13kisiel 22.01.15, 08:25 wyborcza.pl/1,75248,17291988,_Ida__antypolska__Dlaczego_kandydat_do_Oscara_oburza.html Wreszcie jest film o holokauście bez Niemców,kolejny anty-polski gniot Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hasta.la.vista1 Re: Aktorzy będą mieli łatkę 22.01.15, 09:04 To pierwszy nakręcony w Polsce film 57-letniego twórcy „Last Resort”, „Lata miłości” czy „Kobiety z piątej dzielnicy”. Filmowca, katolika o żydowskich korzeniach, wielbiciela jazzu, niedoszłego poety, emigranta kultura.newsweek.pl/ida-film-pawla-pawlikowskiego-sylwetak-rezysera-newsweek-pl,artykuly,272387,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: trzeba uwalic bo sie wynurza 22.01.15, 09:24 z polskiego piekielka ,bezczelny typ Oscara mu sie zachcialo,sooooowo daje Skandal Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Aktorzy będą mieli łatkę 22.01.15, 15:56 Aż się zdziwiłem, że forumowe PiSdy dopiero teraz wyciągnęły sprawę "Idy" (zgrabnie przemilczając negatywną rolę pani prokurator żydowskiego pochodzenia). Film jest niestety dośc słaby, ale po prostu musiałem go obejrzeć, jak tylko usłyszałem przymiotnik "antypolski". Naprawdę, nie ma lepszej zachęty do obejrzenia filmu, niż określenie "antypolski" zamieszczone na wpotylice... Odpowiedz Link Zgłoś