Dodaj do ulubionych

Pan Wojciechowski zadarł z głównym sędzią...

10.10.15, 12:13
...łoł !!!
będzie się działo teraz w tym Kraju.

cytat:

Ostro zaatakował mnie, na łamach „Rzeczpospolitej” (z 30 września br.), pan sędzia Strączyński szef Stowarzyszenia Sędziów „Iustitia”, za obronę dzieci z Niska. Chodzi o znaną sprawę rodziny Bałutów, której sąd w Nisku zabrał dzieci, nie z powodu przemocy, tylko z powodu muszek,muszek owocówek, psa oraz królika.

Zbywam milczeniem przeprowadzone na odlew przez sędziego Strączyńskiego ataki osobiste. Pal je sześć, panie sędzio – zgoda, jako polityk z definicji jestem odrażający, brudny i zły, bo wybierają mnie i rozliczają ludzie. Pan sędzia należy natomiast do nieskazitelnej, czystej elity, która wybiera i rozlicza się sama. Ściślej – nie jest rozliczana przez nikogo. Ale, Szanowny Panie Sędzio, szlachetny i nieskazitelny, nie mogę zbyć milczeniem faktu, że atakując mnie, drwi pan sobie i naigrawa się z krzywdy dzieci.

ciąg dalszy tutaj:
Obserwuj wątek
    • erka-4 konkluzja... 10.10.15, 12:20
      ...w taki sąd winien grom jasny z Nieba runąć,czyż Bogu ktoś gromy ukradł ?
      • 141288bs Re: konkluzja... 12.10.15, 09:57
        erka-4 napisał:

> ...w taki sąd winien grom jasny z Nieba runąć,czyż Bogu ktoś gromy ukradł ?

- okazuje sie,ze w sadach sadza Tuleje
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Pan Wojciechowski zadarł z głównym sędzią... 10.10.15, 12:40
      Matko czy naprawdę musisz tu ogłaszać te bąki komunistycznego sędziego Wojciechowskiego?
      • erka-4 ty się nie obrażaj na mnie... 10.10.15, 17:13
        ...lecz powiedz mi gdzie Bóg się podział i nie widzi tego,co się dzieje na tej Ziemi,już dawno winien ją zrównać z ziemią.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: ty się nie obrażaj na mnie... 10.10.15, 18:14
          Nigdy go nie było i nie ma.
    • mara571 tam jest jeszcze inny motyw dzialania sedzi 10.10.15, 13:02
      "PS. Chciałbym zapytać Pani Sędzio o jeszcze jedną rzecz: Napisała Pani, ze pracuje w wymiarze sprawiedliwości 35 lat. Czy to prawda, że 18 lat temu, mała 10-letnia dziewczynka przyszła do Pani Sędzi z prośbą, żeby ją zabrać do domu dziecka, bo cierpi z powodu przemocy w domu? Czy to prawda, że Pani tej dziewczynce wtedy nie pomogła, nic dla niej nie zrobiła?

Czy to prawda, że ta dziewczynka dziś ma 28 lat i nazywa się Katarzyna Bałut? Ta sama Katarzyna Bałut, której 18 grudnia zabrała Pani dzieci, mimo, że w rozpaczy prosiły, żeby ich nie zabierać?"

wpolityce.pl/spoleczenstwo/261384-zal-otwarty-nad-skrzywdzona-rodzina-w-nisku-sedziowska-rodzina
      • erka-4 święte krowy... 10.10.15, 17:33
        ...i nic do tego nie ma także pani Jaworowicz.

cytat:

Na marginesie chciałabym dodać, że pracuję ponad 35 lat, moja kariera zawodowa była zawsze związana z wymiarem sprawiedliwości. Mam nienaganny przebieg pracy zawodowej, awansowałam, odpowiadam za wydział, mam dobre protokoły z kontroli, wizytacji i lustracji wydziału i nie ma na mnie skarg związanych z moją pracą bądź zachowaniem.

- każdy ma prawo się chwalić skoro inni są dalecy od pochwał,mnie to jednak jest ważne,ważne jest to kto dokonuje tej "wnikliwej lustracji" środowiska sędziowskiego,bo moim zdaniem jest to układ zamknięty,do którego dostępu nie ma zwykły śmiertelnik.

• religijnych.uczuc.obraza Re: święte krowy... 10.10.15, 18:49
          Ależ zwykły śmiertelnik ma do tego wszystkiego dostęp. Wystarczy skończyć studia dla złodziei jak komunistyczny sędzia Wojciechowski, dostać się na aplikację jak komunistyczny sędzia Wojciechowski, a potem dostać robotę w sądzie, jak komunistyczny sędzia Wojciechowski zdaje się w Skierniewicach.
          • erka-4 mam na strychu takie archaiczne urządzenie... 11.10.15, 07:51
            ...katarynka się nazywa,całkiem mi ciebie przypomina,dlatego leży na strychu.
            Od czasu do czasu tam zaglądam i sprawdzam czy jeszcze leży bo mi jej żal,a nie chciałbym,żeby ktoś z domowników wywiózł jej na złom.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: mam na strychu takie archaiczne urządzenie... 12.10.15, 08:40
              I też powtarza prawdę, tak samo jak ja, owo urządzenie?
      • kotek.filemon Tak to prawda 12.10.15, 14:57
        Zupełnie jak atak imigrantów na autokar polskich pielgrzymów i gwałt na Polce w okolicy ośrodka dla uchodźców.
    • m.c.hrabia Re: Pan Wojciechowski 10.10.15, 14:51
      to degenerat wóda robi swoje.
    • az43 Re: Pan Wojciechowski zadarł z głównym sędzią... 10.10.15, 18:44
      Wojciechowski to wyjatkowa gnida.
      • m.c.hrabia Re: Pan Wojciechowski zadarł z głównym sędzią... 10.10.15, 18:57
        Wojciechowski to wyjatkowa gnida.

C2H5OH robi soje .
        • az43 Re: Pan Wojciechowski zadarł z głównym sędzią... 10.10.15, 20:25
          Nie wiedziałem,że to w dodatku pijak.
          • m.c.hrabia Re: Pan Wojciechowski zadarł z głównym sędzią... 10.10.15, 21:01
            że to w dodatku pijak.
            bardzo ,bardzo delikatne określenie ma moczymordę
      • kotek.filemon Re: Pan Wojciechowski zadarł z głównym sędzią... 12.10.15, 15:03
        az43 napisał:

> Wojciechowski to wyjatkowa gnida.

Nawet jak na pisie standardy...
    • krystian71 jeszcze 2 tygodnie 10.10.15, 19:08
      pierwszym pociagnieciem rzadu SLD byla likwidacja zasilkow rodzinnych I zniszkowych biletow studenckich
      [ierwszym pociagnieciem Ziobry jako ministra sprawiedliwosci w 2005 bylo zwolnienie z aresztu braci oskarzonych o tzw lincz we Wlodowie,na czlowieku ktory terroryzowal wies maczeta a policja to olewala
      Zobaczymy co sie wydarzy za 2 tygodnie
      • religijnych.uczuc.obraza Re: jeszcze 2 tygodnie 10.10.15, 19:31
        Za 2 tygodnie wypuszczą z pudła zięcia prezydenta Kaczyńskiego.
        • krystian71 i co wtedy zrobi ,podskoczy Hazanowi? 10.10.15, 20:34
          ten krotki dupek
          • religijnych.uczuc.obraza Re: i co wtedy zrobi ,podskoczy Hazanowi? 10.10.15, 21:10
            Piesz o zięciu świętego?
          • kotek.filemon Re: i co wtedy zrobi ,podskoczy Hazanowi? 12.10.15, 15:03
            Zniszkowemu Hazanowi...
      • ukos Ach, jak tes, ja, krystian71, dyszem 10.10.15, 20:08
        krystian71 napisała:

> jeszcze 2 tygodnie

Czymam tego bejzbola i dyszem, dyszem, dyszem.
      • az43 Re: jeszcze 2 tygodnie 10.10.15, 20:27
        Podejrzewam,że 2 tygodnie nie wystarczą na naukę ortografii nawet jeżeli wymagania będą zniSZkowe a nie zniżkowe.
      • erka-4 jeszcze 2 tygodnie,coś trzeba zrobić... 11.10.15, 08:11
        ...tylko co,że tak się spytam.

Nigdy tym czerwonym pająkom nie zapomnę tych biletów zniżkowych,akurat w tym czasie córka moja jeździła około 70 km w jedną stronę na uniwerek we Wrocławiu pociągiem,ale się zaparłem i jakoś wytrzymałem wraz z całą rodziną,jakoś wyjeździła stosowny dyplom.
        Po tym dyplomie zniżki wróciły,ale mojej straty nikt nie wyrównał.

Niech nie pieprzą czerwoni socjaliści,że oni pragną zrobić mi dobrze,dobrze to oni zrobią ale jedynie sobie,jeśli się do władzy dorwą.
        Pensje podniosą bo to są postkomuniści,ciekawe co na czerwoni kapitaliści POwiedzą ?

Jak z powyższego wynika
        czerwonych ani post,ani obecnych wybierać nie należy
        bo to ta sama klika.

Zatem wybiorę chyba Mariana.
        • yoma Re: jeszcze 2 tygodnie,coś trzeba zrobić... 12.10.15, 09:30
          Przestała jeździć półdarmo, czyli okradać wspòłpasażerów, a toto teraz jęczy, że straty poniosło. Który tam pisowski bonza był kieszonkowcem na kolei? Jojo?
    • norek.pl link do całego artykułu 10.10.15, 20:09
      www4.rp.pl/Rzecz-o-prawie/310049996-Europosel-czy-sedzia---Maciej-Straczynski-o-sprawie-sedzi-z-Niska-i-Januszu-Wojciechowskim.html
      • erka-4 Re: link do całego artykułu 11.10.15, 08:38
        Wcześnie pytałem kto taką lustrację przeprowadza i się dowiedziałem.

cytat:

Istnieje organ, który w tej sprawie miał obowiązek działać: Krajowa Rada Sądownictwa. Do niej pan europoseł też się zwrócił. Rada zatem zarządziła pilną lustrację sprawy. A taka lustracja to nie przelewki. Przeprowadzają ją sędziowie z odległych okręgów, całkowicie bezstronni i o najwyższych kwalifikacjach. W tym przypadku osobiście członkowie Rady. Lustracja nie była pobieżna. Choć dotyczyła tylko jednej sprawy, jej wyniki podsumowała Rada dopiero na posiedzeniu 11 września 2015 r. I wydała dwie uchwały.

- znając polskie realia w bezstronność własnego środowiska wierzę "bezwzględnie".
        Kruk krukowi oka nie wykole.

Nie jestem prawnikiem a zwykłym człowiekiem,jedynie spytam jak to jest możliwe,żeby rodzeństwo rozdzielać,mało im było,że rodziców stracili ?
        A skąd się biorą poważne sumy na utrzymanie dzieci w rodzinach zastępczych,dlaczego zasiłki na dzieci w normalnych rodzinach są takie jakby ich wcale nie było ?

cytat:

Przemysł odbierania dzieci w Polsce-LINK

Zabrano dzieci rodzinie, w której nie było przemocy, alkoholu, narkomanii, demoralizacji, w której nie było żadnej patologii. Zabrano dzieci rodzinie, w której nie było nawet wielkiej biedy, rodzina nie korzystała z pomocy społecznej.

Odebrane dzieci rozdzielono - dwoje trafiło do domu dziecka, jedno do rodziny zastępczej.

A wśród „argumentów” wymiaru niesprawiedliwości było... posiadanie w domu psa i królika. Wykorzystano przeciw rodzinie argument, że jedno z dzieci było ofiarą psychicznej przemocy szkolnej, a przecież to wina szkoły, nie rodziny, jeśli w szkole dochodzi do przemocy.
        • pogromca_bzdury Re: link do całego artykułu 11.10.15, 08:49
          I to jest właśnie, to o czym pisałem poniżej. Paranoik po prostu "wie swoje" - do paranoika żaden argument nie dotrze. Paranoik sprawy nie zna ale i tak pisze, co rzekomo było "argumentem", bo to pasuje do paranoicznej wizji świata.
          • jureek Re: link do całego artykułu 12.10.15, 09:14
            pogromca_bzdury napisał:

> I to jest właśnie, to o czym pisałem poniżej. Paranoik po prostu "wie swoje" -
            > do paranoika żaden argument nie dotrze. Paranoik sprawy nie zna ale i tak pisze
            > , co rzekomo było "argumentem", bo to pasuje do paranoicznej wizji świata.

W zalinkowanym artykule nie było żadnego uzasadnienia, że rozdzielenie rodzeństwa do różnych rodzin zastępczych jest dobre dla tych rozdzielonych dzieci. A Ty wiesz, dlaczego te dzieci się rozdziela?
    • pogromca_bzdury to jest ostrzeżenie przed pewnym myśleniem 11.10.15, 08:22
      Cała ta historia jest ponurą ilustracją pewnego przykrego zjawiska szerszej natury i pokazuje, że myślenie "a co nam szkodzi..." albo "no to dla świętego spokoju się zgódźmy..." to droga donikąd.

Zarzuty podniesione kiedyś przez Wojciechowskiego zostały niezwykle skrupulatnie, na setną stronę sprawdzone i wyjaśnione. Okazało się, że ponad wszelką wątpliwość decyzja sądu była prawidłowa i konieczna dla dobra dzieci. Wojciechowskiego to oczywiście nie przekonało, bo to nie jest typ, który by kiedykolwiek potrafił powiedzieć "przepraszam, pomyliłem się". Aby więc raz na zawsze i definitywnie przeciąć wątpliwości, sprawą zajęła się jeszcze Krajowa Rada Sądownictwa, a wiec organ państwowy, w którym przedstawicieli maja i środowiska sędziowskie, i sejm i senat i prezydent o wszyscy święci (nawet posłanka Pawłowicz tam jest). Zbadali po raz kolejny bardzo dokładnie i potwierdzili, że Wojciechowski na pewno nie ma racji. I co? Uspokoiło go to w końcu? A skądże.

Trzeba to dedykować wszystkim, którzy mówili albo nawet i dziś mówią "no to może dla świętego spokoju powołajmy tę międzynarodową komisję..." Otóż to jest droga donikąd. Wiadomo, że komisja na 100% potwierdziłaby wcześniejsze ustalenia. I co wtedy? Wtedy okazałoby się, że ta komisja to jednak zła była. Że trzeba jeszcze superkomisję, tym razem "prawdziwą". I tak do końca świata (by nie ująć tego dosadniej), bo tak jest z paranoikami.
      • erka-4 pisz prawdę 11.10.15, 08:50
        Przeprowadzają ją sędziowie z odległych okręgów

forum.gazeta.pl/forum/w,28,158985364,158991964,Re_link_do_calego_artykulu.html
        • pogromca_bzdury Zawszę i bez wyjątku piszę prawdę. 11.10.15, 08:55
          Zawszę i bez wyjątku piszę prawdę. Też spróbuj.

• erka-4 Re: Zawszę i bez wyjątku piszę prawdę. 11.10.15, 09:14
            Skoro tak to odpowiedz na pytania takie:

- dlaczego rozdzielono to rodzeństwo,rozbito bezwzględnie,czym ono zawiniło??? samo odebranie im rodziców jest dla nich traumą na całe życie,gdzie się podziały normy moralne w tym polskim sadzie ??? a później w tej komisji wysokiej ???

- co prawda nie mówi się,że ta rodzina była jakoś szczególnie biedna,uważam,że takich rodzin w Polsce jest setki tysięcy a może milion przekracza,wiem coś na ten temat bo córka moja jest pracownikiem gminnej opieki społecznej i z racji funkcji swej ciągłą ma styczność z rodziną polską biedną gminną,a więc spytam,dlaczego są poważne pieniądze na dzieci w rodzinie zastępczej czy w domu dziecka,a w normalnej zasiłek taki,jakby go wcale nie było.
          • erka-4 no co pogromco,naprawdę... 11.10.15, 16:43
            pogromca_bzdury napisał:

> Zawszę i bez wyjątku piszę prawdę. Też spróbuj.
            >

...tak cię zatkały te pytania dotyczące zwyczajnej gminnej prawdy ?
            • pogromca_bzdury Won 11.10.15, 16:46
              Nic mnie nie zatkało. po prostu nie ma sensu "dyskusja" z kimś takim jak ty. Zresztą po tym, co robisz nie zasługujesz na żadną reakcję poza klikaniem na kosz.
              • m.c.hrabia Re: Won 11.10.15, 16:51
                Zresztą po tym, co robisz nie zasługujesz na żadną reakcję

wielbiciel degenerata któremu wóda nawet uszami już się wylewa.
              • erka-4 taaak... 11.10.15, 20:36
                ...a ty co piszesz ?
                cytuję ciebie:
                Okazało się, że ponad wszelką wątpliwość decyzja sądu była prawidłowa i konieczna dla dobra dzieci. Wojciechowskiego to oczywiście nie przekonało, bo to nie jest typ, który by kiedykolwiek potrafił powiedzieć "przepraszam, pomyliłem się"

-zgoda,jeśli to prawda,że rodzice byli nieodpowiedzialnie wredni,ale kto dał sądowi prawo rozdzielać rodzeństwo,tak robili faszyści i bolszewicy,mówię to z pełną odpowiedzialnością.
                Rozumując w ten sposób to setkom tysięcy rodzinom polskim należałoby odebrać dzieci,i ty mi nie pier..l tylko odpowiedz na zadane dwa proste pytania.

ps.
                nie jestem idiotą i mam świadomość tego,że wielu biednych biednymi jest na własne życzenie,ale takich jest mniejszość,większość to ofiary polskiego systemu,który pilnie należy zmienić,bo wnet będziemy mieli Amerykę,oczywiście że nie Północną,zresztą w wielu miejscach już ją mamy.
                Zatem należy zmienić ten polski system,a najważniejsze nie rozbijać polskich rodzin,bo to jest zamach na fundament narodu.

A wyganiać to ty możesz podobnego sobie.

natemat.pl/2457,prawda-o-polskiej-biedzie-w-kraju-zyja-dwa-miliony-ubogich
                Za "murami" apartamentowych osiedli tego nie widać.
              • kotek.filemon Re: Won 12.10.15, 15:33
                To nie dyskutant, to bot przeklejający treści z bloga sędziego stanu wojennego.
      • pogromca_bzdury jeszcze jedno - ważne 12.10.15, 09:03
        Jeszcze jedno dodam. Co prawda to nic odkrywczego, gdyby jednak kogoś miała oszukać pisanina trolla, któremu się wydaje, że ktoś z nim będzie dyskutował.

Otóż w ostatnich latach zdarzyło się kilka głośnych przypadków zabójstw, pobić ze skutkiem śmiertelnym albo drastycznych zaniedbań ze strony rodziców lub opiekunów. W każdym z tych przypadków odpowiednie służby nie "zabrały" takiego dziecka, co zresztą też było okazją do napaści i obelg w tabloidach i na forach. Znajomość tego typu spraw (zdarzających się przecież nie tylko w Polsce) pozwala jednak na jedno cenne choć smutne spostrzeżenie - gdyby zareagowano odpowiednio wcześniej (tam, gdzie to było możliwe) i próbowano zabrać takie maltretowane lub skrajnie zaniedbywane dziecko do rodziny zastępczej lub odpowiedniej placówki, to niewątpliwie w większości przypadków (o ile nie w każdym bez wyjątku!!!) takie dziecko też by "płakało" i też by chciało pozostać pod opieką swoich katów. Z różnych powodów. na przykład dlatego, ze małe dziecko po prostu nie zna innego życia i innego świata.

To chciałbym zadedykować wszystkim tym, którzy myślą racjonalnie ale byliby skłonni dać posłuch plugawej manipulacji Wojciechowskiego albo jego forumowych wyznawców.

pogromca_bzdury napisał:

> Cała ta historia jest ponurą ilustracją pewnego przykrego zjawiska szerszej nat
        > ury i pokazuje, że myślenie "a co nam szkodzi..." albo "no to dla świętego spok
        > oju się zgódźmy..." to droga donikąd.
        >
        > Zarzuty podniesione kiedyś przez Wojciechowskiego zostały niezwykle skrupulatni
        > e, na setną stronę sprawdzone i wyjaśnione. Okazało się, że ponad wszelką wątpl
        > iwość decyzja sądu była prawidłowa i konieczna dla dobra dzieci. Wojciechowskie
        > go to oczywiście nie przekonało, bo to nie jest typ, który by kiedykolwiek potr
        > afił powiedzieć "przepraszam, pomyliłem się". Aby więc raz na zawsze i definity
        > wnie przeciąć wątpliwości, sprawą zajęła się jeszcze Krajowa Rada Sądownictwa,
        > a wiec organ państwowy, w którym przedstawicieli maja i środowiska sędziowskie,
        > i sejm i senat i prezydent o wszyscy święci (nawet posłanka Pawłowicz tam jest
        > ). Zbadali po raz kolejny bardzo dokładnie i potwierdzili, że Wojciechowski na
        > pewno nie ma racji. I co? Uspokoiło go to w końcu? A skądże.
        >
        > Trzeba to dedykować wszystkim, którzy mówili albo nawet i dziś mówią "no to moż
        > e dla świętego spokoju powołajmy tę międzynarodową komisję..." Otóż to jest dro
        > ga donikąd. Wiadomo, że komisja na 100% potwierdziłaby wcześniejsze ustalenia.
        > I co wtedy? Wtedy okazałoby się, że ta komisja to jednak zła była. Że trzeba je
        > szcze superkomisję, tym razem "prawdziwą". I tak do końca świata (by nie ująć t
        > ego dosadniej), bo tak jest z paranoikami.
        • erka-4 nie pleć bzdur biedaku... 12.10.15, 11:41
          ...potrafisz czytać ze zrozumieniem ,bo ja mam poważne wątpliwości,ja ci konkretnie odpowiedziałem tak wcześniej,cytuję:

-zgoda,jeśli to prawda,że rodzice byli nieodpowiedzialnie wredni,ale kto dał sądowi prawo rozdzielać rodzeństwo,tak robili faszyści i bolszewicy,mówię to z pełną odpowiedzialnością.
          Rozumując w ten sposób to setkom tysięcy rodzinom polskim należałoby odebrać dzieci,i ty mi nie pier..l tylko odpowiedz na zadane dwa proste pytania.

A ciebie nie stać odpowiedzieć na dwa proste pytania,trollu jeden.
          • kotek.filemon Re: nie pleć bzdur biedaku... 12.10.15, 15:27
            erka-4 napisał:

> Rozumując w ten sposób to setkom tysięcy rodzinom polskim należałoby odebrać dzieci

Setki tysięcy polskich rodzin trzyma niemowlęta w brudzie?
            • religijnych.uczuc.obraza Re: nie pleć bzdur biedaku... 12.10.15, 15:29
              A co mają robić skoro takiej biedy reżimu platfusów doświadczają?
              • kotek.filemon Re: nie pleć bzdur biedaku... 12.10.15, 15:31
                A nie dość że te dzieciaki w domu głodne chodzą, to im jeszcze reżym Kopatsch sklepiki szkolne zabrał!
                • religijnych.uczuc.obraza Re: nie pleć bzdur biedaku... 12.10.15, 15:33
                  I ponieważ są biedne to już nie mogą dalej kupować sobie batonów i czipsów! Skandal. Niedożywione więc chodzą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka