qwakacz_zabanowany
10.07.14, 16:56
Juz dwa dni po zatrzymaniu Falenty i głosowaniu wniosku o Votum zaufania pisałem na forum, że w tej układance Tuska cos nie pasuje.
Zwracałem uwagę, że zatrzymanie Falenty nastąpiło na dzień przezd wystąpieniem Tuska w sejmie z wnioskiem o Votum zaufania. Dopiero po zatrzymaniu prokuratura ogłosiła, że Falentę rzekomo dwa dni wczesniej obciązył kelner. Tusk oskarżął Falentę i jego otoczenie winą za aferę , chociaż Falenta się nie przyznał a policja nawet nie miała szans na zweryfikowanie zajętych nosników. To mi śmierdziało tym, że oskarżono być może niewinnego człowieka tylko po to aby wystąpienie Tuska miało jakies oparcie.
Dzisiaj moje watpliwości tylko się pogłebiły:
www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1174254,Afera-tasmowa-Prokuratura-zwroci-biznesmenowi-milion-zlotych
"Sąd w całości uchylił postanowienie o 1 mln zł poręczenia majątkowego, zakazie opuszczania kraju i dozorze policyjnym, jakie prokuratura nałożyła na biznesmena Marka Falentę".
Nie można przejść obojętnie obok faktu żę jutro sejm większością głosu opowie się za pozostaniem Sienkiewicza - człowieka szukającego nagrywających na swoim stanowisku. Pytanie - czy to SIenkiewicz podsunął prokuraturze Falentę ?
Czy 237 posłów ma dalej zaufanie w obiektywizm tego człowieka ?
Zaraz pojawi się tu szwampuch , hrabia i inni spece od propagandy i z pewnościa zareklamują dzwonek z telefonu posła Niesiołowskiego więc uprzedzając napiszę z góry odpowiedź dla nich :
- panowie , dzisiaj to wam jest bliżej do Ziobry i PISu z IV RP , do ich metod jak nam.Pisałem o podobieństwie tego zatrzymania do zatrzymania Blidy. Stoję na stanowisku, że od tej pory uważam że powinna powstać komisja sejmowa do zbadania Wykorzystywania służb do celów politycznych sprawujących władzę w oparciu o zatrzymania - MOdrzejewskiego, Blidy i teraz Falenty.
==============================================================
"Skoro legislacja ma stanowić rzeczywiste prawa, to muszą one wyrażać nie wolę prawodawców, lecz wynik racjonalnej dyskusji(...)Im bardziej rząd jest demokratyczny, tym bardziej zabiega o rzeczywistą zgodę na swoją politykę, a zabiegając o nią - powstrzymuje się od manipulacji propagandowych."
JOHN H. HALLOWELL "Moralne podstawy demokracji"