kfugktru23 23.08.16, 21:21 natemat.pl/188141,donald-trump-to-ogromne-zagrozenie-dla-naszego-bezpieczenstwa-mimo-tego-ma-wsrod-rzadzacych-wielu-zwolennikow czy to myślenie typu: po mnie choćby potop? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uu1 Re: Instynkt samobójcy? 23.08.16, 21:32 Wierutne bzdury. Ale czemu ich autor używa liczby mnogiej? -------------- Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Instynkt samobójcy? 23.08.16, 21:42 Co jest bzdurą? To że dobra zmiana chce na złość mami odmrozić sobie uszy? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Instynkt samobójcy? 23.08.16, 21:50 kfugktru23 napisał: > Co jest bzdurą? To że dobra zmiana chce na złość mami odmrozić sobie uszy? Niestety nie zwracają uwagi na to, że program Trumpa jest dla polskiej racji stanu po prostu groźny. O jakiej racji stanu mowa? O rolę osła trojańskiego chodzi? ------------- Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Instynkt samobójcy? 23.08.16, 21:54 W koncowce wywiadu Cimoszewicz bardzo trafnie mowi o przyszlosci Trumpa jako ewentualnego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Instynkt samobójcy? 23.08.16, 22:04 uu1 napisała: > O jakiej racji stanu mowa? O rolę osła trojańskiego chodzi? Dokładnie tak! Bo co by to było, gdyby dogadał się z Rosją? No nie do pomyślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Instynkt samobójcy? 23.08.16, 22:11 don.kichote napisał: > uu1 napisała: > > > O jakiej racji stanu mowa? O rolę osła trojańskiego chodzi? > > Dokładnie tak! > Bo co by to było, gdyby dogadał się z Rosją? > No nie do pomyślenia... Fakt. My orły, sokoły, przedmurze, bezmóżdże. --------- Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 a jaki wplyw na wynik wyborow w USA bedzie 23.08.16, 21:59 miala opinia czlonkow polskiej ekipy rzadzacej? Dla USA prezydentura Clinton bedzie kontynuacja upadku, ktory przyspieszyl dzieki Obamie. Kiedy czytam o D. Trumpie mam deja vu: tak samo straszono w Europie R. Reaganem. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: a jaki wplyw na wynik wyborow w USA bedzie 23.08.16, 22:03 Tylko że Reagan nie plótł takich bzdur. Nie mówił że sprzeda Polskę Rosji. No chyba że to ci się podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 masz racje: Reagan mial jednoznaczne stanowisko 23.08.16, 22:37 w sprawie komunizmu i ZSSR. W tamtych czasach bylo w pewnym sensie latwiej. Co do wypowiedzi Trumpa cytowanych via Washington Post i New York Times w polskojezycznych mediach mam watpliwosci. Moze poslucham w oryginale debat dzieki Phoenixowi, a koncowke chyba zobacze w Stanach. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: masz racje: Reagan mial jednoznaczne stanowis 23.08.16, 22:42 Słuchałem. I nadal jest to samo. Putin chce Polski. Trump mówi dogadam się z Putinem. I że NATO to pomyłka. Co tu ku... można nie rozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: masz racje: Reagan mial jednoznaczne stanowis 23.08.16, 22:50 kfugktru23 napisał: > Słuchałem. I nadal jest to samo. Putin chce Polski. Powiedział Ci to? > Trump mówi dogadam się z Putinem. W jakiej sprawie? > I że NATO to pomyłka. Co tu ku... można nie rozumieć? Spox. ---------------- Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: masz racje: Reagan mial jednoznaczne stanowis 24.08.16, 18:40 Jestem zdania, że trwają działania agentury w PiS mające na celu osłabienie naszego państwa. Natomiast nie widzę najmniejszych przygotowań czy choćby zamiarów agresji państwa UE. Zapytam serio. Gdzie widziałeś coś poważnego na temat ewentualnej agresji Rosji na Polskę? Podaj źródło. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: a jaki wplyw na wynik wyborow w USA bedzie 23.08.16, 22:44 kfugktru23 napisał: > Nie mówił że sprzeda Polskę Rosji. A jak już zostaniemy "zdradzeni o świcie", czy jak wolisz - sprzedani - to co się wtedy stanie? Mógłbyś przybliżyć/rozwinąć taki przykładowy "czarny scenariusz"? Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: a jaki wplyw na wynik wyborow w USA bedzie 23.08.16, 22:50 Kolejny rozbiór. Ci którzy dostaną się Rosji - to co w Dombasie - kula w łeb i do rowu z wapnem. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: a jaki wplyw na wynik wyborow w USA bedzie 23.08.16, 23:03 kfugktru23 napisał: > Kolejny rozbiór. > Ci którzy dostaną się Rosji - to co w Dombasie - kula w łeb i > do rowu z wapnem. No patrz! Takie rzeczy się dzieją w tym Donbasie a świat nic. Milczy! Faktem jest, że milczał też kiedy w Odessie Ukraińcy "palenie czarownic" urządzali. Ale co tam. Ja jako mieszkaniec śląska, przypadnę albo Niemcom - a wtedy obóz i komin; albo Czechom... ps. Wprawdzie tego nie napisałem, ale chodziło mi o poważną odpowiedź a ty... jaja sobie robisz! Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: a jaki wplyw na wynik wyborow w USA bedzie 23.08.16, 23:06 Myślisz że ci w 39' przewidywali że wylecą kominem? Odpowiedz Link Zgłoś
belphegor-pisu Re: a jaki wplyw na wynik wyborow w USA bedzie 23.08.16, 22:04 Nie doceniasz Waszczykowskiego: www.polityka.pl/galerie/rysunkisatyryczne/1645598,1,rysuje-andrzej-mleczko.read Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: a jaki wplyw na wynik wyborow w USA bedzie 23.08.16, 22:12 Dla mnie bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: a jaki wplyw na wynik wyborow w USA bedzie 23.08.16, 22:23 uu1 napisała: > Dla mnie bomba! A dla mnie - za-inteligentny... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Instynkt samobójcy? 23.08.16, 22:47 Przed wojna byli tacy co cieszyli ze Hitler doszedł do władzy bo to Austriak a nie Prusak. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Instynkt samobójcy? 23.08.16, 23:45 Faktycznie cieżko polskim politykom idzie nauka z historii. Ale wygrana Trumpa czy Clinton nie ma znaczenia ws. art. 5 Nato. Po pierwsze bzdura jest pisanie, że ten artykuł do czegoś poza dyplomatycznym protestem zobowiazuje. Po drugie zarówno Trump jak i Clinton oleja Polskę bez mrugnięcia jeśli akurat USA nie będa miały interesu tutaj. wszystkie brednie o wsparciu demokracji,art. 5 nato wyleca za okno. A nasi politycy jeszcze na dodatek wspieraja Ukrainę zamiast spokojnie stać dwa kroki dalej za USA i nie mieszać się w nawalankę w stylu proxy war przeciwko Rosji. ------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Instynkt samobójcy? 23.08.16, 23:50 To co proponujesz? Uczyć się ruskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Instynkt samobójcy? 23.08.16, 23:54 kfugktru23 napisał: > To co proponujesz? Uczyć się ruskiego? Stać dwa kroki dalej za USA i nie mieszać się w nawalankę w stylu proxy war przeciwko Rosji. A także nawiązać dobrosąsiedzkie stosunki ze wszystkimi sąsiadami. ----------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Po co? Przecież i tak "do wapna"! 23.08.16, 23:55 kfugktru23 napisał: > To co proponujesz? Uczyć się ruskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Instynkt samobójcy? 25.08.16, 05:35 kfugktru23 napisał: > To co proponujesz? Uczyć się ruskiego? Bardzo zasadne pytanie do tej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Instynkt samobójcy? 24.08.16, 18:47 To, niestety, prawda. Jeśli USA nie będą widzieć w tym swojego interesu, wszelkie porozumienia i traktaty będzie można wyrzucić przez okno. A jeśli będą widziały w tym interes, będą walczyć niezależnie od jakichkolwiek traktatów. Właśnie to pisałem, począwszy od 2006 (wtedy w tekście dla Rzepy). Odpowiedz Link Zgłoś
matigrypl Re: Instynkt samobójcy? 25.08.16, 06:00 Nie wiem czemu podobne idiotyzmy są wypisywane i jaki mają cel? Przecież to kompletna ignorancja i nieznajomość życia. Facio który jest na świeczniku w dzisiejszych czasach ma mniej do gadania niż żyd za okupacji. Obojetne kto by nie był tym prezydentem będzie zawsze realizował politykę swojego zaplecza. Wspomniano tu Reagana. A co on praktycznego po za wymową propagandową uczynił? Darł ryja i nic po za tym. Po prostu naśladuje tusca i obiecuje wszystkim, wszystko. Ameryka ma jeden cel; hegemonię ekonomiczną nad światem i jeśli coś temu nie służy to nawet najświętsze umowy nie będą przestrzegane i pozostaną na papierze. Byliśmy już przez "sojuszników" tyle razy zdradzani że powinniśmy się do tego przyzwyczaić! Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Instynkt samobójcy? 25.08.16, 07:48 Trzeba było wcześniej o tym mówić, jak ja tutaj pisałem. No i doczekał się Donald opozycji , która wygrała wybory bo zdaniem Urbana...marnie rządził. "Tusk na tyle marnie rządzi, że zasłużył już sobie na opozycję przynajmniej takiego kalibru z jaką ja się biłem za czasów Jaruzelskiego". Autor: Jerzy Urban, Spali idąc, blog Jerzego Urbana, 30 września 2012 Odpowiedz Link Zgłoś