joasia.bar 07.02.17, 21:02 wystarczyło kilku demonstrantów pociagnąć do odpowiedzialności karnej i już raczej nikt nie wyjdzie protestować - to jet genialne posujnięcie PiSu - nie bedą juz mieli protestów bo ludzie nie będa się chcieli narażać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wtop.ek Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 07.02.17, 21:11 tacy jak ty nie będą chcieli... Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 07.02.17, 21:12 Poczekamy,zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 07.02.17, 21:13 A jeszcze lepsze byłoby pałowanie a nawet stosik publiczny.A co. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 07.02.17, 22:22 Jak zawsze wyklikali Joasię.Zero argumentów .Rączki na klawiszach. Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 07.02.17, 22:38 joasia.bar napisał(a): > wystarczyło kilku demonstrantów pociagnąć do odpowiedzialności karnej i już rac > zej nikt nie wyjdzie protestować - to jet genialne posujnięcie PiSu - nie bedą > juz mieli protestów bo ludzie nie będa się chcieli narażać. Masz coś przeciw wyrażaniu swojego zdania na puki co legalnych demonstracjach? Zamordyzm się marzy? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 07.02.17, 22:44 lackzadek napisał: > joasia.bar napisał(a): > > > wystarczyło kilku demonstrantów pociagnąć do odpowiedzialności karnej i j > uż rac > > zej nikt nie wyjdzie protestować - to jet genialne posujnięcie PiSu - nie > bedą > > juz mieli protestów bo ludzie nie będa się chcieli narażać. > > Masz coś przeciw wyrażaniu swojego zdania na puki co legalnych demonstracjach? > Zamordyzm się marzy? Póki wątek istnieje ,a ja dzisiaj mam czas .Wyrażane zdania i protestowanie ma sens.Tylko warto czasami przyjrzeć się protestującym i temu dlaczego protestują .Wyniki protestów pokazują zawsze że to jest manipulowane.Ale to wolność demokracji.Protestujemy ,a władza się broni."Oj Duda jutro pokaże oj pokaże " Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 07.02.17, 22:47 taniarada napisał(a): > lackzadek napisał: > > > joasia.bar napisał(a): > > > > > wystarczyło kilku demonstrantów pociagnąć do odpowiedzialności karn > ej i j > > uż rac > > > zej nikt nie wyjdzie protestować - to jet genialne posujnięcie PiSu > - nie > > bedą > > > juz mieli protestów bo ludzie nie będa się chcieli narażać. > > > > Masz coś przeciw wyrażaniu swojego zdania na puki co legalnych demonstrac > jach? > > Zamordyzm się marzy? Tylko warto czasami przyjrzeć się protestującym i temu dlaczego protestują > .Wyniki protestów pokazują zawsze że to jest manipulowane.Ale to wolność demok > racji.Protestujemy ,a władza się broni. A może po prostu Im nie pasuje to, co się dzieje.... Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 06:59 lackzadek napisał: A może po prostu Im nie pasuje to, co się dzieje.... - a znasz takie czasy w których wszystkim by wszystko pasowało ? No i tak dla zasady spytam,a co się dzieje i co lub kto cię zmusza do demonstracji ? Demokracja pozwala demonstrować,ale nigdzie nie ma paragrafu,że za czyny swoje jesteś zwolniony w trakcie demonstracji. A władza jest od tego,żeby pilnować porządku. Tak było,tak jest i tak zawsze będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kmm23 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 09:39 Marzy Ci się Korea Pn nad Wisłą,niedoczekanie twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 07:58 "Tak było,tak jest i tak zawsze będzie" Nikt jednak nie rozliczał związkowców, a patriotów z marszów niepodległościowych rozliczać nie chce dodatkowo PiS. A przecież i oni mają na sumieniu burdy, co z tego, że rzekomo sprowokowane przez kogoś? Nie może być tak, że jednych się sekuje, szykanuje, a innych poklepuje po plecach i mówi, że do agresywnych zachowań pchnęła ich jakaś frustracja. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz A jak jeszcze Pan Prezes Angele pod but weźmie 07.02.17, 22:42 to już chyba tylko ukryta opcja radziecka będzie myśleć o fantasmagoriach o jakich jeszcze chyba marzy opozytura. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: A jak jeszcze Pan Prezes Angele pod but weźmi 07.02.17, 22:50 Nie wciskaj kitu! Ad rem! Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: A jak jeszcze Pan Prezes Angele pod but weźmi 07.02.17, 23:03 Nie wciskam. Rozwijam temat. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 07.02.17, 22:57 A co w tym genialnego? Każdy dyktator tak robił. Niektórzy dożyli więzień pelnych opozycji, inni plutonu egzekucyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 07.02.17, 23:03 strikemaster napisał: > A co w tym genialnego? Każdy dyktator tak robił. Niektórzy dożyli więzień pelny > ch opozycji, inni plutonu egzekucyjnego. > Nicolae Ceaușescu nie dożył .Samo życie .Zapisz sobie w kapowniczku to moje.Idę spać .siema. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 00:01 taniarada napisało: Nicolae Ceaușescu nie dożył .Samo życie .Zapisz sobie w kapowniczku to moje. Prorokujesz kaczyńskiemu? Brzmi nieźle..... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 07:11 Grafomańskie. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 00:33 joasia.bar żabciu, w ciągu 45. lat komuny władza strzelała do demonstrantów, pałowała ich (mogę nawet napisać - nas), polewała wodą, zamykała do więzień i jakoś się nie baliśmy. I sądzisz głupolko że teraz się przestraszymy? Że wymiękniemy? Otóż gwarantuję ci że wymięknie ta władza. Bo tym razem nie ma za sobą straszaka w postaci Wielkiego Brata, sowieckich czołgów stacjonujących w wielu miejscach Polski, wbrew pozorom nie ma posłusznego wojska gotowego ustawić kaemy i strzelać, a także zdaje sobie sprawę że takie działania oznaczałyby jej natychmiastowy koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 czyli,robaczku,tym co napisałeś... 08.02.17, 07:05 ...potwierdzasz,że mamy demokrację,a o nią Polakom najbardziej chodziło. Tobie widać także,skoro mówisz,że niegdyś byłeś polewany zimną wodą. Ja także miewałem takowe przeżycia. Zatem o co my się spieramy właściwie ? Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 post scriptum... 08.02.17, 07:11 ...uważasz,że kiedy już obecną władzę obalisz lub gdy ona sama odejdzie,albo się wymieni to żadnej władzy w Polsce już nie będzie ? Będzie,robaczku,a może być nawet taka,która robaczka rozgniecie. I co wtedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: czyli,robaczku,tym co napisałeś... 09.02.17, 12:18 erka-4 napisał: Ja także miewałem takowe przeżycia. Zatem o co my się spieramy właściwie ? No to teraz juz niczego nie rozumiem. Bo jeśli, jak piszesz, sam miewałeś takowe przeżycia - to albo nie wiedziałeś wtedy o co walczysz, albo.... No właśnie, co? Bo każdy kto ma choć jeszcze dwie czynne szare komórki musi widzieć ku czemu zmierza i czego pragnie pisia władza, a właściwie jej kilku prominentnych wodzów z kurduplem na czele. Że niszczone jest państwo prawa, że łamana jest konstytucja, że prawa obywateli są coraz mniejsze, że następuje centralizacja władzy na wzór PRL-u (w którym ukuto takiego frazeologicznego potworka: "centralizm demokratyczny"). I z takim właśnie "centralizmem demokratycznym" mamy obecnie do czynienia, z takim bezprecedensowym atakiem na sądy, samorządy, rzecznika praw obywatelskich, autorytety prawnicze bynajmniej w ząden sposób niezwiązane z PRL-owskim reżimem (prof.Zoll, prof. Strzembosz, Rady wydziałów Prawa najważniejszych polskich uniwersytetów, inicjatywy obywatelskie niezależne od rządu i władzy) jednym słowem na wszystkich i wszystko kto i co nie basuje władzy i kurduplowi. A dodaj do tego jeszcze stada misiewiczów i piotrowiczów, dodaj SKOK-i i przekręty niejakiego rydzyka zwanego "ojcem" (nomen omen?). Czy masz jakieś realne i racjonalne argumenty za tym aby tę władzę popierać albo choćby zachować neutralność? Tylko błagam, nie wyciągaj mi jakichś 500+ czy obniżenia wieku emerytalnego, gdyż po pierwsze - za czas niedługi zapłacimy za to w dwójnasób, a po drugie -mam jeszcze w zanadrzu szaleństwa macierewicza, skrajną niekompetencję radziwiłła, majstrowanie przy ordynacji wyborczej, propagandowa tubę PiSu czyli tzw. TVP czy marginalizację pozycji Polski w UE i na świecie. Czy o to ci chodziło wtedy kiedy ponoć dawałeś się polewać i pałować? Odpowiedz Link Zgłoś
joasia.bar Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 23:09 władza ma 500+, obnizony wiek emerytalny - to jet jej najwiekszą bronią Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 08:06 Nie władza, tylko obywatele. A skoro obywatele już mają, to będą chcieli kolejnych obietnic. A tu już krucho, bo PiS chwilowo doszedł do granicy, w której bez kolejnych kombinacji więcej dać nie może. Jak zaś uczy historia, apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc PiS - tak dobry dla ludu - wysadzi się z siodła szybciej, niż się spodziewał. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Radziwiłł 09.02.17, 17:43 marzec 2016 Bezpłatna opieka zdrowotna dla wszystkich od początku 2018 roku luty 2017 wg aktualnego projektu: uprawnieni do leczenia za darmo będą ci, którzy w Polsce płacą podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 01:42 Ja wyjdę tyle razy, ile razy uznam za potrzebne. To nie ja się boję ale Kurdupel. To przecież on chodzi z obstawą i nie ma odwagi wejść między ludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 02:14 joasia.bar napisał(a): > wystarczyło kilku demonstrantów pociagnąć do odpowiedzialności karnej i już rac > zej nikt nie wyjdzie protestować Skąd wiesz, że nie wyjdzie? Pierwszy PRL już tego próbował. Nie pomogły pały, gaz, wyroki a nawet kule. Ludzie wychodzili. Tak samo będzie za drugiego PRL. S. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 07:44 Łoj, to Kaczora nam zamkną, toż to teraz naczelnik opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 08.02.17, 23:52 To nie jest pomysł I Prezesa KC PiS ale pomysł Stalina i Berii, pisiewicze to tylko kopiują. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdawaszaboli Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 08:34 > wystarczyło kilku demonstrantów pociagnąć do odpowiedzialności karnej i już raczej nikt nie wyjdzie protestować Protestować można bez obaw . Nie wolno łamać prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 09:18 prawdawaszaboli napisał: Protestować można bez obaw . Nie wolno łamać prawa... OOO! W końcu to do ciebie dotarło? To powiedz to kaczyńskiemu, macierewiczowi, szydle, ziobrze, błaszczakowie a także obydwu dudom. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 12:24 youtu.be/CzCadtsEf5w Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 15:47 To też niezłe. To już w pislandii ubrać się nie wolno? www.polskatimes.pl/strona-kobiet/tu-zyje/a/za-czarny-protest-pod-sad-bo-przyszly-do-pracy-ubrane-na-czarno,11773745/ Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 16:24 yoma To jest gorsze niż komuna. Bo za komuny (w latach'70.) w pracy głośno i wyraźnie mówiłem gdzie mam komunę (żeby nie było nieporozumień: w dupie), co sądzę o PZPR, czynach partyjnych, pochodach pierwszomajowych itd. I owszem, nie awansowałem, nie dostałem talonu na malucha czy biletu do "pociągu przyjaźni", ale z roboty wyleciałem dopiero po 13. grudnia '81. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 18:22 No i teraz należałoby zrobić kolorowy protest w obronie tych nauczycielek. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 17:20 youtu.be/Dgo7m05DzlQ?list=PLeMoNUN6FNp1iF7K5P99sEcR-ScU0dSks Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: majstersztyk PiSu - nie będzie juz demonstrac 09.02.17, 19:21 Okropnie się boję. Mogą mnie ciągać po sądach. Ipocałować wiesz gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś