Dodaj do ulubionych

Nowe koło poselskie?

26.04.16, 17:55
wiadomosci.onet.pl/kraj/kornel-morawiecki-tworzy-wlasne-kolo-poselskie/vhn7ym
"Kornel Morawiecki powiedział, że w skład koła wejdą przede wszystkim ci posłowie, którzy zdecydują się odejść z klubu Kukiz'15. - Ale ja zapraszam wszystkich, którzy będą się zgadzali z tą ideą, którą chcemy przedstawiać - dodał. Wyjaśnił, że jest to idea społeczeństwa solidarnego, zgodnie z proponowaną nazwą - "Wolni i Solidarni". - Wydaje mi sie, że jest potrzeba takiej nowej rzeczywistości politycznej - powiedział.
Kornel Morawiecki zrezygnował z członkostwa w klubie Kukiz’15 po zamieszaniu w trakcie głosowania nad wyborem nowego sędziego Trybunału Konstytucyjnego Zbigniewa Jędrzejewskiego. Posłanka Małgorzata Zwiercan niezgodnie z prawem zagłosowała za nieobecnego na sali plenarnej Kornela Morawieckiego, co poskutkowało natychmiastowym wydaleniem jej z klubu. Prokuratura Okręgowa w Warszawie wszczęła postępowanie w tej sprawie."

Ciekaw jestem co ta idea ma znaczyć w praktyce i na czym ma polegać ta nowa rzeczywistość, bo patrząc na dotychczasową praktykę to coś mi sie widzi, ze pewnie chodzi o to, żeby jednemu członkowi klubu/koła WOLNO było SOLIDARNIE głosować za całe koło, które przekaże mu karty do maszynki do głosowania.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • oba.ma.jadra Kwadratura koła 26.04.16, 18:10

Nie da rady.
      • czekam.na.lewice Re: Kwadratura koła 26.04.16, 18:29
        oba.ma.jadra napisał(a):

>
        > Nie da rady.
        Nie da.
        • freies_man Re: Kwadratura koła 26.04.16, 19:35
          czekam.na.lewice napisał(a):

> oba.ma.jadra napisał(a):
          >
          > >
          > > Nie da rady.
          > Nie da.

To niegłupi facet ten Morawiecki- doktor fizyki, więc umysł ścisły i właśnie dlatego, że ma ścisły umysł gubi się w polityce. W polityce nie trzeba mieć w ogóle rozumu, wystarczy być zwykłym s.......em.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka