Dodaj do ulubionych

Legia Warszawa pomaga wyklętym uchodźcom

11.09.15, 19:54
Legia Warszawa przekaże pieniądze na ewakuację Polaków z Donbasu

Jak zapowiedziało kierownictwo klubu część zysku ze sprzedaży biletów na mecz z włoskim klubem SSC Napoli zostanie przekazana na rzecz organizacji ewakuacji Polaków pozostających w strefie konfliktu na wschodzie Ukrainy.
Na rzecz akcji odłożona ma być równowartość jednego euro od każdego sprzedanego na spotkanie z Napoli biletu. "W Donbasie, w strefie bezpośrednio zagrożonej wojną, znajduje się nadal kilkuset naszych rodaków z Kartami Polaka, często są to całe wielopokoleniowe rodziny" - oświadczył Bogusław Leśnodorski, prezes zarządu warszawskiego klubu. Jak dodał: "Rozumiemy i popieramy ideę pomocy najbardziej potrzebującym, którzy muszą uchodzić ze swych domów przed zagrożeniem, jakie niesie wojna. Cieszymy się, że dzięki tej inicjatywie uda się zapewnić im bezpieczeństwo i sprowadzić do Polski".

Wicemistrz Polski zmierzy się z Napoli w ramach Ligi Europejskiej już 1 października.

legionisci.com/kresy.pl

www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/legia-warszawa-przekaze-pieniadze-na-sciagniecie-polakow-z-donbasu
Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow hey kibole 11.09.15, 19:56
      danillko napisał(a):

> Legia Warszawa przekaże pieniądze na ewakuację Polaków z Donbasu
      >
      Naprawdę szacun ! Jestr mile zaskoczony .
      • jaroslaw2104 Re: hey kibole 12.09.15, 21:25
        wiosnaludzikow napisał:

> danillko napisał(a):
        >
        > > Legia Warszawa przekaże pieniądze na ewakuację Polaków z Donbasu
        > >
        > Naprawdę szacun ! Jestr mile zaskoczony .

www.tvn24.pl/poznan,43/lech-wesprze-uchodzcow-przekaze-1-euro-od-kazdego-biletu,576472.html
    • mara571 Terenia i tak sie nie zgodzi 11.09.15, 20:03
      To jest zreszta jedyna decyzja, ktora moze podjac samodzielnie.
    • snajper55 Są jacyś Polacy w Donbasie??? 11.09.15, 20:05
      Dlaczego jeszcze nie wrócili do Polski?

S.
      • danillko Premier Kopacz wstrzymała ewakuację Polaków z Donb 11.09.15, 20:11
        Premier Kopacz wstrzymała ewakuację Polaków z Donbasu

www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?zobacz/premier-kopacz-wstrzymala-ewakuacje-polakow-z-donbasu
        snajper55 napisał:

> Dlaczego jeszcze nie wrócili do Polski?
        >
        > S.
        • wiosnaludzikow Re: Premier Kopacz wstrzymała ewakuację Polaków z 11.09.15, 20:18
          Merkel, Junker i Tusk nic nie mówili o tych z Donbasu więc co się dziwisz.
        • snajper55 Re: Premier Kopacz wstrzymała ewakuację Polaków z 11.09.15, 20:20
          Gdy ja bywałem za granicą to ani razu nie trzeba było mnie ewakuować, sam wracałem. Dlaczego oni po prostu nie wrócą?

S.
          • danillko Re: Premier Kopacz wstrzymała ewakuację Polaków z 11.09.15, 20:25
            snajper55 napisał:

> Gdy ja bywałem za granicą to ani razu nie trzeba było mnie ewakuować, sam wraca
            > łem. Dlaczego oni po prostu nie wrócą?
            >
            > S.
            Mniej, więcej z tego samego powodu, dla którego w ubiegłych latach trzeba było ewakuować proceduralnie polskich turystów z Tunezji czy Egiptu, gdy zbankrutowały ich biura turystyczne...
            • snajper55 Re: Premier Kopacz wstrzymała ewakuację Polaków z 11.09.15, 20:26
              danillko napisał(a):

> Mniej, więcej z tego samego powodu, dla którego w ubiegłych latach trzeba było
              > ewakuować proceduralnie polskich turystów z Tunezji czy Egiptu, gdy zbankrutowa
              > ły ich biura turystyczne...

Aaa, to oni tam na wakacje pojechali. Ale sobie miejsce wybrali... Pewnie tanio było.

S.
              • danillko Re: Premier Kopacz wstrzymała ewakuację Polaków z 11.09.15, 20:30
                snajper55 napisał:

> Aaa, to oni tam na wakacje pojechali. Ale sobie miejsce wybrali... Pewnie tanio
                > było.
                >
                > S.
                W tamtą stronę transport mieli gratis, ale dzisiaj nie ma już darmowych transportów NKWD. Separatystom i Ukraińcom trzeba zapłacić bilet + wziatki + wydatki.
                • snajper55 Re: Premier Kopacz wstrzymała ewakuację Polaków z 11.09.15, 20:47
                  danillko napisał(a):

> W tamtą stronę transport mieli gratis, ale dzisiaj nie ma już darmowych transpo
                  > rtów NKWD. Separatystom i Ukraińcom trzeba zapłacić bilet + wziatki + wydatki.

NKWD ich tam zawiozła? To ile oni mają lat?

> Separatystom i Ukraińcom trzeba zapłacić bilet + wziatki + wydatki.

To po co tam tak długi siedzieli? Mogli wcześniej wrócić.

S.
                  • danillko Re: Premier Kopacz wstrzymała ewakuację Polaków z 11.09.15, 20:53
                    snajper55 napisał:

> To po co tam tak długi siedzieli? Mogli wcześniej wrócić.

Widocznie nie mogli.
                    • snajper55 Re: Premier Kopacz wstrzymała ewakuację Polaków z 11.09.15, 21:03
                      danillko napisał(a):

> snajper55 napisał:
                      >
                      >
                      > > To po co tam tak długi siedzieli? Mogli wcześniej wrócić.
                      >
                      > Widocznie nie mogli.

Widocznie nie chcieli. Może nadal nie chcą?

S.
                      • danillko Re: Premier Kopacz wstrzymała ewakuację Polaków z 11.09.15, 21:18
                        snajper55 napisał:

> Widocznie nie chcieli. Może nadal nie chcą?
                        >
                        > S.
                        Może nadal chcą?
                        wid.org.pl/pomoc-polakom-donbasu/
                        • snajper55 Re: Premier Kopacz wstrzymała ewakuację Polaków z 12.09.15, 18:43
                          danillko napisał(a):

> snajper55 napisał:
                          >
                          > > Widocznie nie chcieli. Może nadal nie chcą?
                          > >
                          > > S.
                          > Może nadal chcą?
                          > wid.org.pl/pomoc-polakom-donbasu/

Ale to nie jest o Polakach, tylko o Ukraińcach polskiego pochodzenia. Mamy sprowadzać do Polski Ukraińców polskiego pochodzenia? To może i Żydów polskiego pochodzenia z Izraela sprowadzimy? Tam też jest wojna.

S.
                          • danillko Re: Premier Kopacz wstrzymała ewakuację Polaków z 12.09.15, 19:06
                            snajper55 napisał:

Ale to nie jest o Polakach, tylko o Ukraińcach polskiego pochodzenia. Mamy spro
                            > wadzać do Polski Ukraińców polskiego pochodzenia?
                            forum.gazeta.pl/forum/w,28,158687720,158694310,boimy_sie_ze_Polska_pomoze_obcym_a_o_nas_zapomni.html
                            • snajper55 Re: Premier Kopacz wstrzymała ewakuację Polaków z 12.09.15, 21:30
                              danillko napisał(a):

> snajper55 napisał:
                              >
                              > Ale to nie jest o Polakach, tylko o Ukraińcach polskiego pochodzenia. Mamy spr
                              > o
                              > > wadzać do Polski Ukraińców polskiego pochodzenia?
                              > forum.gazeta.pl/forum/w,28,158687720,158694310,boimy_sie_ze_Polska_pomoze_obcym_a_o_nas_zapomni.html

Dobra, przekonałeś mnie, masz rację. W pierwszej kolejności powinniśmy pomagać polskiej mniejszości na Ukrainie.

S.
                              • danillko OK 12.09.15, 21:32
                                snajper55 napisał:

> Dobra, przekonałeś mnie, masz rację. W pierwszej kolejności powinniśmy pomagać
                                > polskiej mniejszości na Ukrainie.
                                >
                                > S.
                • wiosnaludzikow Re: Premier Kopacz wstrzymała ewakuację Polaków z 12.09.15, 18:33
                  Danillko. Nie karm forumowego trolla !
                  • danillko Re: Premier Kopacz wstrzymała ewakuację Polaków z 12.09.15, 18:38
                    wiosnaludzikow napisał:

> Danillko. Nie karm forumowego trolla !
                    "Głodnego nakarmić, nagiego odziać..."
                    • snajper55 Re: Premier Kopacz wstrzymała ewakuację Polaków z 12.09.15, 18:44
                      danillko napisał(a):

> wiosnaludzikow napisał:
                      >
                      > > Danillko. Nie karm forumowego trolla !
                      > "Głodnego nakarmić, nagiego odziać..."

A bezdomnemu dać mieszkanie.

S.
                      • danillko Re: Premier Kopacz wstrzymała ewakuację Polaków z 12.09.15, 18:49
                        snajper55 napisał:

> > "Głodnego nakarmić, nagiego odziać..."
                        >
                        > A bezdomnemu dać mieszkanie.
                        >
                        > S.
                        "... spragnionemu dać wypić"
    • wtop.ek jakim "wyklętym"? 11.09.15, 20:14
      jakiś biskup rzucał klątwę i ekskomunikę?
      • danillko Re: jakim "wyklętym"? 11.09.15, 20:42
        wtop.ek napisał(a):

> byłbyś bardzie wiarygodny, radziecki, gdybyś na forum świat nie bronił do krwi
        > ostatniej moskiewskiej junty i sowieckego modelu cywilizacyjnego :D
        >
        > ile ci płacą?
        Jesteś drobnym kłamcą.
        Bronię zdrowego rozsądku i naszych interesów, które mieliśmy i będziemy mieć w Rosji. Nie warto z nich rezygnować dla niepewnego sojuszu z ukraińskimi oligarchami i neonazistami.
        • wtop.ek Re: jakim "wyklętym"? 11.09.15, 20:50
          czyli jesteś radziecki :D
    • 13kisiel Re: Legia Warszawa pomaga wyklętym uchodźcom 11.09.15, 20:49
      Brawo Legła :-)))
      • wtop.ek Re: Legia Warszawa pomaga wyklętym uchodźcom 11.09.15, 20:50
        jakaś baba legła?
    • behemot17-13 Re: Legia Warszawa pomaga wyklętym uchodźcom 11.09.15, 21:00
      Segment 1
      Tradycyjne skompletowanie paczek świątecznych dla rodaków ze Wschodu.
      Towary, które chcielibyśmy zebrać z Waszą pomocą:

- makaron 400-500 gr
      - olej 1 litr
      - kawa 250 gr lub 500 gr (w paczce!)
      - herbata Lipton - dowolne opakowanie! (patrz: Segment 3)
      - szynka w puszce 455 gr (tylko Krakus!)
      - czekolada - dowolna, standardowa tabliczka
      - owoce w puszce (ok.400-500 gr)
      - ciastka Łakotki lub Delicje
      Tak sobie wszedłem na tę stronę i się prawie popłakałem ze śmiechu, moja empatia podsycona tekstami na tej stronce osiągnęła szczytów Czomolungmy.
      • danillko Re: Legia Warszawa pomaga wyklętym uchodźcom 11.09.15, 21:06
        behemot17-13 napisał:

> Tak sobie wszedłem na tę stronę i się prawie popłakałem ze śmiechu, moja empati
        > a podsycona tekstami na tej stronce osiągnęła szczytów Czomolungmy.

Zawsze możesz wejść na stronkę Koalicji Postępu i Świeckości
        kpis.pl/zbiorka-na-dni-swieckosci-2015/
        Być może tam osiągniesz pełny szczyt...
        • behemot17-13 Re: Legia Warszawa pomaga wyklętym uchodźcom 11.09.15, 21:13
          Wszedłem na zapodaną stronkę, a stronka nie ma związku z tematem założonym przez ciebie. Równie dobrze możesz zapodać - Gów... na patyku.
          • danillko Re: Legia Warszawa pomaga wyklętym uchodźcom 11.09.15, 21:21
            behemot17-13 napisał:

Równie dobrze możesz zapodać - Gów... na patyku.
            Takich stronek sam sobie poszukaj, skoro się pasjonujesz gów...
            • behemot17-13 Re: Legia Warszawa pomaga wyklętym uchodźcom 11.09.15, 21:34
              Wszedłem na zapodaną stronkę, a stronka nie ma związku z tematem założonym przez ciebie. Równie dobrze możesz zapodać - Gów... na patyku.
              Coś ci umknęło?
              • danillko Re: Legia Warszawa pomaga wyklętym uchodźcom 11.09.15, 21:44
                behemot17-13 napisał:

>Gów... na patyku.

Dziwaczne masz zainteresowania. Może poszukaj tutaj:
                forum.gazeta.pl/forum/k,1755562,Tylko_dla_doroslych.html
                • behemot17-13 Re: Legia Warszawa pomaga wyklętym uchodźcom 11.09.15, 21:52
                  Jestem cierpliwy i
                  Wszedłem na zapodaną stronkę, a stronka nie ma związku z tematem założonym przez ciebie.
                  • danillko Re: Legia Warszawa pomaga wyklętym uchodźcom 11.09.15, 21:56
                    behemot17-13 napisał:

> Jestem cierpliwy i
                    > Wszedłem na zapodaną stronkę, a stronka nie ma związku z tematem założonym prze
                    > z ciebie.
                    No, od razu inaczej.
                    Podałem tą ateistyczną stronkę, nie związaną z Polakami w Donbasie, ponieważ pomyślałem sobie, że bardziej Ciebie rozweseli, aniżeli strona kresy.pl z apelem dotyczącym paczek żywnościowych dal Rodaków zza Buga.
                    Skoro nie trafiłem z dowcipem, to: Przepraszam!
    • krystian71 Merkel matole,twoj plan rozpie... kibole nt 11.09.15, 22:11

• danillko boimy się, że Polska pomoże obcym, a o nas zapomni 12.09.15, 18:14
      Polacy z Donbasu: boimy się, że Polska pomoże obcym, a o nas zapomni
      Mieszkający na wschodzie Ukrainy Polacy obawiają się, że po deklaracji Polski ws. przyjęcia uchodźców z Bliskiego Wschodu, polski rząd i Kościół o nich zapomną.
      Polacy, którym MSZ odmówiło pomocy są przerażeni. Podobnie jak ci, którzy zdecydowali się przyjechać do Polski na własną rękę.

„W tej chwili w Mariupolu czeka czterdzieści osób, którym do tej pory MSZ odmawiało wsparcia. Pytają, dlaczego tak kompleksowo niesiemy pomoc tym z Syrii, a nie chcemy wyciągnąć ręki do swoich” – powiedziała Wiktoria Charczenko, wiceprezes Towarzystwa Kultury Polskiej Donbasu.

Osoby, które uciekały ze wschodniej Ukrainy i ci, którzy czekają na pomoc, nie mieli żadnej pomocy systemowej. Teraz, gdy słyszą apele władz w Warszawie i Kościoła rzymskokatolickiego by wspierać uchodźców dziwią się, czemu podobnych kroków Polska nie podejmuje wobec Polaków z Donbasu.

IAR / TVP.info / Kresy.pl

www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/polacy-z-donbasu-boimy-sie-ze-polska-pomoze-obcym-a-o-nas-zapomni
      • jaroslaw2104 Re: Kto Mistrzem jest ? 12.09.15, 21:23

Nasz KKS LECH

www.tvn24.pl/poznan,43/lech-wesprze-uchodzcow-przekaze-1-euro-od-kazdego-biletu,576472.html
        • danillko Re: Kto Mistrzem jest ? 12.09.15, 21:27
          jaroslaw2104 napisał(a):

>
          > Nasz KKS LECH
          OK! Szacun!
          I pamiętajcie też o Rodakach na Wschodzie.
          Daniłko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka