Dodaj do ulubionych

Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego

• Gość: meerkat "URZAD" Brezy sie przypomina! ;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 18:44
      Moze niedlugo w liscie prymasa Glempa do pralata Henryka J. rowniez
      znajdzie sie ekwiwalent "Tarnoviensis zamiast Toruniensis"? ;-)))
      • Gość: wierni_parafianie! JESTEŚMY Z ks.Jankowskim, NIEZALEŻNIE OD AUDIENCJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 18:47
        • Gość: BRACIA PEDOFILE Re: JESTES´MY Z ks.Jankowskim, NIEZALEZ˙NIE OD AUD IP: *.dynamic.mts.net 06.10.04, 05:26
    • Gość: mee... LEPSZY PRALAT ...NIZ MILLER IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.10.04, 18:49
      ...o, magistrze nie wpomne...a bolka i wachowskiego TO maM w ...wiecie
      gdzie...DUPIE
    • Gość: delegat po20latach HISTORIA KOŁEM SIE TOCZY.AMEN?ENTER za RMF FM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 18:50
      Na co liczył kumpel Jankowski skoro Karol Wojtyła i Glempnięty Józef, n.b.
      kumple Heńka prałata nie cierpią SOLIDARNOŚCI? Równo 20 lat temu tak samo
      potraktowany został delegat KZ NSZZ SOLIDARNOŚC ORGANISTÓW - Glemp wypiął na
      niego dupę i określił wargami swego przydupasa jako SZPIEGA! A ciekawe, czy
      kumpla Jankowskiego puścili Zywcem do Kraju? I tu Heniek prałat może cytować
      HYMN POLSKI: "...z Ziemi Włoskiej do Polski" Amen.
      Podpisano: ów delegat po 20 latach!
      • Gość: jasiu22 Re: HISTORIA KOŁEM SIE TOCZY.AMEN?ENTER za RMF FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 21:31
        Jeżeli 20 lat tumu byłeś delegatem tzn w 1984r to chyba na zjazd PZPR.
    • Gość: glen Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 18:52
      Jankowski ponoć zakłada nowy odłam religijny, może się zapiszemy, zawsze to
      łatwiej mieć własna religię.
      • Gość: D Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.rivm.nl 05.10.04, 18:55
        Czy trzeba byc pedofilem? Bo jak nie to sie pisze ;-)
    • Gość: mee... LEPSZY PRALAT...NIZ DYDUCH IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.10.04, 18:56
      ... i cala szarancza lsd...ale moze sie myle
    • Gość: kot Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.10.04, 19:11
      zasluzyl na to w pelni
    • Gość: Patman Porwaliby go Iraku, to by go Papież przyjął... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.04, 19:15
      o ile by mu tej gupiej głowy wcześniej nie ucięli ;)
    • non_possumus Znaczy nie widzi problemu,Prałat jest proboszczem 05.10.04, 19:18
      i dalej nim pozostanie. Papież w ten sposób wskazuje kto ma rację. Na pewno nie
      arcybiskup Gocłowski.
      • joly.roger Re: Znaczy nie widzi problemu,Prałat jest probosz 05.10.04, 19:33
        non_possumus napisał:

> i dalej nim pozostanie. Papież w ten sposób wskazuje kto ma rację. Na pewno
        nie
        > arcybiskup Gocłowski.

Wybacz ale sie wyglupiles.
        Papiez po prostu nie wnika w spor proboszcza z jego biskupem. To jest tak jakby
        urzednik niskiego szczebla chcial pojsc na skarge na swojego szefa do
        prezydenta RP. Sadzisz ze ten by go przyjal i osadzal sprawe?
    • Gość: ms Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.04, 19:28
      Uważam, że ks Jankowski jako szczególny przedstawiciel Kościoła powinien
      przyjąć każdą krytykę z pokorą i dać przykład prawdziwej wiary, krórej jak
      sądzę nas uczył i nie czepiać się wszystkiego by zostać. W swoim sumieniu
      zrobić porządek i zaakceptować wszystko co go spotyka z godnością. I nie ma
      znaczenia co inni mówią, ważne jest czyste serce. Widocznie takie doświadczenie
      ma być jego udziałem i jest jak wszystko - po coś. Niesmaczne są te permanentne
      komentarze na ten temat i naprawdę pora to zakończyć - ale czy koniecznie w
      atmosferze skandalu?
    • Gość: ja Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.10.04, 19:40
      bum
      • Gość: przejżyjmy Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego- i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:04
        Jak sie robi jarmark z domu Bożego,
        to sam Jezus przyjdzie rozkopać stragany - czy nie tak był w Nowym Test?

Choćby i był niewinny - przyszła kryska na chytrego liska.
    • Gość: ZNUDZONY Re:A CO NA TO PAN ŻYDZI... ŻYDZI... ŻY...CIŃSKI ?? IP: *.tele2.pl 05.10.04, 20:05
      AJ-WAJ, JAKA RADOŚĆ ZAPANOWAŁA W REDAKCYJNYM HEDERZE, KOLEGA NADREDAKTOR SPOCIŁ
      SIĘ Z RADOŚCI BARDZIEJ NIŻ ZWYKLE, NACZELNY REDAKCYJNY RABIN D.W. KAZAŁ SOBIE
      OBSTALOWAĆ NOWĄ MYCKĘ A SZEFOWA HELKA PRZYZEKŁA UPIEC ODŚWIĘTNĄ CHAŁĘ NA TĘ
      OKAZJĘ.
      • Gość: Jurek.K Re:A CO NA TO PAN ŻYDZI... ŻYDZI... ŻY...CIŃSKI ? IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.04, 20:41
        Gość portalu: ZNUDZONY napisał(a):
        AJ-WAJ, JAKA RADOŚĆ ZAPANOWAŁA W REDAKCYJNYM HEDERZE...

Jeslis faktycznie Polak, a nie obrzydliwy prowokator - i masz jeszcze w sobie
        odrobine godnosci, to palnij sobie po prostu w leb. To bedzie bardzo
        patryjotyczny czyn.
    • Gość: Jankucz Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:42
      • Gość: JAC CIEKAWOSTKA IP: 213.17.204.* 05.10.04, 20:47
        Na stronie
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/0,0.html
        wątek
        20:08 Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego

jest podrzucany od kilku godzin kilkakrotnie na pierwsze miejsce.
        Tak, żeby nikt nie przeoczył.
        Jak nazywa się takie działanie???
    • Gość: jankucz Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:54
      No i bardzo dobrze się stało, w ten sposób Wielki Goc musi rozwiązać ten
      problem sam . A problem jest, czytałem opinię, że " niemiecka prasa zadepcze
      kościól w Polsce" to bzdura kościół w Posce zadepczą jego rozpasani,
      zachłanni,pazerni i często amoralni purpuraci. Sam GOC nie ma zwyczaju oddawać
      długów ( Stella Maris się kłania ) Jankowski robi z siebie współwłaściela RP,
      i błazna obwieszając się g.... wartymi medalami i orderami itd itp -szkoda słów.
      " koń jaki jest ........
    • Gość: Katolik Polski PRASA JEST PIERWSZA SILA W PANSTWIE IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.04, 21:05
      Niejaki Murdoch chwali sie,ze to on decyduje kto zostanje premierem
      w Wielkiej Brytanii.Ma pare dziennikow i moze opinie publiczna
      urabiac na swoj sposob.W Polsce robi sie podobnie.Z drugiej strony
      dziennikarze ujawniaja rozne afery.Czesc z nich ma potwierdzenie
      w faktach.Ks.Jankowski nie wypowiedzial sie jeszcze na temat zarzutow.
      Trudno powiedziec,gdzie lezy prawda.Ale nie chcial bym,zeby GW
      miala wplyw na Kosciol Katolicki w Polsce.
    • Gość: mee... A...WALESA ...MILCZY IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.10.04, 21:06
      ...a podobno zna sie na ...internecie...NAWIEDZONY CO SIE CHWALIL...ze,nie
      puka sie do drzwi...tylko sie skacze...jak naczelny podsadza...ach...,te-ci
      bocharetowie...z bolonii
    • Gość: Duppek [...] IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.10.04, 21:07
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: jac Pieprzycie jak potrzaskani!!! IP: 213.17.204.* 05.10.04, 21:23
        Pieprzycie jak potrzaskani!!!
        Albo jak najlepiej poinformowana GW.
        Nie wiecie z kim Jankowski rozmawiał i co załatwił.
        Nie trzeba widzieć szefa, zeby odebrać pensję.
        Nie trzeba widzieć Papieża, żeby sprawę załatwic.

a ŻE PAPIEŻ, NIE SPOTKAŁ SIĘ Z JANKOWSKIM, TO SŁUSZNIE.
        BYŁOBY TO NIEPOLITYCZNE I BEZ SENSU.

Powtórzone z FA
        BYŁOBY TO WODĄ NA MŁYN PISMAKÓW.
        a JAKA MACIE GWARANCJE, ŻE GW, ALBO JAKIE ŚCIERWO, NIE CHCIAŁOBY POJEŹDZIĆ PO PAPIEŻU??
    • Gość: silesius dzieki Bogu, ze juz nie jestem w kosciele polskim IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.04, 21:19
      ,,, bo inaczej szlag by mnie trafil!! najpiewr ta pierdola glemp poparla stan
      wojenny, i zamykala usta krnabrnym ksiezom. potem probowala ta lajza wyslac
      popieluszke na studia do rzymu: popieluszko sie nie zgodzil, wiec komuchy go
      zabily. a glemp? tak jak jego partyjny braciszek w kc pzpr popieral "kierunek
      zmian" w prl-u. inny - obyty na prl-owskich salonach - slugus komuchow
      (blogoslawiacy okragly stol i robiacy interesy stelli maris z pomorskim baronem
      sld), niejaki arcylotr i biskup goclowski niszczy ostatniego kaplana, kapelana
      Solidarnosci (ostatniego z 3, ktory zyje). x. jankowskiego. nikt mu niczego nie
      udowodnil - w przeciwienstwie do przekrectw goclowskiego, gdzie nawet juz
      komornik na jego gdanskich meblach siedzi - a arcylot go odwoluje. wstyd i
      hanba. mam nadzieje, ze prawdziwa jest historia o tm, ze w piekle najszybciej
      biegaja kardynalowie i arcybiskupi, tzn. ci, ktorzy w swoim zyciu najwiecej
      klamstw rozpowszechnili. tego z calego serca zycze temu lotrowi goclowskiemu.
      wyjatkiem pozostaje kardynal macharski: tylko do niego czuje respekt, i darze
      go prawdziwym szacunkiem
    • Gość: Sztyrlic Re: A miałem dziwne przeczucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 21:22
      A miałem dziwne przeczucie
      jeszcze wczoraj pisałem
      Prędzej wielbłąd przejdzie przez uch igielne
      niż Prałat dostanie audiencje u papieża .
      • Gość: jac No i Gocłowski sie przeliczył!!!! IP: 213.17.204.* 05.10.04, 21:29
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=16418033
        • Gość: michal Re: No i Gocłowski sie przeliczył!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.04, 22:12
          Moze to niedorzeczne, ale przyszlo mi do glowy, ze Goclowski chce zaspokoic
          komornika z majatku bogatej parafii sw. Brygidy i stad odwolanie Jankowskiego.
      • szpikulec1 Pasterz Papiez 05.10.04, 21:30
        odmowil audiencji zagubionej owieczce.
        Ladny mi Pasterz !

pzdr
        vin
    • Gość: silesius [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.04, 21:36
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: CHICAGO BLUES Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: 208.254.151.* 05.10.04, 21:41
      uwazam ze nic by sie nie stalo jesli Papiez spotkalby sie z ks.jankowskim-moze
      to wyjasniloby i rozwiazalobyten problem Jankowskiego? A tak to daje wiecej
      szans antagonistom Kosciola w Poslce na niszczenie Go i szkalowanie.Uwazam ze
      jesli ks.Jankowski ktorego posadza sie o te wszystkie rzeczy jakie mialby
      zrobic ,mialby na tyle honoru i odwagi osobistej ze sam by "wy-prostowal swoje
      sciezki"Nalezaloby urwac te wszystkie pomowienia i dac Jemu spokoj azeby mogl
      dalej pracowac dla Ojczyzny i Kosciola,a przy tym bacznie obserwowac to o co
      sie Jego posadza-a mysle ze obserwatorow by nie zabraklo.
    • Gość: ministrant i dobrze bo ostro pogrzalismy i byla ostra jazda IP: *.bredband.skanova.com 05.10.04, 21:44
      a co ma mnie zostawiac samego w hotelu? zreszta z nerwów wychylal dziennie 3-4
      butalki wina, ja tam wole drina wóda+ cola , dziesiaj idziemy na zakupy, kupi
      mi duzo sprosnej bielizny,
      • Gość: gosc Re: i dobrze bo ostro pogrzalismy i byla ostra ja IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.04, 22:05
        ty sobie lepiej dupe wykremuj.
    • Gość: antek Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: 216.223.64.* 05.10.04, 21:52
      Po tym skandalu z odmowa przyjecia H.J. poslowie ktorzy podpisali list w
      obronie pralata powinni podpisac list domagajacy sie ustapienia Papieza.
    • Gość: Krzysztof Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.labedy.pl / *.crowley.pl 05.10.04, 22:09
      Grzechy Jankowskiego wobec kościoła są znacznie mniejsze niż Rydzyka. Rydzyk bezczelnie korzysta ze ścieżek wydeptanych przez Jankowskiego. Być może Jankowski jest winien, jednak był on a w zasadzie nadal jest człowiekiem symbolem i traktowanie go wg standardu Kowalskiego trochę oligarchii nie przystoi. Ta niby wizyta pokazała jak dalego sięga hipokryzja tej instytucji. Dobrze że jestem niewieżący.
      • Gość: Andrewbh Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: 5.5R* / 193.188.97.* 05.10.04, 22:48
        Jasne ze jestes niewiezacy ale wierzacy hi hi
    • Gość: silesius Pewnie michnik z milewskim... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.04, 22:12
      maczali palce w zabojstwie popieluszki, i teraz michnik z goclowskim koncza
      dzilo, dobijajac jankowskiego. tak sobie po prostu mysle, ksieze towarzyszu
      arcylotrze goclowski, swiety lajdaku od stelli maris!!!
      • fandango10 Re: Pewnie michnik z milewskim... 05.10.04, 22:15
        Gość portalu: silesius napisał(a):

> maczali palce w zabojstwie popieluszki, i teraz michnik z goclowskim koncza
        > dzilo, dobijajac jankowskiego. tak sobie po prostu mysle, ksieze towarzyszu
        > arcylotrze goclowski, swiety lajdaku od stelli maris!!!

Taki z Michnika Milewski, jak z Jankowskiego Popieluszko. Nie plec bzdur,
        czlowieku. Wyzej cie ocenialem, musze zmienic zdanie
        • Gość: silesius Fandago!! nie badzmy naiwni!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.04, 22:24
          oczywiscie, ze "przerysowalem" problem. ale, prosze, nie udawaj, ze nie wiesz o
          co chodzi. czy ta nagonka gw, w swietle tego, co goclowski zawinil w sprawie
          stelli maris (bedac przeciez glownym "ka´znodzieja" okraglostolowego oszustwa),
          nie jest sympomatyczna. w szczegolnosci, drogi kolego, jesli wziac pod uwage,
          ze jankowskiemu do tej pory nic - z punktu widzenia prawa - nie udowodniono, a
          goclowski jest "po uszy" w stelli maris ubabrany. zreszta, we wspolpracy z
          pomorskim "baronem" sld. ja widze w tym jakas "diabelska taktyke" goclowskiego.
          jesli masz inne wiadomosci, to je przytocz. chetnie poczytam. narazie goclowski
          jest dla mnie lajdakiem, a nie jankowski
    • Gość: silesius NIECH NA LATARNII ZAWISNIE ARCYLOTR... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.04, 22:17
      .. sw.TOWARZYSZ GOCLOWSKI OD STELLI MARIS
      • Gość: Andrewbh Re: NIECH NA LATARNII ZAWISNIE ARCYLOTR... IP: 5.5R* / 217.17.233.* 05.10.04, 22:57
        Skad taki jad w tobie - to cecha katolika, ktory ma kochac blizniego i
        wybaczac?? Obroncy pralata robia wszystko zeby o nim nie mowic. Zostaw biednego
        arcybiskupa i na niego bedzie pora. Ten artykul traktuje o pralacie, a nie o
        biskupie. Broncie pralaciny, symbolu milosci i wszelkich cnot, czlowieka
        swiatlego i szlachetnego, ktory szerzy milosc i wiare w czlowieka. Ja twierdze
        ze to pajac i duren, ktory nie ma za grosz cywilnej odwagi przyznac sie do
        bledow jakie zrobil, a zrobil ich wiele i uwaza siebie za nieomylnego. O tym
        mowmy, a nie o nastepnym durniu, ktory udaje ze bedac szefem nie wie co robia
        poddani. Grzechy biskupa to inne forum, tu mowmy o pralacie kochaniutki.
        Odnosze wrazenie, ze pralata bronia same lotry zyczace ludziom jak najgorzej -
        na latarni wieszac chca pasterza diecezji. Toc to jawny bunt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka