Dodaj do ulubionych

Wyjaśnijcie mi proszę jak to jest

21.10.16, 12:52
że Prezydent Hanna Gronkiewicz Waltz na stanowisko wiceprezydenta powołała gościa, którego rodzina miała kontakty ze znaną prawnicza mafię, która to pomagała odzyskać "rodzinną" działkę, czy teraz w tej sprawie nastąpi nadzwyczajne przyspieszenie?

Hania znowu będzie na konferencji prasowej robić z siebie idiotkę?

"Witold Pahl, obejmując stanowisko stwierdził, że to dalecy krewni, zaprzeczając jakoby reprezentowała ich kancelaria Roberta Nowaczyka - mecenasa, który dokonywał zwrotu słynnej działki Chmielna 70 na rzecz swojej siostry (grunt przy Pałacu Kultury wart 160 mln).
Jak donosi, "SE" stwierdzenie nie jest prawdą, ponieważ to właśnie Nowaczyk był pełnomocnikiem kuzynów wiceprezydenta w postępowaniu zwrotnym przed prezydentem stolicy. Rodzina Witolda Pahla, spotkała się z odmową oddania w użytkowanie wieczyste części gruntu nieruchomości położonej w Warszawie przy ul. Różanej."

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raporty/raport-afera-reprywatyzacyjna-w-warszawie/aktualnosci/news-se-reprywatyzacyjne-klamstwo-wiceprezydenta,nId,2294141#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrom
Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Wyjaśnijcie mi proszę jak to jest 21.10.16, 12:57
      Po prostu suweren wybierając ją w 2006, 2010 i 2014 r. dał jej do tego upoważnienie a ci którzy na to narzekają są powyborczymi frustratami i atakują ją w ramach kampanii wyborczej.
      • pies_na_czarnych Re: Wyjaśnijcie mi proszę jak to jest 21.10.16, 12:58
        religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Po prostu suweren wybierając ją w 2006, 2010 i 2014 r. dał jej do tego upoważni
        > enie a ci którzy na to narzekają są powyborczymi frustratami i atakują ją w ram
        > ach kampanii wyborczej.
        >

:))))))
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Wyjaśnijcie mi proszę jak to jest 21.10.16, 13:01
          Zapomniałem napisać że atakują ją oderwani od koryta.
        • tw_wielgus Re: Wyjaśnijcie mi proszę jak to jest 21.10.16, 13:09
          Forst Gamp mawiał: "poznasz głupiego po śmiechu jego..."
          • belphegor-pisu Re: Wyjaśnijcie mi proszę jak to jest 21.10.16, 13:25
            W angeliskim to jesteś orzeł. Gamp orzeł.
      • tw_wielgus Re: Wyjaśnijcie mi proszę jak to jest 21.10.16, 13:07
        Suweren wybrał pana Phala..?! Kontynuuj proszę tą ciekawą konstatację.
        Do tej pory byłem przekonany, że zesłał go do Warszawy Schetyna, żeby objął stanowisko komisarza i męskim ramieniem służył słaniającej się - po ciosach pisowskiej partyzantki miejskiej/ pod wodzą Śpiewaka/ - HGW.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Wyjaśnijcie mi proszę jak to jest 21.10.16, 13:15
          Nie, suweren wybrał panią HGW (patriotkę, bo kupowała tramwaje w Pesie chociaż mogła je kupować za granicą) a ta wybrała sobie pana Pahla. Reszta jest kwikiem oderwanych od koryta frustratów powyborczych w trakcie kolejnej kampanii wyborczej.
    • czekam.na.lewice Re: Wyjaśnijcie mi proszę jak to jest 21.10.16, 13:03
      Kłamstwo, strach.
    • ayran poniewaz nie mogę dotrzeć do oryginału.... 21.10.16, 13:15
      .... tej rewelacji na stronie SE

www.se.pl/

więc poproszę o wyjaśnienie, o co w aferze Pahla chodzi:

> "Witold Pahl, obejmując stanowisko stwierdził, że to dalecy krewni, zaprzeczają
      > c jakoby reprezentowała ich kancelaria Roberta Nowaczyka - mecenasa, który doko
      > nywał zwrotu słynnej działki Chmielna 70 na rzecz swojej siostry (grunt przy Pa
      > łacu Kultury wart 160 mln).

> Jak donosi, "SE" stwierdzenie nie jest prawdą, ponieważ to właśnie Nowaczyk był
      > pełnomocnikiem kuzynów wiceprezydenta w postępowaniu zwrotnym przed prezydente
      > m stolicy.

Które stwierdzenie nie jest prawdą? Że to dalecy krewni (bo są bliscy)? Że Nowaczyk (on czy jego kancelaria, swoją drogą?) reprezentował jego (dalekich bądź bliskich) krewnych?

Pytania do wyjasneinia:
      1.) Krewni Pahla czy nie?
      2.) Jeśli krewni - to bliscy czy dalecy?
      3.) Byli reprezentowani przez Kancelarię Nowaczyka (bądź jego osobiście), czy nie?
      4.) To, że przegrali sprawę, chyba nie budzi wątpliwości (Rodzina Witolda Pahla, spotkała się z odmową oddania w użytkowanie wieczyste części gruntu nieruchomości położonej w Warszawie przy ul. Różanej) - czyli jaka jest teza? Pahl został powołany, żeby odwrócić losy tej uprzednio przegranej sprawy?
      • ayran PS. 21.10.16, 13:30
        udało mi się dotrzeć do artykułu w Superexpressie:

superbiz.se.pl/opinie-biz/wiceprezydent-klamal-w-sprawie-reprywatyzacji_908033.html
        I co tam mamy?

Otóż pan wiceprezydent minął się z prawda dramatycznie. Największe kłamstwo dotyczyło mecenasa Nowaczyka: ten adwokat reprezentował rodzinę Palów ! Mamy dokumenty, które pokazują, że słynny adwokat był pełnomocnikiem kuzynów wiceprezydenta w postępowaniu zwrotowym przed prezydentem miasta Warszawa.

Jak rozumiem, mecenas Nowaczyk reprezentował rodzinę jakich Palów, którzy - z racji (trzeba przyznać) sporego podobieństwa nazwisk, są krewnymi wiceprezydenta Pahla.

Poniżej mamy nawet wyjaśnienie:

Wydawało się, że Witold Pahl ceni wielkim szacunkiem warszawska część, a łączy go inna więź, niż nazwisko – zwłaszcza że siedem dekad temu warszawiacy zmienili nazwisko w na Pal, pozbywając się „h".

Czy ktoś byłby łaskaw wyjaśnić, o co chodzi w tym zdaniu?

Swoje interesy, kancelarię prawną i biuro handlowe, prowadzone w Gorzowie Wielkopolskim, nazwał „Dobrolin". Tak się nazywała fabryka w Warszawie, prowadzona przez ... rodzinę Pahlów/Palów, która produkowała popularną w międzywojniu wśród warszawiaków pastę do butów. Fabryka została po wojnie znacjonalizowana, teraz to osiedle. Rodzina ma roszczenia do innych nieruchomości

A jaka teza stoi za powyższym akapitem?
        • sverir Re: PS. 21.10.16, 13:43
          "A jaka teza stoi za powyższym akapitem?"

Chodzi o wykazanie, że Witold Pahl jest spokrewniony z rodzina Palów.
      • czekam.na.lewice Re: poniewaz nie mogę dotrzeć do oryginału.... 21.10.16, 13:33
        ayran napisał:

> Które stwierdzenie nie jest prawdą? Że to dalecy krewni (bo są bliscy)? Że Nowa
        > czyk (on czy jego kancelaria, swoją drogą?) reprezentował jego (dalekich bądź b
        > liskich) krewnych?
        >
        > Pytania do wyjasneinia:
        > 1.) Krewni Pahla czy nie?
        > 2.) Jeśli krewni - to bliscy czy dalecy?
        > 3.) Byli reprezentowani przez Kancelarię Nowaczyka (bądź jego osobiście), czy n
        > ie?
        > 4.) To, że przegrali sprawę, chyba nie budzi wątpliwości (Rodzina Witolda Pa
        > hla, spotkała się z odmową oddania w użytkowanie wieczyste części gruntu nieruc
        > homości położonej w Warszawie przy ul. Różanej)
        - czyli jaka jest teza? Pah
        > l został powołany, żeby odwrócić losy tej uprzednio przegranej sprawy?
        Jak bardzo mógłbym obśmiać Twoje wątpliwości i pytania....gdybym miał Twój charakter:)
    • sverir Re: Wyjaśnijcie mi proszę jak to jest 21.10.16, 13:16
      "Rodzina Witolda Pahla, spotkała się z odmową(...)"

To dobrze o rodzinie Witolda Pahla świadczy.
      • tw_wielgus Re: Wyjaśnijcie mi proszę jak to jest 21.10.16, 13:20
        Spokojnie, spokojnie.... Jeszcze pewnie do finału tej sprawy daleko...
        • belphegor-pisu Re: Wyjaśnijcie mi proszę jak to jest 21.10.16, 13:23
          Czujesz PiSmo nosem?
    • belphegor-pisu Re: Wyjaśnijcie mi proszę jak to jest 21.10.16, 13:23
      Przy tobie 3671 bajtowy bohatyrze to wszyscy są idioci. Mógłbym prosić o tygodniowy wykaz tekstuf do przeczytania?
    • roziwotkon A tam. Czepiasz się tylko. 21.10.16, 13:38
      Przecież ona w swoim otoczeniu nie znajdzie przecież nikogo kto nie byłby umoczony w te sprawy.
      Nie rozumiesz tego???????!!!!!!!!!!!
      Przecież to logiczne jest.
      Nie wymagaj od ludzi rzeczy niemożliwych do zrealizowania.
      Bardzo życzliwie ci radzę.
    • m.c.hrabia Re: Wyjaśnijcie mi proszę jak to jest 21.10.16, 13:42
      prezes jadł fasolę ,
      towarzysza wywaliło (wy-pierdziało) z dziupli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka