Dodaj do ulubionych

List oficera

25.01.17, 22:43
Jeszcze jestem oficerem WP, choć pewnie już niedługo… Przeżyłem różne rządy i wielu ministrów, ale nigdy dotąd etos armii, ranga munduru i żołnierski honor nie leżały tak nisko jak obecnie. Wystarczyło niewiele ponad rok, by wszystkie te wartości legły w gruzach. Nie jest to czas dla prawdziwych żołnierzy, dla ludzi honoru. To okres żniw dla koniunkturalistów, osób bez charakteru, bez moralnego kręgosłupa i bez odwagi (nawet tej cywilnej). najlepsze jest to że jak przyjdą ruskie to misiewicze pierwsi zwieją...
Obserwuj wątek
    • buldog2 Re: List oficera 25.01.17, 22:49
      Nieprawda. Nigdzie nie zwieją. Zmienią nazwę PIS na PISaną cyrylicą. Może być Справедливая Польша, filiał Sprawiedliwoj Rossii, a mogą się nie wysilać i po prostu Право и Справедливость.

--
      Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - Magdolot
    • fredi07 Re: List oficera 25.01.17, 23:06
      Ja już w rezerwie. Jakbym był w czynnej służbie to bym strzelał.
    • taniarada Re: List oficera 25.01.17, 23:16
      Pozostał mu tylko honor bo oficerskie gwiazdki diabły zjadły.Palnąć sobie w łeb.A jak to zrobić tanio ,bo moja rada tania polecam i dobranoc.www.funiaste.net/2440,48086,obrazek.html
      • glupota.nie.boli Kodeks Boziewicza 01.02.17, 21:09

Powinien POżyczyć strzelbę od Bula i POciagnąć za cyngiel. Rykoszet POwinien trafić Mihnika w
        czerwoną doopę.
      • 141288bs Re: List oficera 01.02.17, 21:34
        Jak to pozostal mu honor?,...mial on honor,wyslugujac sie czerwonoarmiejcom?
    • danillko Re: List oficera 01.02.17, 21:17
      kfugktru23 napisał:
      najlepsze jest to że jak przyjdą ruskie to misiewicze pi
      > erwsi zwieją...
      Ja myślę, że Wy, Jaśnie Oświeceni z Totalnej będziecie od nich szybsi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka