z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j 17.11.13, 09:13 Platformy Obywatelskiej? To niech ja wymieni, konkretnie, nazwę partii i jej przywódcy! Czekam, ale myślę, ze się raczej nie doczekam, bo wg mnie na chwile obecną takiej siły po prostu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacekm22 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 17.11.13, 09:24 Nie ma ........ I to jest najwiekszy problem ! Jarek zaciera rece i i liczy na to, ze rozczarowani wyborcy PO zostana w domach podczas przyszlych wyborow... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 17.11.13, 09:31 jacekm22 napisał: > Nie ma ........ I to jest najwiekszy problem ! Jarek zaciera rece i i liczy na > to, ze rozczarowani wyborcy PO zostana w domach podczas przyszlych wyborow... > :-( Ale to i tak mu nic nie da bo tak wysoko, zeby zmontować większość nie wygra juz nigdy, tak , ze pisanie, ze PO tonie to marzenie popierajacych NI i na szczęście mrzonka. Rozmarzyły się PiSiory Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 17.11.13, 09:42 z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j napisał: > Platformy Obywatelskiej? > To niech ja wymieni, konkretnie, nazwę partii i jej przywódcy! > Czekam, ale myślę, ze się raczej nie doczekam, bo wg mnie na chwile obecną taki > ej siły po prostu nie ma. Już odpowiadam. Nazwa partii - SLD i L.Miller. Jest po "przejściach" nie popełni już tego błędu. Nie jest to ideał,ale na chwilę obecną pragmatyk wśród polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj z 10 % poparciem? Jaja sobie robisz? 17.11.13, 09:44 gtxl napisał: > z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j napisał: > > > Platformy Obywatelskiej? > > To niech ja wymieni, konkretnie, nazwę partii i jej przywódcy! > > Czekam, ale myślę, ze się raczej nie doczekam, bo wg mnie na chwile obecn > ą taki > > ej siły po prostu nie ma. > > > Już odpowiadam. > Nazwa partii - SLD i L.Miller. > Jest po "przejściach" nie popełni już tego błędu. > Nie jest to ideał,ale na chwilę obecną pragmatyk wśród polityków. > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: z 10 % poparciem? Jaja sobie robisz? 17.11.13, 09:49 Jaja to ty sobie robisz. Zachwycasz się sondażami a niedawny sondaż dawał SLD 15% a PO-20 % Przy czym ja nie przywiązuję uwagi dla sondaży,lecz patrzę na trend,a ten jest niekorzystny dla platformy. Chciałeś odpowiedzi na pytanie? masz ją. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: z 10 % poparciem? Jaja sobie robisz? 17.11.13, 09:52 gtxl napisał: > Jaja to ty sobie robisz. > Zachwycasz się sondażami a niedawny sondaż dawał SLD 15% a PO-20 % > Przy czym ja nie przywiązuję uwagi dla sondaży,lecz patrzę na trend,a ten jest > niekorzystny dla platformy. > > Chciałeś odpowiedzi na pytanie? masz ją. trendy nie wygrywają wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: z 10 % poparciem? Jaja sobie robisz? 17.11.13, 09:58 trendy nie wygrywają wyborów Ja nie powiedziałem,że trendy wygrywają wybory. Trend w statystyce może być malejący lub wznoszący. Malejący świadczy o spadku wartości w czasie. O tym mówiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: z 10 % poparciem? Jaja sobie robisz? 22.11.13, 09:57 zapijaczony_ryj napisał: > trendy nie wygrywają wyborów Sondaże też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 17.11.13, 11:48 gtxl napisał: > z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j napisał: > > > Platformy Obywatelskiej? > > To niech ja wymieni, konkretnie, nazwę partii i jej przywódcy! > > Czekam, ale myślę, ze się raczej nie doczekam, bo wg mnie na chwile obecn > ą taki > > ej siły po prostu nie ma. > > > Już odpowiadam. > Nazwa partii - SLD i L.Miller. > Jest po "przejściach" nie popełni już tego błędu. > Nie jest to ideał,ale na chwilę obecną pragmatyk wśród polityków. W tej konkretnej sytuacji może bym rozważył głos za SLD ale mam mało jeszcze danych np czy Piechota byłby Ministrem Gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 17.11.13, 13:25 Już odpowiadam. > Nazwa partii - SLD i L.Miller. > Jest po "przejściach" nie popełni już tego błędu. > Nie jest to ideał,ale na chwilę obecną pragmatyk wśród polityków. > Niestety ale to jest jedyne wyjście. PIS to kompletne dno , ludzie którzy publiczne bredzą bzdury o zamachu sami w większości w to niewierząc , na takie coś nie można sobie pozwolić bo traktuje się ludzi jak jakieś niemyślące bydło. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 17.11.13, 13:31 rzewuski1 napisał: > Już odpowiadam. > > Nazwa partii - SLD i L.Miller. > > Jest po "przejściach" nie popełni już tego błędu. > > Nie jest to ideał,ale na chwilę obecną pragmatyk wśród polityków. > > > > Niestety ale to jest jedyne wyjście. > PIS to kompletne dno , ludzie którzy publiczne bredzą bzdury o zamachu sami w w > iększości w to niewierząc , na takie coś nie można sobie pozwolić bo traktuje s > ię ludzi jak jakieś niemyślące bydło. Ale Miller bez koalicji z PO nie ma szans Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 17.11.13, 13:36 > Nazwa partii - SLD i L.Miller. > Jest po "przejściach" nie popełni już tego błędu. > Nie jest to ideał,ale na chwilę obecną pragmatyk wśród polityków. Jest po przejściach i popełni te same błędy: stołki ponad wszystko. Zresztą, kolesiostwo to nie największy błąd SLD. Np. rozwalenie finansowania lecznictwa to znacznie gorszy grzech. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Zadałem bardzo proste pytanie i co PiS_daczki 17.11.13, 11:42 żaden nie zna odpowiedzi? Tylko pluć na Tuska i PO potraficie? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Zadałem bardzo proste pytanie i co PiS_daczki 17.11.13, 13:17 zapijaczony_ryj napisał: > żaden nie zna odpowiedzi? > Tylko pluć na Tuska i PO potraficie? Ospowiedzi w tym wątku są tylko Ty ich nie czytasz Ryjku ponieważ pytania zadajesz sam sobie i sam sobie odpowiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Zadałem bardzo proste pytanie i co PiS_daczki 17.11.13, 13:19 wiosnaludzikow napisał: > zapijaczony_ryj napisał: > > > żaden nie zna odpowiedzi? > > Tylko pluć na Tuska i PO potraficie? > Ospowiedzi w tym wątku są tylko Ty ich nie czytasz Ryjku ponieważ pytania zadaj > esz sam sobie i sam sobie odpowiadasz. No właśnie,nikt nie niego nie pluje,jak on to potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j Mozesz przefłumaczyć z wolskiego na polski? 17.11.13, 13:23 gtxl napisał: > wiosnaludzikow napisał: > > > zapijaczony_ryj napisał: > > > > > żaden nie zna odpowiedzi? > > > Tylko pluć na Tuska i PO potraficie? > > Ospowiedzi w tym wątku są tylko Ty ich nie czytasz Ryjku ponieważ pytania > zadaj > > esz sam sobie i sam sobie odpowiadasz. > > > No właśnie,nikt nie niego nie pluje,jak on to potrafi. > Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Mozesz przefłumaczyć z wolskiego na polski? 17.11.13, 13:33 Jedna literka i zaraz WOLSKI :) Kiedyś już Ci się odwdzięczyłem tym samym. Mam to jeszcze raz zrobić ? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Mozesz przefłumaczyć z wolskiego na polski? 17.11.13, 13:38 wiosnaludzikow napisał: > Jedna literka i zaraz WOLSKI :) > Kiedyś już Ci się odwdzięczyłem tym samym. Mam to jeszcze raz zrobić ? to nie było do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Mozesz przefłumaczyć z wolskiego na polski? 17.11.13, 13:52 > No właśnie,nikt nie niego nie pluje,jak on to potrafi. To jest po polsku,nawet nie po "warsiawsku",tym bardziej po wolsku. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Mozesz przefłumaczyć z wolskiego na polski? 17.11.13, 14:03 gtxl napisał: > > No właśnie,nikt nie niego nie pluje,jak on to potrafi. > > To jest po polsku,nawet nie po "warsiawsku",tym bardziej po wolsku. > nadal nie kumam choć warszawiak jestem z dziada, pradziada Odpowiedz Link Zgłoś
z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j Re: Zadałem bardzo proste pytanie i co PiS_daczki 17.11.13, 13:22 wiosnaludzikow napisał: > zapijaczony_ryj napisał: > > > żaden nie zna odpowiedzi? > > Tylko pluć na Tuska i PO potraficie? > Ospowiedzi w tym wątku są tylko Ty ich nie czytasz Ryjku ponieważ pytania zadaj > esz sam sobie i sam sobie odpowiadasz. Jakie odpowiedzi, o SLD , które jest bez szans, czy Gowinie, który niedługo przestanie istnieć? Ja oczekiwałem poważnych odpowiedzi podpartych faktami, a nie mrzonek i bajek! Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Zadałem bardzo proste pytanie i co PiS_daczki 17.11.13, 13:45 Jakie odpowiedzi, o SLD , które jest bez szans, czy Gowinie, który niedługo przestanie istnieć? Ja oczekiwałem poważnych odpowiedzi podpartych faktami, a nie mrzonek i bajek! Poważnych odpowiedzi? No...to cię pisowcy olali. Ja ci powtórzę, to nie SLD będzie prosił o wejście do koalicji,to PO będzie o to zabiegać u SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Zadałem bardzo proste pytanie i co PiS_daczki 17.11.13, 14:16 gtxl napisał: > Jakie odpowiedzi, o SLD , które jest bez szans, czy Gowinie, który niedługo prz > estanie istnieć? > Ja oczekiwałem poważnych odpowiedzi podpartych faktami, a nie mrzonek i bajek! > > > Poważnych odpowiedzi? No...to cię pisowcy olali. > > Ja ci powtórzę, to nie SLD będzie prosił o wejście do koalicji,to PO będzie o t > o zabiegać u SLD. > Jet to tak samo możliwe jak niemożliwym jest koalicja PiS z kimkolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Dla AWS też nie było alternatywy :) 17.11.13, 11:50 zapijaczony nie widzi. Może najwyższy czas udać się do okulisty. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Dla AWS też nie było alternatywy :) 17.11.13, 12:00 gtxl napisał: > zapijaczony nie widzi. > Może najwyższy czas udać się do okulisty. > > Nie widzę alternatywy z poparciem takim, zeby miała realna szansę wygrać wybory. A wzrok mam bardzo dobry, czytam bez okularów i umiem rachować słupki w przeciwieństwie do większości na tym forum, która uważa, ze jak opluje Tuska to PiS wygra wybory! Problem w tym, ze bdyby nawet PiS wygrał to i tak nie zbuduje większości!!! Ba powiem więcej, nawet gdyby taką zbudował, to po co skoro nie da rady więcej niż pół kadencji? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Dla AWS też nie było alternatywy :) 17.11.13, 12:03 A wzrok mam bardzo dobry, czytam bez okularów i umiem rachować słupki w przeciwieństwie do większości na tym forum, która uważa, ze jak opluje Tuska to PiS wygra wybory. Ja np.krytykuję Tuska i uważam,że dalsze jego rządy są szkodliwe dla Polski. Chciałeś żeby podać ci alternatywę dla rządów PO-PSL - zrobiłem to. Melduję ci wykonanie zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk-z-humorem Niestety, widzę samo polityczne zło! 17.11.13, 11:49 Wybierając najmniejsze zło z tego politycznego bagna wybrałbym jednak PO. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Niestety, widzę samo polityczne zło! 17.11.13, 11:51 kucyk-z-humorem napisał: > Wybierając najmniejsze zło z tego politycznego bagna wybrałbym jednak PO. Nie ma najmniejszego zła. Zło, jest złem. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj To po co wymyśłono stopniowanie przymiotników? 17.11.13, 12:15 gtxl napisał: > kucyk-z-humorem napisał: > > > Wybierając najmniejsze zło z tego politycznego bagna wybrałbym jednak PO. > > > Nie ma najmniejszego zła. Zło, jest złem. > Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk-z-humorem Zło jest faktycznie złem, ale biorę pod uwagę 17.11.13, 12:29 efekty działalności poszczególnych ugrupowań oraz rozmiar społecznego i gospodarczego szkodnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Niestety, widzę samo polityczne zło! 17.11.13, 12:04 kucyk-z-humorem napisał: > Wybierając najmniejsze zło z tego politycznego bagna wybrałbym jednak PO. Bo taka jest w tej chwili prawda, tylko niestety my nieliczni myślacy realnie to widzimy, innym wystarczy onanizować się rzekomym upadkiem PO. Już w czasie pierwszej kadencji były tu wątki :PO na równi pochyłej, czy Titanic PO tonie! I co PO ma się dobrze a PiS jest nadal w opozycji i tak samo będzie za dwa lata po wyborach, bo na chwilę dzisiejsza dla PO nie ma żadnej alternatywy, a społeczeńswto mając do wyboru PO i PiS na pewno nie wybierze partii zakompleksionego i psychicznie chorego kurdupla! Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Niestety, widzę samo polityczne zło! 17.11.13, 12:06 Bo taka jest w tej chwili prawda, tylko niestety my nieliczni myślacy realnie to widzimy, innym wystarczy onanizować się rzekomym upadkiem PO Właśnie się zakrztusiłem ze śmiechu i muszę wytrzeć ekran monitora. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Niestety, widzę samo polityczne zło! 17.11.13, 12:11 Jak był myślący zapijaczony to byś wiedział,że - "nic nie może przecież wiecznie trwać" Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj A znasz ty pojącie wieczność? 17.11.13, 12:57 gtxl napisał: > Jak był myślący zapijaczony to byś wiedział,że - "nic nie może przecież wieczni > e trwać" Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: A znasz ty pojącie wieczność? 17.11.13, 13:10 zapijaczony_ryj napisał: > gtxl napisał: > > > Jak był myślący zapijaczony to byś wiedział,że - "nic nie może przecież w > ieczni > > e trwać" Znam,ale jak chcesz wszystko tak dosłownie odbierać to zmienimy to na: "nic nie może dłużnej niż dwie kadencje trwać". Teraz może być? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: A znasz ty pojącie wieczność? 17.11.13, 19:37 gtxl napisał: > zapijaczony_ryj napisał: > > > gtxl napisał: > > > > > Jak był myślący zapijaczony to byś wiedział,że - "nic nie może prze > cież w > > ieczni > > > e trwać" > > > > Znam,ale jak chcesz wszystko tak dosłownie odbierać to zmienimy to na: > "nic nie może dłużnej niż dwie kadencje trwać". > Teraz może być? > > Nie , bo dla jednego pół kadencji to wieczność nie do wytrzymania, a dla drugiego trzy kadencje to pryszcz Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Niestety, widzę samo polityczne zło! 17.11.13, 12:56 gtxl napisał: > Bo taka jest w tej chwili prawda, tylko niestety my nieliczni myślacy realnie t > o widzimy, innym wystarczy onanizować się rzekomym upadkiem PO > > > > Właśnie się zakrztusiłem ze śmiechu i muszę wytrzeć ekran monitora. To pilnuj zwieraczy, bo nnastępnym razem moze się skończyc kleksem w gaciach Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Pewnie sie zdziwisz, ale to bedzie 17.11.13, 12:09 Gowin. W tej chwili jest to jedyny polityk, który jest w stanie zagospodarować w ciąz rosnący elektorat rozczarowany do PO. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Pewnie sie zdziwisz, ale to bedzie 17.11.13, 12:15 W mateczniku Schetyny i Protasiewicza już się boją. wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/443371,ktos-podlozyl-bombe-gowinowi-konwencja-przerwana-przez-alarm-bombowy.html Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Pewnie sie zdziwisz, ale to bedzie 17.11.13, 12:58 sawa.com napisała: > Gowin. > > W tej chwili jest to jedyny polityk, który jest w stanie zagospodarować w ciąz > rosnący elektorat rozczarowany do PO. prędzej mi kaktus na dłoni wyrośnie, albo NI zmądrzeje Odpowiedz Link Zgłoś
alfabetaalfa jeżeli serwery PKW będa dalej u Ruskich 17.11.13, 12:19 to będzie to 3 ....4......i etc ....kadencje PO i Tłuska Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: jeżeli serwery PKW będa dalej u Ruskich 17.11.13, 20:04 alfabetaalfa napisał: > to będzie to 3 ....4......i etc ....kadencje PO i Tłuska To nie wina serwerów tylko debilizmu Naczelnego Idioty i jego watahy Odpowiedz Link Zgłoś
alfabetaalfa to Jarek z PiS będą wybierać Tłuska??? 18.11.13, 08:54 zapijaczony_ryj napisał: > alfabetaalfa napisał: > > > to będzie to 3 ....4......i etc ....kadencje PO i Tłuska > > To nie wina serwerów tylko debilizmu Naczelnego Idioty i jego watahy Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: to Jarek z PiS będą wybierać Tłuska??? 18.11.13, 09:03 alfabetaalfa napisał: > zapijaczony_ryj napisał: > > > alfabetaalfa napisał: > > > > > to będzie to 3 ....4......i etc ....kadencje PO i Tłuska > > > > To nie wina serwerów tylko debilizmu Naczelnego Idioty i jego watahy Jak nie umiesz czytać to nie odpisuj Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 17.11.13, 13:12 Jak widać w wątku,to żaden z PiS ci nie odpowiedział. Wykończyłeś wszystkich....śmiechem czy słuchawką? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 17.11.13, 20:07 gtxl napisał: > Jak widać w wątku,to żaden z PiS ci nie odpowiedział. > Wykończyłeś wszystkich....śmiechem czy słuchawką? > Śmiech, słuchawka, IV RP, Naczelny Idiota, Smoleńsk,Irasiad, Małpa w czerwonym, "wacek Hofmana- to są fakty z których należy sie smiać, bo to se ne wtrati. Takie idiotyzmy nie maja prawa się powtórzyć Odpowiedz Link Zgłoś
xkx Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 17.11.13, 14:14 PiS potrzebuje albo wygranej całkowitej (czyli wygranej na poziomie nie dość iż samodzielnych rządów to jeszcze większości umożliwiającej minimum odrzucanie prezydenckiego VETA jeśli nie możliwości zmiany konstytucji wedle własnej wizji) lub wysoko wygranych wygranych wyborów parlamentarnych i prezydenckich. Inaczej każda wygrana zmienia się w klęskę. Bo albo brak możliwości rządzenia (bo brak większości parlamentarnej) a jeśli nawet uda się jakąś większość znaleźć to jest jeszcze na drodze legislacyjnej Prezydent ze swym prawem Veta. A zebrać większość potrzebną do odrzucenia takowego veta nie jest łatwo. Dlatego całkiem prawdopodobna wydaje się opcja iż PiS może i wygra wybory ale nie będzie w stanie rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj I czas, żeby PiS_dogłowie to zrozumiało!!! Właśnie 17.11.13, 20:28 xkx napisał: > PiS potrzebuje albo wygranej całkowitej (czyli wygranej na poziomie nie dość iż > samodzielnych rządów to jeszcze większości umożliwiającej minimum odrzucanie p > rezydenckiego VETA jeśli nie możliwości zmiany konstytucji wedle własnej wizji) > lub wysoko wygranych wygranych wyborów parlamentarnych i prezydenckich. Inacze > j każda wygrana zmienia się w klęskę. Bo albo brak możliwości rządzenia (bo bra > k większości parlamentarnej) a jeśli nawet uda się jakąś większość znaleźć to j > est jeszcze na drodze legislacyjnej Prezydent ze swym prawem Veta. A zebrać wię > kszość potrzebną do odrzucenia takowego veta nie jest łatwo. Dlatego całkiem p > rawdopodobna wydaje się opcja iż PiS może i wygra wybory ale nie będzie w stani > e rządzić. dlatego założyłem ten wątek, le niestety PiS_dogłowie to upośledzenie umysłowe i nie zrozumie, tego co ty wyłożyłes czarno na białym, a ja o tym sam osobiście wielokrotnie pisałem! Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: I czas, żeby PiS_dogłowie to zrozumiało!!! Wł 17.11.13, 20:32 dlatego założyłem ten wątek, le niestety PiS_dogłowie to upośledzenie umysłowe i nie zrozumie, tego co ty wyłożyłes czarno na białym, a ja o tym sam osobiście wielokrotnie pisałem! Tak trzymaj ryju, aż obudzisz sie z ręką w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: I czas, żeby PiS_dogłowie to zrozumiało!!! Wł 17.11.13, 21:11 gtxl napisał: > dlatego założyłem ten wątek, le niestety PiS_dogłowie to upośledzenie umysłowe > i nie zrozumie, tego co ty wyłożyłes czarno na białym, a ja o tym sam osobiście > wielokrotnie pisałem! > > > Tak trzymaj ryju, aż obudzisz sie z ręką w nocniku. > > I tak będę trzymać, zeby się nie obudzić jako idiota ze słuchawką, jego brat samobójca, albo Naczelny Idiota na czele PiS_dogłowia! Odpowiedz Link Zgłoś
bnov kradzież emerytur 17.11.13, 14:16 skompromitowała ostatecznie tę złodziejską koalicję, będzie zupełnie nowe otwarcie Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: kradzież emerytur 18.11.13, 07:17 bnov napisał: > skompromitowała ostatecznie tę złodziejską koalicję, > > będzie zupełnie nowe otwarcie mozesz zalinkować, bo mnie jak na razie nic nie ukradli Odpowiedz Link Zgłoś
bnov ty już nie pracujesz, 19.11.13, 17:27 jako resortowy emeryt, to ci nie ukradli Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: ty już nie pracujesz, 19.11.13, 18:16 bnov napisał: > jako resortowy emeryt, > to ci nie ukradli Przeszedłem na emeryture w wieku 65 lat i dwóch niesięcy, a nie jak UBek po 25 latach pracy! Zapytaj się kapusty PiSuarro po ilu latach przeszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
bnov Re: ty już nie pracujesz, 23.11.13, 22:48 jeżeli to prawda, to znaczy, ze nie jesteś młodym opłaconym, lub otumanionym, ale starym z demencją, lub dorabiającym Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: kradzież emerytur 22.11.13, 09:59 bnov napisał: > skompromitowała ostatecznie tę złodziejską koalicję, > > będzie zupełnie nowe otwarcie PiS popiera pasożytów z OFE? Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Od mieszania, herbata słodsza nie będzie! 17.11.13, 14:40 Do wyborów jeszcze 2 lata! "Ryjowi" się nie dziwię, bo ten jego "PO-wski ekshibicjonizm", raczej nieuleczalnym jest. Reszcie dyskutantów - i owszem... Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Od mieszania, herbata słodsza nie będzie! 18.11.13, 07:22 don.kichote napisał: > Do wyborów jeszcze 2 lata! > "Ryjowi" się nie dziwię, bo ten jego "PO-wski ekshibicjonizm", raczej nieulecza > lnym jest. > Reszcie dyskutantów - i owszem... > Raczej już tylko dwa lata, a od skandowania Jarosław! Jarosław! JArosław nie zmądrzeje. Mozesz doprecyzować co rozumiesz przez "PO-wski ekshibicjonizm", Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: Od mieszania, herbata słodsza nie będzie! 18.11.13, 08:20 zapijaczony_ryj napisał: > don.kichote napisał: > > > Do wyborów jeszcze 2 lata! > > "Ryjowi" się nie dziwię, bo ten jego "PO-wski ekshibicjonizm", raczej nie > ulecza > > lnym jest. > > Reszcie dyskutantów - i owszem... > > > > Raczej już tylko dwa lata, a od skandowania Jarosław! Jarosław! JArosław nie zm > ądrzeje. > Mozesz doprecyzować co rozumiesz przez "PO-wski ekshibicjonizm", Tylko przypomnij sobie co to jest ekshibicjonizm lub zajrzyj do Wiki. Autor tego postu trafnie podsumował twoją forumowa "tfurczość". Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Od mieszania, herbata słodsza nie będzie! 18.11.13, 14:19 gtxl napisał: > Tylko przypomnij sobie co to jest ekshibicjonizm lub zajrzyj do Wiki. > Autor tego postu trafnie podsumował twoją forumowa "tfurczość". jeśłi została posłodzona to od mieszania bedzie słodsza Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus nawet zgenerowane moralnie społeczeństwo musi 17.11.13, 14:41 zatęsknić za czasami gdzie istnieje tradycyjnie pojmowana prawda moralna i istnieje jakiekolwiek sacrum. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: nawet zgenerowane moralnie społeczeństwo musi 18.11.13, 17:12 homosovieticus napisał: > zatęsknić za czasami gdzie istnieje tradycyjnie pojmowana prawda moralna i is > tnieje jakiekolwiek sacrum. Takiego dreszczowca jak IV RP polska już nigdy nie uświadczy! Ps. Stawiam tezę, ze ty jesteś pisuarro Odpowiedz Link Zgłoś
bnov szajka, 17.11.13, 15:56 nie mogą być gorsi "Konsultacje ustawy o nacjonalizacji OFE przypominają ponury kabaret. Rząd, mający stać na straży powagi państwa, niemiłosiernie je psuje. Traktuje nas przy tym jak dzieci, wręcz jak idiotów." www.rp.pl/artykul/973954,1065359.html Odpowiedz Link Zgłoś
z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j Re: szajka, 19.11.13, 08:57 bnov napisał: > nie mogą być gorsi > > "Konsultacje ustawy o nacjonalizacji OFE przypominają ponury kabaret. Rząd, mający stać na straży powagi państwa, niemiłosiernie je psuje. Traktuje nas przy tym jak dzieci, wręcz jak idiotów." www.rp.pl/artykul/973954,1065359.html Nikt tak nie traktuje Polaków jak komisja Macierewicza i PiS na czele którego stoi ktoś zupełnie inny niż ten za kogo się podaje Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 17.11.13, 15:58 Proszę bardzo SLD + Leszek Miller. Odpowiedz Link Zgłoś
z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 13:27 mila2712 napisała: > Proszę bardzo SLD + Leszek Miller. z 10 procentowym poparciem? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 13:31 To tylko sondaż...nie ma czym się ekscytować Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 15:14 mila2712 napisała: > To tylko sondaż...nie ma czym się ekscytować Nikt się niczym nie ekscytuje, ja tylko zapytuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 09.12.13, 10:51 mila2712 napisała: > Proszę bardzo SLD + Leszek Miller Doprawdy, jesteś skłonna dać się nabrać na gościa o fizjnonomii wyleniałego bossa prowincjonalnej mafii któremu tylko patrzeć jak kalesony z portek wylezą? Takie to właśnie lemingi jakich pełno na tym Forunm pozwalają odbijać sobą jak połeczkami. Po trzech latach rządzów ubeckiej postkomuny zatęsknisz jeszcze za Thuskiem o "solidarnościowym" przecież rodowodzie, tak jak dziś tęskich za Millerem, "no bo przecież jako człowiek lewicy MUSI mieć gołębie serce". Dlatego łajdactwo z magdalenkowego ochlaju wciąż 3ma się u koryta, z krótkimi przerwami na poczatek roku 1992 i lata 2005-2007. Jawisz mi się jak krucha, niewinna Panienka której zaimponował alfons rozpierający się w wypasionym BWM, i w którym pokłada wszelkie nadzieje że odtąd będzie jej bronił przez całe życie. Doprawdy Milu, żal mi Ciebie :'-( Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Tomaszku...... 09.12.13, 18:14 tomjani napisał: > mila2712 napisała: > > > Proszę bardzo SLD + Leszek Miller > > Doprawdy, jesteś skłonna dać się nabrać na gościa o fizjnonomii wyleniałego bos > sa prowincjonalnej mafii któremu tylko patrzeć jak kalesony z portek wylezą? Ta > kie to właśnie lemingi jakich pełno na tym Forunm pozwalają odbijać sobą jak po > łeczkami. Po trzech latach rządzów ubeckiej postkomuny zatęsknisz jeszcze za Th > uskiem o "solidarnościowym" przecież rodowodzie, tak jak dziś tęskich za Miller > em, "no bo przecież jako człowiek lewicy MUSI mieć gołębie serce". Dlatego łajd > actwo z magdalenkowego ochlaju wciąż 3ma się u koryta, z krótkimi przerwami na > poczatek roku 1992 i lata 2005-2007. Jawisz mi się jak krucha, niewinna Panienk > a której zaimponował alfons rozpierający się w wypasionym BWM, i w którym pokła > da wszelkie nadzieje że odtąd będzie jej bronił przez całe życie. Doprawdy Milu > , żal mi Ciebie :'-( Wiesz misiaczku ja krucha jestem to fakt. Zaimponować samochodem hahahahaha...........Tomasz bój się boga. No już wytrzyj oczka i nosek. Wolę Millera niż pożal się boże agenta. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 09.12.13, 18:08 mila2712 napisała: > Proszę bardzo SLD + Leszek Miller. To za mało, dużo mniej niz PiS + Naczelny Idiota! Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 Moim zdaniem ponad 60 % bedzie przeciwna dalszemu 17.11.13, 20:14 rzadzeniu Polska przez PO .Nawet rekonstrukcja nieudolnego rzadu Tuska nic nie da bo PO nie ma zadnego sensowmnego programu na ratowanie potwornie zadłuzonego naszego kraju.Głowny winowajca Pan Vincent Rostkowski juz ma zamiar uciec z Polski bo boji sie odpowiedzialnisci za swoje błedy.Rowniez za to co dzieje w Polsce jest odpowiedzialny Pan premier Tusk i nic mu rowniez nie pomoze uniknąć odpowiedzialnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Moim zdaniem ponad 60 % bedzie przeciwna dals 19.11.13, 17:26 zbysio45 napisał: > rzadzeniu Polska przez PO .Nawet rekonstrukcja nieudolnego rzadu Tuska nic nie > da bo PO nie ma zadnego sensowmnego programu na ratowanie potwornie zadłuzone > go naszego kraju.Głowny winowajca Pan Vincent Rostkowski juz ma zamiar uciec > z Polski bo boji sie odpowiedzialnisci za swoje błedy.Rowniez za to co dzieje > w Polsce jest odpowiedzialny Pan premier Tusk i nic mu rowniez nie pomoze > uniknąć odpowiedzialnosci. No to się załóż dzieciaku, ze trzecia kadencja będzie PO i Tuska!! Bo to poważny facet i nie odpuszcza w połowie kadencji jak Naczelny Idiota bo nie dał rade Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Jeśli prokurotor nie będzie miał nic przeciw :) 17.11.13, 20:19 z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j napisał: > Platformy Obywatelskiej? > To niech ja wymieni, konkretnie, nazwę partii i jej przywódcy! > Czekam, ale myślę, ze się raczej nie doczekam, bo wg mnie na chwile obecną taki > ej siły po prostu nie ma. Trudno jest rządzić zza krat :) A orzeczenia majątkowe zachowują ważność przez 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j Re: Jeśli prokurotor nie będzie miał nic przeciw 19.11.13, 20:32 hummer napisał: > z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j napisał: > > > Platformy Obywatelskiej? > > To niech ja wymieni, konkretnie, nazwę partii i jej przywódcy! > > Czekam, ale myślę, ze się raczej nie doczekam, bo wg mnie na chwile obecn > ą taki > > ej siły po prostu nie ma. > > Trudno jest rządzić zza krat :) A orzeczenia majątkowe zachowują ważność przez > 6 lat. > jeszcze trudniej z zakładu psychiatrycznego, a to czeka Naczelnego idiotę Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 11:25 > To niech ja wymieni, konkretnie, nazwę partii i jej przywódcy! Jakakolwiek partia z jakimkolwiek przywódcą. To jest alternatywa i to bardzo rozsądna. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 12:31 Za przeproszeniem "jakakolwiek partia z jakimkolwiek przywódcą" to nie bardzo, prawda ? :) Owszem jest to alternatywa.... Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 13:47 > Za przeproszeniem "jakakolwiek partia z jakimkolwiek przywódcą" to nie bardzo, > prawda ? Dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:00 No jak to dlaczego Bo nie można oddać władzy w ręce kogokolwiek. To samobójstwo. Trzeba wybrac osobę, która najodpowiedniejsza. Ma najlepsz program. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:10 > Bo nie można oddać władzy w ręce kogokolwiek. To samobójstwo. Nie? Przecież mamy demokrację. JJR twierdził, że lud nie może ustanowić głupich praw, więc... > Trzeba wybrac osobę, która najodpowiedniejsza. Ma najlepsz program. Czyli mam oceniać coś, co i tak zniknie już tydzień po wyborach, na etapie montowania koalicji? Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:15 sverir napisał: > > Bo nie można oddać władzy w ręce kogokolwiek. To samobójstwo. > > Nie? Przecież mamy demokrację. JJR twierdził, że lud nie może ustanowić głupich > praw, więc... Mamy. Korzystamy z tego. Ale nie oddajemy władzy jak popadnie...komukolwiek > > > Trzeba wybrac osobę, która najodpowiedniejsza. Ma najlepsz program. > > Czyli mam oceniać coś, co i tak zniknie już tydzień po wyborach, na etapie mont > owania koalicji? Bez sensu. Jak inaczej chcesz decydować ?. Jeżeli popierasz partię to oceniasz jej program. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:25 > Mamy. Korzystamy z tego. Ale nie oddajemy władzy jak popadnie...komukolwiek Ostatnie 10 lat pokazuje, że jednak dajemy:) > Jak inaczej chcesz decydować ?. Jeżeli popierasz partię to oceniasz jej program Ocena programu nie jest jednoznaczna z jego poparciem. Podobnie jak i głosowanie wg programu, w polskiej rzeczywistości ,jest absurdem. Co mi po programie Polskiej Partii Przyjaciół Sverira, skoro po wyborach PPPS będzie w koalicji z Polską Partią Przyjaciół Mili, która to partia ma inne interesy niż PPPS? Nigdy nie będę wiedział, z których punktów partie zrezygnują, żeby dossać się do koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:35 sverir napisał: > Ocena programu nie jest jednoznaczna z jego poparciem. Tak nie jest ale ocena programu jest decydującym kryterium. > Podobnie jak i głosowanie wg programu, w polskiej rzeczywistości ,jest absurdem. Co mi po programie Pol > skiej Partii Przyjaciół Sverira, skoro po wyborach PPPS będzie w koalicji z Pol > ską Partią Przyjaciół Mili, która to partia ma inne interesy niż PPPS? Nigdy ni > e będę wiedział, z których punktów partie zrezygnują, żeby dossać się do koryta Od czego porozumienie, sojusz. Kazdej partii zalezy na władzy. > . Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:37 > Od czego porozumienie, sojusz. Pół biedy, jeżeli porozumienie zawierają partie bliskie sobie, różniące się w nieistotnych szczegółach. Większa bieda, ale do przełknięcia, gdy partie się różnią, ale idą do wyborów razem i od początku wiadomo, że będą wspólnie rządzić. Ale co z partiami, które nie tylko ogromnie się różnią, ale jeszcze koalicję tworzą dopiero po wyborach, przynajmniej oficjalnie? Jak ja mogę głosować na wspomnianą partię przyjaciół, jeżeli nie wiem nawet, z jakiej częsci programu zrezygnuje? Może koalicja będzie wymagała rezygnacji ze sprawy dla mnie najważniejszej? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:41 Trzeba wybrać mniejsze zło. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 09.12.13, 11:44 sverir napisał: > po wyborach PPPS będzie w koalicji z Polską Partią Przyjaciół Mili, Na czele Polskiej Partii Przyjaciół Mili stoi jak sama nazwa wskazuje - Miller :-P Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Kto by pomyślał.... 09.12.13, 12:05 tomjani napisał: > sverir napisał: > > > po wyborach PPPS będzie w koalicji z Polską Partią Przyjaciół Mili, > > Na czele Polskiej Partii Przyjaciół Mili stoi jak sama nazwa wskazuje - > Miller :-P że się z Tobą zgodzę. Tak SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Tia 21.11.13, 18:10 mila2712 napisała: > sverir napisał: > > > > Bo nie można oddać władzy w ręce kogokolwiek. To samobójstwo. > > > > Nie? Przecież mamy demokrację. JJR twierdził, że lud nie może ustanowić g > łupich > > praw, więc... > > Mamy. Korzystamy z tego. Ale nie oddajemy władzy jak popadnie...komukolwiek > > > > > Trzeba wybrac osobę, która najodpowiedniejsza. Ma najlepsz program. > > > > > Czyli mam oceniać coś, co i tak zniknie już tydzień po wyborach, na etapi > e mont > > owania koalicji? Bez sensu. > > Jak inaczej chcesz decydować ?. Jeżeli popierasz partię to oceniasz jej program > . > Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Tia 03.12.13, 22:21 krócej nie można było ........Ryjku co to ma być ? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj ? 21.11.13, 17:42 sverir napisał: > > Bo nie można oddać władzy w ręce kogokolwiek. To samobójstwo. > > Nie? Przecież mamy demokrację. JJR twierdził, że lud nie może ustanowić głupich > praw, więc... > > > Trzeba wybrac osobę, która najodpowiedniejsza. Ma najlepsz program. > > Czyli mam oceniać coś, co i tak zniknie już tydzień po wyborach, na etapie mont > owania koalicji? Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 21.11.13, 11:17 mila2712 napisała: > No jak to dlaczego > Bo nie można oddać władzy w ręce kogokolwiek. To samobójstwo. > Trzeba wybrac osobę, która najodpowiedniejsza. Ma najlepsz program. Program to mało, a poparcie wyborców? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 04.12.13, 10:11 zapijaczony_ryj napisał: > Program to mało, a poparcie wyborców? Program jest najważniejszy.....dzięki temu zyskuje się wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 21.11.13, 09:06 mila2712 napisała: > Za przeproszeniem "jakakolwiek partia z jakimkolwiek przywódcą" to nie bardzo, > prawda ? > :) > Owszem jest to alternatywa.... Będzie dopiero wtedy jak będzie miała szansę na wygranie wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 13:41 Pleć pleciugo, byle długo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 13:47 Wiem, że jesteś patologicznie platformiany, ale bądź uczciwy: naprawdę wyobrażasz sobie partię gorszą niż PO? Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 13:56 Nie jestem platforniany tylko trzeźwo patrzę. Nie ma partii którą bym darzył dużą sympatią , są takie, które mnie odstręczają. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:11 > Nie jestem platforniany tylko trzeźwo patrzę. Nie ma partii którą bym darzył dużą sympatią , są > takie, które mnie odstręczają. Bo jesteś platformiany:) No dobrze, bez prowokowania. Żadna z obecnych czołowych partii nie ma programu, pomysłu, ani chęci, żeby naprawiać ten kraj. Co za różnica zatem, który program nie zostanie zrealizowany? Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:26 Żadna nie ma realnego programu tylko pobożne zyczenia. I jest różnca miedzy programem partii Ziobry a np. TR . Pasowały by ci rządy jakies kanapowej partii? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:33 > Żadna nie ma realnego programu tylko pobożne zyczenia. I jest różnca miedzy pro > gramem partii Ziobry a np. TR . Pasowały by ci rządy jakies kanapowej partii? Jak przejmie władzę, to nie będzie kanapowa. Ziobrze i Palikotowi dałem szansę tylko dlatego, że na razie chłopaki jeszcze nie wiedzą, czego sami chcą. Ale Ziobry też nie lubię, bo mnie z nim nic nie łączy. Z Palikotem przynajmniej mnie łączy niechęć do katolicko-socjalistycznego środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:01 Tak PIS. Nie widzisz tego ? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:09 > Tak PIS. Nie widzisz tego ? Nie, nie widzę. PO spieprzyło niemal wszystko, co mogło spieprzyć. To, co pozostało, jest poza zainteresowaniami PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:12 Innym partiom politycznym nie masz nic do zarzucenia ? Innymi słowy zgodziłbyś sie na rządy PIS ? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:17 > Innym partiom politycznym nie masz nic do zarzucenia ? Mam. Ale rządzi teraz PO i alternatywę oceniam w odniesieniu do partii rządzącej. > Innymi słowy zgodziłbyś sie na rządy PIS ? To jednak nie jest pytanie o alternatywę dla PO, nie sądzisz? Wolałbym, aby PiS zniknął na zawsze, wraz z PO i SLD. PSL zostawiłbym na progu funkcjonowania, ze względu na piękną i bogatą tradycję ruchu chłopskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:25 Może PSL ma piekną tradycję ale to co uprawia to polityczna prostytucja. W takim razie jaką patię widzisz na miejscu tych trzech ? Dlaczego SLD? Kogo popierasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:31 > Może PSL ma piekną tradycję ale to co uprawia to polityczna prostytucja. Dlatego właśnie powinno im pozostać honorowe funkcjonowanie, bez wpływu na politykę państwową. > W takim razie jaką patię widzisz na miejscu tych trzech ? W jakim rozumieniu "na miejscu"? Tzn. jaką inną partię narodowo-socjalistyczną widzę na miejscu PiS czy w ogóle jaką widzę? > Dlaczego SLD? Lewicy nie akceptuję programowo. SLD dodatkowo za lata 2001-2005, gdy rządziła bez pomysłu, bez konsekwencji, ale skutecznie zaprzeczając jakiejkolwiek lewicowej wrażliwości. Wiele osób z tamtego czasu wciąż jest w tej partii, więc to gwarantuje powtórkę z rozrywki. > Kogo popierasz ? W wyborach? Zapewne partię z wysokim numerem listy wyborczej, a osoba to pewnie jakaś kobieta ze środka tej listy. Ostatnio tak padło na którąś z partii JKM. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:39 sverir napisał: > > Może PSL ma piekną tradycję ale to co uprawia to polityczna prostytucja. > > Dlatego właśnie powinno im pozostać honorowe funkcjonowanie, bez wpływu na poli > tykę państwową. To nie ma nic wspólego z honorem. Nie do konca bez wpływu. Ich głos był nie raz potrzebny. > > W takim razie jaką patię widzisz na miejscu tych trzech ? > > W jakim rozumieniu "na miejscu"? Tzn. jaką inną partię narodowo-socjalistyczną > widzę na miejscu PiS czy w ogóle jaką widzę? Jaką inna na miejscy PIS, PSL, PO gdyby zniknęły ( jak to ująłeś ) > > Dlaczego SLD? > > Lewicy nie akceptuję programowo. SLD dodatkowo za lata 2001-2005, gdy rządziła > bez pomysłu, bez konsekwencji, ale skutecznie zaprzeczając jakiejkolwiek lewico > wej wrażliwości. Wiele osób z tamtego czasu wciąż jest w tej partii, więc to gw > arantuje powtórkę z rozrywki. Niekoniecznie. Do głosu mogą dojśc młodzi działacze. > > W wyborach? Zapewne partię z wysokim numerem listy wyborczej, a osoba to pewnie > jakaś kobieta ze środka tej listy. Ostatnio tak padło na którąś z partii JKM. Kobiety łagodzą obyczaje ? > Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:45 > To nie ma nic wspólego z honorem. Nie do konca bez wpływu. Ich głos był nie raz > potrzebny. Komu? > Jaką inna na miejscy PIS, PSL, PO gdyby zniknęły ( jak to ująłeś ) Ja nie jestem demokratą - w sensie zwolennika ustroju, w którym grupa obywateli wybiera osoby, które następnie przez 4 lata powołując się na wyborców będą ich dokładnie olewać. Jak dla mnie, to żadnej partii być nie musi, bo i tak rządzą grupy interesów. Może nawet lepiej by było, gdyby to one wchodziły oficjalnie do parlamentu? Byłoby przynajmniej przejrzyście. > Niekoniecznie. Do głosu mogą dojśc młodzi działacze. Wybrali Millera na szefa. Co jeszcze trzeba dodawać? > Kobiety łagodzą obyczaje ? Bynajmniej, jednak wszystkie znane mi osobiście kobiety z ugrupowań prokorwinowskich są bardzo fajne, więc może dlatego? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:51 Np. referendum ( pomoc PO ) Jak nie demokratą to .... Wróci Olejniczak ( będa zmiany ) Nie znam ani jednej ( na tyle by oceniać fajna czy nie ) wierzę na słowo. Korwin- Mikke ? ......Zwolennik ? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:52 > Jak nie demokratą to .... W sensie ustroju? Wszystko jedno. Ustrój polityczny jest drogą do celu, a nie celem, prawda? > Wróci Olejniczak ( będa zmiany ) Olejniczak już był i wcale lepiej nie było. Ale to zmartwienie lewicy, nie moje. > Korwin- Mikke ? ......Zwolennik ? Tak i nie, raczej ze względu na to, co określiłaś mniejszym złem. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 21:50 sverir napisał: > > Jak nie demokratą to .... > > W sensie ustroju? Wszystko jedno. Ustrój polityczny jest drogą do celu, a nie c > elem, prawda? Prawda. > > > Wróci Olejniczak ( będa zmiany ) > > Olejniczak już był i wcale lepiej nie było. Ale to zmartwienie lewicy, nie moje Co nie znaczy, że MOŻE być lepiej > > > Korwin- Mikke ? ......Zwolennik ? > > Tak i nie, raczej ze względu na to, co określiłaś mniejszym złem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:45 Lubię JKM , ale niestety to ,,kanapa" i głos zmarnowany , chyba że tak sie polityka zradykalizuje i sondaze dadza mu ponad 5%, a juz tak niedawno w którymś sondażu było. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:49 Głos zmarnowany, ale ja jestem wyborcą-ideowcem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 15:02 Jeszcze wolno:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bulbina5 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 21.11.13, 20:23 Władzę w tym kraju powinni w końcu przejąć prowadzący działalność gospodarczą. To oni w większości zasilają budżet tego kraju w zamian nie dostając nic. Czekam na powstanie partii reprezentującej kilka milionów obywateli-roboli, pracujących bez urlopów i płacących podatki, które idą głównie na urzędnicze pensje i premie oraz na emerytury dla 40-latków! Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:31 Rozbrajaja ta twoja anarchia . Taka dziecinna:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:35 > Rozbrajaja ta twoja anarchia . Taka dziecinna:-) Wiem. Ale ona przynajmniej w jakiś sposób urzeczywistnia konsekwentne marzenia ludzi: bez polityków, dla których najważniejsze jest koryto. Bez urzędników, którzy nie pamiętają, dla kogo funkcjonują. Bez twierdzenia, że państwo istnieje dla samego istnienia i obywatele muszą mu się podporządkować. Wolę swoją dziecinną anarchię niż absurdalną demokrację, w której demokratyczne jest tylko nazewnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:43 Anarchista ? No to się bardzo zdziwiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:46 > No to się bardzo zdziwiłam. Ja też. Anarchista? Ja? Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:47 Tak Ty. Przecież pisałeś nie dla państwa, pseudodemokracji, urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:51 > Przecież pisałeś nie dla państwa, pseudodemokracji, urzędników. Ja bym jednak prosił o uważniejszą lekturę:) Nie dla państwa, które istnieje dla samego istnienia. Nie dla demokracji, która opiera się wyłącznie na systemie głosowania. Nie dla urzędników, którzy nie pamiętają, że są dla obywateli. Ale nie napisałem, że w ogóle jestem przeciw państwu, demokracji i urzędnikom:) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:52 OK przyłożę się. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:53 > OK > przyłożę się Ale z uśmiechem:) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 21:49 Ja nie jestem z tych co na grochu sypiają :) Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:54 Przyjemne jest bujaniew obłokach , ale musimy chodzić po ziemi. Wierz mi , to wszystko co opisałeś mnie tez wkur...., ale zyje tu i teraz , a lubię hedonizm:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 10.12.13, 19:09 sverir napisał: > > Innym partiom politycznym nie masz nic do zarzucenia ? > > Mam. Ale rządzi teraz PO i alternatywę oceniam w odniesieniu do partii rządzące > j. > > > Innymi słowy zgodziłbyś sie na rządy PIS ? > Na dwa lata błzenady? NIgdy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:30 A co niby spieprzyło? Raczej niewiele zreformowało , stało w maraźmie wladzy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 14:32 > A co niby spieprzyło? Raczej niewiele zreformowało , stało w maraźmie wladzy i > tyle. Czyli spieprzyło szansę na to, żeby w marazmie nie stać. Powtórzyło błędy PiS, które korzystając z koniunktury światowej, zajęło się polowaniem na czarownice. PO też długi czas udawało, że nie widzi nagiego króla, a gdy w końcu znalazło się odważne dziecko, to było za późno. To właśnie spieprzyło PO. Czas na reformy jest w czasie koniunktury, a nie w kryzysie. Tyle się powołujemy na doświadczenia innych państw, a jakoś tego, żeby na kryzys być gotowym przed kryzysem, nauczyć się nie możemy. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 15:00 Z takim spieprzeniem to mogę sie zgodzić. Fakt ze PO objęło władzę na poczatku kryzysu i tylko dosć łagodne przejście przez kryzys uwaza za sukces wybaczajacy wszystkie błędy , to mało.Pierwsza kadencje to mogę zrozumieć i ....wybaczyć , ale jak dostali pozwolene na drugą i w pierwszym roku mogli zrobić sporo niepopularnych reform ( KRUS, emerytury, znieść różne przywileje itd.) , a tego nie zrobili , to sie zemści. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 21.11.13, 20:26 sverir napisał: > Wiem, że jesteś patologicznie platformiany, ale bądź uczciwy: naprawdę wyobraża > sz sobie partię gorszą niż PO? Tak, partie Naczelnego Idioty Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 22.11.13, 08:59 sverir napisał: > Wiem, że jesteś patologicznie platformiany, ale bądź uczciwy: naprawdę wyobraża > sz sobie partię gorszą niż PO? Jest tak w realu i nawet próbował rządzić, ale dała radę tylko dwa lata. I całe szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 03.12.13, 12:40 sverir napisał: > Wiem, że jesteś patologicznie platformiany, ale bądź uczciwy: naprawdę wyobraża > sz sobie partię gorszą niż PO? Nie musi sonie wyobrażać ta partia jest i jak miała wadze to dała rade tylko pół roku, a jej szef nie potrafi nawet zapiąć rozporka Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 21.11.13, 18:12 volupte napisał: > Pleć pleciugo, byle długo ;-) znaczy jak długo? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 20.11.13, 07:59 sverir napisał: > > To niech ja wymieni, konkretnie, nazwę partii i jej przywódcy! > > Jakakolwiek partia z jakimkolwiek przywódcą. To jest alternatywa i to bardzo ro > zsądna. byle nie PiS na pół kadencji błazenady Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 19.11.13, 13:52 To jasne , CDU z Merkel , albo Jedna Rosja z Putinem . Skoro jestesmy kondominum , nie podlega to chyba dyskusji. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 24.11.13, 08:21 volupte napisał: > To jasne , CDU z Merkel , albo Jedna Rosja z Putinem . Skoro jestesmy kondomin > um , nie podlega to chyba dyskusji. ;-) I to jest pierwsza poważna alternatywa. Nawet Naczelny Idiota ją widzi Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kad. dym 19.11.13, 14:57 dymisja Pana premiera Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj I co dalej? 24.11.13, 09:42 zbysio45 napisał: > dymisja Pana premiera Tuska. Zrozumiałeś wątek, czy tylko tak PiS_dolisz Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Jak tak dalej pójdzie, to 19.11.13, 21:15 ... za dwa lata, PO progu nie przekroczy! Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Jak tak dalej pójdzie, to 24.11.13, 12:24 don.kichote napisał: > ... za dwa lata, PO progu nie przekroczy! Mam inne zdanie, po awansie Macierewicza to PiS maximum 20% poparcia Odpowiedz Link Zgłoś
zpolskirodem Re: już podaję 21.11.13, 20:50 nawet dowolna ekipa z wronek za uszami trochę mają ale 100 x uczciwsi od obecnej sfory Odpowiedz Link Zgłoś
z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j Re: już podaję 24.11.13, 08:08 zpolskirodem napisał: > nawet dowolna ekipa z wronek > > za uszami trochę mają ale 100 x uczciwsi od obecnej sfory na swoich kumpli nie masz co liczyć, są bez szans Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Zbierasz cele dla CBA? :) 24.11.13, 08:18 Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j napisał: > Platformy Obywatelskiej? > To niech ja wymieni, konkretnie, nazwę partii i jej przywódcy! Odpowiedz Link Zgłoś
z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j Re: Zbierasz cele dla CBA? :) 02.12.13, 19:07 hummer napisał: > Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade > z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j napisał: > > > Platformy Obywatelskiej? > > To niech ja wymieni, konkretnie, nazwę partii i jej przywódcy! > Raczej pytam o fakty! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson SLD, Twój Ruch. 02.12.13, 19:19 POPiS trzeba odesłać raz na zawsze na polityczny cmentarz! Przebić osikowym kołkiem, spalić truchło, by się więcej nie odrodziło, jak to już nie raz miało miejsce (AWS-UW). Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: SLD, Twój Ruch. 02.12.13, 20:45 tornson napisał: > POPiS trzeba odesłać raz na zawsze na polityczny cmentarz! Przebić osikowym koł > kiem, spalić truchło, by się więcej nie odrodziło, jak to już nie raz miało mie > jsce (AWS-UW). I co proponujesz w miejsce tego? Odpowiedz Link Zgłoś
bnov Re: Widzi ktoś jakąś siłę alternatywną dla 3 kade 03.12.13, 10:45 Trochę przynudzacie, ale rozwinę w 2001 roku z AWS najpierw rozpoczął ucieczkę zestaw firmowany PO, po 4 miesiącach zestaw PiS. Czyli mamy do powtórzenia dośc prostą operację. PiS stoi teraz dość mocno, można się spodziewać raczej powrotów skruszonych niż dalszych ucieczek. Natomiast z PO jest gorzej, zatem z tego środowiska wyjdzie przekształcenie, które zaowocuje nową partią. Jako ci, którzy dobili Tuska, znajdą akceptację u prezesa i powstanie nowa fajna koalicja popis,bis, albo aws,cis. "Jeśli chcemy, by wszystko pozostało tak, jak jest, wszystko się musi zmienić.' Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Nie będzie powtórki z rozrywki tak jak z IV RP 03.12.13, 22:01 bnov napisał: > Trochę przynudzacie, ale rozwinę > w 2001 roku z AWS najpierw rozpoczął ucieczkę zestaw firmowany PO, po 4 miesiąc > ach zestaw PiS. Czyli mamy do powtórzenia dośc prostą operację. > PiS stoi teraz dość mocno, można się spodziewać raczej powrotów skruszonych niż > dalszych ucieczek. > Natomiast z PO jest gorzej, zatem z tego środowiska wyjdzie przekształcenie, kt > óre zaowocuje nową partią. Jako ci, którzy dobili Tuska, znajdą akceptację u pr > ezesa i powstanie nowa fajna koalicja popis,bis, albo aws,cis. "Jeśli chcemy, b > y wszystko pozostało tak, jak jest, wszystko się musi zmienić.' Odpowiedz Link Zgłoś
bnov Re: Nie będzie powtórki z rozrywki tak jak z IV R 05.12.13, 12:03 Otóż myślisz życzeniowo, głuptactwo z PO odchodzi w przeszłość, a nas czeka fajna "konserwatywnoludowa" opcja PiSpsl, po PO ma szansę rządzić tyle lat, co Partia Rewolucyjno-Instytucjonalna Odpowiedz Link Zgłoś