Dodaj do ulubionych

Możejki na straty

12.08.17, 17:07
Z najnowszych nagrań rozmów Jacka Krawca, ówczesnego szefa PKN Orlen i Radosława Sikorskiego, wtedy b. szefa MSZ, przebija się temat skazania rafinerii w Możejkach na straty. Rozmówcy krytykowali zakup rafinerii za którz miał odpowiadać śp. prezydent Lech Kaczyński Na dodatek Sikorski sugerował, by udziały kupił Igor Sieczyn – człowiek Putina z kręgu FSB! Lecz dziś widać, że Możejki przynoszą zyski.Podczas gdy z rozmów Sikorskiego i Krawca przebija się jasny przekaz, że Możejki przeznaczono na straty, to jednak dziś widać korzyści z tej inwestycji! Wynik netto Orlen Lietuva za 2016 r. wyniósł 238 mln dol., a za pierwszy kwartał tego roku 43 mln dol. Orlen Lietuva jest także największym podatnikiem na Litwie.To dlatego mówili aby nie upominać się o Smoleńsk aby nie drażnić Rosjan z którymi mieli interesy.Alleluja
Obserwuj wątek
    • j-k z Możejkami - to dluga historia.... 12.08.17, 17:10
      istotnie pare lat przynosily straty, bo Litwinii celowo rozebrali linie kolejowa na pobliska Lotwe...

dopiera teraz wychodza na prosta...

J.K.
      byly wspolpracownik Orlenu - wiec temat mi bliski...
      • taniarada Re: z Możejkami - to dluga historia.... 12.08.17, 17:16
        j-k napisał:

> istotnie pare lat przynosily straty, bo Litwinii celowo rozebrali linie kolejow
        > a na pobliska Lotwe...
        >
        > dopiera teraz wychodza na prosta...
        >
        > J.K.
        > byly wspolpracownik Orlenu - wiec temat mi bliski...
        Co racja to racja.www.mspo.defence24.pl/330321,tory-do-rafinerii-orlenu-w-mozejkach-nadal-dziela-polske-i-litwe
      • pies_na_czarnych Re: z Możejkami - to dluga historia.... 12.08.17, 17:20
        j-k napisał:

> istotnie pare lat przynosily straty,
        > J.K.
        > byly wspolpracownik Orlenu - wiec temat mi bliski...

Jeżeli jako dohtor ekonomii to nie dziwię się, ze cieniutko przędli :)
        • j-k tez sie ciesze... 12.08.17, 17:26
          pies_na_czarnych napisała:
          Jeżeli jako dohtor ekonomii to nie dziwię się, ze cieniutko przędli :)

tez sie ciesze, ze sam ORLEN ma sie dzis znakomicie...
          - dawno mnie juz tam nie ma, ale ze rodzina pochodzi z tych stron, to kuzyni tam nadal pracuja
          i stad moje informacje z pierwszej reki...
          • titerlitury Re: tez sie ciesze... 12.08.17, 17:33
            j-k napisał:

> tez sie ciesze, ze sam ORLEN ma sie dzis znakomicie...
            > - dawno mnie juz tam nie ma (...)

Ot i cała tajemnica sukcesu!
    • szwampuch58 Re: Możejki na straty 12.08.17, 17:12
      strefainwestorow.pl/artykuly/20170808/pkn-orlen-mozejki-litwa
      Na podsluchach bedziecie teraz kartofle "odbrazawiac" najwieksza wtope mlaskajacego nieudacznika co polecial i spadl kartofle????....buhahahahahaha
    • pies_na_czarnych Re: Możejki na straty 12.08.17, 17:18
      Komu ten tekst ukradłaś Taniucha?
      • x2468 Re: Możejki na straty 12.08.17, 17:23
        "W Potylice"
        wpolityce.pl/gospodarka/352126-sikorski-i-krawiec-skazali-mozejki-na-straty-chcieli-tez-udzialow-dla-igora-sieczyna-czlowieka-putina-dzis-rafineria-przynosi-zyski
      • taniarada Re: Możejki na straty 12.08.17, 17:23
        pies_na_czarnych napisała:

> Komu ten tekst ukradłaś Taniucha?
        > Czarny taśmy są powszechnie znane . I jak Sikorski robił łaskę Amerykanom i Niemcom też . To co się rzucasz .
        • pies_na_czarnych Re: Możejki na straty 12.08.17, 17:29
          Nie potrafisz sama skomentować zawartości taśm? Musisz kraść czyjeś teksty?
          • wsk175 Re: Możejki na straty 12.08.17, 18:09
            tanie bezmózgi tak mają
    • pies_na_czarnych Re: Możejki na straty 12.08.17, 18:11
      Siła pisiej propagandy. Są lepsi od Gierka. Sukces goni sukces i sukcesem pogania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka