Dodaj do ulubionych

Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Kieżuna

12.10.13, 13:25
Witold Kieżun punktuje precyzyjnie zaniechania i błędy naszej transformacji, tymczasem picer z Sopotu jest dumny i zadowolony ze swych "dokonań", a mętne media utwierdzają w tym przekonaniu rzesze bezmyślnych( żeby nie nazwać precyzyjniej - po prostu głupich ) obywateli III RP...
Obserwuj wątek
    • alistair-p Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 12.10.13, 13:30
      Niektórzy twierdzą,że ziemia jest płaska.Nawet istnieje ogólnoświatowe stowarzyszenie.
      • wiosnaludzikow Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 07.10.14, 07:27
        Na każde twierdzenie można dobrać prosty i demagogiczny cytat na "za" jak i na "nie".
    • m.c.hrabia Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 12.10.13, 13:44
      Witold Kieżun: połączenie alzheimera z biegunką .
      • neouser Ma biegunkę i biegnie, ale nie wie gdzie i po co. 12.10.13, 13:51
        Połączenie alzheimera z biegunką!
        Ma biegunkę i biegnie, ale nie wie gdzie i po co.
    • ave.duce Może zaprosić do dyskusji prof. Rybińskiego - 12.10.13, 13:53
      wybitnego kaczystowskiego guru ekonomii, założyciela funduszu Eurogeddon?
      • camille_pissarro Re: Może zaprosić do dyskusji prof. Rybińskiego - 12.10.13, 14:46
        Durna babo , Rybiński nie jest lemingiem, nie umiesz czytać ?
        • piq też się na Rybińskiego powoływałeś,... 12.10.13, 15:08
          ...brudna i głupia PiSdo, jako na autorytet. Dzisiaj jego funduszyk stracił połowę zainwestowanych przez ludzi pieniędzy. Ave ma tutaj merytoryczną, kwestionując twoje, kanalio_pisuaro, autorytety.
          • camille_pissarro Re: też się na Rybińskiego powoływałeś,... 12.10.13, 15:17
            Z Napoleonami , Snowballami et consortes nie prowadzę dyskusji "tfórco" :) - wypad szmato
            • sclavus Re: też się na Rybińskiego powoływałeś,... 12.10.13, 16:03
              Jakie to piękne!: kamilkowi-loserowi, nie tylko nerwy, ale - przede wszystkim - zwieracze puszczają...
              Chce się, widać, do nśp. Lecha "zimnego" Kaczyńskiego upodobnić... :D:D:D:D:D:D
            • piq ja nie chcę z tobą dyskutować,... 12.10.13, 23:59
              ...bo to jak dyskutować z pleśnią na zepsutej grochówce. Mogę cię co najwyżej dźgnąć jaimś kijkiem, bo czasami wielkopaństwo ma takie rozrywki jak mieszanie kijkiem pleśni na zepsutej grochówce. Nie nadajesz się do niczego innego poza wyrzuceniem do kibla i spuszczeniem wody, bieduleczko. A teraz won, już mi się znudziłeś.
        • ave.duce Ah, to faktycznie nie ma sensu zapraszać tego 12.10.13, 18:09
          wykształCIOŁKA do jakiejkolwiek dyskusji.
          Zwłaszcza, że jego "prognozy" są nic nie warte.

ps. zostać nazwana przez kogoś takiego "durną babą" to komplement.
          Weź coś od razu na uspokojenie, bo skończysz jak Kaczyński.
          • camille_pissarro Re: Ah, to faktycznie nie ma sensu zapraszać tego 12.10.13, 18:41
            A jaki jest sens dyskutować z przedstawicielka LGBT, nie ma najmniejszego. I tego się trzymaj , poskarż się Magdzie, Kazi lub Wandzi , że jesteś sekowana przez takiego jednego z portalu Gazeta.pl :))))
            • piq nie jesteś w stanie sekować nikogo,... 12.10.13, 23:55
              ...kanalio-pisuaro, bo jesteś za głupi. Ja się z ave nie zgadzam w wielu sprawach, ale ona trzyma poziom intelektualny, a ty jesteś intelektualnie na poziomie motylicy wątrobowej, pipciu. Nie ma na fk nikogo głupszego od ciebie i tornsona. A teraz spadaj, matołku, póki się jeszcze nad tobą lituję.
            • erte2 Re: Ah, to faktycznie nie ma sensu zapraszać tego 13.10.13, 14:32
              camille_pissarro
              Cumelciu głupolciu - sekowanym można być przez kogoś kto ma rzeczywistą władzę, wpływy albo choćby autorytet. Ty zaś nie posiadasz niczego z tej listy, jak również najzwyklejszej chocby kindersztuby; nawet posługiwanie się nieco trudniejszymi słowami idzie ci jakoś nietęgo. Zebyś był choć złośliwy (bo, jak wiadomo, złośliwość jest cechą ludzi inteligetnych), ale ty jesteś po prostu chamski (szczególnie jeśli brakuje ci argumentów, czyli zawsze).
              Konkludując - nie jesteś w stanie nikogo sekować; co najwyżej możesz próbować kogoś obrazić - ale czy ktoś o mentalności żula i obszczymura jest w stanie obrazic kogokolwiek ?
      • dystans4 Re: Może zaprosić do dyskusji prof. Rybińskiego - 12.10.13, 15:26
        I Bugaja Ryszarda, prawdopodobnie nieutulonego w żalu za barkiem alkoholowym doradcę prawdziwego prezydenta, co to wieszczył i promował argentyńską wersję kryzysu w Polsce, i triumfalny wzlot notowań pierzastych i blaszkodziobych.
        --
        buldog.
      • wiosnaludzikow Re: Może zaprosić do dyskusji prof. Rybińskiego - 12.10.13, 16:02
        ale niestety Rostowski myli się raz za razem w budżecie a to dotyczy całego państwa a nie jednego funduszu.
    • dystans4 Na szczaw !!! 12.10.13, 13:53
      Wcale nie precyzyjnie, wiele pomija, trochę kłamie. A można powiedzieć więcej.
      Omawiać wszystko po kolei nie chce mi się, dlatego tylko kilka spraw.
      Kłamie, kiedy mówi, że cały wypracowany zysk idzie za granicę.
      Rozrost administracji oraz bezrobocie - prawda. Dwie różne sprawy, pierwsza całkowicie w kompetencji i w zasięgu możliwości układów trzymających władzę (w państwie, w samorządach). Żaden się na biurokrację nie zamachnął, tylko powiększał ją o własny segment (przoduje PSL). Bezrobocie jest pochodną wielu procesów, szantażu związków zawodowych - górników, rolników, prawników, służb itd., - wolnych decyzji władz, rozwalania wielkich zakładów pracy (przez związki zawodowe, przykłady - Ursus, stocznie, FSO itd.), przestępczej prywatyzacji z łapówkami dla zatrudnionych oraz tzw. elity, braku nakładów na R&D.
      Można jeszcze sporo powiedzieć. Także o bezprzykładnym złodziejstwie - SLD (w ramach porozumień Okrągłego Stołu), PC, ZChN i innych.

Wcale nie precyzyjnie mówi. Partaczy i szkoda czasu to omawiać. Na szczaw!
      --
      buldog.
      • camille_pissarro Re: Na szczaw !!! 12.10.13, 14:45
        Na szczaw to ty powinieneś się wybrać z Niesiołowskim :) Twoje wypociny to jest takie "just skim" :) nad tezami W.Kieżuna. W którym kraju struktura bankowości jest taka jak na Wisłą ? A jak to to wygląda w przypadku naszego przemysłu, handlu, usług etc ?
        "Bezrobocie jest pochodną wielu procesów " i tu zgoda - choć wymieniłeś raptem kilka .
        W którym kraju chroni się miejsca pracy tak jak u nas , zakupując za ciężkie pieniądze składy pociągów , które nie będą w żadnym stopniu osiągnąć swych możliwości ( chodzi o rozwijanie prędkości ( kiepska infrastruktura ) i do ich utrzymania bierze się zagraniczną firmę, która nie uzyskała atestu w żadnym z krajów, który Pendolino zakupił :)
        Jak mogą pracownicy nad Wisłą dobrze zarabiać, i liczyć na wyższe apanaże, skoro tylko odtwarzają nie nasze myśli techniczne ? Jak miejsce w innowacyjności zajmują Polacy A.D. 2013 ? itd. itd.
        • dystans4 Re: Na szczaw !!! 12.10.13, 15:12
          Nie miałem ambicji potraktować solidnie całego tematu. Zapowiedziałem, że "wybiórczo", jak na portal przystało. Poza tym na inne "POtraktowanie" okazałem się za leniwy (drętwe to, nie poruszyło mnie). Dlatego nie można stawiać mi wybiórczość jako zarzut.
          Bankowość - zgoda. Jeszcze dziś to wygląda to już w sposób bardziej cywilizowany, w latach 90-ych to był/bywał czysty rozbój. A przypominasz sobie pana Kownackiego, członka - tak, członka! - patriotycznej elity? Bo ja - tak. Ale powiedziałem, że wszystko wybiórczo.
          Pozostałe zarzuty - z wieloma się zgadzam. Zakup Pendolino, przy wszystkich za i przeciw (a na sprawie się nie znam), chyba niezbyt szczęśliwy i niespecjalnie rozsądny. Albo trochę wolniejsze (właściwie tylko teoretycznie, bo Pendolino i tak tylko na niewielu kawałkach trasy będzie jechało szybciej, niż 200 km/h) i polskie, i znacznie tańsze, albo - znacznie szybsze, wprowadzające do I ligi europejskiej.
          O braku nakładów na R&D i tłumieniu innowacyjności gospodarki napisałem. Ostatnio przede wszystkim dlatego, że PiS i PiS-prezydent blokowali wszelkie próby ograniczenia złodzeijstwa górniczej Solidarności i reszty krewnych i przyjaciół Kaczyńskiego.
          --
          buldok.
          • frostu Re: Na szczaw !!! 13.10.13, 11:29
            Widać, że się nie znasz, bo nie popierając PO można uważać Pendolino za świetny i potrzebny zakup. Ten pociąg jest wykorzystywany politycznie i mnóstwo osób bredzi i gada głupoty o nim.
    • szwampuch58 Re: panie freelancer.. 12.10.13, 14:04
      ...szczegolnie ta teza jest zajebista: "potencjał produkcyjny, to PRL była na 12. miejscu na świecie. I to nie są bujdy " SiEm wzruszylem dziaduniem,socjalizm wolski Rulez
      • dystans4 Re: panie freelancer.. 12.10.13, 14:48
        Przyznaję, nie doczytałem, byłbym wspomniał. Perełka.
        --
        bul.
      • camille_pissarro Re: panie freelancer.. 12.10.13, 15:14
        Daleko mi do tego by być apologetą Gierka i innych genseków, jednak nie jestem takim durniem jak ty by pewne osiągnięcia negować :) Tak było lemingu , np. za Gierka wybudowano większość mieszkań, w których żyje większość Polaków , to durniu tez chcesz zanegować ? Wiadomo jakie są to te mieszkania w wielkiej płycie , ale na nowe ludzi nie było stać i nie będzie stać :)
        • dystans4 Re: panie freelancer.. 12.10.13, 15:22
          Powinieneś nie zapominać i dodać "jesteśmy partią lewicową", że Gierek i Jaruzelski bo byli patrioci, a Józef Oleksy to lewicowy polityk średniego pokolenia.
          Z jedynie słusznych pozycji ideolo gromić zaplute karły reakcji.
          --
          buldok.
          • camille_pissarro Re: panie freelancer.. 12.10.13, 15:46
            Durniu , twoi guru neoliberałowie znad Potomaku doprowadzili do shutdownu Stany Zjednoczone, i jeśli nasz picer z Sopotu utrzymałby się u steru władzy przez kolejne lata to samo będziemy mieli nad Wisłą. Ponadto durniu, gdybyś nawet pobieżnie przyjrzał się moim postom na FK to nie pisałbyś takich bzdur, że estymą darzę postkomunistów , a w szczególności byłych genseków ( jeśli w ogóle wiesz kto zacz ? :))))
            • dystans4 Re: panie freelancer.. 12.10.13, 19:38
              Ależ nie napisałem, że darzysz komunistów estymą Ty - to Twój szef tak ma, a Ty za panią matką (chyba ta płeć, specjalność PiS - nie znam się na tym) powtarzasz, co powie. Także powyższe, tak jak wszyscy PiSowcy. Ale w "gensekach" wydało się nabożne uwielbienie Kaczora i jego poddanych - oni nie byli gensekami, tylko pierwszymi sekretarzami i działali zgodnie z Instrukcją Pierwszego Sekretarza.
              A ci neoliberałowie znad Potomaku, to tylko specjaliści od produkcji piramid, funduszy hedgingowych i parapieniędzy (jeśli wiesz, o czym piszę), aferzyści pokroju Kownackiego, niż liberałowie. Porządzą kilka lat prezes z Kownackim, to zobaczysz i poczujesz (zresztą, to jak poczujesz, zależy od miejsca siedzenia - może razem z Kownackim na Manhattanie? - bo w Polsce będzie darcie pierza).
              --
              buldok.
              • camille_pissarro Re: panie freelancer.. 12.10.13, 19:50
                Daj Boże, żeby porządzili.Jeśli pójdą ścieżka V.Orbana to maja przed sobą długi okres spokoju "))))))))))))))))
                • camille_pissarro Re: panie freelancer.. 12.10.13, 19:59
                  Oczywista,to wszystko powyższe przy fundamentalnym założeniu, że wygrają w takim stopniu, że nie będą potrzebowali koalicjanta :)
              • dystans4 Re: panie freelancer.. 12.10.13, 19:58
                Ale to, że nie nie jesteście frii, a tylko kłapiecie dziobami to co powiedział obecny I sekretarz (chciałoby się - gensek - nima!), to doskonale wiadomo. Na każdy temat - Kaczor największy, najgenialniejszy (pamiętasz Genialny Plan wodza?, - jakoś, kurczę, coś mało o nim słychać), najprawdziwszy, Ojciec, Matka (to prędzej) Narodu i co tylko chce. W kulturze, nauce, gospodarce.
                Przy okazji, kolejny raz potwierdza się Wasza doktryna pierwszeństwa polityki przed gospodarką. Stara komunistyczna zasada, z czasów Stalina, albo jeszcze wcześniejszych (lata dwudzieste).
                --
                Z komunistycznym pozdrowieniem pionieram Rodiny
                www.sovmusic.ru/m/molodez2.mp3buldok.
                • dystans4 Poprawka 12.10.13, 20:01
                  Nawet przeglądarka się buntuje przeciw idei drobiowego postępu, dlatego wklejam jeszcze raz.
                  Z komunistycznym pozdrowieniem pionieram Rodiny
                  buldok.
                  www.sovmusic.ru/m/molodez2.mp3
                  • camille_pissarro Re: Poprawka 12.10.13, 20:58
                    No i jak tu z wami "towariszczu" prowadzić dyskurs ? Skoro prostego linka nie jesteście w stanie zaprezentować :")
                • camille_pissarro Re: panie freelancer.. 12.10.13, 20:57
                  Jak po drugiej stronie ( tzn. w obozie rządzących ) są prawie sami filistrzy to na nich i sam "kaczor" jest dobry :))) W odwodzie są od niego bardziej dynamiczni, pomimo, że nie haratają w gałę :)))))
              • x2468 Re: panie freelancer.. 06.10.14, 22:49
                Gensek to sekretarz generalny dzisiaj pis.
      • dr.krisk Śliczności....... 13.10.13, 13:18
        szwampuch58 napisał:

> ...szczegolnie ta teza jest zajebista: "potencjał produkcyjny, to PRL była na 1
        > 2. miejscu na świecie. I to nie są bujdy " SiEm wzruszylem dziaduniem,socjaliz
        > m wolski Rulez
        Coś niebywałego. PRL jako Potęga Przemysłowa.....
        Jeżeli inne wynurzenia tego pana są na tym poziomie, to można sobie je darować.
        • dystans4 Re: Śliczności....... 13.10.13, 16:32
          Z grubsza tak - są, przynajmniej te, które czytałem.
          Oczywiście, zdarzyło mu się powiedzieć i coś słusznego, ale czy widziałeś, żeby generator szumów dawał same błędne odpowiedzi? Musiałby być genialny.

Uwagi i przeciwdziałania wymaga zachowanie mediów oraz tych wszystkich, którzy robią z niego autorytet.
          --
          Pozdrowienia
          buldog.
    • behemot17-13 Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 12.10.13, 14:06
      tzw. transformacja, 1989 - 2013. tymczasem picer z Sopotu jest dumny i zadowolony ze swych "doko
      > nań", a mętne media utwierdzają w tym przekonaniu rzesze bezmyślnych( żeby nie
      > nazwać precyzyjniej - po prostu głupich ) obywateli III RP...
      Tusk to jednak podły polityk, rządzi przez ponad dwadzieścia lat nie dopuszczając nikogo innego do rządzenia, a mogło być tak pięknie.
      • m.c.hrabia Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 12.10.13, 14:12
        Tusk to jednak podły polityk, rządzi przez ponad dwadzieścia lat nie dopuszczaj
        > ąc nikogo innego do rządzenia, a mogło być tak pięknie.

a w szczególności dwojaczków kaczych i trojaczków monachijskich ,cumla ,silesjusa, i ludowej.
    • zbysio45 Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 12.10.13, 14:20
      Jakie sukcesy ma rzad Pana premiera Tuska bo ja znam same porazki i błedne decyzje.
      • m.c.hrabia Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 12.10.13, 14:44
        Zbysiu sam jesteś porażką rodzaju ludzkiego, więc nie dziwota.
      • behemot17-13 Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 12.10.13, 14:46
        widzisz adams, prawie dwie kadencje zmarnowane, same porażki i utrapienia, za co by się nie wziął to spartoli, mocny w gadce a jak przyjdzie co do czego, uszy po sobie. zbyszku, druhu mój, zmówmy modlitwę za powrót do władzy przenajświętszego Jarusia. pozdrawiam tradycyjnie, buziaczki w dupcię pana prezesa.
      • zgred-zisko Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 12.10.13, 14:58
        Spróbuj zbadać wzrok. Są tacy ludzie, którzy - na przykład - nie widzą pewnych kolorów, chociaż te kolory istnieją.
    • pan.nikt Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 12.10.13, 14:55
      oczywiście, że się znajdzie.

Czeka tylko na przekaz dnia.
      Bo samodzielne myślenie, to u lemingów niemożliwość
      • behemot17-13 Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 12.10.13, 15:03
        niemożliwe, bardziej pasuje.
        • m.c.hrabia Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 12.10.13, 15:05
          niemożliwe, bardziej pasuje.

ale ta demencja...
        • dystans4 "po co iść tropem tego, co się już skończyło ?" 12.10.13, 15:37
          Właśnie. A jednak, ludzie znów ciepło wspominają, i komunę klasyczną, i PiS.

Ziemkiewicz powiedział kiedyś, że związkowców należałoby "wypałować. Byle porządnie, tak jak przed wojną". Dodam, szczególnie aktywnych regularnie raz na tydzień, albo i codziennie, na okoliczność każdorazowego meldowania się na komisariacie. Oczywiście, wystawiać za to rachunek, bez możliwości odpisania kwoty od podatku (żeby związek nie wciągnął w koszty).
          --
          buldog.
    • mietowe_loczki najgorsze jest to, że ten film 12.10.13, 15:19
      za świętość uważają nie tylko tacy ludzie jak ty, ale też ludzie inteligentni. Kiedy usłyszałam, jak zachłystuje się nim moja była nauczycielka akademicka, spadły mi kapcie. Studiowałam w czasach mocno przedpisowskich, zanim zaczęła się ta ogólnopolska paranoja, którą PiS rozpętał. Mam nadzieję, że nauczyciele mają na tyle przyzwoitości, że nie głoszą swoich światłych poglądów na zajęciach, w sytuacji gdy żaden student w praktyce nie może przeciwko czemuś takiemu zaprotestować.
      • camille_pissarro Re: najgorsze jest to, że ten film 12.10.13, 15:21
        Czy ty dzisiaj wstałaś z łózka dobrą noga ? :))))))
      • dystans4 Re: najgorsze jest to, że ten film 12.10.13, 15:41
        Warto sprawdzić. Na przykład w Najgłębszej Szkole Infernalnej Ojca Dyrektora.
        --
        Kwiatek:
        2.bp.blogspot.com/-dIY5FCDIBEU/T077NFn9QCI/AAAAAAAAA1I/dKsL3W2pf30/s1600/Hybrid%2BOrchid%2B%2528Epidendrum%2BCherry%2BKing%2Bx%2BEpi%2BBlood%2BRed%2BKing%2529%2Bx%2BEpi%2BHokulea.jpg
        Miłego weekendu

bul.
        • mietowe_loczki Re: najgorsze jest to, że ten film 12.10.13, 15:43
          Nie, nie. Skończyłam dobrą szkołę.
          • camille_pissarro Re: najgorsze jest to, że ten film 12.10.13, 15:46
            zupełnie tego nie widać :)))))))))))))))))))))))))))))
            • dystans4 Re: najgorsze jest to, że ten film 13.10.13, 20:48
              Dotyczy dziewczyny, ale nie do oglądania.
              Trzeba nie patrzeć, wystarczy zrozumieć : D

--
              buldog.
    • sclavus Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 12.10.13, 15:54
      Idioto!
      Już po pierwszym zdaniu, w którym ten biedny umysłowo człeczek, użył sformułowania: "w krajach nieskolonizowanych...", powinieneś sobie te tezy w doopę wsadzić a nie wnosić je tutaj do obalania...
      One są tak bzdurne, że nie do przyjęcia do debaty jakiejkolwiek a ty chcesz cóś obalać... (byś se wziął pół litra i obalił w samotności! - na pohybel głupim myślom)
      ... tylko loser ostatniego sorta może cóś takiego... :D:D:D:D:D:D
      • sclavus PeeS - bo mi naszło na myśl... 12.10.13, 15:58
        Twoje pytanie założycielskie, wskazuje, że żyjesz w "kraju skolonizowanym"???
        No cóż - dobrze ci tak...
        Mój - nie jest kolonią!!! ... loserze...
      • camille_pissarro Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 12.10.13, 16:07
        "Może cóś takiego..." i wszystko jasne, wiadomo , że ma człowiek do czynienia z idiotą :)
        • sclavus Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 12.10.13, 16:35
          Przecie ci napisałem!... żeś idiota... i loser...
          Nie wiem tylko, czy idiota bo loser, czy loser bo idiota...
          Stań przed lustrem i sprawdź... moje ty skolonizowane biedactwo! (hihihihihi)
    • xkx2 Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 13.10.13, 09:44
      Przecież to jasne logiczne i proste. Po 1989 roku zaczęliśmy budować dziwny kapitalizm nie zważając na to iż aby dojść do quasi nowoczesnego kapitalizmu rodem z zachodu Europy (o ile kapitalizm może być nowoczesny) trzeba dziesiątków lat 2 wojen oraz przejścia przez poszczególne etapy jego rozwoju. Pamiętajmy o jednym II RP nie była państwem bogatym a to co zdążyła wybudować zniszczyła II WŚ. Socjalizm wybudował dość nowoczesny przemysł tyle tylko iż uzależnił Polskę od rynku surowców i rynków zbytu. Nie mniej spore osiągnięcia miał po 89 roku zniszczono wszystko. Zresztą tą droga poszyły i inne państw post. A można było reformować istniejący ustrój można było, nie sprzedawać wszystkiego za grosze, można było zamiast strać się o wejście na kolanach do UE zreformować istniejący pakt gospodarczy zwany RWPG. Można było miast szukania kolejnego Wielkiego Brata i wchodzić do trupa jakim jest NATO stworzyć własny blok wojskowy na bazie Układu Warszawskiego. Można było ale nie zrobiono tego. I teraz jesteśmy quasi kolonia. Zresztą nie tylko my ale to już inna sprawa.
      • camille_pissarro Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 13.10.13, 14:38
        Wydaje mi się, że czas na zmiany takie jakie na Węgrzech zaordynował V.Orban. Zmiany , które kontestuje etatystyczna Bruksela i globalna oligarchia, ale jak widać powoli zaczynają akceptować ( żmudny proces , ale opłacalny ) tę transformację na Węgrzech. Aby przywrócić znaczenie Polski w wymiarze europejskim i światowym podobne zmiany jak na Węgrzech są niezbędne. Z samego poklepywania możnych w EU po plecach naszego picera z Sopotu nic nie wynika, z Polska się nie będzie nikt liczył...
        • xkx2 Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 13.10.13, 21:30
          Jeśli Orban nie urwie się z łańcucha UE, MFW, NATO i paru innych idiotycznych organizacji będzie tak samo premierem malowanym czyli gubernatorem terytorium zależnego. Już mu raz UE pokazała kto tu rządzi.
          Nie da się zjeść ciastka i mieć ciastka - nie da się budować nowoczesnego państwa na bazie USTROJU RODEM Z XIX WIEKU jaki jest kapitalizm. Socjalizm w wersji a'la ZSRR też się nie sprawdził choć nawet najwięksi jego przeciwnicy muszą przyznać iż zlikwidował analfabetyzm, odbudował kraj ze zniszczeń wojennych i pozostawił przemysł że o zdobyczach socjalnych nie wspomnę. Rozwiązaniem jest chyba ustrój hybrydowy - specyficzne połączenie - socjalizmu z kapitalizmem (i taki chce na Węgrzech wprowadzić Premier Orban) tyle tylko iż po za bogatą Skandynawią jak do tej pory nigdzie nie był on na szerszą skalę testowany.
          Niestety aby cokolwiek zmienić na początku trzeba odzyskać wolność zewnętrzną - a z tym może być problem. Wejść do UE było w miarę łatwo - wyjście jest praktycznie niemożliwe. Chyba że UE się po prostu rozpadnie.
    • adam111115 Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 13.10.13, 12:36
      Widzę że po poprzednich blamazach z angielszczyzna starasz się nadrobić ale wiedz że to strasznie sztucznie brzmi, te szatdałny czy skimy dżamy, nie brzmisz mądrzejszy a jedynie śmieszniejszy
    • ukos Co najmniej jeden mit 13.10.13, 14:27
      ... tłumaczy Kieżun. Według niego słabą kondycję naszej gospodarki widać choćby po stanie naszych samochodów. Jesteśmy na drugim miejscu po Niemczech pod względem liczby samochodów na 1000 mieszkańców. Tylko że ich średni wiek jest bardzo wysoki - to są graty.

Przekonanie, że to są graty wynika z dyskutowanej właśnie w mediach niedoskonałości systemu CEPIK, w którym formalnie zarejestrowanych jest 25 mln samochodów, w tym 6 mln prawdopodobnie dawno złomowanych, nienotowanych przez ubezpieczycieli. Po odjęciu tych 6 mln okazuje się, że polskie samochody są średnio starsze od skandynawskich o 1-2 lat, a od niemieckich o 3 lata.
      Jak widać, zacny pan profesor nie jest nieomylny.
    • ayran no proszę 13.10.13, 14:40
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,146890890,146906340,Re_Witold_Kiezun_sama_gola_prawda_.html
      Wisiorro w niecały miesiąc nauczył się pisowni nazwiska człowieka, który jest jego wielkim autorytetem.
      Ze słowem "prestidigitator" poszło mu nieco trudniej i trwało dłużej, ale z drugiej strony to słowo ma trzy razy więcej sylab. A i tak, po kilku podejściach, w końcu się udało.
      • witek.bis Re: no proszę 06.10.14, 18:29
        Żeby było ciekawiej, to Witold Kieżun w SB był zarejestrowany właśnie jako Witold Kieżuń. Dlaczego Pisiorro zna go właśnie pod tym nazwiskiem trudno powiedzieć i aż strach się domyślać. ;-)
        • indeed4 No rzeczywiście strach... :-))) 07.10.14, 06:37
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14368526,_Bardzo_dlugo_wierzylismy__ze_zwyciezymy____prof_.html
    • pustakoperta żaden leming nie odważy się stanąć do dyskusji 13.10.13, 20:02
      z tezami prof. Biniendy
      • dr.krisk :))) 13.10.13, 20:59
        Tak. oczywiście :)
        Takie "tezy" jak i "profesor" :))
        • wiosnaludzikow Re: :))) 07.10.14, 07:31
          A czego chcesz od profesora Biniendy?
          Widać ceniony profesor skoro :
          wiadomosci.onet.pl/swiat/prof-wieslaw-binienda-zostal-doradca-baracka-obamy/5r0sj
      • dystans4 Re: żaden leming nie odważy się stanąć do dyskusj 13.10.13, 21:14
        To "nie odważy się" wnosi jakiś element absurdu.
        Choć może nie - polemizować z czymś takim, to kompromitacja, tak też można pomyśleć.
        --
        buldog.
    • wariant_b I pomogło mu to? 06.10.14, 21:47
      > Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Kieżuna.

Bronił się rozpaczliwie, czy atakował?
      Jak teraz wyglądają tezy profesora?
      • wariant_b Re: I pomogło mu to? 06.10.14, 21:49
        camille_pissarro - do tablicy!

• ave.duce Re: I pomogło mu to? 06.10.14, 22:03
          wariant_b napisał:

> camille_pissarro - do tablicy!
          >

Wiara u/czyni cuda? ;)
          • wariant_b Re: I pomogło mu to? 06.10.14, 22:10
            > Wiara u/czyni cuda? ;)

Wierzący to ja nie jestem, ale chętnie usłyszałbym nowe myśli cudaka o prof. Brzezi..., tfu, Kiezunie.
            • ave.duce Re: I pomogło mu to? 06.10.14, 22:17
              Obawiam się, że w tym przypadku będziesz "jasiem, który nie doczekał" ;)
              • witek.bis Re: I pomogło mu to? 06.10.14, 22:45
                Bardzo się cieszę, że odżył ten wątek, bo ta nasza prawica jakaś tak niezainteresowana tą naszą narodową przeszłością.
                • ave.duce Re: I pomogło mu to? 07.10.14, 13:08
                  Przypomnienie tego wątku to bezinteresowna pomoc, to miłosierdzie.
                  • witek.bis Re: I pomogło mu to? 07.10.14, 13:15
                    Miłosierdzie w najczystszej postaci :-)))
                    • ave.duce Re: I pomogło mu to? 07.10.14, 17:27
                      Niczym "Czyste Dobro" vel prezes K.
              • wariant_b Re: I pomogło mu to? 06.10.14, 22:48
                > Obawiam się, że w tym przypadku będziesz "jasiem, który nie doczekał" ;)

Czy z tego powodu mam być Jasiem, który nie dociekał?
                • ave.duce Re: I pomogło mu to? 07.10.14, 13:17
                  wariant_b napisał:

> > Obawiam się, że w tym przypadku będziesz "jasiem, który nie doczekał" ;)
                  >
                  > Czy z tego powodu mam być Jasiem, który nie dociekał?

Ależ skądże. Za to Kamilek jest/będzie "jasiem, który uciekał" ;)
                  • witek.bis Re: I pomogło mu to? 07.10.14, 13:32
                    Muszę niestety zaprotestować, bo były przecież czasy, kiedy Kamilek nie uciekał. Mężnie stał w społecznej kolejce po coś tam dla młodych małżeństw w nocy z 12 na 13 grudnia 1981 roku, obserwował wzmożony ruch pojazdów opancerzonych i wysypujących się z nich żołnierzy z długą bronią, po czym najspokojniej w świecie na piechotę wrócił do domciu i o stanie wojennym dowiedział się dopiero nazajutrz, bo mu to Generał obwieścił.
                    • ave.duce Re: I pomogło mu to? 07.10.14, 17:30
                      witek.bis napisał:

> o stanie wojennym dowiedział się dopiero nazajutrz, bo mu to Generał obwieścił.

I brak "Teleranka" też! ;)
        • camille_pissarro Re: I pomogło mu to? 07.10.14, 19:07
          Tezy Kieżuna jak najbardziej wciąż aktualne. To nie moja wina, że różowa opozycja nie zgodziła się na przeprowadzenie lustracji dekomunizacji . Nota bene jak miałaby tego dokonać będąc w aliansie z postkomunistami ? ;-) Tacy Czesi, Niemcy nie mają dziś tego typu problemów...
      • indeed4 Zamierzasz pytać o wiarygodność 07.10.14, 06:01
        i wartość merytoryczną dokonań wszystkich TW, którzy przyznali się lub nie do współpracy (Wałęsa, Boni, Olechowski etc.) czy tylko Kieżuna :-)))

• witek.bis Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 06.10.14, 22:53
      Gdyby punktował tak precyzyjnie jak utrzymujesz, to wypunktowałby pewnie i brak rzetelnej lustracji, ale jakoś tego nie zrobił. Pytanie "dlaczego tego nie zrobił?" byłoby chyba nie na miejscu.
      • jan_zizka warto też przypomnieć tow. canaille possrrauo,... 07.10.14, 00:18
        ...kto uwalił w Polsce lustrację na wieki wieków amen. Byli to bracia Kaczyńscy w 2006 i 2007 roku, niszczący ukradkiem w senacie i inicjatywą ustawodawczą prezydenta świeżo uchwaloną Ustawę o IPN.

Swoją drogą ciekawe, że przed rokiem tow. canaille possrrauo miał za idoli jednego konfidenta i jednego prorosyjskiego politycznego pachołka. Kiedyś wyjdzie z papierów, że polityczny idol canaille'a z Polski był naprawdę i jednym, i drugim w jednej osobie. Jestem tego niemal pewien.
      • indeed4 Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 07.10.14, 06:50
        > Pytanie "dlaczego tego nie zrobił?"

Sugestia, że z tego samego powodu, co wspierany przez A. Michnika i GW potężny postkomunistyczny front antylustracyjny po '89 byłaby na miejscu, czy nie? ;-)
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Czy znajdzie się leming,który obali tezy W.Ki 07.10.14, 08:25
          Piszesz indyk o braciach Kaczyńskich uwalających lustrację w latach 2006 i 2007?
    • wiosnaludzikow Ja w kwestii tzw dotacji 07.10.14, 07:24
      Do państwowej infrastruktury rozumiem, ale zupełnie nie pojmuję dlaczegonp jeden stomatolog ma nowoczesny fotel dla pacjenta prawie za darmo (dotacja) a drugi musi spłacać kredyt lub dorobić się takie fotela. Przecież to kompletnie psuje rynek.
    • wykress Re: oj lemingi kochane ... 07.10.14, 08:16
      .... obalanie tez Kieżuna nie bardzo wam wychodzi!

zniżajac się do poziomu waszej pseudomedycznej nomenklatury ... zapewne jakaś obstrukcja was dopadła?! :-)
    • oleg3 Ja spróbuję 07.10.14, 18:12
      ni tyle obalić, co ustawić to precyzyjne punktowanie we właściwej perspektywie.

Po kliknięciu w tak promowany link przeżyłem rozczarowanie. Nie jest to żadne punktowanie tylko ze 3-4 publicystyczne tezy, z których jedna czy dwie nie budzą wątpliwości. Szczególnie rozczuliłem się przy PRL-owskim przemyśle.

Prof. Kieżun zna się na zarządzaniu. Ekonomistą nigdy nie był i już chyba nie będzie.
      - prof. Kieżun zauważa też, że „socjalizm był dla Polski okresem wzrostu gospodarczego - zbudowania przemysłu”.
      By sprowadzić rzecz do absurdu: W Korei Północnej też zbudowano przemysł. Nawet atomowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka