Dodaj do ulubionych

Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy?

13.04.17, 08:09
Po przedstawieniu przez podkomisję dr. Wacława Berczyńskiego wyników ponadrocznej pracy minister obrony narodowej Antoni Macierewicz oświadczył, że zespół jest gotowy do naukowej dyskusji na temat wypracowanych ustaleń.

– Jesteśmy do tego gotowi, w dowolnym gremium, na dowolnych zasadach, ale naukowych, równoprawnych i merytorycznych, a nie propagandowych, na dowolnym uniwersytecie czy instytucje badawczym, pod auspicjami obiektywnych uczonych, możemy taką dyskusję zrobić – zapowiedział na antenie Polskiego Radia 24 minister Antoni Macierewicz.
Obserwuj wątek
    • titerlitury Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 08:24
      Tylko, że żadna poważna uczelnia, czy instytut takiej debaty firmować nie będzie. Skoro Macierewicz jest tak otwarty na dyskusję to po co było to usuwanie efektów pracy Łaska i innych z internetu?
      • buldog2 Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 08:29
        Daj spokój... : )
        • titerlitury Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 09:12
          Racja :)
    • kosel_maruvi Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 08:44
      Mocno bym sie zdziwil gdyby do takiej "dyskusji" doszlo.
      Rownie dobrze mozna by naukowo podyskutowac o tym, ze ziemia jest plaska.
    • 141288bs Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 09:02
      Nie sadze,ze Lasek zaryzykuje swoj upadek.
      • adam111115 Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 14.04.17, 09:18
        Stawać do debaty że świrami? Ze ziemia płaska jest? Pogięło cie numerkowy durniu?
    • snajper55 Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 09:13
      n-tybesserwisser napisał(a):

> Po przedstawieniu przez podkomisję dr. Wacława Berczyńskiego wyników ponadroczn
      > ej pracy minister obrony narodowej Antoni Macierewicz oświadczył, że zespół jes
      > t gotowy do naukowej dyskusji na temat wypracowanych ustaleń.

Jakich ustaleń? Stwierdzenie że była bomba albo jej nie było, to nie ustalenie.

S.
      • 141288bs Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 09:20
        Ustalen wskazujacych,ze byl wybuch w samolocie. - Zostalo teraz to wszystko ulozyc w chronologiczny uklad zdarzen...poczawszy od spotkania na molo w Sopocie.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 09:33
          Przecież nie ma takich ustaleń.
          • n-tybesserwisser Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 14:37
            Są takie ustalenia i jest ich wiele. Np. pożar, rozrzucenie części "tutki", "złamana brzoza", zeznania świadków itp.
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 23:45
              Te rzeczy nie wskazują że był jakiś wybuch.
        • szwampuch58 Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 09:38
          "prawdopodobnie" zasrancu pisi ,prawdopodobnie byl wybuch......i szalenstwo swirow ma podstawe
        • snajper55 Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 10:29
          141288bs napisał:

> Ustalen wskazujacych,ze byl wybuch w samolocie. - Zostalo teraz to wszystko ulo
          > zyc w chronologiczny uklad zdarzen...poczawszy od spotkania na molo w Sopocie.

A które ustalenia wskazują, że był wybuch?

S.
        • eiran Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 18:59
          Z całą pewnością na molo w Sopocie Tusk z Putinem ustalili, że za pół roku Kaczyński poleci do Katynia żeby rozpocząć tam swoją kampanię wyborczą. Gdyby nie owo tajne porozumienie Tuska z Putinem, prezydent, jak co roku, odpoczywałby sobie w Jastarni, spokojnie przygotowując się do drugiej kadencji.
          • n-tybesserwisser Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 19:57
            Znowu piszesz nieprawdę. Mogli tylko ewentualnie ustalić rozdzielenie wizyt Prezydenta i Premiera.
            • eiran Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 20:29
              Naprawdę myślisz, wielonikowy obrzygiwaczu, że 1 września 2009 roku ktokolwiek przewidywał, że Lech Kaczyński, po raz pierwszy od jesieni 2007 roku, będzie chciał się wybrać do Katynia wiosną 2010 roku?
              • n-tybesserwisser Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 20:33
                Nie rozmawiamy o kimkolwiek tylko o VIP-ach.
                • eiran Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 20:43
                  Innymi słowy, wielonikowy opluwaczu, sądzisz, że Putin z Tuskiem wiedzieli, co planuje Lech Kaczyński za siedem miesięcy z okladem.
                  • taniarada Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 20:58
                    eiran napisał:

> Innymi słowy, wielonikowy opluwaczu, sądzisz, że Putin z Tuskiem wiedzieli, co
                    > planuje Lech Kaczyński za siedem miesięcy z okladem.
                    > Przygadywał graca gracy.A pisze pod drugim nickiem.A trzeci wisi na pasku od spodni.Tak wierzy w katastrofę .A policzył ilu ludzie zginęło już za Putina.Samych niepokornych dziennikarzy zginęło za jego rządów kilkudziesięciu. Niech poczyta i wyszuka i poczyta ilu zabił nie licząc Ukraińców.Ale dalej wierzymy bobasku Ruskim i Laskom.siema.
                    • n-tybesserwisser Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 21:26
                      Myślę, że o tak ważnych politycznych wydarzeniach jakim były wizyty Polskich Osobistości w Katyniu rozmawiano znacznie wcześniej.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 14.04.17, 09:38
                      Ty tirówo nie wierzysz Polakowi Laskowi?
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 23:46
              Nie było żadnego rozdzielenia wizyt.
    • haen2010 Stchórzy 13.04.17, 09:20
      Stawianie się na "naukowej" debacie ze zgraja tępych, sowicie opłacanych za swoje zidiocenie negatów naukowych tylko ich nobilituje w oczach równie debilnego ludu smoleńskiego.
    • j-k Po hollere zmieniacie nicki ? 13.04.17, 09:25
      widze tu samych starych wyjadaczy...
      a nicki ciagle nowe.

PS. ja nicka nie zmieniam, chyba ze cenzura mi go blokuje...
      • kosel_maruvi Re: Po hollere zmieniacie nicki ? 13.04.17, 09:39
        j-k napisał:

>
        > ja nicka nie zmieniam, .....

Oj Iwonko, klamiesz jak z nut
        • j-k Ani troche... 13.04.17, 09:47
          ale poprosc Cenzure, by odblokowala mi na F. Swiat
          mozliwosc otwierania wontkow pod nickiem: - j-k

- gdyz jako dzialacz "S" w 1981 - nie mam zwyczaju z Cenzura dyskutowac...
          • p.a.d.a.l.c.o.w.a pisz jako >> Oborotowy<< 13.04.17, 14:33
            j-k napisał:

> ale poprosc Cenzure, by odblokowala mi na F. Swiat
            > mozliwosc otwierania wontkow pod nickiem: - j-k
            >
            > - gdyz jako dzialacz "S" w 1981 - nie mam zwyczaju z Cenzura dyskutowac...
            • n-tybesserwisser Re: pisz jako >> Oborotowy<< 13.04.17, 14:47
              Padalcowa po kopulacji z jeżem dała w tym poście z siebie wszystko co najlepsze.
      • taniarada Re: Po hollere zmieniacie nicki ? 13.04.17, 16:08
        j-k napisał:

> widze tu samych starych wyjadaczy...
        > a nicki ciagle nowe.
        >
        > PS. ja nicka nie zmieniam, chyba ze cenzura mi go blokuje...
        Tak się buja karuzela.Dobrze że mój zastrzeżony.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 09:32
      Hahaha, przecież wiadomo że ferajna Matierevicha i Berczyńskiego, jak przyjdzie co do czego, wynajdzie tysiąc sposobów by uniknąć dyskusji z Laskiem. Lasek zrobi z nich wiatrak jak z penisa Rachonia i Szmula Parejry.
    • n-tybesserwisser Przypomnieć wypada, że Komisja dr Laska była 13.04.17, 09:55
      powołana przez Rządf Platformy do "wytłumaczeniu Polakom prawd" zawartych w materiałach Komisji min. Jerzego Millera. Wynika z tego faktu , że dr Lasek nie musiał niczego ustalać, musiał jedynie propagować w społeczeństwie wyniki MAK-u
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Przypomnieć wypada, że Komisja dr Laska była 13.04.17, 10:43
        Naukowiec dr Lasek był członkiem komisji Millera, która ustaliła fakty, natomiast nie propagował ustaleń MAK.
        • n-tybesserwisser Re: Przypomnieć wypada, że Komisja dr Laska była 13.04.17, 14:27
          Dr Maciej Lasek nie jest naukowcem pomimo posiadania stopnia DOKTORA NAUK TECHNICZNYCH, który zdobył w WAT-ie w 2002 r. Od 1992 do 2002 był pracownikiem Instytutu Lotnictwa. Następnie przeszedł do Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych, w czerwcu 2003 objął funkcję jej wiceprzewodniczącego ds. technicznych. Od 2003 do 2007 był redaktorem naczelnym periodyku „NIT – Nauka, Innowacje, Technika”. Od maja 2010 do lipca 2011 wchodził w skład Komisji Badania Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego utworzonej do zbadania katastrofy Tu-154 w Smoleńsku z 10 kwietnia 2010. Pełnił w jej ramach funkcję zastępcy przewodniczącego podkomisji lotnicze
          Czy tak pracuje naukowiec?
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Przypomnieć wypada, że Komisja dr Laska była 13.04.17, 23:47
            Maciej Lasek jest naukowcem.
      • adam111115 Re: Przypomnieć wypada, że Komisja dr Laska była 14.04.17, 09:23
        Kolejny durny pisior. Was jakoś rekrutują czy sami z siebie chcecie swoją głupotę pokazać?
        • n-tybesserwisser Re: Przypomnieć wypada, że Komisja dr Laska była 14.04.17, 19:03
          adam111115 napisał:

> Kolejny durny pisior. Was jakoś rekrutują czy sami z siebie chcecie swoją głupo
          > tę pokazać?

Bezsilność intelektualna objawia się na ogół prostactwem a nawet chamstwem.
          • adam111115 Re: Przypomnieć wypada, że Komisja dr Laska była 15.04.17, 12:10
            Już parę razy pisałem że do pisdzielstwa nie mam zamiaru podchodzić w białych rękawiczkach. Was trzeba mocno łomem po tych głupich łbach walić. To był właśnie błąd PO po kwietniu 2010 że nie reagowali odpowiednio twardo na te wszystkie bzdury pisdactwa. W ten sposób 25 procent debili uwierzylo w świętego zamacha
      • ludwik_7125 Re: Przypomnieć wypada, że Komisja dr Laska była 16.04.17, 07:40
        > powołana przez Rządf Platformy do "wytłumaczeniu Polakom prawd" zawartych w materiałach Komisji min. Jerzego Millera. Wynika z tego faktu , że dr Lasek nie musiał niczego ustalać, musiał jedynie propagować w społeczeństwie wyniki MAK-u

Zastanawiające by było gdyby dwa niezależne raporty z tej samej katastrofy diametralnie się różniły!!!
        Niby co? NTSB na podstawie tych samych informacji, materiałów ustaliłoby co innego???
        Byłby trzeci w zasadzie identyczny raport!!!
        Nie wiem, o co bicie piany i odżegnywanie się od podobieństwa MAK - Miller?
        No, ale jak w grę wchodzą marzenia patriotycznego opuszczenia świata, czy podniesienia słupków poparcia, efekt musi być w postaci bredni.
        • n-tybesserwisser Właśnie taką interesującą sytuację mamy teraz, 17.04.17, 11:48
          kiedy Berczyński wyjawił publicznie, że samolot rozpadł się w powietrzu.
    • yoma Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 10:28
      Nie kręć, pisiorze, to Berczyński winien wykazywać się odwagą. To Artymowicz go wyzwał na debatę. Czekamy.
      • n-tybesserwisser Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 10:38
        Dr Berczyński wykazał się odwagą ponieważ postawił racjonalnie uzasadnioną tezę o wysokim prawdopodobieństwie wybuchu w "tutce", natomiast dr Artymowicz tchórzliwie broni racji gen. Anodiny nie przeczuwając, że wyniki rosyjskiego śledztwa mogą zmieść nie tylko jego i Laska ale i samą Anodinę wraż z Millerem.
        • pandaber Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 10:40

> Dr Berczyński wykazał się odwagą ponieważ postawił racjonalnie uzasadnioną tezę
          > o wysokim prawdopodobieństwie wybuchu w "tutce", natomiast dr Artymowicz tchór
          > zliwie broni racji gen. Anodiny nie przeczuwając, że wyniki rosyjskiego śledztw
          > a mogą zmieść nie tylko jego i Laska ale i samą Anodinę wraż z Millerem.

Nie pij, nie ćpaj, żyj w trzeźwości.
          • n-tybesserwisser Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 14:38
            Powinieneś tę maksymę powiesić sobie nad łóżkiem.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 10:45
          Dr Berczyński postawił kompletnie nieuzasadnioną tezę o wysokim prawdopodobieństwie wybuchu w "tutce", natomiast prof. Artymowicz nie broni żadnych racji żadnej pani Anodiny.
          • n-tybesserwisser Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 14:40
            Prof. Artymowicz bardzo zaciekle broni bezpodstawne wnioski gen. Anodiny o "specyficznej beczce" jaką rzekomo wykonała "tutka"
            • religijnych.uczuc.obraza Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 23:48
              Pokaż, jak zaciekle.
    • zapijaczony_ryj A niby o czym miałby z tymi ignorantami rozmawiać? 13.04.17, 10:45
      To tak jak Kaczyński by chciał z kimś rozmawiać o kobietach, wychowywaniu dzieci, czy zakładaniu rodziny.
      Jedno takie kretyństwo już się zadziewa w kościele katolickim, a są nim nauki przedmałżeńskie prowadzone przez doświadczonych na ministrantach klechów.
    • wagonetka jestem za 13.04.17, 10:51
      spotkanie jeden na jeden: Berczyński i Maciej Lasek w czasie największej oglądalności w telewizjach narodowych oraz prywatnych

bez tzw moderatorów

• religijnych.uczuc.obraza Re: jestem za 13.04.17, 10:54
        No jak to? Musi być moderator. Najlepszy byłby penis Rachoń albo Szmul Parejra.
        • wagonetka Re: jestem za 13.04.17, 10:54
          nie
          poważni naukowcy nie potrzebują pośredników
          • religijnych.uczuc.obraza Re: jestem za 13.04.17, 10:55
            Czyli dr Berczyński będzie potrzebował pośredników.
            • wagonetka Re: jestem za 13.04.17, 10:56
              oj, on na pewno tez jest poważnym naukowcem
              • religijnych.uczuc.obraza Re: jestem za 13.04.17, 11:06
                Podziwiaam wiarę w tego biednego człowieka.
                • wagonetka Re: jestem za 13.04.17, 11:09
                  każdemu trzeba dać szansę
        • n-tybesserwisser Dr Lasek wielokrotnie był zapraszany do debaty o 13.04.17, 14:42
          wynikach prac obu Komisji. Zawsze odmawiał.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Dr Lasek wielokrotnie był zapraszany do debat 14.04.17, 09:35
            Nigdy nie był zapraszany, bo żadna debata nie była organizowana.
            • n-tybesserwisser Re: Dr Lasek wielokrotnie był zapraszany do debat 14.04.17, 13:04
              Miał trzy zaproszenia do debat w czasie trwania Konferencji Smoleńskich. Na żadną nie przyszedł.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Dr Lasek wielokrotnie był zapraszany do debat 20.04.17, 08:11
                Nie dostawał nigdy zaproszenia.
                • n-tybesserwisser Re: Dr Lasek wielokrotnie był zapraszany do debat 20.04.17, 20:08
                  religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Nie dostawał nigdy zaproszenia.
                  >
                  Ale mu wysyłano.
              • adam111115 Re: Dr Lasek wielokrotnie był zapraszany do debat 20.04.17, 09:37
                Czy zdrowy człowiek chodzi rozmawiać z pacjentami Tworek?
                • n-tybesserwisser Re: Dr Lasek wielokrotnie był zapraszany do debat 21.04.17, 10:41
                  Prof. Kępiński Antoni opisywał wiele takich, pouczających zdrowego człowieka, spotkań we Tworkach.
                  • adam111115 Re: Dr Lasek wielokrotnie był zapraszany do debat 21.04.17, 15:06
                    Jak na pisiora przestało łżesz bez mrugnięcia. Nie o tym Kępiński pisał.
      • don.kichote A niby o czym miałby dyskutować 13.04.17, 11:05
        chirurg naczyniowy z konserwatorem powierzchni płaskich?
        • wagonetka Re: A niby o czym miałby dyskutować 13.04.17, 11:09
          i szkodzi, niech dyskutują, aby tylko na warunkach, jakie opisałam
          • wagonetka Re: A niby o czym miałby dyskutować 13.04.17, 11:09
            wagonetka napisał(a):

>co ci szkodzi, niech dyskutują, aby tylko na warunkach, jakie opisałam
        • n-tybesserwisser Re: A niby o czym miałby dyskutować 13.04.17, 14:44
          Prawdziwy bohater książki Cervantesa był znacznie inteligentniejszy !
    • mariner4 Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 13.04.17, 12:07
      Jest odważny. A Berczyński to palant.
      M.
    • n-tybesserwisser Lasek to wyszczekany ignorant a Berczyński to 13.04.17, 13:21
      wyrafinowany inteligent z manierami.
      • m.c.hrabia Re: Lasek to wyszczekany ignorant a Berczyński to 13.04.17, 14:32

> wyrafinowany inteligent z manierami.

może i inteligent, może z manierami , tylko że nieuk.
        • n-tybesserwisser Re: Lasek to wyszczekany ignorant a Berczyński to 13.04.17, 14:45
          Inteligent z założenia jest "ukiem". Rozumiesz teraz dlaczego nie można traktować cię jak inteligenta?
          • m.c.hrabia Re: Lasek to wyszczekany ignorant a Berczyński to 13.04.17, 16:12
            > Inteligent z założenia jest "ukiem".

wiem wiem, na ten przykład Suski ,że o Misiewiczu nie wspomnę.
            • n-tybesserwisser Re: Lasek to wyszczekany ignorant a Berczyński to 13.04.17, 19:59
              "Uk" nie musi posiadać dyplomu. Musi natomiast posiadać rzetelną wiedzę.
    • indeed4 Kogo to obchodzi? 13.04.17, 15:23
      Cierpliwie czekam na umiędzynarodowienie śledztwa i wyniki badań zagranicznych lotniczych ekspertów prokuratury Ziobry - bełkotu różnej maści nawiedzonych oryginałów i amatorów mam już po uszy.
      • taniarada Re: Kogo to obchodzi? 13.04.17, 16:09
        indeed4 napisał:

> Cierpliwie czekam na umiędzynarodowienie śledztwa i wyniki badań zagranicznych
        > lotniczych ekspertów prokuratury Ziobry - bełkotu różnej maści nawiedzon
        > ych oryginałów i amatorów mam już po uszy.
        > Jak nie teraz to kiedy ?
        >
        • indeed4 Re: Kogo to obchodzi? 13.04.17, 16:12
          > Jak nie teraz to kiedy ?

ale co?
    • taniarada Jest taki profesor u dr Laska zwanego 13.04.17, 16:34
      Nazywa się prof.Artymowicz.Prof. Paweł Artymowicz to najbardziej medialny uczony atakujący ekspertów, którzy śmieli podważać wiarygodność rosyjskiego oraz polskiego – oficjalnego – smoleńskiego śledztwa. Jest autorytetem u Lisa, Sekielskiego czy na łamach „Faktów i Mitów”. Jego brat Andrzej Artymowicz zasiada w zespole ekspertów powołanym przez Wojskową Prokuraturę. Ojciec obu braci Artymowicz, jak sam napisał, „walczył z bandami NSZ”. Natomiast dziadek należał do Komunistycznej Partii Zachodniej Białorusi i siedział w II RP w więzieniu za antypolską działalność.Profesor Artymowicz reprezentuje największy uniwersytet w Kanadzie, University of Toronto, 80 tys. studentów i dobrze by było, żeby władze tego szacownego uniwersytetu zapoznały się bliżej z działalnością swojego pracownika u nas, w Polsce, gdzie głosi on zwyczajne brednie, krytykując, a nawet jednocześnie wyśmiewając wyniki badań i analiz ludzi, którzy od lat takimi zagadnieniami się parają i maja na tym polu wiele osiągnięć. Dobrze by było przesłać tam do Toronto najnowsze osiągnięcia profesora w dziedzinie wytrzymałości materiałów, obalające wieloletnie naukowe badania wielu zespołów i naukowców z całego świata.
      • indeed4 Żeby choć jedna rocznica 13.04.17, 16:45

pełna zadumy, poświęcona zmarłym, bez rytualnego jazgotu partyjnych smoleńskich hien "zamach czy wypadek" - takie myśli miałem od lat. W tym roku wyłączyłem stacje informacyjne, szerokim łukiem omijałem wszystkie serwisy, a każda pojawiająca się na ekranie "ekspercka" gęba skutkowała błyskawiczną zmianą kanału - dopiero wieczorem na jedynce obejrzałem piękny film z poruszającymi wspomnieniami (przesympatycznego) syna śp. Płażynskiego, K. Putry i córki Wassermana. Można? Można...
        • n-tybesserwisser Brzmi wzruszająco ale intelektualnie jest pustym 13.04.17, 20:20
          ten post. Żyjemy w zwariowanym Świecie i takie chwilowe ucieczki od rzeczywistości świadczą moim zdaniem o bardzo kruchej psychice i niezrozumieniu sensu naszego życia.
        • buldog2 Re: Żeby choć jedna rocznica 16.04.17, 13:07
          Pomyśl o Święcie Dziękczynienia. Jednostki ratują życie, ale reszta... na Boże Narodzenie.

--
          Opozytura to bardzo ładne słowo, bo zawiera i działanie PiS w charakterze ekspozytury - Magdolot
        • mariner4 Re: Żeby choć jedna rocznica 17.04.17, 09:53
          Jestem za.
          M.
      • 141288bs Re: Jest taki profesor u dr Laska zwanego 13.04.17, 21:35
        Po prostu wnucy i synowie sa wierni rodzinnej tradycji. - Dziadek i ojciec zamazywali prawde o Katyniu. A Pawelek i Andrzejek
        dotrzymujac wiernosci rodzinnej tradycji rodu Artymowiczow, zamazuja prawde o tragedii smolenskiej.
        Cale utrapienie mamy z tymi bialoruskimi rodami,jak nie Cimoszewicze,to Artymowicze spiesza z "usluga".
        • yoma Re: Jest taki profesor u dr Laska zwanego 16.04.17, 12:13
          "Wnucy" :))
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Jest taki profesor u dr Laska zwanego 13.04.17, 23:49
        Ooo, to ma coś wspólnego z Cenckiewiczem.
        • 141288bs Re: Jest taki profesor u dr Laska zwanego 14.04.17, 08:55
          Nie tylko z Cenckiewiczem...ale materialy na ten temat mozna znalezc w IPN. Natomiast istotne jest to,ze bialoruskie rody
          Cimoszewiczow i Artymowiczow, zawsze chetnie uczestnicza w zamazywaniu prawdy...jest to zastanawiajace.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Jest taki profesor u dr Laska zwanego 14.04.17, 09:05
            No nie zawsze. W tym przeypadku w zamazywaniu prawdy uczestniczą Berczyńskie, Bimendy i inne esbeki Ciszewskie.
    • mazala1 Lasek nie stanie do konfrontacji z Berczyńskim z 14.04.17, 12:06
      oczywistego powodu. Jest mniej inteligentny i nie potrafiłby wywrzeć odpowiedniego wrażenia, na również mało inteligentnych słuchaczach. Myślę, że w Komisji Laska nie ma odpowiedniego specjalisty, który sprostałby Berczyńskiemu.
      • taniarada Re: Lasek nie stanie do konfrontacji z Berczyńs 14.04.17, 13:12
        mazala1 napisał:

> oczywistego powodu. Jest mniej inteligentny i nie potrafiłby wywrzeć odpowiedni
        > ego wrażenia, na również mało inteligentnych słuchaczach. Myślę, że w Komisji
        > Laska nie ma odpowiedniego specjalisty, który sprostałby Berczyńskiemu.
        Ktoś wymyślił bzdeta z konfrontacją .Dla mnie Lasek to zdrajca .Zgodził się z Anodiną bo tak mu podyktował ówczesny premier Tusk .Przyklepali śp.Lecha Kaczyńskiego do ziemi i teraz się dziwią że Jarosław wariuje .Wymyślił pancerną brzozę z fizykiem z Toronto .Nie przepytał kontrolerów lotu i nie postawił im żadnych zarzutów.Ciała zabitych były skandalicznie pakowane do trumien.Choć wiadomo było że ludzie z pierwszych stron gazet .Elita.Siema.
    • n-tybesserwisser Dr Berczynsji zapwnia, że "tutka" sie rozpadła nad 14.04.17, 18:59
      lotniskiem. Oto fragment wywiadu z "Dziennika Gazeta Prawna"

....'Oskarża pan rosyjskich kontrolerów o to, że umyślnie doprowadzili do katastrofy rządowego samolotu.

Cytujemy tylko to, co mamy absolutnie udokumentowane. Nie zgadujemy, nie fantazjujemy. Nad tymi taśmami z wieży kontrolnej pracowało kilku specjalistów przez wiele miesięcy. Każdy dźwięk był wielokrotnie analizowany, nałożenia dźwięków na siebie też. Wszystko, co zostało pokazane w tym filmie, jest prawdziwe. To nie są przypuszczenia, to jest efekt badań, i to żmudnych badań.

Z tego filmu wynika, że był zamach.

Bardzo pilnuję tego, by mówić, że nie jestem do końca pewny, że był zamach. Ale jednak bardzo wiele rzeczy na to wskazuje.

A ile to jest procent pewności, że był zamach?

Jeśli chodzi o sprowadzanie maszyny przez rosyjskich kontrolerów, to w 90 proc. jestem pewien, że działali umyślnie. Proszę pani, wszystkie formuły wypowiadane przez kontrolerów mają określone znaczenie w określonym momencie. Jak pada komenda „Posadka dopełnitielno” (lądowanie warunkowe), to oznacza, że wydają decyzję na lądowanie. To jest w przepisach rosyjskich. Proszę pamiętać, że ci sami kontrolerzy wcześniej sprowadzali prawidłowo dwie inne maszyny – iła i jaka. A w przypadku najważniejszego samolotu popełnili błędy.

Panie doktorze, ile ma pan procent pewności, że w samolocie wybuchł ładunek?

Podobnie.

Też 90 proc.?

Tak. Natomiast mam zdecydowanie większą pewność, jeśli chodzi o rozpad samolotu w powietrzu.

Jaką?

Blisko 100 proc., że samolot rozpadł się w powietrzu, a nie na skutek uderzenia w brzozę. Nie! Mam 100 proc. pewności, że rozpadł się w powietrzu.

Mój mąż był na lotnisku w Smoleńsku kilkanaście godzin po katastrofie. Zrobił wiele zdjęć, w tym ściętych pod kątem drzew, co by świadczyło o tym, że skrzydło samolotu o te drzewa zawadziło, tnąc je jednocześnie. Pan i grupa naukowców, którym pan przewodzi, w ogóle nie wzięliście tego pod uwagę. W tym 40-minutowym filmie o wynikach pracy podkomisji nie ma o tym słowa.

Widziałem takie zdjęcia drzew, to są raczej gałązki niż drzewa.

Nie, to są drzewa.

Wobec tego to nie są te zdjęcia, które ja widziałem.

W takim razie prześlę panu te zdjęcia. W którym momencie według ustaleń komisji samolot je ścinał?

Nie wiem. Te, które widziałem na zdjęciach, na pewno nie spowodowałyby spadku samolotu. W Mińsku Mazowieckim stoi Tu-154M. Można zobaczyć, jak on wygląda. Jeśliby przyjąć, że taki samolot ścina drzewa na wysokości 5–7 m, to też należałoby przyjąć, że prawie ryłby kołami po ziemi, by już po chwili rozpaść się na tysiące kawałków".....
      • pandaber Re: Dr Berczynsji zapwnia, że "tutka" sie rozpadł 14.04.17, 19:08

Jeś
        > liby przyjąć, że taki samolot ścina drzewa na wysokości 5–7 m, to też należałob
        > y przyjąć, że prawie ryłby kołami po ziemi, by już po chwili rozpaść się na tys
        > iące kawałków".....

Odległość kół od skrzydeł to około 3 metrów, więc nie pisz bzdur.
        • n-tybesserwisser Re: Dr Berczynsji zapwnia, że "tutka" sie rozpadł 14.04.17, 19:12
          pandaber napisał(a):

> n-tybesserwisser napisał(a):
          >
          > Jeś
          > > liby przyjąć, że taki samolot ścina drzewa na wysokości 5–7 m, to też nal
          > eżałob
          > > y przyjąć, że prawie ryłby kołami po ziemi, by już po chwili rozpaść się
          > na tys
          > > iące kawałków".....
          >
          > Odległość kół od skrzydeł to około 3 metrów, więc nie pisz bzdur.
          Spróbuj raz jeszcze przeczytać zacytowany fragment to może zrozumiesz jaka myśl kryje.
          • pandaber Re: Dr Berczynsji zapwnia, że "tutka" sie rozpadł 14.04.17, 19:21
            Ten fragment nie kryje żadnej myśli tylko stwierdza że odległość kół od podłoża wynosi wg. ciebie od 5 do 7 metrów co jest totalną bzdurą.
            • n-tybesserwisser Re: Dr Berczynsji zapwnia, że "tutka" sie 14.04.17, 21:00
              pandaber napisał(a):

> Ten fragment nie kryje żadnej myśli tylko stwierdza że odległość kół od podłoża
              > wynosi wg. ciebie od 5 do 7 metrów co jest totalną bzdurą.
              >

Nie przypuszczałem, że Lem czytał twoje posty.
    • n-tybesserwisser Czy tak wygląda kariera "palanta"?? 16.04.17, 07:14

Kto jeszcze nie czytał niech przeczyta i ....zastanowi się nad motywami bohatera w dążeniu do odkrycia prawdy:

www.gazetaprawna.pl/artykuly/1035116,komisja-smolenska-berczynski-wywiad.html
      • adam111115 Re: Czy tak wygląda kariera "palanta"?? 17.04.17, 10:41
        Pogięło cię? Co on wie o wypadkach lotniczych? Pewnie tyle co Ty o zdrowym rozsądku
        • n-tybesserwisser Re: Czy tak wygląda kariera "palanta"?? 17.04.17, 11:09
          Uważasz, że wiesz więcej od niego i dlatego się wypowiadasz?
          • adam111115 Re: Czy tak wygląda kariera "palanta"?? 17.04.17, 17:24
            Ja nie ale ufam profesjonalistom z KBWL a nie antkowym amatorom którzy poza kamerami śmieją się z waszej głupoty.
    • n-tybesserwisser Już w maju dr Lasek będzie mógł wziąść udział 17.04.17, 11:07
      w debacie o przyczynach katastrofy zorganizowanej w WAT-cznej o ile oczywiście zdobędzie się na odwagę?
    • man_sapiens Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 17.04.17, 11:43
      Ta dyskusja to takie samo łgarstwo jak szybki zakup śmigłowców...
      • n-tybesserwisser Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 17.04.17, 11:58
        Ta czyli, która dyskusja?
        • man_sapiens Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 17.04.17, 21:18
          "Antoni Macierewicz oświadczył, że zespół jest gotowy do naukowej dyskusji na temat wypracowanych ustaleń"
          Ta dyskusja, która obiecuje Macierewicz.
      • m.c.hrabia Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 18.04.17, 11:10
        man_sapiens napisał:

> Ta dyskusja to takie samo łgarstwo jak szybki zakup śmigłowców...
        >

tyle samo warta co dyskusja z wierzącymi w płaskość ziemi .
        cdn.natemat.pl/5d71e0be95fb648c6fdaf5e35b7e0b32,780,0,0,0.png
    • n-tybesserwisser dr Lasek nie witał na dworcu Tuska co świadczyć 19.04.17, 16:39
      może o utracie zaufania do dokumentacji Millera.
      • adam111115 Re: dr Lasek nie witał na dworcu Tuska co świadc 19.04.17, 18:42
        Piszę bzdury pod durnym nickiem byle coś napisać i dostać 50 groszy. Nudzisz się? Idź do roboty
    • mariner4 Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 20.04.17, 06:25
      Z idiotami się nie dyskutuje.
      M.
      • m.c.hrabia Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 20.04.17, 07:27
        mariner4 napisał:

> Z idiotami się nie dyskutuje.
        > M.
        >

tym bardziej z mordercami caracali
      • mazala1 Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 21.04.17, 17:55
        Jestem podobnego zdania ale na fk pełno podobnych tobie
    • eiran zdaje się... 20.04.17, 18:06
      ... że wielonikowy nie będzie miał już okazji do zachwycania się kolejnymi przedstawieniami dr. Berczyńskiego
    • m.c.hrabia Re: Czy dr Lasek wykaże się odwagą czy stchórzy? 20.04.17, 18:16
      jak na razie, to zesrał się wybitny umysł Berczyński .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka