Dodaj do ulubionych

Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL

28.12.13, 08:03
kto by pomyślał ,że teraz taki nagły skręt zrobią
Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 08:16
      katarynka705 napisała:

> kto by pomyślał ,że teraz taki nagły skręt zrobią
      W PRL byli symbolami krytyki kabaretowej PRLu.
    • simera16 Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 08:16
      katarynka705 napisała:

>
      ...raczej krzywą (łac. curva)
      • wiosnaludzikow Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 08:23
        simera16 napisał:

> katarynka705 napisała:
        >
        > > kto by pomyślał ,że teraz taki nagły skręt zrobią
        > >
        > ...raczej krzywą (łac. curva)
        Stronniczy i nieobiektywny jak zwykle.
        • simera16 Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 08:43
          wiosnaludzikow napisał:

> simera16 napisał:
          >
          > > katarynka705 napisała:
          > >
          > > > kto by pomyślał ,że teraz taki nagły skręt zrobią
          > > >
          > > ...raczej krzywą (łac. curva)
          > Stronniczy i nieobiektywny jak zwykle.
          >
          Za to prawdziwy i nie koniunkturalny...
          • wiosnaludzikow Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 09:04
            simera16 napisał:

> Za to prawdziwy i nie koniunkturalny...
            Jak Rydzyk :) ...tylko z przeciwnej strony.
            Zgoda :)
            • simera16 Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 09:07
              wiosnaludzikow napisał:

> simera16 napisał:
              >
              > > Za to prawdziwy i nie koniunkturalny...
              > Jak Rydzyk :) ...tylko z przeciwnej strony.
              > Zgoda :)
              >
              Po kiego mnie zaczepiasz? Masz coś prywatnie do mnie, to pisz na priv.
              • wiosnaludzikow Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 09:10
                simera16 napisał:
                > Po kiego mnie zaczepiasz? Masz coś prywatnie do mnie, to pisz na priv.
                mam fobie wobec krańcowych oszołomów z każdej strony :)
                • simera16 Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 09:12
                  wiosnaludzikow napisał:

> simera16 napisał:
                  > > Po kiego mnie zaczepiasz? Masz coś prywatnie do mnie, to pisz na priv.
                  > mam fobie wobec krańcowych oszołomów z każdej strony :)
                  >
                  To się leczy, a nie odreagowuje na Fk...
                  • wiosnaludzikow Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 09:23
                    simera16 napisał:
                    > To się leczy, a nie odreagowuje na Fk...
                    Piszesz o sobie...
                    ... bo leczy się właśnie krańcowości...bo ty tu odreagowujesz a prezentowane przez Ciebie teraz nerwy tylko potwierdzają ten Twój problem.
                    Krańcowość jest krańcowość, oszołomstwo jest oszołomstwo ...i czy to Rydzyk, czy simera, czy lewak, czy prawdziwy czy komunista, czy ....czy ktokolwiek inny to właśnie jest choroba.
                    Uspokój się bo podskakujesz jak dziecko przyłapane na złym uczynku a nie posiadające argumentów....zdjęto Ci spodnie i przestraszyłeś się sam swoim portretem psychologicznym.
                    • simera16 Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 09:34
                      wiosnaludzikow napisał:

> simera16 napisał:
                      > > To się leczy, a nie odreagowuje na Fk...
                      > Piszesz o sobie...
                      > ... bo leczy się właśnie krańcowości...bo ty tu odreagowujesz a prezentowane pr
                      > zez Ciebie teraz nerwy tylko potwierdzają ten Twój problem.
                      > Krańcowość jest krańcowość, oszołomstwo jest oszołomstwo ...i czy to Rydzyk, c
                      > zy simera, czy lewak, czy prawdziwy czy komunista, czy ....czy ktokolwiek inny
                      > to właśnie jest choroba.
                      > Uspokój się bo podskakujesz jak dziecko przyłapane na złym uczynku a nie posiad
                      > ające argumentów....zdjęto Ci spodnie i przestraszyłeś się sam swoim portretem
                      > psychologicznym.
                      >
                      O jakich "nerwach" piszesz? Do*ebałaś się personalnie do mnie zapominając o tym, ze sama wargujesz często gęsto na tym forum o netykiecie samej jej nie przestrzegając...wal się stara ruro bardaszana ze swoimi przaśnymi próbami psychoanalizy. EOT.
                      • wiosnaludzikow Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 09:43
                        simera16 napisał:

> O jakich "nerwach" piszesz? Do*ebałaś się personalnie do mnie zapominając o tym
                        > , ze sama wargujesz często gęsto na tym forum o netykiecie samej jej nie przest
                        > rzegając...wal się stara ruro bardaszana ze swoimi przaśnymi próbami psychoanal
                        > izy. EOT.
                        Zabawny jesteś pytając " o jakich nerwach piszę". Ano o tych, które widać w Twoim tekście powyżej.
                        Złapano Cię za rękę a Ty " to nie moja ręka" ...i brniesz w tym dalej grzęznąc.
                        • simera16 Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 09:51
                          wiosnaludzikow napisał:

> simera16 napisał:
                          >
                          > > O jakich "nerwach" piszesz? Do*ebałaś się personalnie do mnie zapominając
                          > o tym
                          > > , ze sama wargujesz często gęsto na tym forum o netykiecie samej jej nie
                          > przest
                          > > rzegając...wal się stara ruro bardaszana ze swoimi przaśnymi próbami psyc
                          > hoanal
                          > > izy. EOT.
                          > Zabawny jesteś pytając " o jakich nerwach piszę". Ano o tych, które widać w Two
                          > im tekście powyżej.
                          > Złapano Cię za rękę a Ty " to nie moja ręka" ...i brniesz w tym dalej grzęznąc.
                          >
                          pl.wiktionary.org/wiki/EOT
                          • wiosnaludzikow Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 14:20

> pl.wiktionary.org/wiki/EOT
                            OK simera, niech już dalej Twoje ataki nerwicy i pustosta myśli zostaną przykryte milczeniem :)
                      • gtxl Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 15:06
                        O jakich "nerwach" piszesz? Do*ebałaś się personalnie do mnie zapominając o tym, ze sama wargujesz często gęsto na tym forum o netykiecie samej jej nie przestrzegając...wal się stara ruro bardaszana ze swoimi przaśnymi próbami psychoanalizy. EOT.

Stary po...bany ciul,nic więcej nie można o tobie napisać simera....
                        • simera16 Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 29.12.13, 14:24
                          gtxl napisał:

>
                          >
                          > Stary po...bany ciul,nic więcej nie można o tobie napisać simera....
                          >
                          E no, nie przesadzaj...sporo literek udało ci się w zdanie sklecić...gratulacje!
              • gtxl Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 14:59

> > simera16 napisał:

Po kiego mnie zaczepiasz? Masz coś prywatnie do mnie, to pisz na priv.

Ty stary,głupi zakłamany młocie....
                • simera16 Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 29.12.13, 14:25
                  gtxl napisał:

>
                  > > > simera16 napisał:
                  >
                  > Po kiego mnie zaczepiasz? Masz coś prywatnie do mnie, to pisz na priv.
                  >
                  >
                  > Ty stary,głupi zakłamany młocie....
                  >
                  Skromnie, oj skromnie ci intelektualisto nawet inwektywy wychodzą...coś jeszcze?
    • x2468 Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 08:30
      A ten ambasador w Budapeszcie taki niedobry oj niedobry resortowego synusia brzydal skrzywdził.Tusku musisz! Coś zrobić z ambasadorem.
      • jaroslaw2104 Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 08:48
        0 niejakim Marku Królu , sekretarzu KC PZPR należy też pamiętac.
        Dziś w sakiewiczowskiej tivi "objawienie" opozycji antykomunistycznej
        • katarynka705 Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 09:51
          Dotykamy tu prostej sprawy - kiedyś chołubieni przez tzw komunistyczne władze ,dziś już zapomniani ubierają się w piórka kogoś kim nie byli .
        • katarynka705 przebierańcy 28.12.13, 09:51
          Dotykamy tu prostej sprawy - kiedyś chołubieni przez tzw komunistyczne władze ,dziś już zapomniani ubierają się w piórka kogoś kim nie byli .
          • erte2 Re: przebierańcy 28.12.13, 09:56
            katarynka705 napisała:

Dotykamy tu prostej sprawy - kiedyś chołubieni przez tzw...
            żabciu - nie dość że walisz babola, to jeszcze go powtarzasz.
            Tym niemniej zgoda co do meritum.
            • katarynka705 Re: przebierańcy 28.12.13, 10:08
              błąd ortograficzny oczywisty
              pardon
          • lonely_hater Re: przebierańcy 28.12.13, 09:59
            To tak jak w dawnych czasach nowobogacki mieszczanin bardzo chciał być szlachcicem. Tak dzisiaj chłopskie dzieci prl-u okazuje się, że wszystkie z przedwojennych domów z fortepianem pochodzą i szlacheckich dworków. Wiadomo, że ideologi prawicowa jest bliższa ciału wielu tym panom, więc jak już można to już chcą się domyć z tego, że historia ich obrzuciła blotem do swoich naturalnych ciał.
          • dystans4 Re: przebierańcy 28.12.13, 10:08
            Przyznaję, od czasu do czasu brak mi na Forum Anwadzi. Pojawiłaś się w samą porę i pełnisz tę samą rolę, co wspomniani chołubieni przez - dawniej, teraz, i zawsze! - komunę, satyrycy. Powinnaś jednak jeszcze nad sobą popracować. Póki co Anwadzia nie do przebicia.
    • mmujer W latach pićdziesiątych 28.12.13, 10:13
      Pracownik Warszawskich Zakładów Telewizyjnych w Warszawie na Targówku. Uświetniał wszystkie akademie ku czci. Jego matka działała w PZPR. Pod koniec Komuny na swoim występie w Chicago podczas przerwy sprzedawał soje programy po dolarze za sztukę.
      • simera16 Re: W latach pićdziesiątych 28.12.13, 10:20
        mmujer napisał:

> Pracownik Warszawskich Zakładów Telewizyjnych w Warszawie na Targówku. Uświetni
        > ał wszystkie akademie ku czci. Jego matka działała w PZPR. Pod koniec Komuny na
        > swoim występie w Chicago podczas przerwy sprzedawał soje programy po dolarze
        > za sztukę.
        >
        Nie kop leżącego...żenująca postać.
    • mariner4 To są dworscy błaźni PiS 28.12.13, 10:24
      Tak samo dowcipni jak kurdupel.
      A Pietrzak zaśpiewał swój szlagier "Dziewczyny z PRL?" Jedna się jeszcze ostała. Panna Krysia Pawłowiczówna. Ciągle do wzięcia.
      M.
      • wiosnaludzikow Re: To są dworscy błaźni PiS 28.12.13, 15:04
        Ty ślepy chyba mariner4 jesteś.
        Każdy dwór ma swoich błaznów. Ten dwór , który tutaj na forum pieścisz i bronisz również. Chcesz to wymienię ale po co sam znasz i wiesz.
        > A Pietrzak zaśpiewał swój szlagier "Dziewczyny z PRL?" Jedna się jeszcze ostała
        > . Panna Krysia Pawłowiczówna. Ciągle do wzięcia.
        > M.
        • mariner4 Rozumiem, że znasz moje preferencje? 28.12.13, 17:33
          Dobry kabaret umarł. Nikt nie dorówna starym mistrzom. Pełsabie po scenie, szczekanie i głupie miny nie zastąpią dobrego tekstu, jakie na przykład pisał nieodżałowanej pamięci Jan Kaczmarek, na przykład.
          Pietrzak już dawno przestał być dowcipny, Dupowłaz PiS i tyle. Że jeszcze są idioci, co na niego chodzą.
          M.
    • samantha.1 Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 10:40
      katarynka705 napisała:

Trza było nie spie...ć do Usa ,byś też była pupilką po rodzicach komuchach!
      • simera16 Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 10:56
        samantha.1 napisała:

> katarynka705 napisała:
        >
        > > kto by pomyślał ,że teraz taki nagły skręt zrobią
        >
        >
        > Trza było nie spie...ć do Usa ,byś też była pupilką po rodzicach komuchach!
        >
        A to USA jest przystania dla "komuchów"?
    • 99venus Re: Jan Pietrzak, Marcin Wolski- pupile PRL 28.12.13, 17:54
      talent się skończył a żyć trzeba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka