ave.duce 15.09.13, 09:16 ... Akademia Nauk Społecznych ... ... Akademii Nauk Społecznych przy KC PZPR ... Różnica maleńka taka. Eh, te życiorysy... ;) Duda Guz Chwałka - licytacja trwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Bez przesady... ale czy to wstyd, że 15.09.13, 09:34 ANS była przy PZPR i kształciła odpowiednie kadry? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Czerwona świnia i już. 15.09.13, 10:09 mariner4 napisał: > tak jak i jego kompan, Duda. > M. i co by tu jeszcze dodać? Odpowiedz Link Zgłoś
lionold Re: "Czerwona świnia i już." Co do Dudy to 15.09.13, 10:22 wczoraj było wyraźnie widoczne nawet po kurtce! Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: "Czerwona świnia i już." Co do Dudy to 15.09.13, 10:33 lionold napisał: > wczoraj było wyraźnie widoczne nawet po kurtce! Też mam czerwoną kurtkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: "Czerwona świnia i już." Co do Dudy to 15.09.13, 10:42 lionold napisał: > wczoraj było wyraźnie widoczne nawet po kurtce! POPiSałeś się. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Guz 15.09.13, 09:32 fakt a ten,Duda Guz Chwałka jakiś tajemniczy pl.wikipedia.org/wiki/Chwa%C5%82ka Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz 15.09.13, 09:46 Wikipedia to bardzo cenne źródło informacji....sam B.M.Komorowski to powiedział, więc tak musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz 15.09.13, 09:53 Akurat do hasła: ANS nie potrzeba "Wikipedii". Pan Guz sam powinien wiedzieć, jaką uczelnię ukończył. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz 15.09.13, 09:54 ave.duce napisała: > Akurat do hasła: ANS nie potrzeba "Wikipedii". Pan Guz sam powinien wied > zieć, jaką uczelnię ukończył. Jaki to ma związek z ostatnim protestem? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz 15.09.13, 09:59 ave.duce napisała: > A musi mieć? Gdyby chodziło o zasadność protestu - powinno. Ale przecież nie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz 15.09.13, 10:04 Dlaczego "powinno"? Zdziwiło mnie, że pan Guz jakby nie doceniał ;) tego, co mu "dała" niegdyś PZPR. Zasadność protestu to temat na inny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz 15.09.13, 10:09 ave.duce napisała: > Zasadność protestu to temat na inny wątek. Ten wątek w sposób przejrzysty łączy się z tym innym. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz 15.09.13, 10:20 ave.duce napisała: > No tak, łączy je Guz. Co za skromność. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz 15.09.13, 10:25 Nie znam pana Guza - tyle, co z mediów, ale nie wydaje mi się, żeby skromność była jego cechą. "zablokujemy cały kraj!" Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz 15.09.13, 10:28 ave.duce napisała: > Nie znam pana Guza - tyle, co z mediów, ale nie wydaje mi się, żeby skromność b > yła jego cechą. > > "zablokujemy cały kraj!" Jakie jeszcze wady znasz u tego pana? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Guz 15.09.13, 11:05 forum.gazeta.pl/forum/w,28,146905237,146906575,Re_Guz.html Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Guz 15.09.13, 11:02 ... z rozmowy Guza z Kamysz-Kosiniakiem wynikało, że dla Guza negocjacje są wtedy, kiedy się spełnia jego żądania... Kiedy się ich nie spełnia - nie ma nawet rozmów... (z protestem może ANS niewiele ma wspólnego, ale rzutuje na osobowość Guza...) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:07 Czyli za tą, której nie wyobraża sobie na razie (?) Leszek Miller. Odpowiedz Link Zgłoś
bkn6 Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:16 komuch Guz już gra w drużynie Prezesa i Dudy , vide chociażby jego propisowskie zachowania z ostatnich dni w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:18 bkn6 napisała: > komuch Guz już gra w drużynie Prezesa i Dudy , vide chociażby jego propisowskie > zachowania z ostatnich dni w Warszawie Wyjątkowo precyzyjnie sformułowany zarzut. A mógłbyś podać jakiś konkret? Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:20 bkn6 napisała: > komuch Guz już gra w drużynie Prezesa i Dudy , vide chociażby jego propisowskie > zachowania z ostatnich dni w Warszawie Klawiatura nie takie głupstwa wypuszcza. Stukaj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:21 Poczuł swoją moc ;) ... "I wespół w zespół, by żądz moc móc wzmóc" ... Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:20 nie byłbym w tym taki stanowczy.może nie wyobraża sobie tego publicznie ale w skrytości ducha? samorządowe koalicje PiS-SLD już sa. dla chleba,dla chleba wszystko się zrobi. jak się było w Samoobronie to można być z PiSem. Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:24 99venus napisał: > nie byłbym w tym taki stanowczy.może nie wyobraża sobie tego publicznie ale w s > krytości ducha? > samorządowe koalicje PiS-SLD już sa. > dla chleba,dla chleba wszystko się zrobi. > jak się było w Samoobronie to można być z PiSem. Samorządowe, niech są jak najhardziej. Nie dla chleba....tylko dla ludzi. Miller w Samoobronie nie był nigdy. Musisz uzupełnić swoja wiedzę. Od paru lat tacy jak Ty i podobni,wieszczą koalicje SLD-PiS. Trzeba mieć rzeczywiście osobliwe poczucie humoru,żeby pisać takie głupoty i pewnie w nie wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:30 Formalnie nie był, fakt. Ale nie przeszkadzało mu startować z list SO. Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:31 ave.duce napisała: > Formalnie nie był, fakt. > Ale nie przeszkadzało mu startować z list SO. Taka mała różnica, ale co tam......... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:32 Kto napisał, że "mała"? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:33 ave.duce napisała: > Formalnie nie był, fakt. > Ale nie przeszkadzało mu startować z list SO. Nie przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:39 remez2 napisał: > ave.duce napisała: > > > Formalnie nie był, fakt. > > Ale nie przeszkadzało mu startować z list SO. > Nie przeszkadzało. Chciał aktywnie uczestniczyć w życiu politycznym ale wielki Al kazał swoim paziom nie dopuścić go na listy wyborcze SLD. Co miał zrobić? zachować się jak struś. Prosić wielkiego Ala o łaskę? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:45 i dlatego poprosił Leppera? Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:47 99venus napisał: > i dlatego poprosił Leppera? Ja bym zrobił to samo na jego miejscu. Wrednie i obrzydliwie zachowali się jego dawni koledzy,jednego z nich zrobił nawet ministrem w swoim rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:52 99venus napisał: > i dlatego poprosił Leppera? Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:54 remez2 napisał: > 99venus napisał: > > > i dlatego poprosił Leppera? > Tak. I znowu cel uświęcił środki. W tym przypadku też to popierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 11:11 ave.duce napisała: > I znowu cel uświęcił środki. SO nie była organizacja przestępczą i inne partie nie odżegnywały się od niej. > W tym przypadku też to popierasz? Po wyjaśnieniach zainteresowanego - zdecydowanie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 11:15 Pytanie było retoryczne. Odpowiedź oczywistą oczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:36 nue był być może członkiem ale startował w wyborach do sejmu z listy Samoobrony czyli utożsamiał się z programem Samoobrony i z Lepperem.dno. Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:40 99venus napisał: > nue był być może członkiem ale startował w wyborach do sejmu z listy Samoobrony > czyli utożsamiał się z programem Samoobrony i z Lepperem.dno. Niekoniecznie musiał się utożsamiać z programem Samoobrony i najprawdopodobniej nie zrobił tego. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:46 załóżmy,że tak było.to znaczy,że jeszcze większa ku...-wszystko zrobi żeby tylko być przy żłobie. i to ci się podoba?akceptujesz to? Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:50 99venus napisał: > załóżmy,że tak było.to znaczy,że jeszcze większa ku...-wszystko zrobi żeby tylk > o być przy żłobie. > i to ci się podoba?akceptujesz to? Nie odpowiada mi twój prostacki język , nie rozumiesz zresztą sensu moich wypowiedzi. Miller chciał aktywnie uczestniczyć w życiu politycznym,każdy ma do tego prawo i jedynym sędzia jest w tej sprawie wyborca. Nieumieszczenie go na listach wyborczych jest czymś więcej niż zwykłym q...em. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:55 może trudno ten sens znaleźć? wyborcy go ocenili i nie wybrali. jakiś przymus umieszczania na listach wyborczych miernot istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:56 bozon.higgsa napisał(a): > Miller chciał aktywnie uczestniczyć w życiu politycznym,każdy ma do tego prawo > i jedynym sędzia jest w tej sprawie wyborca. I wyborca osądził wtedy postępowanie Millera jednoznacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 11:02 ave.duce napisała: > bozon.higgsa napisał(a): > > > Miller chciał aktywnie uczestniczyć w życiu politycznym,każdy ma do tego > prawo > > i jedynym sędzia jest w tej sprawie wyborca. > > I wyborca osądził wtedy postępowanie Millera jednoznacznie. No...przecież o tym pisałem. Mieć możliwość startować czyli poddać się osądowi wyborców,lub być tej możliwości pozbawionym. Samoobrona dała mi możliwość startu w wyborach, której wcześniej nie chcieli dać mi moi niedawni koledzy i przyjaciele z SLD. tnij.org/0bhj Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 11:13 "Złe towarzystwo wciąga dobrych w zgubę" - Leonardo da Vinci Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 11:27 ave.duce napisała: > "Złe towarzystwo wciąga dobrych w zgubę" - Leonardo da Vinci Powiedział mając wizję powstania PO. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 11:40 Nie mam zamiaru się z Tobą licytować. Zwłaszcza na wizje Leonarda da Vinci. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 12:07 ave.duce napisała: > Nie mam zamiaru się z Tobą licytować. Zwłaszcza na wizje Leonarda da Vinci. To dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 12:29 Dla Ciebie - na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 12:36 ave.duce napisała: > Dla Ciebie - na pewno. Oczywiście, że dla mnie. Po prostu mam fart. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 13:45 Tego teraz nie mogę o sobie powiedzieć, bo znowu fan młótek się przyplątał. forum.gazeta.pl/forum/w,28,146908359,146908359,Czy_wyobraznia_Leszka_Millera_sie_ubogaci_Oby_nie.html ;) Si ju :) Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Guz 15.09.13, 10:56 ave.duce Ukończenie WSNS przy KC PZPR samo w sobie nie jest grzechem. Jak również przynależność do PZPR; wielu ludzi należało dla awansu, mieszkania, talonu na "Malucha" czy możliwości wyjazdu pociągiem przyjaźni do sojuza po "złote runo". Był to oczywiście przejaw serwilizmu i takiego trochę dupodajstwa, ale "dla chleba, panie, dla chleba..." Natomiast z "nieustraszonym przywódcą związkowym" Jasiem Guzem problem jest inny. Otóż w roku 1982., po brutalnym zdławieniu "Solidarności" i jej delegalizacji umundurowana władza ludowa postanowiła założyć nowe związki zawodowe, całkowicie podporządkowane jedynie słusznej linii i sile przewodniej. I na to hasło, jak zawsze, znalazło się trochę mętów i szmat gotowych podjąć to "wyzwanie". A w owym czasie zapisywanie się do tzw. "Nowych Związków" było traktowane trochę jak kolaboracja i nikt, kto miał choćby trochę godności i przyzwoitości nie brał nw tym udziału (nawet wielu szeregowych członków PZPR). I w tym właśnie czasie nasz 26. letni wtedy "bohater" staje na czele owego "ruchu związkowego" w całym regionie (bodajże bielsko-podlaskim). Trzeba było być wyjątkową mendą aby w tym wtedy uczestniczyć. Dzisiaj natomiast towarzysz Jan Guz próbuje się kreować na przywódcę protestów i jedynego sprawiedliwego. Dla mnie zaś i dla wielu z tych którzy w tamtych czasach zostali spacyfikowani towarzysz Jan Guz będzie zawsze szmatą i po prostu kur.wą. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz 15.09.13, 11:01 Przecież nigdzie nie napisałam, że jest grzechem. Co do reszty - ten typ (Guz) tak ma. Nie on jedyny, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz 15.09.13, 11:14 Dla mnie zaś i dla wielu z tych którzy w tamtych czasach zostali spacyfikowani towarzysz Jan Guz będzie zawsze szmatą i po prostu kur.wą. Im więcej prób obrażania, tym większa bezsilność. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Guz 15.09.13, 11:39 remez2 napisał: > Im więcej prób obrażania, tym większa bezsilność. Współczuję. Niewątpliwie racja. Ale to nie jest wątek o prezesie Kaczyńskim i jego ppoddanych, uporczywie obrażających premiera Polski epitetami: zdrajca, mający krew na rękach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz 15.09.13, 12:05 Nie tylko premiera. Kto się nawinie - a nie jest kaczystą - temu przyłoży Czyste Dobro& co. Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Guz 15.09.13, 12:09 No, oczywiście, że nie tylko. Tak tylko napisałam dla naprzykładu. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz 15.09.13, 12:33 A ja kropkę postawiłam nad "i" - chyba Ci tą kropką nie podpadłam, ŁOmatko! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz 15.09.13, 12:11 ave.duce napisała: > Nie tylko premiera. Kto się nawinie - a nie jest kaczystą - temu przyłoży Czyst > e Dobro& co. Uważam, że nie należy brać z niego przykładu. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz 15.09.13, 12:36 Wreszcie mogę napisać, że się zgadzam z Tobą. Postęp. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz 15.09.13, 12:38 ave.duce napisała: > Wreszcie mogę napisać, że się zgadzam z Tobą. Postęp. Miło przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz 15.09.13, 12:09 damakier1 napisała: > remez2 napisał: > > > Im więcej prób obrażania, tym większa bezsilność. Współczuję. > > Niewątpliwie racja. Ale to nie jest wątek o prezesie Kaczyńskim i jego ppoddany > ch, uporczywie obrażających premiera Polski epitetami: zdrajca, mający krew na rękach itp. Każdy jest kowalem własnego losu. "Jestem szefem partii rządzącej i uważam, że partia rządząca nie powinna działać przy pomocy środków karnych wobec liderów opozycji, nawet jeśli się ma 100-procentowe przekonanie, że oni bardzo złych rzeczy narobili w przeszłości. I dlatego jestem sceptyczny, bo wiem, że to nigdzie dobrze nie wygląda, czy to jest Francja, czy Ukraina” - powiedział w czwartek Tusk dziennikarzom w Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Guz 15.09.13, 19:53 remez2 dobry człowieku, to nie jest żadna próba obrażania. To jest zwykłe stwierdzenie faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz 15.09.13, 20:24 erte2 napisał: > remez2 > dobry człowieku, to nie jest żadna próba obrażania. To jest zwykłe stwierdzenie faktu. Ja również stwierdzam fakt - masz niepokojąco niski poziom kortyzolu. PS - daruj sobie <dobrego człowieka>, nie ta liga. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Guz 16.09.13, 12:53 erte2 napisał: > Natomiast z "nieustraszonym przywódcą związkowym" Jasiem Guzem problem jest inny. > Otóż w roku 1982., po brutalnym zdławieniu "Solidarności" i jej delegalizacji u > mundurowana władza ludowa postanowiła założyć nowe związki zawodowe, całkowicie > podporządkowane jedynie słusznej linii i sile przewodniej. I jak widać to OPZZ miała rację a nie solidaruchy. OPZZ bronił systemu sprawiedliwości społecznej, solidaruchy robili za pożytecznych idiotów dla odbudowania w Polsce najdzikszej wersji neoliberalnego kapitalizmu. Ci z solidarności muszą mieć teraz niezłego kaca widząc do czego się przyczynili i po czyjej stronie stali w latach 80ych. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz 15.09.13, 12:46 mila2712 napisała: > Krzykacz, furiat.... > merytoryczne zero Krótko, merytorycznie i kulturalnie. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Guz 15.09.13, 13:13 zatroskane mordy. się cieszę, jak widzę dupy, dudy, guzy, pryszcze, wrzody. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz 15.09.13, 13:24 ave.duce napisała: > Zabrakło pięty ;) Ale jest morda(siewicz). Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz 15.09.13, 13:29 ave.duce napisała: > Gdzie? Po drugiej stronie barykady. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz 15.09.13, 13:35 No i prawidłowo. Tylko po co barykada? Przedstawiciele pracodawców nie są specjalnie lotni, ale mają kasę, która ponoć rządzi światem :( Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz 15.09.13, 13:43 ave.duce napisała: > No i prawidłowo. Tylko po co barykada? Nie mam pojęcia. > Przedstawiciele pracodawców nie są specjalnie lotni, ale mają kasę, która po > noć rządzi światem :( I aby mieć go więcej zrobią wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz 15.09.13, 14:17 Nawet płotków pod Sejmem nie było, a Ty barykadę widzisz. Eh, te wizje ;) Jeżeli sądzisz, że TYLKO oni (pracodawcy) zrobiliby wszystko dla kasy, to się mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz 15.09.13, 20:26 ave.duce napisała: > Nawet płotków pod Sejmem nie było, a Ty barykadę widzisz. Eh, te wizje ;) Bez wizji to mamy aktualnie rządzących. Skutki raczej kiepskie. > Jeżeli sądzisz, że TYLKO oni (pracodawcy) zrobiliby wszystko dla kasy, to się mylisz. Wiem - jeszcze handlarze narkotyków, sutenerzy, kilerzy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz 15.09.13, 21:40 Nie, nie tylko oni. Przypomnij sobie powody, jakie kierowały niektórymi wstępującymi do PZPR. "Zwykli" ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz 16.09.13, 09:30 ave.duce napisała: > Nie, nie tylko oni. Przypomnij sobie powody, jakie kierowały niektórymi wstępuj > ącymi do PZPR. > "Zwykli" ludzie. Tego akurat nie pamiętam ale sądzę, że takie same jakie kierują niektórymi wstępującymi do PO. Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz 16.09.13, 09:34 remez2 napisał: > ave.duce napisała: > > > Nie, nie tylko oni. Przypomnij sobie powody, jakie kierowały niektórymi w > stępuj > > ącymi do PZPR. > > "Zwykli" ludzie. > Tego akurat nie pamiętam ale sądzę, że takie same jakie kierują niektóry > mi wstępującymi do PO. Nie, nie zgadzam się. Wielu z tych,którzy wstępowali wtedy do PZPR było ideowcami. Ci,którzy wstępują do PO na pewno nimi nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz 16.09.13, 10:24 > Nie, nie zgadzam się. > Wielu z tych,którzy wstępowali wtedy do PZPR było ideowcami. > Ci,którzy wstępują do PO na pewno nimi nie są. Nie podzielam poglądu, że wszyscy członkowie PZPR to byli ideowcy ani, że wszyscy członkowie PO to koniunkturaliści. Dlatego użyłem słowa <niektórzy>. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz 16.09.13, 10:31 remez2 napisał: Nie podzielam poglądu, że wszyscy członkowie PZPR to byli ideowcy Dlatego napisałem,że wielu było...... > Wielu z tych,którzy wstępowali wtedy do PZPR było ideowcami. Masz rację,że nie wszyscy członkowie PO to koniunkturaliści. Podobnie jest i w innych partiach. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz 16.09.13, 11:43 Jasne, że nie pamiętasz - źle się wyraziłam, sorki. Ale frag. zalinkowanego postu Ertego jest akurat na ten temat: forum.gazeta.pl/forum/w,28,146905237,146906471,Re_Guz.html Wszędzie są ludzie i ludziska. Wymienienie tych - rozmaitych "zawodowców", którzy polecieli/lecą na kasę, ciągnęłoby się w nieskończoność. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Guz 15.09.13, 18:56 Hipokryta... do kolekcji ;) www.fakt.pl/Szef-OPZZ-Jan-Guz-nie-chce-ujawnic-zarobkow,artykuly,222425,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz 15.09.13, 19:04 ave.duce napisała: > Hipokryta... do kolekcji ;) > > www.fakt.pl/Szef-OPZZ-Jan-Guz-nie-chce-ujawnic-zarobkow,artykuly,222425,1.html Dla równowagi do kolekcji. Hipokryta Tusk o fotoradarach.... www.youtube.com/watch?v=LRd4NPYRQGY Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz 15.09.13, 21:41 bozon.higgsa napisał(a): > ave.duce napisała: > > > Hipokryta... do kolekcji ;) > > > > www.fakt.pl/Szef-OPZZ-Jan-Guz-nie-chce-ujawnic-zarobkow,artykuly,222425,1.html > > > > > Dla równowagi do kolekcji. Hipokryta Tusk o fotoradarach.... > > www.youtube.com/watch?v=LRd4NPYRQGY > Załóż sobie wątek o Tusku. Ten jest o Guzie, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz 16.09.13, 08:27 ave.duce napisała: > bozon.higgsa napisał(a): > > > ave.duce napisała: > > > > > Hipokryta... do kolekcji ;) > > > > > > www.fakt.pl/Szef-OPZZ-Jan-Guz-nie-chce-ujawnic-zarobkow,artykuly,222425,1.html > > > > > > > > > > Dla równowagi do kolekcji. Hipokryta Tusk o fotoradarach.... > > > > www.youtube.com/watch?v=LRd4NPYRQGY > > > > Załóż sobie wątek o Tusku. Ten jest o Guzie, itp. Chciałem pokazać inną skalę hipokryzji. Ale podsumowując, Twoja chęć grzebania innym w życiorysie jest typowa dla mentalności pisowca i peowca. Inaczej mówiąc "popisiałaś" się tym wątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Ależ się naszukałam, żeby 16.09.13, 11:48 pokazać to, co Guz nieudolnie stara się pominąć w swoim życiorysie. Nie on jeden zresztą. Niektórzy jakby urodzili się w 1989 roku ;) Może znasz odpowiedź na pytanie "dlaczego Guz...?". Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Guz 15.09.13, 19:54 mam wrażenie, że się powtarzam, co mi tam - zatroskane mordy. Odpowiedz Link Zgłoś
bkn6 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 15.09.13, 19:10 zobaczcie na foto jaki ten komuch Guz uchachany że PiSiorki podają jemu ręce : wiadomosci.wp.pl/gid,15986296,gpage,6,img,15986527,kat,1342,title,Zwiazkowcy-z-calej-Polski-ruszaja-na-stolice,galeria.html Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 15.09.13, 19:36 małym ludziom imponują małe gesty. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 15.09.13, 19:41 hahahaha Trzech muszkieterów.....a ojciec błogosławi Odpowiedz Link Zgłoś
bkn6 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 15.09.13, 19:50 ten komuch Guz to wysłannik L.Millera do konszachtów z PrezesemPanem Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 15.09.13, 19:56 Leszek Miller i konszachty z Prezesem ? Na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 15.09.13, 20:28 ja bym się nie zarzekał. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 08:32 > ja bym się nie zarzekał. Na jakiej podstawie tak twierdzisz ? Owszem Miller mógłby rozpocząć współpracę z Ruchem Palikota ale nie z PIS. To niemozliwe, nierealne Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 08:42 Owszem Miller mógłby rozpocząć współpracę z Ruchem Palikota ale nie z PIS. To niemozliwe, nierealne Oczywiście,że Miller nie wejdzie w żadną koalicję z PiS, to niemożliwe,każdy kto mówi o takiej egzotycznej koalicji ma chyba nierówno pod sufitem Co do Palikota, nie warto się z tym pajacem układać,on jest niepoprawny i niereformowalny. Jak można rozmawiać z facetem,który obiecał zniszczyć SLD i który zarzucał bezpodstawnie Millerowi,że ma krew na rękach w sprawie interwencji w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 08:58 bozon.higgsa napisał(a): > Co do Palikota, nie warto się z tym pajacem układać,on jest niepoprawny i nierereformowalny. Jak można rozmawiać z facetem,który obiecał zniszczyć SLD i który zarzucał bez odstawnie Millerowi,że ma krew na rękach w sprawie interwencji w Iraku. Załóżmy , że ziści się czarny scenariusz i PIS wygrywa wybory. Czy wówczas taki sojusz nie byłby na wagę złota ? Palikot wiele mówił, być może pójdzie po rozum do głowy i przeprosi ( jak to z Wandą było ) Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 09:07 Załóżmy , że ziści się czarny scenariusz i PIS wygrywa wybory. Czy wówczas taki sojusz nie byłby na wagę złota ? Palikot wiele mówił, być może pójdzie po rozum do głowy i przeprosi ( jak to z Wandą było ) Wybacz,ale ja mu nie wierzę...myślę,że nie tylko ja. Jeżeli PiS wygra wybory co jest realne,to SLD ma do rozważenia ewentualną koalicję z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 10:05 > Wybacz,ale ja mu nie wierzę...myślę,że nie tylko ja. Wybaczam :) Jeżeli PiS wygra wybory co jest realne,to SLD ma do rozważenia ewentualną koalicję z PO. Z PO powiadasz, ale dla większości wszystko....czy dla PSL też znajdzie się tam miejsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 10:18 mila2712 napisała: > > Wybacz,ale ja mu nie wierzę...myślę,że nie tylko ja. > > Wybaczam :) > > Jeżeli PiS wygra wybory co jest realne,to SLD ma do rozważenia ewentualną koal > icję z PO. > > Z PO powiadasz, ale dla większości wszystko....czy dla PSL też znajdzie się tam > miejsce ? Napisałem o ewentualnej koalicji z PO,niczego nie przesądzam. Co do PSL, to mam nadzieję,że nie dostanie się do sejmu. Gdyby się dostał to PO ma koalicjanta, SLD powinno zostać w opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 10:36 bozon.higgsa napisał(a): > Co do PSL, to mam nadzieję,że nie dostanie się do sejmu. Owszem dostaną się, a potem będzie polityczna prostytucja Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 10:26 na takiej podstawie,że człowiek który startował z list wyborczych Samoobrony będąc byłym premierem,byłym przewodniczącym SLD jest zerem.moralnym. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 10:44 Zerem moralnym to jest Naczelny Nieomylny Ojciec Narodu... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 10:51 99venus napisał: > na takiej podstawie,że człowiek który startował z list wyborczych Samoobrony bę > dąc byłym premierem,byłym przewodniczącym SLD jest zerem.moralnym. Popatrz w lustro, i zastanów się. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 12:42 zastanowiłem się.Miller to dno moralne.podtrzymuję tę tezę. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 12:47 99venus napisał: > zastanowiłem się.Miller to dno moralne.podtrzymuję tę tezę. Prosiłem abyś spojrzał w lustro. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 13:37 spojrzałem.golę się codziennie. czy możesz uzasadnić swoje stanowisko w sprawie Millera? we wszystkich dotychczasowych wyborach głosowałem na listę SLD(oprócz roku 2011). natomiast teraz nie mogę.nie tylko dlatego,że Millerowi pierwszemu udało się to samo co Tuskowi-mieć olbrzymią szansę i totalnie ją zmarnować ale również przez fakt niepotrzebnej i niszczącej lewicę wojny z Kwaśniewskim i wielokrotnego wspólnego z PiS głosowania przeciw PO.SLD stał się skansenem martwiejącej przeszłości. tak więc obawiam się,że spoglądanie w lustro niczego w mojej opinii nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 14:01 99venus napisał: > zastanowiłem się.Miller to dno moralne.podtrzymuję tę tezę. Jestem bardzo odważny.. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Guz 15.09.13, 23:18 To i tak nie źle. Nie tak dawno spotkałem panią, która na pytanie o wykształcenie odpowiedziała, że wyższe. A na kolejne pytanie którą uczelnię skończyła - doprecyzowała: WUML. (dla młodych: link pl.wikipedia.org/wiki/Wieczorowy_Uniwersytet_Marksizmu-Leninizmu ) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Guz 16.09.13, 09:44 W sumie odpowiedź prawdziwa - wyższe od średniego. PS - szukanie dziadka z Wermachtu było be. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Guz 16.09.13, 12:54 ave.duce napisała: > ... Akademia Nauk Społecznych ... > > ... Akademii Nauk Społecznych prz > y KC PZPR ... > > Różnica maleńka taka. > Eh, te życiorysy... ;) > > Duda Guz Chwałka - licytacja trwa. W temacie doktryn społecznych Polska Ludowa stała wyżej w rozwoju niż IVRP. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz 16.09.13, 13:07 tornson napisał: > W temacie doktryn społecznych Polska Ludowa stała wyżej w rozwoju niż IVRP. Epigoni zwykle stoją niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz 16.09.13, 14:06 ave.duce napisała: > tornson napisał: > > > W temacie doktryn społecznych Polska Ludowa stała wyżej w rozwoju niż IVR > P. > > Epigoni zwykle stoją niżej. Najwyżej stoją szperacze cudzych życiorysów? Tych niesłusznych oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz 16.09.13, 14:25 forum.gazeta.pl/forum/w,28,146898900,146926783,Re_Cyngiel_to_ma_kiepskie_zycie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz 16.09.13, 14:28 ave.duce napisała: > forum.gazeta.pl/forum/w,28,146898900,146926783,Re_Cyngiel_to_ma_kiepskie_zycie_.html Wice versa "popisowski ptaszku"....grzebaczu w ludzkich życiorysach. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Guz 16.09.13, 14:36 Brakuje argumentów w tłumaczeniu drobnego krętacza Guza? ps. nie denerwuj się, będzie lepiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Guz 16.09.13, 14:38 ave.duce napisała: > Brakuje argumentów w tłumaczeniu drobnego krętacza Guza? > > ps. nie denerwuj się, będzie lepiej ;) Ja nie mam zamiaru nawet tłumaczyć Guza. Ja,brzydzę się tym co robisz . Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Guz 16.09.13, 15:26 nie zauważyłem żebyś to obrzydzenie objawiał jak przy pomocy IPN,prawicowo-narodowej prasy pisuary i ich poplecznicy niszczyli ludzi. przyzwoitość obowiązuje tylko w jedną stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Pomiędzy UJ a ANS a jest taka sama różnica 16.09.13, 14:07 jak pomiędzy Alma Mater, a K... mać. M. Odpowiedz Link Zgłoś
bozon.higgsa Re: Pomiędzy UJ a ANS a jest taka sama różnica 16.09.13, 14:10 mariner4 napisał: > jak pomiędzy Alma Mater, a K... mać. > M. He he he....znawca bydła to ocenia. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Pomiędzy UJ a ANS a jest taka sama różnica 16.09.13, 14:13 jak to miło trafić na eleganckiego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Pomiędzy UJ a ANS a jest taka sama różnica 16.09.13, 14:41 99venus napisał: > jak to miło trafić na eleganckiego człowieka. Gdybyś znał kontekst .. Odpowiedz Link Zgłoś