Dodaj do ulubionych

Wielki,wprost historyczny sukces KOD i Kijowskiego

28.09.16, 07:30
No, no, no ?!
www.rmf24.pl/fakty/polska/news-kod-uhonorowany-nagroda-obywatelska-parlamentu-europejskiego,nId,2281683
Obserwuj wątek
    • 141288bs Re: Wielki,wprost historyczny sukces KOD i Kijows 28.09.16, 10:48
      Wreszcie moze ureguluje alimenty?
      Rozyczka zadbala o pasozyta.
      • jureek Re: Wielki,wprost historyczny sukces KOD i Kijows 28.09.16, 10:54
        141288bs napisał:

> Wreszcie moze ureguluje alimenty?

Widzę, że doskonale się orientujesz w sprawach alimentowych. Nie wiesz, jak to aktualnie u pasożyta Kurskiego wygląda sprawa z alimentami i leśniczówką?
        • czekam.na.lewice Re: Wielki,wprost historyczny sukces KOD i Kijows 28.09.16, 10:59
          jureek napisał:

> 141288bs napisał:
          >
          > > Wreszcie moze ureguluje alimenty?
          >
          > Widzę, że doskonale się orientujesz w sprawach alimentowych. Nie wiesz, jak to
          > aktualnie u pasożyta Kurskiego wygląda sprawa z alimentami i leśniczówką?
          A jak to wygląda u pasożyta Kurskiego ?
          • jureek Re: Wielki,wprost historyczny sukces KOD i Kijows 28.09.16, 11:07
            czekam.na.lewice napisał:

> A jak to wygląda u pasożyta Kurskiego ?

Mnie pytasz? Przecież to ja sam pytam tego, który pisał o alimentach Kijowskiego. Nie jestem specjalistą od spraw alimentacyjnych innych ludzi, więc jego pytam.
            • czekam.na.lewice Re: Wielki,wprost historyczny sukces KOD i Kijows 28.09.16, 14:09
              jureek napisał:

> czekam.na.lewice napisał:
              >
              > > A jak to wygląda u pasożyta Kurskiego ?
              >
              > Mnie pytasz? Przecież to ja sam pytam tego, który pisał o alimentach Kijowskieg
              > o. Nie jestem specjalistą od spraw alimentacyjnych innych ludzi, więc jego pyta
              > m.
              Nie wiem. Nie mogę Ci pomóc. O zaległościach alimentacyjnych Kijowskiego wiem z prasy i jego oświadczeń.
    • szwampuch58 Re: Wielki,wprost historyczny sukces KOD i Kijows 28.09.16, 10:59
      kwaczesz gupoty, ani wielki ani historyczny...typowa akcja propagandowa a co nie wolno pani Rozy?
    • podskakiwacz No to teraz czas aby KOD uhonorował nagrodą PE. 28.09.16, 11:16
      No to teraz czas aby KOD uhonorował nagrodą PE.
      Ale nie podają jak ta nagroda dla KODu fizycznie wygląda.
      Może to jest kasa na walkę z PISem, gdyż ci co zainwestowali w KOD jakoś zwrotu kosztów przynajmniej nie mogą się jakoś doczekać i już za niedługo nóżkami przed Kijowskim zaczną potupywać.
      A poza tym mówiąc ta KE to totalne ku...two ale tylko do najbliższych wyborów w UE.
      Prawica tam wszystko bardzo dokładnie odrobaczy i pozamiata.
      • czekam.na.lewice Re: No to teraz czas aby KOD uhonorował nagrodą P 28.09.16, 14:11
        podskakiwacz napisał:

> No to teraz czas aby KOD uhonorował nagrodą PE.
        > Ale nie podają jak ta nagroda dla KODu fizycznie wygląda.
        Jeżeli KOD uratuje Rzeplińskiego przed aresztowaniem lub morderstwem politycznym to mogą liczyć na pokojowego Nobla :)
        • podskakiwacz E tam. KOD to kolos na glinianych nogach. 28.09.16, 14:32
          Nic KOD dzisiaj nie może.
          KOD tylko utwardza PIS w działaniach.
          PIS to ludzie z jajami i nic go nie przestraszy ani nie złamie.
          Totalna już wszystkie narzędzia uruchomiła a tu ni ch.ja, nic na PIS nie działa.
          Notowania PISu stabilne i to przy takich atakach na PIS.
          PIS tylko może przegrać wybory i wynik wyborów tylko na PIS może zadziałać a do wyborów jeszcze bardzo, bardzo daleko i do tego czasu lemingi bardzo dokładnie się wypalą.
          Tak więc porzućcie wszelkie nadzieje lemingi.
          Zachowajcie trochę swojej energii na przyszłe wybory.
          • sverir Re: E tam. KOD to kolos na glinianych nogach. 28.09.16, 14:35
            "PIS to ludzie z jajami i nic go nie przestraszy ani nie złamie"

Tego się właśnie należy obawiać. W pogoni do władzy nie złamie ich nawet spodziewany kryzys finansów publicznych.

A wszystko dzięki pelikanom, nie dzięki KOD.
            • podskakiwacz Pełna zgoda. 28.09.16, 14:42
              Ale przecież w OFE mamy jeszcze sporo kasy.
              A jeżeli Rząd potrzebuje kasy to może stamtąd czerpać.
              Tak zagadał onegdaj Nasz Bardzo Ukochany Trybunał Konstytucyjny.
              A więc głowa do góry nie nie martw się tyle na zapas.
    • superspec A Kaczyński nie dostał?:)n/t 28.09.16, 11:20

• indeed4 No, no. 28.09.16, 11:35
      europejska lewica pogłaskała po główce swoich ideowych kumpli z Polski - faktycznie sukces przeogromny.
      • ayran Re: No, no. 28.09.16, 11:43
        Lewica powiadacie? Poczytajcie może trochę, kto wchodzi w skład poszczególnych frakcji w PE. Nie sądzę, by wam to wiele pomogło w rozumieniu istoty przedmiotu, ale przynajmniej będziecie to mieli za sobą.
        • indeed4 Re: No, no. 28.09.16, 11:51
          Ano tak, gdzie ja mam głowę - każdy przecież wie, że w PE większość ma nie lewica, tylko prawica! Najmocniej przepraszam.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: No, no. 28.09.16, 11:54
            A według trolla indyka kto ma większość w PE?
            I każdy przecież wie od trolla indyka, że wyrok polskiego TK może być zaskarżony do Strasbourga.
            • wsk175 Re: No, no. 28.09.16, 12:01
              Kaczki z indykami sztamę trzymają.
        • tw_wielgus Re: No, no. 28.09.16, 12:24
          Zatem pragniesz mnie przekonać że Róża Maria Barbara Gräfin von Thun und Hohenstein (która była inicjatorką tej hucpy) jest osobą o skrajnie konserwatywnych poglądach?
          • religijnych.uczuc.obraza Re: No, no. 28.09.16, 12:26
            Moim zdaniem wymieniona przez ciebie osoba jest z prawicy ale nie ma skrajnie konserwatywnych poglądów.
            • tw_wielgus Re: No, no. 28.09.16, 12:46
              No to mamy rozbieżność opinii.
              mamprawowiedziec.pl/strona/polityk/30758_roza_gr%C3%A4fin-von-thun-und-hohenstein/poglady
              • religijnych.uczuc.obraza Re: No, no. 28.09.16, 12:51
                Czyli miałem rację, typowa prawicowa polska polityczka.
                • tw_wielgus Re: No, no. 28.09.16, 14:13
                  Do takich doszedłeś wniosków? Czyli już możemy zacząć Ci współczuć, bo tego chyba od nas oczekujesz?
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: No, no. 28.09.16, 14:16
                    A ty doszedłeś do odmiennych? To z powodu braków intelektualnych?
          • indeed4 Re: No, no. 28.09.16, 12:34
            Oczywiście! Nie mam co do tego żadnych, nawet najmniejszych wątpliwości.

"RÓŻA THUN (PO): LGBT TO WYRAZ CHRZEŚCIJAŃSKICH WARTOŚCI"
            • tw_wielgus Re: No, no. 28.09.16, 12:52
              No szczególnie....
              • indeed4 Re: No, no. 28.09.16, 13:07
                Zdaje się, że z niej taka konserwatystka (albo liberałka) jak z Michnika...
                • indeed4 Re: No, no. 28.09.16, 13:21
                  PS. Po wylogowaniu wpadły mi w oko wypociny wyszarzonych trolli - zaraz się okaże, że J. Kaczyński to lewica, bo zagłosował za projektem Komitetu "Ratujmy Kobiety".
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: No, no. 28.09.16, 13:26
                    Jak wiadomo to niewyszarzony troll indyk decyduje kto jest lewica a kto jest prawica.
                  • snajper55 Re: No, no. 28.09.16, 14:19
                    indeed4 napisał:

> PS. Po wylogowaniu wpadły mi w oko wypociny wyszarzonych trolli - zaraz się oka
                    > że, że J. Kaczyński to lewica, bo zagłosował za projektem Komitetu "Ratujmy Kob
                    > iety".

Kaczyński to lewica ponieważ jest zwolennikiem komunistycznej tezy o wyższości państwowego nad prywatnym, jest zwolennikiem programów socjalnych typu 500+ dających ryby zamiast wędki no i stara się zrealizować zasadę każdemu według potrzeb (Misiewicze mają duuuże potrzeby).

S.
                • tw_wielgus Re: No, no. 28.09.16, 13:32
                  Konfidentka -tak. Konserwatystka - nie. Taką mam opinię w kwestii litery "k".
          • sverir Re: No, no. 28.09.16, 14:27
            Jeżeli inicjator jest lewakiem, to popierający go konserwatysta staje się lewakiem z automatu?
        • sverir Re: No, no. 28.09.16, 14:30
          Chciałbym zwrócić delikatnie uwagę, że choć nagroda PE, to nie PE ją przyznaje.
          • tw_wielgus Re: No, no. 28.09.16, 14:40
            Pragnę zwrócić Twoją uwagę na tytuł w Wyborczej:
            "Prestiżowa nagroda dla KOD od europarlamentu"
            Oraz na zdjęcie "Chrystusa demokracji" w koszulce "I love Bolek"
            bi.gazeta.pl/im/12/a0/13/z20579602Q,Mateusz-Kijowski.jpg
            • podskakiwacz Dobre. 28.09.16, 14:45
              Kijowski miłośnik byłych TW Bezpieki.
              Ale jakoś wcale mnie to nie zaskakuje.
            • sverir Re: No, no. 28.09.16, 14:48
              Dziękuję za zwrócenie mi uwagi, niemniej tytuły Wyborczej nie tworzą jeszcze rzeczywistości.
              • tw_wielgus Re: No, no. 28.09.16, 14:56
                Ależ tworzą. Rzeczywistość równoległą przeznaczoną dla szczególnej grupy fanów, którym w głowie zamieszano jak łyżeczką w kisielu.

Przeczytaj post ertego ( poniżej), on najlepiej oddaje to, co mam na myśli.
                Co dziwne on pewnie nawet wierzy w to co pisz,e a pisze na podstawie ścinków z GW, które w uroczy sposób sterczą mu z obu małżowin usznych.
    • kosel_maruvi Re: Wielki,wprost historyczny sukces KOD i Kijows 28.09.16, 12:01
      A kto sie tym podnieca poza czekajacym na lewizne ?
      • indeed4 Słyszałem, że KOD ma się spotkać 28.09.16, 12:26
        z innym nagrodzonym tzn. "Funduszem Lokalnym Masywu Śnieżnika" - mają razem świętować historyczne, wielkie zwycięstwo.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Słyszałem, że KOD ma się spotkać 28.09.16, 12:30
          Mają się spotkać z Polską Federacją Ruchów na Rzecz Obrony Życia, czy jakoś tak. Czyli innym nagrodzonym przez europejską lewicę.
    • indeed4 Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 12:06

pl.wikipedia.org/wiki/Europejska_Nagroda_Obywatelska#2016.5B8.5D

Rany koguta, ależ "elitarne" wyróżnienie...
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 12:11
        Zgadzam się, jest tam np. coś tak śmiesznego jak Polska Federacja Ruchów Obrony Życia.
      • indeed4 Kapituła 28.09.16, 12:14

Członków Kapituły Europejskiej Nagrody Obywatelskiej mianuje Prezydium Parlamentu Europejskiego.

Kanclerz – Przewodniczący Parlamentu Europejskiego
        czterej wiceprzewodniczący Parlamentu Europejskiego
        dwaj byli przewodniczący Parlamentu Europejskiego
        dwie powszechnie znane osobistości.

Normalnie sama prawica, hehe...
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Kapituła 28.09.16, 12:17
          A kto tam jest z lewicy, trollu indyk?
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Kapituła 28.09.16, 12:20
          Sama lewica europejska, zwłaszcza Richard Czarnetzky.
      • tw_wielgus Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 12:50
        Opera per la Gioventù „Giorgio La Pira”...:)))
        Oraz KOD.
        Czyli docenili balecik w wykonaniu Giertycha.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 12:52
          A wcześniej Polska Federacja Ruchów na Rzecz Obrony Życia.
          • tw_wielgus Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 13:39
            Chodzi Tobie o to zjawiskowe stowarzyszenie?
            "Federação de Associações de Juventude dos Açores"
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 14:18
              Nie, w 2012 r. europejskie lewactwo dało nagrodę
              pl.wikipedia.org/wiki/Polska_Federacja_Ruch%C3%B3w_Obrony_%C5%BBycia
              W linku trola i kapusty indyka to było.
              • tw_wielgus Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 14:43
                Coś kłamiesz nieumyślnie lub umyślnie palisz głupa.
                A Trzeba Ci wiedzieć, że palenia głupa może spotkać się z doniesieniem do prokuratury jeżeli będziesz czynił to we Wrocławiu.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 14:54
                  Podaj konkretnie gdzie kłamię.
                  • tw_wielgus Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 14:57
                    Tu!
                    A teraz zapytaj kiedy...
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 15:01
                      Tam nie. Więc musi być gdzie indziej.
        • indeed4 Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 13:04
          Też to czytam i mam ubaw ;-)))
          • tw_wielgus Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 13:41
            W Wyborczej wprost puchną z dumy:
            "Prestiżowa nagroda dla KOD od europarlamentu. Uzasadnienie może napawać dumą protestujących"

Uzasadnienie napisała: Rossa von...
            • indeed4 Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 13:45
              Lemingi nie łykną? ;-) Łykną, łącznie z tymi od Zandberga...
              • tw_wielgus Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 14:15
                Łykną i to bez popijania. Tak jest siłą autorytetu GW.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 14:20
              Tu też puchli z dumy z tego powodu:
              www.opactwo.eu/index.php/zwiedzanie/19-sanktuarium-matki-boej-askawej/pro-life/274-polska-federacja-ruchow-obrony-ycia-wyroniona
              • tw_wielgus Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 14:47
                Nooooo, cały Krzeszów w diecezji legnickiej...

Wyróżniona ich za:
                "Polskich obrońców życia doceniono za promowanie w swojej działalności zasad zawartych w traktatach europejskich: szacunku i ochrony godności ludzkiej, prawa do życia, prawa do zawarcia małżeństwa i założenia rodziny, ochrony prawnej, ekonomicznej i społecznej rodziny."
                A to nie są wartości europejskie. Przynajmniej w 2016 już nie są.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 14:53
                  To są w dalszym ciągu wartości europejskie. I może KOD dostał tę nagrodę za to samo. Nie znam niestety uzasadnienia.
                  • tw_wielgus Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 15:01
                    Nie! Wartości europejskie to:
                    1) Donoszenie na własną ojczyznę.
                    2) Używanie sobie na samicach bez ponoszenia konsekwencji (kłusownictwo seksualne).
                    3) Niepłacenie alimentów
                    4) Podskakiwanie na ulicy w rytm anty pedalskiej przyśpiewki.
                    5) Prowokowanie patriotów.
                    I inne bezeceństwa których w tej chwili nie mam czasu wymieniać.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 15:07
                      Nie, wartości europejskie to to co było w moim linku.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 15:09
                      Poza tym też nie popieram prowokowania patriotów przez onrowców i inne krótko obstrzyżone bydło w pedalskich glanach, uprawiające kłusownictwo seksualne na samicach.
            • sverir Re: Wszyscy laureaci edycji 2016: 28.09.16, 14:44
              Ostrożnie, bo z rozpędu dostaną Nagrodę Sacharowa.
    • taniarada Do przodu Polsko 28.09.16, 12:57
      Ktoś policzył już kodowców ? 5mln maszerowało ,czy 2 tysiące? W poniedziałek maszerują wku...one baby.Samo zdrowie.
    • soviethombre To KOD zbuduje Ci panstwo duńsko-szwedzkie u nas? 28.09.16, 12:58
      Brawo i odwagi miglańsie!

Nie potrafiłeś wymienić podstawowych cech "lewicy na którą czekasz" a teraz rozpropagowujesz polityczny kontekst KOD-u czyli ruchu, któremu przewodzą Michniki i inni przeciwnicy nurtu "Niepodległowościowego" w KOR-ze ?
    • xystos Re: Wielki,wprost historyczny sukces KOD i Kijows 28.09.16, 14:12
      mamy rozumieć że KOD zaplacił
      zaległe alimenty Pana Kijowskiego?

dobrzy ludzie są wśod nas
    • erte2 Re: Wielki,wprost historyczny sukces KOD i Kijows 28.09.16, 14:37
      czekam.na.lewice
      żuczku, mam swoje lata, ale pamięć mi jeszcze dopisuje.I doskonale pamiętam początki opozycji demokratycznej w PRL-u - ROPCiO, KPN, Ruch Młodej Polski, WZZ no i oczywiście KOR.
      I równie doskonale pamiętam zmasowane ataki z różnych stron zarówno na te organizacje, jaki i personalne na poszczególnych ludzi. Przysłowiowe juz "48", "nieznani sprawcy", głuche telefony, kłamstwa i paszkwile w prasie, radio i telewizji. I oczywiście głównymi "adresatami" tych ataków byli KOR-owcy, a przede wszystkim Kuroń* i Michnik.
      A z drugiej strony atmosferę ogólnej wobec nich życzliwości, ale też powszechne głosy "to nie ma szans", "walka z wiatrakami", "komuna jest za silna" itd.
      Dzisiaj mamy podobnie - zmasowany atak bolszewików na KOD, Kijowskiego, Rzeplińskiego a nawet Halinę Mikołajską naszych czasów czyli Krystynę Jandę (oraz, oczywiście stały punkt programu zarówno tamtych jak i dzisiejszych ziemkiewiczów czyli nienawiść do Adama Michnika) - na razie jeszcze bez przemocy i terroru, ale wszystko przed nami, A retoryka i "poetyka" opluwaczy jako żywo przypomina mi tę sprzed lat. A więc nihil novi; czasem mam wrażenie deja vu.
      Ale pomimo tego całego "to się nie uda" - udało się! I głęboko wierzę że tym razem uda się też.

*Pamiętam nawet absolutne kuriozum kiedy to (w latach '80!) Kuroniowi wytykano.... przynależność do PZPR!
      • podskakiwacz To już zaczynacie się napie...ć miedzy sobą???? 28.09.16, 14:49
        "Dzisiaj mamy podobnie - zmasowany atak bolszewików na KOD, Kijowskiego, Rzeplińskiego a nawet Halinę Mikołajską naszych czasów czyli Krystynę Jandę (oraz, oczywiście stały punkt programu zarówno tamtych jak i dzisiejszych ziemkiewiczów czyli nienawiść do Adama Michnika)"
        • erte2 Re: To już zaczynacie się napie...ć miedzy sobą?? 28.09.16, 15:02
          podskakiwacz
          Nie zrozumiałeś żuczku (zreszta trudni się dziwić) więc bez niedomówień i aluzji tylko łopatologicznie: zarówno ty, jak i cały pis (na czele z najważniejszym waszym kurduplem) macie komuszą, bolszewicką mentalność i komusze, bolszewickie metody działania. Jesteście przesiąknięci komuną i bolszewizmem do szpiku kości i jest to nieuleczalne. Jdynym wyjściem jest wyrwanie was jak agresywne chwasty z grządki, wyplenienie do ostatniego korzonka i nasienia. A gdyby mimo wszystko coś się próbowało odrodzić to zawsze w odwodzie pozostaje Randap.
      • czekam.na.lewice Re: Wielki,wprost historyczny sukces KOD i Kijows 28.09.16, 15:35
        erte2 napisał:

> czekam.na.lewice
        > żuczku, mam swoje lata, ale pamięć mi jeszcze dopisuje.I doskonale pamiętam poc
        > zątki opozycji demokratycznej w PRL-u - ROPCiO, KPN, Ruch Młodej Polski, WZZ no
        > i oczywiście KOR.
        > I równie doskonale pamiętam zmasowane ataki z różnych stron zarówno na te organ
        > izacje, jaki i personalne na poszczególnych ludzi. Przysłowiowe juz "48", "niez
        > nani sprawcy", głuche telefony, kłamstwa i paszkwile w prasie, radio i telewizj
        > i. I oczywiście głównymi "adresatami" tych ataków byli KOR-owcy, a przede wszys
        > tkim Kuroń* i Michnik.
        > A z drugiej strony atmosferę ogólnej wobec nich życzliwości, ale też powszechne
        > głosy "to nie ma szans", "walka z wiatrakami", "komuna jest za silna" itd.
        > Dzisiaj mamy podobnie - zmasowany atak bolszewików na KOD, Kijowskiego, Rzepliń
        > skiego
        A retoryka i "poetyka" opluwaczy jako żywo przypomina m
        > i tę sprzed lat. A więc nihil novi; czasem mam wrażenie deja vu.
        Ja też pamiętam. Spróbuj jednak w jednym dwóch zdaniach napisać co chciałeś przekazać publiczności ?
        Jak podtrzymuję, że KOR bronił pokrzywdzonych i bezbronnych a KOd tlustych i wypasionych aparatczyków.
        Gdyby oceniać podobieństwo KOR do KOD ( bzdura! ) , że są zniesławiani i kłamliwie oskarżani to PiS też jest podobny do KOR :)..a retoryka zwolennikow KOD na tym forum jako żywo przypomina tamte UBeckie prowokacje i plotki zniesławiające ;)
        Możesz wiele pamiętać z tamtych czasów ale mieć pusty łeb ( żuczku) i niewiele rozumieć.
        • sverir Re: Wielki,wprost historyczny sukces KOD i Kijows 28.09.16, 15:38
          "a KOd tlustych i wypasionych aparatczyków"

Na razie broni tłustych i wypasionych aparatczyków. Gdy narzędzia dostanie szaleniec, może zacząć je wykorzystywać przeciw innym. Wtedy będzie można zająć się narzędziami, czy może jednak warto zawczasu zadbać o to?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka