Dodaj do ulubionych

Pragnąłbym zapewnić, że ten Giertych….

10.08.15, 13:38
No... ten Romek,
…to od początku budził we mnie uczucie sympatii. To doskonały prawnik i jestem przekonany, że im więcej będziemy mieli takich prawników w senacie tym lepsze będziemy mieli prawo w Polsce.
Natomiast O Michale Kamińskim nie da się pisać inaczej niż w samych superlatywach. Zobaczcie jak pod jego wpływem zmieniła się premier Kopacz. Zaczęła zauważać ludzi w pociągach (przedtem dostrzegała tylko elektorat), nauczyła słuchać i zdaje się, że powoli również zaczyna rozumieć.

A kolejny właściciel kosztownego zegarka nie rozumie o co z tymi listami chodzi.
Obserwuj wątek
    • inocom Re: Pragnąłbym zapewnić, że ten Giertych…. 10.08.15, 13:50
      Podpadniesz Xenofantowi w x osobach :)
      • tw_wielgus Re: Pragnąłbym zapewnić, że ten Giertych…. 10.08.15, 13:54
        Skąd, dlaczego? Przecież wyrażam swój nieustający zachwyt nad kandydatami z ramienia PO.
        Wczoraj czytałem, że pani premier znalazła czas dla wnuczka i zabrała go do ZOO. Mam nadzieję, że "przypadkowi" fotoreporterzy dopilnowali żeby go tam nie zostawiła.
        • inocom Re: Pragnąłbym zapewnić, że ten Giertych…. 11.08.15, 00:39
          tw_wielgus napisał:

> Skąd, dlaczego? Przecież wyrażam swój nieustający zachwyt nad kandydatami z ra
          > mienia PO.

Też kiedyś wyraziłem. Do dziś dnia moje truchło wisi na słupie :)
        • 141288bs Re: Pragnąłbym zapewnić, że ten Giertych…. 11.08.15, 08:27
          To tam,tzn.w ZOO,ma tez swoj elektorat?
    • tw_wielgus I jeżeli mogę dodać to,, 10.08.15, 13:51
      pragnąłbym zauważyć, że jest przystojny. Zabójczo przystojny.
      • titerlitury Re: I jeżeli mogę dodać to,, 11.08.15, 13:52
        Wielgusie, wiesz, że Cię lubię, Szelmo, ale nie zabietaj się za szyderstwa względem rzeczy, o których nie masz bladego pojęcia. Roman jest przystojny: wysoki, szczupły, piękne jasne oczy w ciemnej oprawie. Ma zmysłowy, niski głos. Słowem mieści się w kategorii atrakcyjnego i przystojnego.
        Podkreślę jeszcze, że powyższe odnosi się jedynie do fizis Mecenasa. Innych aspektów jego osobowości nie oceniam i nie komentuję.
        • tw_wielgus Re: I jeżeli mogę dodać to,, 11.08.15, 14:03
          Moim Jest tak samo wysoki i piękny jak ten służący z filmu "Rodzina Adamsów", ale o gustach się podobno nie dyskutuje. Podobno...;P
          • titerlitury Re: I jeżeli mogę dodać to,, 11.08.15, 15:55
            Nie ma co dyskutować. Nie możesz tego zrozumieć boś chłop! Tylko akurat z tego nie drwij. Drwij z tego, że kiedyś był dla PO przeklęty, a dziś jest ich pupilkiem. Drwij z tego, że zarzekał się, że z polityką zrywa, a po paru latach zmienia zdanie o 180° i jeszcze to pokrętnie uzasadnia.
            • tw_wielgus Re: I jeżeli mogę dodać to,, 11.08.15, 16:51
              Ty wiesz co? Przyznaję myliłem się.
              Ja sobie ściągnąłem jego zdjęcie z internetu, siedzę i przyglądam się zapamiętale i wydaje mi się, że możesz mieć rację. Wcale nie jest tak paskudny, jak mi się na pierwszy rzut oka zdawało.
              No w każdym razie jego fotka nie trafiła do tej samej teczki z absurdem i patologią. Tej z napisem "uwaga drastyczne!".
              • titerlitury Re: I jeżeli mogę dodać to,, 11.08.15, 17:21
                On na po prostu źle obcięte włosy. Ale to całkiem niebrzydki mężczyzna.
                • w_v_w kiedys o takiej fryzurze, mawiano 11.08.15, 18:03
                  grzywka " na psi chooj" :D:D
                • tw_wielgus Z tym że lepiej całuje ten drugi. 11.08.15, 18:21
                  Michał, nie Romek.
                  Mmmmm.... no mówię Ci po prostu mistrz.
                  Wiem to z przekazów, z kręgów kościelnych.
                  • tw_wielgus Re: Z tym że lepiej całuje ten drugi. 11.08.15, 18:21
                    Na dowód żeby nie być gołosłownym.
                    2.bp.blogspot.com/-5QWLGBZrGCc/VcXOFhtJFiI/AAAAAAAAKuI/T9MQh437ylQ/s1600/daf8f9c686e5d562d28a3c7dbb74f16f.jpg
    • pies_na_czarnych Re: Pragnąłbym zapewnić, że ten Giertych…. 10.08.15, 13:58
      Co prawda to prawda. Jedynie ten zegarek niepotrzebnie wstawiłeś do wątku.
      • tw_wielgus Re: Pragnąłbym zapewnić, że ten Giertych…. 10.08.15, 14:05
        Nie mogłem się opanować. Tak jak i Zalewski nie mógł się oprzeć chęci zaprezentowania tego cennego sikora szerszej publiczności.

napisałbyś parę ciepłych słów a Giertychu miast wytykać mi to, że odszedłem na moment od laudacyjnych treści.
        • pies_na_czarnych Re: Pragnąłbym zapewnić, że ten Giertych…. 10.08.15, 18:41
          Tak jak napisałeś. Świetny prawnik. Jako polityk moim zdaniem kiedyś zbłądził :), ale jak to wsiowi mówią tylko krowa nie zmienia zdania i może jeszcze z niego ludzie będą.
        • buldog2 Re: Pragnąłbym zapewnić, że ten Giertych…. 11.08.15, 00:28
          Brak tu Piotra Grochowskiego, On z pewnością ująłby się za Panem Romanem.
          No to ja dodam kilka pochwał od siebie:
          Pan Roman jest najświetniejszym reprezentantem, wręcz ozdobą palestry. Jednocześnie budzącym wielkie nadzieje, świetnie zapowiadającym się politykiem Ligi Polskich Rodzin, Młodzieży Wszechpolskiej i Platformy Obywatelskiej. Dzięki niemu Polska będzie mogła zdobyć trwałe miejsce w słowiańskiej rodzinie narodów, więcej krzeseł w Dumie Państwowej. Rodzina Giertychów nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa.
          Pozdrawiam w imieniu Piotrka i własnym.

--
          Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - © Miętowe Loczki.
    • indeed4 Widziałeś to? 10.08.15, 17:41
      Uchodźcy polityczni z 4 RP...

twitter.com/sikorskiradek/status/629943788165795840

• w_v_w Re: Widziałeś to? 10.08.15, 18:36
        "fartuna, kalem sie tuczy" :D
      • tw_wielgus Re: Widziałeś to? 11.08.15, 10:08
        Jeszcze moment a poproszą Tuska o azyl.
    • ukos Lepszy Giertych niż PiSowiec 10.08.15, 18:54
      Nic po wygranej z Giertychem, jeśli to utoruje drogę jakiemuś PiSlamiście. Pierwsza zasada: spławić PiSowca. Czyli jeśli możemy spowodować wycofując naszego kandydata, żeby PiSowiec przegrał, to wycofujemy. Nie wiem jakim gadem musiałby być konkurent PiSowca, żeby od tej zasady odstąpić. Poza Giertychem mogą by jeszcze inni kandydaci, którym być może należałoby ustąpić, żeby nie dopuścić do wygranej PiSowca.
      • w_v_w Re: Lepszy Giertych niż PiSowiec 10.08.15, 18:59
        jasne, lepszy kreacjonista :D
        • artexe Re: Lepszy Giertych niż PiSowiec 10.08.15, 19:13
          w_v_w napisał:

> jasne, lepszy kreacjonista :D

Oraz przeciwnik prozy Gombrowicza,Sienkiewicza, Orzeszkowej,Żeromskiego.
          www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/giertych-ciesze-sie-ze-wszyscy-bronia-mojego-kanonu-lektur,55066.html
          • w_v_w Re: Lepszy Giertych niż PiSowiec 12.08.15, 07:44
            artexe napisał(a):

> w_v_w napisał:
            >
            > > jasne, lepszy kreacjonista :D
            >
            >
            > Oraz przeciwnik prozy Gombrowicza,Sienkiewicza, Orzeszkowej,Żeromskiego.
            > www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/giertych-ciesze-sie-ze-wszyscy-bronia-mojego-kanonu-lektur,55066.html
            >

...cwaniczzek, tatus odnowiciel mlodziezy weszpolskiej :D
      • ave.duce Re: Lepszy Giertych niż PiSowiec 10.08.15, 19:11
        - niejaki Konstanty Radziwiłł.
      • tw_wielgus Re: Lepszy Giertych niż PiSowiec 11.08.15, 10:11
        "Giertych do wora, wór do jeziora".
        Wiele się zmieniło w psychice POKEMONÓW od czasów IVRP, jakby z lekka empatia zastąpiła radykalne żądania.
    • man_sapiens Re: Pragnąłbym zapewnić, że ten Giertych…. 10.08.15, 22:34
      Giertych: bardzo inteligentny, bardzo profesjonalny (jako prawnik), bardzo miły głos (docierają do mnie suchy, że na niektóre panie działa niczym Barry White), wzorowa polszczyzna i retoryka.
      Kamiński - co najmniej równie inteligentny, bardzo profesjonalny (tym razem jako spec od wygrywania wyborów), świetna polszczyzna. Głos bardzo marny, ale w końcu nie jestem panią (w każdym razie takie ciągle jeszcze odnoszę wrażenie).
      Obydwu widziałbym bardzo chętnie w Sejmie albo w Senacie - z powodu wyżej wymienionych zalet i sporej dawki racjonalnego rozsądku u każdego z nich. Ale - ich poglądy to nie są moje poglądy. Szkoda, że u nas nie można głosu dzielić tak jak w Niemczech - głosuję na listę, która ma program najbliższy do moich poglądów (sakra, która?) i niezależnie od tego na kandydata/tkę których cenię jako osoby (np. Giertych, Kamiński, Żelichowski, Borowski).
      Ale niewystawianie w okręgach gdzie panowie G. i K. kandydują swojego kontrkandydata - to już czysty kopaczyzm.
      No pacz pan, zgadzam się z Tobą w niemal 100%. Znowu. Co za miłe uczucie.
      • inocom Einstein miał kłopoty z wysławianiem się 10.08.15, 23:00
        man_sapiens napisał:

> Giertych: bardzo inteligentny, bardzo profesjonalny (jako prawnik), bardzo miły
        > głos (docierają do mnie suchy, że na niektóre panie działa niczym Barry White)
        > , wzorowa polszczyzna i retoryka.
        > Kamiński - co najmniej równie inteligentny, bardzo profesjonalny (tym razem jak
        > o spec od wygrywania wyborów), świetna polszczyzna. Głos bardzo marny, ale w ko
        > ńcu nie jestem panią (w każdym razie takie ciągle jeszcze odnoszę wrażenie).
        > Obydwu widziałbym bardzo chętnie w Sejmie albo w Senacie - z powodu wyżej wymie
        > nionych zalet

W Polskim parlamencie z misiem czy Giertychem przepadłby, jako nie mający zalet.
        • man_sapiens Re: Einstein miał kłopoty z wysławianiem się 10.08.15, 23:04
          Parlament nie służy do tworzenia teorii fizycznych a umiejętność przemawiania to podstawowe rzemiosło polityka - niemal tak jak rozwiązywanie równań różniczkowych dla fizyka i żonglowanie dla cyrkowca.
          • inocom Re: Einstein miał kłopoty z wysławianiem się 11.08.15, 00:33
            man_sapiens napisał:

> Parlament nie służy do tworzenia teorii fizycznych a umiejętność przemawiania t
            > o podstawowe rzemiosło polityka - niemal tak jak rozwiązywanie równań różniczko
            > wych dla fizyka i żonglowanie dla cyrkowca.

Człowiekiem się jest, albo nie. Einstein człowiekiem był.
          • nazimno Re: Einstein miał kłopoty z wysławianiem się 11.08.15, 07:59
            Nikt z dziedziny nauk scislych nie belkocze.
            Politycy nie stosuja sie do tej zasady.
          • titerlitury Re: Einstein miał kłopoty z wysławianiem się 11.08.15, 16:04
            Gdyby to umiejętności oratorskie i sprawność erystyczna stanowiłyby o sukcesie w polityce, to Giertych, Dorn graliby dziś jako kapitanowie zwycięskich drużyn. Ale rzeczywistość jest inna.
      • tw_wielgus Re: Pragnąłbym zapewnić, że ten Giertych…. 11.08.15, 10:07
        No popatrz, Pan....
        Bardzo ładna laurka. Brawo! A co z Adamem Hofmanem?
        Załóżmy, że on również chciały pójść w ślady swoich szacownych kolegów.
        Jakimi słowami zachęciłbyś go do zmiany poglądów, POKEMONIE ( tak - pokemonie - tak właśnie wyborców PO tytułował Kamiński)....:D
        • man_sapiens Re: Pragnąłbym zapewnić, że ten Giertych…. 11.08.15, 16:28
          Kogoś zachęcam do zmiany poglądów?
          Nie rozumiem, co cienki spec od hofmanienia może mieć wspólnego z Kamińskim i Giertychem, ale ty pewnie wiesz.
          • tw_wielgus Re: Pragnąłbym zapewnić, że ten Giertych…. 11.08.15, 16:56
            Jak to co? Pasowałby jak buty do torebki. No i szeroko rozumiany elektorat PO miałby, co w męczarniach przełknąć.
            Bo jak widać Giertycha i Kamińskiego już skonsumowali.
    • zapijaczony_ryj A nie suchać? I sużyć? 11.08.15, 08:10
      tw_wielgus napisał: nauczyła słuchać i
      > zdaje się, że powoli również zaczyna rozumieć.
      suchaj od 41 sekundy:
      www.youtube.com/watch?v=5kSxm3c_VY0
      >
    • 13kisiel Re: Pragnąłbym zapewnić, że ten Giertych…. 11.08.15, 09:47
      kuń to nadzieja polszewików na inteligencje w partii :-)))
    • tw_wielgus Premier Kopacz w dniu wczorajszym zapewniała 11.08.15, 09:58
      ( w wywiadzie radiowym) że listy PO układają wyborcy.

Hej wyborcy PO, czy możecie mi wytłumaczyć /w prostych, żołnierskich, słowach/ dlaczego uważacie kandydaturę Giertycha za najlepszą na świecie?
      • artexe Re: Premier Kopacz w dniu wczorajszym zapewniała 11.08.15, 21:19
        tw_wielgus napisał:

> ( w wywiadzie radiowym) że listy PO układają wyborcy.
        >
        > Hej wyborcy PO, czy możecie mi wytłumaczyć /w prostych, żołnierskich, słowach/
        > dlaczego uważacie kandydaturę Giertycha za najlepszą na świecie?

Wysoki, nawet bardzo, przystojny jak Skrzetuski....
        kontrowersje.net/najwi_kszy_obciach_jaki_obci_a_pis_to_teraz_awangarda_po_kiedy_sztama_z_rydzykiem
        • w_v_w Re: Premier Kopacz w dniu wczorajszym zapewniała 12.08.15, 07:30
          Misio uwielbia Pinocheta, Romek, Tadzika, orkiestra zgrana...:D:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka