Dodaj do ulubionych

SSR Wojciech "Edukator" Łączewski

31.03.15, 13:26
tu o wyroku, w którym jako karę zasądził obowiązkowe obejrzenie filmu.

twitter.com/wlaczewski/status/561129278323306496

Coś mi się wydaje, że wyrok wyższej instancji szybko ostudzi zapędy edukatorskie młodego pana sędziego :-P Kamiński był winny, ale dokładnie na tyle, na ile oceniła to opinia publiczna - kara bezwzględnego więzienia to absurd.

"51,4 proc. Polaków nie umie wskazać, która z partii odpowiada za aferę w SKOK-ach. 26,9 proc. uważa, że za zamieszanie wokół SKOK odpowiada PiS, 15,4 proc. ankietowanych wskazuje PO"

Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 31.03.15, 13:31
      Weź mu napisz maila że jest głupi i że ty lepiej wiesz jaki powinien być wyrok bo pisujesz na FK.
      • adam111115 Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 31.03.15, 13:36
        E tam maila, niech tłituje, na razie coś tam coś tam bąknął na dole
      • sipleg Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 01.04.15, 15:17
        pan sędzia kariery za POPIS nie zrobi.
        Naruszył układ .
        Układ POPIS polega na tym,że rodzina sobie krzywdy nie robi .
        Owszem drobne "uszczypliwości" ,ale nawet jak dojdzie co do czego to dogadują się i sprawa się rozchodzi po kościach .

A pan Łączewski urwał się z choinki i raczył skazać Mariusza K. na 3 lata więzienia .
        To skandal .
        Na pewno już miał telefon z "góry" przywołujący Go do porządku.
    • indeed4 Wyrokiem oburzony nawet Krul Korwin! 31.03.15, 13:34
      zapowiada rychłe ułaskawienie Mariusza

www.polskatimes.pl/artykul/3806185,korwinmikke-jako-prezydent-ulaskawie-mariusza-kaminskiego-to-skandaliczny-i-poruszajacy-wyrok,id,t.html
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Wyrokiem oburzony nawet Krul Korwin! 31.03.15, 13:37
        Pewnie za łapówkę to zrobi.
    • 1zzarda Indyk wiedział Ty, że podsłuchiwali wszystkich SO? 31.03.15, 13:37
      Jak w USA....

Ps. Ty Indyk i to też legalne, że mieli donoś na Kryszyńskiego i Rybę ( które zresztą Mariusz olał ) a operację wymierzyli w Leppera i wszystkich jego posłów, choć nie mieli na ten temat nic?
    • adam111115 Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 31.03.15, 13:38
      Reakcja sekty i jego wyznawców na ten wyrok i inne (m.in. tuleya) wskazują że za wszelką cenę nie wolno sekty do władzy dopuścić. Nawet zgliszcza z tego kraju nie pozostaną
      • 1zzarda Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 31.03.15, 13:41
        Kaczor orzekł: dopóki nie będzie kaczokracji to nie ma demokracji.....
        • aniechto.only Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 31.03.15, 15:21
          Świetne, nadaje się na sygnaturkę. Mogę pożyczyć?
      • volupte Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 31.03.15, 13:43
        JKM tez dał głos , a to jedynie jest do przyjecia ,, Zawsze byłem za ostrą walką z korupcją, a przede wszystkim z przyczynami istnienia korupcji. Mój program, czyli mniej urzędników, mniejszy wpływ urzędników na życie Polaków, mniej decyzji, koncesji i pozwoleń, to najlepsze lekarstwo na chorobę korupcji. Jestem przeciwny wykorzystywaniu sądów w walce politycznej - dodał Korwin-Mikke."
        Gledzenie ze z nadgorliwości mozna łamać prawo jest zaskakujace bo do JKM nie pasuje. Wyborcza demagogia.

• mn7 Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 31.03.15, 13:53
          Rzekome wykorzystywanie sądów do walki politycznej mu przeszkadza, potwierdzone i niewątpliwe wykorzystywanie CBA jakoś nie bardzo. Jak zawsze u JKM - podwójna miara i sofizmat.
        • erte2 Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 01.04.15, 09:46
          volupte napisał:
          Gledzenie ze z nadgorliwości mozna łamać prawo jest zaskakujace bo do JKM nie pasuje. Wyborcza demagogia.

Pasuje, pasuje. Ten "oryginał" (że go tak łagodnie określę) jest w stanie powiedzieć każdy idiotyzm i każdą brednię które mu akurat wpadną do łysego łba.
    • 13kisiel Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 31.03.15, 13:40
      ma swoje pięć minut
      żywota medialnego w polszewickich mediach ,zapewne już teraz daje na tacę by PIS przegrał :-)))
    • indeed4 Haha, dobry jest... 31.03.15, 13:43
      twitter.com/wlaczewski/status/582630424050069504

będzie pakował do mamra za fejkowe konta zakładane na jego nazwisko
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Haha, dobry jest... 31.03.15, 13:44
        Dobra metoda pisowców, kiedyś już to ćwiczyli z Wajdą.
      • 13kisiel Re: Haha, dobry jest... 31.03.15, 13:49
        osobiście będzie pakował ?
        • indeed4 Re: Haha, dobry jest... 31.03.15, 14:17
          Najpierw wyda nakaz wszczęcia śledztwa policji albo prokuraturze.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Haha, dobry jest... 31.03.15, 14:20
            Najpierw to sprawdzi w bazie danych czy dany podszywacz nie jest ubezwłasnowolniony. Albo na wyrok.org.
            • mn7 Re: Haha, dobry jest... 31.03.15, 14:24
              Nie swojej tylko ogólnodostępnej. Takiej, jak obiecał Boni a jeśli nie obiecał, to tym gorzej o nim świadczy.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Haha, dobry jest... 31.03.15, 14:24
                Może jeszcze to sprawdzić w BIKu.
                • mn7 Re: Haha, dobry jest... 31.03.15, 16:34
                  Nie zapominajmy o IPN.
    • fiu-bzdziu2010 Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 31.03.15, 13:52
      prawo i sprawiedliwość wg. pisuaru, jak sąd skazuje peowiaka, to wyrok oczywiście słuszny, jak pisuara to oczywiście niesłuszny..... to jest ta specyfika kacza jeśli chodzi o wyroki
    • w_v_w a moze wczesniej byl telefon od przyjaciela? 31.03.15, 14:21
      ...zdaje się, ze jakis sedzie "konsultowal sie z politykiem, chyba platfonsowym nawet.

Wawerka
      • religijnych.uczuc.obraza Re: a moze wczesniej byl telefon od przyjaciela? 31.03.15, 14:24
        To była konsultacja z Miterem z mediów niezależnych, prywatnie kolegą Plichty.
      • indeed4 Raczej nie, Łączewski ma prawicowe poglądy 31.03.15, 23:31
        i to takie nawet bliżej PiS niż PO. Diabli wiedzą, dlaczego tak pojechał po bandzie - być może złapał bakcyla portalozy i chciał znów medialnie zaistnieć.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Raczej nie, Łączewski ma prawicowe poglądy 01.04.15, 09:36
          Być może po prostu Kamińskiemu należało się.
    • fiu-bzdziu2010 Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 31.03.15, 15:33
      dziwię się, że jeszcze pisuary nie zlustrowali dziadka i prababki sędziego
      • ave.duce Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 31.03.15, 16:09
        fiu-bzdziu2010 napisała:

> dziwię się, że jeszcze pisuary nie zlustrowali dziadka i prababki sędziego

Cierpliwości ;)
        • indeed4 Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 31.03.15, 23:33
          Sugerujesz, że Newsweek znów wyhaczy jakiegoś żydowskiego przodka?
          • ave.duce Sugerujesz, że "Newsweek" i T. Lis to "pisuary"? 01.04.15, 08:47
            Nie wiedziałam indeed.
            • indeed4 Antysemici gorsi niż te ohydne (brrr!) pisuary 01.04.15, 09:32
              które - jak mówi najukochańsza Platforma - "podpalają Polskę" i dlatego każdy szanujący się obywatel ma święty patriotyczny obowiązek na nich głosować.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Antysemici gorsi niż te ohydne (brrr!) pisuar 01.04.15, 09:33
                Każdy szanujący się obywatel ma za zadnie nie głosować na PiS a nie głosować na platformę.
                • w_v_w Re: Antysemici gorsi niż te ohydne (brrr!) pisuar 01.04.15, 09:37
                  POPiS do piachu !!!

Wawerka
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Antysemici gorsi niż te ohydne (brrr!) pisuar 01.04.15, 09:38
                    Dlaczego nie zostałaś ministrem u platfonsów?
                  • indeed4 Re: Antysemici gorsi niż te ohydne (brrr!) pisuar 01.04.15, 09:43
                    Patriota Jaruzelski i Urban na prezydenta, Kukliński i Solidarność do piachu za zdradę najumiłowańszego PRL!
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Antysemici gorsi niż te ohydne (brrr!) pisuar 01.04.15, 09:44
                      Kukliński to raczej za walkę z żołnierzami wyklętymi.
              • ave.duce Coś się pomerdało indeed 01.04.15, 09:44
                indeed4 napisał:

> Antysemici gorsi niż te ohydne (brrr!) pisuary
                > które - jak mówi najukochańsza Platforma - "podpalają Polskę" i dlatego każdy
                > szanujący się obywatel ma święty patriotyczny obowiązek na nich głosować.
                • indeed4 Świeżutki W. Szacki z Polityki 01.04.15, 14:32
                  szacki.blog.polityka.pl/2015/04/01/w-sprawie-szczujni/

Polecam :-)
                  • ave.duce Re: Świeżutki W. Szacki z Polityki 01.04.15, 15:10
                    nie zmienia nieskładności zdania:

Antysemici gorsi niż te ohydne (brrr!) pisuary, które - jak mówi najukochańsza Platforma - "podpalają Polskę"
                    i dlatego każdy szanujący się obywatel ma święty patriotyczny obowiązek na nich głosować.
      • erte2 Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 01.04.15, 09:52
        fiu-bzdziu2010 napisała:

dziwię się, że jeszcze pisuary nie zlustrowali dziadka i prababki sędziego

Trwają intensywne prace. A panprezes już go wciągnął na "krótką listę" (spuścizna Lecha Kaczyńskiego).
        • sipleg Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 01.04.15, 15:21
          Przerażeni wyrokiem są nawet ci z PO .
          Sędzia naruszył porządek .
          Do paki mogą iść jedynie Ci z lewej strony .
          POPIS z założenia jest niewiny.
    • man_sapiens Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 31.03.15, 17:05
      Pisowcy nie wyobrażają sobie, że sędziowie mogą funkcjonować inaczej, niż to robił sędzia Kryże - dawniej komuch, potem dodatkowo pisiak.
      Ciekawe, czy gdyby sądził Kryże, to Kamiński dostałby dożywocie (bo kary śmierci już nie ma).
      • x2468 Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 31.03.15, 23:44
        Kryże czyli komuch-katolik zasłużony ułaskawieniami u rodziny Kaczyńskich.
    • lech1966 Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 31.03.15, 23:42
      Cel edukacyjny sądu??? Być może chciał pokazać Kamińskiemu jak wygląda "życie" z drugiej strony tej samej kraty, Bardzo łatwo przychodziły mu decyzje na podstawie których ludzie niewinni lądowali w dziwnych miejscach więc być może sędzia chciał mu pokazać co jest za lustrem
    • indeed4 Trudno go zaszufladkować. 31.03.15, 23:45

wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Kraj/Wojciech-Laczewski.-Kim-jest-sedzia-ktory-skazal-M.-Kaminskiego-00003132

Jedno jest pewne - w tej sprawie ostro pojechał po bandzie i nie jest to tylko moje zdanie.
      • religijnych.uczuc.obraza No to masz problem 01.04.15, 08:20
        Najchętniej byś go zaszufladkował, tak jak każdego którego nie lubisz, ale tu nie możesz. pewnie się pochlastasz z tego powodu.
      • indeed4 Z. Ćwiąkalski, P. Zalewski: 01.04.15, 10:15

wpolityce.pl/polityka/239222-nawet-polityczni-rywale-bronia-kaminskiego-kaczmarek-powinien-byc-uniewinniony-cwiakalski-bardzo-surowy-wyrok-zalewski-nie-rozumiem-tego
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Z. Ćwiąkalski, P. Zalewski: 01.04.15, 10:18
          Niech napiszą razem z tobą maila do Łączewskiego że jest głupi i że się nie zna.
          • mn7 Re: Z. Ćwiąkalski, P. Zalewski: 01.04.15, 14:45
            A gdzie głos Moczydłowskiego?
        • w_v_w Re: Z. Ćwiąkalski, P. Zalewski: 01.04.15, 10:19
          o jeju, ilu obroncow, dobrych wujkow, moze okazac sie, zw wyrok naruszyl czyjes interesy z palestry.

Wawerka
    • az43 Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 01.04.15, 09:05
      "51,4 proc. Polaków nie umie wskazać, która z partii odpowiada za aferę w SK
      > OK-ach. 26,9 proc. uważa, że za zamieszanie wokół SKOK odpowiada PiS, 15,4 proc
      > . ankietowanych wskazuje PO"
      Bo to nie jest sprawa "uważania" tylko działań prokuratury i wyroków sądowych.
    • volupte Re: SSR Wojciech "Edukator" Łączewski 01.04.15, 14:38
      Pisdaki zarzucaja ze to wyrok polityczny , co dosc przytomnie uprzedził sędzia. Kamiński nie był politykiem , bo stanowisko szefa CBA jest apolityczne. :-)
    • indeed4 Młody wiek sędziów: wada czy zaleta? 01.04.15, 15:30
      zdania są podzielone - mam wrażenie, że jednak większość z nas woli doświadczonego praktyka niż nowicjusza z relatywnie niewielkim doświadczeniem zawodowym.

natemat.pl/138349,mlodzi-sedziowie-na-wojnie-z-iv-rp-wolni-od-ukladow-czy-podatni-na-propagande

• lech1966 Re: Młody wiek sędziów: wada czy zaleta? 01.04.15, 22:26
        Ineed jesteś chyba osobą myśląca. Jak może ten sam sędzia wydać wyrok nakazujący prowadzenie śledztwa Smoleńskiego. co by świadczyło o przychylności dla PIS, i jednocześnie skazać Kamińskiego, co by świadczyło że jest sympatykiem PO. Czy to "normalne" postępowanie sędziego? Pewnie pomyślisz że nienormalne, wcale się nie dziwie bo przyzwyczailiśmy się do całkiem innego zachowania sędziów.
        A moim zdaniem jego postępowanie i wydawane wyroki świadczą o tym że jego mentorem jest "prawo" i wydaje wyroki bez względu na animozje i polityczne barwy podsądnego.
        Ja w każdym razie cenie jego niezależność, i trzymam za niego kciuki..
        • indeed4 Re: Młody wiek sędziów: wada czy zaleta? 01.04.15, 23:31
          > Czy to "normalne" postępowanie sędziego? Pewnie pomyślisz że nienormalne,

Wydawało mi się, że wyżej wyraźnie napisałem co o tym myślę: "Kamiński był winny, ale dokładnie na tyle, na ile oceniła to opinia publiczna - kara bezwzględnego więzienia to absurd".

Nie pierwszy to i nie ostatni sędzia SR, którego nieadekwatne do przewinienia surowe orzeczenie zostanie skorygowane przez kolegów po fachu z wyższych instancji.
          • lech1966 Re: Młody wiek sędziów: wada czy zaleta? 02.04.15, 00:03
            No widzisz,,a wyżej będzie "nasz" sędzia który już nie będzie taki bezstronny i podważy wyrok mimo zgromadzonych(mam nadzieje że to nie kapiszony) dowodów. Nie wiem czy tak ma wyglądać wymiar sprawiedliwości. Łatwo człowiekowi na stanowisku Kamińskiego wysłać człowieka [url=No widzisz,,a wyżej będzie "nasz" sędzia i podważy wyrok mimo zgromadzonych(mam nadzieje że to nie kapiszony) dowodów. Nie wiem czy tak ma wyglądać wymiar sprawiedliwości. Łatwo człowiekowi na stanowisku Kamińskiego wysłać człwoieka niewiadomo gdzie i nie wiadomo po co- z tego co wiem to nawet prokuratura nie wiedziała co sie stało z człowiekiem z linku. Miał być w areszcie,,a był?? no właśnie gdzie był
            Chciałbyś sam sie dostać w takie miejsce??? Bo ja nie. Być może chciał mu pokazać jak wygląda życie za "lustrem" na co zbyt łatwo skazywał zupełnie niewinnych ludzi
            • indeed4 Re: Młody wiek sędziów: wada czy zaleta? 02.04.15, 00:36
              > No widzisz,,a wyżej będzie "nasz" sędzia który już nie będzie taki bezstronny i podważy wyrok
              > mimo zgromadzonych(mam nadzieje że to nie kapiszony) dowodów.

Tak to już widzisz jest, że wszyscy sędziowie wyższych instancji są "nasi" i bez zdania racji podważają obiektywne wyroki nieomylnych sędziów niższych instancji - nic na to nie poradzisz.
              • lech1966 Re: Młody wiek sędziów: wada czy zaleta? 02.04.15, 00:51
                To uważasz za normalne??? bo ja wręcz przeciwnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka