Dodaj do ulubionych

absurdalny podatek

25.01.14, 21:20
W tuskowej krainie absurd już chyba sięga zenitu!!! Mam przynajmniej taką cichą nadzieję, chociaż obawiam się, że działania tej rządowej szajki kwitną właśnie w najlepsze.

Wielu lokatorów Spółdzielni Mieszkaniowej "Metalowiec" we Wrocławiu jest zaskoczonych, bo przyjdzie im się rozliczyć z fiskusem tylko dlatego, że mieszkają na parterze lub I piętrze. Od wielu lat byli oni zwolnieni z opłaty za korzystanie z windy. Teraz będą musieli zapłacić za to... podatek. Bo to, że nie płacili za windę było ich... dochodem!

Wyobraźnia skarbówki zdaje się jest nieograniczona.
Może należałoby płacić podatek od tego, że nie kupuję papierosów. Jakiś tuman z US mógłby stwierdzić, że to mój dochód i państwo na tym traci.
Głosujcie dalej na Partię oszustów i złodziei.

www.gazetawroclawska.pl/artykul/3305386,wroclaw-nie-korzystaja-z-windy-bo-mieszkaja-na-parterze-wiec-zaplaca-za-to-podatek,id,t.html

Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: absurdalny podatek 25.01.14, 21:29
      Wolaczka nie wie,podatek jak smierc ,zawsze dopadnie czlowieka...hehehe
      • przeciwnik_klamstwa Re: absurdalny podatek 26.01.14, 00:23
        pisałem ci już szwampuch, przestań zaśmiecać forum. Jak nie masz nic do powiedzenia to milcz...
        ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

... w Niemczech opłata za windę jest proporcjonalna - na parterze też.
        Zapewne chodzi o podatki ustalane tak "na oko" jak wszystko w Tuskolandzie...

...
        1. "Zaskakują dane o wykształceniu (podzieliło się nimi 70 proc. działaczy PO) - aż 14,1 tys. ukończyło tylko podstawówkę"
        2.ryj:bo nigdy nie byłem ani milicjantem ani ormowcem i nawet nie dlatego ... posiadam kat D! symulowałem i mnie się udało.
    • nazimno A za winde do nieba tez policza? 25.01.14, 21:31

www.youtube.com/watch?v=JQkhJSFgpjs
      MF musi koniecznie to wyegzekwowac.
      Nie mozna Skarbu Panstwa narazac na straty.

• wiosnaludzikow Re: absurdalny podatek 25.01.14, 22:16
      To banda idiotów ! Ten przykład jednoznacznie to ilustruje.
      • hummer Re: absurdalny podatek 26.01.14, 00:30
        wiosnaludzikow napisał:

> To banda idiotów ! Ten przykład jednoznacznie to ilustruje.

Nim to udowodnisz mogą Cię posłać w ręce komornika.
        • wiosnaludzikow Re: absurdalny podatek 26.01.14, 05:22
          hummer napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
          >
          > > To banda idiotów ! Ten przykład jednoznacznie to ilustruje.
          >
          > Nim to udowodnisz mogą Cię posłać w ręce komornika.
          Jeżeli już to poborcy podatkowego :)
    • giulia123 zaczynam się niepokoić 26.01.14, 13:16
      Tak się zastanawiam czy nie zgrzeszyłam wobec finansów budżetu państwa..
      Kupiłam wczoraj dzieciakowi spodnie dżinsy. Przecenione z 349 zł na 209 zł.
      Nie wiem czy mogę spać spokojnie, bo a nuż jakiś poborca podatkowy zapuka do mych drzwi za kilka lat, że od tego wzbogacenia podatku nie zapłaciłam..

I jeszcze jogurt w promocji.

Chyba dziś nie zasnę..
      • m.c.hrabia Re: zaczynam się niepokoić 26.01.14, 13:20
        nie zamartwiaj się ,za posiadanie blond ,nie płaci się dodatkowo.
      • volupte Re: zaczynam się niepokoić 26.01.14, 13:23
        Wyraź skruchę. Zapłać teraz.
      • sverir Re: zaczynam się niepokoić 27.01.14, 08:22
        > Kupiłam wczoraj dzieciakowi spodnie dżinsy. Przecenione z 349 zł na 209 zł.

Zdajesz sobie sprawę,że nie jest to adekwatna sytuacja, do sytuacji w spółdzielni?
      • wiosnaludzikow Re: zaczynam się niepokoić 27.01.14, 15:42
        giulia123 napisała:

> Tak się zastanawiam czy nie zgrzeszyłam wobec finansów budżetu państwa..
        > Kupiłam wczoraj dzieciakowi spodnie dżinsy. Przecenione z 349 zł na 209 zł.
        > Nie wiem czy mogę spać spokojnie, bo a nuż jakiś poborca podatkowy zapuka do my
        > ch drzwi za kilka lat, że od tego wzbogacenia podatku nie zapłaciłam..
        >
        > I jeszcze jogurt w promocji.
        Pewnie martwi się i Tusk bo np.:
        Obiad służbowy to też oszczędność do opodatkowania.
        Sukienka Małżonki to też oszczędność do opodatkowania
        Nie wożenie ciuchów do pralni bo wozi je BOR to też oszczędność do opodatkowania.
        ...a przecież Ordynacja Podatkowa jest taka sama dla Premiera jak i dla tej pani co to windą nie jeżdzi :)
    • etta2 Re: absurdalny podatek 26.01.14, 18:15
      Zmartwię cię żulio: właśnie w Min. Fin. pracują nad skutecznym ściąganiem podatku od głupoty. Będą badać psychologicznie i masz wielkie szanse załapać się na najwyższy z możliwych podatek. Nie żałuję ciebie, przykro mi....
      • m.c.hrabia Re: absurdalny podatek 26.01.14, 18:21
        nie strasz ,nie strasz ,
        bo żulia uwierzy ,
        a byłby to poza krld ,pierwszy na świecie przypadek znęcania się nad kalekami,
        umysłowymi.
        • giulia123 Re: absurdalny podatek 26.01.14, 21:46
          m.c.hrabia napisał:

> nie strasz ,nie strasz ,
          > bo żulia uwierzy ,
          > a byłby to poza krld ,pierwszy na świecie przypadek znęcania się nad kalekami,
          > umysłowymi.

Niech ci nadal banda ryżego charka w twarz, a ty wmawiaj tu wszystkim, że to tylko deszczyk popadywuje
      • giulia123 Re: absurdalny podatek 26.01.14, 21:44
        etta2 napisała:

> Zmartwię cię żulio: właśnie w Min. Fin. pracują nad skutecznym ściąganiem podat
        > ku od głupoty. Będą badać psychologicznie i masz wielkie szanse załapać się na
        > najwyższy z możliwych podatek. Nie żałuję ciebie, przykro mi....

Nadal potulnie dawaj się strzyc bandzie ryżego.
      • wiosnaludzikow Re: absurdalny podatek 27.01.14, 15:44
        Możesz być na top liście podatników etta.
        PS
        Czego Ty bronisz w tym wątku ? Idiotyzmów urzędniczych ? Kretyńskiej pazerności fiskusa ?
    • szlachcic Re: absurdalny podatek 26.01.14, 20:57
      Zgadzam sie z urzednikami urzedu skarbowego
      Taki cwaniaczek mieszka sobie na parterze i uchyla sie od korzystania z windy aby pokechac z parteru na parter.
      Ewidentnie widac ze panstwo polskie daje mu mozliwosc korzystania z windy a taki skur.....
      mysli sobie ze jak nie skorzysta to nie musi odprowadzic podatku od mozliwosci jaki to panstwo mu daje
      Liberalny premier zielonej wyspy ta sama metode stosuje w przypadku abonamentu TV
      Zielona wyspa daje komus mozliwosc ogladania w TV liberalnego premiera zielonej wyspy wiec placic trzeba
    • sverir Re: absurdalny podatek 27.01.14, 08:24
      Sugerujesz, że jest to rozwiązanie partyjne i po przejęciu władzy przez inną partię, to politycy już będą kazali administracji skarbowej czynić co konieczne? I że to politycy będą wydawali wiążące decyzje skarbowe? Dżizas, twoje pomysły są coraz bardziej absurdalne.

• m.c.hrabia Re: absurdalny podatek 27.01.14, 16:23
        to nie administracja skarbowa tylko politycy wyprowadzili takie prawo, a nasza cud blond żulja nawet nie sprawdziła która ekipa to zrobiła ,lecz nasz kochany blondasek znalazł" powód"
        by sobie rzygnąć na Tuska .
        jeśli pamiętam to moja spółdzielnia już jakieś 5-6 lat temu wycofała się z tego rodzaju
        "upustów "
        prawo:
        w myśl przepisów ustawy o prawach lokatorów każdy mieszkaniec bloku musi ponosić koszty utrzymania wszystkich urządzeń. Niezależnie od tego, czy z nich korzysta, czy nie.

koniec kropka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka