15.09.13, 09:16
... Akademia Nauk Społecznych ...

... Akademii Nauk Społecznych przy KC PZPR ...

Różnica maleńka taka.
Eh, te życiorysy... ;)

Duda Guz Chwałka - licytacja trwa.
Obserwuj wątek
    • mariner4 Czerwona świnia i już. 15.09.13, 09:24
      tak jak i jego kompan, Duda.
      M.
      • ave.duce Bez przesady... ale czy to wstyd, że 15.09.13, 09:34
        ANS była przy PZPR i kształciła odpowiednie kadry?
        • notozobaczymy Wykształcenie w ANS 16.09.13, 13:25
          to po prostu wiocha :D
      • zapijaczony_ryj Re: Czerwona świnia i już. 15.09.13, 10:09
        mariner4 napisał:

> tak jak i jego kompan, Duda.
        > M.

i co by tu jeszcze dodać?
      • lionold Re: "Czerwona świnia i już." Co do Dudy to 15.09.13, 10:22
        wczoraj było wyraźnie widoczne nawet po kurtce!
        • ave.duce Re: "Czerwona świnia i już." Co do Dudy to 15.09.13, 10:33
          lionold napisał:

> wczoraj było wyraźnie widoczne nawet po kurtce!

Też mam czerwoną kurtkę ;)
        • remez2 Re: "Czerwona świnia i już." Co do Dudy to 15.09.13, 10:42
          lionold napisał:

> wczoraj było wyraźnie widoczne nawet po kurtce!
          POPiSałeś się.
    • m.c.hrabia Re: Guz 15.09.13, 09:32
      fakt

a ten,Duda Guz Chwałka jakiś tajemniczy
      pl.wikipedia.org/wiki/Chwa%C5%82ka
      • ave.duce Re: Guz 15.09.13, 09:35
        Chwałka Dudzie czy Guzowi? ;)
    • bozon.higgsa Re: Guz 15.09.13, 09:46
      Wikipedia to bardzo cenne źródło informacji....sam B.M.Komorowski to powiedział, więc tak musi być.
      • ave.duce Re: Guz 15.09.13, 09:53
        Akurat do hasła: ANS nie potrzeba "Wikipedii". Pan Guz sam powinien wiedzieć, jaką uczelnię ukończył.
        • remez2 Re: Guz 15.09.13, 09:54
          ave.duce napisała:

> Akurat do hasła: ANS nie potrzeba "Wikipedii". Pan Guz sam powinien wied
          > zieć, jaką uczelnię ukończył.
          Jaki to ma związek z ostatnim protestem?
          • ave.duce Re: Guz 15.09.13, 09:56
            A musi mieć?
            • remez2 Re: Guz 15.09.13, 09:59
              ave.duce napisała:
              > A musi mieć?
              Gdyby chodziło o zasadność protestu - powinno. Ale przecież nie chodzi?
              • ave.duce Re: Guz 15.09.13, 10:04
                Dlaczego "powinno"?
                Zdziwiło mnie, że pan Guz jakby nie doceniał ;) tego, co mu "dała" niegdyś PZPR.

Zasadność protestu to temat na inny wątek.
                • remez2 Re: Guz 15.09.13, 10:09
                  ave.duce napisała:
                  > Zasadność protestu to temat na inny wątek.
                  Ten wątek w sposób przejrzysty łączy się z tym innym.
                  • ave.duce Re: Guz 15.09.13, 10:17
                    No tak, łączy je Guz.
                    • remez2 Re: Guz 15.09.13, 10:20
                      ave.duce napisała:

> No tak, łączy je Guz.
                      Co za skromność. :-)
                      • ave.duce Re: Guz 15.09.13, 10:25
                        Nie znam pana Guza - tyle, co z mediów, ale nie wydaje mi się, żeby skromność była jego cechą.

"zablokujemy cały kraj!"
                        • bozon.higgsa Re: Guz 15.09.13, 10:28
                          ave.duce napisała:

> Nie znam pana Guza - tyle, co z mediów, ale nie wydaje mi się, żeby skromność b
                          > yła jego cechą.
                          >
                          > "zablokujemy cały kraj!"

Jakie jeszcze wady znasz u tego pana?
                          • ave.duce Re: Guz 15.09.13, 10:31
                            Ciekawość - pierwszy stopień do piekła.
                          • sclavus Re: Guz 15.09.13, 11:05
                            forum.gazeta.pl/forum/w,28,146905237,146906575,Re_Guz.html
          • sclavus Re: Guz 15.09.13, 11:02
            ... z rozmowy Guza z Kamysz-Kosiniakiem wynikało, że dla Guza negocjacje są wtedy, kiedy się spełnia jego żądania...
            Kiedy się ich nie spełnia - nie ma nawet rozmów...
            (z protestem może ANS niewiele ma wspólnego, ale rzutuje na osobowość Guza...)
    • bkn6 Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:03
      • ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:07
        Czyli za tą, której nie wyobraża sobie na razie (?) Leszek Miller.
        • bkn6 Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:16
          komuch Guz już gra w drużynie Prezesa i Dudy , vide chociażby jego propisowskie zachowania z ostatnich dni w Warszawie
          • remez2 Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:18
            bkn6 napisała:

> komuch Guz już gra w drużynie Prezesa i Dudy , vide chociażby jego propisowskie
            > zachowania z ostatnich dni w Warszawie
            Wyjątkowo precyzyjnie sformułowany zarzut. A mógłbyś podać jakiś konkret?
          • bozon.higgsa Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:20
            bkn6 napisała:

> komuch Guz już gra w drużynie Prezesa i Dudy , vide chociażby jego propisowskie
            > zachowania z ostatnich dni w Warszawie

Klawiatura nie takie głupstwa wypuszcza.
            Stukaj dalej.
          • ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:21
            Poczuł swoją moc ;)

... "I wespół w zespół, by żądz moc móc wzmóc" ...
        • 99venus Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:20
          nie byłbym w tym taki stanowczy.może nie wyobraża sobie tego publicznie ale w skrytości ducha?
          samorządowe koalicje PiS-SLD już sa.
          dla chleba,dla chleba wszystko się zrobi.
          jak się było w Samoobronie to można być z PiSem.
          • bozon.higgsa Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:24
            99venus napisał:

> nie byłbym w tym taki stanowczy.może nie wyobraża sobie tego publicznie ale w s
            > krytości ducha?
            > samorządowe koalicje PiS-SLD już sa.
            > dla chleba,dla chleba wszystko się zrobi.
            > jak się było w Samoobronie to można być z PiSem.

Samorządowe, niech są jak najhardziej.
            Nie dla chleba....tylko dla ludzi.
            Miller w Samoobronie nie był nigdy.
            Musisz uzupełnić swoja wiedzę.

Od paru lat tacy jak Ty i podobni,wieszczą koalicje SLD-PiS.
            Trzeba mieć rzeczywiście osobliwe poczucie humoru,żeby pisać takie głupoty i pewnie w nie wierzyć.
            • ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:30
              Formalnie nie był, fakt.
              Ale nie przeszkadzało mu startować z list SO.
              • bozon.higgsa Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:31
                ave.duce napisała:

> Formalnie nie był, fakt.
                > Ale nie przeszkadzało mu startować z list SO.

Taka mała różnica, ale co tam.........
                • ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:32
                  Kto napisał, że "mała"?
              • remez2 Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:33
                ave.duce napisała:

> Formalnie nie był, fakt.
                > Ale nie przeszkadzało mu startować z list SO.
                Nie przeszkadzało.
                • bozon.higgsa Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:39
                  remez2 napisał:

> ave.duce napisała:
                  >
                  > > Formalnie nie był, fakt.
                  > > Ale nie przeszkadzało mu startować z list SO.
                  > Nie przeszkadzało.

Chciał aktywnie uczestniczyć w życiu politycznym ale wielki Al kazał swoim paziom nie dopuścić go na listy wyborcze SLD.
                  Co miał zrobić? zachować się jak struś.
                  Prosić wielkiego Ala o łaskę?
                  • 99venus Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:45
                    i dlatego poprosił Leppera?
                    • bozon.higgsa Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:47
                      99venus napisał:

> i dlatego poprosił Leppera?

Ja bym zrobił to samo na jego miejscu.
                      Wrednie i obrzydliwie zachowali się jego dawni koledzy,jednego z nich zrobił nawet ministrem w swoim rządzie.
                    • remez2 Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:52
                      99venus napisał:

> i dlatego poprosił Leppera?
                      Tak.
                      • ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:54
                        remez2 napisał:

> 99venus napisał:
                        >
                        > > i dlatego poprosił Leppera?
                        > Tak.

I znowu cel uświęcił środki. W tym przypadku też to popierasz?
                        • remez2 Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 11:11
                          ave.duce napisała:
                          > I znowu cel uświęcił środki.
                          SO nie była organizacja przestępczą i inne partie nie odżegnywały się od niej.
                          > W tym przypadku też to popierasz?
                          Po wyjaśnieniach zainteresowanego - zdecydowanie tak.
                          • ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 11:15
                            Pytanie było retoryczne. Odpowiedź oczywistą oczywistością.
            • 99venus Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:36
              nue był być może członkiem ale startował w wyborach do sejmu z listy Samoobrony czyli utożsamiał się z programem Samoobrony i z Lepperem.dno.
              • bozon.higgsa Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:40
                99venus napisał:

> nue był być może członkiem ale startował w wyborach do sejmu z listy Samoobrony
                > czyli utożsamiał się z programem Samoobrony i z Lepperem.dno.

Niekoniecznie musiał się utożsamiać z programem Samoobrony i najprawdopodobniej nie zrobił tego.
                • 99venus Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:46
                  załóżmy,że tak było.to znaczy,że jeszcze większa ku...-wszystko zrobi żeby tylko być przy żłobie.
                  i to ci się podoba?akceptujesz to?
                  • bozon.higgsa Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:50
                    99venus napisał:

> załóżmy,że tak było.to znaczy,że jeszcze większa ku...-wszystko zrobi żeby tylk
                    > o być przy żłobie.
                    > i to ci się podoba?akceptujesz to?

Nie odpowiada mi twój prostacki język , nie rozumiesz zresztą sensu moich wypowiedzi.
                    Miller chciał aktywnie uczestniczyć w życiu politycznym,każdy ma do tego prawo i jedynym sędzia jest w tej sprawie wyborca.
                    Nieumieszczenie go na listach wyborczych jest czymś więcej niż zwykłym q...em.
                    • 99venus Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:55
                      może trudno ten sens znaleźć?
                      wyborcy go ocenili i nie wybrali.
                      jakiś przymus umieszczania na listach wyborczych miernot istnieje?
                    • ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 10:56
                      bozon.higgsa napisał(a):

> Miller chciał aktywnie uczestniczyć w życiu politycznym,każdy ma do tego prawo
                      > i jedynym sędzia jest w tej sprawie wyborca.

I wyborca osądził wtedy postępowanie Millera jednoznacznie.
                      • bozon.higgsa Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 11:02
                        ave.duce napisała:

> bozon.higgsa napisał(a):
                        >
                        > > Miller chciał aktywnie uczestniczyć w życiu politycznym,każdy ma do tego
                        > prawo
                        > > i jedynym sędzia jest w tej sprawie wyborca.
                        >
                        > I wyborca osądził wtedy postępowanie Millera jednoznacznie.

No...przecież o tym pisałem.
                        Mieć możliwość startować czyli poddać się osądowi wyborców,lub być tej możliwości pozbawionym.

Samoobrona dała mi możliwość startu w wyborach, której wcześniej nie chcieli dać mi moi niedawni koledzy i przyjaciele z SLD.
                        tnij.org/0bhj
                        • ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 11:13
                          "Złe towarzystwo wciąga dobrych w zgubę" - Leonardo da Vinci
                          • remez2 Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 11:27
                            ave.duce napisała:

> "Złe towarzystwo wciąga dobrych w zgubę" - Leonardo da Vinci
                            Powiedział mając wizję powstania PO.
                            • ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 11:40
                              Nie mam zamiaru się z Tobą licytować. Zwłaszcza na wizje Leonarda da Vinci.
                              • remez2 Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 12:07
                                ave.duce napisała:

> Nie mam zamiaru się z Tobą licytować. Zwłaszcza na wizje Leonarda da Vinci.
                                To dobrze.
                                • ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 12:29
                                  Dla Ciebie - na pewno.
                                  • remez2 Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 12:36
                                    ave.duce napisała:

> Dla Ciebie - na pewno.
                                    Oczywiście, że dla mnie. Po prostu mam fart.
                                    • ave.duce Re: Guz jest za koalicją powyborczą SLD- PiS 15.09.13, 13:45
                                      Tego teraz nie mogę o sobie powiedzieć, bo znowu fan młótek się przyplątał.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,146908359,146908359,Czy_wyobraznia_Leszka_Millera_sie_ubogaci_Oby_nie.html
                                      ;)

Si ju :)
    • erte2 Re: Guz 15.09.13, 10:56
      ave.duce
      Ukończenie WSNS przy KC PZPR samo w sobie nie jest grzechem. Jak również przynależność do PZPR; wielu ludzi należało dla awansu, mieszkania, talonu na "Malucha" czy możliwości wyjazdu pociągiem przyjaźni do sojuza po "złote runo". Był to oczywiście przejaw serwilizmu i takiego trochę dupodajstwa, ale "dla chleba, panie, dla chleba..."
      Natomiast z "nieustraszonym przywódcą związkowym" Jasiem Guzem problem jest inny.
      Otóż w roku 1982., po brutalnym zdławieniu "Solidarności" i jej delegalizacji umundurowana władza ludowa postanowiła założyć nowe związki zawodowe, całkowicie podporządkowane jedynie słusznej linii i sile przewodniej. I na to hasło, jak zawsze, znalazło się trochę mętów i szmat gotowych podjąć to "wyzwanie". A w owym czasie zapisywanie się do tzw. "Nowych Związków" było traktowane trochę jak kolaboracja i nikt, kto miał choćby trochę godności i przyzwoitości nie brał nw tym udziału (nawet wielu szeregowych członków PZPR).
      I w tym właśnie czasie nasz 26. letni wtedy "bohater" staje na czele owego "ruchu związkowego" w całym regionie (bodajże bielsko-podlaskim). Trzeba było być wyjątkową mendą aby w tym wtedy uczestniczyć.
      Dzisiaj natomiast towarzysz Jan Guz próbuje się kreować na przywódcę protestów i jedynego sprawiedliwego.
      Dla mnie zaś i dla wielu z tych którzy w tamtych czasach zostali spacyfikowani towarzysz Jan Guz będzie zawsze szmatą i po prostu kur.wą.
      • ave.duce Re: Guz 15.09.13, 11:01
        Przecież nigdzie nie napisałam, że jest grzechem.

Co do reszty - ten typ (Guz) tak ma. Nie on jedyny, niestety.
      • remez2 Re: Guz 15.09.13, 11:14
        Dla mnie zaś i dla wielu z tych którzy w tamtych czasach zostali spacyfikowani towarzysz Jan Guz będzie zawsze szmatą i po prostu kur.wą.
        Im więcej prób obrażania, tym większa bezsilność. Współczuję.
        • damakier1 Re: Guz 15.09.13, 11:39
          remez2 napisał:

> Im więcej prób obrażania, tym większa bezsilność. Współczuję.

Niewątpliwie racja. Ale to nie jest wątek o prezesie Kaczyńskim i jego ppoddanych, uporczywie obrażających premiera Polski epitetami: zdrajca, mający krew na rękach itp.
          • ave.duce Re: Guz 15.09.13, 12:05
            Nie tylko premiera. Kto się nawinie - a nie jest kaczystą - temu przyłoży Czyste Dobro& co.
            • damakier1 Re: Guz 15.09.13, 12:09
              No, oczywiście, że nie tylko. Tak tylko napisałam dla naprzykładu.
              • ave.duce Re: Guz 15.09.13, 12:33
                A ja kropkę postawiłam nad "i" - chyba Ci tą kropką nie podpadłam, ŁOmatko!
            • remez2 Re: Guz 15.09.13, 12:11
              ave.duce napisała:

> Nie tylko premiera. Kto się nawinie - a nie jest kaczystą - temu przyłoży Czyst
              > e Dobro& co.
              Uważam, że nie należy brać z niego przykładu.
              • ave.duce Re: Guz 15.09.13, 12:36
                Wreszcie mogę napisać, że się zgadzam z Tobą. Postęp.
                • remez2 Re: Guz 15.09.13, 12:38
                  ave.duce napisała:

> Wreszcie mogę napisać, że się zgadzam z Tobą. Postęp.
                  Miło przeczytać.
          • remez2 Re: Guz 15.09.13, 12:09
            damakier1 napisała:

> remez2 napisał:
            >
            > > Im więcej prób obrażania, tym większa bezsilność. Współczuję.
            >
            > Niewątpliwie racja. Ale to nie jest wątek o prezesie Kaczyńskim i jego ppoddany
            > ch, uporczywie obrażających premiera Polski epitetami: zdrajca, mający krew na rękach itp.
            Każdy jest kowalem własnego losu.
            "Jestem szefem partii rządzącej i uważam, że partia rządząca nie powinna działać przy pomocy środków karnych wobec liderów opozycji, nawet jeśli się ma 100-procentowe przekonanie, że oni bardzo złych rzeczy narobili w przeszłości. I dlatego jestem sceptyczny, bo wiem, że to nigdzie dobrze nie wygląda, czy to jest Francja, czy Ukraina” - powiedział w czwartek Tusk dziennikarzom w Brukseli.
        • erte2 Re: Guz 15.09.13, 19:53
          remez2
          dobry człowieku, to nie jest żadna próba obrażania. To jest zwykłe stwierdzenie faktu.
          • remez2 Re: Guz 15.09.13, 20:24
            erte2 napisał:

> remez2
            > dobry człowieku, to nie jest żadna próba obrażania. To jest zwykłe stwierdzenie faktu.
            Ja również stwierdzam fakt - masz niepokojąco niski poziom kortyzolu.
            PS - daruj sobie <dobrego człowieka>, nie ta liga.
      • tornson Re: Guz 16.09.13, 12:53
        erte2 napisał:

> Natomiast z "nieustraszonym przywódcą związkowym" Jasiem Guzem problem jest inny.
        > Otóż w roku 1982., po brutalnym zdławieniu "Solidarności" i jej delegalizacji u
        > mundurowana władza ludowa postanowiła założyć nowe związki zawodowe, całkowicie
        > podporządkowane jedynie słusznej linii i sile przewodniej.
        I jak widać to OPZZ miała rację a nie solidaruchy. OPZZ bronił systemu sprawiedliwości społecznej, solidaruchy robili za pożytecznych idiotów dla odbudowania w Polsce najdzikszej wersji neoliberalnego kapitalizmu. Ci z solidarności muszą mieć teraz niezłego kaca widząc do czego się przyczynili i po czyjej stronie stali w latach 80ych.
    • mila2712 Re: Guz 15.09.13, 12:43
      Krzykacz, furiat....
      merytoryczne zero
      • remez2 Re: Guz 15.09.13, 12:46
        mila2712 napisała:

> Krzykacz, furiat....
        > merytoryczne zero
        Krótko, merytorycznie i kulturalnie. Brawo.
        • mila2712 Re: Guz 15.09.13, 12:57
          jego wystąpienia są najlepszym komentarzem
    • behemot17-13 Re: Guz 15.09.13, 13:13
      zatroskane mordy. się cieszę, jak widzę dupy, dudy, guzy, pryszcze, wrzody.
      • ave.duce Re: Guz 15.09.13, 13:21
        Zabrakło pięty ;)
        • remez2 Re: Guz 15.09.13, 13:24
          ave.duce napisała:

> Zabrakło pięty ;)
          Ale jest morda(siewicz).
          • ave.duce Re: Guz 15.09.13, 13:25
            Gdzie?
            • remez2 Re: Guz 15.09.13, 13:29
              ave.duce napisała:

> Gdzie?
              Po drugiej stronie barykady.
              • ave.duce Re: Guz 15.09.13, 13:35
                No i prawidłowo. Tylko po co barykada?
                Przedstawiciele pracodawców nie są specjalnie lotni, ale mają kasę, która ponoć rządzi światem :(
                • remez2 Re: Guz 15.09.13, 13:43
                  ave.duce napisała:

> No i prawidłowo. Tylko po co barykada?
                  Nie mam pojęcia.
                  > Przedstawiciele pracodawców nie są specjalnie lotni, ale mają kasę, która po
                  > noć
                  rządzi światem :(
                  I aby mieć go więcej zrobią wszystko.
                  • ave.duce Re: Guz 15.09.13, 14:17
                    Nawet płotków pod Sejmem nie było, a Ty barykadę widzisz. Eh, te wizje ;)
                    Jeżeli sądzisz, że TYLKO oni (pracodawcy) zrobiliby wszystko dla kasy, to się mylisz.
                    • remez2 Re: Guz 15.09.13, 20:26
                      ave.duce napisała:

> Nawet płotków pod Sejmem nie było, a Ty barykadę widzisz. Eh, te wizje ;)
                      Bez wizji to mamy aktualnie rządzących. Skutki raczej kiepskie.
                      > Jeżeli sądzisz, że TYLKO oni (pracodawcy) zrobiliby wszystko dla kasy, to się mylisz.
                      Wiem - jeszcze handlarze narkotyków, sutenerzy, kilerzy itp.
                      • ave.duce Re: Guz 15.09.13, 21:40
                        Nie, nie tylko oni. Przypomnij sobie powody, jakie kierowały niektórymi wstępującymi do PZPR.
                        "Zwykli" ludzie.
                        • remez2 Re: Guz 16.09.13, 09:30
                          ave.duce napisała:

> Nie, nie tylko oni. Przypomnij sobie powody, jakie kierowały niektórymi wstępuj
                          > ącymi do PZPR.
                          > "Zwykli" ludzie.
                          Tego akurat nie pamiętam ale sądzę, że takie same jakie kierują niektórymi wstępującymi do PO.
                          • bozon.higgsa Re: Guz 16.09.13, 09:34
                            remez2 napisał:

> ave.duce napisała:
                            >
                            > > Nie, nie tylko oni. Przypomnij sobie powody, jakie kierowały niektórymi w
                            > stępuj
                            > > ącymi do PZPR.
                            > > "Zwykli" ludzie.
                            > Tego akurat nie pamiętam ale sądzę, że takie same jakie kierują niektóry
                            > mi wstępującymi do PO.

Nie, nie zgadzam się.
                            Wielu z tych,którzy wstępowali wtedy do PZPR było ideowcami.
                            Ci,którzy wstępują do PO na pewno nimi nie są.
                            • remez2 Re: Guz 16.09.13, 10:24
                              > Nie, nie zgadzam się.
                              > Wielu z tych,którzy wstępowali wtedy do PZPR było ideowcami.
                              > Ci,którzy wstępują do PO na pewno nimi nie są.
                              Nie podzielam poglądu, że wszyscy członkowie PZPR to byli ideowcy ani, że wszyscy członkowie PO to koniunkturaliści. Dlatego użyłem słowa <niektórzy>. :-)
                              • bozon.higgsa Re: Guz 16.09.13, 10:31
                                remez2 napisał:

Nie podzielam poglądu, że wszyscy członkowie PZPR to byli ideowcy

Dlatego napisałem,że wielu było......
                                > Wielu z tych,którzy wstępowali wtedy do PZPR było ideowcami.

Masz rację,że nie wszyscy członkowie PO to koniunkturaliści.
                                Podobnie jest i w innych partiach.
                          • ave.duce Re: Guz 16.09.13, 11:43
                            Jasne, że nie pamiętasz - źle się wyraziłam, sorki.

Ale frag. zalinkowanego postu Ertego jest akurat na ten temat:

forum.gazeta.pl/forum/w,28,146905237,146906471,Re_Guz.html
                            Wszędzie są ludzie i ludziska.
                            Wymienienie tych - rozmaitych "zawodowców", którzy polecieli/lecą na kasę, ciągnęłoby się w nieskończoność.
    • ave.duce Guz 15.09.13, 18:56
      Hipokryta... do kolekcji ;)

www.fakt.pl/Szef-OPZZ-Jan-Guz-nie-chce-ujawnic-zarobkow,artykuly,222425,1.html
      • bozon.higgsa Re: Guz 15.09.13, 19:04
        ave.duce napisała:

> Hipokryta... do kolekcji ;)
        >
        > www.fakt.pl/Szef-OPZZ-Jan-Guz-nie-chce-ujawnic-zarobkow,artykuly,222425,1.html

Dla równowagi do kolekcji. Hipokryta Tusk o fotoradarach....

www.youtube.com/watch?v=LRd4NPYRQGY
        • ave.duce Re: Guz 15.09.13, 21:41
          bozon.higgsa napisał(a):

> ave.duce napisała:
          >
          > > Hipokryta... do kolekcji ;)
          > >
          > > www.fakt.pl/Szef-OPZZ-Jan-Guz-nie-chce-ujawnic-zarobkow,artykuly,222425,1.html
          >
          >
          >
          >
          > Dla równowagi do kolekcji. Hipokryta Tusk o fotoradarach....
          >
          > www.youtube.com/watch?v=LRd4NPYRQGY
          >

Załóż sobie wątek o Tusku. Ten jest o Guzie, itp.
          • bozon.higgsa Re: Guz 16.09.13, 08:27
            ave.duce napisała:

> bozon.higgsa napisał(a):
            >
            > > ave.duce napisała:
            > >
            > > > Hipokryta... do kolekcji ;)
            > > >
            > > > www.fakt.pl/Szef-OPZZ-Jan-Guz-nie-chce-ujawnic-zarobkow,artykuly,222425,1.html
            > >
            > >
            > >
            > >
            > > Dla równowagi do kolekcji. Hipokryta Tusk o fotoradarach....
            > >
            > > www.youtube.com/watch?v=LRd4NPYRQGY
            > >
            >
            > Załóż sobie wątek o Tusku. Ten jest o Guzie, itp.

Chciałem pokazać inną skalę hipokryzji.
            Ale podsumowując, Twoja chęć grzebania innym w życiorysie jest typowa dla mentalności pisowca i peowca.
            Inaczej mówiąc "popisiałaś" się tym wątkiem.
            • ave.duce Ależ się naszukałam, żeby 16.09.13, 11:48
              pokazać to, co Guz nieudolnie stara się pominąć w swoim życiorysie. Nie on jeden zresztą. Niektórzy jakby urodzili się w 1989 roku ;)

Może znasz odpowiedź na pytanie "dlaczego Guz...?".
              • ave.duce ps. no, góra w 1980 16.09.13, 11:49
      • behemot17-13 Re: Guz 15.09.13, 19:54
        mam wrażenie, że się powtarzam, co mi tam - zatroskane mordy.
        • ave.duce Re: Guz 15.09.13, 21:42
          Pochylone nad... ;)
    • bkn6 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 15.09.13, 19:10
      zobaczcie na foto jaki ten komuch Guz uchachany że PiSiorki podają jemu ręce :
      wiadomosci.wp.pl/gid,15986296,gpage,6,img,15986527,kat,1342,title,Zwiazkowcy-z-calej-Polski-ruszaja-na-stolice,galeria.html
      • 99venus Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 15.09.13, 19:36
        małym ludziom imponują małe gesty.
      • mila2712 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 15.09.13, 19:41
        hahahaha

Trzech muszkieterów.....a ojciec błogosławi
        • bkn6 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 15.09.13, 19:50
          ten komuch Guz to wysłannik L.Millera do konszachtów z PrezesemPanem
          • mila2712 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 15.09.13, 19:56
            Leszek Miller i konszachty z Prezesem ?
            Na pewno nie.
            • 99venus Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 15.09.13, 20:28
              ja bym się nie zarzekał.
              • mila2712 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 08:32
                > ja bym się nie zarzekał.

Na jakiej podstawie tak twierdzisz ?

Owszem Miller mógłby rozpocząć współpracę z Ruchem Palikota ale nie z PIS. To niemozliwe, nierealne
                • bozon.higgsa Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 08:42
                  Owszem Miller mógłby rozpocząć współpracę z Ruchem Palikota ale nie z PIS. To niemozliwe, nierealne

Oczywiście,że Miller nie wejdzie w żadną koalicję z PiS, to niemożliwe,każdy kto mówi o takiej egzotycznej koalicji ma chyba nierówno pod sufitem

Co do Palikota, nie warto się z tym pajacem układać,on jest niepoprawny i niereformowalny.
                  Jak można rozmawiać z facetem,który obiecał zniszczyć SLD i który zarzucał bezpodstawnie Millerowi,że ma krew na rękach w sprawie interwencji w Iraku.
                  • mila2712 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 08:58
                    bozon.higgsa napisał(a):

> Co do Palikota, nie warto się z tym pajacem układać,on jest niepoprawny i nierereformowalny. Jak można rozmawiać z facetem,który obiecał zniszczyć SLD i który zarzucał bez odstawnie Millerowi,że ma krew na rękach w sprawie interwencji w Iraku.

Załóżmy , że ziści się czarny scenariusz i PIS wygrywa wybory. Czy wówczas taki sojusz nie byłby na wagę złota ?
                    Palikot wiele mówił, być może pójdzie po rozum do głowy i przeprosi ( jak to z Wandą było )

• bozon.higgsa Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 09:07
                      Załóżmy , że ziści się czarny scenariusz i PIS wygrywa wybory. Czy wówczas taki sojusz nie byłby na wagę złota ?
                      Palikot wiele mówił, być może pójdzie po rozum do głowy i przeprosi ( jak to z Wandą było )

Wybacz,ale ja mu nie wierzę...myślę,że nie tylko ja.
                      Jeżeli PiS wygra wybory co jest realne,to SLD ma do rozważenia ewentualną koalicję z PO.
                      • mila2712 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 10:05
                        > Wybacz,ale ja mu nie wierzę...myślę,że nie tylko ja.

Wybaczam :)

Jeżeli PiS wygra wybory co jest realne,to SLD ma do rozważenia ewentualną koalicję z PO.

Z PO powiadasz, ale dla większości wszystko....czy dla PSL też znajdzie się tam miejsce ?
                        • bozon.higgsa Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 10:18
                          mila2712 napisała:

> > Wybacz,ale ja mu nie wierzę...myślę,że nie tylko ja.
                          >
                          > Wybaczam :)
                          >
                          > Jeżeli PiS wygra wybory co jest realne,to SLD ma do rozważenia ewentualną koal
                          > icję z PO.
                          >
                          > Z PO powiadasz, ale dla większości wszystko....czy dla PSL też znajdzie się tam
                          > miejsce ?

Napisałem o ewentualnej koalicji z PO,niczego nie przesądzam.
                          Co do PSL, to mam nadzieję,że nie dostanie się do sejmu.
                          Gdyby się dostał to PO ma koalicjanta, SLD powinno zostać w opozycji.
                          • mila2712 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 10:36
                            bozon.higgsa napisał(a):

> Co do PSL, to mam nadzieję,że nie dostanie się do sejmu.

Owszem dostaną się, a potem będzie polityczna prostytucja
                • 99venus Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 10:26
                  na takiej podstawie,że człowiek który startował z list wyborczych Samoobrony będąc byłym premierem,byłym przewodniczącym SLD jest zerem.moralnym.
                  • mila2712 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 10:44
                    Zerem moralnym to jest Naczelny Nieomylny Ojciec Narodu...
                  • remez2 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 10:51
                    99venus napisał:

> na takiej podstawie,że człowiek który startował z list wyborczych Samoobrony bę
                    > dąc byłym premierem,byłym przewodniczącym SLD jest zerem.moralnym.
                    Popatrz w lustro, i zastanów się.
                    • 99venus Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 12:42
                      zastanowiłem się.Miller to dno moralne.podtrzymuję tę tezę.
                      • remez2 Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 12:47
                        99venus napisał:

> zastanowiłem się.Miller to dno moralne.podtrzymuję tę tezę.
                        Prosiłem abyś spojrzał w lustro.
                        • 99venus Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 13:37
                          spojrzałem.golę się codziennie.
                          czy możesz uzasadnić swoje stanowisko w sprawie Millera?
                          we wszystkich dotychczasowych wyborach głosowałem na listę SLD(oprócz roku 2011).
                          natomiast teraz nie mogę.nie tylko dlatego,że Millerowi pierwszemu udało się to samo co Tuskowi-mieć olbrzymią szansę i totalnie ją zmarnować ale również przez fakt niepotrzebnej i niszczącej lewicę wojny z Kwaśniewskim i wielokrotnego wspólnego z PiS głosowania przeciw PO.SLD stał się skansenem martwiejącej przeszłości.
                          tak więc obawiam się,że spoglądanie w lustro niczego w mojej opinii nie zmieni.
                      • bozon.higgsa Re: Guz zwąchuje się z PiS i Dudami 16.09.13, 14:01
                        99venus napisał:

> zastanowiłem się.Miller to dno moralne.podtrzymuję tę tezę.

Jestem bardzo odważny..
      • remez2 A Franz Mauer powiedział do Ola Żwirskiego ... ntx 15.09.13, 20:28
    • veglie Re: Guz 15.09.13, 21:52
      I co z tego?
      • ave.duce Re: Guz 15.09.13, 22:07
        Jak dla Ciebie - to nic.
    • man_sapiens Re: Guz 15.09.13, 23:18
      To i tak nie źle. Nie tak dawno spotkałem panią, która na pytanie o wykształcenie odpowiedziała, że wyższe. A na kolejne pytanie którą uczelnię skończyła - doprecyzowała: WUML. (dla młodych: link pl.wikipedia.org/wiki/Wieczorowy_Uniwersytet_Marksizmu-Leninizmu )
      • remez2 Re: Guz 16.09.13, 09:44
        W sumie odpowiedź prawdziwa - wyższe od średniego.
        PS - szukanie dziadka z Wermachtu było be.
    • tornson Re: Guz 16.09.13, 12:54
      ave.duce napisała:

> ... Akademia Nauk Społecznych ...
      >
      > ... Akademii Nauk Społecznych prz
      > y KC PZPR
      ...

>
      > Różnica maleńka taka.
      > Eh, te życiorysy... ;)
      >
      > Duda Guz Chwałka - licytacja trwa.
      W temacie doktryn społecznych Polska Ludowa stała wyżej w rozwoju niż IVRP.
      • ave.duce Re: Guz 16.09.13, 13:07
        tornson napisał:

> W temacie doktryn społecznych Polska Ludowa stała wyżej w rozwoju niż IVRP.

Epigoni zwykle stoją niżej.
        • bozon.higgsa Re: Guz 16.09.13, 14:06
          ave.duce napisała:

> tornson napisał:
          >
          > > W temacie doktryn społecznych Polska Ludowa stała wyżej w rozwoju niż IVR
          > P.
          >
          > Epigoni zwykle stoją niżej.

Najwyżej stoją szperacze cudzych życiorysów?
          Tych niesłusznych oczywiście.
          • ave.duce Re: Guz 16.09.13, 14:25
            forum.gazeta.pl/forum/w,28,146898900,146926783,Re_Cyngiel_to_ma_kiepskie_zycie_.html
            • bozon.higgsa Re: Guz 16.09.13, 14:28
              ave.duce napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/w,28,146898900,146926783,Re_Cyngiel_to_ma_kiepskie_zycie_.html

Wice versa "popisowski ptaszku"....grzebaczu w ludzkich życiorysach.
              • ave.duce Re: Guz 16.09.13, 14:36
                Brakuje argumentów w tłumaczeniu drobnego krętacza Guza?

ps. nie denerwuj się, będzie lepiej ;)
                • bozon.higgsa Re: Guz 16.09.13, 14:38
                  ave.duce napisała:

> Brakuje argumentów w tłumaczeniu drobnego krętacza Guza?
                  >
                  > ps. nie denerwuj się, będzie lepiej ;)

Ja nie mam zamiaru nawet tłumaczyć Guza.
                  Ja,brzydzę się tym co robisz .
                  • 99venus Re: Guz 16.09.13, 15:26
                    nie zauważyłem żebyś to obrzydzenie objawiał jak przy pomocy IPN,prawicowo-narodowej prasy pisuary i ich poplecznicy niszczyli ludzi.
                    przyzwoitość obowiązuje tylko w jedną stronę?
    • mariner4 Pomiędzy UJ a ANS a jest taka sama różnica 16.09.13, 14:07
      jak pomiędzy Alma Mater, a K... mać.
      M.
      • bozon.higgsa Re: Pomiędzy UJ a ANS a jest taka sama różnica 16.09.13, 14:10
        mariner4 napisał:

> jak pomiędzy Alma Mater, a K... mać.
        > M.

He he he....znawca bydła to ocenia.
        • 99venus Re: Pomiędzy UJ a ANS a jest taka sama różnica 16.09.13, 14:13
          jak to miło trafić na eleganckiego człowieka.
          • remez2 Re: Pomiędzy UJ a ANS a jest taka sama różnica 16.09.13, 14:41
            99venus napisał:

> jak to miło trafić na eleganckiego człowieka.
            Gdybyś znał kontekst ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka