Dodaj do ulubionych

zaczyna się

16.09.15, 21:36
paranoja...

"Podnieśli na równe nogi wszystkie gminne służby, a policja i straż graniczna urządziły blokady drogowe [...] Grupa osób o śniadej cerze, z plecakami, wzbudziła niepokój wśród mieszkańców wioski. – Tak rozmawiali, że nie szło w ogóle poznać, jaki to język. Pytali się, jak dotrzeć na Zachód. I wsiedli w autobus – opisywał w rozmowie z wrocławskim radiem jeden z mieszkańców."

www.tvp.info/21655242/policja-sa-u-nas-uchodzcy-mieszkancy-dolnoslaskiej-wsi-wzieli-za-imigrantow-turystow-z-malty
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: zaczyna się 16.09.15, 21:55
      plind napisała:

> paranoja...
      >
      > "Podnieśli na równe nogi wszystkie gminne służby, a policja i straż graniczna u
      > rządziły blokady drogowe [...] Grupa osób o śniadej cerze, z plecakami, wzbudzi
      > ła niepokój wśród mieszkańców wioski. – Tak rozmawiali, że nie szło w ogó
      > le poznać, jaki to język. Pytali się, jak dotrzeć na Zachód. I wsiedli w autobu
      > s – opisywał w rozmowie z wrocławskim radiem jeden z mieszkańców."
      >
      > www.tvp.info/21655242/policja-sa-u-nas-uchodzcy-mieszkancy-dolnoslaskiej-wsi-wzieli-za-imigrantow-turystow-z-malty

Tym się upiekło. Być może dlatego, że zdążyli odjechać. Wobec innych "uchodźców" tubylcy mogą być... bardziej zdecydowani.

Polska to dziki kraj, do którego przyjeżdżasz, drogi cudzoziemcze, na własne ryzyko.

S.
      • a74-7 Re: zaczyna się 16.09.15, 22:05
        snajper55 napisał:
        >
        > Polska to dziki kraj, do którego przyjeżdżasz, drogi cudzoziemcze, na własne ry
        > zyko.
        >
        > S.
        No proszszsz:
        srajper srra na Polske:-D
        • adam111115 Re: zaczyna się 16.09.15, 22:24
          Kochana, budyń już 2 razy nas... ten tego :)
          • a74-7 Re: zaczyna się 16.09.15, 22:50
            Chyba nie w Londynie, Londynczycy zgodzili sie z tym co powiedzial:-)
            Byl nawet fajny komentarz na TV republika faceta ktory tu jest stosunkowo krotko -bo 11 lat.
            Szkoda ze nie ogladales. Polonia wie o czym Duda mowi ,jak wspomnialam punkt widzenia od punktu siedzenia :-)
            • nachlany_wolak TV Republika macie w Haar ? 16.09.15, 22:56
            • adam111115 Re: zaczyna się 16.09.15, 22:58
              A co mnie Londyn...? Ważne jak go w Polsce odebrali. Mieszkałem 5 lat w UK, opinię o nich mam wyrobioną.
              • nachlany_wolak Stara zasada zagranicą: unikaj rodaków 16.09.15, 23:04
              • a74-7 Re: zaczyna się 16.09.15, 23:13
                Mieszkałem 5 lat w UK, opi
                > nię o nich mam wyrobioną.
                hmmm, pewnie roznisz sie poczuciem humoru;-D
                Juz znikam :-)
    • qwardian Re: zaczyna się 16.09.15, 22:14

Na kontynencie afrykańskim tubylcy ugotowaliby przyjezdnych w żeliwnym kotle, ale od momentu powstania ONZ, kaffir nie potrafi odlewać naczyń, wszystko podają im na tacy do ust...
    • mama303 Re: zaczyna się 16.09.15, 22:25
      piękne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka