Dodaj do ulubionych

Biedny milioner na pensji minimalnej :)

16.09.13, 21:22
www.wprost.pl/ar/416219/Milioner-pokazal-fige-ZUS-owi/
Otake Polske Chodzilo.
Obserwuj wątek
    • volupte Re: Biedny milioner na pensji minimalnej :) 16.09.13, 22:49
      [b]Zabolało że na ciebie robic nie chce?
      • hummer Re: Biedny milioner na pensji minimalnej :) 16.09.13, 23:11
        volupte napisał:

> [b]Zabolało że na ciebie robic nie chce?

Co ma mnie boleć? Że swoim pracownikom płaci tyle samo? To dobry pan. I prawdziwy patriota.
    • hummer Przynajmniej wiadomo kogo broni Tusk :) 17.09.13, 00:20
      hummer napisał:

> www.wprost.pl/ar/416219/Milioner-pokazal-fige-ZUS-owi/
      > Otake Polske Chodzilo.

biznes.onet.pl/wideo/tusk-to-doprowadzi-do-likwidacji-nawet-kilkuset-ty,140628,w.html
      Facet wygląda na kompletnie oderwanego granatem od rzeczywistości.
    • wiosnaludzikow Otake ? 17.09.13, 07:52
      szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,13312495,Podejrzany_o_wyludzenie_z_ZUS_8_mln_zl_na_wolnosci_.html
      • hummer Prawdziwy patriota 17.09.13, 08:15
        wiosnaludzikow napisał:

> szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,13312495,Podejrzany_o_wyludzenie_z_ZUS_8_mln_zl_na_wolnosci_.html

Zostało mu jeszcze 7 milionów 900 tysięcy.

Nie sztuką jest dać się zabić dla kraju, jak zrobili to mieszkańcy Warszawy 69 lat temu (obchody rzezi jeszcze trwają - postanie w połowie). Sztuką jest żyć dla kraju. To jest patriotyzm.

Kraj - społeczność mająca wspólne cele i historię.
        • wiosnaludzikow Re: Prawdziwym patriotą jest ten... 17.09.13, 08:21
          hummer. Prawdziwi "patrioci" to Ci co ustanowili takie przepisy i system, że jest to w ogóle możliwe.
          • hummer Re: Prawdziwym patriotą jest ten... 17.09.13, 08:26
            wiosnaludzikow napisał:

> hummer. Prawdziwi "patrioci" to Ci co ustanowili takie przepisy i system, że je
            > st to w ogóle możliwe.

To partyjni patrioci.
            • wiosnaludzikow Re: Prawdziwym patriotą jest ten... 17.09.13, 11:36
              hummer napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
              >
              > > hummer. Prawdziwi "patrioci" to Ci co ustanowili takie przepisy i system,
              > że je
              > > st to w ogóle możliwe.
              >
              > To partyjni patrioci.
              To partyjni ...idioci.
              • hummer Re: Prawdziwym patriotą jest ten... 17.09.13, 21:01
                wiosnaludzikow napisał:

> hummer napisał:
                >
                > > wiosnaludzikow napisał:
                > >
                > > > hummer. Prawdziwi "patrioci" to Ci co ustanowili takie przepisy i s
                > ystem,
                > > że je
                > > > st to w ogóle możliwe.
                > >
                > > To partyjni patrioci.
                > To partyjni ...idioci.

Kuci na 4 łapy.
    • mariner4 Podatki powinien płacic każdy 17.09.13, 08:18
      ale przy pewnej polityce rządów podatek staje sie bandyckim haraczem. Ja na przykład buntuję się przeciwko KRIS, 40 letnim emerytom i podobnym patologiom. Płacenie podatków nie może naruszać elementarnego poczucia, ze nie jestem wykorzystywany przez silniejszych ode mnie.
      Gdybym miał dużą firmę to też rozważyłbym wyprowadzenie jej z Polski. Bo tu rządzi prawo, kto mocniej tupnie.
      A czym się ten pan różni od bosów związkowych dbających tylko o swoją kase?
      M.
      • hummer Mógł kupić trochę ziemi i płacić KRUS 17.09.13, 08:20
        mariner4 napisał:

> ale przy pewnej polityce rządów podatek staje sie bandyckim haraczem. Ja na prz
        > ykład buntuję się przeciwko KRIS, 40 letnim emerytom i podobnym patologiom. Pła
        > cenie podatków nie może naruszać elementarnego poczucia, ze nie jestem wykorzys
        > tywany przez silniejszych ode mnie.
        > Gdybym miał dużą firmę to też rozważyłbym wyprowadzenie jej z Polski. Bo tu rzą
        > dzi prawo, kto mocniej tupnie.
        > A czym się ten pan różni od bosów związkowych dbających tylko o swoją kase?

I tak to patriota, że płaci ZUS. :)
        • mariner4 Póki jest KRUS i inne przywileje 17.09.13, 08:36
          trudno potępiać tych co unikają tego nieuczciwego systemu podatkowego.
          Dobry jest taki system, w którym coraz większa liczba podatników płaci coraz mniejsze podatki.
          Ale nie istnieje na świecie rząd, który powie starczy nam pieniędzy na budżet.
          Wszystkie rządy mają jedną wspólną cechę. Potrafią roztrwonić każda sumie pieniędzy.
          Wiedząc o tym odpowiednio się zabezpieczyłem....
          M.
          • hummer Re: Póki jest KRUS i inne przywileje 17.09.13, 08:37
            mariner4 napisał:

> trudno potępiać tych co unikają tego nieuczciwego systemu podatkowego.
            > Dobry jest taki system, w którym coraz większa liczba podatników płaci coraz mn
            > iejsze podatki.
            > Ale nie istnieje na świecie rząd, który powie starczy nam pieniędzy na budżet.
            > Wszystkie rządy mają jedną wspólną cechę. Potrafią roztrwonić każda sumie pieni
            > ędzy.
            > Wiedząc o tym odpowiednio się zabezpieczyłem....

Najsprawiedliwszy jest system, gdy podatki płacą inni, a nie my :)

Przecież podatki płacimy od zysku.
            • mariner4 Re: Póki jest KRUS i inne przywileje 17.09.13, 08:53

> Przecież podatki płacimy od zysku.
              Skoro tak, to najsprawiedliwszy jest podatek liniowy.
              M.
              • hummer Re: Póki jest KRUS i inne przywileje 17.09.13, 08:59
                A w czym jest sprawiedliwy, poza tym, że biedny po odliczeniu kosztów stałych (żywność, media, mieszkanie) płaciłby wtedy więcej? Przynajmniej w modelu proponowanym przez PO.
                • hummer Re: Póki jest KRUS i inne przywileje 17.09.13, 09:39
                  hummer napisał:

> A w czym jest sprawiedliwy, poza tym, że biedny po odliczeniu kosztów stałych (
                  > żywność, media, mieszkanie) płaciłby wtedy więcej? Przynajmniej w modelu propon
                  > owanym przez PO.

Można ustalić ile jest potrzebne na życie na umiarkowanym poziomie rocznie. A potem można opodatkować zysk liniowo, np. dochód powyżej 50 tysięcy na osobę rocznie opodatkowany liniowo w skali 75% :)

Jest liniowo?
          • sverir Re: Póki jest KRUS i inne przywileje 17.09.13, 08:43
            > trudno potępiać tych co unikają tego nieuczciwego systemu podatkowego.

Czyli co, Stokłosa bohaterem narodowym? Mafia paliwowa przedsięwzięciem przedsiębiorczych biznesmenów?

> Ale nie istnieje na świecie rząd, który powie starczy nam pieniędzy na budżet.

Norwegia ma nadwyżki budżetowe.
            • hummer Rzadko się z Tobą zgadzam 17.09.13, 08:46
              sverir napisał:

> > trudno potępiać tych co unikają tego nieuczciwego systemu podatkowego.
              >
              > Czyli co, Stokłosa bohaterem narodowym? Mafia paliwowa przedsięwzięciem przedsi
              > ębiorczych biznesmenów?
              >
              > > Ale nie istnieje na świecie rząd, który powie starczy nam pieniędzy na bu
              > dżet.
              >
              > Norwegia ma nadwyżki budżetowe.

W Norwegii panuje socjalizm i wspólna troska o kraj.
              • mariner4 Ten "socjalizm" nazywa się 17.09.13, 08:57
                ropa i gaz. Mają więcej niż rząd potrafi roztrwonić. To rzadki przypadek. I wyjatek potwierdzający regułę.
                Pracowałem w norweskiej firmie. Wielu Norwegów nie akceptuje systemu podatkowego i faktu, ze mając ropę płaca najwięcej w Europie za benzynę.
                Co kto lubi
                M..
                • hummer Re: Ten "socjalizm" nazywa się 17.09.13, 09:05
                  mariner4 napisał:

> ropa i gaz. Mają więcej niż rząd potrafi roztrwonić. To rzadki przypadek. I wyj
                  > atek potwierdzający regułę.
                  > Pracowałem w norweskiej firmie. Wielu Norwegów nie akceptuje systemu podatkoweg
                  > o i faktu, ze mając ropę płaca najwięcej w Europie za benzynę.
                  > Co kto lubi

Co kto lubi, zastąpiłem, kto to lubi:

Ktoś myślący o przyszłych pokoleniach. Patrz stopka.
                  I spójrz co się stało, gdy się o tym zapomina - Wyspa Wielkanocna.
    • qwakacz_zabanowany Biedny ale SWÓJ . 17.09.13, 21:10
      Ciekawe jak on z tej pensji zyje? Zapewne jeździ rowerem, mieszka w kawalerce, ogląda TVN 24 w starej WELI i chodzi w garniturach pożyczonych od Tuska.

==============================================================
      "Skoro legislacja ma stanowić rzeczywiste prawa, to muszą one wyrażać nie wolę prawodawców, lecz wynik racjonalnej dyskusji(...)Im bardziej rząd jest demokratyczny, tym bardziej zabiega o rzeczywistą zgodę na swoją politykę, a zabiegając o nią - powstrzymuje się od manipulacji propagandowych."

JOHN H. HALLOWELL "Moralne podstawy demokracji"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka