Dodaj do ulubionych

Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości ?

31.07.17, 10:27
W dodatku posadził obok prezydenta RP. Chodzi oczywiście o panią Hannę Gronkiewicz-Waltz.
Osobę uwikłaną w przekręty "reprywatyzacyjne" na terenie stolicy. W podobnym przypadku w Berlinie czy w Paryżu burmistrz już dawno rozstałby się ze stanowiskiem. W ramach tych mafijnych działań wielu ludzi w wieku kombatantów PW straciło dach nad głową.
Obserwuj wątek
    • wagonetka Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 31.07.17, 10:30
      prawdę mówiąc ja nie usiadłabym obok prezydenta Dudy, który łamie Konstytucję i prawo

• wsk175 Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 31.07.17, 10:32
      Przeprowadź się do Berlina lub Paryża.....
      • adalberto3 "Przeprowadź się do Berlina lub Paryża" 31.07.17, 10:48
        Jestem emigrantem z powołania. Dlatego sytuację w stolicy oceniam z tamtej perspektywy. Zresztą podobno opcja polityczna pani prezydent to europejczycy. Widocznie tacy nie do końca.
        • snajper55 Re: "Przeprowadź się do Berlina lub Paryża" 31.07.17, 10:51
          adalberto3 napisał:

> Jestem emigrantem z powołania.

I pewnie, jak to emigrant, planujesz jakiś krwawy zamach?

S.
          • wsk175 Re: "Przeprowadź się do Berlina lub Paryża" 31.07.17, 11:01
            Jak na razie ogranicza się do cyklicznego wypróżniania się na tym forum....
        • eiran Re: "Przeprowadź się do Berlina lub Paryża" 31.07.17, 10:56
          Zostałeś powołany na emigranta? Gdybyś nie był aż tak głupkowaty, to może byłbym gotów uwierzyć, że ktoś by cię chciał powołać.
          • adalberto3 Re: "Przeprowadź się do Berlina lub Paryża 31.07.17, 11:02
            To oczywiście żart. Ale po kilku latach już nie miałem do czego wracać. Pozostał pragmatyzm i bardzo ostra ocena ostatniego polskiego ćwierćwiecza.
            • eiran Re: "Przeprowadź się do Berlina lub Paryża 31.07.17, 11:03
              Żart jak zwykle niebywale dowcipny, tak jak ten cielęcy zachwyt fizjonomią Wielkiego Prezesa.
              • adalberto3 Re: "Przeprowadź się do Berlina lub Paryża 31.07.17, 11:40
                Wielki Prezes ? Na bezrybiu i rak rybą. Polska nie ma szczęścia do wielkich polityków. Kandydat szybko zostałby zniszczony.
                • eiran Re: "Przeprowadź się do Berlina lub Paryża 31.07.17, 11:45
                  Czyli poniższy cielęcy zachwyt fizjonomią Kaczyńskiego, był nieszczery?

adalberto3 30.07.17, 12:37
                  Z tej miny przemawia skupienie i siła.
                  • adalberto3 Re: "Przeprowadź się do Berlina lub Paryża 31.07.17, 11:53
                    "...skupienie i siła." Jak przed defekacją. Znowu żart.
                    • eiran Re: "Przeprowadź się do Berlina lub Paryża 31.07.17, 12:31
                      Tak się tłumacz.
            • erte2 Re: "Przeprowadź się do Berlina lub Paryża 31.07.17, 22:34
              adalberto3 napisał:
              Ale po kilku latach już nie miałem do czego wracać. Pozostał pragmatyzm i bardzo ostra ocena ostatniego polskiego ćwierćwiecza.

A co, rozwiązano twoją "firmę" i nie przeszedłeś weryfikacji? A teraz na dokładkę twoi dawni koledzy chcą ci odebrać emeryturę? Biedaku....
              • adalberto3 Re: "Przeprowadź się do Berlina lub Paryża 01.08.17, 11:22
                Moja własna rodzina pokazała twarz.
        • mariner4 Re: "Przeprowadź się do Berlina lub Paryża" 01.08.17, 06:38
          Skoroś emigrant z powołania, to nie wp.... się w nasze sprawy. Nie twoja sprawa.
          M.
          • adalberto3 Re: "Przeprowadź się do Berlina lub Paryża 01.08.17, 11:30
            Problem w tym, że czuję się Polakiem i to uprawnia mnie do krytykowania stanu państwa po ćwierćwieczu przemian, które w wielu przypadkach oznaczało zwykłe złodziejstwo. Nie jest to zresztą wyłącznie mój pogląd, ale sporej części emigracji. Dobrze życzymy Polsce, w przeciwieństwie do tych, którzy jadą do Berlina czy Brukseli skamleć o pomoc.
            • snajper55 Re: "Przeprowadź się do Berlina lub Paryża 01.08.17, 22:57
              adalberto3 napisał:

> Problem w tym, że czuję się Polakiem i to uprawnia mnie do...

Hmm... A gdy ktoś czuje się Napoleonem, to do czego go to uprawnia?

S.
    • szwampuch58 Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 31.07.17, 10:34
      Ja,ja naturlisz cyngiel
      img8.dmty.pl//uploads/201510/1444339407_0epukb_600.jpg
    • 99venus Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 31.07.17, 10:36
      Ja zaprosiłem.
      • adalberto3 "Ja zaprosiłem." 31.07.17, 10:41
        Czyżby sam dyrektor muzeum PW takiego bąka puścił ?
        • alistair-p Re: "Ja zaprosiłem." 31.07.17, 10:49
          Jako warszawiak,którego przodkowie polegli w Powstaniu mam prawo zaprosić Panią Prezydent.Zaprosiłem więc,i żadnemu flimonowi,lebiedze niewidymce nic do tego.
    • alistair-p A Nowy Tomyśl i przekręty z kasą w UE? 31.07.17, 10:39
      O spółdzielni ułaskawieniowej nie wspominam.O wycieczce do Smolenska też.
    • eiran Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 31.07.17, 10:41
      Pan prezydent RP jest natomiast uwikłany w biznes ułaskawieniowy. Na terenie całego kraju, nie tylko stolicy. W podobnym przypadku sprawcy takiego przekrętu nie przyszłoby do głowy ubiegać się o prezydenturę, a gdyby już do tego doszło, to już dawno byłoby po impeachmencie jak z Paksasem na Litwie. Drobne przekręty z delegacjami do Nowego Tomyśla jedynie dopełniają obrazu całości.
      • adalberto3 Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 31.07.17, 10:57
        "...uwikłany w biznes ułaskawieniowy." Być może wyrzucenie minister Sadurskiej do tego pasuje. Może ktoś przekona pana prezydenta do dłuższego zwolnienia chorobowego uniemożliwiającego sprawowania urzędu.
    • alistair-p Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 31.07.17, 12:27
      To Szydłowa tam była?
    • szwampuch58 Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 31.07.17, 12:48
      Ciekawe co dotarlo z tego do fikajacej marionetki prezesaPana?
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22170934,trwa-spotkanie-z-powstancami-jeden-zwraca-sie-wprost-do.html#MTstream
    • pies_na_czarnych Duda jak na majowce 31.07.17, 13:55
      r-scale-2c.dcs.redcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/p2/i/b29eed44276144e4e8103a661f9a78b7/7490f08e-63dc-47bb-ab75-711f02b6794b.jpg?type=1&srcmode=0&srcx=1/1&srcy=19/25&srcw=1/1&srch=17/20&dstw=308&dsth=174&quality=80
    • adalberto3 Jej wystąpienie nie pasowało do uroczystości. 31.07.17, 15:57
      Jak się okazuje myślami była przy konferencji prasowej organizacji Wolne Miasto Warszawa.
      Czy to ostatnie przemówienie HGW, mowa pożegnalna ?
      www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/ca%C5%82a-reprywatyzacja-pod-znakiem-zapytania/ar-AAp5nds?li=BBr5MK7
      • pies_na_czarnych Re: Jej wystąpienie nie pasowało do uroczystości. 31.07.17, 16:35
        Duda zobaczył leśne ruchadło, ze taki wniebowzięty?
        r-scale-2c.dcs.redcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/p2/i/b29eed44276144e4e8103a661f9a78b7/7490f08e-63dc-47bb-ab75-711f02b6794b.jpg?type=1&srcmode=0&srcx=1/1&srcy=19/25&srcw=1/1&srch=17/20&dstw=308&dsth=174&quality=80
        • adalberto3 Re: Jej wystąpienie nie pasowało do uroczystości. 01.08.17, 11:36
          Widocznie, jak się do niej zwrócił, cały czas słyszał - "Andrzejku, pamiętaj o ułaskawieniu, jestem taka niewinna"
    • pies_na_czarnych Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 31.07.17, 17:07
      Jest u siebie. Tak zadecydowal suweren. Nikt gospodaza nie musi zapraszac.
      • f.a.q Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 31.07.17, 17:22
        Ona nie jest u siebie. "Odzyskaną" kamienicę sprzedała.
      • adalberto3 Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 01.08.17, 21:54
        Miasto nie było organizatorem uroczystości w Muzeum PW.
        • snajper55 Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 01.08.17, 22:55
          adalberto3 napisał:

> Miasto nie było organizatorem uroczystości w Muzeum PW.

Miasto jest jednym z dwóch głównych organizatorów obchodów 73 rocznicy Powstania Warszawskiego. Drugim jest Muzeum Powstania Warszawskiego.

S.
    • porannakawa01 Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 31.07.17, 18:40
      adalberto3 napisał:

> W dodatku posadził obok prezydenta RP. Chodzi oczywiście o panią Hannę Gronkiew
      > icz-Waltz.
      > Osobę uwikłaną w przekręty "reprywatyzacyjne" na terenie stolicy. W podobnym pr
      > zypadku w Berlinie czy w Paryżu burmistrz już dawno rozstałby się ze stanowiski
      > em. W ramach tych mafijnych działań wielu ludzi w wieku kombatantów PW straciło
      > dach nad głową.
      I tak siedli obok siebie - Prezydent HGW obok przekrętacza dudzianego co to kombinował z kasą delegacyjną (Nowy Tomyśl) oraz udział w Kaczyńskiej Firmie Ułaskawiającej.
      W podobnym pr
      > zypadku w Berlinie czy w Paryżu taki przekrętacz już dawno rozstałby się ze stanowiski
      > em.
    • porannakawa01 Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 31.07.17, 22:28
      niema_sprawa napisała:

> królowa burdelu stawia się zawsze bez wezwania ani zaproszenia

Nie dręcz kloconogiej Szydło.
      I tak dość udręczona lizaniem...
    • erte2 Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 31.07.17, 22:36
      niema_sprawa napisała:

królowa burdelu stawia się zawsze bez wezwania ani zaproszenia

Fakt; ostatnio "otwierała" jakąś zaporę czy inną dziurę z woda gdzieś na południu.
      • matigrypl Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 02.08.17, 05:15
        Ten salon pełowski to wdzięczny materiał dla badań psychiatrycznych! Jeśli powielacie tu real w jakim żyjecie to jest nad czym zapłakać. Wami powinna się zająć opieka społeczna jako patologią która jest małpą we fraku i z brzytwą w ręce.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 02.08.17, 07:32
          Spie...j stąd imbecylu.
    • mariner4 Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 02.08.17, 05:42
      Już wydałeś wyrok? Ona jest najlepszym prezydentem Warszawy po wojnie.
      Winę ponoszą kolejne rządy za brak ustawy reprywatyzacyjnej. Jesteśmy jedynym krajem dawnych demoludów, gdzie tego nie zrobiono. Bano się motłochu, który nie chciał zwrotu nawet części majątków dawnym właścicielom.
      Powstał niesamowity bałagan i mamy rezultaty.
      Polactwo nadal nienawidzi tych, co cokolwiek mają.
      M.
      • matigrypl Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 02.08.17, 05:54
        Dokończę; z kradzieży, malwersacji, łapówek, przejęcia i czego tam jeszcze? Jakiego ty cudu pragniesz aby nagle ich pokochać i życzyć dalszego powodzenia na tej drodze? Ten twój brak samokrytycyzmu jest powalający! Nigdy jeszcze nie spotkałem wpisu który by krytykował tych co ciężko pracują na swoją pozycję ekonomiczną i społeczną.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Kto zaprosił panią prezydent na uroczystości 02.08.17, 07:32
          Co to za bełkot idioty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka