Dodaj do ulubionych

Żal mi Prezydenta

14.05.15, 09:57
Myslę że mu już nie zależy na drugiej kadencji. Jak większość Polaków woli pajaca co gra swoja wyuczoną rolę plotąc trzy po trzy niż poważnego polityka który całym swoim życiem świadczy o tym do czego zmierza i w co wierzy to on woli umyć ręce.
Obserwuj wątek
    • parine Re: Żal mi Prezydenta 14.05.15, 10:05
      Bronek bardziej mi się kojarzy z marionetką.

Pamiętam jak występował gdy jako marszałek przejmował po katastrofie obowiązki prezydenta.

U nikogo nie miałem tak poczucia, że ma przy kończynach sznureczki. Jego głos jest całkowicie odcięty od jego ciała. Jego członki od tułowia. Politykiem jest marnym. Jego wizja prezydentury to raczej taka niemiecka. Kotyliony, wierszyki , wystawy...
      • baabeczka Re: Żal mi Prezydenta 14.05.15, 22:45
        Za duzo sie napatrzyles na Dude widzac Jaroslawa:-) i te sznureczki...
      • wujaszek_joe Re: Żal mi Prezydenta 15.05.15, 09:33
        możesz nam wmawiać co tylko chcesz ale nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością.
        mimo że Lech Kaczyński dopiął swego w Smoleńsku to państwo działało nadal. I nawet giełda nie drgnęła bo wszyscy wiedzieli że rządzący sobie poradzą.
        • panire Re: Żal mi Prezydenta 15.05.15, 10:15
          Wasz tekst zaś nie ma nic wspólnego z z logicznością. Mówić po katastrofie w której zginęły najwyższe osoby w państwie, wojsku, wojsku szef NBP, że państwo działa to dość oryginalne. Owszem...nadal dryfuje. Państwo działa dopóki nie dojdzie do katastrofy. Lotników mamy wspaniałych..najwyższych specjalistów....a później trzeba całą jednostkę likwidować. Wystarczy kelnerów kilku żeby podsłuchać połowę rządu rozmawiających prywatnie. Autostrady muszą być budowane najdrożej, przy czym niewypłacane są należności podwykonawcom.

To nie rządzący sobie radzą, tylko społeczeństwo sobie radzi. Giełda rzeczywiście może mieć w ....marionetki.

--

Leci facet z wieżowca i mówi : naq razie jest dobrze, na razie jest dobrze...Tylko nie ważne jak się leci ale jak się ląduje.
    • tw_wielgus Re: Żal mi Prezydenta 14.05.15, 10:14
      Ja też chlipię z rozczuleniem, bo wiem, że prezydent na drugą kadencję raczej nie ma szans.
      Zdemoralizowana dzicz, zwana społeczeństwem ( tudzież elektoratem) miała czelność zagłosować inaczej niż podpowiadali mu mędrcy w TOK FM TVN i Gazecie Wyborczej od wielu tygodni.
      Otóż ta hałastra woli pajaca, a nie męża stanu znanego z tego, iż w czasie zagranicznych wizyt tańczy na krzesłach.
      • gtxl.1 Re: Żal mi Prezydenta 14.05.15, 14:37
        tw_wielgus napisał:

> Ja też chlipię z rozczuleniem, bo wiem, że prezydent na drugą kadencję raczej n
        > ie ma szans.
        > Zdemoralizowana dzicz, zwana społeczeństwem ( tudzież elektoratem) miała czelno
        > ść zagłosować inaczej niż podpowiadali mu mędrcy w TOK FM TVN i Gazecie Wyborcz
        > ej od wielu tygodni.
        > Otóż ta hałastra woli pajaca, a nie męża stanu znanego z tego, iż w czasie zagr
        > anicznych wizyt tańczy na krzesłach.

Fakt...przypadkowe społeczeństwo o, który mówiła kiedyś Nowina Konopczyna....
        Ale muszę Cie poprawić, Komorowski nie tańczył na krzesłach, on tylko wlazł na podest speakera w parlamencie japońskim.

• danillko To mógł nie spać 5 lat... 14.05.15, 10:16
      Wystarczyło niewiele - przepchnąć referendum w sprawie 6-latków, nie podpisywać bezmyślnie ustawy o emeryturach w tym kształcie, olać bandę Poroszenki na Ukrainie i nie pluć na Kresowiaków.
      Mógł mieć drugą kadencję z palcem w I turze...

fredoo napisał:

> Myslę że mu już nie zależy na drugiej kadencji. Jak większość Polaków woli paja
      > ca co gra swoja wyuczoną rolę plotąc trzy po trzy niż poważnego polityka który
      > całym swoim życiem świadczy o tym do czego zmierza i w co wierzy to on woli umy
      > ć ręce.
      • el_matador9 Re: To mógł nie spać 5 lat... 14.05.15, 10:20
        polski motłoch zawsze będzie głosował IMMER NOCH na zdecydowanego głupka a nie czlowieka poważnego trzeba to sobie wbić raz na zawsze w zakuty polski ŁEB!
        • danillko Wypad folksdojczu 14.05.15, 10:30
          el_matador9 napisał:

> polski motłoch zawsze będzie głosował IMMER NOCH na zdecydowanego głupka a nie
          > czlowieka poważnego trzeba to sobie wbić raz na zawsze w zakuty polski ŁEB!
      • wujaszek_joe Re: To mógł nie spać 5 lat... 15.05.15, 09:40
        czasem trzeba podejmować niepopularne decyzje. Tym się różni prezydent od dudy.
    • profil_anonima Re: Żal mi Prezydenta 14.05.15, 10:22
      a jak Komorowskiego wyprowadzają to dają mu w drodze jakąś karmę i picie ?
      • fiu-bzdziu2010 Re: Żal mi Prezydenta 14.05.15, 10:26
        a jak Dudusia wprowadzą, to kto na koniu przed pałacem????
        • profil_anonima Re: Żal mi Prezydenta 14.05.15, 10:54
          fiu-bzdziu2010 napisała:

> a jak Dudusia wprowadzą, to kto na koniu przed pałacem????

pewnie Stasiński z Komorowskim
          • fiu-bzdziu2010 Re: Żal mi Prezydenta 14.05.15, 12:01
            a nie Smoleński Lech????
        • volupte Re: Żal mi Prezydenta 14.05.15, 11:45
          Ten od spuścizny.
    • fredoo Re: Żal mi Prezydenta 14.05.15, 11:30
      Ale jest coś takiego, że ludzie lubią być oszukiwani. Dlatego, nie tylko u nas, wygrywają populiści.
      To może taki sentyment do bajek z dzieciństwa. Wychodzi na to że mówienie prawdy w polityce nie popłaca
      • mara571 nigdzie nie poplaca 14.05.15, 11:45
        Polska nie jest wyjatkiem.
        Co do PBK: mnie nie jest go zal. Zapomnial o biblijnym przeslaniu: Pycha przed upadkiem chodzi.
        Przez 5 lat utwierdzal sie w przekonaniu, ze jest dobrym prezydentem a nastepne 5 lat mu sie z automatu nalezy.
        Zatrudnil klakierow, ludzi, ktorzy nigdy nie mieli ani solidnego wyksztalcenia ani szerokich perspektyw myslowych. Ktorzy tez sie dziwia, ze nastroje spoleczne sie zmienily.
        Przed rokiem, kiedy oslupialy narod sluchal, co jego elita sadzi o kraju i jak zalatwia wlasne interesy siedzial cicho. Nawet nie zaprosil na wywiad rzadwej tivi, aby chociaz pogrozic paluszkiem.
        I twierdzi, ze jest juz od 5 lat bezaprtyjny.
        • dystans4 Re: nigdzie nie poplaca 14.05.15, 12:26
          Jak widać, w otoczeniu prezydenta dominują ludzie oderwani od rzeczywistości. Towarzystwo nadaje się do wymiany i nie byłoby cienia wątpliwości, gdyby nie to, że alternatywą jest człowiek mocno zamieszany w praktyki przestępcze. Ułaskawienia i SKOK-i.

Jeszcze to, że papiery kompromitujące go (takie papiery nie płoną!) są w dyspozycji agentury i on sam jest od Rezydenta zależny.
          • baabeczka Re: nigdzie nie poplaca 14.05.15, 22:51
            Nie denerwuj sie,za chwile przyjdzie ten bardziej tkwiacy w rzeczywistosci,juz za momencik. Teraz go nie widac,bo robi wlasnie prawo jazdy, zaklada konto w banku i oswiadczyl sie pewnej pani z dzieckiem,bedzie mial co wychowywac ...no i bedzie w ojczyznie wolne...nareszcie
      • giulia123 Re: Żal mi Prezydenta 14.05.15, 22:48
        fredoo napisał:

> Ale jest coś takiego, że ludzie lubią być oszukiwani. Dlatego, nie tylko u nas,
        > wygrywają populiści.
        > To może taki sentyment do bajek z dzieciństwa. Wychodzi na to że mówienie prawd
        > y w polityce nie popłaca

Poczytaj proszę jak w ramach ćwiczeń oszukują platfonsy Polaków:

wpolityce.pl/polityka/244280-olechowski-demaskuje-oblude-platformy-obywatelskiej-w-programie-na-zywo-pienkowska-chce-pan-powiedziec-ze-nas-oszukaliscie-wideo
        • zoil44elwer Re: Żal mi Prezydenta 15.05.15, 18:08
          First Lady mi żal.Będzie zwykłą kuchtą dla pięciorga dzieci z przychówkiem.
          • w_v_w Re: Żal mi Prezydenta 15.05.15, 18:10
            ...a byla czyms innym? :)
    • volupte Re: Żal mi Prezydenta 14.05.15, 11:40
      Mnie nie żal. Po zmianie władzy nareszcie bedziemy mieli co tu pisać , walki frakcyjne, knucie , nocne posiedzenia rządu itp. dadzą forumowiczom pole do popisu :-)
      • fredoo Re: Żal mi Prezydenta 14.05.15, 11:46
        Może jak wygra i pokaże "klasę" to na jesiennych wyborach wróci opamietanie
        • volupte Re: Żal mi Prezydenta 14.05.15, 12:36
          Dla mnie pokazanie klasy , gdyby jednak Bronek wygrał to pokazanie rzadowi w wielu sprawach wała. W sumie to mógłby w końcu być jakiś niezależny od partii Prezydent , nastepna kadencja mu nie grozi więc łasić sie o kasę juz nie potrzebuje.
    • zelazny.karzel.wasyl A mi go nie żal. To jest polityka 14.05.15, 12:14
      A mi go nie żal. To jest polityka. Jak ktoś jest "za miętki", to niech ćwiczy się w sadzeniu kwiatków w ogródku, a nie pcha się do polityki. Nie masz d... z betonu, polityka nie dla ciebie!

Dużo bardziej mi "żal" Jowity Kacik, która jako suflerka Prezydenta musi na to wszystko patrzeć i nie wolno jej się zaśmiać ze strzelanych przez PBK na okrągło "brąków". Momentami pewnie musi zagryzać wargi do krwi, by się nie roześmiać, słysząc np. Bronka radzącemu gościowi z ulicy zmienić teścia :-)
      Choć z drugiej strony jak pomyślę, za jaką kasę ta specjalistka od manipulacji politycznych to robi, to i ja podpisałbym cyrograf ze sztabem PBK, że będę absolutnie poważny, podpowiadając mu co ma robić. Przygryzione do bólu wargi (by się nie roześmiać) się szybko zagoją, a kasa byłaby moja :-)
      • dystans4 Re: A mi go nie żal. To jest polityka 14.05.15, 12:40
        Ludzi od PR, polityki i gospodarki nie żal. Nic nie warci i zasłużyli na "więcej".
        Żal może być ludzi kompetentnych, niezwiązanych z tym procederem, np. z BBN.
    • wagonetka da sobie radę 14.05.15, 12:44
      to jest dobry prezydent i na pewno nie będzie przegranym człowiekiem, nawet, gdyby wybory przegrał

• wagonetka jeśli zaś wygrają populiści, 14.05.15, 12:45
        żal będzie Polski
      • fiu-bzdziu2010 Re: da sobie radę 14.05.15, 12:48
        też tak myślę, niedługo wybory parlamentarne, dostanie "1" w Warszawie, najwięcej głosów zbierze
        • 141288bs Re: da sobie radę 14.05.15, 20:50
          fiu-bzdziu2010 napisała:

> też tak myślę, niedługo wybory parlamentarne, dostanie "1" w Warszawie, najwięc
          > ej głosów zbierze
          - nic nie dostanie...najwyzej kopa od peowcow
          • fiu-bzdziu2010 Re: da sobie radę 14.05.15, 21:11
            to w pisuarze takie standardy z wykopkami i dożynaniem koalicjantów
            • 141288bs Re: da sobie radę 15.05.15, 08:44
              fiu-bzdziu2010 napisała:

> to w pisuarze takie standardy z wykopkami i dożynaniem koalicjantów

-" bedziemy ciac PiS-owskie watahy" - czyj to cytat?
              • fiu-bzdziu2010 Re: da sobie radę 15.05.15, 08:55
                a kto był bardzo dobrym uczniem i zastosował go w praktyce, czyli wyciął koalicjantów i sam się też wyautował????????
      • volupte Re: da sobie radę 14.05.15, 13:00
        No bedzie miał ponad 6tys. emerytury na kieszonkowe. Główna i to spora kasę bedzie zarabiał za wykłady , spotkania, konsultacje itp. jak Wałesa i Kwaśniewski.
        • wagonetka Re: da sobie radę 14.05.15, 13:02
          dorobek życiowy ma wystarczający na dobre i spokojne życie do samej śmierci :-)
          • giulia123 Re: da sobie radę 14.05.15, 22:49
            wagonetka napisał(a):

> dorobek życiowy ma wystarczający na dobre i spokojne życie do samej śmierci :-)

Dorobek dość szczegółowo opisany w najnowszej książce Sumlińskiego..
            • baabeczka Re: da sobie radę 14.05.15, 22:55
              Sumlinski...wasza wyrocznia,no coz...kazdy ma taka,na jaka zasluguje
              • 141288bs Komorowski pacynka Dukaczewskiego 15.05.15, 08:47
                chwyta sie brzytwy.
      • w_v_w Re: da sobie radę 14.05.15, 23:03
        wagonetka napisał(a):

> to jest dobry prezydent i na pewno nie będzie przegranym człowiekiem, nawet, gd
        > yby wybory przegrał
        >

...moze gdyby poparl go Pawel Piskorski :D
    • remez2 Mnie nie. 14.05.15, 13:34
      Nie akceptuję pieczeniarzy i fałszerzy historii.
      • zoil44elwer Re: Mnie nie. 14.05.15, 20:02
        BK zrobił magistra'ta w okupowanej przez Sowietów Polsce,więc widać i słychać jego wiedzę.Ale i tak ma szczęście bo za niemieckiej okupacji maturę mógł zrobić na tajnych kompletach bo wtedy Polacy mogli skończyć najwyżej tzw Grundschule.
    • wojciech.2349 Re: Żal mi Prezydenta 14.05.15, 20:13
      W tym co mówi obecnie Komorowski nie ma
      jakichkolwiek adresów do elektoratu Kukiza.

Komorowski przegrywa na własne życzenie.
      • gtxl.1 Re: Żal mi Prezydenta 14.05.15, 20:37
        wojciech.2349 napisał(a):

> W tym co mówi obecnie Komorowski nie ma
        > jakichkolwiek adresów do elektoratu Kukiza.
        >
        > Komorowski przegrywa na własne życzenie.

Przynajmniej wszystko robi w tym kierunku by przegrać.

• 10x10 Re: Żal mi Prezydenta 14.05.15, 22:51
      Nie ma czego żałować, ot wypycha się jednego towarzysza z sań, żeby reszta uszła przed watahą.
    • w_v_w Re: Żal mi Prezydenta 14.05.15, 22:54
      fredoo napisał:

> Myslę że mu już nie zależy na drugiej kadencji. Jak większość Polaków woli paja
      > ca co gra swoja wyuczoną rolę plotąc trzy po trzy niż poważnego polityka który
      > całym swoim życiem świadczy o tym do czego zmierza i w co wierzy to on woli umy
      > ć ręce.

...w krotkich zolnierskich slowach niech spie....la:D
      • edd.y Re: Żal mi Prezydenta 15.05.15, 07:38
        POwinien juz odPOczac.
        • w_v_w Re: Żal mi Prezydenta 15.05.15, 07:43
          ...Moze Malta, nauczy sie jezyka, moze picer z Sopotu przygarnie jako specjaliste od/do lewatywy :D
        • 141288bs Re: Żal mi Prezydenta 15.05.15, 08:49
          edd.y napisał(a):

> POwinien juz odPOczac.

- w pokoju ...z krata w oknie
    • rozbawiony77 Bronek,trzeba było nie kraść ludziom emerytur zOFE 15.05.15, 09:01
      Żal tylko, że nie trafi za to przed Trybunał Stanu (obecnie nadal przez jego podpis mamy w Polsce ws OFE legislacyjno-konstytucyjny burdel totalny - czyli zaostrzającą się konstytucyjną sprzeczność dwóch podstawowych ustaw - KRiO (art 43) i ustawy o nacjonalizacji OFE - KRiO nadal mówi, że oszczędności w OFE to własność prywatna - majątek małżonków, a ustawa o nacjonalizacji środków w OFE - że to sfera finansów publicznych - a mimo to BK nie skierował nacjonalizacji profilaktycznie przez Trybunał Konstytucyjny, co oznacza, że był i jest wyłącznie partyjną marionetką a nie rzeczywistym prezydentem Polski.
      W efekcie dochodzi do sytuacji, w których przy rozwodowym podziale majatku OFE jest dzielone między byłych małżonków na pół - jak każdy inny ich dorobkowy majątek prywatny - samochód, dom, oszczędności - i to najcześciej w realnej gotówce!, a wg niekonstytucyjnej ustawy nacjonalizującej oszczędności w OFE - państwo podgrandziło drugą połowę - jako pieniądze niby publiczne - więc bez odszkodowania.
      Gdyby sprawa doszła przed TK albo Strasburg, Polska nie tylko by ją przegrała, ale i najadła się wstydu przed resztą Europy za aż takie śmiecie ustawowe jak ustawa nacjonalizacyjna, sprzeczna z całą resztą prawa cywilnego w RP.
      Więc naprawdę nie ma za co tego w istocie bolszewickiego prezydenta zastępczego żałować.
      • remez2 Jaki jest cel 15.05.15, 10:36
        cytowania takich bzdur?
        • rozbawiony77 O, emeryt komunista się obudził:))))) 15.05.15, 10:54
          Prawa nie zna, przepisów nie zna, Kodeksu Rodzinnego i opiekuńczego na oczy nie widział , ale zawsze jest gotów lizać tyłek władzy, najlepiej tej, która go najbardziej okrada. Homo sovieticus podręcznikowy, rodem z ciemnych lat 50.
          Także dlatego BK mi nie żal - bo jego uwielbiają tacy jak zasłużony działacz pzpr - emeryt remez.:)))))
          • remez2 Na zadane pytanie nie potrafisz odpowiedzieć? ntx 15.05.15, 11:06

• volupte Re: Na zadane pytanie nie potrafisz odpowiedzieć? 15.05.15, 11:12
              Zadałeś pytanie? Raczej w formie pytania napisałeś swoja tezę.
              • remez2 Re: Na zadane pytanie nie potrafisz odpowiedzieć? 15.05.15, 11:18
                volupte napisał:

> Zadałeś pytanie? Raczej w formie pytania napisałeś swoja tezę.
                Uważam, że to co napisał (a raczej przepisał) jest stekiem bzdur. A pytanie brzmi - jaki jest cel.....?
                • rozbawiony77 Czekam na to pytanie podczas debaty prezydenckiej 15.05.15, 13:06
                  Skoro jak sam przyznałeś - nawet nie czytałeś i nie znasz tych podstawowych dla zrozumienia tej sprawy ustaw, skoro co gorsza dla ciebie - nie czytałeś nawet Konstytucji RP, więc nie masz nawet bladego pojęcia, o czym tu mowa. A skoro tak, to po co tu i dla kogo trollujesz, poskomuszku?:)))) Dla niekonstytucyjnego nacjonalizatora prywatnej własności Polaków Komorowskiego? :))))) Obawiam się, że bardziej mu szkodzisz niż pomagasz. I nie mam wątpliwości, że pytanie o antykonstytucyjność (nacjonalizacja bez należnego z mocy Konstytucji RP odszkodowania) kradzieży OFE w kontekście obowiązującego w Polsce art. 43 KRiO (do dziś mówi on, że środki w OFE to MAJĄTEK WSPÓLNY DOROBKOWY małżonków wchodzący do ich wspólności majątkowej ustawowej) może paść podczas debaty. Gdybym był zadającym pytania Komorowskiemu - nie odmówiłbym tego sobie, trollu. Choćby po to by zobaczyć, jak złodzieje polskich emerytur z II filaru toną przed milionami telewidzów) :))))
                  • remez2 Re: Czekam na to pytanie podczas debaty prezydenc 15.05.15, 13:52
                    rozbawiony77 napisał:
                    > w kontekście obowiązującego w Polsce art. 43 KRiO (do dziś m
                    > ówi on, że środki w OFE to MAJĄTEK WSPÓLNY DOROBKOWY małżonków wchodzący do ich
                    > wspólności majątkowej ustawowej) może paść podczas debaty.
                    Art. 31 § 2 pkt 3 - środki zgromadzone na rachunku otwartego lub pracowniczego funduszu emerytalnego każdego z małżonków.
                    Nawet cytowanych bzdur przepisać nie potrafisz. :- (
                    A tak w ogóle to poducz się.

• rozbawiony77 No, nareszcie przeczytaleś i sam załapałeś :))))) 15.05.15, 15:46
                      emerycie komuszku.:))))))))))))
                      Do majątku wspólnego małżonków wchodzą : "Środki zgromadzone na rachunku otwartego funduszu emerytalnego każdego z małżonków. " OFE to jest właśnie otwarty fundusz emerytalny, matołku:))))

art 43 KRiO mówi o wspólnocie w częściach równych właśnie MAJĄTKU wspólnego, czyli także tego, co opisuje art 31 KriO, komuszku, a więc i środków z OFE :))))))

Czyli nacjonalizacja bez odszkodowania MAJĄTKU DOROBKOWEGO małzonków, czyli oszczędności w OFE BYŁA niekonstytucyjna - co własnie sam potwierdziłeś, emerycie z pzpr. I pora żeby o to właśnie spytano pana Komorowskiego podczas debaty.
                      I dobrze :))))))))))))
                      • remez2 Słyszaleś może, że te 15.05.15, 17:12
                        "skradzione" pieniądze zostały przekazane do ZUS? Sprawdź swoje konto przez internetową platformę usług elektronicznych ZUS (e-PUE ZUS). I nie pisz więcej bzdur, samouku.
                        • rozbawiony77 Re: Słyszaleś może, że te 15.05.15, 17:55
                          Jako majątek ubezpieczonych, czy jako pusty zapis księgowy nie będący już majątkiem ubezpieczonych i możliwy do skasowania jedną nowelizacją ustawy o zus?
                          Emerycie pzpr-owcu: jako propagandysta jesteś jeszcze głupszy niż ustawa przewiduje. Gadaj do omszałych bolszewików takch jak ty, dziadygo:))))))). I do złodziei takich jak liderzy PO, którzy bezprawnie okradli miliony Polaków. Co na jedno już wychodzi.
                          • remez2 Re: Słyszaleś może, że te 15.05.15, 18:48
                            rozbawiony77 napisał:

> Jako majątek ubezpieczonych, czy jako pusty zapis księgowy nie będący już mająt
                            > kiem ubezpieczonych i możliwy do skasowania jedną nowelizacją ustawy o zus?
                            Pomyśl, chociaż nie, zbyt wiele oczekuję, samouku.
                            > I do złodziei takich jak liderzy PO, którzy bezprawnie okradli miliony Polaków.
                            Znacznie lepiej okraść prawnie, samouku?
                            btw - czy Ty naprawdę sądzisz, że mnożąc te infantylne "obelgi" wzbudzasz podziw? Uważaj bo wzrósł Ci niebezpiecznie poziom neurotoksyn.
                            EOT.

• volupte Re: Bronek,trzeba było nie kraść ludziom emerytur 15.05.15, 11:14
        Nie ma co żałować. Zostanie zastapiony lepszym, a lepsze jest wrogiem dobrego ;-)
        • edd.y Duda juz wkrotce będzie prezydentem 15.05.15, 11:25

Oto zastepca. POzamiata.
        • w_v_w Re: Bronek,trzeba było nie kraść ludziom emerytur 15.05.15, 13:59
          ...ale Komorowski nie jest dobry, jest nijaki wiec porzekadlo nie pasuje :)
        • zoil44elwer Re: Bronek,trzeba było nie kraść ludziom emerytur 15.05.15, 18:02
          Dodoma czy Komorra? Polaku,wybór należy do Ciebie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka