Gość: J. IP: *.TAMP.splitrock.net 21.08.01, 23:31 O... teraz beda rozruchy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janek Re: Proszę o radę. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.01, 00:03 Kochany. Jak dobrze, że ciekawa trasę wycieczek proponujesz. Od czego zacząć ? Od słynnego starożytnego grobowca króla karyjskiego Mauzolosa i jego małżonki Artemizji -IVw,p.n.e. w Halikarnasie, od którego nazwa mauzolem /monumentalny grobowiec w formie budowli/ powstała. Może mauzoleum Galii Placydii. Wypadałoby odwiedzić mauzoleum Ismaila Samanidy z I pol.IXw, w Bucharze. Przecież to pierwowzór wielu mauzoleów muzułmańskich. A może cos bardziej współczesnego wwe Francji, Hiszpanii, Stanach Zjednoczonych. Rosji, Albanii itd, itp. Doradż znawco zabvtków . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Proszę o radę. IP: *.TAMP.splitrock.net 22.08.01, 02:33 Gość portalu: Janek napisał(a): > Kochany. Jak dobrze, że ciekawa trasę wycieczek proponujesz. Od czego zacząć ? > Od słynnego starożytnego grobowca króla karyjskiego Mauzolosa i jego małżonki > Artemizji -IVw,p.n.e. w Halikarnasie, od którego nazwa mauzolem /monumentalny > grobowiec w formie budowli/ powstała. > Może mauzoleum Galii Placydii. Wypadałoby odwiedzić mauzoleum Ismaila Samanidy > z I pol.IXw, w Bucharze. Przecież to pierwowzór wielu mauzoleów muzułmańskich. > A może cos bardziej współczesnego wwe Francji, Hiszpanii, Stanach > Zjednoczonych. Rosji, Albanii itd, itp. Doradż znawco zabvtków . Pozdrawiam. Drogi Janku, Halikarnas, tylko Halikarnas, przynajmniej na poczatek. Latwo sie dostac i calkiem niedrogo mozna pobyc - wszak to Turcja. A poniewaz rzecz ona zaliczana byla do tzw. siedmiu cudow swiata starozytnego polecalbym dokladne zbadanie, trwajace, tak powiedzmy, piecdziesiat lat. No to co ? Kiedy towarzysze zaczynacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Proszę o radę. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.01, 11:19 Co nagle to po diable. Skończymy studia. Poczekamy aż w Polsce mauzolem wybudują, żeby truchła etosu i wartości złożyć. Od tego mauzoleum zaczniemy. Przyznasz, że histrię własnego kraju wpierw należy poznać.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Proszę o radę. IP: *.TAMP.splitrock.net 23.08.01, 01:41 Drogi Janku. Popisałes sie prawdziwie komunistyczną przewrotnoscią. Lepiej juz zostan przy opowiadaniu dowcipow jak Wielki Wodz Kretaczy i Opowiadaczy Dowcipow Lesio Miller. Gość portalu: Janek napisał(a): > Co nagle to po diable. Skończymy studia. Poczekamy aż w Polsce mauzolem > wybudują, żeby truchła etosu i wartości złożyć. Od tego mauzoleum zaczniemy. > Przyznasz, że histrię własnego kraju wpierw należy poznać.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,., Re: prosisz o radę ? radzę ucz się, ucz! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 08:28 Gość portalu: Janek napisał(a): > Co nagle to po diable. Skończymy studia. Poczekamy aż w Polsce mauzolem > wybudują, żeby truchła etosu i wartości złożyć. Od tego mauzoleum zaczniemy. > Przyznasz, że histrię własnego kraju wpierw należy poznać.Pozdrawiam. nie wiem kiedy poznałeś historię naszego kraju, ale wygląda na to, że wyłącznie z komunistycznych podręczników. z wyrazami współczucia hihi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: prosisz o radę ? radzę ucz się, ucz! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.01, 11:06 Przecież napisałem, że historię chcę dopiero poznać. Skąd u Ciebie te odchylenia do komunizmu. Mnie na razie wystarczy historia dzikiej prywatyzacji, dziwnych przetargów i lepkich rąk. Historie etosu i wartości już poznałem. O pauperyzacji społeczeństwa uczyć się nie trzeba. 3 mln. bezrobotnych "Za chlebem" czytać też nie muszą. Tobie "Chatkę Puchatka" Milnea radzę poczytać. Tam Kłapouszek dzwięki zbliżone do Twoich wydawał. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: Proszę o radę. IP: *.dt.com.pl 23.08.01, 11:15 Gość portalu: Janek napisał(a): > Co nagle to po diable. Skończymy studia. Poczekamy aż w Polsce mauzolem > wybudują, żeby truchła etosu i wartości złożyć. Od tego mauzoleum zaczniemy. > Przyznasz, że histrię własnego kraju wpierw należy poznać.Pozdrawiam. Właśnie Janku ! Skończ studia. Tylko nie zapomnij o dyplomie, jak prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen. A moze by tak IP: *.TAMP.splitrock.net 24.08.01, 02:38 komunistow pokotem kolo ich mistrza Lenina upychac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: A moze by tak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.01, 11:55 To już było i se ne wrati. Narazie truchła etosu i wartości trzeba gdzieś umieścić. Może u Brygidy. Do kolekcji rupieci przy urządzaniu szopki się przydadzą. Kolegę z wyższej półeczki informuję, że pan Wieczerzak o dyplomie nie zapomniał. Wyrażnie to mu pomogło w transferze moich składek Z PZU Życie na lepiej oprocentowane konta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen. Czy w mauzoleum mozna opowiadac dowcipy ? IP: *.TAMP.splitrock.net 28.09.01, 03:47 Tak a propos Millera.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja. Albo do rzadu ... a potem do mauzoleum.... IP: *.TAMP.splitrock.net 27.09.01, 23:59 ./ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Do października już niedaleko. Tylko sejm się ukonstytuuje. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.01, 00:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Albo do rzadu ... a potem do mauzoleum.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.01, 09:59 To za 4 lata. 26.09.20001 nastąpił przewidywany przez wszystkich mądrych ludzi zgon AWS. Następcom dedykuję to pod uwagę. Truchło do mauzoleum w październiku wprowadzone będzie. O ile jeszcze styropian się nie rozpadł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Albo do rzadu ... a potem do mauzoleum.... IP: *.TAMP.splitrock.net 29.09.01, 02:46 Jasiek , Ty miales jechac do Turcji zwiedzac mauzolea ! Co robisz we Wroclawiu ?????! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobot Re: Nie wiecie gdzie można znależdż ten sztandar IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 04:05 co go wyprowadzili mam małe dzieciątko i ciągnie od podłogi jaka szmata by sie przydała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Albo do rzadu ... a potem do mauzoleum.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.01, 10:45 Mój drogi J. 19 września br. we Wrocławiu odsłonięto postument dla uczczenia pamięci ś.p "Solidarności". Widzisz jak to jest - tak dobrze się zapowiadała i zeszła z tego padołu. Teraz nie mogę wyjechać bo 26 września br. w bólach skonała AWSP. Koniecznie muszę być na urocystościach pogrzebowych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Albo do rzadu ... a potem do mauzoleum.... IP: *.TAMP.splitrock.net 30.09.01, 21:11 Przyznaj się że cię nostalgia teraz zżera. Poza tym pewnie sie obawiasz ze lewica pozbawiona podparcia-przeciwwagi prawicy, z powodu jak ty to nazywasz wyprowadzenia truchla, moze sie sama obalic. Na twarz. (mozna by nawet powiedziec: na pysk) Pozdrawiam zarowno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Albo do rzadu ... a potem do mauzoleum.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.01, 22:08 Masz racje na pysk padli. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gauche Re: ______________POLSKA____DO____MAUZOLEUM______________ IP: *.chelmnet.pl 29.09.01, 13:11 Odpowiedz Link Zgłoś