Dodaj do ulubionych

Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem?

09.12.16, 15:24
W sejmie odbywały się burzliwe debaty nad zmianami w prawie oświatowym i w prawie o zgromadzeniach. Wybuchła afera z Piotrowiczem. Ważą się losy Tuska - poprzeć czy nie poprzeć jego ponowny wybór na Przewodniczącego PE, a może lepiej przeczołgać przed komisją Wassermanówny. Ekshumacje smoleńskie trwają i z jednej z nich wynika, że prawdopodobnie pomylono trumny. Nad Polską latają ruskie drony. Obywatele RP chcą storpedować najbliższą miesięcznicę. KOD organizuje manifestacje w rocznicę stanu wojennego.

Gdzie jest tow. I sekretarz? Czemu milczy jak zaklęty? Chodzą słuchy, że jest chory.
Suweren domaga się komunikatu o stanie zdrowia tow. I sekretarza!
Suweren obawia się, że tow. I sekretarz został ubezwłasnowolniony przez jego własnych pretorianów! :(
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 09.12.16, 15:27
      Chyba wybrał się na spotkanie z Orbanem.
      • ave.duce Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 09.12.16, 16:22
        13 grudnia - debata o Polsce w Parlamencie Europejskim ;)
        • iza.bella.iza Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 09.12.16, 17:00
          I kryterium uliczne w PRL-bis ;)
        • buldog2 Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 09.12.16, 17:43
          PiS wyraził oburzenie, na co mu odpowiedziano, że to przypadek.
          Może to zadziałał Jan Paweł II, może też Ręka samej Opatrzności.
          --
          Sztandar PiS dumnie powiewa - xyz_xyz1
      • x2468 Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 10.12.16, 10:59
        Padł z obżarstwa?
    • j-k Teskno ci za PRLem - czy jak ? 09.12.16, 15:36
      ze domagasz sie wystapienia przed kamerami TiVi I Sekretarza i zajecia publicznie przez niego jedynie slusznego stanowiska ?
      • sverir Re: Teskno ci za PRLem - czy jak ? 09.12.16, 15:45
        Przecież nawet Amerykanie wiedzą, że to on tak naprawdę rządzi krajem. Jak występuje premier albo prezydent to nie wiadomo, czy mówią we własnym imieniu, czy w imieniu Pana Prezesa. Wystąpienie osobiste rozwiałoby wątpliwości.
        • j-k dziecinada i brak wiedzy historycznej. 09.12.16, 16:42
          Marszalek Pilsudski po 1926 tez nie sprawowal zadnej formalnej Wladzy.

ale kazdy Idiota wiedzial, ze gdy wystepowal Prezydent, lub Premier

- mowili to - co podyktowal im Marszalek.

dzieckiem/politycznym/ jestes - czy tylko udajesz ?
          • sverir Re: dziecinada i brak wiedzy historycznej. 10.12.16, 18:37
            I dlatego po 1926 czekano na wystąpienie Marszałka, a nie Prezydenta lub Premiera, dziecko.
        • snajper55 Re: Teskno ci za PRLem - czy jak ? 09.12.16, 17:45
          sverir napisał:

> Jak występuje premier albo prezydent to nie wiadomo, czy mówią we własnym imieniu, czy
          > w imieniu Pana Prezesa.

Jak to nie wiadomo, skoro wiadomo?

S.
      • iza.bella.iza PRL-bis czyli rząd PiS już jest. n/t 09.12.16, 16:08

• j-k II.RP - bis , dziecie... 09.12.16, 16:44
          PRL nie byla niepodlegla.

Kaczynski (podobnie jak w II. RP Marszalek Pilsudski) do nikogo dzwonic nie musi.
          • iza.bella.iza Masz całusa, dziadku:) Za dowcip miesiąca n/t 09.12.16, 16:57

• j-k ciociu, siegnij ty do podrecznikow historii 09.12.16, 17:03
              a o caluski to ev. poprosze na priv.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
              • iza.bella.iza Zdecyduj się, dziadku:) 09.12.16, 17:09
                1. Raz mówisz mi dziecię, raz ciociu - skleroza czy co?
                2. Całuski nie były ode mnie.
                3. Piłsudski w ostatnich miesiącach życia cierpiał na raka i nie miał wtedy już na nic wpływu.

EOT
                • j-k Nadal Zdecyduj się, ciociu... 09.12.16, 17:48
                  iza.bella.iza napisała:

> 1. Raz mówisz mi dziecię, raz ciociu

- ciociu, po pocalunkach bede ci mowil: dziecie:

> 3. Piłsudski w ostatnich miesiącach życia cierpiał na raka i nie miał wtedy już
                  > na nic wpływu.

belkot a-historyczny.
                  na miesiac przed smiercia sprawdzal tekst Konstytucji Kwietniowej 1935, ktorej byl autorem.
                  • iza.bella.iza Dziadku, drogi dziadku... 09.12.16, 18:02
                    Przepraszam, że wklejam link do artykułu z GW, ale jest pod nim bibliografia i możesz sam z niej skorzystać.

Korzystałem z: "Józef Piłsudski 1867-1935" Andrzeja Garlickiego, "Dziennik adiutanta Marszałka Józefa Piłsudskiego" Aleksandra Hrynkiewicza, "Pamiętnik Marszałka Józefa Piłsudskiego" Mieczysława Lepeckiego, artykułu o testamencie J. Piłsudskiego opublikowanego w paryskiej "Kulturze" z maja 1950 r.

wyborcza.pl/alehistoria/1,121681,17880920,Ostatnie_miesiace_Jozefa_Pilsudskiego.html
                    • j-k ciociu, nie masz co wklejac. 10.12.16, 06:17
                      gdyz dostatecznie dobrze znane jest, ze az do kwietnia 1935, do uchwalenia Konstytucji Kwietniowej - ktorej byl "promotorem" dokladnie sledzil tok prac nad nia.

PS. jak z naszym malym sexikiem , ciociu?
                      • yoma Re: ciociu, nie masz co wklejac. 10.12.16, 11:09
                        Poszukaj na Kobiecie, obrotowy :)
                        • obrotowy Re: ciociu, nie masz co wklejac. 10.12.16, 19:01
                          yoma napisała:
                          > Poszukaj na Kobiecie...

na Kobiecie sie nie szuka.
                          - na Kobiecie sie obmacuje juz wczesniej wyszukane i te obrotowe.

a co do Marszalka Pilsudskiego i Konstytucji Kwietniowej, ktora sam podyktowal i procesem
                          jej kodyfikacji do konca sterowal.:
                          dzieje.pl/aktualnosci/konstytucja-kwietniowa-1935-r
      • snajper55 Re: Teskno ci za PRLem - czy jak ? 09.12.16, 17:41
        j-k napisał:

> ze domagasz sie wystapienia przed kamerami TiVi I Sekretarza

I to z aktualną gazetą w ręku.

S.
      • x2468 Re: Teskno ci za PRLem - czy jak ? 10.12.16, 11:15
        Raczej orędzia do pisiactwa bo wyglądają na oszołomionych i zagubionych.
    • wagonetka Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 09.12.16, 15:38
      rządzi, rządzi, ale doskonale wie, że wybory wygrał również dzięki temu, ze się nie pokazywał, że udawał jakoby go nie było :-)
      • iza.bella.iza Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 09.12.16, 16:15
        A ja wcale nie jestem o tym przekonana. Kaczyński publicznie widziany był po raz ostatni na ponownym pochówku swego brata. Ponoć bardzo to przeżył - świadkowie twierdzili, że modlił się i płakał. Może przypłacił ten stres zawałem lub udarem?

A może tow. Antonow szachuje go teczką, którą zabrał z archiwum w 1990 roku? Kaczyński kazał spuścić Misiewicza, a on wraca do gry.

A może jedno i drugie?
        • wagonetka Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 09.12.16, 16:26
          a w sejmie go nie ma? na posiedzeniach?
          • iza.bella.iza Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 09.12.16, 16:58
            Ja go nie zauważyłam, ale rzadko oglądam transmisję.
        • szwampuch58 Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 09.12.16, 16:31
          hmmm,wyrzuty sumienia coraz wieksze?
        • snajper55 Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 09.12.16, 17:49
          iza.bella.iza napisała:

> A ja wcale nie jestem o tym przekonana. Kaczyński publicznie widziany był po ra
          > z ostatni na ponownym pochówku swego brata.

Może nie tego co trzeba pochowali? W końcu oni tacy podobni... A teraz nie wiedzą co zrobić. Albo im taki milczący Prezes odpowiada?

S.
    • mazala1 Kaczyński oddał kierowanie PiS-em w ręce 09.12.16, 16:27
      doskonałego mówcy i wytrawnego polityka, którego niezależność myśli, uczciwość polityczna jest ogólnie znana nie tylko w Polsce , ale na całym Świecie. Nie wymieniam nazwiska Jego bo wszyscy aktywni funkcjonariusze fk doskonale je znają.
      • szwampuch58 Re: Kaczyński oddał kierowanie PiS-em w ręce 09.12.16, 16:32
        o wszechswiecie nic nie wspomniales ,kartofel
      • soviethombre Re: Kaczyński oddał kierowanie PiS-em w ręce 09.12.16, 16:46
        Chyba domyślam się o kogo chodzi
        • iza.bella.iza Maniuś, nie gadaj sam ze sobą w moim wątku! n/t 09.12.16, 16:59

• buldog2 Re: Kaczyński oddał kierowanie PiS-em w ręce 09.12.16, 17:31
          A ja chciałbym dowiedzieć się, co myśli o tym Scarhart. I gospodin Dugin.
        • mazala1 Re: Kaczyński oddał kierowanie PiS-em w ręce 09.12.16, 17:48
          Eee tam. Każdy tak powiedzieć może.
          • ave.duce Re: Kaczyński oddał kierowanie PiS-em w ręce 09.12.16, 18:42
            Aż tak źle? Wyrazy współczucia, Homosiu/Mazalo :(
      • x2468 Re: Kaczyński oddał kierowanie PiS-em w ręce 10.12.16, 11:29
        Nich zgadnę. Kur..skiego?
        • buldog2 Re: Kaczyński oddał kierowanie PiS-em w ręce 10.12.16, 13:22
          To możliwe. Hofman służy do innych celów. Uniwersalny żołnierz, znaczy, członek, PiS.

--
    • pkt4a Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 09.12.16, 17:40
      może w areszcie domowym obrona terytorialna jego trzyma ?
      czekam kiedy na Zoliborzu na utwardzonej ziemi staną naprzeciw siebie ci z obrony terytorialnej z emerytami z Grom

--
      apostazja.info
      • iza.bella.iza Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 09.12.16, 18:05
        Czy na tym forum już o niczym nie można porozmawiać na poważnie?
        Ja naprawdę mam wrażenie, że tow. Antonow przejął partię i ubezwłasnowolnił tow. Jara.
        • buldog2 Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 09.12.16, 18:23
          Mocno wątpliwe. Byłyby jakieś oznaki, w zniknięciach, mianowaniach, nie sama obrona eunuchów Antona.

--
    • buldog2 Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 09.12.16, 18:35
      Ja myślę, że prezes ma, bądź zaczyna mieć świadomość, że mu się rozłazi.
      Jeszcze poparcie jest, ale widać już kiepskie perspektywy. Opozycję PO udało się zneutralizować jej własnymi poczynaniami, ale nie udało się ani zdobyć miłości narodu, ani uznania na świecie (poza Białorusią, Węgrami, Rosją, Koreą Płn., Mongolią, Zimbabwe, Górną Woltą i Ukrainą).

W Unii Europejskiej jest już wyrzutkiem, razem z maskotkami - PiS-"prezydentem" i PIS-"premierem" (zostaje Unia Euroazjatycka, ku której konsekwentnie podąża).

Rośnie opozycja pozaparlamentarna, na którą trudno skręcić bat i ją okładać, bo to jak chłostanie oceanu przez pewnego innego Naczelnika Państwa.

Całkiem niedawno, w ostatnich dniach nastąpiła zmiana. Rozpoczęła się strategiczna defensywa PiS, w sercach i umysłach ludzi. Oddzielny wątek.

--
      • wariant_b Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 09.12.16, 21:30
        > Ja myślę, że prezes ma, bądź zaczyna mieć świadomość, że mu się rozłazi.

No to niebawem zacznie się odstrzał winnych.
      • x2468 Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 10.12.16, 11:39
        Rozpoczął się kolejny etap przejmowania aktywów Skarbu Państwa. Np. mianowany przez pis prezes dyletant Rafinerii Gdańskiej zwolnił wszystkich swoich zastępców i zatrudnił dyletantów z pis ci z kolei zwalniają tych niżej stojących w hierarchii zawodowej. Dzisiaj już nikt nad tym nie panuje, to musi pierdyknąć.
        • buldog2 Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 10.12.16, 13:18
          Dopiero teraz? Myślałem, że wszystkie spółki energetyczne poszły na pierwszy ogień. Znaczy, oni są tak porozpieprzani, że po roki połapali sie, że można lody skręcić. Albo zajęci byli poważniejszymi sprawkami. W każdym razie gospodarka pierdyknie, pierwsze skutki sabotażu PiS widoczne gołym okiem.

--
    • iza.bella.iza Znalazł się!!!! Huurrraaaa! 09.12.16, 22:26
      Żywy i rumiany jak pączek w maśle. Wychodzi więc na to, że jednak pretorianie go ubezwłasnowolnili.

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/spotkanie-jaroslawa-kaczynskiego-i-viktora-orbana-w-krakowie,698522.html
      • taniarada Re: Znalazł się!!!! Huurrraaaa! 09.12.16, 22:45
        iza.bella.iza napisała:

> Żywy i rumiany jak pączek w maśle. Wychodzi więc na to, że jednak pretor
        Tak myślałem ty baba z jajami jesteś.Podziw mnie nie opuszcza .Lol.
        • iza.bella.iza Zmarnowałaś okazję... 09.12.16, 23:00
          ... by siedzieć cicho i nie podbijać mojego wątku :P
      • marta596 Re: Znalazł się!!!! Huurrraaaa! 10.12.16, 00:08
        A czemuż to, Viktorek tak pośpiesznie wyszedł ze spotkania, po czym zawrócił do kurdupla, aby wspólnie, jak siem należało wyjść i pożegnać siem w świetle kamer, podając sobie prawice? I oba oblicza jakieś takie niezbyt zadowolnione? ;)
        • iza.bella.iza Re: Znalazł się!!!! Huurrraaaa! 10.12.16, 01:29
          No, właśnie sieM zastanwiaM nad tą dziwną marsztrudą ;)
          • yoma Re: Znalazł się!!!! Huurrraaaa! 10.12.16, 11:13
            Ceny w knajpie Pod Nosem

www.kanonicza22.com/index.php/restauracja/menu

a im, rrurrwa, przeszkadzały ośmiorniczki po 28 zł kilo :D
    • taniarada Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 09.12.16, 23:48
      Gość coś robi dla Polski.Dziś premier Orban wraz z prezesem Prawa i Sprawiedliwości Jarosławem Kaczyńskim wybrał się na Wawel gdzie złożył kwiaty przy sarkofagu świętej pamięci pary prezydenckiej.Dobry wybór .Trzymajmy się z Węgrami.I żaden szloch na FK tego nie obrzydzi.
      • iza.bella.iza Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 10.12.16, 01:31
        No, trzymaj i popuszczaj, tow. Taniusza ;)
      • xyz_xyz1 Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 10.12.16, 06:13
        Co do UEA to zdecydowanie w niej jest przyszłość. Sam się dziwie dlaczego Polska i We,gry nie podziękowały jeszcze Eurokołchozowi za współpracę. UE (Eurokołchoz) wkrótce padnie Unia Euro Azjatycka czy to nam się podoba czy nie intensywnie się rozwija.
        • taniarada Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 10.12.16, 09:10
          xyz_xyz1 napisał:

> Co do UEA to zdecydowanie w niej jest przyszłość. Sam się dziwie dlaczego Polsk
          > a i We,gry nie podziękowały jeszcze Eurokołchozowi za współpracę. UE (Eurokołch
          > oz) wkrótce padnie Unia Euro Azjatycka czy to nam się podoba czy nie intensywni
          > e się rozwija.
          Na wszystko przyjdzie czas .Mamy przyjaciół Węgrów i trzymajmy się tego.Dla Kaczyńskiego są sprawy ważne i ważniejsze .Dlatego spotyka się z Orbanem.
          • xyz_xyz1 Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 10.12.16, 10:54
            Jak UE padnie to lepiej nie być jej członkiem. Zresztą bilans tego członkostwa jest średnio korzystny dla Polski. I już od lat wiele prawicowych mediów pisało na ten temat ba przedstawiało wyliczenia. Niestety przez 10 lat wtłoczono Polakom do głów iż UE jest dobra bo daje kasę. Ale nikt nie analizuje skąd taka dobroć w kapitalizmie. Bo prawda jest taka iż jeśli ktoś daje ci 1000 zł abyś czegoś nie robił to znaczy iż gdybyś to robił pewnie miałby straty większe. Kasa z UE za ubezwłasnowolnienie polskiej gospodarki i wyrugowanie ewentualnej konkurencji to nic innego jak czysty biznes dla dającego. Widać inaczej koszty były by większe.
            Dlatego byłem i jestem przeciwnikiem Polski w UE a zwolennikiem umów 2 dwustronnych zawieranych na niezbyt długi okres czasu które zawsze można renegocjować a jakby co które i tak wygasną po jakimś czasie.
            Popatrzmy na Rosję - obłożona sankcjami a jednak daje radę mieć własny niezależny system płatniczy własny SWIFT będzie miała własne procesory i komputery i sytem operacyjny. Pytam się czy my jesteśmy głupsi i gorsi od Rosji i Rosjan? Dlaczego my zawsze funkcjonujemy na czyimś dając zarabiać komuś?
            • buldog2 Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 10.12.16, 12:48
              Czyli reaktywować RWPG i Układ Warszawski. Dobrze zrozumiałem?

--
              Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - Magdolot
      • x2468 Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 10.12.16, 11:44
        Nie odrażaj," świętej pamięci pary prezydenckiej" Masz pisać "błogosławionej" ,beatyfikacja w toku.
        • xyz_xyz1 Re: Czy Kaczyński nadal rządzi PiSem? 10.12.16, 12:39
          Nie pisz bajek. Aktualnie nic nie wiadomo o rozpoczęciu procesu beatyfikacyjnego. Być może tak się stanie ale raczej nie za tego Papieża z dziwnymi poglądami.
    • qqazz Nic się nie martw 10.12.16, 02:00
      Pan Prezes da ci jeszcze popalić.

pozdrawiam;)
      • buldog2 Re: Nic się nie martw 10.12.16, 10:03
        Ustawy norymberskie, w rodzaju Polska dla genetycznych PiSowców i obozy odosobnienia dla reszty prezes szykuje?

--

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka