Gość: meerkat "URZAD" Brezy sie przypomina! ;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 18:44 Moze niedlugo w liscie prymasa Glempa do pralata Henryka J. rowniez znajdzie sie ekwiwalent "Tarnoviensis zamiast Toruniensis"? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierni_parafianie! JESTEŚMY Z ks.Jankowskim, NIEZALEŻNIE OD AUDIENCJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 18:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRACIA PEDOFILE Re: JESTES´MY Z ks.Jankowskim, NIEZALEZ˙NIE OD AUD IP: *.dynamic.mts.net 06.10.04, 05:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... LEPSZY PRALAT ...NIZ MILLER IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.10.04, 18:49 ...o, magistrze nie wpomne...a bolka i wachowskiego TO maM w ...wiecie gdzie...DUPIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delegat po20latach HISTORIA KOŁEM SIE TOCZY.AMEN?ENTER za RMF FM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 18:50 Na co liczył kumpel Jankowski skoro Karol Wojtyła i Glempnięty Józef, n.b. kumple Heńka prałata nie cierpią SOLIDARNOŚCI? Równo 20 lat temu tak samo potraktowany został delegat KZ NSZZ SOLIDARNOŚC ORGANISTÓW - Glemp wypiął na niego dupę i określił wargami swego przydupasa jako SZPIEGA! A ciekawe, czy kumpla Jankowskiego puścili Zywcem do Kraju? I tu Heniek prałat może cytować HYMN POLSKI: "...z Ziemi Włoskiej do Polski" Amen. Podpisano: ów delegat po 20 latach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu22 Re: HISTORIA KOŁEM SIE TOCZY.AMEN?ENTER za RMF FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 21:31 Jeżeli 20 lat tumu byłeś delegatem tzn w 1984r to chyba na zjazd PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glen Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 18:52 Jankowski ponoć zakłada nowy odłam religijny, może się zapiszemy, zawsze to łatwiej mieć własna religię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.rivm.nl 05.10.04, 18:55 Czy trzeba byc pedofilem? Bo jak nie to sie pisze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... LEPSZY PRALAT...NIZ DYDUCH IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.10.04, 18:56 ... i cala szarancza lsd...ale moze sie myle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.10.04, 19:11 zasluzyl na to w pelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patman Porwaliby go Iraku, to by go Papież przyjął... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.04, 19:15 o ile by mu tej gupiej głowy wcześniej nie ucięli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
non_possumus Znaczy nie widzi problemu,Prałat jest proboszczem 05.10.04, 19:18 i dalej nim pozostanie. Papież w ten sposób wskazuje kto ma rację. Na pewno nie arcybiskup Gocłowski. Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Znaczy nie widzi problemu,Prałat jest probosz 05.10.04, 19:33 non_possumus napisał: > i dalej nim pozostanie. Papież w ten sposób wskazuje kto ma rację. Na pewno nie > arcybiskup Gocłowski. Wybacz ale sie wyglupiles. Papiez po prostu nie wnika w spor proboszcza z jego biskupem. To jest tak jakby urzednik niskiego szczebla chcial pojsc na skarge na swojego szefa do prezydenta RP. Sadzisz ze ten by go przyjal i osadzal sprawe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.04, 19:28 Uważam, że ks Jankowski jako szczególny przedstawiciel Kościoła powinien przyjąć każdą krytykę z pokorą i dać przykład prawdziwej wiary, krórej jak sądzę nas uczył i nie czepiać się wszystkiego by zostać. W swoim sumieniu zrobić porządek i zaakceptować wszystko co go spotyka z godnością. I nie ma znaczenia co inni mówią, ważne jest czyste serce. Widocznie takie doświadczenie ma być jego udziałem i jest jak wszystko - po coś. Niesmaczne są te permanentne komentarze na ten temat i naprawdę pora to zakończyć - ale czy koniecznie w atmosferze skandalu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.10.04, 19:40 bum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przejżyjmy Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego- i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:04 Jak sie robi jarmark z domu Bożego, to sam Jezus przyjdzie rozkopać stragany - czy nie tak był w Nowym Test? Choćby i był niewinny - przyszła kryska na chytrego liska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZNUDZONY Re:A CO NA TO PAN ŻYDZI... ŻYDZI... ŻY...CIŃSKI ?? IP: *.tele2.pl 05.10.04, 20:05 AJ-WAJ, JAKA RADOŚĆ ZAPANOWAŁA W REDAKCYJNYM HEDERZE, KOLEGA NADREDAKTOR SPOCIŁ SIĘ Z RADOŚCI BARDZIEJ NIŻ ZWYKLE, NACZELNY REDAKCYJNY RABIN D.W. KAZAŁ SOBIE OBSTALOWAĆ NOWĄ MYCKĘ A SZEFOWA HELKA PRZYZEKŁA UPIEC ODŚWIĘTNĄ CHAŁĘ NA TĘ OKAZJĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek.K Re:A CO NA TO PAN ŻYDZI... ŻYDZI... ŻY...CIŃSKI ? IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.04, 20:41 Gość portalu: ZNUDZONY napisał(a): AJ-WAJ, JAKA RADOŚĆ ZAPANOWAŁA W REDAKCYJNYM HEDERZE... Jeslis faktycznie Polak, a nie obrzydliwy prowokator - i masz jeszcze w sobie odrobine godnosci, to palnij sobie po prostu w leb. To bedzie bardzo patryjotyczny czyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jankucz Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAC CIEKAWOSTKA IP: 213.17.204.* 05.10.04, 20:47 Na stronie wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/0,0.html wątek 20:08 Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego jest podrzucany od kilku godzin kilkakrotnie na pierwsze miejsce. Tak, żeby nikt nie przeoczył. Jak nazywa się takie działanie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankucz Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:54 No i bardzo dobrze się stało, w ten sposób Wielki Goc musi rozwiązać ten problem sam . A problem jest, czytałem opinię, że " niemiecka prasa zadepcze kościól w Polsce" to bzdura kościół w Posce zadepczą jego rozpasani, zachłanni,pazerni i często amoralni purpuraci. Sam GOC nie ma zwyczaju oddawać długów ( Stella Maris się kłania ) Jankowski robi z siebie współwłaściela RP, i błazna obwieszając się g.... wartymi medalami i orderami itd itp -szkoda słów. " koń jaki jest ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski PRASA JEST PIERWSZA SILA W PANSTWIE IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.04, 21:05 Niejaki Murdoch chwali sie,ze to on decyduje kto zostanje premierem w Wielkiej Brytanii.Ma pare dziennikow i moze opinie publiczna urabiac na swoj sposob.W Polsce robi sie podobnie.Z drugiej strony dziennikarze ujawniaja rozne afery.Czesc z nich ma potwierdzenie w faktach.Ks.Jankowski nie wypowiedzial sie jeszcze na temat zarzutow. Trudno powiedziec,gdzie lezy prawda.Ale nie chcial bym,zeby GW miala wplyw na Kosciol Katolicki w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... A...WALESA ...MILCZY IP: *.avenel01.nj.comcast.net 05.10.04, 21:06 ...a podobno zna sie na ...internecie...NAWIEDZONY CO SIE CHWALIL...ze,nie puka sie do drzwi...tylko sie skacze...jak naczelny podsadza...ach...,te-ci bocharetowie...z bolonii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duppek [...] IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.10.04, 21:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Pieprzycie jak potrzaskani!!! IP: 213.17.204.* 05.10.04, 21:23 Pieprzycie jak potrzaskani!!! Albo jak najlepiej poinformowana GW. Nie wiecie z kim Jankowski rozmawiał i co załatwił. Nie trzeba widzieć szefa, zeby odebrać pensję. Nie trzeba widzieć Papieża, żeby sprawę załatwic. a ŻE PAPIEŻ, NIE SPOTKAŁ SIĘ Z JANKOWSKIM, TO SŁUSZNIE. BYŁOBY TO NIEPOLITYCZNE I BEZ SENSU. Powtórzone z FA BYŁOBY TO WODĄ NA MŁYN PISMAKÓW. a JAKA MACIE GWARANCJE, ŻE GW, ALBO JAKIE ŚCIERWO, NIE CHCIAŁOBY POJEŹDZIĆ PO PAPIEŻU?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius dzieki Bogu, ze juz nie jestem w kosciele polskim IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.04, 21:19 ,,, bo inaczej szlag by mnie trafil!! najpiewr ta pierdola glemp poparla stan wojenny, i zamykala usta krnabrnym ksiezom. potem probowala ta lajza wyslac popieluszke na studia do rzymu: popieluszko sie nie zgodzil, wiec komuchy go zabily. a glemp? tak jak jego partyjny braciszek w kc pzpr popieral "kierunek zmian" w prl-u. inny - obyty na prl-owskich salonach - slugus komuchow (blogoslawiacy okragly stol i robiacy interesy stelli maris z pomorskim baronem sld), niejaki arcylotr i biskup goclowski niszczy ostatniego kaplana, kapelana Solidarnosci (ostatniego z 3, ktory zyje). x. jankowskiego. nikt mu niczego nie udowodnil - w przeciwienstwie do przekrectw goclowskiego, gdzie nawet juz komornik na jego gdanskich meblach siedzi - a arcylot go odwoluje. wstyd i hanba. mam nadzieje, ze prawdziwa jest historia o tm, ze w piekle najszybciej biegaja kardynalowie i arcybiskupi, tzn. ci, ktorzy w swoim zyciu najwiecej klamstw rozpowszechnili. tego z calego serca zycze temu lotrowi goclowskiemu. wyjatkiem pozostaje kardynal macharski: tylko do niego czuje respekt, i darze go prawdziwym szacunkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sztyrlic Re: A miałem dziwne przeczucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 21:22 A miałem dziwne przeczucie jeszcze wczoraj pisałem Prędzej wielbłąd przejdzie przez uch igielne niż Prałat dostanie audiencje u papieża . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac No i Gocłowski sie przeliczył!!!! IP: 213.17.204.* 05.10.04, 21:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=16418033 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: No i Gocłowski sie przeliczył!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.04, 22:12 Moze to niedorzeczne, ale przyszlo mi do glowy, ze Goclowski chce zaspokoic komornika z majatku bogatej parafii sw. Brygidy i stad odwolanie Jankowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
szpikulec1 Pasterz Papiez 05.10.04, 21:30 odmowil audiencji zagubionej owieczce. Ladny mi Pasterz ! pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.04, 21:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHICAGO BLUES Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: 208.254.151.* 05.10.04, 21:41 uwazam ze nic by sie nie stalo jesli Papiez spotkalby sie z ks.jankowskim-moze to wyjasniloby i rozwiazalobyten problem Jankowskiego? A tak to daje wiecej szans antagonistom Kosciola w Poslce na niszczenie Go i szkalowanie.Uwazam ze jesli ks.Jankowski ktorego posadza sie o te wszystkie rzeczy jakie mialby zrobic ,mialby na tyle honoru i odwagi osobistej ze sam by "wy-prostowal swoje sciezki"Nalezaloby urwac te wszystkie pomowienia i dac Jemu spokoj azeby mogl dalej pracowac dla Ojczyzny i Kosciola,a przy tym bacznie obserwowac to o co sie Jego posadza-a mysle ze obserwatorow by nie zabraklo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ministrant i dobrze bo ostro pogrzalismy i byla ostra jazda IP: *.bredband.skanova.com 05.10.04, 21:44 a co ma mnie zostawiac samego w hotelu? zreszta z nerwów wychylal dziennie 3-4 butalki wina, ja tam wole drina wóda+ cola , dziesiaj idziemy na zakupy, kupi mi duzo sprosnej bielizny, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: i dobrze bo ostro pogrzalismy i byla ostra ja IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.04, 22:05 ty sobie lepiej dupe wykremuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: 216.223.64.* 05.10.04, 21:52 Po tym skandalu z odmowa przyjecia H.J. poslowie ktorzy podpisali list w obronie pralata powinni podpisac list domagajacy sie ustapienia Papieza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: *.labedy.pl / *.crowley.pl 05.10.04, 22:09 Grzechy Jankowskiego wobec kościoła są znacznie mniejsze niż Rydzyka. Rydzyk bezczelnie korzysta ze ścieżek wydeptanych przez Jankowskiego. Być może Jankowski jest winien, jednak był on a w zasadzie nadal jest człowiekiem symbolem i traktowanie go wg standardu Kowalskiego trochę oligarchii nie przystoi. Ta niby wizyta pokazała jak dalego sięga hipokryzja tej instytucji. Dobrze że jestem niewieżący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrewbh Re: Papież nie przyjął ksiądza Jankowskiego IP: 5.5R* / 193.188.97.* 05.10.04, 22:48 Jasne ze jestes niewiezacy ale wierzacy hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Pewnie michnik z milewskim... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.04, 22:12 maczali palce w zabojstwie popieluszki, i teraz michnik z goclowskim koncza dzilo, dobijajac jankowskiego. tak sobie po prostu mysle, ksieze towarzyszu arcylotrze goclowski, swiety lajdaku od stelli maris!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: Pewnie michnik z milewskim... 05.10.04, 22:15 Gość portalu: silesius napisał(a): > maczali palce w zabojstwie popieluszki, i teraz michnik z goclowskim koncza > dzilo, dobijajac jankowskiego. tak sobie po prostu mysle, ksieze towarzyszu > arcylotrze goclowski, swiety lajdaku od stelli maris!!! Taki z Michnika Milewski, jak z Jankowskiego Popieluszko. Nie plec bzdur, czlowieku. Wyzej cie ocenialem, musze zmienic zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Fandago!! nie badzmy naiwni!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.04, 22:24 oczywiscie, ze "przerysowalem" problem. ale, prosze, nie udawaj, ze nie wiesz o co chodzi. czy ta nagonka gw, w swietle tego, co goclowski zawinil w sprawie stelli maris (bedac przeciez glownym "ka´znodzieja" okraglostolowego oszustwa), nie jest sympomatyczna. w szczegolnosci, drogi kolego, jesli wziac pod uwage, ze jankowskiemu do tej pory nic - z punktu widzenia prawa - nie udowodniono, a goclowski jest "po uszy" w stelli maris ubabrany. zreszta, we wspolpracy z pomorskim "baronem" sld. ja widze w tym jakas "diabelska taktyke" goclowskiego. jesli masz inne wiadomosci, to je przytocz. chetnie poczytam. narazie goclowski jest dla mnie lajdakiem, a nie jankowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius NIECH NA LATARNII ZAWISNIE ARCYLOTR... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.04, 22:17 .. sw.TOWARZYSZ GOCLOWSKI OD STELLI MARIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrewbh Re: NIECH NA LATARNII ZAWISNIE ARCYLOTR... IP: 5.5R* / 217.17.233.* 05.10.04, 22:57 Skad taki jad w tobie - to cecha katolika, ktory ma kochac blizniego i wybaczac?? Obroncy pralata robia wszystko zeby o nim nie mowic. Zostaw biednego arcybiskupa i na niego bedzie pora. Ten artykul traktuje o pralacie, a nie o biskupie. Broncie pralaciny, symbolu milosci i wszelkich cnot, czlowieka swiatlego i szlachetnego, ktory szerzy milosc i wiare w czlowieka. Ja twierdze ze to pajac i duren, ktory nie ma za grosz cywilnej odwagi przyznac sie do bledow jakie zrobil, a zrobil ich wiele i uwaza siebie za nieomylnego. O tym mowmy, a nie o nastepnym durniu, ktory udaje ze bedac szefem nie wie co robia poddani. Grzechy biskupa to inne forum, tu mowmy o pralacie kochaniutki. Odnosze wrazenie, ze pralata bronia same lotry zyczace ludziom jak najgorzej - na latarni wieszac chca pasterza diecezji. Toc to jawny bunt. Odpowiedz Link Zgłoś