Dodaj do ulubionych

Ruch Postępu

02.10.13, 08:37
Na 99% nowa nazwa poszerzonej partii Palikota. Zgarnął Europę Plus, Unię Lewicy, Demokratów.pl, Polską Partię Pracy, Rację Lewicy. Na zewnątrz zostali Piskorski, Kalisz i Kwaśniewski.

Tym niemniej uważam, że Palikot świetnie rozegrał partię z tymi cwaniakami, którzy wyraźnie chcieli go wykorzystać i nastepnie pozbyć.

Uważam, ze odniesie sukces. Ale to zależy wyłącznie od niego. Na razie wygląda, że wyciągnął wnioski ze swoich głupot. I że relacje w buisnessie nie mają zastosowania do tych w polityce.
Obserwuj wątek
    • cookies9 Re: Ruch Postępu 02.10.13, 09:05
      >Uważam, ze odniesie sukces...

Wątpię.Ten,na którego liczył - Kwaśniewski pozostał poza Ruchem,a reszta to nic nie znaczące nazwiska,tylko polityczny plankton...Połowiczny sukces :-)
      • 1zzarda Re: Ruch Postępu 02.10.13, 09:10
        Uważam że składanie do politycznego grobu Palikota jaki Tuska - jest znacząco przedwczesne! Jeszcze kilka fiutgate i pedofilów i różnie może być!
      • haen2010 Re: Ruch Postępu 02.10.13, 09:56
        Errare humanum est.

Ale przy obecnym rozchwianiu nastrojów i preferencji, degrengolady morale Kościoła i platfusiarni, już solidniejsza, liberalno-lewicowa partia może odnieść sukces.

Wyraźnie również widać, że kościelna lewica Millera zamknęła się jako koalicjant platfusiarni. Nie widzę logiki w tym, że zdegustowani Tuskiem mają przenieść swoje preferencje na jego przydupasa. W dodatku ramola i komucha.
        • remez2 Re: Ruch Postępu 02.10.13, 10:15
          W dodatku ramola i komucha.
          Patrzysz w lustro i opisujesz to co widzisz?
          • haen2010 Re: Ruch Postępu 02.10.13, 11:07
            Niczego nie ujmując Millerowi - nie zacna i dość parszywa kreatura jest. Znamy ten życiorys od sekretarza partii w Żyrardowie do dnia dzisiejszego.
            • remez2 Re: Ruch Postępu 02.10.13, 11:25
              haen2010 napisał:

> Niczego nie ujmując Millerowi - nie zacna i dość parszywa kreatura jest. Znamy
              > ten życiorys od sekretarza partii w Żyrardowie do dnia dzisiejszego.
              Stosując tę poetykę jesteś zacną i mało parszywą kreaturą?
            • zoil44elwer Re: Ruch Postępu 02.10.13, 11:28
              haen2010 napisał:

> Niczego nie ujmując Millerowi - nie zacna i dość parszywa kreatura jest. Znamy
              > ten życiorys od sekretarza partii w Żyrardowie do dnia dzisiejszego.
              Mało wiesz o Millerze,nawet jego sekretarzowanie KW umieściłeś w złym mieście-żyrardowie a to były SKIERNIEWICE.
              • haen2010 Re: Ruch Postępu 02.10.13, 11:42
                No, piszę o sekretarzowaniu w jakieś tkalni w Żyradowie. Stąd pewnie jego zainteresowanie babską naturą.
                • zoil44elwer Re: Ruch Postępu 02.10.13, 11:54
                  wwhaen2010 napisał:

> No, piszę o sekretarzowaniu w jakieś tkalni w Żyradowie. Stąd pewnie jego zaint
                  > eresowanie babską naturą.
                  W żyrardowskiej tkalni był elektrykiem po zawodówce,uczniem wieczorowego technikum i v-przewodniczącym ZMS.
    • akcja_grzyby Re: Ruch Postępu 02.10.13, 09:14
      Czyli stawia pan na Palikota. A za ile pan powie, że Palikot się skończył i popełnił karygodne błędy? Jak miło być dziewicą i wierzyć w przyszłą piękną miłość, a jak randkowanie się zbliża krzyczeć, że każdy facet to świnia.
    • dorlor Re: Ruch Postępu 02.10.13, 09:54
      Ruch Podstępu... ewentualnie nazwa Ruch z ustępu, to dobrze oddaje istotę palikota i jego przygłupów.
      • haen2010 Re: Ruch Postępu 02.10.13, 10:08
        Nie musisz się wysilać. Całkowicie rozumiem twoje kłopoty z odbytem.
        • dorlor Re: Ruch Postępu 02.10.13, 10:18
          To ty znawca odbytów jesteś? Witam Panie Biedroń.
    • nazimno Tak na marginesie. 02.10.13, 10:17
      Wszystko jest wzgledne.
      Pojecie "postep" - rowniez.
      Ciekawe, bardzo ciekawe, co oni zamierzaja nazwac tym pojeciem.

PS

Pamiętajcie, drogie dziatki,
      Nie żartować z ojca, matki,
      Bo paraliż postępowy
      Najzacniejsze trafia głowy.
      (Zelenski-Boy)

• pan.nikt Re: Ruch Postępu 02.10.13, 11:42
      LEWACTWO TO POSTĘP?????????????????

ot żartowniś z ciebie
      • dorlor Re: Ruch Postępu 02.10.13, 12:10
        "Ruch z ustępu" to godna nazwa dla stolców od palikota.
        • haen2010 Re: Ruch Postępu 02.10.13, 13:27
          Dobrze radzę. Z takimi kłopotami od razu do najbliższego proboszcza. Klasztoru też.
          • pan.nikt Re: Ruch Postępu 02.10.13, 15:58
            po co??

a swoja droga ten RUCH POSTEPU jest ok POSTEPU W TEMPIE GEOMETRYCZNYM DO SAMEGO DNA PIEKLA
    • douglasmclloyd Ruch Ustępu 02.10.13, 14:37
      Żeby nie załatwiali się na starówkach.
    • man_sapiens Re: Ruch Postępu 02.10.13, 14:43
      Partia lewicowo-liberalna jest bardzo potrzebna, w Sejmie i w PE. Niestety wątpię, żeby wielu wyborców, którzy postawili poprzednio na Ruch Palikota ponownie zaufało partii kierowanej przez Palikota.
      • haen2010 Re: Ruch Postępu 02.10.13, 15:20
        No cóż, twardy elektorat zachował. Bo w sejmie oprócz niego - sama kościelna prawico-lewica. Mniejszości i ci od skręta na kogo mają głosować, ja się pytam?

Ile to razy para Kaczor-Donald zmieniała swoje poglądy i image? Przez ile lat gdański bubek uchodził za wolnościowego liberała zanim kary i więzienia skutecznie nie wyleczyły ludzi?

Reasumując - tylko Palikot może coś zrobić dla liberałów i lewicy. Na tym polu, w tym zakresie plus oferta pracy - nie ma nikogo w tej małpiarni sejmowo-rządowej. Myślą wyłącznie w kategorii wygody i bezpieczeństwa własnej dupy. Nachapać się na krzywy ryj to jedyny motyw i cel, który im przyświeca.
    • chateau Co tak licho? 02.10.13, 14:52
      Trzeba bezkompromisowo: Partia Umiarkowanego Postępu (w Granicach Prawa.)
    • smalltownboy Re: Ruch Postępu 02.10.13, 15:33
      A jeśli ktoś nie będzie chciał uczestniczyć w postępie (jeśli będziecie rządzić) to go siłą zmusicie do tzw. nowoczesności?
      Nie, nie chodzi mi o sprawy ideologiczne, tylko np. takie.
      • man_sapiens Re: Ruch Postępu 02.10.13, 15:38
        Skoro możesz zmuszać mnie i moje dzieci do oddychania spalinami z twojego pieca węglowego...
        Ach, sorry, przecież dajesz nam wybór, możemy nie oddychać albo w celu oddychania wyjeżdżać np. do Niemiec.
        • chateau Re: Ruch Postępu 02.10.13, 15:44
          Płock ma swoją specyfikę ;-)
        • smalltownboy Re: Ruch Postępu 02.10.13, 15:45
          No i to jest właśnie lewactwo. Tak myślałem. A ty mnie zmuszasz do wdychania spalin ze swojego auta. Też zakazać. A przepraszam, tutaj europejscy naukowcy (dawniej radzieccy) wprowadzili własne normy wg. dopasowania do siebie.
          A temat dotyczy gazu a nie węgla, ale przy okazji węgla, czym lewactwo ogrzeje w zimie biedniejszą część społeczeństwa? I kto zapłaci za "ekologię"?
          • chateau Re: Ruch Postępu 02.10.13, 15:49
            Biedniejsza część jak każda inna ogrzeje się sama.
            Lewactwo nikogo grzać za friko nie będzie.
            • smalltownboy Re: Ruch Postępu 02.10.13, 15:50
              Ale on pisze o zakazie palenia węglem przez biedniejszą część społeczeństwa, dlatego moje pytanie jest zasadne.
              • chateau Re: Ruch Postępu 02.10.13, 15:58
                Nie. On pisze o zakazie palenia w piecu węglowym. O węglu nic nie było.

Dopóki palisz w miarę suchym węglem to jest OK. Ale ludziska palą mokrym świństwem, płytami wiórowymi, pismami ilustrowanymi z ubiegłego dziesięciolecia tudzież opakowaniami po jogurtach, serkach, kefirach i innych diabłach. I wtedy nie jest OK.
                • smalltownboy Re: Ruch Postępu 02.10.13, 16:00
                  Wiem o czym pisze. Kto zatem dopłaci tym ludziom do ogrzewania w zimie różnicę pomiędzy dzisiejszymi cenami i tak drogiego węgla, a nowymi, droższymi formami ogrzewania? Ludzie mają pozamarzać w imię ekoterroryzmu?
                  • chateau Re: Ruch Postępu 02.10.13, 16:07
                    Nie wiesz. Gdyby ludzie palili węglem to nie byłoby tematu.
                    Ale palą czym się da. To nie jest ekoterroryzm tylko instynkt samozachowawczy.
                    M. in. dlatego nie jeżdżę do Zakopanego.
                    • smalltownboy Re: Ruch Postępu 02.10.13, 17:52
                      Przecież chodzi o całkowity zakaz palenia paliwa stałego od 2020 roku.
                      zakaz
          • man_sapiens Re: Ruch Postępu 02.10.13, 16:09
            > No i to jest właśnie lewactwo. Tak myślałem. A ty mnie zmuszasz do wdychania
            > spalin ze swojego auta. Też zakazać
            Nie, wystarczyło nakazać montowania katalizatorów w samochodach, także moim.
            Ogrzewanie z ciepłowni jest w sumie tańsze niż węgiel a węgiel jest tani tylko dlatego, że wszyscy razem dopłacamy do górniczych emerytur i zniszczeń środowiska. Węgiel opałowy jest zwolniony z akcyzy, gaz nie jest. itd. itp.

Możesz mi powiedzieć co upoważnia ciebie i innych do skracania mojego życia przez zmuszanie mnie do wdychiwania rakotwórczych substancji w pyle ze spalania węgla?
            • smalltownboy Re: Ruch Postępu 02.10.13, 17:51
              Niedługo zaczną wam przeszkadzać bezdomni i niepełnosprawni, bo psują estetykę przestrzeni.
              To ty mi powiedz, co jest ważniejsze - zapewnienie ciepła tu i teraz czy hipotetyczny rak za X lat, jeżeli w ogóle on wystąpi?
              • man_sapiens Re: Ruch Postępu 02.10.13, 19:10
                Bezdomni i niepełnosprawni nie niszczą mojego zdrowia. Spaliny z węgla zatruwają rakotwórczymi substancjami, metalami ciężkimi i izotopami promieniotwórczymi.

Ja jednak ciągle czekam kiedy odpowiesz na pytanie: co upoważnia ciebie do zatruwania mnie i mojej rodziny (tudzież bezdomnych i niepełnosprawnych), do niszczenia naszego zdrowia i skracania życia? Może w Wikipedii znajdziesz odpowiedź?
                • smalltownboy Re: Ruch Postępu 02.10.13, 19:11
                  Bieda upoważnia. Ktoś ma zamarznąć zimą, by waćpan płucek sobie nie oczernił sadzą? :))
            • smalltownboy Re: Ruch Postępu 02.10.13, 17:56
              I jeszcze jedno. Skoro ciepło z PECu jest tańsze od palenia węglem, to wytłumacz czemu w miastach jeszcze do połowy lat 90 tych, większość osiedli domków jednorodzinnych była podłączona do PECu, a dziś prawie każdy z tych domków zrezygnował z tego dobrodziejstwa i ogrzewa się sam?
              A druga sprawa, czy na wsiach i małych miasteczkach też są ciepłownie?
    • tw_wielgus Re: Ruch Postępu 02.10.13, 15:54
      Właśnie zwijam się ze śmiechu. Nie będziesz miał nic przeciwko temu, że jeżeli kiedyś będę potrzebował dyżurnego lzusa to wynajmę cię na godzinkę?
    • mariner4 No nie trzeba będzie toalet punlicznych jak 02.10.13, 16:29
      Palikot dojdzie do władzy. Jego człowiek przetarł już ścieżkę....
      To są świnie!
      M.
    • ayran Re: Ruch Postępu 02.10.13, 16:52
      haen2010 napisał:

> Na 99% nowa nazwa poszerzonej partii Palikota

Rozumiem, że ten zwycięski jeden procent po raz kolejny poświadczy twoją nieomylność?
      • haen2010 Re: Ruch Postępu 03.10.13, 08:02
        Ten jeden procent to na fantazję Palikota. Nie ma być Polski, nie ma być Plusa i Palikota. Ma być Ruch. Może być np Ruch Nowoczesnego Państwa, albo coś w tym rodzaju.

Ruch Postępu przewijał się najczęściej.

Nie jest źle, bo nagonka kościelnych, prawicy i lewicy, przypomina tę sprzed trzech lat. Tuskowy przydupas organizuje nawet konkurencyjne zbiegowisko. Platfusiarnia już nie jest w stanie.
        • m.c.hrabia Re: Ruch Postępu 06.10.13, 08:18
          Ty to masz prawdziwy dar przewidywania, każda przepowiednia ci się sprawdza.

zagraj w lotto, z torbami ich puścisz.
    • volupte Re: Ruch Postępu 02.10.13, 19:20
      Chce to będzie miał - Ruch Ustepu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka