Dodaj do ulubionych

Pytanie do Pana Prezydenta.

05.04.15, 10:20
Jak można być Katolikiem i jednocześnie popierać in vitro? Jedyne wytłumaczenie to takie, że ma Pan zaburzenie dysocjacyjne tożsamości!:) A ja jestem Ateistą i nie mam wielorakiej osobowości. Mnie wolno popierać i być przeciwko temu co mi się żywnie podoba.:) Czego Prezydentowi i lemingom życzę na te Święta.
Obserwuj wątek
    • 1zzarda Re: Pytanie do Pana Prezydenta. 05.04.15, 10:33
      Cała ta sprawa opiera się na "momencie poczęcia". Mnie wydaje się, że utrzymywanie, iż to jest w jakiejś konkretnej chwili, to herezja?
      • superspec Możliwe, że to herezja ale ja to widzę tak. 05.04.15, 11:03
        Sondaże mówią, że większość społeczeństwa w Polsce popiera in vitro to i politycy demokratyczni robią to samo. Bez refleksji. Bez pytań kiedy zaczyna się życie. To mi przypomina poparcie dla kary śmierci w USA. Też większość społeczeństwa jest za. I politycy tak samo. I też bez refleksji. Bez pytań czy jeżeli ktoś odebrał życie innym może go zostać też pozbawiony. Według mnie to owczy pęd za tym aby się przypodobać wyborcom prowadzi do nieracjonalnego klepania tego czego społeczeństwo sobie życzy. A często jest tak iż jest w błędzie. I sondaż nie powinien być wyrocznią jak dla mnie. Jeżeli chodzi o in vitro to dopuszczam iż mogę się mylić. Nie jestem lekarzem. A wśród medyków też są podzielone zdania.
    • volupte Re: Pytanie do Pana Prezydenta. 05.04.15, 11:17
      Sam nie masz problemu to czemu u innych sie go doszukujesz?
      • superspec Nie mam nic do chorych psychicznie 05.04.15, 12:11
        ale tak odpowiedzialnych stanowisk nie powinni zajmować. Jakaś praca przy sprzątaniu to tak.
        • volupte Re: Nie mam nic do chorych psychicznie 05.04.15, 12:19
          Piszesz jakbys był psychiatra a sam sie leczysz psychiatrycznie:-))
          • superspec Głosowałem na Komorowskiego 5 lat temu 05.04.15, 16:40
            i nie żałuję tego wyboru. Ale teraz jak mam wybierać między mgr historii a doktorą tej nauki to wybieram człowieka z wyższym stopniem naukowym. Bardziej gramotnego. Bardziej reprezentacyjnego. Z pomysłami. Wiem, że nie wygra ale już odświeżyła polską scenę polityczną. Sprawiła, że zapachniało młodością a ona musi się wyszumieć. A jak będzie druga tura to będę miał trudny orzech do zgryzienia. Czy Komorowski czy Duda? Jeden i drugi związani w przeszłości z UW. Duda uwowiec bez większego doświadczenia (wiem podobnie jak Ogórek) a drugi zdziecinniały starszy pan.
            • aniechto.only Re: Głosowałem na Komorowskiego 5 lat temu 05.04.15, 16:45
              Ale doktorskie zaburzenie dysocjacyjne tożsamości Ci nie przeszkadzają? No chyba ,że kandydatka tej jedynej prawdziwej lewicy jest przeciwna in vitro.
              • superspec Jest za in vitro. Jak większość społeczeństwa 05.04.15, 17:07
                polskiego. Ale ona jest naturalna w swoim poparciu dla tej, dla mnie wątpliwej, metody. Nawet Kaczor jest obecnie za tym. Ale On i Pan Prezydent podają się za Katolików! A patrzą w słupki sondażowe. Wręcz to ich wiara a nie Trójca która przykazania dała aby nie zabijać. Jestem racjonalistą i wiem że zabijania nie da się uniknąć ale można je starać się minimalizować.
                natemat.pl/135419,magdalena-ogorek-chce-rozszerzenia-refundacji-in-vitro-zeby-moglo-skorzystac-wiecej-par
    • volupte Re: Pytanie do Pana Prezydenta. 05.04.15, 11:18
      Ja jestem przeciwny in vitro .....za moje pieniadze , a za twoje juz nie.
      • superspec A ja mam zasiłek stały i boję się że odbiorą mi go 05.04.15, 12:09
        i pieniądze przeznaczą na in vitro i inne takie rzeczy wątpliwe moralnie za które powinni płacić z własnej kieszeni ludzie decydujący się na nie.:)
        • volupte Re: A ja mam zasiłek stały i boję się że odbiorą 05.04.15, 12:11
          No wlaśnie , powinni płacic z własnej kieszeni.
    • mariner4 Ja uważam, że można. 05.04.15, 11:18
      Wcale nie jest powiedziane, że osoba wierząca musi bezkrytycznie słuchać tego co mówią biskupi.
      Wiele z tych ich "nauk" to ich wymysł. Na przykład aborcja. Dopiero w 19 wieku potępiona przez KK.
      • superspec Wierząca to nie ale ja napisałem Katolik. 05.04.15, 12:06
        Wydaję mi się, że jakbym był Katolikiem to słuchałbym się biskupów a nie Opinii Publicznej.
      • volupte Re: Ja uważam, że można. 05.04.15, 12:13
        celibat tez ma dopiero ok. 1000 lat.:-)
    • snajper55 Jak można być katolikiem i popierać karę śmierci? 05.04.15, 15:31
      Albo palić ludzi na stosach.

S.
      • superspec Nie można. Podobnie ma się sprawa z in vitro. 05.04.15, 16:19
        Zarówno szef PiS i Pan Prezydent to łżekatolicy.
    • m.c.hrabia Re: Pytanie do Pana Prezydenta. 05.04.15, 16:28
      jak można być Katolikiem i jednocześnie popierać in vitro

fakt nie można ,już tylko w Polsce zostali jedyni prawdziwi ,
      w Włoszech , Hiszpanii ,Irlandii,Portugalii to tylko chińskie podroby katolików.
    • 13kisiel Re: Pytanie do Pana Prezydenta. 05.04.15, 19:15
      ani z niego Prezydent RP ani znawca in-vitro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka