Dodaj do ulubionych

Czy było zlecenie z rządu na Falentę ?

10.07.14, 16:56
Juz dwa dni po zatrzymaniu Falenty i głosowaniu wniosku o Votum zaufania pisałem na forum, że w tej układance Tuska cos nie pasuje.
Zwracałem uwagę, że zatrzymanie Falenty nastąpiło na dzień przezd wystąpieniem Tuska w sejmie z wnioskiem o Votum zaufania. Dopiero po zatrzymaniu prokuratura ogłosiła, że Falentę rzekomo dwa dni wczesniej obciązył kelner. Tusk oskarżął Falentę i jego otoczenie winą za aferę , chociaż Falenta się nie przyznał a policja nawet nie miała szans na zweryfikowanie zajętych nosników. To mi śmierdziało tym, że oskarżono być może niewinnego człowieka tylko po to aby wystąpienie Tuska miało jakies oparcie.
Dzisiaj moje watpliwości tylko się pogłebiły:
www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1174254,Afera-tasmowa-Prokuratura-zwroci-biznesmenowi-milion-zlotych
"Sąd w całości uchylił postanowienie o 1 mln zł poręczenia majątkowego, zakazie opuszczania kraju i dozorze policyjnym, jakie prokuratura nałożyła na biznesmena Marka Falentę".

Nie można przejść obojętnie obok faktu żę jutro sejm większością głosu opowie się za pozostaniem Sienkiewicza - człowieka szukającego nagrywających na swoim stanowisku. Pytanie - czy to SIenkiewicz podsunął prokuraturze Falentę ?
Czy 237 posłów ma dalej zaufanie w obiektywizm tego człowieka ?

Zaraz pojawi się tu szwampuch , hrabia i inni spece od propagandy i z pewnościa zareklamują dzwonek z telefonu posła Niesiołowskiego więc uprzedzając napiszę z góry odpowiedź dla nich :
- panowie , dzisiaj to wam jest bliżej do Ziobry i PISu z IV RP , do ich metod jak nam.Pisałem o podobieństwie tego zatrzymania do zatrzymania Blidy. Stoję na stanowisku, że od tej pory uważam że powinna powstać komisja sejmowa do zbadania Wykorzystywania służb do celów politycznych sprawujących władzę w oparciu o zatrzymania - MOdrzejewskiego, Blidy i teraz Falenty.
==============================================================
"Skoro legislacja ma stanowić rzeczywiste prawa, to muszą one wyrażać nie wolę prawodawców, lecz wynik racjonalnej dyskusji(...)Im bardziej rząd jest demokratyczny, tym bardziej zabiega o rzeczywistą zgodę na swoją politykę, a zabiegając o nią - powstrzymuje się od manipulacji propagandowych."

JOHN H. HALLOWELL "Moralne podstawy demokracji"
Obserwuj wątek
    • jane-panzram Re: Czy było zlecenie z rządu na Falentę ? 10.07.14, 17:03
      Falencie oddadzą milion złotych, wycofują zarzuty
      nalot CBA na Burego
      cbos podał,że Brazylia wygr.... eek, że PO ma 29% i ciągle rośnie

DZIEŃ ŚWIRA
      • qwakacz_zabanowany ...rosnie konto. 10.07.14, 17:07
        i trudno z tym wzrostem się nie zgodzić - widac na każdym dosłownie kroku. Nie maja pomysłu jak przyczynić się do wzrostu to zaczynają nawet lotniska w puszczy budowąc bo nowe kontrakty i nowe perspektywy w regionie...

"Skoro legislacja ma stanowić rzeczywiste prawa, to muszą one wyrażać nie wolę prawodawców, lecz wynik racjonalnej dyskusji(...)Im bardziej rząd jest demokratyczny, tym bardziej zabiega o rzeczywistą zgodę na swoją politykę, a zabiegając o nią - powstrzymuje się od manipulacji propagandowych."

• damakier1 Re: Czy było zlecenie z rządu na Falentę ? 10.07.14, 17:05
      "Sąd w całości uchylił postanowienie o 1 mln zł poręczenia majątkowego, zakazie opuszczania kraju i dozorze policyjnym, jakie prokuratura nałożyła na biznesmena Marka Falentę".

Całe szczęście, że chociaż do sądu długie macki Tuska nie sięgają.
    • wiosnaludzikow było zlecenie z rządu na PSL ! 10.07.14, 17:07
      Ponieważ PSL się zastanawiał wiec ma teraz problem , służące aktualnej władzuni CBA czesze teraz PSL. No Piechociński myślcie, myślcie ......
      • qwakacz_zabanowany Re: było zlecenie z rządu na PSL ! 10.07.14, 17:12
        A od Burego niech się odczepią- to nie nepotyzm - on ma takie zapotzrebowanie do rad nadzorczych w samej energetyce że naprawdę musiał poprosić rodzinę o pomoc. Przecież dzisiaj w energetyce to podobnie jak na kolei słupami zarzadza jedna spółka , lablami inna , naprawami inna , licznikami także inna i dostarczaniem prądu inna i. ........ można by wymieniać do rana.
        • wiosnaludzikow Re: było zlecenie z rządu na PSL ! 10.07.14, 18:53
          qwakacz_zabanowany napisał(a):

> A od Burego niech się odczepią- to nie nepotyzm - on ma takie zapotzrebowanie....
          To nie jest nepotyzm . To jest figuranctwo !
    • qwakacz_zabanowany nikt nie potwierdza , nikt nie zaprzecza -coś jest 10.07.14, 22:06
      .
      • taniarada Re: nikt nie potwierdza , nikt nie zaprzecza -coś 10.07.14, 22:20
        Co potrzeba do szczęścia jak ktoś ma wątpliwości .Wprost ukarany .Bury postraszony.Sądy chociaż udają ,że są niezależne .Bo prokuratura umoczona po wsze czasy.Widać to po pani kołtun rzeczniczce prokuratury.
    • wiosnaludzikow Tego nawet Jarkacz z Ziobrem nie potrafił 11.07.14, 08:03
      Niezależne instytucje tak podPOrządkować aby realizowały bieżące zapotrzebowanie rządu jak np CBA - Bury.
      No i jest jedność....MAFII.
    • wiosnaludzikow Re: Czy było zlecenie z rządu na Falentę ? 11.07.14, 08:09
      Ziobro to malutkie zero przy. Tusku :)
      Nie ma litości , jak trzeba utrzymać władzę to i Bury nie ma spokoju :
      www.tvn24.pl/cba-w-biurze-szefa-klubu-psl-w-przeddzien-glosowania-ws-sienkiewicza-bury-nie-ma-zbieznosci-tych-faktow,448306,s.html
    • haen2010 Nędzna konstatacja 11.07.14, 08:43
      Że parę lat wcześniej przed większością widziałem prawdę o sopockim bubku. Teraz mi się nawet nie chce o tym pisać. Niech inni to robią.

Po prostu - szambo się wylało.
    • qwakacz_zabanowany Jest poparcie dla tezy że służby są na zamówienie 11.07.14, 12:15
      " Głosowanie nie może się odbywać pod zastraszaniem ani szantażem. Proponuję przełożenie głosowania na 22 lipca - mówi Pawlak."

Teraz szło o polityka z PSLu więc Pawlak nazwał akcję służb po imieniu. Gdy chodziło o jakiegoś tam biznesmena to tej zbieżności akcji służb z głosowaniem nie zauważyli.
    • 14pol Re: Czy było zlecenie z rządu na Falentę ? 11.07.14, 12:18
      ale tusku coś mówił że nie dobrze jak się coś układa w całość....

zwłaszcza prokuraturze buhehehehehe...
    • qwakacz_zabanowany A Chazan mnie nie interesuje! 11.07.14, 12:31
      Człowiek który chce pouczać mnie co ja mam uważać za dobro a co za zło - stara się mnie okraść z daru bożego czyli - mojej wolnej woli.
      Powinni go sądzić za próbę kradzieży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka