Dodaj do ulubionych

Zwolnienie prof Chazana bezprawne ?

10.07.14, 19:48
Zadałem sobie trochę trudu i "pogrzebałem" w poszukiwaniu opinii prawnych dotyczących zwolnienia prof Chazana.
Jesli komus zalezy na rzetelnej informacji- niech czyta. A jesli ktos uważa ,ze dobrze ,ze dokopano katolom- niech nie czyta.
Wiem , ze długie :)

Mecenas Jerzy Kwaśniewski, ekspert Instytutu na rzecz Kultury Prawnej Ordo Iuris, jest pełnomocnikiem prof. Bogdana Chazana i będzie reprezentował go w sprawie odwołania ze stanowiska dyrektora Szpitala im. Świętej Rodziny.
Instytut Ordo Iuris stoi na stanowisku, że nie ma przesłanek prawnych do dyscyplinarnego zwolnienia prof. Chazana i dyscyplinarnego zerwania stosunku pracy. Podtrzymuje również swoją opinię na temat niekonstytucyjności podstawy prawnej kary nałożonej na Szpital oraz o rażących naruszeniach prawa do rzetelnego postępowania w sprawie prof. Chazana.
Wbrew informacjom rozpowszechnianym przez Ministra Zdrowia, Rzecznika Praw Pacjenta czy Prezydenta Warszawy, żadne z wyjaśniających sprawę postępowań kontrolnych w szpitalu, nie zostało jeszcze ukończone. Zgodnie z zasadą wysłuchania obu stron, każde z nich musi uwzględnić zgłoszone uwagi lub zastrzeżenia osoby lub podmiotu, którego dotyczy. W tej konkretnej sytuacji szpital zajął stanowisko dopiero w dniu dzisiejszym, w pismach wysłanych pocztą do instytucji kontrolujących.
Projekt poczynionych dotychczas ustaleń pokontrolnych dotknięty jest błędami formalnymi
Szpitalowi św. Rodziny stawia się zarzuty braków dokumentacji procedur diagnostycznych, które były przeprowadzane poza tym szpitalem i zanim pierwszy raz pacjentkę do niego przyjęto.
Z tego względu, Szpital wnosi o uzupełnienie kontroli o badanie dokumentacji medycznej zgromadzonej w innych placówkach, a konkretnie:
- w Przychodni Lekarskiej „Novum”, gdzie wykonano u pacjentki zapłodnienie in vitro, i gdzie zaczął się proces diagnostyczno – terapeutyczny. Kontrola ta powinna mieć na celu sprawdzenie poprawności przeprowadzenia zabiegu zapłodnienia in vitro oraz ustalenie, czy w tym konkretnym przypadku pacjentka została poinformowana o zwiększonym ryzyku wad wrodzonych u dziecka po takim zabiegu i czy została skierowana na badania prenatalne.
- w Centrum Medycznym „ADAD”, gdzie pacjentka prowadziła ciążę u Doktora Macieja Gawlaka, który następnie był jej lekarzem prowadzącym w Szpitalu św. Rodziny.
- w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie na okoliczność tego, czy – jak wynika z oświadczeń pacjentki - odmówiono tam przeprowadzenia aborcji, a jeśli tak, to z jakich przyczyn.
- w Szpitalu Bielańskim, gdzie ostatecznie odmówiono przeprowadzenia aborcji, przyjęto poród dziecka, które później tam hospitalizowano.
O możliwości zgodnego z ustawą o planowaniu rodziny, ochronie płodu ludzkiego i warunkach dopuszczalności przerywania ciąży, przeprowadzenia aborcji pacjentka została w Szpitalu św. Rodziny poinformowana przez lekarza prowadzącego już 27.03.2014 r., a zatem przed skierowaniem jej na badania w IMiDz, które wg Krajowego Konsultanta miały być zbędne i rzekomo nadmiernie wydłużyć postępowanie diagnostyczne. W świetle dostępnych danych, pacjentka wówczas nie wyrażała woli poddania się aborcji i po hospitalizacji w IMiDz miała oświadczyć doktorowi Maciejowi Gawlakowi, że będzie dopiero rozważać tę ewentualność wspólnie z mężem po wypisaniu jej ze szpitala,
W świetle ustaleń poczynionych przez Rzecznika Praw Pacjenta, pacjentka po raz pierwszy zakomunikowała wolę poddania się aborcji prof. Chazanowi w dniu 14.04.2014 r.
Odpowiedź Prof. Chazana na żądanie pacjentki gotowa była dnia następnego po jego wystosowaniu, zaś pacjentka zgłosiła się po jej odbiór 16.04.2014.
Niezwłocznie po tym (17.04.2014), w Szpitalu św. Rodziny lekarz prowadzący, Dr Maciej Gawlak, samodzielnie wystawił pacjentce pisemne skierowanie do Szpitala Bielańskiego, po uprzednim telefonicznym uzgodnieniu konsultacji na dzień kolejny. Tym samym, lekarz prowadzący pacjentkę w Szpitalu św. Rodziny nie tylko wskazał miejsce, gdzie może się poddać procedurze aborcyjnej, ale wystawił też stosowne po temu skierowanie.

Zapowiada się ciekawy proces.
Obserwuj wątek
    • czan-dra Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 10.07.14, 19:55
      Tak jak sądziłem, Chazan santo subito!
      A ci źli ludzie, tego dobrego wywalili bezprawnie, to nic że Ratusz najpierw zasięgnął porady prawnej, Ty i Tobie podobni wiedzą lepiej.
    • inocom Każdego można zwolnić /nt 10.07.14, 19:56
    • wariant_b Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 10.07.14, 20:08
      O nas
      Instytut na rzecz Kultury Prawnej Ordo Iuris

Współczesne rozwiązania normatywne coraz częściej wykorzystywane są po to,
      by realizować idee o dość podejrzanej, ideologicznej proweniencji. Podważany
      jest już nie tylko tradycyjny, ale i naturalny porządek społeczny i prawny.
      Tymczasem prawo winno słuzyć ludziom i ich rodzinom chroniąc ów obiektywny ład.

Wyzwania, które niesie w tej mierze ze sobą współczesność wymagają podjęcia
      zdecydowanych działań i dlatego stworzyliśmy Instytut Ordo Iuris. Chcemy
      angażować się w obronę osób i środowisk zagrożonych społecznym wykluczeniem
      ze względu na przywiązanie do tradycyjnego ładu społecznego oraz świata wartości,
      z którego się on wywodzi.

W tym celu prowadzimy badania nad kulturą prawną i duchowym dziedzictwem,
      w którym jest zakorzeniona kultura polska, oraz propagujemy ich wyniki w życiu
      publicznym i w systemie prawnym. W szczególności chcemy afirmować
      przyrodzoną godność człowieka, oraz działać na rzecz ochrony wynikających
      z niej praw człowieka i obywatela, zwłaszcza w zakresie:

- prawnej ochrony niewinnego życia ludzkiego na wszystkich etapach jego rozwoju,
      - poszanowania małżeństwa, jako związku kobiety i mężczyzny, rodziny, macierzyństwa
      i rodzicielstwa oraz promowania rozwiązań prawnych służących ich ochronie,
      - ochrony praw rodziców do wychowania dzieci zgodnie ze swoim sumieniem
      i przekonaniami, prawnej ochrony dzieci przed demoralizacją i deprawacją,
      - poszanowania w przestrzeni publicznej duchowego dziedzictwa Narodu,
      w którym zakorzeniona jest kultura polska oraz
      - przeciwdziałania wykluczeniu społecznemu, dyskryminacji i marginalizacji osób
      lub grup społecznych z powodu ich przywiązania do tradycyjnych wartości.

> Jesli komus zalezy na rzetelnej informacji- niech czyta.
      • remik.bz w czym widzisz problem ? 10.07.14, 20:17
        • wariant_b W tej, podobno, rzetelności 10.07.14, 20:19

• remik.bz Re: W tej, podobno, rzetelności 10.07.14, 20:33

Który z zarzutów jest objawem nierzetelności?
            Jesli juz o nierzetelnosci mowa to dla mnie skandalem jest zwalnianie w czasie kontroli bez dania mozliwosci odpowiedzi na zarzuty. To metody bialoruskie.

• wariant_b Re: W tej, podobno, rzetelności 10.07.14, 20:47
              remik.bz napisał:
              > Jesli juz o nierzetelnosci mowa to dla mnie skandalem jest zwalnianie w czasie
              > kontroli bez dania mozliwosci odpowiedzi na zarzuty.

I tak by nie mógł odpowiadać na zarzuty, bo urlop sobie wziął.
              A na urlopie to można gadać z tymi, z którymi się chce, a nie z każdym.
              • spokojny.zenek Re: W tej, podobno, rzetelności 10.07.14, 20:48
                Ze zlewem niech sobie chazan pogada.
            • inocom Re: W tej, podobno, rzetelności 10.07.14, 21:02
              remik.bz napisał:

>
              > Który z zarzutów jest objawem nierzetelności?
              > Jesli juz o nierzetelnosci mowa to dla mnie skandalem jest zwalnianie w czasie
              > kontroli bez dania mozliwosci odpowiedzi na zarzuty. To metody bialoruskie.

Chazan przypomina komendanta z Czerska. Z nim się nie da gadać. Wójt czekał, aż wróci komendant z urlopu. Sytuacja podobna. Totalny brak profesjonalizmu. Tylko że komendant nie jest profesorem belwederskim
              forum.gazeta.pl/forum/w,28,151485242,151909383,Patalach.html
    • eldoradus Chazan mógł być zwolniony przez NFZ 10.07.14, 20:13
      nawet bez podania przyczyn.
      Dostaje wypowiedzenie zgodnie z kodeksem pracy i do widzenia.
      Jeśli jego fanatyzm religijny koliduje z obowiązkami służbowymi to nie ma o czym mówić.
      U siebie takiego pracownika który, nie wykonuje obowiązków zawodowych nie trzymałbym go 5 minut.
      Tak nawiasem, ile aborcji tych legalnych i nielegalnych w życiu przeprowadził Chazan?
      Raptem stał się taki pobożny?
    • pies_na_czarnych Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 10.07.14, 20:22
      Pogwałcił prawo więc na bruk zwłaszcza, że dokonywał wcześniej aborcji!
      • brysio76 Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 10.07.14, 20:24
        A już jako "sumienista" zakładał spirale antykoncepcyjne, tyle że w prywatnym gabinecie, bo szpital wiadomo Św. Rodziny. Hmmm, chciałbym zauważyć że Maria i Józef to nie mieli zwykłego pożycia małżeńskiego.....
    • humbak Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 10.07.14, 20:23
      Prawna opinia adwokata Chazana. Czyjesz się na siłach ocenić merytoryczną wartość?
    • spokojny.zenek No i gdzie te "opinie prawne" a choćby jedna? 10.07.14, 20:28
      remik.bz napisał:

> Zadałem sobie trochę trudu i "pogrzebałem" w poszukiwaniu opinii prawnych dotyc
      > zących zwolnienia prof Chazana.

No i gdzie te "opinie prawne" a choćby jedna?
    • mariner4 Oby pan Chazan cierpiał jak 10.07.14, 20:36
      to dziecko. Tylko dłużej..... I wył z bólu jak potępieniec.
      Bez prawa do eutanazji.
      M.
      • inocom Re: Oby pan Chazan cierpiał jak 10.07.14, 20:58
        mariner4 napisał:

> to dziecko. Tylko dłużej..... I wył z bólu jak potępieniec.
        > Bez prawa do eutanazji.

Życzysz mu otwartej czaszki, braku oka, a drugie pozbawione powiek?
        Zróbmy sobie taki mały eksperyment katole. Powieki na jakiś czas przykleić sobie, tak by nie mogły się poruszać. Ile wytrzymacie bez mrugania oczyma? 2 minuty? A może 5? Ten twór musiał tak wytrwać 10 dni.
    • aniechto.only Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 10.07.14, 20:39
      > - w Przychodni Lekarskiej „Novum”, gdzie wykonano u pacjentki zapło
      > dnienie in vitro, i gdzie zaczął się proces diagnostyczno – terapeutyczny
      > . Kontrola ta powinna mieć na celu sprawdzenie poprawności przeprowadzenia zabi
      > egu zapłodnienia in vitro oraz ustalenie, czy w tym konkretnym przypadku pacjen
      > tka została poinformowana o zwiększonym ryzyku wad wrodzonych u dziecka po taki
      > m zabiegu i czy została skierowana na badania prenatalne.

A jakież to inne badanie niż prenatalne wykazało cięzkie uszkodzenie płodu?
      • taniarada Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 10.07.14, 20:42
        Nasienie słabe to do Chazana i jego mocy boskich.Lol.
        • sclavus Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 10.07.14, 21:07
          Whow!!!
          :D:D:D:D:D
    • sclavus Uparty jesteś, 10.07.14, 20:41
      jak osioł: "wygrał". "zwolniony bezprawnie"... "święty"...
      Co jeszcze masz w zanadrzu???
      A!!! - Polecam Girzyńskiego... - ten ci dal popis (oszołomstwa!) na TVN..
      • remik.bz nie obrażam przeciwnikow 10.07.14, 21:09
        sclavus napisał:

> jak osioł: "wygrał". "zwolniony bezprawnie"... "święty"...
        > Co jeszcze masz w zanadrzu???

Na pewno nie mam obrażania i lżenia przeciwnikow.
        Zgoda , jestem uparty , ale bronie swojej racji bez wulgaryzmów i obrażania przeciwników.
        Czego nie mozna powiedzieć o wielu z w/w , którzy w przypadku braku argumentów "wnerwiają sie" paskudnie.
        PS serio pisałem "święty"? Tak mnie poniosło?
        • inocom Re: nie obrażam przeciwnikow 10.07.14, 21:13
          remik.bz napisał:

> sclavus napisał:
          >
          > > jak osioł: "wygrał". "zwolniony bezprawnie"... "święty"...
          > > Co jeszcze masz w zanadrzu???
          >
          > Na pewno nie mam obrażania i lżenia przeciwnikow.
          > Zgoda , jestem uparty , ale bronie swojej racji bez wulgaryzmów i obrażania pr
          > zeciwników.
          > Czego nie mozna powiedzieć o wielu z w/w , którzy w przypadku braku argumentów
          > "wnerwiają sie" paskudnie.
          > PS serio pisałem "święty"? Tak mnie poniosło?

Święty to jest Jan Hus. Katole spalili go za prawdę.
          • remik.bz Re: nie obrażam przeciwnikow 10.07.14, 21:21
            inocom napisał:

>
            > Święty to jest Jan Hus. Katole spalili go za prawdę.

A to o Husie mój watek? Nawet nie zauwazyłem :)
            • inocom Re: nie obrażam przeciwnikow 10.07.14, 21:24
              remik.bz napisał:

> inocom napisał:
              >
              > >
              > > Święty to jest Jan Hus. Katole spalili go za prawdę.
              >
              > A to o Husie mój watek? Nawet nie zauwazyłem :)

A Hus nie jest Świętym?
        • sclavus Re: nie obrażam przeciwnikow 10.07.14, 23:17
          delikatny jesteś... jak mimoza... :D:D:D
          Od tysiąca la, kiedy się trafi na kogoś bardzo upartego, to się o nim mówi: uparty, jak osioł - gdzie obraza???
          Chciałeś mnie rozśmieszyć?
          Udało ci się...
          PeeS - nie napisałeś bezpośrednio: święty... - ale tak wynika z twojego pisania... i z pisania wszystkich obrońców tego Chazana...
    • veglie Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 10.07.14, 20:43
      Bełkot.
    • 99venus Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 10.07.14, 23:33
      tego łajdaka nie zwolniono tylko odwołano ze stanowiska.to wyjatkowo łagodna kara dla tej kanalii.
    • erte2 Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 11.07.14, 00:29
      remik.bz napisał:
      ...Zwolnienie prof Chazana bezprawne ?
      W pewnym sensie masz rację, bo tryb zwolnienia (trzymiesięczny okres wypowiedzenia) w sytuacji kiedy i tak od października miał iść na emeryturę, zapewne z zachowaniem prawa do co najmniej kilkumiesięcznej odprawy itd. jest rzeczywiście naigrywaniem się z prawa. Bo ci wszyscy którzy ciężko naruszyli obowiązki pracownicze czyli po prostu złamali prawo, ci wszyscy złodzieje, pijaczkowie, sabotażyści i chazany winni być zwalniani dyscyplinarnie. Ze skutkiem natychmiastowym, bez prawa do odprawy czy okresu wypowiedzenia.
      Masz więc rację - Chazan został zwolniony z naruszeniem prawa
    • ta Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 11.07.14, 01:24
      W wątku "profesor Chazan już wygrał"
      remik.bz napisał:
      > Prof Chazan czytał umowę i rozumie ja. [...]
      > Mówiąc krótko - świadomie złamał umowę

A teraz się remik pyta, czy Chazan został bezprawnie zwolniony. Jeśli, jak sam przyznajesz remiku, Chazan świadomie (!) nie wykonywał obowiązków pracowniczych ( czyli stosował sabotaż w miejscu pracy) to jedynie słuszną decyzją jest zwolnienie go z tego stanowiska.

---------------------------
    • sverir Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 11.07.14, 07:59
      > Zadałem sobie trochę trudu i "pogrzebałem" w poszukiwaniu opinii prawnych dotyczących
      > zwolnienia prof Chazana.

I, jak widać, efekt żaden, skoro możesz wkleić jedynie stanowisko pełnomocnika prof. Chazana.
      • remik.bz Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 11.07.14, 08:45
        sverir napisał:

> > Zadałem sobie trochę trudu i "pogrzebałem" w poszukiwaniu opinii prawnych
        > dotyczących
        > > zwolnienia prof Chazana.
        >
        > I, jak widać, efekt żaden, skoro możesz wkleić jedynie stanowisko pełnomocnika
        > prof. Chazana.

Alez ja szukałem właśnie tego- stanowiska broniącego Chazana. Nie wiem czy zauważyłeś , ale w mediach głównego nurtu jest tylko stanowisko "przeciwko".
        Zwykła przyzwoitość nakazuje wysłuchać tez drugiej strony.
        Ciekawe dlacze np w GW nie ma czegoś w stylu "co prof Chazan ma do powiedzenia na swoja obrone?"
        Czyzby profesjonalni dziennikarze byli "profesjonalni"?
        Nie podali tego stanowiska dziennikarze , to ja podałem.
        • 99venus Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 11.07.14, 09:06
          w tym przypadku nie ma żadnej drugiej strony.jest pospolite sku...syństwo,parafialna nadgorliwość człowieka,który przez lata dokonywał aborcji.dzisiaj powinien milczeć.
          • remik.bz Prawo do obrony 11.07.14, 11:54
            99venus napisał:

> w tym przypadku nie ma żadnej drugiej strony.jest pospolite sku...syństwo,paraf
            > ialna nadgorliwość człowieka,który przez lata dokonywał aborcji.dzisiaj powinie
            > n milczeć.

No proszę, a ja myslałem ,ze mamy XXI wiek i jesteśmy w UE, gdzie prawo do obrony jest podstawowym standardem.
            • spokojny.zenek Re: Prawo do obrony 11.07.14, 11:59
              Ktokolwiek odmawia Chazanowi prawa do obrony? Nie broni się i to dosyć agresywnie?
              Jest jakieś postępowanie karne przeciwko niemu? A może o wykroczenie, manipulatorze?
            • kolter-nr Re: Prawo do obrony 11.07.14, 12:39
              remik.bz napisał:

> > n milczeć.
              >
              > No proszę, a ja myslałem ,ze mamy XXI wiek i jesteśmy w UE, gdzie prawo do obro
              > ny jest podstawowym standardem.

No przecież ten palant chazan publicznie mówił ze świadomie złamał prawo.
              • remik.bz Re: Prawo do obrony 11.07.14, 13:54
                kolter-nr napisał:

> remik.bz napisał:
                >
                >
                > > > n milczeć.
                > >
                > > No proszę, a ja myslałem ,ze mamy XXI wiek i jesteśmy w UE, gdzie prawo d
                > o obro
                > > ny jest podstawowym standardem.
                >
                > No przecież ten palant chazan publicznie mówił ze świadomie złamał prawo.

Mój post dotyczył stanowiska Venus . Venus odmawia prawa do obrony Chazanowi

• kolter-nr Re: Prawo do obrony 11.07.14, 14:28
                  remik.bz napisał:

> > No przecież ten palant chazan publicznie mówił ze świadomie złamał prawo.
                  >
                  >
                  > Mój post dotyczył stanowiska Venus . Venus odmawia prawa do obrony Chazanowi

Nie zmienia to faktu ze chazan już publicznie przyznał ze złamał prawo .Za to powonieniem mieć zakaz wykonywania zawodu .
                • ta Broń go 11.07.14, 17:28
                  Bronisz Chazana na tym forum zaciekle. Jak usprawiedliwisz zatem fakty, że Chazan chciał wywołać poród przedwczesny :

"Chazan będzie musi bronić się przed obiema stronami, stąd pewnie ma kłopoty w skompletowaniu argumentów.

Pojawiają się nowe informacje. Chazan polecił zdjąć pacjentce szew założony na szyjkę macicy. Przypomnę, że szew taki ma uchronić szyjkę przed przedwczesnym otwarciem się i co za tym idzie zainicjowaniem przedwczesnego porodu.
                  W jakim innym celu, niż prowokowanie do wywołania akcji porodowej było wydane przez Chazana to polecenie?

Tak więc Chazan doskonale wiedział, że wcześniejsze zakończenie tej ciąży jest wskazane i zrobił w tym kierunku kroki.

Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek. Ot takie to katolickie, elastyczne sumienie Chazana. "
        • spokojny.zenek Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 11.07.14, 09:48
          remik.bz napisał:

> Alez ja szukałem właśnie tego- stanowiska broniącego Chazana.

Skoro szukałeś stanowiska broniącego Chazana to dlaczego kłamałeś, że znalazłeś jakieś opinie prawne korzystne dla niego?

• ta Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek 11.07.14, 12:07
          remik.bz napisał:
          > Ciekawe dlacze np w GW nie ma czegoś w stylu "co prof Chazan ma do powiedzenia
          > na swoja obrone?"

Chazan będzie musi bronić się przed obiema stronami, stąd pewnie ma kłopoty w skompletowaniu argumentów.

Pojawiają się nowe informacje. Chazan polecił zdjąć pacjentce szew założony na szyjkę macicy. Przypomnę, że szew taki ma uchronić szyjkę przed przedwczesnym otwarciem się i co za tym idzie zainicjowaniem przedwczesnego porodu.
          W jakim innym celu, niż prowokowanie do wywołania akcji porodowej było wydane przez Chazana to polecenie?

Tak więc Chazan doskonale wiedział, że wcześniejsze zakończenie tej ciąży jest wskazane i zrobił w tym kierunku kroki.

Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek. Ot takie to katolickie, elastyczne sumienie Chazana.
          • spokojny.zenek Re: Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek 11.07.14, 12:26
            Jeżeli by to była prawda, to okazałoby się, że cała ciężka manipulancka praca remika na nic.
    • pis_da_deby Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 11.07.14, 09:16
      remik.bz napisał:
      .
      > Jesli komus zalezy na rzetelnej informacji- niech czyta. A jesli ktos uważa ,ze
      > dobrze ,ze dokopano katolom- niech nie czyta.

Myslisz, ze czesci forumoiczow, ktorzy juz "skazali" Hazana zalezy na rzetelnej informacji ?
      Znalazl sie na liscie, ktora sie im nie podoba wiec trzeba go zlinczowac.
      A Prawda ? Komu to potrzebne ?
      • 99venus Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 11.07.14, 09:53
        a na czym ma polegać ta "rzetelność"informacji?
        Chazana nikt nie skazywał.on sam się skazał na infamię swoim sku...syństwem i znęcaniem się nad pacjentką.
        Chazan to moralne zero.
      • sverir Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 11.07.14, 11:31
        > Myslisz, ze czesci forumoiczow, ktorzy juz "skazali" Hazana zalezy na rzetelnej
        > informacji ?

Dlaczego rzetelną informację stanowią jedynie argumenty na korzyść profesora? Mógłbyś przystępnie wyjaśnić?
    • haen2010 Jeżeli taka dewota jak Hanka... 11.07.14, 09:24
      Całe życie w Duchu Świętym i wielka protektorka Kościoła zwolniła tego zboczeńca to znaczy, że przekroczył on nawet normy ustanowione przez ich Chrystusa.
      • haen2010 Po prostu 11.07.14, 09:30
        Sprowadził na tę kobietę i rodzinę niepotrzebne, wielomiesięczne cierpienie. Okropne, niewyobrażalne.

Chrystus by tak nie postąpił.
        • 99venus Re: Po prostu 11.07.14, 09:54
          ale polscy katolicy są lepsi od Chrystusa.
          • spokojny.zenek Re: Po prostu 11.07.14, 09:56
            Już nie raz i nie dwa przy różnych okazjach zauważono, że gdyby dziś Chrystus znów przyszedł, tacy jak remik nie mieliby dla niego żadnej litości.
            • haen2010 Re: Po prostu 11.07.14, 10:09
              Bo wielu składa się do uznania, że Chrystus był pierwszym komunistą na tym 2014 lat liczącym świecie zarządzanym przez ludzkość. Pomimo bezwzględnego uznania prawa własności.
            • sverir Re: Po prostu 11.07.14, 11:34
              - Któż z was, jeśli jego syn albo wół wpadnie do studni, nie wyciągnie go zaraz, nawet w dzień szabatu? - zapytał Chrystus po uzdrowieniu w szabat. Gros naszych chrześcijan nie rozumie tego nawet po 2 tysiącach lat.
              • spokojny.zenek Re: Po prostu 11.07.14, 12:00
                W każdym razie podających się za chrześcijan. Nie zawsze zgodnie z prawdą.
    • kolter-nr Re: Zwolnienie prof Chazana bezprawne ? 11.07.14, 12:17
      Ochlany jesteś czy jak , tak głupio pytając ??

Bydlak chazan sam mówił w licznych wywiadach ze kasę za pracę bierze ale nie przestrzega przy okazji istniejącego prawa. Więc jak długo zamierzasz zadawać te debilne pytania ??
    • indeed4 Zgrabna puenta prawicy: 11.07.14, 12:18
      pbs.twimg.com/media/BsQSNs6CQAIvL2E.png

Coś w tym jest :-)

• ta Re: Zgrabna puenta prawicy: 11.07.14, 12:24
        Problemem nie jest w tej sprawie, że dziecko było z in vitro. Dobrze wiesz.
        Podobne uszkodzenia płodów zdarzają się także przy naturalnych poczęciach.
        Kierowanie dyskusji na rozważania o in vitro są rozmywaniem problemu.
        • ave.duce Re: Zgrabna puenta prawicy: 11.07.14, 17:34
          ta napisała:

> Kierowanie dyskusji na rozważania o in vitro są rozmywaniem problemu.

I o to chodzi.
    • snajper55 Chazan nawet karpi nie zabija. Smaży je żywcem /nt 11.07.14, 14:20
      S.
      • kolter-nr Re: Chazan nawet karpi nie zabija. Smaży je żywce 11.07.14, 14:29
        snajper55 napisał:

Nie, on idzie na miasto i jakiegoś kibola do tej roboty szuka , w końcu łączy ich jedna wiara
    • religijnych.uczuc.obraza Mafia prawnicza w obronie mafioza lekarskiego 22.07.14, 11:24
      rączka rączkę myje.
    • zapijaczony_ryj Człowiek bez sumienia, wyzuty z uczuć ludzkich 22.07.14, 11:46
      remik.bz napisał:
      >
      > Zapowiada się ciekawy proces.

czyli polski Mengele kontra ludzie normalni
    • eldoradus Pracodawca płaci pracownikowi za wykonywanie 22.07.14, 12:05
      określonych zadań.
      Jeśli wykonywanie tych zadań koliduje pracownik z jakichś powodów ich nie wykonuje,
      to takiego pracownika zwalnia się z pracy.
      Jest to bardzo klarowne i oczywiste.
      Nie widzę w tym nic szczególnego.
      Szpital nie jest własnością Chazana aby ustalał sobie co ma robić a co nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka