. w roli glownej.... Ja tez i pewnie 99 % ludzi myslacych popiera i pozytywnie mysli o powstaniu... No ale Karol to Karol !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: List Papieża do powstańców IP: *.sympatico.ca 31.07.04, 15:12 papiez ma chy wzorce roznych listow, ktore modyfikuje w zaleznosci od oklicznosci i wychodzi z tego taki troche belkot, troche pustoslowie- cieszcie sie powstancy owocami swojego zolnierskiego trudu, jakimi owocami? warszawa w gruzach, tysiacami poleglych zolnierzy, setkami tysiecy cial warszawiakow, cieszcie sie zbiorowym samobojstwem? ktos napisal, ze powstancy dziekuja i z e sa zawsze z papiezem, wierze w to , bo trudno byc odrzuconym, trzeba miec jakies oparcie, najlepiej swiete;nie twierdze ze powstancow trzeba potepic, nie, oni mieli wlasne wartosci i rozumienie patriotycznego obowiazku, wlasne motywy rozpoczecia walki, ale nie przeginajmy, nie naciagajmy faktow bo to sie nie utrzyma na dlugo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Marianno! Polska jak narazie jest wasalem Watykanu IP: *.comnet.krakow.pl 31.07.04, 15:31 nie jestem Żydem, komuchem, pedałem, cyklistą, tylko zdrowym, trzeżwo myślącym ateistą, wychowanym przez rodziców bardzo oddanych kościołowi katolickiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutu Re: Marianno! Polska jak narazie jest wasalem Wat IP: *.daxnet.no 31.07.04, 21:25 Jestes H56 rowniez uzytecznym idiota wspierajacym komuchow - politowania godnym szczurem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapral Re: Marianno! Polska jak narazie jest wasalem Wat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 21:39 Tobie wszystkiego najlepszego a Twoim rodzicom gorace wyrazy współczucia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel UBODZY DUCHEM I ROZUMEM szmacą się na forum !. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 22:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 Papież! Pogon polskich sk..synow z Iraku! IP: 195.70.208.* 31.07.04, 15:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: List Papieża do powstańców IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.04, 18:59 idioto! co twoj post ma wspolnego z tematem? Polak-Katolik, krazy czesto w swiecie ta opinia, ale Polak-Idiota? Dzieki takim jak ty coraz czesciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel WROGÓW PAPIEŻA c...e prymitywizm i brak kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 22:02 To wrażenie prostactwa atakujących Papieża rzuca się w oczy. Widać z kim mamy do czynienia. To bardzo budujący fakt, że wrogowie rekrutują się z marginesu społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re:WROGÓW PAPIEŻA znaczy prymitywizm i brak kultu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 22:07 Słowo "cechować" jest nieprzyzwoite zdaniem moderatora forum. Zostało zmienione na "znaczyć". Klasa Gazety pod kazdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re:WROGÓW PAPIEŻA znaczy prymitywizm i brak kult IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 01.08.04, 09:53 W Powstaniu Warszawskim zginęło więcej ludzi niż w ataku atomowym na Hiroshime i Nagasaki. O tamtych miastach wie cały świat, o Powstaniu nieliczni... Odpowiedz Link Zgłoś
jason.renel Kogo teraz obchodzi jakies powstanie debili... 01.08.04, 12:21 Pozdychali w kanalach albo zrobiono z nich pasztetowke i po krzyku. Rosjanie sikali ze smiechu (polskiej glupoty), Europa patrzala i robila glupie miny (do polskiej glupoty), Niemcy urzadzili sobie polowanie (na polska glupote)... A glupki lataly po Warszawie i zdychaly jak wszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: Kogo teraz obchodzi jakies powstanie debili.. IP: *.150.192.61.east.flets.alpha-net.ne.jp 01.08.04, 13:07 Idiotom nie nalezy zyczyc zle bo swiat bylby nie do zniesienia gdyby spelnily sie nasze zyczenia. Chce ci jedna tylko rzecz powiedziec, moga cie ludzie latwo namierzyc, i ciekaw jestem jak bziedziesz sie czuc gdy ktos ci zaproponuje pare lat za kratkami za obrazanie uczuc innych. Zapewniam cie, ze jest taki typ przestepstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jason.renel Re: Kogo teraz obchodzi jakies powstanie debili.. 01.08.04, 13:48 Namierzyc to sobie mozesz swojego siuszaczka w lazience (jak go znajdziesz). Pisz smieciu na temat, a popierduj palancie o zemscie... hehehehe... To jest najkrotsza i najbardziej prawdziwa historia powstania debili, zwanego szumnie warszawskim: "Pozdychali w kanalach albo zrobiono z nich pasztetowke i po krzyku. Rosjanie sikali ze smiechu (z polskiej glupoty), Zachod patrzal i robil glupie miny (do polskiej glupoty), Niemcy urzadzili sobie polowanie (na polskich glupkow)... A same glupki... no coz, lataly po Warszawie i zdychaly jak wszy." A teraz farmazonie spadaj jesc ryz... Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Jesteś zapewne dumny ze swego "bohaterstwa":((((( 01.08.04, 14:37 bo zapewne uznajesz za "bohaterstwo" wypisywanie obraźliwych słów w swych podłych zdaniach:(( Dobrze, że nie tylko tacy są Polakami. "Coraz to z ciebie, jako drzazgi smolnej, Wokoło lecą szmaty zapalone; Gorejąc nie wiesz, czy stawasz się wolny, Czy to, co twoje, ma być zatracone? Czy popiół tylko zostanie i zamęt, Co idzie w przepaść z burzą? - czy zostanie Na dnie popiołu gwiaździsty dyjament, Wiekuistego zwycięstwa zaranie..." Gdyby świat zaludniali tylko tacy jak ty, wszystko zamieniłoby sie w popiół i zamęt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: Kogo teraz obchodzi jakies powstanie debili.. IP: *.150.192.61.east.flets.alpha-net.ne.jp 01.08.04, 14:53 O jakiej zemscie ty piszesz. Byles tylko chwila, ktora wlasnie w tym momencie sie konczy. Chcialem ci jedynie uzmyslowic czychajace niebezpieczenstwo. Coz nic dadac nic ujac, posluze sie jedynie fragmentem z tej wypowiedzi "A same glupki... no coz, lataly ... i zdychaly jak wszy." Odpowiedz Link Zgłoś
jason.renel Re: palant, głupi palant 01.08.04, 13:50 pepe, jak ty tak mozesz na swojego pape (JPII) mowic: "palant, glupi palant"! Tweraz pepe do nieba nie pojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzina_adamsow No a błogosławieństwo udzielone w 1940 .... 05.08.04, 18:33 .... wojskom Wermahtu tuż przed napaścią na ZSRR ? Który to był papierz? Czy nie przypadkiem Pius XII? Po wojnie Watykan był jednym z najwiękrzych punktów przerzutowych byłych dygnitarzy SS do Ameryki Południowej. Banco di Vaticano był drugim co do wielkości bankiem (po bankach w Szwajcarii) gromadzącym fortuny zrabowane przez hitlerowców w czasie wojny. RA Odpowiedz Link Zgłoś