z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j 31.08.13, 08:56 Ciekawe co na to największy patriota z Żoliborza? www.wprost.pl/ar/415026/Posel-PiS-burmistrz-Zdzieszowic-chce-oddzielic-Slask-od-Polski/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zzarda Re: PiS_dak chce oddzielić Śląsk od Polski! 31.08.13, 08:59 A dlaczego napisałeś cyt. "..największy patriota.." z małej, co? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: PiS_dak chce oddzielić Śląsk od Polski! 31.08.13, 09:12 1zzarda napisał(a): > A dlaczego napisałeś cyt. "..największy patriota.." z małej, co? Przepraszam, to rzeczywiście niewybaczalna pomyłka z mojej strony Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Re: PiS_dak chce oddzielić Śląsk od Polski! 31.08.13, 09:26 Przemysł nienawiści i pogardy? Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: PiS_dak chce oddzielić Śląsk od Polski! 31.08.13, 10:16 1zzarda napisał(a): > Przemysł nienawiści i pogardy? Ty nigdy nie odnosisz się do meritum? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: PiS_dak chce oddzielić Śląsk od Polski! 31.08.13, 09:20 "Śląsk dysponował autonomią w ramach państwa polskiego w latach 1922-1939. Województwo śląskie posiadało wówczas własny Sejm i własny skarb. Autonomię zniesiono formalnie w 1945 roku." Ze ruskim to przeszkadzalo to rozumiem ale teraz gdy ich nie ma co w tym jest tak strasznego? Odpowiedz Link Zgłoś
1tobi Re: PiS_dak chce oddzielić Śląsk od Polski! 31.08.13, 09:44 szwampuch58 napisał: > wództwo śląskie posiadało wówczas własny Sejm i własny skarb. Autonomię zniesio > no formalnie w 1945 roku." > Ze ruskim to przeszkadzalo to rozumiem ale teraz gdy ich nie ma co w tym jest t > ak strasznego Zdzieszowice nie leżą w woj. śląskim . A co złego jest w żądaniu dostępu Katowic do morza ? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: PiS_dak chce oddzielić Śląsk od Polski! 31.08.13, 09:52 a żąda ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
1tobi Re: PiS_dak chce oddzielić Śląsk od Polski! 31.08.13, 09:59 Nie wiem:D , chciałem pokazać absurd. Katowice wszak dostęp do morza mają , tak jak śląsk jednostki samorządu terytolialnego. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Daj kurze grzędą, a ona... 31.08.13, 09:58 1tobi napisał: > szwampuch58 napisał: > > > wództwo śląskie posiadało wówczas własny Sejm i własny skarb. Autonomię z > niesio > > no formalnie w 1945 roku." > > Ze ruskim to przeszkadzalo to rozumiem ale teraz gdy ich nie ma co w tym > jest t > > ak strasznego > > Zdzieszowice nie leżą w woj. śląskim . A co złego jest w żądaniu dostępu Katowi > c do morza ? Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: PiS_dak chce oddzielić Śląsk od Polski! 31.08.13, 10:17 szwampuch58 napisał: > "Śląsk dysponował autonomią w ramach państwa polskiego w latach 1922-1939. Woje > wództwo śląskie posiadało wówczas własny Sejm i własny skarb. Autonomię zniesio > no formalnie w 1945 roku." > Ze ruskim to przeszkadzalo to rozumiem ale teraz gdy ich nie ma co w tym jest t > ak strasznego? Racja,też o tym napisałem ryjowi. Autonomia nie oznacza oddzielenia od Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
obeznany44 Re: ryjo mniej pij !!!! 31.08.13, 10:11 Dieter Przewdzing - burmistrz Zdzieszowic nie jest członkiem PiS tylko Mniejszości Niemieckiej i to PiS chce odwołać tego burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: ryjo mniej pij !!!! 31.08.13, 10:15 obeznany44 napisał: > Dieter Przewdzing - burmistrz Zdzieszowic nie jest członkiem PiS tylko Mniejszo > ści Niemieckiej i to PiS chce odwołać tego burmistrza. Fakt nie zauważyłem dwukropka po poseł PiS. A co do picia, to wielokrotnie wyjasniałem, ale ty jesteś taki niby obeznany... Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: PiS_dak chce oddzielić Śląsk od Polski! 31.08.13, 10:16 z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j napisał: > Ciekawe co na to największy patriota z Żoliborza? > www.wprost.pl/ar/415026/Posel-PiS-burmistrz-Zdzieszowic-chce-oddzielic-Slask-od-Polski/ Jestem po stronie burmistrza,ma rację. Ty nie zrozumiałeś chyba o co w tym chodzi. Autonomia, to nie to samo co napisałeś,a napisałeś o oddzieleniu. Przed II-wojna światową Śląsk należał do Polski ale miał autonomię. Ok. 20 osób związanych z PiS i Klubem "Gazety Polskiej" demonstrowało przed urzędem gminy w Zdzieszowicach w związku z wypowiedziami burmistrza tego miasta Dietera Przewdzinga, który przed kilkoma tygodniami w ostrych słowach domagał się przyznania autonomii Śląskowi w związku z "rozkradaniem regionu" przez władze centralne. Odpowiedz Link Zgłoś
samantha.1 Re: PiS_dak chce oddzielić Śląsk od Polski! 31.08.13, 14:09 Bo ryj mało co rozumie,ale pisze aby pisać! Kasa,kasa... się liczy? Odpowiedz Link Zgłoś