m.rycho 23.03.16, 14:37 www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/list-michnika-do-kiszczaka-ipn-ujawnia-oryginal,629665.html Wtedy żeby tak napisać to trzeba było być odważnym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witek.bis Re: Michnik 23.03.16, 14:42 Szczęście, że CzKiszczak nie pokazał tego obraźliwego listu towarzyszowi Piotrowiczowi. Już ten by wiedział, jak pociągnąć Michnika za konsekwencje.... Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Michnik 23.03.16, 14:47 Klasa czlowiek ten Michnik jak czytam ten list. Szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Michnik 23.03.16, 14:56 Kulturalny i przyzwoity nad wyraz! A Kiszczak prawdziwy "człowiek honoru - jak nie przymierzając porządny leming Halicki... Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Michnik 23.03.16, 17:37 indeed4 napisał: > Kulturalny i przyzwoity nad wyraz! A Kiszczak prawdziwy "człowiek honoru - jak > nie przymierzając porządny leming Halicki... Pisałem o tym momencie kiedy Michnik ten list napisał. Wielka odwaga. Pożniej, po 1989 roku to już inny Michnik. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Michnik 23.03.16, 22:17 > Pisałem o tym momencie kiedy Michnik ten list napisał. Wielka odwaga. :-))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Nauczyć się czytać, pelikany 23.03.16, 14:54 "We wstępie listu Michnik przypomina Kiszczakowi, że na początku listopada wysłał do niego skargę na funkcjonariuszy jego resortu. Jak dodał, był "pełen obrzydzenia" dla ich "postępków". "W mym liście zwróciłem uwagę na charakter takich poczynań jak: zabranie mi z celi książek, które posiadałem za zgodą prokuratora, pozbawienie mnie dodatkowego spaceru zalecanego przez lekarza, czy pogróżki inspirowane jakimiś audycjami w zachodnich radiostacjach" - napisał. "Poprosiłem następnie odwiedzającą mnie osobę, by sprawdziła u pana, czy list doszedł. Ku mojemu zdziwieniu zakomunikował jej pan o swojej niemożności ukrócenia poczynań podległych sobie funkcjonariuszy. W przedmiocie zwrócenia mi książek do celi okazał się pan niekompetentny. Starczyło panu natomiast kompetencji by złożyć mi dość osobliwą propozycję, brzmiała ona: albo najbliższe święta spędzę na Lazurowym Wybrzeżu albo też czeka mnie proces i wiele lat więzienia" Zaiste, heroiczna jest ta reklamacja w sprawie zignorowania przez Kiszczaka skargi na funkcjonariuszy i warunki w więzieniu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Nauczyć się czytać, pelikany 23.03.16, 15:02 Nie to co zwolnienie z pracy suwnicowej! Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Nauczyć się czytać, pelikany 23.03.16, 15:11 albo zjedzenie pączka , mógł być nadziany trutką na szczury ,co z resztą ,pasowało by do osobnika . Odpowiedz Link Zgłoś
mao111 Re: Nauczyć się czytać, pelikany 23.03.16, 15:23 Jesteś już na poziomie mułu i wodorostów. Napisz jeszcze, że Michnik się jąka. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Nauczyć się czytać, pelikany 23.03.16, 15:25 ot szmalcownik , żyje ze złotych koronek Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Nauczyć się czytać, pelikany 23.03.16, 17:40 indeed4 napisał: > Zaiste, heroiczna jest ta reklamacja w sprawie zignorowania przez Kiszczaka ska > rgi na funkcjonariuszy i warunki w więzieniu :-))) Tak. W tamtych czasach mógł nieżle oberwać za takie skarżenie się tzn mógł niechcący spaść z wysokich schodów. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Nauczyć się czytać, pelikany 23.03.16, 22:12 > Tak. W tamtych czasach mógł nieżle oberwać za takie skarżenie się tzn mógł niechcący spaść z wysokich schodów. :-)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Kup se książkę, indyk! 23.03.16, 23:19 Cezary Łazarkiewicz, Żeby nie było śladów/Sprawa Grzegorza Przemyka, Wyd. Czarne, Wołowiec 2016. Przeczytaj ze zrozumieniem i po lekturze daj głos w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Kup se książkę, indyk! 24.03.16, 00:59 > Łazarkiewicz Kto?! Ech ty pelikanico... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Michnik 23.03.16, 15:09 ..taak,kazdy tygrys z czasem tlustym i leniwym kotem domowym sie staje, takie jego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz potem pił z Kiszczakiem i Urbanem 23.03.16, 17:32 co sie stało ? _____________ za to co robił w stanie wojennym szacun ale to juz odległa historia Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: potem pił z Kiszczakiem i Urbanem 23.03.16, 17:40 Najgorsze że pił z Kaczyńskimi. To dopiero wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: potem pił z Kiszczakiem i Urbanem 23.03.16, 19:13 niegracz napisał: potem pił z Kiszczakiem i Urbanem co sie stało ? Otóż żuczku nic się nie stało. Widać nie mieści ci się w głowie że pół-Polak, pół-Żyd, zeklarowany ateista, mający rodziców ideowych komunistów nie jest mściwy, potrafi wybaczyć niedawnym wrogom (nie przeciwnikom a właśnie wrogom) którzy całkiem niedawno snuli plany jak go zniszczyć (nawet wręcz fizycznie). Nie potrafisz zrozumieć ze można być wielkodusznym, że można puścić w niepamięć wszystkie krzywdy jakie się doznało i nie kopać leżącego a nawet wyciągnąć ku niemu rękę żeby wstał. Jakież to niekatolickie, jakie niezrozumiałe dla przeciętnego niedzielnego uczęszczacza do kościoła który po porannej strawie duchowej przyjdzie do domu, zeżre schabowego z kapustą, przewróci ze szwagrem pół litra na łeb, ponarzeka "Panie, to wszystko te Żydy, komuniści i złodzieje", dla porządku przyp.erdoli żonie, beknie, pierdnie i pójdzie spać. P.S. Zupełnie niespodziewanie w ostatnim zdaniu (złożonym) przedstawiłem sylwetkę przeciętnego wyborcy PiS-u. A wcale nie miałem takiego zamiaru; samo wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: potem pił z Kiszczakiem i Urbanem 23.03.16, 22:13 > pół-Polak, pół-Żyd pół-Polak, pół-Ukrainiec pieseczku chciałeś napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: potem pił z Kiszczakiem i Urbanem 23.03.16, 22:44 pół-Polak, pół-Ukrainiec pieseczku chciałeś napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: potem pił z Kiszczakiem i Urbanem 24.03.16, 00:57 > to TY napisałęś - widczonie ma to dal ciebie znaczenie przepraszam bardzo, jak tylko sprostowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Erte;) 23.03.16, 23:14 Zapomniałeś wspomnieć o wrogich cyklistach;) Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: potem pił z Kiszczakiem i Urbanem 24.03.16, 06:27 "przeciętnego niedzielnego uczęszczacza do kościoła który po porannej strawie duchowej przyjdzie do domu, zeżre schabowego z kapustą, przewróci ze szwagrem pół litra na łeb, ponarzeka "Panie, to wszystko te Żydy, komuniści i złodzieje", dla porządku przyp.erdoli żonie, beknie, pierdnie i pójdzie spać." ..oo cholerka,macie jeszcze takich chamow w polsce?ongis szlachta rozpijala chlopow przy czynnym uczestnictwie zydowskich karczmarzy. Trzeba wprowadzic kartki na mocny alkohol Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Michnikowi adresat sie chyba pomylil ? 24.03.16, 00:15 i mnie tez. bo i ja pisalem takie listy w latach 1982-83 tylko i mnie mylili sie adresaci. To nie gen. Jaruzelski i minister Kiszczak wiezili Narod Polski - robil to ZSRR pod przywodztwem Genseka. I to tam trza bylo slac te listy. Dr. J.K. w 1981 przewodniczacy "S" w jednej z warszawskich firm. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Albo głupim 24.03.16, 02:58 m.rycho napisał: > www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/list-michnika-do-kiszczaka-ipn-ujawnia-oryginal,629665.html > Wtedy żeby tak napisać to trzeba było być odważnym. albo głupim Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Albo głupim 24.03.16, 10:23 Głupcy w tamtych czasach nie siedzieli jako polityczni. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Albo głupim 24.03.16, 10:39 inocom napisał: > albo głupim Głupim, bo nie skorzystał z oferty Lazurowego Wybrzeża? No to ja też byłem głupi, bo nie skorzystałem z dobrej rady esbeków, żebym wypierdalał do Niemiec i do Polski nie wracał. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Michnik 24.03.16, 04:47 E tam. Większym bohaterstwem było żarcie SB-ckich pączków. M. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Michnik 24.03.16, 06:56 Czasu swego odwaga Adasia dala przyklad innym ,teraz dla podstarzalego zrobmy forumowa sciepe na cieple filzowe papucie i wszystkie odcinki "Ojciec Mateusz" niechaj se Adas przed telewizorem odpocznie-zasluzyl sobie na to. Odpowiedz Link Zgłoś
more.ketchup Re: Ogólnie Michnik to... 24.03.16, 11:16 Waść piszesz z trudem półanalfabety. Pracujesz w GW? Odpowiedz Link Zgłoś