Dodaj do ulubionych

majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstracji?

07.02.17, 21:02
wystarczyło kilku demonstrantów pociagnąć do odpowiedzialności karnej i już raczej nikt nie wyjdzie protestować - to jet genialne posujnięcie PiSu - nie bedą juz mieli protestów bo ludzie nie będa się chcieli narażać.
Obserwuj wątek
    • wtop.ek Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 07.02.17, 21:11
      tacy jak ty nie będą chcieli...
    • 99venus Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 07.02.17, 21:12
      Poczekamy,zobaczymy.
    • lumpior Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 07.02.17, 21:13
      A jeszcze lepsze byłoby pałowanie a nawet stosik publiczny.A co.
      • wtop.ek nie ciągnijcie wątku trollicy 07.02.17, 21:21
        jw...
    • taniarada Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 07.02.17, 22:22
      Jak zawsze wyklikali Joasię.Zero argumentów .Rączki na klawiszach.
    • lackzadek Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 07.02.17, 22:38
      joasia.bar napisał(a):

> wystarczyło kilku demonstrantów pociagnąć do odpowiedzialności karnej i już rac
      > zej nikt nie wyjdzie protestować - to jet genialne posujnięcie PiSu - nie bedą
      > juz mieli protestów bo ludzie nie będa się chcieli narażać.

Masz coś przeciw wyrażaniu swojego zdania na puki co legalnych demonstracjach?
      Zamordyzm się marzy?
      • taniarada Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 07.02.17, 22:44
        lackzadek napisał:

> joasia.bar napisał(a):
        >
        > > wystarczyło kilku demonstrantów pociagnąć do odpowiedzialności karnej i j
        > uż rac
        > > zej nikt nie wyjdzie protestować - to jet genialne posujnięcie PiSu - nie
        > bedą
        > > juz mieli protestów bo ludzie nie będa się chcieli narażać.
        >
        > Masz coś przeciw wyrażaniu swojego zdania na puki co legalnych demonstracjach?
        > Zamordyzm się marzy?
        Póki wątek istnieje ,a ja dzisiaj mam czas .Wyrażane zdania i protestowanie ma sens.Tylko warto czasami przyjrzeć się protestującym i temu dlaczego protestują .Wyniki protestów pokazują zawsze że to jest manipulowane.Ale to wolność demokracji.Protestujemy ,a władza się broni."Oj Duda jutro pokaże oj pokaże "
        • lackzadek Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 07.02.17, 22:47
          taniarada napisał(a):

> lackzadek napisał:
          >
          > > joasia.bar napisał(a):
          > >
          > > > wystarczyło kilku demonstrantów pociagnąć do odpowiedzialności karn
          > ej i j
          > > uż rac
          > > > zej nikt nie wyjdzie protestować - to jet genialne posujnięcie PiSu
          > - nie
          > > bedą
          > > > juz mieli protestów bo ludzie nie będa się chcieli narażać.
          > >
          > > Masz coś przeciw wyrażaniu swojego zdania na puki co legalnych demonstrac
          > jach?
          > > Zamordyzm się marzy?

Tylko warto czasami przyjrzeć się protestującym i temu dlaczego protestują
          > .Wyniki protestów pokazują zawsze że to jest manipulowane.Ale to wolność demok
          > racji.Protestujemy ,a władza się broni.

A może po prostu Im nie pasuje to, co się dzieje....
          • erka-4 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 06:59
            lackzadek napisał:

A może po prostu Im nie pasuje to, co się dzieje....

- a znasz takie czasy w których wszystkim by wszystko pasowało ?
            No i tak dla zasady spytam,a co się dzieje i co lub kto cię zmusza do demonstracji ?

Demokracja pozwala demonstrować,ale nigdzie nie ma paragrafu,że za czyny swoje jesteś zwolniony w trakcie demonstracji.
            A władza jest od tego,żeby pilnować porządku.

Tak było,tak jest i tak zawsze będzie.

• kmm23 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 09:39
              Marzy Ci się Korea Pn nad Wisłą,niedoczekanie twoje.
            • sverir Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 07:58
              "Tak było,tak jest i tak zawsze będzie"

Nikt jednak nie rozliczał związkowców, a patriotów z marszów niepodległościowych rozliczać nie chce dodatkowo PiS. A przecież i oni mają na sumieniu burdy, co z tego, że rzekomo sprowokowane przez kogoś? Nie może być tak, że jednych się sekuje, szykanuje, a innych poklepuje po plecach i mówi, że do agresywnych zachowań pchnęła ich jakaś frustracja.
    • qqazz A jak jeszcze Pan Prezes Angele pod but weźmie 07.02.17, 22:42
      to już chyba tylko ukryta opcja radziecka będzie myśleć o fantasmagoriach o jakich jeszcze chyba marzy opozytura.

pozdrawiam
      • lackzadek Re: A jak jeszcze Pan Prezes Angele pod but weźmi 07.02.17, 22:50
        Nie wciskaj kitu!
        Ad rem!
        • qqazz Re: A jak jeszcze Pan Prezes Angele pod but weźmi 07.02.17, 23:03
          Nie wciskam.
          Rozwijam temat.

pozdrawiam
    • strikemaster Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 07.02.17, 22:57
      A co w tym genialnego? Każdy dyktator tak robił. Niektórzy dożyli więzień pelnych opozycji, inni plutonu egzekucyjnego.
      • taniarada Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 07.02.17, 23:03
        strikemaster napisał:

> A co w tym genialnego? Każdy dyktator tak robił. Niektórzy dożyli więzień pelny
        > ch opozycji, inni plutonu egzekucyjnego.
        >
        Nicolae Ceaușescu nie dożył .Samo życie .Zapisz sobie w kapowniczku to moje.Idę spać .siema.
        • erte2 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 00:01
          taniarada napisało:
          Nicolae Ceaușescu nie dożył .Samo życie .Zapisz sobie w kapowniczku to moje.
          Prorokujesz kaczyńskiemu? Brzmi nieźle.....
        • yoma Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 07:11
          Grafomańskie.
    • erte2 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 00:33
      joasia.bar
      żabciu, w ciągu 45. lat komuny władza strzelała do demonstrantów, pałowała ich (mogę nawet napisać - nas), polewała wodą, zamykała do więzień i jakoś się nie baliśmy. I sądzisz głupolko że teraz się przestraszymy? Że wymiękniemy?
      Otóż gwarantuję ci że wymięknie ta władza. Bo tym razem nie ma za sobą straszaka w postaci Wielkiego Brata, sowieckich czołgów stacjonujących w wielu miejscach Polski, wbrew pozorom nie ma posłusznego wojska gotowego ustawić kaemy i strzelać, a także zdaje sobie sprawę że takie działania oznaczałyby jej natychmiastowy koniec.
      • erka-4 czyli,robaczku,tym co napisałeś... 08.02.17, 07:05
        ...potwierdzasz,że mamy demokrację,a o nią Polakom najbardziej chodziło.
        Tobie widać także,skoro mówisz,że niegdyś byłeś polewany zimną wodą.
        Ja także miewałem takowe przeżycia.
        Zatem o co my się spieramy właściwie ?
        • erka-4 post scriptum... 08.02.17, 07:11
          ...uważasz,że kiedy już obecną władzę obalisz lub gdy ona sama odejdzie,albo się wymieni to żadnej władzy w Polsce już nie będzie ?
          Będzie,robaczku,a może być nawet taka,która robaczka rozgniecie.
          I co wtedy ?
        • erte2 Re: czyli,robaczku,tym co napisałeś... 09.02.17, 12:18
          erka-4 napisał:
          Ja także miewałem takowe przeżycia. Zatem o co my się spieramy właściwie ?
          No to teraz juz niczego nie rozumiem. Bo jeśli, jak piszesz, sam miewałeś takowe przeżycia - to albo nie wiedziałeś wtedy o co walczysz, albo.... No właśnie, co?
          Bo każdy kto ma choć jeszcze dwie czynne szare komórki musi widzieć ku czemu zmierza i czego pragnie pisia władza, a właściwie jej kilku prominentnych wodzów z kurduplem na czele. Że niszczone jest państwo prawa, że łamana jest konstytucja, że prawa obywateli są coraz mniejsze, że następuje centralizacja władzy na wzór PRL-u (w którym ukuto takiego frazeologicznego potworka: "centralizm demokratyczny"). I z takim właśnie "centralizmem demokratycznym" mamy obecnie do czynienia, z takim bezprecedensowym atakiem na sądy, samorządy, rzecznika praw obywatelskich, autorytety prawnicze bynajmniej w ząden sposób niezwiązane z PRL-owskim reżimem (prof.Zoll, prof. Strzembosz, Rady wydziałów Prawa najważniejszych polskich uniwersytetów, inicjatywy obywatelskie niezależne od rządu i władzy) jednym słowem na wszystkich i wszystko kto i co nie basuje władzy i kurduplowi. A dodaj do tego jeszcze stada misiewiczów i piotrowiczów, dodaj SKOK-i i przekręty niejakiego rydzyka zwanego "ojcem" (nomen omen?).
          Czy masz jakieś realne i racjonalne argumenty za tym aby tę władzę popierać albo choćby zachować neutralność? Tylko błagam, nie wyciągaj mi jakichś 500+ czy obniżenia wieku emerytalnego, gdyż po pierwsze - za czas niedługi zapłacimy za to w dwójnasób, a po drugie -mam jeszcze w zanadrzu szaleństwa macierewicza, skrajną niekompetencję radziwiłła, majstrowanie przy ordynacji wyborczej, propagandowa tubę PiSu czyli tzw. TVP czy marginalizację pozycji Polski w UE i na świecie.

Czy o to ci chodziło wtedy kiedy ponoć dawałeś się polewać i pałować?
      • joasia.bar Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 23:09
        władza ma 500+, obnizony wiek emerytalny - to jet jej najwiekszą bronią
        • sverir Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 08:06
          Nie władza, tylko obywatele. A skoro obywatele już mają, to będą chcieli kolejnych obietnic. A tu już krucho, bo PiS chwilowo doszedł do granicy, w której bez kolejnych kombinacji więcej dać nie może. Jak zaś uczy historia, apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc PiS - tak dobry dla ludu - wysadzi się z siodła szybciej, niż się spodziewał.
          • ave.duce Radziwiłł 09.02.17, 17:43
            marzec 2016
            Bezpłatna opieka zdrowotna dla wszystkich od początku 2018 roku

luty 2017
            wg aktualnego projektu: uprawnieni do leczenia za darmo będą ci, którzy w Polsce płacą podatki.
    • matylda1001 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 01:42
      Ja wyjdę tyle razy, ile razy uznam za potrzebne. To nie ja się boję ale Kurdupel. To przecież on chodzi z obstawą i nie ma odwagi wejść między ludzi :)
    • snajper55 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 02:14
      joasia.bar napisał(a):

> wystarczyło kilku demonstrantów pociagnąć do odpowiedzialności karnej i już rac
      > zej nikt nie wyjdzie protestować

Skąd wiesz, że nie wyjdzie? Pierwszy PRL już tego próbował. Nie pomogły pały, gaz, wyroki a nawet kule. Ludzie wychodzili. Tak samo będzie za drugiego PRL.

S.
    • yoma Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 07:44
      Łoj, to Kaczora nam zamkną, toż to teraz naczelnik opozycji.
    • man_sapiens Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 23:52
      To nie jest pomysł I Prezesa KC PiS ale pomysł Stalina i Berii, pisiewicze to tylko kopiują.
    • prawdawaszaboli Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 08:34
      > wystarczyło kilku demonstrantów pociagnąć do odpowiedzialności karnej i już raczej nikt nie wyjdzie protestować

Protestować można bez obaw . Nie wolno łamać prawa...
      • erte2 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 09:18
        prawdawaszaboli napisał:
        Protestować można bez obaw . Nie wolno łamać prawa...
        OOO! W końcu to do ciebie dotarło? To powiedz to kaczyńskiemu, macierewiczowi, szydle, ziobrze, błaszczakowie a także obydwu dudom.
    • erte2 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 12:24
      youtu.be/CzCadtsEf5w
    • yoma Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 15:47
      To też niezłe. To już w pislandii ubrać się nie wolno?

www.polskatimes.pl/strona-kobiet/tu-zyje/a/za-czarny-protest-pod-sad-bo-przyszly-do-pracy-ubrane-na-czarno,11773745/
      • erte2 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 16:24
        yoma
        To jest gorsze niż komuna. Bo za komuny (w latach'70.) w pracy głośno i wyraźnie mówiłem gdzie mam komunę (żeby nie było nieporozumień: w dupie), co sądzę o PZPR, czynach partyjnych, pochodach pierwszomajowych itd. I owszem, nie awansowałem, nie dostałem talonu na malucha czy biletu do "pociągu przyjaźni", ale z roboty wyleciałem dopiero po 13. grudnia '81.
        • yoma Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 18:22
          No i teraz należałoby zrobić kolorowy protest w obronie tych nauczycielek.
    • erte2 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 17:20
      youtu.be/Dgo7m05DzlQ?list=PLeMoNUN6FNp1iF7K5P99sEcR-ScU0dSks
    • dr.krisk Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 19:21
      Okropnie się boję. Mogą mnie ciągać po sądach. Ipocałować wiesz gdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka