Dodaj do ulubionych

Potanieją limuzyny itp. :)

06.10.15, 22:11
Petru chce zabrać najbiedniejszym ponad 400 zł.

Ale w zamian potanieją dobra luksusowe. Niech lud zna wielkość Petru i jego miłość do ludzi.

www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/stawki-vat-w-polsce-petru-chce-jednej,86,0,1920598.html
Obserwuj wątek
    • volupte Re: Potanieją limuzyny itp. :) 06.10.15, 23:38
      Wklejasz link , który co innego przedstawia niz ty piszesz. Po co kłamiesz tak prymitywnie?
      • inocom Re: Potanieją limuzyny itp. :) 06.10.15, 23:50
        volupte napisał:

> Wklejasz link , który co innego przedstawia niz ty piszesz. Po co kłamiesz tak
        > prymitywnie?

34 zł * 12 = 408 zł.
        Tyle straci rodzina 3 osobowa wedle wyliczeń autora rocznie przy założeniu, że czynsz i opłaty wynoszą trochę ponad 500 zł miesięcznie.

Za autko kosztujące 500 000 zł biedak musi zapłacić 23% wartości czyli 115000 zł podatku.
        Po reformie Petru zapłaci aż 80000 zł - zostanie mu w kieszeni 35 000 zł.

Dodatkowo zniesione będą wszystkie kwoty wolne od podatku, co oznacza dla statystycznego podatnika podwyższenie rzeczywistej stawki podatkowej, znika mała bo mała, ale kwota wolna od podatku.

ergo lokomotywy potanieją. :)
        • volupte Re: Potanieją limuzyny itp. :) 07.10.15, 14:51
          Zapomniałeś jednak ze jest równiez propozycja obnizenia PIT z 18 do 16 % a to z nawiazka przy najnizszym wynagrodzeniu rekompensuje te jak piszesz 400zł.
          • inocom Przy zniesieniu kwoty wolnej od podatku i ulg 07.10.15, 18:18
            volupte napisał:

> Zapomniałeś jednak ze jest równiez propozycja obnizenia PIT z 18 do 16 % a to z
            > nawiazka przy najnizszym wynagrodzeniu rekompensuje te jak piszesz 400zł.

Oznacza to podwyższenie rzeczywistej stopy opodatkowania dla najuboższych.
            • volupte Re: Przy zniesieniu kwoty wolnej od podatku i ulg 07.10.15, 21:45
              Nie ma projektu zniesienia kwoty wolnej od podatku.
              • inocom Re: Przy zniesieniu kwoty wolnej od podatku i ulg 07.10.15, 21:55
                volupte napisał:

> Nie ma projektu zniesienia kwoty wolnej od podatku.

To co to za podatek liniowy :)
                • volupte Re: Przy zniesieniu kwoty wolnej od podatku i ulg 07.10.15, 22:05
                  A teraz nie jest liniowy 18%
        • volupte Re: Potanieją limuzyny itp. :) 07.10.15, 15:03
          ,,Dodatkowo zniesione będą wszystkie kwoty wolne od podatku, co oznacza dla statystycznego podatnika podwyższenie rzeczywistej stawki podatkowej, znika mała bo mała, ale kwota wolna od podatku."
          To nieprawda . Nowoczesna nie postuluje likwidacki kwoty wolnej od podatku, a wrecz przeciwnie.O pierwszym roku funkcjonowania jest propozycja ,,oceny fiskalnej" która odpowie czy i o ile mozna podniesc kwote wolna , bo generalnie taki jest cel, aby ta kwote podnosic , gdyz to najbardziej sprawiedliwe zwolnienie podatkowe, dotyczy wszystkich.
          • inocom Re: Potanieją limuzyny itp. :) 07.10.15, 21:56
            volupte napisał:

> ,,Dodatkowo zniesione będą wszystkie kwoty wolne od podatku, co oznacza dla sta
            > tystycznego podatnika podwyższenie rzeczywistej stawki podatkowej, znika mała b
            > o mała, ale kwota wolna od podatku."
            > To nieprawda . Nowoczesna nie postuluje likwidacki kwoty wolnej od podatku, a w
            > recz przeciwnie.O pierwszym roku funkcjonowania jest propozycja ,,oceny fiskaln
            > ej" która odpowie czy i o ile mozna podniesc kwote wolna , bo generalnie taki j
            > est cel, aby ta kwote podnosic , gdyz to najbardziej sprawiedliwe zwolnienie po
            > datkowe, dotyczy wszystkich.

A co z dziećmi? Pracować nie mogą, ale jeść potrzebują, a amciu im podrożeje?
            • volupte Re: Potanieją limuzyny itp. :) 07.10.15, 22:07
              A stanieje im tv i gry na kompa. Na to wiecej wydaja niż na zarcie.
    • volupte Re: Potanieją limuzyny itp. :) 07.10.15, 11:58
      Piszący ten artykuł sam strzelił sobie w kolano. Edukacja to nie stawka 0 , a jest zwolniona z VAT , więc w ogóle nie nalezy w tej tabelce uwzgledniać , tak więc sam piszacy niechcacy ( raczej) udowodnił ze 16% jest kilka zł korzystniejsze od dotychczasowych.
    • zoil44elwer Re: Potanieją limuzyny itp. :) 07.10.15, 12:29
      VAT 5% na żywność,leki,książki....na liniowy 16% VAT.
      Limuzyny,kawior,lokomotywy Pendolino....z 23% na 16%.
      Ma być sprawiedliwy,równy VAT!Petru: EGALITY?
      • volupte Re: Potanieją limuzyny itp. :) 07.10.15, 13:47
        Chyba nawet nie przeczytałeś zalinkowanego artykułu? Tam jak byk jest ze to sie opłaci i jest korzystne dla wszystkich.
        • m.c.hrabia Re: Potanieją limuzyny itp. :) 07.10.15, 13:50
          u niego to normalka,
          zakłada wątki, tylko sam nie wie, co chce przez to wykazać .
      • volupte Re: Potanieją limuzyny itp. :) 07.10.15, 13:49
        Potanieje energia. łaącznosć , woda, utrzymanie mieszkania . Zywnosc to tylko ok. 20% wydatków domowych.
        • zoil44elwer Re: Potanieją limuzyny itp. :) 07.10.15, 14:12
          volupte napisał:

> Potanieje energia. łaącznosć , woda, utrzymanie mieszkania . Zywnosc to tylko o
          > k. 20% wydatków domowych.
          A Grad(100 tys/m-c) przeznacza na żywność(wydatki domowe) 5% swej pensji(100 tys) 5 tys na żywność to jest moje 50%.
          • volupte Re: Potanieją limuzyny itp. :) 07.10.15, 14:40
            Ale czemu zazdroscisz Gradowi. Ta proponowana reforma jest dla wszystkich , jemu i tak obojetne ile wyda na zarcie.
            • zoil44elwer Re: Potanieją limuzyny itp. :) 07.10.15, 14:53
              volupte napisał:

> Ale czemu zazdroscisz Gradowi. Ta proponowana reforma jest dla wszystkich , jem
              > u i tak obojetne ile wyda na zarcie.
              Leków żarcie:G(r)ad 0,00 pln(%0) Jo zowistny:leki(z 5% na 16%) tj z 20% emerytury(waloryzowanej corocznie o 1,3%)! Równość w/g Petru?
    • respondi Re: Potanieją limuzyny itp. :) 07.10.15, 13:50
      E tam.
      Bogaci i tak statystycznie więcej dokładają się do tego biznesu.
    • snajper55 Podrożeje wynajęcie jachtu z załogą 07.10.15, 13:59
      Podrożeją na przykład (obecnie 8%):
      - owoce tropikalne i podzwrotnikowe,
      - wynajem pasażerskich statków żeglugi śródlądowej z załogą,
      - wynajem środków transportu lotniczego pasażerskiego, z załogą.

Biedaków to zmartwi. Nie będzie ich stać na wynajęcie jachtu ani samolotu.

S.
      • m.c.hrabia Re: wina owocowe będą tańsze n/t 07.10.15, 14:14

• zoil44elwer Re: wina owocowe będą tańsze n/t 07.10.15, 14:33
          Bom.c.hrabia napisał:

>
          Bo koszty produkcji 0,5 zł + butelka 0,2 zł +0,3 zł dystrybucja(marża handlowa 0,1%) tj 1zł 15 gr.A w handlu......5-8 zł.
          • volupte Re: wina owocowe będą tańsze n/t 07.10.15, 14:42
            Bo jest akcyza i nie zniknie.
      • zoil44elwer Re: Podrożeje wynajęcie jachtu z załogą 07.10.15, 14:25
        POchówek z 5% na 16 %.Petru EGALITE FATERNITE et LIBERTE!/Równiacha,ale tylko w podatkach,wróg skandynawskiego opo'datkowawnia najbogatszych.Szwecja to przykład bankructwa podatku progresywnego?
        Tylko dzięki zaiste niepojętej,a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej w tym kraju nie na czworakach chodzą,ana dwóch nogach udając człowieka./J Piłsudski 1926.
        • volupte Re: Podrożeje wynajęcie jachtu z załogą 07.10.15, 14:44
          Trumna jednak stanieje z 23% na 16% VAT
          • zoil44elwer Re: Podrożeje wynajęcie jachtu z załogą 07.10.15, 15:00
            Dębowa dla VIP i gipsowa dla NN.Równo p 16%.Petru Egalite!
            • m.c.hrabia Re: Podrożeje wynajęcie jachtu z załogą 07.10.15, 15:02
              wybierasz się ?
              i marzy ci się dębowa ?
              • volupte Re: Podrożeje wynajęcie jachtu z załogą 07.10.15, 15:05
                Bedzie miał taniej niz dziś:-)
              • zoil44elwer Re: Podrożeje wynajęcie jachtu z załogą 07.10.15, 15:10
                m.c.hrabia napisał:

> wybierasz się ?
                > i marzy ci się dębowa ?
                NO.Brat był na emeryturze(hutniczy 0,5 roku) JO na górniczy je już 14 lot.Jeszcze14 lot, rodzinnie wyrównumy rachunki z ZUS.
                • artexe Re: W każdym wątku, te same cioole 07.10.15, 15:15
                  volupte, mc hrabia, snajper,pis da doopy, zachlany wolak, szwampuch58,alistair ....etc,etc.
                  Do porzygu.
                  O czym z wami, ćwierć doopki dyskutować?
                  • m.c.hrabia Re: W każdym wątku, te same cioole 07.10.15, 15:26
                    O czym z wami, ćwierć doopki dyskutować?

nawet nie próbuj prymitywie.
                    • artexe Re: W każdym wątku, te same cioole 07.10.15, 15:32
                      m.c.hrabia napisał:

> O czym z wami, ćwierć doopki dyskutować?
                      >
                      > nawet nie próbuj prymitywie.

He he he he...odezwał się tytan "yntelektu"- uderz w stół- jak mówią.

.
                  • wiosnaludzikow Re: W każdym wątku, te same cioole 07.10.15, 15:50
                    No i pokazałeś artexe , że jesteś zwykły pisowski prostak bez argumentacji w temacie.
                    • artexe Re: W każdym wątku, te same cioole 07.10.15, 15:55
                      wiosnaludzikow napisał:

> No i pokazałeś artexe , że jesteś zwykły pisowski prostak bez argumentacji w te
                      > macie.

Jak ja jestem pisowski prostak, to ty jesteś zwykłym głupcem.Bo porównanie mnie do PiS, świadczy o twojej głupocie, nie tylko twojej.

Szkoda, bo czasami mądrze coś napiszesz, ale generalnie to chcesz dać doopy wszystkim.
                      Ja, nie.
                      • wiosnaludzikow Re: W każdym wątku, te same cioole 07.10.15, 16:08
                        artexe napisał(a):

> Szkoda, bo czasami mądrze coś napiszesz, ale generalnie to chcesz dać doopy wsz
                        > ystkim.
                        > Ja, nie.
                        Dzięki za potwierdzenie czarno na białym mojego twierdzenia żeś zwykły prostak.
                        • artexe Re: W każdym wątku, te same cioole 07.10.15, 16:15
                          wiosnaludzikow napisał:

> artexe napisał(a):
                          >
                          > > Szkoda, bo czasami mądrze coś napiszesz, ale generalnie to chcesz dać doo
                          > py wsz
                          > > ystkim.
                          > > Ja, nie.
                          > Dzięki za potwierdzenie czarno na białym mojego twierdzenia żeś zwykły prostak.

Może ja jestem prostak, ale ty jesteś głupcem.
                          Po pierwsze...nigdy cię nie atakowałem, kiedy słusznie wg. mnie oceniałeś, tych których ja nazwałem po imieniu.
                          Uważasz się za wyrocznię tego forum, przyzwoitkę czy po prostu masz przymus wywyższania się.
                          Kopiesz się sam po kostkach i kreujesz się na "miszcza" przyzwoitości.
                          Za dużo w tobie sztuczności.
                          Na koniec jedna prosta rada, nie rób się bardziej papieski od papieża.
                          Jesteś megalomanem.
                          • wiosnaludzikow Re: W każdym wątku, te same cioole 07.10.15, 16:54
                            artexe napisał(a):

> > Dzięki za potwierdzenie czarno na białym mojego twierdzenia żeś zwykły pr
                            > ostak.
                            >
                            >
                            >Może ja jestem prostak.
                            Dałeś temu dowody czarno na białym.
                            • artexe Re: W każdym wątku, te same cioole 07.10.15, 16:55
                              wiosnaludzikow napisał:

> artexe napisał(a):
                              >
                              > > > Dzięki za potwierdzenie czarno na białym mojego twierdzenia żeś zwy
                              > kły pr
                              > > ostak.
                              > >
                              > >
                              > >Może ja jestem prostak.
                              > Dałeś temu dowody czarno na białym.

Odpuszczam ci, bo wiem, że oszołoma nie przekonam.
            • volupte Re: Podrożeje wynajęcie jachtu z załogą 07.10.15, 15:05
              Oczywisci , a jak sobie wyobrazasz?
              • zoil44elwer Re: Podrożeje wynajęcie jachtu z załogą 07.10.15, 15:17
                Drożejeczy nie,czy to istotne? Np dla ministrów rządu EK,oni nawet mEfkom płacą służbową kartą ministerstwa-msz,mf,mo,msw,nbp,po.
                • volupte Re: Podrożeje wynajęcie jachtu z załogą 07.10.15, 21:48
                  Jesli placą karta służbowa to niesłusznie. Uogólniasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka