Dodaj do ulubionych

Czarna dziura

22.12.14, 09:30
W przyspieszonym tempie znika "elita" partii zwanej żartobliwie Prawo i Sprawiedliwość. Hofman, Kamiński, Girzyński; na bodajże 9. posłów podejrzanych o przekręty zdecydowana większość to pisowcy. Do tego coraz bardziej kompromitująca się przekupa z Kiercelaka Pawłowicz, coraz dalej odlatujący Macierewicz, "zniknięty" rzecznik prasowy (!) Mastalerek...
Że nie wspomnę całkiem niedawnej dumy i chluby prezesapana - "agęta" Tomka z którym na ławie oskarżonych powinien zasiąść wicekaczor Kamiński i nie wiadomo dlaczego nie uchylono mu immunitetu.
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: Czarna dziura 22.12.14, 10:21
      Wypełzają inne stwory np. Kużmiuk,Dziedziczak,Pięta.
    • adherent1 Re: Czarna dziura 22.12.14, 10:27
      erte2 napisał:
      > W przyspieszonym tempie znika "elita" partii zwanej żartobliwie Prawo i
      > Sprawiedliwość

To dobrze. Jednak na szczęście samoeliminują się też "wybitne" jednostki PO
      patrz Sikorski, Rostowski. Jednak tacy z PO którzy spieprzyli więcej w Polsce,
      ewakuowali się do Europarlamentu Tusk, Boni. Na nieszczęście dla całej UE.
      • cronny A Panprezes trwa i trwa, i trwa... 22.12.14, 11:07
        i nigdy nie ma dość
        • zoil44elwer Re: A Panprezes trwa i trwa, i trwa... 22.12.14, 16:09
          Czerwony Karzeł skanduje w Czarnej Dziurze:Precz z komunom i Peło.
    • fredoo Re: Czarna dziura 22.12.14, 11:40
      Pan Prezes po wsze czasy zostanie "Jarosław Polskę zbaw"
      Wybory nastepne nawet jak wygra to i tak rządzić będzie PO i PSL
    • lionold Re: "Czarna dziura" 22.12.14, 11:52
      i cuchnąca coraz bardziej.
    • camille_pissarro [...] 22.12.14, 12:33
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • dystans4 Re: Czarna dziura 22.12.14, 12:43
        O ile można wierzyć słowom rzecznika prezesa, jest on wyjątkowo dużym członkiem, PiS. Także pozostali wystają ponad poziom szeregowych, widać ich było z daleka. Jakimi jednak członkami są przez Ciebie wymienieni, skoro pomiędzy nimi Hofmana w ogóle nie widać...
      • mietowe_loczki no i tym oto sposobem 22.12.14, 12:56
        dowiedzieliśmy się, że kamilek w słowniku Kopalinskiego dotarł już do ha. Szkoda tylko, że z tym samym zapałem nie wertuje Słownika poprawnej polszczyzny. A to już kwalifikuje go do wybatożenia.
      • snajper55 Elita PiS 22.12.14, 14:09
        Zapomniałeś o profesor Szczypińskiej.

S.
        • camille_pissarro Re: Elita PiS 22.12.14, 14:30
          Szczypińska i tak zdecydowanie lepiej się prezentuje od komunistki i pijaczki Iwony Śledzińskiej-Katarasińskiej :-))))
          • snajper55 Re: Elita PiS 22.12.14, 14:41
            camille_pissarro napisał:

> Szczypińska i tak zdecydowanie lepiej się prezentuje od komunistki i pijaczki I
            > wony Śledzińskiej-Katarasińskiej :-))))

No i jest profesorem.

Wiesz może dlaczego, jak piszesz, w PiS na najwyższych stanowiskach są nieznaczący, szeregowi członkowie oddelegowani przez kogoś, a prawdziwe asy ukryte są w dalszych szeregach? Czy Jarosław Kaczyński też został oddelegowany? Przez kogo?

S.
          • wariant_b Re: Elita PiS 22.12.14, 14:44
            > Szczypińska i tak zdecydowanie lepiej się prezentuje...

zdecydowanie lepiej:
            3.s.dziennik.pl/pliki/942000/942563.jpg
    • fiu-bzdziu2010 Re: Czarna dziura 22.12.14, 12:51
      ci z pis-u wyeliminowani już przebierają nogami, by MIKI ich przygarnął, tylko co z poglądami jednych i drugich..
      • mietowe_loczki Re: Czarna dziura 22.12.14, 13:01
        Świetnie się dogadają. Logika i konsekwencja nigdy nie były mocną stroną Korwin-Mikkego. O PiS-ie w tym kontekście z litości nie wspominam.
    • jabbaryt właśnie dlatego chcę się do tej partii zapisać 22.12.14, 12:57
      Jest to jedyna powazna partia która walczy o polską demokrację. Tam jest jednak za dużo cwaniaczków a sam prezes nie da rady, trzeba mu pomóć zdobyć władzę a następnie ją utrzymać.
      • wariant_b Re: właśnie dlatego chcę się do tej partii zapisa 22.12.14, 13:07
        Prezes pan już rządził, więc wiemy ile ma wspólnego z demokracją.
        A cwaniactwa wystarczyło do zdobycia władzy, ale nie do jej utrzymania.
        • remik.bz Władza jest od "utrzymania się" ? 22.12.14, 13:28

wariant_b napisał:

> Prezes pan już rządził, więc wiemy ile ma wspólnego z demokracją.
          > A cwaniactwa wystarczyło do zdobycia władzy, ale nie do jej utrzymania.

A ja myślałem ,ze władza jest od rządzenia a nie od kurczowego utrzymywania sie na stołkach.
          Gdy PiS utraciło wiekszość w sejmie, to i zrezygnowało z władzy. Bez większości sejmowej nie da się skutecznie rządzić, można jedynie trwać na stołkach. Ja ten krok (rezygnacja z władzy) PiS-u uznaję za zdecydowany pozytyw tej partii.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Władza jest od "utrzymania się" ? 22.12.14, 14:18
            PiS zrezygnowało z władzy? Kiedy?
          • wariant_b Re: Władza jest od "utrzymania się" ? 22.12.14, 14:27
            remik.bz napisał:
            > Gdy PiS utraciło wiekszość w sejmie, to i zrezygnowało z władzy

Poprawmy od razu błąd: gdy PiS-owi nie udało się przekupstwem lub szantażem
            uzyskać większości w Sejmie, musiało się ratować przedterminowymi wyborami.

> Ja ten krok (rezygnacja z władzy) PiS-u uznaję za zdecydowany pozytyw tej partii.

A ja za fatalny błąd Tuska. Należało pozwolić dobić Kaczyńskich i ich przydupasów,
            a wybory zrobić na wiosnę, gdy twórcy projektu IV RP pójdą już pod Trybunał Stanu.
            PO nie musiało i nie powinno poprzeć wniosku o samorozwiązanie się Sejmu, rząd techniczny
            LPR+SO+rozłamowcy z PiS wystarczyłby w zupełności. Może nawet z prof. Glińskim?
            • remik.bz Re: Władza jest od "utrzymania się" ? 22.12.14, 14:37
              wariant_b napisał:

>
              > > Ja ten krok (rezygnacja z władzy) PiS-u uznaję za zdecydowany pozytyw tej
              > partii.
              >
              > A ja za fatalny błąd Tuska.

Co do tego -zgoda. Z punktu widzenia Tuska to ewidentny błąd. Notowania PiS leciały w dół. Jeszcze kilka miesięcy i poparcie dla PiS byłoby tak z 5 % .Ja tez nie rozumiem tego poparcia PO dla rozwiązania sejmu, ale (nie ukrywam ) ucieszyłem sie wtedy.
              • wariant_b Re: Władza jest od "utrzymania się" ? 22.12.14, 14:48
                > Z punktu widzenia Tuska to ewidentny błąd.

Tusk wolał mieć PiS, niż prawdziwą opozycję.
                Dzięki temu druga, a niebawem trzecia kadencja.
                • remik.bz Re: Władza jest od "utrzymania się" ? 22.12.14, 15:40
                  wariant_b napisał:

> > Z punktu widzenia Tuska to ewidentny błąd.
                  >
                  > Tusk wolał mieć PiS, niż prawdziwą opozycję.
                  > Dzięki temu druga, a niebawem trzecia kadencja.

No to z niego nie lada cwaniak :)
                  A na serio- to chyba masz racje.
              • snajper55 Re: Władza jest od "utrzymania się" ? 22.12.14, 15:01
                remik.bz napisał:

> Co do tego -zgoda. Z punktu widzenia Tuska to ewidentny błąd. Notowania PiS lec
                > iały w dół. Jeszcze kilka miesięcy i poparcie dla PiS byłoby tak z 5 % .Ja tez
                > nie rozumiem tego poparcia PO dla rozwiązania sejmu, ale (nie ukrywam ) uciesz
                > yłem sie wtedy.

Coś ci się pomieszało. Sondaże przedwyborcze w 2007 były według Kaczyńskiego sfałszowane a w wyborach PiS miał uzyskać lepszy wynik niż w 2005 roku. Dlatego PrezesPan zgodził się łaskawie na wybory. Nie aby oddać władzę, tylko aby mieć jej jeszcze więcej.

S.
          • erte2 Re: Władza jest od "utrzymania się" ? 23.12.14, 00:27
            remik.bz
            remisiu ptaszyno - jeśli się chce zdobyć władzę i jeśli się już zdobyło to nie po to aby się jej zaraz zrzekać. Władzę zdobywa się po to aby realizować postawione cele - reformować państwo, bronić demokracji i tym podobne drobiazgi. I po to chce się ją utrzymać, a niekoniecznie tylko po to aby wyczyścić swoją teczkę, zniszczyć ślady finansowych przekrętów i przy pomocy policji politycznej prześladować opozycję.

P.S, Twój bezkrytyczny stosunek do PiS-u jest rzeczywiście godny podziwu, a uwielbienie dla prezesapana zaiste imponujące.
            • remik.bz Re: Władza jest od "utrzymania się" ? 23.12.14, 12:26
              erte2 napisał:

> po to aby się jej zaraz zrzekać. Władzę zdobywa się po to aby realizować posta
              > wione cele - reformować państwo, bronić demokracji i tym podobne drobiazgi.

Jeśli nie ma się większości w sejmie to mozna tylko administrować i trwać , ale nie da się reformować.
              >
              > P.S, Twój bezkrytyczny stosunek do PiS-u jest rzeczywiście godny podziwu, a uwi
              > elbienie dla prezesapana zaiste imponujące.

No proszę, nawet nie wiedziałem , ze uwielbiam prezesa i nie widzę słabych stron PiS-u. No , ale jeśli atakuję PO to z definicji muszę i uwielbiać prezesa i podziwiać PiS. Tak przynajmniej głosi propaganda PO-wska. A propagandzie należy wierzyć.
    • zoil44elwer Re: Czarna dziura 22.12.14, 13:16
      Jarkacz:PiS jest partią o wysokich standardach moralnych.Wyrzuciłem ze składu kierownictwa 50 %,zrobię TO z następną połową!
    • remik.bz Zostaje elektorat 22.12.14, 13:24
      erte2 napisał:

> W przyspieszonym tempie znika "elita" partii zwanej żartobliwie Prawo i Sprawie
      > dliwość.

Jesli znika wszelkiej maści cwaniactwo to i bardzo dobrze. Na ich miejsce przyjdą inni, może lepsi.
      Ale najwazniejsze ,że nie znika elektorat.
      • aniechto.only Re: Zostaje elektorat 22.12.14, 13:39
        remik.bz napisał:

> Jesli znika wszelkiej maści cwaniactwo to i bardzo dobrze. Na ich miejsce przyj
        > dą inni, może lepsi...

...cwaniacy.
        • zoil44elwer Re: Zostaje elektorat 22.12.14, 16:16
          aniechto.only napisała:

> remik.bz napisał:
          >
          > > Jesli znika wszelkiej maści cwaniactwo to i bardzo dobrze. Na ich miejsce
          > przyj
          > > dą inni, może lepsi...
          >
          > ...cwaniacy.
          Trzeba ogniem i mieczem,krzyżem i Kryżem,sierpem i młotem pisią gołotę.W końcu osinowym kołkiem potraktować.
      • volupte Re: Zostaje elektorat 22.12.14, 13:40
        Elektorat bedzie startował:-)
      • sclavus Re: Zostaje elektorat 22.12.14, 14:23
        ... las moherowych beretów...
        Tu się jednak mylisz - ten elektorat znika... naturalnie znika...
        • remik.bz Re: Zostaje elektorat 22.12.14, 14:38
          sclavus napisał:

> ... las moherowych beretów...
          > Tu się jednak mylisz - ten elektorat znika... naturalnie znika...

O czym świadczy mniej wiecej stałe poparcie :)
          • sclavus Re: Zostaje elektorat 22.12.14, 15:07
            ... a czy ja napisałem, że już zniknął??? :D
    • camille_pissarro Re: Czarna dziura 22.12.14, 14:21
      POwski hunwejbinie, otóż wymienieni przez ciebie byli już członkowie PiS to szeregowi członkowie, którzy oddelegowani byli na medialny front walki z POwskimi zapatystami( ludźmi twojego pokroju i z twoim ciasnym horyzontem myślowym:-)) Natomiast ci, którzy w PiS mają wpływ na kształt programowy tej formacji to profesor Zdzisław Krasnodębski, profesor R. Legutko, profesor W.Roszkowski, Konrad Szymański, Andrzej Duda i wielu , wielu innych, o których analityku in spe nie masz zielonego pojęcia :-)
      O twojej ukochanej formacji najlepiej wypowiedział się ostatnio syn Leopolda Tyrmanda, Matthew Tyrmand , który zauważył :
      "...
      Z politykami powinno być jak z pieluchami dla dzieci. Powinno się ich wymieniać bo jeżeli ci sami są zbyt długo to zaczną śmierdzieć. I ci obecni już zaczynają śmierdzieć." :-)
      Myślę, że zdecydowana większość Polaków to już zauważyła :-)
      • sclavus Re: Czarna dziura 22.12.14, 14:28
        ... a co to za stwór, ten Matju???
        Dlatego jest godny zauważenia, że jest synem Leopolda???
        PeeS - dlatego politycy PiS zostali wymienieni już po dwóch latach - przestraszliwie cuchnęło!!!
        Niektóre spadające jabłka toczą się daleko od jabłonki.... :D:D:D:D:D
        • volupte Re: Czarna dziura 22.12.14, 14:37
          Matju to nowy idol pisdaków , poniewaz lansuje ich szablonowe opinie :-)
      • zoil44elwer Re: Czarna dziura 22.12.14, 14:40
        Gdy rządziły polityczne pampersy było gorzej bo świeżaki-gołodupce myślały tylko o tym by jak najszybciej ukraść 1 milion dolarów.Teraz nachapane polityki chapią dalej więc musi być rewolucja by mogli kraść nowi!
      • adam111115 Re: Czarna dziura 22.12.14, 19:52
        Doszedłeś w słowniku WO do Z? Coś za szybko, chyba jesteś nieuważny
    • piq PiS nawet jakby doszedł do władzy,... 22.12.14, 16:23
      ...to nie miałby kim obsadzić stanowisk politycznych. Paranoja prezessimusa wycięła większość rozpoznawalnych postaci w PiSie, w tym wszystkie wartościowe (choćby świetnych posłów Dorna czy Poncyliusza). Oni albo nie chcą wygrać (bo już usunęli to co chcieli z papierów w IPNie i z akt WSI), albo wiedzą, że nie wygrają.

Trudno widzieć (choć i tak jest bardziej akceptowalny niż glista hofman) Mastalerka w roli wicepremiera, a tym bardziej tego pajaca Jojo czy człeczynę o aparycji, zachowaniu i intelekcie upadłego wikarego - Błaszczaka.

Oni i tak są bardziej godni szacunku niż płaziniec Sakiewicz czy matołek Antoś.

Chyba, że wicepremierem zostanie tablet - i ministrami takoż będą tablety. Widać prezessimus zafascynował się współczesną techniką i myśli, że tablety są super jak nie wiem co.
      • dystans4 Re: PiS nawet jakby doszedł do władzy,... 22.12.14, 21:20
        Nie paranoja, tylko rozkazy z Kremla i Łubianki - powycinać sensownych. Z drugiej strony, wycięli Hofmana, bo za duży obciach, a agentura nie powinna kompromitować się aż tak publicznie. To źle wpływa na werbunek kadr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka