adam111115 09.01.15, 13:43 Nieoficjalnie przyznaje Miller. Pani Magda jest bardzo ładna ale ten fakt,jeśli się potwierdzi, świadczy o końcówce istnienia SLD, a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
l_zaraza_l Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 13:55 To bardzo, bardzo interesująca kandydatura. Śmiem twierdzić, że jest to osoba, która może zagrozić panu Komorowskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 14:01 Tylko łosie śmią tak twierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 19:26 veglie napisał: > Tylko łosie śmią tak twierdzić. łosie jedzą ogórki. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 14:08 O Panu doktorze Dudzie nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 14:22 l_zaraza_l napisała: > To bardzo, bardzo interesująca kandydatura. Śmiem twierdzić, że jest to osoba, > która może zagrozić panu Komorowskiemu. Ależ oczywiście. Szykuje się druga tura: Palikot kontra Ogórek. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 14:29 l_zaraza_l napisała: > To bardzo, bardzo interesująca kandydatura. Śmiem twierdzić, że jest to osoba, > która może zagrozić panu Komorowskiemu. Nie przesadzaj. Sam jestem jak najlepszego zdania o tej pani, ale niekoniecznie w roli kandydatki na prezydenta. SLD chodziło chyba o uwalenie kandydatury Kalisza. Każdy inny kandydat nie miałby szans w wyborach na prezydenta, nie dlatego że Komorowski jest cacy. Według mnie to po Wałęsie najbardziej ograniczony prezydent jakiego Polska miała w swojej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 14:37 > Według mnie to po Wałęsie najbardziej ograniczony prezydent jakiego Polska miał > a w swojej historii. No i zaczynamy. Kto da więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 16:19 gtxl-3 napisał(a): > Nie przesadzaj. Sam jestem jak najlepszego zdania o tej pani, ale niekoniecznie > w roli kandydatki na prezydenta. > SLD chodziło chyba o uwalenie kandydatury Kalisza. Każdy inny kandydat nie miał > by szans w wyborach na prezydenta, nie dlatego że Komorowski jest cacy. > Według mnie to po Wałęsie najbardziej ograniczony prezydent jakiego Polska miał > a w swojej historii. To wymień powody, dla których pani Ogórek ma być gorszą kandydatką niż pan Komorowski. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 16:23 l_zaraza_l napisała: > gtxl-3 napisał(a): > > > Nie przesadzaj. Sam jestem jak najlepszego zdania o tej pani, ale niekoni > ecznie > > w roli kandydatki na prezydenta. > > SLD chodziło chyba o uwalenie kandydatury Kalisza. Każdy inny kandydat ni > e miał > > by szans w wyborach na prezydenta, nie dlatego że Komorowski jest cacy. > > Według mnie to po Wałęsie najbardziej ograniczony prezydent jakiego Polsk > a miał > > a w swojej historii. > > > To wymień powody, dla których pani Ogórek ma być gorszą kandydatką niż pan Komo > rowski. Ja nie powiedziałem że jest gorsza od Komorowskiego, jest o całe lata świetlne mądrzejsza od niego. Poparcie SLD, to za mało. Jest raczej nieznana wyborcom. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 16:29 gtxl-3 napisał(a): > Ja nie powiedziałem że jest gorsza od Komorowskiego, jest o całe lata świetlne > mądrzejsza od niego. > Poparcie SLD, to za mało. Jest raczej nieznana wyborcom. Jest czas. Da się poznać a jestem przekonana, że będzie miała poparcie ponad podziałami. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 17:32 > To wymień powody, dla których pani Ogórek ma być gorszą kandydatką niż pan Komorowski. Na minus - brak poważniejszego doświadczenia w polityce krajowej, brak samodzielnej pracy politycznej, deklaracja wartościom lewicy. Na plus - brak uwikłania w partyjne układy (na razie), wiek, doświadczenie organizacyjne. Ja nie zagłosuję, choć gdyby wygrała, to z pewnością będę kibicował. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 17:41 sverir napisał: > Na minus - brak poważniejszego doświadczenia w polityce krajowej, brak samodzie > lnej pracy politycznej, deklaracja wartościom lewicy. > > Na plus - brak uwikłania w partyjne układy (na razie), wiek, doświadczenie orga > nizacyjne. > > Ja nie zagłosuję, choć gdyby wygrała, to z pewnością będę kibicował. Jako komentatorka z pewnością jest w polityce zorientowana. A nie bardzo wiem jak można połączyć czynny udział w polityce z brakiem uwikłania w partyjne układy. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 18:16 > Jako komentatorka z pewnością jest w polityce zorientowana. Orientacja w polityce może być dobra do Sejmu. Na stanowisku prezydenta potrzeba czegoś więcej. W końcu chodzi m.in. o rozwiązywanie sporów i dogadywanie się ze wszystkimi opcjami, nie tylko jedną. > A nie bardzo wiem jak można > połączyć czynny udział w polityce z brakiem uwikłania w > partyjne układy. Przez partyjne układy mam na myśli robienie kariery na czyichś plecach, korzystanie z opieki mentora i wszelkie inne formy współpracy, które po sukcesie politycznym rodzą konieczność wynagrodzenia partii za opiekę. Pani Ogórek, z tego co już media napisały, współpracowała z Kaliszem, ale raczej nie dzięki niemu ma szansę na karierę w polityce krajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 18:20 > Przez partyjne układy mam na myśli robienie kariery na czyichś plecach(...) Uzupełniając - chodzi mi o przypadki osób "miernych, ale wiernych". Niektórzy mają szermierkę słowną, inni zacięcie ideologiczne, jeszcze inni sprawnie organizują, kolejni mają niezłe przygotowanie merytoryczne. A jest grupa polityków, których najpoważniejszą umiejętnością jest soczysty pocałunek prezesa partii w dupę i to dzięki temu mają stanowiska. A poza tym - pisząc o samodzielnej pracy politycznej miałem na myśli przede wszystkim samodzielne stanowisko, związane z jakąś decyzyjnością. Choćby radny osiedlowy. Z tej perspektywy świat polityki chyba wygląda inaczej, niż z telewizji. Choć nigdy radnym nie byłem, więc nie piszę z doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 18:37 Zobaczymy. Jest sporo czasu na to aby do siebie przekonać lub rozczarować. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 18:35 sverir napisał: > Orientacja w polityce może być dobra do Sejmu. Na stanowisku prezydenta potrzeb > a czegoś więcej. W końcu chodzi m.in. o rozwiązywanie sporów i dogadywanie się > ze wszystkimi opcjami, nie tylko jedną. Ona ma tę większą wiedzę. Jestem głęboko przekonana, że większą niż na początku miał pan Komorowski. Jest osobą z zewnątrz i to ułatwi rozmowy z przedstawicielami różnych opcji. Jest spokojna i potrafi słuchać. Potrafi też spokojnie wykładać swoje racje/wiedzę w jakiejś sprawie. > Przez partyjne układy mam na myśli robienie kariery na czyichś plecach, korzyst > anie z opieki mentora i wszelkie inne formy współpracy, które po sukcesie polit > ycznym rodzą konieczność wynagrodzenia partii za opiekę. Pani Ogórek, z tego co > już media napisały, współpracowała z Kaliszem, ale raczej nie dzięki niemu ma > szansę na karierę w polityce krajowej. Szczerze mówiąc nie znam nikogo znanego (masło maślane) na politycznej scenie, kto by nie korzystał z poparcia jakiegoś mentora czy partii. Kwestią jest chyba tylko jak długo, jak bardzo, jaki stopień unurzania i uzależnienia. Nie wiem... Mam nadzieję... Chciałabym... Żeby było tak, że Miller zrozumiał, że już czas. Może też ta śmierć premiera Oleksego - coś się kończy a coś się zaczyna. Może Miller nie będzie chciał niczego w zamian poza tym, że ludzie docenią, że faktycznie udowodnił, że wie jak skończyć aby nie zostawić po sobie jedynie gruzowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Kalisz też nie miałby szans 09.01.15, 17:44 gtxl-3 napisał(a): > SLD chodziło chyba o uwalenie kandydatury Kalisza. Każdy inny kandydat nie miał > by szans w wyborach na prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Kalisz też nie miałby szans 09.01.15, 17:46 ave.duce napisała: > gtxl-3 napisał(a): > > > SLD chodziło chyba o uwalenie kandydatury Kalisza. Każdy inny kandydat ni > e miał > > by szans w wyborach na prezydenta Wiem, że nie miał szans, ale wielu działaczom nie podobało się to, że miałby zostać kandydatem lewicy. Przyznawałem im rację. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kalisz też nie miałby szans 09.01.15, 17:49 Pani Ogórek też nie ma szans. Jak nie miał ich Napieralski. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Kalisz też nie miałby szans 09.01.15, 17:51 ave.duce napisała: > Pani Ogórek też nie ma szans. > Jak nie miał ich Napieralski. Przecież to też napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kalisz też nie miałby szans 09.01.15, 17:53 Widać źle zrozumiałam post nt. Kalisza. forum.gazeta.pl/forum/w,28,156170028,156173532,Kalisz_tez_nie_mialby_szans.html Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Kalisz też nie miałby szans 09.01.15, 17:55 ave.duce napisała: > Widać źle zrozumiałam post nt. Kalisza. > > forum.gazeta.pl/forum/w,28,156170028,156173532,Kalisz_tez_nie_mialby_szans.html Mnie się też zdarza coś źle zrozumieć. Chodziło mi o to, że nikt z SLD nie miał szans na przyzwoity wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 19:34 .Do mądrych, nawet przeciętnie to Ty z pewnością nie należysz. Twierdzisz ze P.Komorowski jest ograniczony bo jak to świadczy o tych którzy z Nim przegrali? Twój wuc który przegrał był super ograniczony? Takie mniej niż zero? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 15:45 Zagrozić w sensie przedstawić groźby? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 15:57 To "ó" w nazwisku jest powaznm zagrozeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 14:06 adam111115 napisał: > Nieoficjalnie przyznaje Miller. > > Pani Magda jest bardzo ładna ale ten fakt,jeśli się potwierdzi, świadczy o końc > ówce istnienia SLD, a szkoda Pani Magda jest bardzo ładna ,pewnie blondynka.To SLD wygrywa w cuglach.Adasiu z długim nickiem.Temacik w sam raz na FK.To dzisiaj wydarzenie .SLD jest Ci bliskie sercu ? Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 14:07 .SLD jest Ci bli > skie sercu ? Nie, sekta panaprezesa Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 14:09 .Adasiu > z długim nickiem. Mój ma 10 znaków a twój 9, po raz kolejny radzę kupić bryle albo nie pić rumu na kościach Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Z nazwiskiem trochę nie tak 09.01.15, 14:52 Ale wielkim kanclerzem był kiedyś Kohl - Kapusta. Bardzo ładna kandydatka. Dostanie sporo głosów od młodych panów. Reszta konkurencji im powiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
1zzarda Kiedy debata Duda-Ogórek nt:Błyskawiczne ułaskawie 09.01.15, 14:55 nia z zakamuflowaniem akt? Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak :)) 09.01.15, 14:56 Wszystko co pisałem o SLD i TR m.in w tym temacie i tutaj się dziś sprawdza. Nad SLD już można postawić krzyżyk. Aczkolwiek fanboye Millera i Januszka chyba będą w nich wierzyć do samego końca. Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Jej kampania będzie mocno... "wizerunkowa" :-) 09.01.15, 14:58 Może nawet jakaś sesyjka w Playboyu? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Jej kampania będzie mocno... "wizerunkowa" :- 09.01.15, 15:08 Może nawet jakaś sesyjka w Playboyu? a może jakaś "debatka" z jurnym kandydatem Korwinem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Re: Jej kampania będzie mocno... "wizerunkowa" :- 09.01.15, 15:13 m.c.hrabia napisał: > Może nawet jakaś sesyjka w Playboyu? > > a może jakaś "debatka" z jurnym kandydatem Korwinem :))) Jurnego Korwina chętnie bym zobaczył w debatce z Rafalalą. Jaki byłby mocny w "liściach". Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Jej kampania będzie mocno... "wizerunkowa" :- 09.01.15, 16:23 bogucjusz napisał: > Może nawet jakaś sesyjka w Playboyu? > Wg Ciebie, gdyby oblała sobie twarz kwasem i odrąbała nogę, kandydatura byłaby bardziej strawna. Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Re: Jej kampania będzie mocno... "wizerunkowa" :- 09.01.15, 17:32 l_zaraza_l napisała: > gdyby oblała sobie twarz kwasem i odrąbała nogę, kandydatura byłaby > bardziej strawna. Lecz się. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Jej kampania będzie mocno... "wizerunkowa" :- 09.01.15, 17:34 bogucjusz napisał: > l_zaraza_l napisała: > > > gdyby oblała sobie twarz kwasem i odrąbała nogę, kandydatura byłaby > > bardziej strawna. > > Lecz się. > Dlaczego proponujesz tej rozsądnej pani leczenie? Ja zrozumiałem jej wpis. Ty nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Re: Jej kampania będzie mocno... "wizerunkowa" :- 09.01.15, 17:38 gtxl-3 napisał(a): > bogucjusz napisał: > > > l_zaraza_l napisała: > > > > > gdyby oblała sobie twarz kwasem i odrąbała nogę, kandydatura byłaby > > > > bardziej strawna. > > > > Lecz się. > > > > > Dlaczego proponujesz tej rozsądnej pani leczenie? > Ja zrozumiałem jej wpis. Ty nie? Ta pani ma tyle wspólnego z rozsądkiem, co Ty z rozumieniem wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Jej kampania będzie mocno... "wizerunkowa" :- 09.01.15, 17:39 Ta pani ma tyle wspólnego z rozsądkiem, co Ty z rozumieniem wpisu. Ty zaś masz tyle wspólnego z grzecznością co ślepy z rozróżnieniem kolorów. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Prezydent Komorowski umiera 09.01.15, 15:12 mariner4 napisał: > za śmiechu! > M. Z dwojga złego .To do pilnowania żyrandola lepsza będzie Ogórek niż Komorowski . Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: Prezydent Komorowski umiera 09.01.15, 15:29 A co za różnica kto będzie chodził w majtach po Belwederze. Od czasów Kuronia nie ma mężów stanu w tej wsi. Jedna złodziejska hucpa wymienia się na drugą. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada SLD to pic 09.01.15, 15:42 Zwierzchnik sił zbrojnych .Prezydent 40 mln kraju .Bez żadnego doświadczenia .Blondynka na prezydenta.Koalicja PO SLD coraz bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Prezydent Komorowski umiera 09.01.15, 19:40 Popatrz.Tobie nawet żyrandola nie chcą powierzyć do pilnowania choć wisi jakieś 5 m nad podłogą. Obawiają się Twojego małpiego sprytu? Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Prezydent Komorowski umiera 09.01.15, 16:27 mariner4 napisał: > za śmiechu! > M. Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni. Ja uważam, że pan Komorowski jest dobrym prezydentem i sama na niego głosowałam. Nie dla tego, że był mniejszym złem ale najlepszą z dostępnych opcji. Czyli to nie był wybór negatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Prezydent Komorowski umiera 09.01.15, 16:29 l_zaraza_l napisała: > mariner4 napisał: > > > za śmiechu! > > M. > > Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni. > Ja uważam, że pan Komorowski jest dobrym prezydentem i sama na niego głosowałam > . Nie dla tego, że był mniejszym złem ale najlepszą z dostępnych opcji. Czyli t > o nie był wybór negatywny. Według mnie, to była najgorsza z opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Może to jest celem wystawienia Ogórka. 09.01.15, 19:24 mariner4 napisał: > za śmiechu! Wtedy już Gliński czy Duda zostaną li tylko do pokonania. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Też to biorę pod uwagę. 10.01.15, 18:36 Ta pani to czego w zyciu dokonała? Nie znam jej. M. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Też to biorę pod uwagę. 10.01.15, 18:44 mariner4 napisał: > Ta pani to czego w zyciu dokonała? > Nie znam jej. > M. Dlatego, że ja nie znasz uważasz, że niczego w życiu nie dokonała? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Z Ogórków wolę Michała 09.01.15, 15:46 "W „Rzeczpospolitej” jeden autor poświęcił dwie strony na to, aby udowodnić, że nikt nie podsunął pomysłu o pogrzebie na Wawelu. Zabrakło mu już jednak miejsca na odpowiedź, w jaki sposób w takim razie pogrzeb ten się tam jednak odbył. " "Wyborcy głosują na PO tylko wtedy, kiedy się boją silnego PiS-u, wobec czego cała taktyka Platformy polega na wzmacnianiu opozycji. Po cóż innego byłby utrzymywany w rządzie minister Grabarczyk, który po rozłożeniu kolei i autostrad w ramach kampanii wyborczej ostatnio przesiadł się na ulicach Łodzi do rikszy, co wywołało już paniczną reakcję społeczeństwa hinduskiego, które spodziewa się, że teraz ten środek transportu przestanie działać. " "Dla wieli Polaków znów najważniejsze stały się wały. Szybko okazało się, że wszyscy muszą sobie wybrać jedynie pomiędzy wałami z PiS i z PO; teoretycznie inne wały w kraju też są, ale się nie liczą. " pl.wikiquote.org/wiki/Micha%C5%82_Og%C3%B3rek S. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Z Ogórków wolę Michała 09.01.15, 15:55 "Dla wieli Polaków znów najważniejsze stały się wały. Szybko okazało się, że wszyscy muszą sobie wybrać jedynie pomiędzy wałami z PiS i z PO; teoretycznie inne wały w kraju też są, ale się nie liczą. " Pierwszy raz się z Tobą zgodzę .Jednak internet może łączyć niż dzielić.Nawet na FK. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Może Michał napisze program? 09.01.15, 15:55 snajper55 napisał: > Z Ogórków wolę Michała Byłby wreszcie jakiś pożytek z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 On, to chyba jedynie kabaretowy :) /nt 09.01.15, 18:39 ukos napisał: > snajper55 napisał: > > > Z Ogórków wolę Michała > > Byłby wreszcie jakiś pożytek z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
pispisia Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 16:13 Otwarcie SLD przed zamknięciem , żałosna postawa pana Millera , śmieszna pani Ogórek Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 16:38 pispisia napisała: > Otwarcie SLD przed zamknięciem , żałosna postawa pana Millera , śmieszna pani O > górek Bardzo możliwe, że to jest koniec SLD ale jeśli przed zejściem zostawi po sobie coś, w okół czego będzie mogło krystalizować coś nowego, to super. Pani Ogórek nie wątpliwe pokazała odwagę, której zabrakło pani Nowackiej (a szkoda). Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Rzeczywiście lewica idzie po sukces:)) 09.01.15, 16:15 Pani miła, fajna, pewnie nie głupia, tylko co z tego. - Jestem dumnym przedstawicielem "warszawskiej hołoty". Odpowiedz Link Zgłoś
porcellus1 Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 16:30 Ładna, mila pewnie zdolna, tylko że szanse na II turę ma taką jak Komorowski na zajęcie pierwszego miejsca w olimpiadzie ortograficznej. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 16:59 porcellus1 napisał: > Ładna, mila pewnie zdolna, tylko że szanse na II turę ma taką jak Komorowski > na zajęcie pierwszego miejsca w olimpiadzie ortograficznej. Pażiwiom uwidim - skazał sliepoj. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Nie do wiary - to nie p. Ogórek wymyślił p. Ogórek 09.01.15, 16:58 Są więksi od niego jajcarze! Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 17:00 W dniu śmierci Oleksego, zamiast utrzymać powagę i pozostawić czas na wspomnienia i refleksje, być może także i korzystne dla SLD, wychodzi robić show z piękną blondynką. Prosty jednak chłopina i ta słoma...świerzbi go w przyrodzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 17:12 ta napisała: > W dniu śmierci Oleksego, zamiast utrzymać powagę i pozostawić czas na wspomnien > ia i refleksje, być może także i korzystne dla SLD, wychodzi robić show z pięk > ną blondynką. > Prosty jednak chłopina i ta słoma...świerzbi go w przyrodzenie? Znasz się na tym? Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 17:25 Na czym? Na zachowaniu powagi w dniu śmierci? Trochę się znam. Na świerzbieniu? Też trochę. Pomogłam? Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 17:29 ta napisała: > Na czym? > Na zachowaniu powagi w dniu śmierci? Trochę się znam. > Na świerzbieniu? Też trochę. > Pomogłam? A co w tej konferencji było niepoważnego? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 17:30 ta napisała: > Na czym? > Na zachowaniu powagi w dniu śmierci? Trochę się znam. > Na świerzbieniu? Też trochę. > Pomogłam? Nie za bardzo.Nie wyjaśniłaś mi dlaczego słoma powoduje świerzb. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 17:35 > Nie za bardzo.Nie wyjaśniłaś mi dlaczego słoma powoduje świerzb. Nigdzie nie napisałam, że słoma powoduje świerzb, gdzie to wyczytałeś? "Świerzbi" to inaczej "swędzi" :) Pisałam o świerzbieniu, nie świerzbie :D Nawiasem, na świerzbie się też znam i zapewniam cię, że nie powoduje go słoma. Dziękuję za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 17:38 ta napisała: > > > > Nie za bardzo.Nie wyjaśniłaś mi dlaczego słoma powoduje świerzb. > > Nigdzie nie napisałam, że słoma powoduje świerzb, gdzie to wyczytałeś? > "Świerzbi" to inaczej "swędzi" :) Pisałam o świerzbieniu, nie świerzbie :D > Nawiasem, na świerzbie się też znam i zapewniam cię, że nie powoduje go słoma. > Dziękuję za uwagę. Świerzb też powoduje swędzenie. To mówisz, że Miller ma słomę koło przyrodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l No tak... 09.01.15, 17:14 Inteligentna, wykształcona, mądra, z dobrym doświadczeniem zawodowym, skromna, elegancka, nowe pokolenie... Ale niestety: kobieta, ładna, blondynka. XXI wiek w środku Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: No tak... 09.01.15, 17:16 l_zaraza_l napisała: > Inteligentna, wykształcona, mądra, z dobrym doświadczeniem zawodowym, skromna, > elegancka, nowe pokolenie... Ale niestety: kobieta, ładna, blondynka. > > XXI wiek w środku Europy. Pomijając już to, że nie "szczela" do zwierząt i nie sadzi byki ortograficzne jak nasz hrabia. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: No tak... 09.01.15, 17:18 gtxl-3 napisał(a): > Pomijając już to, że nie "szczela" do zwierząt i nie sadzi byki ortograficzne j > ak nasz hrabia. > Co z tego jak jest zgrabna :( Odpowiedz Link Zgłoś
porcellus1 Re: No tak... 09.01.15, 17:37 Może być najzgrabniejsza i najładniejsza na Świecie, do tego mądra i co tam jeszcze chcesz, niestety nie ma szans nawet na II gą turę wyborów, a dzień śmierci Oleksego był najgorszym z możliwych aby ogłosić jej kandydaturę. Możesz się zachwycać, nakręcać i co tam jeszcze chcesz ale ta pani nie zdobędzie nawet 5% głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: No tak... 09.01.15, 17:41 porcellus1 napisał: > Może być najzgrabniejsza i najładniejsza na Świecie, do tego mądra i co tam jes > zcze chcesz, niestety nie ma szans nawet na II gą turę wyborów, a dzień śmierc > i Oleksego był najgorszym z możliwych aby ogłosić jej kandydaturę. Możesz się > zachwycać, nakręcać i co tam jeszcze chcesz ale ta pani nie zdobędzie nawet 5% > głosów. Dlaczego w dniu śmierci Oleksego, nie można było tej kandydatury zgłosić? Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: No tak... 09.01.15, 17:43 gtxl-3 napisał(a): > Dlaczego w dniu śmierci Oleksego, nie można było tej kandydatury zgłosić? Jeżeli takie pytanie zadajesz szczerze to znaczy, że żadnej odpowiedzi nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: No tak... 09.01.15, 17:46 ta napisała: > > gtxl-3 napisał(a): > > Dlaczego w dniu śmierci Oleksego, nie można było tej kandydatury zgłosić? > > Jeżeli takie pytanie zadajesz szczerze to znaczy, że żadnej odpowiedzi nie zroz > umiesz. Mnie też to interesuje. A czy wczorajszy dzień, gdy zmarła moja ciocia był bardziej stosowny? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: No tak... 09.01.15, 17:48 l_zaraza_l napisała: > ta napisała: > > > > > gtxl-3 napisał(a): > > > Dlaczego w dniu śmierci Oleksego, nie można było tej kandydatury zg > łosić? > > > > Jeżeli takie pytanie zadajesz szczerze to znaczy, że żadnej odpowiedzi ni > e zroz > > umiesz. > > Mnie też to interesuje. A czy wczorajszy dzień, gdy zmarła moja ciocia był bard > ziej stosowny? Czy uważasz, że ogłoszenie czyjejś kandydatury w wyborach to powód do radości? Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: No tak... 09.01.15, 17:57 ave.duce napisała: > Czy uważasz, że ogłoszenie czyjejś kandydatury w wyborach to powód do radości? Czy ja gdzie napisałam o jakiejś radości? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: No tak... 09.01.15, 18:01 l_zaraza_l napisała: > ave.duce napisała: > > > Czy uważasz, że ogłoszenie czyjejś kandydatury w wyborach to powód do rad > ości? > > Czy ja gdzie napisałam o jakiejś radości? No...i jak też tak samo myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: No tak... 09.01.15, 18:10 Nie twierdzę, że gdzieś TY napisałaś. Po prostu pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: No tak... 09.01.15, 18:12 ave.duce napisała: > Nie twierdzę, że gdzieś TY napisałaś. Po prostu pytam. Wiem, czasami mam "ADHD". Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: No tak... 09.01.15, 18:20 ave.duce napisała: > Mój post był do l_zarazy_l ;) No masz....mówiłem, że mam czasami ADHD. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: No tak... 09.01.15, 18:15 ave.duce napisała: > Nie twierdzę, że gdzieś TY napisałaś. Po prostu pytam. Ave, ja nie rozumiem. Bo jaki związek z radością ma konferencja prasowa, na której prezentuje się kandydatkę na stanowisko prezydenta? Rozumiałabym zarzuty, gdyby premier Oleksy był brany pod uwagę jako kontrkandydat ale tak nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: No tak... 09.01.15, 18:21 l_zaraza_l napisała: > ave.duce napisała: > > > Nie twierdzę, że gdzieś TY napisałaś. Po prostu pytam. > > > Ave, ja nie rozumiem. Bo jaki związek z radością ma konferencja prasowa, na któ > rej prezentuje się kandydatkę na stanowisko prezydenta? > Rozumiałabym zarzuty, gdyby premier Oleksy był brany pod uwagę jako kontrkandyd > at ale tak nie było. W dalszym ciągu nie odpowiedziałaś na moje pytanie - Twoja wola. Mnie śp. Oleksy nie brat, ni swat. A jednak uważam, że wystarczyłoby poczekać jeden dzień... Sprawa smaku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: No tak... 09.01.15, 18:41 ave.duce napisała: > W dalszym ciągu nie odpowiedziałaś na moje pytanie - Twoja wola. Nie odpowiedziałam bo kompletnie nie rozumiem skąd to pytanie. Wklejam: l_zaraza_l napisała: > ta napisała: > > > > > gtxl-3 napisał(a): > > > Dlaczego w dniu śmierci Oleksego, nie można było tej kandydatury zg > łosić? > > > > Jeżeli takie pytanie zadajesz szczerze to znaczy, że żadnej odpowiedzi ni > e zroz > > umiesz. > > Mnie też to interesuje. A czy wczorajszy dzień, gdy zmarła moja ciocia był bard > ziej stosowny? [b]Czy uważasz, że ogłoszenie czyjejś kandydatury w wyborach to powód do radości? [/b] Powiedz mi, Ave, skąd przyszło Ci do głowy, że konferencja prasowa może być powodem do radości? Konferencja to konferencja. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: No tak... 09.01.15, 18:43 l_zaraza_l napisała: Konferencja to konferencja. Ta nie była powodem ani do radości ani do smutku. Ludzie weszli. Przekazano informację, Ludzie wyszli. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: No tak... 09.01.15, 18:46 Nie o konferencję chodzi. Przepraszam, ale czuję, że nasza wymiana postów nie ma sensu. Miłego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: No tak... 09.01.15, 19:05 ave.duce napisała: > Nie o konferencję chodzi. > Przepraszam, ale czuję, że nasza wymiana postów nie ma sensu. > Miłego wieczoru. Też widzę, że coś się paskudnie nam zapętliło. Miłego, Ave. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: No tak... 10.01.15, 08:21 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,17232678,Szef_SLD_w_Poznaniu_wkurzony_na_swoja_partie___Kogos.html?lokale=warszawa#BoxWiadTxt Czyli jest takich osób więcej, choć gdyby nawet nie było ani jednej - zdania nie zmieniłabym. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: No tak... 10.01.15, 08:26 ave.duce napisała: > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,17232678,Szef_SLD_w_Poznaniu_wkurzony_na_swoja_partie___Kogos.html?lokale=warszawa#BoxWiadTxt > Czyli jest takich osób więcej, choć gdyby nawet nie było ani jednej - zdania ni > e zmieniłabym. > > Miłego dnia. Głos tego oburzonego o czym świadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: No tak... 10.01.15, 08:36 gtxl-3 napisał(a): > Głos tego oburzonego o czym świadczy? Uczysz się od Ayrana? Sądzisz, że te oklepane figurki retoryczne mają jakieś znaczenie i robią na kimkolwiek wrażenie? Spróbuj argumentów :) ! ....albo nie zabieraj głosu w tym temacie bo tego kabaretu nie da się obronić. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: No tak... 10.01.15, 08:43 wiosnaludzikow napisał: > gtxl-3 napisał(a): > > Głos tego oburzonego o czym świadczy? > Uczysz się od Ayrana? > Sądzisz, że te oklepane figurki retoryczne mają jakieś znaczenie i robią na kim > kolwiek wrażenie? Spróbuj argumentów :) ! ....albo nie zabieraj głosu w tym tem > acie bo tego kabaretu nie da się obronić. Co Ty mi tu z ayranem wyjeżdżasz? Jakie oklepane figurki retoryczne ja stosuję? Za to, że wyraziłem swoje zdanie, Ty kazałeś mi iść na spacer. Ja zaś kazałem Ci iść pobiegać, bo widocznie nie rozumiesz co oznacza polemika. Ty uznałeś to za kabaret, ja wyraziłem swoją własną opinię. Możesz się ze mną nie zgadzać, nie podzielać mojej opinii, ale propozycja bym udał się na spacer lub próba narzucenia mi Twojego zdania jest uwłaczająca głównie dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: No tak... 10.01.15, 08:53 GTX. Po prostu reagujesz prawie zawsze tak nerwowo na krytykę Millera i jego decyzji. Dzisiaj też. Sądzisz, że proponowanie kogoś bez doświadczenia, nieznanego, kogoś kto przegrał wybory do sejmu na godność najwyższej osoby w państwie da się obronić . Nie ! ...nie idż już tą drogą, za wszystkie grzechy serdecznie żałuj a teraz idz na spacer jako pokutę a masz rozgrzeszenie:) Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: No tak... 10.01.15, 09:08 wiosnaludzikow napisał: > GTX. Po prostu reagujesz prawie zawsze tak nerwowo na krytykę Millera i jego de > cyzji. Dzisiaj też. Sądzisz, że proponowanie kogoś bez doświadczenia, nieznane > go, kogoś kto przegrał wybory do sejmu na godność najwyższej osoby w państwie d > a się obronić . Nie ! ...nie idż już tą drogą, za wszystkie grzechy serdecznie > żałuj a teraz idz na spacer jako pokutę a masz rozgrzeszenie:) Ja zaś bardzo proszę o nieimputowanie mi czegokolwiek. Mam swoje zdanie na temat Millera i nikomu na tym forum nie ulegam kiedy plotą głupstwa na jego temat. Proszę, nie mów mi jaką drogą mam iść, bo ja Ci też nie wyznaczam jaką Ty masz iść. Mam swoje doświadczenia,swoje lata i swoje przemyślenia. Niczego nie żałuję jeżeli chodzi o wybór moje drogi. Dla mnie nie istnieje pojęcie grzechu a więc i pokuta za grzech. Ale powtórzę moją propozycję, idź pobiegać i podczas biegu przemyśl to wszystko . Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: kogoś porąbało 10.01.15, 08:35 wiosnaludzikow napisał: > ...Millera :) Kogo porąbało? Kandydat na prezydenta J.Palikot, powiedział wczoraj u Piaseckiego, że wierzy w to, że przejdzie do drugiej tury z dobrym wynikiem. Czy muszę jeszcze coś dodać? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: No tak... 09.01.15, 17:50 ta napisała: > > gtxl-3 napisał(a): > > Dlaczego w dniu śmierci Oleksego, nie można było tej kandydatury zgłosić? > > Jeżeli takie pytanie zadajesz szczerze to znaczy, że żadnej odpowiedzi nie zroz > umiesz. To mój problem, a nie Twój.Wczoraj założyłem wątek o Oleksym, życząc mu powrotu do zdrowia i wyraziłem szacunek za słowa, które powiedział w wywiadzie o swoim pogrzebie. Dlatego uważam, że zgłoszenie tej kandydatury nie było w moim odczuciu naganne. Odpowiedz Link Zgłoś
porcellus1 Re: No tak... 09.01.15, 17:55 Można było i tak się stało, uważam jednak że to zły termin, ale to nie moja kandydatka, nie moja partia i nie mój problem. Wybory wygra Wódz Analfabetan w pierwszej turze ewentualnie będzie druga tura z Dudą ale i tak wygra Wielki Niepiśmienny. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: No tak... 09.01.15, 17:57 porcellus1 napisał: > Można było i tak się stało, uważam jednak że to zły termin, ale to nie moja ka > ndydatka, nie moja partia i nie mój problem. Wybory wygra Wódz Analfabetan w pi > erwszej turze ewentualnie będzie druga tura z Dudą ale i tak wygra Wielki Niep > iśmienny. Jeżeli w ogóle pójdę na te wybory, na tego co "szczela" do zwierząt i sadzi byki ortograficzne na pewno nie oddam głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
porcellus1 Re: No tak... 09.01.15, 18:16 Ja pójdę bo zawsze chodzę ( no dobra raz nie byłem), nie zagłosuje na Wodza Analfabetan" herbu "Tańczący z Kaszalotami", nie zagłosuje na Palikota, reszta ma szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: No tak... 09.01.15, 17:41 Zderzenie dnia śmierci jednej z najznamienitszych postaci lewicy z prezentacją tej pani jest najprymitywniejszym, najbardziej prostackim pomysłem, jaki się pojawił w polityce ostatnich miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: No tak... 09.01.15, 17:43 ta napisała: > Zderzenie dnia śmierci jednej z najznamienitszych postaci lewicy z prezentacją > tej pani jest najprymitywniejszym, najbardziej prostackim pomysłem, jaki się po > jawił w polityce ostatnich miesięcy. Nie podzielam tego oburzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: No tak... 09.01.15, 17:48 gtxl-3 napisał(a): > Nie podzielam tego oburzenia. > Przecież chodzi tylko o bicie piany. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: No tak... 09.01.15, 17:51 Ja się nie oburzam, czuję - jak się wyraził klasyk-erudyta - "absmak". Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: No tak... 09.01.15, 17:53 ave.duce napisała: > Ja się nie oburzam, czuję - jak się wyraził klasyk-erudyta - "absmak". To kwestia smaku. Ja przy pełnym szacunku do Oleksego, nie czuję "absmaku". Przecież było tylko formalne zgłoszenie kandydatury. Józef pewnie się sam ucieszył patrząc na to z "góry". Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: No tak... 09.01.15, 18:02 ave.duce napisała: > Ja się nie oburzam, czuję - jak się wyraził klasyk-erudyta - "absmak". Ale dlaczego? Przecież to była konferencja prasowa a nie jakiś wiec z balonikami. Przedstawiono kandydatkę na prezydenta RP. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: No tak... 09.01.15, 18:25 Odpisałam wyżej. Nie będę się powtarzać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: No tak... 09.01.15, 17:33 Zwłaszcza skromność i elegancja to atuty, które powinny liczyć się na stanowisku prezydenta RP. Masz rację - XXI wiek w środku Europy i takie zalety! Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: No tak... 09.01.15, 18:07 sverir napisał: > Zwłaszcza skromność i elegancja to atuty, które powinny liczyć się na stanowisk > u prezydenta RP. > > Masz rację - XXI wiek w środku Europy i takie zalety! Uważasz, że wersja "spieprzaj dziadu" jest bardziej na miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: No tak... 09.01.15, 17:34 Oczywiście nie zwracasz uwagi na fakt, że dotąd w świecie naszej polityki jest ledwie zauważalna. Taki trochę męski szowinizm odwrócony. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: No tak... 09.01.15, 17:42 humbak napisał: > Oczywiście nie zwracasz uwagi na fakt, że dotąd w świecie naszej polityki jest > ledwie zauważalna. Taki trochę męski szowinizm odwrócony. Może to i lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: No tak... 09.01.15, 17:46 I tak i nie. Wielokrotnie pisałem, że nasza klasa polityczna potrzebuje szerokiej wymiany kadr. Problem w tym, że: 1. do tego musi się zmienić nastawienie wyborców, na co nie ma co liczyć, 2. rzucanie nowej twarzy do wyborów na prezydenta kraju akurat wydaje się być kulawą decyzją polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: No tak... 09.01.15, 18:00 1. do tego musi się zmienić nastawienie wyborców, na co nie ma co liczyć, 2. rzucanie nowej twarzy do wyborów na prezydenta kraju akurat wydaje się być kulawą decyzją polityczną. Zgadzam się, choć nie jestem krytycznie nastawiony do pani Magdaleny. Wręcz przeciwnie. Ale kiedyś musi zacząć, to nic, że przegra. Najważniejsze, że nie będzie już nową twarzą. Jest młoda, ma czas. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: No tak... 09.01.15, 18:03 Rozważając to w ten sposób, jasne. Najlepszego życzę. Pytanie jak oceniać ten pomysł z perspektywy potrzeb i szans SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: No tak... 09.01.15, 18:07 humbak napisał: > Rozważając to w ten sposób, jasne. Najlepszego życzę. Pytanie jak oceniać ten p > omysł z perspektywy potrzeb i szans SLD? To zależy od punktu widzenia. Nowacka,Piekarska,teraz Ogórek....mądre kobiety. Może faktycznie czas na zmiane pokoleniową w SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: No tak... 09.01.15, 18:10 > 2. rzucanie nowej twarzy do wyborów na prezydenta kraju akurat wydaje się być kulawą > decyzją polityczną. Jeżeli ma nastąpić wymiana pokoleniowa, to chyba najlepsza z możliwych. Chyba nikt na lewicy nie wierzy tak na serio, że jej kandydat lub kandydatka ma naprawdę realne szanse na zwycięstwo w wyborach prezydenckich. Gdyby taka osoba wygrała wybory, byłaby to z pewnością jedna z największych niespodzianek politycznych ostatnich od 1989 roku. Myślę, że chodzi tu o to, żeby reprezentantka "młodego" pokolenia zdobyła kapitał polityczny niezbędny do przejęcia steru partii i poprowadzenia jej do zwycięstw w wyborach za kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: No tak... 09.01.15, 18:13 Myślę, że chodzi tu o to, żeby reprezentantka "młodego" pokolenia zdobyła kapitał polityczny niezbędny do przejęcia steru partii i poprowadzenia jej do zwycięstw w wyborach za kilka lat. Też tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: No tak... 09.01.15, 18:15 żeby reprezentantka "młodego" pokolenia zdobyła kapitał polityczny niezbędny do przejęcia steru partii i poprowadzenia jej do zwycięstw w wyborach za kilka lat. casus Napieralski :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: No tak... 09.01.15, 18:19 m.c.hrabia napisał: > casus Napieralski :-))))) On zrobił bardzo dobry wynik. Potem coś się skiepściło i jakoś podupadł (może został podupadnięty). Trzeba próbować. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: No tak... 09.01.15, 18:48 Trzeba próbować. ależ próbujcie towarzyszu, próbujcie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Powierzyłbyś swój los osobie 09.01.15, 19:30 sverir napisał: > > 2. rzucanie nowej twarzy do wyborów na prezydenta kraju akurat wydaje się > być kulawą > > decyzją polityczną. > > Jeżeli ma nastąpić wymiana pokoleniowa, to chyba najlepsza z możliwych. Chyba n > ikt na lewicy nie wierzy tak na serio, że jej kandydat lub kandydatka ma napraw > dę realne szanse na zwycięstwo w wyborach prezydenckich. Gdyby taka osoba wygra > ła wybory, byłaby to z pewnością jedna z największych niespodzianek politycznyc > h ostatnich od 1989 roku. Myślę, że chodzi tu o to, żeby reprezentantka "młodeg > o" pokolenia zdobyła kapitał polityczny niezbędny do przejęcia steru partii i p > oprowadzenia jej do zwycięstw w wyborach za kilka lat. którą widzisz pierwszy raz na oczy? Ja nawet nie wiem, jakie Ogórek ma imponderabilia. Nic o tej kobiecie nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Powierzyłbyś swój los osobie 09.01.15, 19:43 O jakim powierzeniu losu Ty mówisz. Wiesz co robi prezydent? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Powierzyłbyś swój los osobie 09.01.15, 19:44 gtxl-3 napisał(a): > O jakim powierzeniu losu Ty mówisz. > Wiesz co robi prezydent? Wypowiada wojnę. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Powierzyłbyś swój los osobie 09.01.15, 21:17 humbak napisał: > Niezły z Ciebie komik. Wychowałem się na zgliszczach. Ballada o Tolku Bananie Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Powierzyłbyś swój los osobie 09.01.15, 22:00 inocom napisał: > humbak napisał: > > > Niezły z Ciebie komik. > > Wychowałem się na zgliszczach. > Dzięki inocom ,to moje lata.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Powierzyłbyś swój los osobie 09.01.15, 19:47 inocom napisał: > gtxl-3 napisał(a): > > > O jakim powierzeniu losu Ty mówisz. > > Wiesz co robi prezydent? > > Wypowiada wojnę. Żarówkom czy świecom? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Powierzyłbyś swój los osobie 10.01.15, 07:47 gtxl-3 napisał(a): > Żarówkom czy świecom? On przynajmniej może pilnować żarówek lub świec a co może Leszek Miller z panią Ogórek ? Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Powierzyłbyś swój los osobie 10.01.15, 08:01 wiosnaludzikow napisał: > gtxl-3 napisał(a): > > Żarówkom czy świecom? > On przynajmniej może pilnować żarówek lub świec a co może Leszek Miller z panią > Ogórek ? Zanim zaczniesz się tym zamartwiać, pomyśl co Ty możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Powierzyłbyś swój los osobie 09.01.15, 19:47 O Stachowiak- Różeckiej wiedziałeś coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Powierzyłbyś swój los osobie 10.01.15, 10:50 > którą widzisz pierwszy raz na oczy? Popadasz w niepotrzebny patos. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 21:34 SLD to już nie partia ale kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 09.01.15, 21:55 Widzisz Wiosna ile wpisów .SLD to kabaret .Ale dlaczego blondynka nie może być prezydentem/ Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 10.01.15, 07:38 wiosnaludzikow napisał: > SLD to już nie partia ale kabaret. Pani Magdalena Ogórek intelektualnie wyprzedza o lata świetlne całą elitę polityczną na czele z nieukiem Komorowskim, nie mówiąc już o jej urodzie. Bardzo słuszny ruch Millera i SLD, by włączyć ją w życie polityczne. Jestem pewien, że nikt z SLD nie spodziewa się wygranej czy wysokiego wyniku pani Magdaleny. Wystarczy, że wygra z Palikotem...na początek. Dwom paniom wróżę dobrą przyszłość polityczną, pani Nowackiej i pani M.Ogórek. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 10.01.15, 07:42 Włączyć ją w życie polityczne poprzez nominowanie na kandydata , na prezydenta RP ? Idż na spacer może dobrze Ci zrobi:) Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 10.01.15, 08:00 wiosnaludzikow napisał: > Włączyć ją w życie polityczne poprzez nominowanie na kandydata , na prezydenta > RP ? Idż na spacer może dobrze Ci zrobi:) Wiosna.....idź nawet pobiegać. Ja wyraziłem swoją opinię na ten temat, Ty swoją....a teraz dres, adidasy i biegnij. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 10.01.15, 08:10 Widać mam rację bo aż podskakujesz z emocji :) ...mój Ty drugi nicku :) Co za ambitny plan Millera aby wygrać z kandydatem TR ? No, no, no. Kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 10.01.15, 08:13 wiosnaludzikow napisał: > Widać mam rację bo aż podskakujesz z emocji :) ...mój Ty drugi nicku :) > Co za ambitny plan Millera aby wygrać z kandydatem TR ? No, no, no. > Kabaret. Z emocji?, dlatego , że poradziłem Ci abyś pobiegał? Czy dlatego, że napisałem, że ja wyraziłem swoją opinię, a Ty swoją. To już nawet emocji nie potrafisz określić właściwie? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 10.01.15, 08:26 gtxl-3 napisał(a): > Z emocji?, dlatego , że poradziłem Ci abyś pobiegał? > Czy dlatego, że napisałem, że ja wyraziłem swoją opinię, a Ty swoją. > To już nawet emocji nie potrafisz określić właściwie? Tak z emocji :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Prezydent zrobi z niej zupę ogórkową 10.01.15, 09:51 Stare przysłowie mówi: "Jak Pan Bóg chce kogoś ukarać, to...." Ale miałaby szanse na tytuł Miss Prezydentyń. M. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Prezydent zrobi z niej zupę ogórkową 10.01.15, 10:04 mariner4 napisał: > Stare przysłowie mówi: "Jak Pan Bóg chce kogoś ukarać, to...." > Ale miałaby szanse na tytuł Miss Prezydentyń. > M. Palikot też nie twierdzi, że wygra wybory prezydenckie. Powtórzę jeszcze raz, intelektualnie ta skromna pani przerasta tego bufona, który aktualnie pilnuje żyrandola i nie tylko jego. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Ciekawy tekst wiosna 10.01.15, 10:20 Przeczytaj, proszę. coryllus.salon24.pl/625369,ogorkowa-millera Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Ciekawy tekst wiosna 10.01.15, 10:46 Przeczytałem. Dziękuję za link. Uważam, ze to symboliczny końiec tej " lewicy" a pani doktor pełni tu rolę profesora Glińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Dlaczego bufon? 10.01.15, 12:07 J Moim zdaniem zachowuje się przyzwoicie. J Jak ma być niejaka Ogórek, to może losować lepiej? Ustalić kryteria i wypożyczyć maszynę losującą od totka? To, że nie lubisz Komorowkiego, to Ci wolno. Ale on wygra. I moim zdaniem w 1 turze. Pani Ogórek się wygłupiła i juz. Biedny to naród, ktry wybiera sobie prezydenta z przypadkowych ludzi. Takich jak ona w Polsce są tysiące, nalbo i więcej. M. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Dlaczego bufon? 10.01.15, 14:20 mariner4 napisał: > J > Moim zdaniem zachowuje się przyzwoicie. J > Jak ma być niejaka Ogórek, to może losować lepiej? Ustalić kryteria i wypożyczy > ć maszynę losującą od totka? > To, że nie lubisz Komorowkiego, to Ci wolno. Ale on wygra. I moim zdaniem w 1 t > urze. > Pani Ogórek się wygłupiła i juz. Biedny to naród, ktry wybiera sobie prezydenta > z przypadkowych ludzi. Takich jak ona w Polsce są tysiące, nalbo i więcej. > M. Biedny naród, który wybiera sobie prezydenta z przypadkowych ludzi. Dlaczego uważasz, że pani Ogórek jest przypadkowa? Czy takich jak Bronisław nie jest również w Polsce tysiące? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Dlaczego bufon? 10.01.15, 16:18 gtxl-3 napisał(a): > Biedny naród, który wybiera sobie prezydenta z przypadkowych ludzi. > Dlaczego uważasz, że pani Ogórek jest przypadkowa? > Czy takich jak Bronisław nie jest również w Polsce tysiące? Bronisław przypadkowy nie był. Przesadzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Jaki jest Komorowski, wiem 10.01.15, 18:13 Jaka ona? Nie. Mam ryzykować nieznane? Biorąc pod uwagę kompetencje prezydenta, to wolę BK od jakiejś Ogórek. Poza tym moje zaufanie do SLD i pochodnych jest = zero. Miałem wątpliwą przyjemność spędzić większość zycia pod butem takich facetów Millerów. On jest dobrotliwy, bo bezsilny. Wolę już to co widzę. M. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Jaki jest Komorowski, wiem 10.01.15, 18:21 mariner4 napisał: > Jaka ona? Nie. > Mam ryzykować nieznane? > Biorąc pod uwagę kompetencje prezydenta, to wolę BK od jakiejś Ogórek. > Poza tym moje zaufanie do SLD i pochodnych jest = zero. > Miałem wątpliwą przyjemność spędzić większość zycia pod butem takich facetów Mi > llerów. On jest dobrotliwy, bo bezsilny. > Wolę już to co widzę. > M. Pani Magdalena nie należy do żadnej partii, mimo że jest kandydatką SLD. Ale ja nie zmuszam nikogo do głosowania na panią Ogórek, proszę tylko o rozsądne formułowanie opinii na jej temat. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Bycie prezydentem to jest jakieś 10.01.15, 18:39 ukoronowanie drogi życiowej. Ta Pani to osoba nie znana. Nie zaryzykuję głosu na nia. Dla mnie to ona ma tylko aparycje. To nie jest złe, ale na prezydenta moim zdaniem się nie nadaje. Miller przekroczył granicę śmieszności. Ona godząc się na "Glinskiego SLD" też. M. Odpowiedz Link Zgłoś
pispisia Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 10.01.15, 22:30 nie wiem bardziej to śmieszne , czy bardziej żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl-3 Re: Magdalena Ogórek kandydatką SLD na prezydenta 11.01.15, 08:41 pispisia napisała: > nie wiem bardziej to śmieszne , czy bardziej żałosne Jak już będziesz wiedzieć, to daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś